Intreaba Avocatul – Gratuit – Rubrica Avocatul Raspunde

Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii va raspunde la intrebarile dvs. juridice:

Completati campurile de mai jos :

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

597 comments to “Intreaba Avocatul – Gratuit – Rubrica Avocatul Raspunde”
  • Fiti va rog mai explicit. Da divortul se poate judeca cu precadere. Av Cuculis 0722298011

   • Recalcularea pensiei dupa ce am lucrat 7 ani in Italia si am pensie sociala in Romania , avand 64 de ani di man intros acasa. Va multumesc

     • Buna seara.
      Sint despartit in Romania am doi copii unul are 11 ani si celalalt are 15 ani,si locuiesc cu fosta sotie ,eu lucrez in Olanda am un salariu de 2000€ lunar ,platesc copiilor cite 250€ pe luna si acum fosta nevasta vrea mai multi bani.
      A platit un avocat sa ma dea in judecata .
      Intrebarea mea este: Cam cit la suta din salariu de 2000€ mi se poate opri daca fosta sotie cistiga procesul.
      Si mai am o intrebare va rog.
      Eu lucrez in Olanda as putea cere custodia copiilor dar in timpul sederii mele in Olanda copiii mei sa locuiasca cu parintii mei in casa mea?
      Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu vreun raspuns.
      Va multumesc frumos!

      Cu respect Dorin

        • E vorba despre fiica și nepoții mei. Noi suntem din Arad, ginerele este din București. Urmare unor probleme financiare s-au mutat anul trecut la București însă ginerele meu fiind violent fiica mea cu copiii au venit în august anul acesta la mine. Am formulat la Judecătoria Arad o acțiune pentru exercitare autoritate părintească și o ordonanta presedi tiala pentru stabilire domiciliu provizoriu minori. Deși art. 114 alin. 1 C.pr.civ. stabilește clar competenta teritoriala, respectiv unde se afla domiciliul sau reședință persoanei ocrotite, deci a minorilor, iar fiica mea și nepoții au reședința în Arad, judecătorul nu cunoaște probabil legea și declina competenta la București. Din păcate, hotărârea este definitiva, școala începe luni 11.09.2023 și din cauza unui judecător care nu cunoaște legea, viețile a 3 persoane, din care 2 copii, sunt distruse. Ce putem face? Va rugam ajutaț-ne pentru ca suntem disperați. Nu știm ce avem de făcut în continuare, fiicei mele ii este teama sa meargă la București din cauza ginerelui violent, nu o lasă să iasă din casa, în toată aceasta perioada a amenintat-o pe ea și ne-a amenințat și pe noi, dar nu putem lăsa copiii sa nu meargă la școală. Va rog ajutati-ne! Dacă ați putea lua dvs.cauza noastră ar fi extraordinar. Va mulțumim pentru disponibilitate și așteptăm un semn de la dvs.
         Cu stima,
         Boit Ecaterina

       • Am vecini agresivi dau picioare, pumni în ușa, ameninta. Politia când ajunge vrea dovezi, vecinii fug, astupa vizorul. Nu mai spun că îi mituiesc având bani. Un avocat mi- a spus sa pun camera de vedere in fata usii. Dar ulterior mi s- a spus că trebuie să nu înregistreze holul.De asemeni acord
        de instalare,ceea ce vecinii infractori nu vor da Se încalcă protectia datelor zic unii. Deci cum pot legal să obțin dovezi, sa instalez camera sa filmeze doar la ușa in jos sau ce altceva să mă apar, dovedesc?

         • Buna ziua,
          Eu am domiciliul in Bucuresti si as dori sa deschid o actiune in instanta impotriva companiei de apa din Vaslui (actionari UAT-uri din judetul VS: Vaslui, Barlad, Husi). Aceasta companie a montat ilegal o teava pe un teren din Vaslui, proprietatea mea.
          Dupa competenta teritoriala alternativa (art. 111 NCPC) pot sa deschid actiune in Bucuresti?

      • Bună seara. Va rog sa-mi spuneți dacă beneficiez de grupa a II a în siderurgie, pot beneficia și de reducere a 2 ani pentru a ieși la pensie? Locuiesc în Călărași de peste 30 de ani. Călărași se numără printre orașele poluate. Mulțumesc!

       • Bună seara soțul meu luna care vine intra an comisie a-și vrea să a-mi spune cât durează o comisie el din tro pedeapsa de 2 ani el a făcut un an și 4 luni

      • Daca sa marit salariul lucratorilor medicali de catre stat cu cite 30 de pricente in doua etape,are drepful un director al unui centru de plasament sa nu ni le dea?

      • Bună seara. În urma hotărârii judecătorești am făcut recurs la Curtea de Apel și am fost citat pt 17 ianuarie 2022. Întrucât avocatul nu m a putut reprezenta la data respectivă am făcut cerere de amânare din lipsă de avocat. Am urmărit pe internet soluția la cererea mea și aceasta era: amânare sentință-nejudecat-7 februarie 2022. Neprimind nicio citație pt acest termen am luat legătura cu avocatul și mi a spus ca nu se va mai judeca niciun recurs rămânând valabilă sentința inițială. Va rog sa mi spuneți dacă este posibil acest lucru și dacă mai pot rezolva aceasta problema în vreun fel. Ce ma îndrumați sa fac în aceasta situație. Va mulțumesc anticipat!

     • Daca un dosar nu a intrat pe rol si ne am dat seama ca ce am spus nu-i intru totul adevarat ,putem să retragem plangerea?

     • Buna ziua.
      Am si eu o intrebare?
      Prietenul meu a cumpărat un apartament prin prima casă acum 3 luni.
      Eu am contribuit la cheltuieli.
      Si as vrea sa stiu daca el este de acord sa devin si eu proprietara ce este de facut??

     • Bună ziua Domnule avocat am și eu o problema pe cursul zilei de ieri am schimbat niște euro la un schimb valutar și din greșeală doamna de la schimb mia dat în plus bani și acuma ma tot amenința ca dacă nu returnez suma primita ma da la politie ce se întâmplă dacă nu vreau sa returnez acea suma va mulțumesc

      • Buna ziua, intampin o problema, pe care o consider nelegala.
       Am cumparat un imobil cu contract de v-c.
       la pct 1. vanzatorul
       la pct 2 eu, cumparator
       la pct 3 sora -beneficiar al dreptului de uzufruct viager.

       Vanzatorul vinde nuda proprietate cumparatorului si sorei ii instituie un drept de uzufruct viager .

       Am mers sa imi fac o viza de resedinta, mi se spune ca imi trebuie semnatura sorei, inadmisibil asa ceva.
       Ca organ competent de solutionare , cum sa conditionezi, ingradesti un drept cetateanului care are calitate de cumparator/proprietar ?
       Unde scrie ca, in calit. de cumparator a nudei proprietati, cei care au competenta de rezolvare sa spuna ca fara semnatura/acordul sorei in fata ghiseului din cadrul evidentei populatiei refuza aplicarea vizei de resedinta pe cartea de identitate?
       Rog un raspuns in care temei de drept scrie ca, lucratorii din cadrul compartimentul de evidenta a populatiei la solicitarea cetateanului detinator al unui act de proprietate si doreste sa isi perfecteze legal locuinta in fapt, nu li se da dreptul lucratorilor sa aplice o viza de resedinta solicitantului/ proprietar fara semnatura beneficiarului de uzufruct viager?

       Va multumesc anticipat,

     • Am si eu o problemaam mers la cadastrist ptr.dezlipirea unei case cu teren intravilan si acolo am depistat ca strada este intambulata 0.57 cm in curtea mea cu toate ca gardul este din piatra din anul 1962

      • Bună ziua. Aș vrea să vă întreb care este procedura pt prescriptia pedepsei și cât timp durează. Mentionez ca am fost condamnat la 3ani în anul 2012 și mandatul european s-a emis în 19.02 2013.multumesc

     • Impreuna cu sotul platim in rate, la Primarie, apartam Anl, timp de 20 de ani. Pana acum am platit 1/3 din el si as vrea sa platesc 1/3 din donate bani de la parintii mei- donatie exclusiv pt mine, iar 1/3 sa platim din imprumut de nevoi personale, comun cu sotul. In contractul de vanzare cumparare se poate astfel sa apar cu 75% cota parte? Sau ce trebuie sa fac? Multumesc frumos!

      • Buna ziua domnule avocat am și eu o întrebare dacă nu am nici un fel și nici cu ziua nu pot sa lucrez că am doi copii minori din adoua căsătorie mai sunt obligata să plătesc pensie alimentara celorrlanti doi copii din prima căsătorie va rog aștept răspunsul dumneavoastra

     • Bună
      Dl avocat vă rog să mă lămuriți și pe mine.
      Am cumpărat un auto cu numere de Bulgaria, am inscriso pe Romania.
      Pentru a o inscrie deoarece nu mă pricep la acte auto și să mă programez la RAR am apelat la o persoana care se pricepe, și pentru că ma ajutat i-am oferit o recompensă în bani.
      M-am trezit că mi sa întocmit dosar penal pentru cumpărarea de influență.
      Mi sa dat condamnare 1,6 cu suspendare iar acum la curtea de apel poate să mă condamne cu executare.
      Aceasta este faptă de cumpărare de influență.
      Vă mulțumesc

     • Vreau să dau un împrumut unei cunoștințe prin bonific bancar, dacă nu îmi înapoiază bani pot să merg în instanță, bonificul este o dovadă?

     • Ce șanse am să-mi recuperez banii câștigați și confiscați de la Casino Princess.suma de 100 000 lei

     • Am avut o firma in Romania și nu am declarat veniturile din străinătate.Am fost chemat la ANAF și am platit 4520100roni după care îmi spune că de platit 8000roni penalități.Vreau sa știu dacă se prescriu daca nu le plătesc.Multumesc anticipat.

     • Bună ziua.O persoana cu handicap Oligofrenie gradul II poate ceda la moștenire dreptul sau asupra unei case unei rude care ii este și curator în urma unei decizii a instantei de judecata?

     • Bună seara,acum doi ani și ceva am făcut procura unui avocat din Italia pt a merge mai departe cu dosarul tatălui decedat pt despăgubiri în urma unui accident stradal,de atunci și pana în ziua de astăzi nu am primit nici un răspuns, nici un telefon.Va rog ce pot face mai departe, precizez ca procura este valabila PNA în martie 2024

    • Buna ziua! As dori sa știu ce ar trebui sa fac dacă tatăl meu vitreg ma bate pe mine și pe mama. Menționez ca am 17 ani și doua surori mai mici care au fost martore, nu dețin dovezi video și nici înregistrări pentru ca îmi ia telefonul. As dori soluții reale pentru a nu fi nevoită sa îndur după mai mult decât îndur deja. Va multumesc

    • Buna seara,locuiesc in Cluj Napoca. Astazi,22.01.2020, fiul meu a parcat pe carosabil,intr-un loc unde nu este permisa stationarea/parcarea si a lasat pe bordul masinii nr. tel. Dupa un timp a fost sunat de un trecator care i-a spus sa vina repede ca i se ridica masina. El a rugat persoana sa comunice politiei locale sa nu o ridice ca vine imediat. A ajuns in 5 min de la apel,iar anagatii i-au spus ca nu o ridica daca plateste pe loc 300 lei,bani pe care fiul meu nu ii avea. Ca urmare,masina a fost ridicata generand astfel costuri suplimentare. Vin si intreb: daca a spus ca face rost de bani intr-o ora si ii roaga sa nu ridice masina,nu era firesc sa i se dea un intreval de timp sa rezolve cu banii,nu sa ridice masina cu japca in fata lui. Nu este un abuz? Nu era normal sa blcheze rotile si dupa 1 ora sa revina ei sau sa fie sunati de fiul meu?

     • Bună ziua! Copilul meu, dintr-o căsătorie anterioara, fiind minor, dorește sa își schimbe numele de familie și sa îl poarte pe al sotului actual. Menționez ca tatăl biologic nu este de acord. Cum pot proceda?
      Mulțumesc anticipat!

    • Buna seara.O intrebare va rog frumos.Este legal ca cineva sa iti ia fotografiile personale de pe fb si ducindu-le la o redactie pentru a face o stire si publicindu-le pe retelele se socializare? Va multumesc.o seara buna.Daca nu ce se poate face?

    • Buna ziua!
     Sunt angajata intr.o instituție sanitara ,sotul șofer de tir si am depus dosarul (cererea mea,adeverinta soțului de la firma lui pe toată perioada noiembrie ,adeverinta cf legii 147/2020 ,hotărârea de consiliu de administrație a închiderii scolii și declarația pe propria răspundere a soțului ) în 2.12.2020 la instituția unde lucrez pentru a beneficia cf legii 147 /2020 de indemnizația de 75 % pe luna noiembrie având copil sub 12 ani . Întrebarea mea este pot beneficia de aceasta indemnizație pe luna noiembrie ?
     La instituția sanitara mi s.a comunicat în scris ca nu pot beneficia decât din luna decembrie .
     Va mulțumesc anticipat !

    • S a trimis din germania un dosar de pensie pt un barbat care a iesit la pensie la 65 ani si 9 luni.a lucrat in prima parte a vietii in romania.trebuia sa lasa din romania la 65 de ani. In acest caz din romania de cand primeste pensia ? La 65 de ani sau cand au depus dosarul cei din germania?multumesc

    • Am achiziționat în 2010 un apartament prin programul prima casa.Acum doresc sa-l vând numai ca m-am lovit de o declarație pe care se obliga vânzătorul la momentul primirii banilor de la banca sa o dea din care trebuiască reiasă ca a primit acești bani.
     Au trecut 11 ani și nu am de unde sa-l iau ce pași trebuiesc urmez pentru reușii sa vând apartamentul?
     Multumesc

    • Buna ziua am un credit de nevoi personale (cu buletinul) din Anul 2007 unul de 10000 € și unul de 1000€.intrebarea mea este: pot să-mi pună sechestru pe bunuri terenuri ,mașini etc? Pe contul de la bancă am deja poprire

    • Bună ziua, socrul meu a luat un credit în franci în 2008. Nu a mai putut plăti și din 2013 i-au pus poprire pe pensie timp de 7 ani. Din oct 2020 până în 2021 a luat pensia întreagă. Apoi s-a trezit cu o hârtie de la first bank că are de dat 9000 și ceva de franci în condițiile care împrumutul a fost de 8000 și ceva franci. În 2013 când i-au pus poprire executorul a trimis o hârtie cu suma care o are de dat cu tot cu cheltuieli de judecată. Acum s-a trezit iar cu poprire. Am facut contestație și avem prima înfățișare pe 23 martie 2022. Întrebarea mea este, avem vreo șansă în acest Proces? În condițiile care avem dovezi că am plătit tot ce ne au executat. De ce au putut să pună din nou poprire?

    • Pensie de intretinere ptr 3 minori inculpatul nu o plateste de 2 ani iar parchetul nu rezolva absolut nimic cu plingeri facute iar politia din comuna nu imii acepta plingeri .va rog frumos datimi un sfat ptr a rezolva acest caz va multumesc

    • Bună ziua.Vrea să vă întreb dacă în legea 955/2023 pt i îngrijitorul informal se cere sa fi neapărat angajat sau poți deveni îngrijitor i informal pt un membru din familie nefiind angajat? VĂ mulțumesc. Cu respect.

    • Bună ziua. Vă rog să-mi spuneți dacă M aș putea intabula pe curtea casei și gradina(3ari), fiind in proprietatea primăriei. Menționez că pe casă sunt intabulată, iar acest teren a fost al statului român, nu moștenire, și locuiesc de 60 de ani acolo. Vă mulțumesc.

   • Buna ziua ! As dori sa mi raspundeti daca puteti va rog frumos ..locuiesc impreuna cu sotul si socrul .acesta din urma ameninta ca ne evacueaza .are acest drept si pe care din noi?mentionez ca soacra este decedata si casa esta facuta impreuna ..va multumesc frumos!!!!

   • Buna ziua! Sunt angajat pe post de educator( centru copii , lucrând în ture) la Dgaspc momentan sunt acasă cu copilul ( zile libere plătite cu 75% legea nr.19/2020) Am fost contactată de colegii de la resurse umane ca nu mi se mai acordă dreptul la zile libere conform legii chiar dacă starea de urgență este până în 15 mai, doar concediu de odihnă sau medical. Este legal având în vedere că ne aflăm încă tot sub incidența stării de urgență? Mentionez ca am intrat in zilele libere conform legii din 1.04.2020 până în 30 04.2020! Doresc sa raman cu fetița mea in vârsta de 2 ani, atâta vreme cat legislația este clară iar unitățile de învățământ nu se vor deschide până la 1 iunie eu neavînd cu cine sa las copilul fiind sub supravegherea mea sa pot beneficia de prederile legale. Mulțumesc frumos

   • Bună seara… Am o fetita de 11 ani născută în Spania de la vârsta de sase ani neam mutat în România și nu am luat alocație niciodată am băgat actele de vreo trei ori și de fiecare data miau respins… Eu nu mai șunt cu tatăl fetei și nici custodie nu am doar ca fata e la mine… Va rog să-mi spuneți ce rebuie sa fac sa eau alocație… Multumesc

   • Bună ziua Domnule avocat am și eu o problema pe cursul zilei de ieri am schimbat niște euro la un schimb valutar și din greșeală doamna de la schimb mia dat în plus bani și acuma ma tot amenința ca dacă nu returnez suma primita ma da la politie ce se întâmplă dacă nu vreau sa returnez acea suma va mulțumesc

     • Buna ziua! Domnu avocat sotul meu avand mama decedata se face succesiunea pe o casa si un teren intravilan , mostenitorii fiind sotul meu fiul decedatei, sotul supravietuitor si fratele decedatei, precizez ca succesiunea se face pe locul batranesc si actul fiind pe numele batranilor iar fiul batranilor locuieste in acea casa, intre mostenitori nu a existat nici o intelegere si la chemat pe sotul meu direct in instanta…intrebarea mea catre dumneavoastra este…sotul supravietuitor la prima infatisare a depus la dosar acuze sotului meu , mentionez fara dovezi iar sotul meu a vrut detectorul de minciuni sa dovedeasca nevinovatia iar sotul decedatei nu a fost de acord, il poate afecta pe sotul meu? Daca nu are dovezi ? Si fiind copilul decedatei ce parte i se cuvine lui de drept! Multumesc!

   • Bună ziua!Am și eu o întrebare,la locul de munca au fost montate camere video inclusiv în locurile unde personalul își desfășoară activitatea,conducerea unității menționând că acestea sunt puse strict pentru protejarea bunurilor,nicidecum pentru urmărirea angajaților.Acum o săptămână am fost chemată de directorul firmei fiind mustrată pentru că nu mi-am început activitatea odată cu începerea programului de lucru,motivând că a urmărit pe camerele de filmat momentul când eu am inceput activitatea.Conform GDPR știu că nu are dreptul de a urmări pe propriul laptop activitatea angajaților,și camerele de supraveghere au fost montate fara a semna vreun act adițional de către angajati ,ce riscuri ar fi pentru inducere că a acționat în felul acesta? Mulțumesc!

   • Buna ziua ma numesc ciubotaru Cerasela medic in cadrul departamentului Upu Smurd galati am un caz o pacienta venită de la cabinet privat cu bilețel o indicație de internare pe o rețeta cu indicația de internare in departamentul ginecologie prin urgentă. Cu metroragie cu Singerare vaginală de 11 zile ceea ce nu reprezenta o urgentă. Cu specificarea din partea pacientei ca așa a zis doamna doctor ginecolog sa faca analize in spital di test covid 19 ca le este dumnealor msi ușor prin urgentă. Țin sa precizez ca medicul ginecolog nu era de garda mi s a întocmit referat

   • Buna ziua
    Sunt angajata la Sp.Or.Deta ,instituție medicala si am dorit sa depun actele pentru a beneficia de indemnizația de 75 %deoarece fiind instituție medicala nu am dreptul de a beneficia de zile libere
    P.S Tin sa menționez ca am un copil minor sub 12 ani cu școala exclusiv on-line
    Firma soțului mi.a trimis adeverinta ceruta cf legii 147/2020 ca nu a beneficiat de zile libere ,el având continuitate de serviciu ca șofer de tir si am dorit sa depun actele la instituția unde lucrez dar din păcate mi.au refuzat actele afirmându.mi ca nu mi le depune ca nu am acest drept .
    V.as mulțumi din suflet dacă ma puteți lamuri în aceasta problema de drept al angajatului .

   • Daca sa marit salariul lucratorilor medicali de catre stat cu cite 30 de pricente in doua etape,are drepful un director al unui centru de plasament sa nu ni le dea?

   • Buna ziua am si eu problema suntem 3 frati si mama avem o casa la comun nu avem decat actul de mostenitor nu sa facut partajarea casei adica exista doar un numar de poarta dar cu toate acestea mama si fratele ia vandut surori mele Problema de acum incepe Sora mea si sotul ei au datori mari la bancii o valoare aproximativa de 150 mii euro in acest moment le au ridicat masina prin executor si imi este frica ca voi avea si eu probleme si ca va veni si vor pune sechestru pe toata casa numai ca eu am iesire separata dar este acelasi numar de poarta Va rog din suflet sa imi spuneti ce pot face eu detin 25 m/2 restul detine sora mostenire si cumpararea celorlante parti de la mama 75/2 si frate 25/2 Tot o data eu voi pierde si accesul la apa gaze si lumina cum pot face pentru ca eu nu am nici o treaba cu ei dar totul este la comun

   • Buna seara! Pentru a manevra un camion in afara drumului public (pe o proprietate privata a unui agent economic) este nevoie de carnet categoria C? Problema nu este neaparat politia cat posibilitatea ca in timpul manevrarii camionului sa provoace altui angajat sau chiar soferul sa sufere accident de munca. Cum gestionam aceasta situatie? Multumesc!

   • Buna ziua
    Sunt minora am 16 ani . Parininti mei sunt divortati in momentul de fața stau cu mama mea . Ea ma agresează verbal su uneori și fizic . Ma pedepsește fără motiv . Nu am o relație așa de bună nici cu tatăl meu . Vreau sa ma mut de acasă cu prietenul meu de 21 de ani nu vreau sa ma caute cu poliția sau sa ajung la casa de colpiic. Ce as putea face ?

   • Cum pot sa primesc pensia alimentara la gemene fostul soț nu vrea sa le dea nimic de 3 ani deși instanta a decis sa le dea 360 pe luna va rog sa ma ajutați

   • Buna ziua, am o problema…tatal meu a facut imptumuturi la o banca inca din anul 1994 pana in 2018 dar in 2018 a decedat si nu a mai apucat sa scoata dobanda(acei bani) mama ii poate scoate? Casa fiind trecuta pe el(tata)

   • buna. cer scuze, am o intrebare: cu permis de sedere in romania se poate de inregistrat srl si de lucrat peste hotarele Romania

   • In luna noiembrie mi-a fost suspendat permisul. In pv de constatare a contravenției la rubrica fapta săvârșită este prevăzută și sancționată de polițistul a scris in dreptul rubricii articol prevedere 135 lor h in schimb la rubrica act normativ a scris OUG 195/2002. Nu cumva trebuia HG 1391/2006? Daca este greșit pot anula pc-ul in instanta? Vă mulțumesc.

   • Am poprire pe cont pentru 90 ron,după cum urmeaza:
    26 ron scadent 9.11.2003
    10 ron scadent 20.06.2005
    3 ron scadent 20.01.2006
    9 ron scadent 22.01.2007
    42 ron scadent 26.07.2007
    Nu am primit înștiințare
    Sunt pensionară, 72 ani.
    Ce mă sfătuiți să fac?
    Mulțumesc mult

   • Bună ziua avem o situație mai dificila și mult de explicat. Soacra mea mai are un frate patinti au decedat de cati va ani buni tot acest timp ei 2 au avut o relație frate soro. Au discutat când o sa ajungă în România sa facă actele de moștenire după parinti . În schimb fratele ei amundoi sunt în Italia. El a venit fără sa I zică ceva a făcut pan notar demersurile și a desmostenito din drept de moștenitor din neprezentare.ea fiind în Italia și nu știa nimic ce a făcut fratele ei. Actele sau finalizat a rămas fratele moștenitor. Soacra mea a venit și ea acasă avem vro șansă să dezbatem din nou succesiunea pt ca ea a fost mințita. Și insalata de frate.

   • Buna ziua.Recent am cumpărat un imobil prin credit ipotecar Pe actul notarial este menționat doar act de vânzare nu și act de vânzare-cumpărare iar deasupra este stipulat duplicatEste ok?Multumesc

   • Buna seara am o casa bătrânească la tara Iași o vecina îmi muta gardul a intrat în mine cu 6 m sunt mai mult dar mi-a măsurat cu metru și-l lăsă în jos adică larg îmi bate cuie în copaci și-a făcut sure din pămînt acoperit cu stuf toată gradina mea e numai gunoaie finul îl bagă în gardul meu toată gradina mai gunoaie va rog am acte in regula și din satelit și tot nu am bani să mă judec va mulțumesc.

   • Sunt in proces de partaj la casă.expertul a decis că se pot face doua loturi de casa.hotararea judecătorului a fost să de-a doar unei părți tot.ce pot face in continuare?

   • Bună ziua d- nul Avocat,
    Dac soțul e judecat pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere,
    Are drept de a conduce atât timp cât este judecat și el este cetățean străin

   • Pensie de intretinere ptr 3 minori inculpatul nu o plateste de 2 ani iar parchetul nu rezolva absolut nimic cu plingeri facute iar politia din comuna nu imii acepta plingeri .va rog frumos datimi un sfat ptr a rezolva acest caz va multumesc

   • Bună ziua ce înseamnă revizuire fond odată ce am executat toată pedeapsa sunt încă 7 persoane arestate cu mine în dosar și 4 din ei au cerut revizuire fond, pe mine ma afectează cu ceva dacă am făcut toată pedeapsa

   • Bună ziua. În 2007 am luat un credit în franci elvetieni și am făcut o casă. Deoarece ratele au tot crescut, în anul 2012 am făcut o întreprindere individuala și am început să închiriez casa, pentru a putea plătii ratele. În 2018 am trecut cu casa pe un srl, srl-ul unui prieten, am luat clasificare și tot ce trebuie. În anul 2021 am făcut srl pe numele meu cu clasificare, cu sediul la casă, cu toate actele. Din anul 2020, vecina mea, de când a ajuns functionar public la primărie, a tot început să mă reclame la diferite instituții ale statului. Până să ajungă la primărie nu am avut nicio problemă cu dânsa. Menționez că, casele sunt lipite, a mea și a vecinei, au fost făcute în oglindă, având un perete comun. Eu am făcut primul casa iar vecina mea sa lipit cu rigipsul direct de peretele meu. Casa este un duplex dar fiecare are proiect separat și autorizație de construcție separată. În 19.02.2024 am primit de la tribunalul Prahova o adresă precum că vecinii vor să-mi închidă firma deoarece nu am acordul lor pentru a închiria, mi-au făcut plângere iar eu trebuie să fac o întâmpinare. Deci după 12 ani vecina mea sa trezit că nu am aprobarea ei să închiriez. Din 2023 firma la care lucram sa închis și inchiriatul este singurul meu venit cu care plătesc ratele la bancă. Casa a fost închiriată 100 de zile în anul 2022 și 110 zile în anul 2023, adică 3-4 luni tot anul. La insistențele vecinilor am dărâmat scări în casă, am izolat pereți, am închis holuri cu termopan în casă, am închis terasa numai să nu deranjeze vecinii. Din păcate nu a fost de ajuns. Casa are doar 3 camere, nu închiriez la grupuri, nu se fac petreceri. Vă rog să îmi comunicați ce pot face în situația asta. Mulțumesc.

    • Din pacate aceste inchirieri sunt interzise prin contractele cu banca pentru a evita “Specula”. De parca banca nu fix asta face. Dati-mi va rog actele de procedura chiar pe Whatzapp si ma ocup sa rezolv. Cu bine. av. Cuculis 0722298011

   • Buna seara
    A o problema…am avut o legatura cu un barbat…imi trimitea bani…iar acum doreste sa i returnez.
    Pot pati ceva…sa ma inchida…sau nu stiu…sa imi ia bunuri?!

   • Bună ziua! Am o problemă cu o executare silită de la InvestCapital LTD. Am luat un credit de 1700 le de la o societate nonbancară în decembrie 2004 scadent în decembrie 2006. Nu l-am putut plăti integral. În 2016 am primit o adresă privind cesionarea creanței către Prospera SaRL. În aprilie 2024 am primit o somație că s-a început executarea silită la cererea InvestCapital LTD pt suma totală de 4100 lei. Am făcut contestație la executare pe motiv de prescripție și am câștigat în primă instanță pe motiv că a intervenit prescripția încă din anul 2010. În cursul judecății în fond am aflat din întâmpinarea intimatei că a mai fost declanșată o executare silită împotriva mea în 2017 când mi s-au luat din cont 1300 lei că urmare a popririi, deși eu nu mi-am dat seama. Acte din acel dosar de executare eu nu am primit. Am aflat, tot din întâmpinarea intimatei că acel dosar a fost închis în august 2023 pe motiv de insolvabilitate deoarece executorul nu a identificat bunuri în patrimoniul meu deși , în tot acel timp eu primeam salariul în contul bancar. InvestCapital a depus la dosar încheierea de încetare a acelei executări silite care era pe vechea mea adresă de domiciliu, eu, între timp, din 2020 mi-am schimbat domiciliul. Acum InvestCapital a făcut apel și invocă faptul că eu nu am făcut contestație la acea executare din 2017 sau la încheierea de încetare din 2023 motivând că deși ar fi intervenit prescripția înainte de acea executare, faptul că nu am făcut contestație o face valabilă iar acea contestație ar fi întrerupt termenul de prescripție . De asemenea, ei, citează în sprijinul lor în dosar asemănător de la Tribunalul Satu Mare din 2023, in care a fost admisă contestația la executare a debitorului la judecătorie iar în apel a câștigat InvestCapital pt aceleași motive că debitorul nu ar fi contestat o executare anterioară de care nu știa, tribunalul motivând că trebuia să facă contestație la dosarul anterior în momentul când a aflat de el, în cursul judecății dosarului ulterior, deși vechiul dosar era închis de vreun an. Ce ar trebui să fac? Sau cum ar trebui să răspund la întâmpinarea InvestCapital? Credeți că e posibil să se admită apelul firmei de recuperări? Mulțumesc!

  • Stimate domn, dupa cum v-am precizat va putem ajuta in acest divort si
   fara sa fie sotul dansei de fata. O sa va rog sa vorbim pe acest nr de tel. 0722298011 – Va precizez ca divorturile
   internationale precum acesta sunt sa zic o nisa a noastra, prin urmare va
   pot da toate informatiile. Cu stima, av Cuculis

     • Problema dvs. juridica: E o problema nu doar a mea, e a celor sensibili, a copiilor, batranilor care plang, nu pot apoi adormi, de cate ori vad hingherii facand abuzuri pe strazile Romaniei! E o problema Internationala, suntem celebri drept barbarii europei, dupa modul cum ne tratam animalele!
      Recent, la Constanta, hingheriiau luat abuziv puii de lapte de la 3 catele, iar mamicile au ramas disperate in locatia unde aveau puii, cu pulpa plina de lapte, cautandu-i continuu!
      Langa ele, femei care stiu ce durere tre sa induri cand ti se ia bebelusul, plang si se intreaba de ce nu au fost lasati langa mame sau luati impreuna! Raspunsul e simplu, pentru cunoscatori: aceleasi catele fata de 2 ori pe an, sursa buna de avea noi serii de caini pe strazi si noi variante de a spala bani publici! Legea e f clara: puii care sunt alaptati NU se despart de mame! Acei pui mor in cateva ore,in chinuie, in frig, fata laptele matern, ei neputand inca manca mancare pe juniori…la noi legi pentru protectia animalelor exista dar nu sunt puse in practica! Asa cum ne purtam noi,medieval, ca natie, cu animalele, asa suntem catalogati in tarile Europei: barbarii U.E!
      In acest caz, cu cele 3 catele care au fost despartite de pui, putem incepe in proces?? Va fi in exemplu pt Romania, dupa ce il castigam!
      Avem poze, martori. Acum facem cheta pt a plati un avocat!
      Asteptam un raspuns urgent, cazul e de acum 2 zile. Fetita mea plange continuu si vrea sa se faca dreptate!
      Multumim!

    • Buna ziua am o mare rugaminte la dv am un ap in buc si anul trecut am facut un precontract cu fata mea si anul asta in martie trebuia sa semnam actele definitive cand am fost la notar actele erau pe numele ginerelui meu si nu sunt trecuta nici clauza nimic eu nu am stiut ce se intampla ptr 50000 de euro m a pacalit si sunt pe strazi va rog ajutati ma in vreun fel sa l pot recupera ca ap familial cum o fi va rog din suflt ajutati ma sunt disperata poate se poate face ceva va rog

      • buna ziua am si ieu o intebare fratele meu avea in casa o familie pina sa moara lam intebat daca lea facut acte pe casa si a zis ca nu dupa o luna dupa ce lam intebat a decedat la inmormintfamilia miea zis ca are acte dar in schinb nu mau lasat sa intru in casa lui intebarea mea ieste cum aflu daca au actele facute

   • Buna dimineata.
    Puteti sa imi spuneti daca exista prescriptia atragerii raspunderii solidara? Cat dureaza?

  • Bună ziua aș dori să îmi dați un sfat.Sotul meu a avut un acident de mașina cu victimă in data de 05052019 și să înțeles cu victimă care este mama lui,dar sunt 3 luni și nu ne zice nimeni nimic de dosar am incercat sa luăm legătură cu procurorul care se ocupă de caz și ne trimite de la parchet la tribunal și invers ,are dreptul să conducă cu dovadă dar vrem să știm cât durează un dosar este la târgu jiu dosarul.multumim frumos

    • buna seara concubina mea a divorțat si intre timp a nascut un copil care eu sunt tatăl biologic am fost sa facem alocația de stat si nea spus ca trebuie sa deschidem proces noi nu avem bani de avocat care sa ne îndrume ce sa facem ne puteti spune cum sa procedam va rog frumos

     • Bună seara!Am și eu o problemă și v’as mulțumi dacă mi’ati răspunde. Am aflat luna trecută,de la niște vecini,cum că aș avea un dosar penal pe numele meu,pe motivul că aș fi lovit pe cineva în curtea mea,care venise cu citirea contorului de energie .Asta s’ar fi întâmplat în luna aprilie a acestui an. Problema este că organul de urmărire a început cercetarea tocmai în luna august,spre final,cand mi’a chemat vecinii ca martori.Suntem în luna octombrie și eu nu am fost înștiințată de caz,de faptul că am un dosar penal pe numele meu.Nu găsesc persoană care se ocupă de caz.Eu consider că îmi sunt îngrădite anumite drepturi:dreptul la informație,dreptul la a mă apără și a’mi pregăti apărarea.De câte ori au mers după martori,m’au denigrat ,dând de înțeles că ar fi contra mea și nicidecum de partea adevărului :adică țipă și amenință că partea vatamata are avocat.Bun,dar mie de ce nu îmi dau acest drept?Eu nici nu știu cum se numește persoana care a depus plângerea. Și cum din luna aprilie,s’a apucat abia în luna august,de caz…Și mă țin total departe de dosar,de informații .Eu vreau să fac plângere în tribunal pentru faptul că îmi îngradesc drepturile în mod voit/abuziv.E corect modul meu de a acționa? Mulțumesc!

     • Dacă unul din părinți a făcut act de vânzare cumpărare unuia dintre copii pe apartament…după ce moare acesta celălalt mai are ce sa facă…?
      Mulțumesc!

    • Buna ziua as dori sa stiu daca banii imprumutati fara contract dar recunoscuti intr-o conversatie Messenger de catre persoana in cauza imi pot fi rembursati desi persoana in cauza pe Messenger este inregistrata doar cu unul din cele doua nume integistrate anagrafic, se considera proba la tribunal daca nu este scris proprietarul de Messenger cu amandoua numele adaugat de cel de famiglie?de exemplu pe chat este doar ionela popescu dar in realitate ea se numeste ionela dumitra ,precijez nu cunosc al doilea nume al sau ,popescu?

  • Bună ziua! Am o problema m-ai delicată!Acum 11 ani am plecat in străinătate! Mi-am vândut mașina o Dacie 1310 la fier vechi fii ND veche și având nevoie de bani!Între timp am pierdut actele mașinii!Pot angaja un avocat care să mă reprezinte și printr-o hotărâre judecătorească definitivă să o pot scoate de la impozit și radia?Plătesc impozit de ani de zile degeaba! Vă mulțumesc!

  • Buna seara, sotul meu este arestat de 4 luni si lucreaza in prezent. Dupa cat timp are voie sa faca cerere pentru liberare conditionata cat timp va mai trebuii sa faca pentru ca are mandat de 4 ani din care ar trebui sa faca 2 ani si 8 luni…dupa cate luni de detentie ar beneficia de liberare conditionata, multumesc frumos si ma scuzati de deranj.

   • Aici aveti raspunsul:
    Art. 100

    Condiţiile liberării condiţionate în cazul pedepsei închisorii

    (1) Liberarea condiţionată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă:

    a) cel condamnat a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani, sau cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani;

    b) cel condamnat se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis;

    c) cel condamnat a îndeplinit integral obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească;

    d) instanţa are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate.

    (2) În cazul condamnatului care a împlinit vârsta de 60 de ani, se poate dispune liberarea condiţionată, după executarea efectivă a jumătate din durata pedepsei, în cazul închisorii ce nu depăşeşte 10 ani, sau a cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii mai mari de 10 ani, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în alin. (1) lit. b)-d).

    (3) În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. (1) se ţine seama de partea din durata pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz, liberarea condiţionată nu poate fi dispusă înainte de executarea efectivă a cel puţin jumătate din durata pedepsei închisorii, când aceasta nu depăşeşte 10 ani, şi a cel puţin două treimi, când pedeapsa este mai mare de 10 ani.

    (4) În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. (2) se ţine seama de partea din durata pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz, liberarea condiţionată nu poate fi dispusă înainte de executarea efectivă a cel puţin o treime din durata pedepsei închisorii, când aceasta nu depăşeşte 10 ani, şi a cel puţin jumătate, când pedeapsa este mai mare de 10 ani.

   • M am căsătorit și am divorțat în anul 2000, am pierdut originalul sentinței de divort, am fost la tribunal sa scot copie dar nestiind nr de dosar m au trim la primăria unde m am cununat sa aflu nr de sentinta, am fost cu nr de sentinta.dar tot nu m au gasit, m au trimis înapoi la primărie ca poate nu este nr de sentinta corect, încă nu am ajuns dar daca este același nr si tot nu ma.gaseste as vrea sa stiu ce pot sa mai fac, la cine sa mai apelez, pot face ceva la un notar pe propria răspundere cum ca sunt divorțata, astept raspuns, multumesc

   • Buna ziua! Sunt o graviduta aflată din 6 ian in concediul de risc maternal la o firmă care brusc pe 7 ian a dat preaviz l toți angajații si pe 5 feb închid firma..având medicalul la vizat l medicina muncii am fost sunata de l firma ca nu imi vor primi medicalul ( deși dosarul de risc este semnat de ei)si daca nu merg l munca imi închid contractul (perioada nedeterminata)…mi au spus că nu mi l primesc ca nu pot închide firma, cu ce împiedică eu daca pe preaviz scrie clar contractul isi urmeaza toate efectele până la inchidere si nu vor sa imi faca nici actele de care am nevoie după ce se închide pt preluare in plata de catre CAS…VA ROG CE ESTE DE FACUT…MULTUMESC!

   • Bina ziua !Va rog sa imi spuneti cum pot face sa fiu proprietar pe o gradina care a fost cumparata de tatal meu prin chitanta de mana facuta prin primarie in 1995 de la cineva care la cateva luni a murit ,La mometnul acela persoana respectiva a avut gradina data unui copil ,in folosinta , fara acte doar din vorbe .Batranul a avut 5 copii la semnarea actului doar 4 au semnat cel care lucra gradina nu a semnat si tatal meu a fost dat in judecata pt tulburare de posesie unde s a constatat ca apelul era nefondat .Anii au trecut tatal meu a mers la cei 5 frati sa faca actele dar ei nu au vrut sa accepte si am ramas asa platind an de an impozit pe numele fostului proprietar .Tatal meu a decedat in 2016 si as vrea sa vad cum as putea sa fac sa intru legal in posesie .As dori daca se poate si cat m ar costa tot . Va multumesc

  • Buna ziua, am primit la adresa familiei, zilele trecute, o scrisoare de la APS cu titlul “Evita executarea Silită”, in urma unui contract făcut între anii 2006-2009 cu RBS. Data limita de plata este 16.01.2020. Este legală aceasta acțiune? Am înțeles ca in perioada respectiva contractele de creditare au avut clauze abuzive. La mine este vorba de o restanta de plata ce nu a mai putut fi achitata din motive bine întemeiate: nu am mai avut de munca. Sunt plecată din romania de 10 ani. Contractul de creditare a fost făcut pe baza buletinului de identitate fără giranți. Care sunt riscurile acestei executări silite? Pot fi alte părți trase la răspundere ? ( de exemplu familia)?

  • Buna ziua am avut 200 de ore în folosul comunități dintre care mai am 50 termen până pe data de 25-02-2020 ..
   Am primit astăzi un telefon de la serviciul de probatiune iar doamna mi-a spus că îmi da al doilea avertisment și îmi trimite dosarul la parchet că nu am terminat orele și sunt aproape 11 luni de când le am .
   Ce mi se poate întâmpla va rog ajutatima

  • Buna ziua, as dori un sfat la urmatoarea problema:
   Este vorba despre un caz de partaj in care eu si fosta sotie B.A. am cumparat o locuinta prin credit Prima Casa ,credit care este inca in derulare. S-a incheiat procesul si am o hotarare definitiva in care s-a stabilit ca ,mie sa mi se atribuie locuinta, sa se pastreze toate sarcinile de ipoteca Rang 1 in CF, s-a stabilit prin expertiza o valoare de piata de 36000 €a locuintei, eu fiind obligat sa ii acord o sulta de 18000 €, iar in privința creditului instanta spune ca nu se poate ,,amesteca” in contractul de credit incheiat intre BRD si noi doi, eu fiind titular de contract iar fosta sotie coplatitor. Mentionez ca aceasta nu a mai achitat nici o rata la credit de la divort incoace ,respectiv din februarie 2018.
   Aceasta ma amentinta acum cu executare silita daca nu ii achit sulta intreaga, nu accepta nici o intelegere sa ne achitam cumva creditul. Intrebarea mea este: ce riscuri as avea in caz de executare silita, din moment ce eu sunt recasatorit, am un copilas de 1 an, locuiesc cu familia in aceasta casa, si acum am intrat in concediu de crestere copil pana anul viitor, am doar un autovehicul cu o valoare de aprox 2500 €.
   As putea sa ii platesc cumva lunar o rata la aceasta sulta? Pe ea as putea sa o execut silit pt ratele neplatite? Cu ce bunuri m-ar putea executa silit , imi poate pune poprire pe indemnizatia de crestere copil? Eu imi platesc rata la banca la zi, am in intretinere acest copil si nu realizez alte venituri. Va multumesc

  • As vrea sa divorțez.In urma cu 15 ani am luat o casă împreună o parte din bani au provenit din vînzare a unui apartament ce la avut el din alta căsătorie eu nu am lucrat am crescut un băiețel ce îl avem împreună .as vrea sa ramin in casa cu copilu l minor sal despăgubesc ce șanse am . mulțumesc

  • Buna ziua,anul acesta urma sa primesc ultima transa de la ANRP ,acum sa inteleg ca trebuie sa se reia calculul pe baza grilei notariale de cand a fost emisa decizia de compensare adica din 2017?

  • Buna ziua am facut o ordonanta presedintiala stabilire domiciliu minor/ program visitare minor unde am reusit sa obtin : o data la 2 sapt duminica ,vacanta ziua nastere,convorbiri telefonice.Nefiind de accord cu programul de vizita am facut apel unde am reusit sa obtin 1 si 3 saptamana un weekend ,scriind clar ca se pastreaza celelalte dispozitii ale hotarerei apelante care nu sunt contrare prezentei decizii. Dupa deciziile date eu am inteles ca programul pe care il am este urmatorul 1 si 3 sapt din luna weekend ,2 si 4 sapt duminica ? Vreau sa imi spuneti daca am dreptate .va multumesc

  • As vrea sa aman un proces ,deoarece au dat Vineri noaptea termen pt 27.05 ,eu ma aflu izolata in provincie ,singura mod de deplasarea e trenul,sunt la varsta de risc ,62 ani cu boil cornice Procesul este la Bucuresti sect 4
   Multumesc

  • Buna seara. Am un apartament in fostele camine ale SC IMGB si la contractul de vz.cump sa produs o eroare si anume sa trecut o cota indiviza foarte mare de 37, 00 mp.la o suprafata a apartamentului de 80 mp. Mentionez ca apartamentele superioare cu aceiasi suprafata ca a apartamentului meu si au o cota indiviza de 2,64 mp. Am incercat sa iau legatura cu vanzatorul IMGB SA actual SC DOORSAN dar fara succes. As dori un raspuns daca se poate sa stiu cui ar trebui sa ma adresez pt. modificarea acestei cote indiviza la cea reala, deoarece am o intretinere la administratie foarte mare calculul facandu-se dupa aceasta cota.

  • Buna ziua cu o intreb are va deranjez, sunt casatorita in U.K. si sunt gravida in 5luni, Eu nu mi-am schimbat numele dupa casatorie. Eu cu sotul meu ne-am despartit dar nu am bagat divort inca as dori sa stiu cand voi naste pot trece copilul decat pe numele meu el sa nu aibe nici un drept adica nu vreau Sal trec in certificatul de nastere . Multumesc frumos

  • Vam văzut pe feizbuc va urmăresc mereu și doresc dacă se poate să îmi dați un răspuns. Mulțumesc

  • Bună seara. Va rog sa-mi spuneți dacă beneficiez de grupa a II a în siderurgie, pot beneficia și de reducere a 2 ani pentru a ieși la pensie? Locuiesc în Călărași de peste 30 de ani. Călărași se numără printre orașele poluate. Mulțumesc!

  • Buna ziua
   Sunt angajata la Sp.Or.Deta ,instituție medicala si am dorit sa depun actele pentru a beneficia de indemnizația de 75 %deoarece fiind instituție medicala nu am dreptul de a beneficia de zile libere
   P.S Tin sa menționez ca am un copil minor sub 12 ani cu școala exclusiv on-line
   Firma soțului mi.a trimis adeverinta ceruta cf legii 147/2020 ca nu a beneficiat de zile libere ,el având continuitate de serviciu ca șofer de tir si am dorit sa depun actele la instituția unde lucrez dar din păcate mi.au refuzat actele afirmându.mi ca nu mi le depune ca nu am acest drept .
   V.as mulțumi din suflet dacă ma puteți lamuri în aceasta problema de drept al angajatului .

  • Bună ziua. Sunt asistent maternal profesionistsi am 3 frați în plasament. Cel mare are tata în certificat al doilea soț al mamei,elnefiind recunoscut de tatăl biologic. In urma hotărârii judecătorești tatăl din certificat este obligat sa-i plătească 1/4din pensia de handicap copilului Bandi Alexandru. Cei de la centru mi-au zis ca dreptul nu-i revine copilului ci consiliului județean ca de acolo primește plasamentul copilul
   Este corect dacă în hotărâre scrie ca dreptul ii revine copilului. Mulțumesc frumos.

  • Am luat un credit în 2008 am plătit pina în 2013 ratele apoi nu am mai putut plăti deoarece am divorțat și am stat doar cu chirie. Ce pot face?

  • Bună ziua ,Pe data de 2 ianuarie am mers din Republica Moldova în Germania prin Romania ,și mea venit o amenda de 2000 lei ca nam făcut fisa aia onlain de întrare în romania ,eu știam ca dacă stai în romania faci fisa online nu ca am tranzitat ,ce as putea face ?

  • Buna ziua eu locuiesc in Portugalia cu fetita mea de 7 ani tatal in Anglia nefiind casatoriti, am primit o scrisoare de la siguranta sociala cum ca i sa oprit alocatia si cand m am dus sa vad despre ce e vorba cei de acolo mi au zis ca trebuie sa merg in tribunal pt al da pe el ca sa aratt ca fata sta cu mine, de ce dupa 7 ani ea sa nascut aici el nu a stat aici doar cand a recunoscut o si atat. Daca renunt sa mai iau alocatia pot avea probleme sa mi se ia copilul? Va multumesc

  • Am 53 ani 27vechime în munca, sufăr de afecțiuni cronice. Cind pot sa ma pensioneze fără penalități?

  • Bună seara aș vrea să divorțez dar mam mutat în alt oraș de la Satu Mare la Argeș nu avem copii nu avem nimic de împărțit pot sa deschid procedura de divorț în județul de unde aparțin acum

  • Bună ziua! Am o mare nelămurire sunt mama a 3 copii.Eu și tatăl copiilor dorim sa ne casatorim dar ar avea pretenția de a face o dovada (notarial sau avocat) pentu a acepta sa nu am drepturi asupra oricărui bun pe care îl are (decât după desces) menționez având o casa cumparata inainte .sunt afectata cu ceva pe vitor exemplu.mulțumesc

  • Buna ziua am primit o înștiințare ca trebuie sa ma prezint la judecătoria din oraș meu pentru o cerere de rectificare carte funciara. Reclamantul este vecina care în cartea ei funciara are 120mp și la fața locului cică ar avea 300mp. Ce se va întâmpla îmi va lua mie din mp ca să ii dea ei gratis sau vor trimite experți sa măsoare?

  • Buna ziua
   am o relatie de 2 ani cu prietena mea.eu am 27 iar ia 17 ani.familia ei este foarte dificila si severa,mereu e jignita batuta si muncita,am luat impreuna decizia de a se muta la mine acasa doar ca nu cunosc prea bine legile noastre si nu as vrea sa se mute si dupa aceia sa reuseasca parinti ei sa o ia inapoi acasa ca va fi “vai si amar” de ia🙁 din pacate sunt parinti care nu stiu sa aprecieze munca si efortul copiilor,nu se multumesc cat fac copii si nu stiu sa iubeasca cum ar trebui propriul copil..va rog daca ma puteti ajuta va sunt recunoscator.sanatate si doamne ajuta

  • Nu sunt recunoscuta de catre tata! In certificat figureaza mama , atat! Parintii nu au act de casatorie, eu am 40 ani . Ce este de facut?

  • El fiind căsătorit soția va fi trecuta an acte?Se poate sa figurine doar el ca ea sa nu aibă drept asupra locuinței?

  • Bună ziua!!sotul meu a fost pris la volan și a refuzat recoltarea probelor biologice. I sa facut dosar penal. Anul trecut a fost sunat de către un polițist sa se prezinte la o înțelegere cu Procurorul in data de 17ian.Pe da data de 16 ian a fost arestat din aeroport pt ca avea mandat de aducere pe numele lui atunci I sa adus la cunostinta ca are de ispășit pedeapsa de 2ani pt refuzul probelor biologice și un rest de 565 de zile de la alta condamnare 2014′-2018 pt trafic de minori..O alta persoana cu același nume născut in 1991 fost închis și eliberat cu un rest de 565 de zile. Din start procesul sa judecat gresit ca recidivist.Ideea este ca ieri am avut proces pt redeschiderea dosarului și s a respins ca Tardiv.Noi am pus la dosar acte care dovedesc ca el nu este recidivist si nu este luat în seama adică are de ispășit si restul pedepsei de la o alta persoana de 565+2 ani.
   Va rog din suflet dacă ne puteti ajuta cu un sfat ce cai de atac mai avem si daca se mai poate face ceva. Avem avocat dar cautam și alta păreri
   Va mulțumesc !!

  • Aceste amenzi de 10 și respectiv 8 ani care miau fost completate în lipsa mea și fără știrea mea atunci, nu se prescriu, ce sa fac,?

  • Ce pot face sa ot lua ajutorul de înmormântare deoarece dintre cei 3 frati eu am avut grija de mama . Fratele meu este om al străzii și nu știu de unde sa îl iau.

  • Poate fi trecut un drum de acces pt 5 familii in proprietatea uneia prin uzucapiune???Mentionez ca respect fam nu a avut acte de propr pana in 2021 cand pe baza unei anexe 1 si 2 data de primarie si decl pe propr rasp a devenit propr si pe drumul nostru de acces

  • Buna ziua, problema cu care mă confrunt este că am moștenit niște terenuri de la mama și cei de la primărie nu vor să îmi elibereze carnet de producător pe motiv că terenul este inca în arendă și că nu se poate elibera dar cu toate că era în arendă mamei mele i sa eliberat acest carnet de producător,am întrebat cu sa puțul mamei sa ise elibereze daca era în arendă și mi-a zis că a fost o greșeală și cu toate acestea în fiecare am se aviza deci se putea întrebarea mea este unde mă pot adresa sau ce pot face ca sa obțin acest carnet de producător pentru a putea vinde produsele de pe pământ,dacă primăria refuza sa mil elibereze

  • Bună ziua am doua rate bancare de la cruc România pe care le plătesc lunar mi mai venit o datorie de la credit inkaso de 2800roni pe care domni de la inkaso nu-mi permite s-o plătesc eșalonat vor sa transfere dosaru la ex jude din salariu de 1800 roni plătesc 2 rate as dori s-o plat și pe a3 dar nu-mi permite s-o plătesc eșalonat cum pot proceda

  • Am un apartament și vreau sa îl trec la baiat.El este căsătorit.ce act as putea face ca soția lui sa nu aibă drept la casa .Multumesc

   • Bună seară.
    Ma numesc Diaconu Darius Cornel, am fost oprit de politia rutiera pentru un control de rutina , aceștia mi-au făcut un test anti drog. Rezultatul fiind pozitiv la metamfetamina ,unde am consumat în urma cu 2 zile, la o petrecere, mi s-au făcut analizele de sânge și urina, îmi voi recăpăta permisul înapoi. Având în vedere ca, consumasem în urma cu 2 zile?

  • Am divorțat în anul 2000/2002 am stat despărțiți 2 ani,ne am impacat,dar am ajuns la concluzia ca nu se poate trai împreuna. Nu mai am hotărârea de divorț
   Întrebarea mea este,de ce nu se găsește nici dosarul de divorț nici hotărârea judecătorească în arhiva judecătoriei Mulțumesc!

  • Avem sorți de izbândă dacă acționăm în judecată? Aș dori răspunsul printr un mesaj sau pe watap. Mulțumesc

  • Bună seara!
   Am ascultat muzicaintr-o seara ,și o vecina a sunat la poliție, au venit la usa mi-u spus sa opresc muzica ca deranjez vecini și ca îmi va da un avertisment dar nu scris și verbal,eu am oprit muzica iar după câteva zile mam trezit cu o hârtie de la posta ca am primit amenda de 1000 de lei pt tulburarea liniștii și ordinii publice,eu când am văzut ,m-am dus la poliție și am întrebat cine este agentul care mia dat amenda sa-mi spună de ce mi-a dat amenda dacă dansul a spus ca îmi vad un avertisment,cei de la poliție au spus sa ma duc în instanta sa contest procesul verbal,eu am fost am contestat procesul verbal și mi-a venit răspuns ca procesul verbal a fost întemeiat legal,și ca trebuie sa vin cu probe concrete ca să se poată anula procesul,eu am doua înregistrări audio când vecini se cearta și voi mai înregistra încontinuare pt a avea mai multe probe.plus ca politia de la circa 2r unde aparțin eu eu am mai avut niște plângeri și nu mau ajutat deloc ,mai mult am fost luata peste picior de către organele de politie ,ce este de făcut Domnule Avocat?? Dacă puteți sa ma.sunati este mai bine ,sau sa îmi lăsați un nr de tel sa va sun eu
   Va mulțumesc!

  • Bună ziua.Vrea să vă întreb dacă în legea 955/2023 pt i îngrijitorul informal se cere sa fi neapărat angajat sau poți deveni îngrijitor i informal pt un membru din familie nefiind angajat? VĂ mulțumesc. Cu respect.

  • Bună ziua,
   Va rog sa ma sprijiniți cu o soluție în următoarea problema:
   Am o mașină veche, din anii’ 80 și as sa fie scoasa de la plata impozitului de la primărie. Doresc acest lucru deoarece nu o mai folosesc pe drumurile publice. Nu vreau sa o scot din circulație de la politia rutiere în ideea ca pe viitor o voi vinde.
   Primaria nu mi-a acceptat cererea, cu toate ca am prezentat o declarație pe propria răspundere data în fata notarului.
   Vreau sa știu dacă sunt șanse sa obțin scutirea de la plata impozitului auto.
   Va mulțumesc anticipat,
   Cu stima,
   Coviti Angela.

  • De ce îmi este reținut documente de identitate de către justiție în baza unui număr (244cs) menționez că permisul de conducere a fost reținut de polițiști pe data de 03-11-2023 motiv test alcoolemie 0, 77 pe data de 22-12-2023 să renunțe și cartea de identitate la justiție există o lege sau e abuz deoarece nu vorbesc Germania

  • Am fost în pensie de boala gradul 3 din 2005 pana în 2013 și pe lângă am lucrat cu 4 ore am auzit ca din pensia de gradul 3 nu ai punctaj numai dacă ai anumite afectiuni cum ar accident de munca? Exemplu .Și încă o întrebare va rog dacă ma pensioneze acum din ianuarie eu beneficiez de marirea cu inflația sau doar vechii pensionari .Vă multumesc

  • Buna va rog frumos sami spunet ce sa fac an situatia mea eu locuiesc an rotterdam si am avut un apartament acum 10 si am facut o procura lu fata mea sami vanda casa si sa ma reprezinte unde am nevoie dar fata mea fara sa stiu eu ea dat semnatura lu mama mea vitrica casa faca mostenire si sa ea de la bulgari un ajutor din parte lu tatal meu e mort si el era bulgar aluat o suma mare de bani care eu nu stiu nimic acuma am aflat dar din pacate fata mea a murit eu ce pot face sa pot sti ce drepturi am eu ca copil tota familia sa ferit de mine eu nustiu nimic ce drepturi am ce mai pot face va multumes Costea Emilia

  • Buna ziua, in urma unui divorț copilul a ramas la tata . Copilul în vârstă de 16 ani a dat mama in judecata pentru schimbarea deciziei pensiei alimentare. Copilul are voie sa vina la proces și să stea în sala de judecată?

 1. Buna ziua!Sunt in anul trei la o scoala postliceala sanitara,scoala la care m-am inscris fara diploma de bacalaureat iar in urma cu ceva timp am aflat ca nu pot profesa fara aviz de practica,aviz care se dobandeste doar cu diploma de bac nu numai cu cea de liceu….ce pot sa fac acum daca nu imi iau bacalaureatul?am facut aceasta scoala degeaba?ma pot angaja undeva? Multumesc astept un raspuns

 2. buna ziua..problema mea e urmatoarea..in urma unei relatii sa nascut fiul meu..din anumite motive m am despartit de tatal copilului..am castigat in instanta custodia totala…in data de 13 ian.2010. precizez ca el a fost obligat la plata pensiei alimentare..dar nu a facut acest lucru nici nu a cautat copilul..in 2011 m am recasatorit si la intelegere cu actualul sot am depus actele la tribunal pt a fi adoptat copilul de catre sotul meu..avand la baza si declaratia fostului sot cum ca este de acord..pb e ca noi am plecat cu copilul in franta lasand totul in baza unui avocat..intre timp legile sau schimbat si pt a se defini adoptia trebuia sa fim prezenti toti trei..eu cu sotul am fost ..dar fostul sot a fugit din tara ..si nu sa prezentat niciodata..si asa amanam de doi ani acest proces..i. franta copilul este inregistrat la primarie pe numele sotului..in momentul in care fostul sot a dat aceea declaratie cum ca este de acord cu adoptia..la sfatul avocatului eu am dat o declaratie ca nu am pretenti financiare..procesul nu sa finalizat sa suspendat ..intrebarea mea ..pot actiona in instanta pt al obliga sa plateasca pensia alimentara? din moment ce nu sa finalizat adoptia din cauza lui? Mai este valabila declatia mea?..va miltumesc..

  • Atata timp cat dvs. sunteti aici cu minorul in Romania aici se va decide soarta incuviintarii minorului. Cu siguranta puteti sa ii solicitati pensie pana la momentul ramanerii definitive si irevocabile a sentintei. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 3. ce as putea face in acest caz..? sincer m am saturat sa astept..ca poate se va prezenta vreodata..am investit multi bani in acest proces..vreau sa il trag la raspundere..pt faptul ca nu si respecta delaratia data..un sfat va rog..

 4. Buna seara. Tatal meu a decedat si intre timp s-a facut succesiunea. Acum mama mea vrea sa-i lase toata partea ei, fratelui meu,mie revenindu-mi doar un sfert din partea tatalui. Insista sa faca cadastru la presiunea fratelui meu care este un om f. violent. Mama ii poate face act de vanzare-cumparare fara actul de cadastru? Ma pot obliga sa semnez cadastrul sau orice alt act impotriva vointei mele? Ce alte cai as avea in a obtine partea mea: adica jum. din valoarea apartamentului?

  • Buna seara. In primul rand in urma decesului, o jumatate plus 1/4 din cealalta jumatate revenea mamei iar diferenta dvs si fratelui. Daca mama doreste ca partea dansei sa o lase fratelui si incalca rezerva dvs. succesorala o puteti actiona in judecata. Cu stima, av CUculis 0722298011

 5. Buna ziua.
  Sotul este decedat si vreau sa stiu daca pot sa dau o parte din terenul ramas unui fiu fara ca sa fie nevoie sa semneze si ceilalti fii.

  Va multumesc.

 6. Buna ziua,sunt intr-un proces cu tatal meu pentru dezbaterea succesiuni dupa defunct(mama) de mai bine de trei ani,procesul este in stadiul de experiza si este pentru a opta oara cand a fost refuzat intrarea in curte si in imobil pentru Expertiza Tehnica Judiciara,ce este de facut?sunt mai bine de trei ani de cand dureaza accest proces,unde mai pot adresa daca la judecatorie nu se poate rezolva nimic,mentionez ca suntem trei frati,Va multumesc

 7. Buna ziua,problema mea este urmatoarea: in urma cu 6 ani ,eu si sotul meu am donat apartamentul fiicei noastre de 30 de ani atunci si intrucat fiica noastra era plecata din tara si nu inregistrasem contractul la primarie,am continuat sa platim tot noi impozitul pe acel imobil;dupa 6 ani,fiica noastra a venit definitiv in tara si anul acesta cand si-a inregistrat contractul de donatie la primarie si a vrut sa plateasca impozitul, a aparut cu debite neachitate si cu majorari desi noi achitaseram impozitul pe acel imobil,integral si in primul trim.al anului; am facut cerere de compensare si debitul a fost stins,mai putin majorarile care i s-au calculat; mi-au raspuns ca acele majorari nu pot fi sterse din calculator intrucat nu le permite programul informatic si ca noi reglementari la Codul fiscal,nu mai permit treaba asta;am cautat pe net noile actualizari la Codul fiscal,cap.Compensari si nu am gasit nimic legat de acestea. Nu mi se pare firesc ca daca tot s-a facut compensarea sumelor (cele platite in plus de mine si in termen legal si cele neachitate de ea) reprezentand impozitul anual ptr.acel imobil,sa fiu obligata la plata unor majorari c are nu-si au justificarea in urma acestei compensari! in speranta unui raspuns din partea dvs.,va multumesc anticipat, Fleseriu E.

 8. 0 voturi
  in urma unui accident rutier eu inculpat s-au acordat ingrijiri medicale spitalicesti .Normal trebuia sa intre asigurarile aici ( la cheltuielile spitalicesti ) ca si la daunele morale dar in hotararea penala s-a dispus obligarea inculpatului ( fara asigurator ) la plata cheltuielilor spitalicesti , cu apel in 10 zile . Citez din hotararea penala : Raspunderea societatii de asigurare , de natura contractuala , nu acopera si cheltuielile de spitalizare datorate de inculpat unitatii spitalicesti ce a acordat asistenta si ingrijiri medicale partilor vatamate intrucat unitatea spitaliceasca nu se incadreaza in categoria persoanelor mentionate de prevederile art. 49 din 136/1995 , pe alta parte nici asiguratorul nu face parte din categoria vizata de dispozitiile art 106 din OUG 150/2002 . INTREBARE ce pot face in acesta cauza facand apel ? Mai am vreo sansa sa intre asiguratorul la plata cheltuielilor spitalicesti ?

 9. Buna ziua ! Sunt proprietara unui apartament din cadrul asociatiei de proprietari nr. 93. si sunt constransa sa locuiesc in conditii insalubre din cauza inundatiei datorate unei conducte de pe coloana blocului, cara s-a spart. Lucrarea de inlocuire a conductei a fost acceptata de catre toti proprietarii apartamentelor de pe coloana respectiva si a inceput in data de 25.07.2014, insa nu a fost finalizata din cauza unui vecin care nu si-a respectat angajamentul initial (fereastra de aerisire superioara a fost desfintata si proprietarul nu mai permite accesul la conducta). Eu exceptia apartamentului persoanei respective, in toate celelalte apartamente masca din spatele chiuvetei este sparta, iar in baia din propriul apartament inundatia s-a extins astfel incat exista riscul sa fie afectata instalatia electrica. In acest contex va rog, AJUTATI-MA!

  • Stimata doamna. Trebuie sa stiti ca acel proprietar ARE OBLIGATIA sa va dea acces pentru a repara conducta, in caz contrar il puteti actiona in judecata rezultatul fiind unul clar. av Cuculis 0722298011

 10. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
  – Anul trecut, mama si matusa mea (sora mamei) mi-au donat apartamentul pe care ele doua l-au mostenit de la parintii lor.
  – Mama a decedat in luna februarie, anul acesta.
  – Sotul mamei (tatal meu vitreg) ma cheama in instanta pentru revocarea donatiei, in Cerere enumera art.1020, 1023 si 1024 din NCC. Eu am avut cu mama am avut o relatie foarte apropiata, nu am lezat-o cu nimic.

  1. Daca apartamentul donat mie (de mama si matusa) a fost initial al bunicilor materni care m-au crescut de la 12 ani (acum am 45 de ani) si de care, la randul meu am avut grija la batranetea lor, ce sanse are sotul mamei(tatal vitreg) sa obtina revocarea donatiei? Donatia este scutita de sarcini si de raport.

  2. In cazul in care se revoca donatia, pot intra in drepturile de mostenitor al mamei mele, pe partile de 3/4 care mi se cuvin ca fiu din alta casatorie?

  Va multumesc!

 11. Buna ziua,cum as putea da de cei de la suport colect ptr radierea ipotecii,am achitat creditul la ei in totalitate in ianuarie 2013 nu reusesc sa dau de ei si am un client ptr garsoniera nu stiu cum sa procedez.Am fost si la un notar si nici el nu a dat de cei de la suport colect.

 12. Buna ziua,v-am trimis un mesaj si aseara insa revin cu inca cateva informatii:tatal meu a mers la locul de unde am achizitionat mobila in rate iar in clipa in care a cerut explicatii acea doamna si cei de la Bucuresti I-au spus ca in baza de date apare ca si cum ar mai avea doar 1700lei de achitat,totul ar fi ok daca acelasi lucru i s-ar spus si de la banca numai ca a doua zi cand a ajuns la banca i sa spus si avem si un extras de cont ca pe langa cei 1700lei ar mai avea un credit de achitat in valoare de 5000lei,tinand cont de faptul ca tatal meu nu a facut acet credit ba mai mult in extrasul de cont apare clar ca acea persoana care i-a folosit datele,actele si identitatea,deja a inceput sa achite din acel credit urmand ca intr-un an si jumatate sa il achite in totalitate.De ce la banca apare ceva si la ei la sediul de unde am facut rata apare altceva?Ce ar trebui in primul rand sa facem pentru a putea rezolva aceasta grava problema,zic eu?Multumesc.

 13. buna ziua,eu cu sotul meu nu putem avea copiii,as dorii sa stiu ce comision si daca un avocat ne poate ajuta in demersul adoptiei?intreb asta fiindca suntem modestii iar noua ni s-a spus ca trebuie aruncatii bani in stanga si dreapta pt a putea adopta!!

  • Buna ziua. Procedua adoptiei este stabilita de catre Codul Civil in mai multe carti. In primul rand, raspunsul este ca da, puteti face acest lucru mai ales ca trebuie sa formam un dosar destul de solid si ulterior si dvs. sa doriti un anumule copil. Discutia trebuie facuta oricum pe mai multe aspecte Cu stima, av Cuculis 0722298011

 14. In urma cu cateva luni am facut un credit de 50000 Euro la o banca din Germania precizez ca sunt si acum in Germania. Cu creditul luat am cumparat un apartament in romania  din cauza stari de sanatate am ramas fara servici ceia ce pot dovedi ca sunt internat si la ora actuala in spital in hamburg. Numai pot plati rata si urmeaza sa ma intorc in tara asi dori sfaturi ce pot pati in legatur cu apartamentul si cu alte bunuri care dunt pe numele meu masina, casa etc. Creditul luat este fara girant doar cu contractul de munca si foia de salar. Va multumesc pentru indrumari cu multa stima Catalin.

  • Buna ziua, din cate imi amintesc emailul dvs. a fost preluat si trimis colegilor spre rezolvare insa nu cred ca s-a putut lua legatura cu dvs. pe site.AV. Cuculis 0722298011

 15. Buna ziua.Am o intrebare catre dvs.la care sper sa ma puteti ajuta.In perioada 27 febr.1990-31 august 1997 am lucrat la Exploatarea Miniera Vatra Dornei.Pe cartea de munca este operata aceasta vechime,dar am inteles ca pt intocmirea dosarului de pensionare voi avea nevoie de o adeverinta in care sa fie specificata aceasta vechime.Este adevarat?Prin urmare am cautat si gasit pe internet o societate din Iasi care detine in prezent arhiva de la Min.Bucovina(fosta Exploatare Miniera Vatra Dornei) si pt aceasta adeverinta mi-au solicitat suma de 295 lei.Este legal asa ceva?Poate sa-mi ceara atatia bani pt o astfel de adeverinta???Multumesc

 16. Buna ziua .Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:Fratele meu in urma cu 20 de ani s-a casatorit in Romania , de 10 ani locuieste in Spania si de 4 ani si-a cumparat casa in Spania facand un imprumut bancar acolo in Spania pe o perioada de 35 ani .In urma cu 2 luni a divortat in Spania la un tribunal din Madrid.Casa a ramas fostei sotii ,el trebuind sa plateasca in continuare o parte din imprumutul facut in Spania ,pensia alimentara baiatului pe care il au impreuna si chiria la un alt apartament unde locuieste acum.Conform legii romane ce demersuri poate face in Romania in privinta divortului si a casei,pentru a schimba decizia judecatoreasca din Spania ,deoarece el ar vrea ca imprumutul sa-l plateasca doar fosta sotie .(Sau ce demersuri poate sa faca in Spania in aceasta privinta.)Va multumesc anticipat.

 17. Buna ziua Va rog sa ma ajutati si p mine cu un raspuns.tatal meu inaite de a se casatori cu mama mea avea cumparata o casuta cu2 camere ,dupa ce sau casatorit au stricat o si au facut una cu 4camere impreuna au fost casatoriti 18 ani suntm 5 copii mama a murit, tata a pus casa gaj la camatari timp d 2 3 ani sa judcat cu camatari a cistigat casa sa recasatorit in timpul asta au mai trecut 5 ani si a facut un Acident vascular cerebral unde a ramas paralizat si afazic nu mai sti citi ani are cum il cheama sotia actuala acum vrea sa si faca acte de vinzare cump pe numele ei fara semnatura noastra .tata are pensie de handicap grad 1

  • Buna ziua. In primul rand nu poate, secundar trebuie sa instituit curatela si sa il declarati incapabil pe tatal dvs. pentru a putea intra in posesia dreptului de semnatura a dansului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • In urma cu cateva luni am facut un credit de 50000 Euro la o banca din Germania precizez ca sunt si acum in Germania. Cu creditul luat am cumparat un apartament in romania  din cauza stari de sanatate am ramas fara servici ceia ce pot dovedi ca sunt internat si la ora actuala in spital in hamburg. Numai pot plati rata si urmeaza sa ma intorc in tara asi dori sfaturi ce pot pati in legatur cu apartamentul si cu alte bunuri care dunt pe numele meu masina, casa etc. Creditul luat este fara girant doar cu contractul de munca si foia de salar. Va multumesc pentru indrumari cu multa stima Catalin

 18. In data de 12.08.2008, am facut un imprumut de 7602 ron, ( scrie in contract ) din care am primit 6830 ron ( scrie pe ordinul de plata ). Am platit rate pana in data de 05.05.2010 ( aproximativ 4300 ron ) dupa care am ramas fara servici si in imposibilitate de plata a ratelor. Am solicitat la banca sa fie preluate ratele de catre sotie, fiind si ea de acord, deoarece urma sa divortez si imprumutul a fost pentru ea. Banca a spus ca nu se poate decat sa faca ea un imprumut, (de 7500 ron ) si sa-l achite pe al meu, reluand ratele de la 0 si 4300 ron platiti degeaba, nu am fost de acord. Cand am avut posibilitate de plata, mi sa comunicat ca, contractul a fost preluat de catre o firma de recuperatori si sa astept un proces de executare silita. In data de 24.12.2014, ( dupa 4 ani si 6 luni ) m-am trezit cu retinere din pensie de 258 ron. Dupa ce am investigat am aflat ca am fost dat in judecata ( dosar nr. 22163/301/2014….15.04.2014 ) buc. sec. 3 incuviintare executare silita a creantei in cuantum de 6106 ron+accesorii+cheltuieli executare silita. La casa de pensii sect. 2 apar cu o retinere de 12,873 ron. creanta e de 6106 ron, cheltuieli de executare silita 2118 ron, accesorii 4649 ron ???. Am plati rate de 4300 ron, am executare silita de 12,872 ron, cu respect va intreb, E CORECT ???

 19. Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:eu as dori sa divortez de sotulmeu si nu stiu exact daca pot fiind in Franta,mentionez ca am copii minori si ca nnu se pune problema de jigniri doar ca aceasta casatorie trebuie incheiata amandoi suntem in Franta dar suntem din Ialomita stiu ca firma d-voastra este specializata in astfel de probleme si vreau sa fiu reprezentata de d-voastra.Va multumesc anticipat

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu solicitarea dvs. o sa va rog sa ne comunicati daca exista cumva un acord pe acest divort sau daca discutam despre o desfacere a casatoriei in contradictoriu. Indiferent de situatie acest lucru se poate pronunta in Romania insa difera durata de timp. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 20. Va rog frumos daca puteti sa imi raspundeti…In cazul unui furt foarte mic, rezultat cu judecata…Judecata s-a incheiat cu “impacare de parti”.Intrebarea mea este :cazierul este patat in acest caz sau nu?VA MULTUMESC DIN SUFLET SI DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE!!!

 21. Buna ziua!! O intrebare as avea la dv…! Un prieten a fost retinut in Elvetia pe data de 28 ian….un prim semn a fost dat pe 5 feb..de atunci nu a mai dat niciun semn!! Intrebarea mea este…ce as putea face de aici din tara…sa pot afla ce se intampla cu el….si care e procedura…va multumesc!!

 22. Buna ziua!! O intrebare as vrea sa va adresez!! Un prieten a fost retinut in Elvetia pe data de 28 ian…de atunci a dat un singur mesaj pe data de 5 feb….intrebarea mea este…..la cat timp sunt lasati sa anunte acasa…problema…daca se poate face ceva de aici??? Si care e procedura?? Va multumesc!!

 23. Aha deci nu este patat?Atunci de ce cind persoana in cauza s-a dus sa-si faca pasaportul a primit mai intii refuz si lau trimis undeva sa scoata o hirtie numai stiu exact ce hirtie, sapoi abia alta zi ia dat pasaportul????VA MULTUMESC SI SCUZE PENTRU DERANJ!!!

 24. Cat poate costa si cat poate dura un divort in urmatorul caz:

  Soti separati in fapt de 4 ani, fara bunuri comune, un copil de 17 ani (mai e considerat minor?) ramas la mama. Tatal nu are venituri legale, nu contribuie cu nimic la intretinerea copilului de 4 ani. Mama are ajutor social, deci ancheta sociala de la primarie a fost facuta si a constatat separarea in fapt si copilul in intretinerea mamei.

 25. buna ziua am si eu o problema locuiesc intrun imobil iar vecinii de la parter si au construit fara aprobarea vecinilor nu detin autorizatie de la primarie nici certificat de urbanism de la primarie mi sa spus ca nu au nevoie de acordul locatarilor e corect asa?va multumesc unde trebuie sa ma adresez in acest caz?va multumesc

 26. Buna Seara.Acuma aproximativ 6 luni de zile am dat bani impreuna cu alti 8 prieteni pentru a pleca la lucru in Austria.Ne-am dus la aceasta persoana acasa cu bani,el ne-a arata contractele,le-am completat si a spus ca urmeaza sa ne anunte cand e plecarea dar nici in ziua de azi nu am plecat si nici bani nu i-am recuperat.Am fost la politie am depus plangere si a spus sa asteptam ca asa e procedura,au trecut aproximativ 5 luni si nu s-a facut nimic.Tin sa precizez ca tot ce am vorbit cu acea persoana,tot ce ne-a promis in schimbul banilor am inregistrat audio.Am dus inregistrarea si la politie dar din cate vad nu e destul pentru a se lua masuri impotriva persoanei care ne-a inselat.Polististul care se ocupa de caz tot spune ca asa e procedura ca trebuie sa asteptam.Probabil are pe cineva in politie de il ascunde si nu se iau masuri.Daca deschidem un proces si ne reprezinta un avocat avem sanse sa ne recuperam bani sau macar sa il stim inchis?

 27. buna ziua
  in anul 1996 am fost condamat la 2 ani cu suspendare inselacine
  am facut reabilitarea
  in anul 2015 ianuarie am condus baut 0,90 la mie
  cazierul e curat ,iat fisa anexa apare condamnarea din 1996
  se mai ia in calcul de procuror
  va multumesc

 28. Buna seara. Sotia mea incearca sa isi castige drepturile de mostenitor dar titlul de proprietate este la mama ei care nu vrea sa faca succesiunea. Tatal sotiei si fratele sotiei sunt decedati. Mama sotiei nu vrea sa ii dea nici macar un mp de pamant. Iar casa pe care nu vrea sa faca succesiunea nu este locuita. Va multumesc.

 29. Buna seara,in luna ianuarie anul acesta mama mea a decedatsi cu cateva zile inainte de a muri mia vandut mie apartamentul care il avea ,noi fiind doi frati.apartamentul valoreaza suma de 27000 euro iar eu lam cump cu suma de 5000 euro.acum fratele ma dat in judecata ca vrea anularea contractului de v c .are vreo sansa de castig?vreau sa mentionez ca el nu a vrut sa vina nici macar la inmormantarea mamei. Va multumesc anticipat

 30. Buna ziua,

  va rog, evident in functie si de timpul dvs., sa-mi raspundeti la solicitare.

  va multumesc,

  cu stima,
  gh. gavriloff

 31. Buna ziua am si eu o mare rugaminte,am un proces cu statul roman care s-a inchis in iulie 2014 pentru neplata taxei de timbru deoare ce nu am putut-o plati atunci fiind suma foarte mare, acum am facut rost de bani si asi vrea sa stiu cum se procedeaza se platesc mai intai banii se face o cerere de redeschidere nu stiu cum se procedeaza si va rog din tot sufletul sa ma sfatuiti cum sa procedez,cu mii de multumiri si multa sanatate,astept un raspuns aici.

 32. Buna ziua ,as dori un raspuns,am o prietena de 17 ani si ieste ansarcinata an 18 saptamani are gemeni ,ea vrea sai dea la adoptie la o familie care nu poate avea copii de fapt an schimbu unor favoruri o ajuta cu bani a luato la dansi acasa,iau bagat an cap sa le dea copii ca o ajuta pe parcurs ,dar eu nu ami doresc ca ea sa dea copii,ce pot face sa nui dea la adoptie ,si nici nu vrea sa ai recunosc ,va rog sa ami dati un sfat va multumesc

 33. Buna ziua.

  Pensia alimentara in Romania se retine inaintea sau dupa oprirea impozitului de 16%?

 34. Buna ziua! Bunicii tatalui meu au cumparat in anul 1927 un teren pe care l-au lasat mostenire fiicei lor (mama tatalui meu). Acest teren era drumul de acces catre casa tatalui meu. Primaria l-a facut drum comunal fara a ne despagubi. Ce se poate face in cazul in care noi avem acte de cumparare pe el?
  Va multumesc!

 35. Buna ziua,

  Am doi copii si fiind in prag de divort sotul imi cere sa-i dau in ingrijire unul din ei iar eu nu doresc asta.
  As dori sa stiu daca este legal despartirea a doi copii minori in caz de divort.

  Multumesc!
  O zi buna

 36. Mama si sora ei (matusa mea) mi-au donat un apartament – bun propriu al lor – mostenit de la parintii lor (bunicii mei). Donatia este facuta – fara sarcini – si – cu scutire de raport.

  Mama a decedat iar tatal vitreg (sotul mamei) a facut cerere de “revocare a Donatiei pentru ingratitudine, spunand ca eu cu matusa am facut presiuni fizice si psihice timp de 8 ani asupra mamei mele pentru ca sa-mi faca acea Donatia…” (am citat din cererea lui…) lucru total neadevarat.

  Instanta de fond a invocat “exceptia lipsei calitatii procesuale active….” deoarece nu si-a dobandit “calitatea de mostenitor”. El a facut Apel si acum asteptam sa ne cheme iarasi la Judecata…

  Ce sanse sunt ca sa castige?
  Mentionez ca apartamentul a fost al buncilor materni si mama + matusa mi l-au lasat mie.

 37. Avem un titlul de proprietate – teren agricol – pe care sunt 2 mostenitori: varul meu (in viata) si tatal meu(decedat), fiecare cu 1/2 din teren.

  Dupa succesiunea (dupa tata), am ramas mostenitoare eu si sora, fiecare cu cate 1/2 din 1/2 teren (deci 1/4 fiecare).

  Eu si varul avem 3/4 din teren.
  Partea sorei (de 1/4) ramanand mostenitorilor ei care nu pot vinde pana nu fac succesiunea.

  Cumparatorul (care cumpara 3/4 in teren) doreste Actul de proprietate al terenului, mostenitorii sorei raman fara Actul original.

  INTREBARE: Mostenitorii sorei pot face succesiunea (doar) in baza unei copii legalizate dupa Actul de proprietate?

  Va multumesc!

 38. buna ziua, bunicul meu vinde teren arabil, a primit avizul favorabil dar preemtorul care si-a exprimat intentia de a cumpara amana incheierea tranzactiei. Ce pot face daca expira termenul de valabilitate al avizului ( 6 luni de la emitere? Legea 17 nu spune nimic despre asta . Multumesc frumos

 39. Buna ziua.De doi ani de zile locuiesc in Italia impreuna cu fiica mea de 10 ani,(fiica mea nu a fost recunoscuta de tatal sau) ea frecventand cursurile unei scoli de aici din Italia.Tin sa mentionez ca eu nu muncesc si nu am muncit in ultimii doi ani in Italia ,obtinand rezidenza in urma cu doua luni.

  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns :stiu ca nu avem dreptul la alocatia europeana pentru fiica mea ,dar este ilegal faptul ca incasam in continuare alocatia in Romania.
  Va multumesc.

 40. Bună ziua va rog să mă lămuriți…..dacă a trecut 1 an de la nașterea copilului și tatăl nu l.a recunoscut ce se poate face în acest caz??? Mai poate să facă ceva după 1 an de zile? Va mulțumesc!

 41. Buna ,
  Un prieten a fost prins conducand un autovehicul sub influenta bauturilor alcolice.

  Azi am intrat pe site , http://infodosar.ro/ am verificat dosarul si apare asta : vreau sa stiu daca permisul de conducere i-a fost suspendat pe 2 ani , sau care e sentinta ca nu intelegem termenii scrie ceva de 2 ani dar nu intelegem despre ce este vorba :

  Date dosar nr. 7203/271/2015 (Fond):
  Instanta: Judecatoria ORADEA Complet: SECŢIA PENALĂ
  Stadiu procesual: Fond
  Materie: Penal
  Obiectul dosarului: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP)
  Data inregistrarii dosarului: 2015-05-04
  Data ultimei modificari: 2015-09-14

  Cai de atac:
  Nu exista informatii.
  Sedinte de judecata:
  Data: 2015-09-14 Ora: 08:00
  Complet: P2 penal-cam preliminara si jud.in prima instanta
  Solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Pronuntata in data de 2015-09-14
  Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p. condamnă pe inculpatul BODEA DĂNUŢ, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, la o pedeapsă de: -1 an închisoare În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe langă Tribunalul Bihor, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b C. pen. impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oradea sau în cadrul Primăriei Oşorhei pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen., referitoare la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul să plătească statului suma de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel la Curtea de Apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 14 septembrie 2015.
  Tip solutie: Hotarare

 42. sotul este angajat ca muncitor calificat la o primarie din jud bihor,are vechime 25%,este legal ca vechimea sau alte sporuri sa fie incluse in salarul minim adica 1050,ex:luna 07/2015 salar incadrare 641+vechime 160+spor 249=1050 luna 08/2015 salar incadrare 718+vechime 180+spor 152=1050 acesta fiind salarul brut as vrea sa stiu daca este legal modul de calcul daca nu sa-mi spuneti cui trebuie sa ma adresez,va multumesc.

 43. Buna ziua ,

  Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine , in 10.06.2008 am luat de la Raiffeisen Bank suma de 20.600 eur ,am achitat ratele pana la data de 10.03.2011 pana cand am cerut o reesalonare a creditului. In data de 30.03.2011 printr-un act aditional mi-a fost restructurat creditul prin plata timp de un an de zile a dobanzii urmand dupa aceea sa platesc o rata mai mare ramanand acelasi termen de rambursare a creditului. Am reusit sa achit din credit pana la data de 13.09.2013 cand nu am mai reusit sa achit ratele ramand fara serviciu. Pe data de 25.09.2015 am primit un telefon de la o firma de recuperarii care au spus ca au preluat ei creditul meu restant in valoare de circa 80.000 lei si sa ma prezin la ei la sediu pe data de 29.09.2015 .Nu stiu ce sa fac sa ma duc la discut cu cei de la firma de recuperari ? Uitandu-ma pe contractul de credit vad ca mi-a fost oprite anumite sume respectiv comision de administrare de 0,33 % (2.243,34 eur) si comision de procesare (600 eur). Va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent .
  Va multumesc ,
  Veronica

 44. Buna ziua!

  Va rog mult sa ma ajutati cu un caz.
  Am o restanta la Asociatia de locatari si mi s-a pus o poprire pe salariu inca din luna martie.
  Lunar se vireaza in cont aproximativ 600 ron.
  Tin sa precizez ca am fost si la un Birou de Mediere cu dansii.
  Am primit un plic in cutia postala prin care mi se aducea la cunostinta ca voi fi executata silit ,ca nu se doreste sa se mai astepte pana se achita restanta.
  Problema este ca am primit plicul in luna septembrie,dar abia ieri am aflat si eu despre el.
  Va rog sa ma ajutati cu un sfat,nu vreau sa imi pierd casa,mai pot achita eventual inca o suma in fiecare luna.Vreau sa stiu ce pot face ca sa inceteze actiunea de executare.
  Tin sa precizez ca sunt co proprietara la acel apartament impreuna cu mama si sora mea,nefiind facuta inca succesiunea dupa bunica decedata.
  Va multumesc!

  Va multumesc si astept un raspuns!

 45. Buna ziua,

  O firma de sub blocul nostru a cerut acordul pentru constructie si reamenajare. Mama care avea doar 1/3 din apartament a semnat fara ca eu si sora mea sa stim, noi avand fiecare cate 1/3. Este valabil acordul ei, fiind minoritara?
  De asemenea s-au legat la teava de gaz de pe scara blocului, fara ca vreunul dintre vecini sa-si dea acordul. Este legal?

 46. Buna ziua. Parintii mei au decedat in urma cu 9 ani,si acum eu si fratii mei am hotarat sa facem succesiunea si partajul bunurilor ramase de la defunctii nostri parinti.
  Tatal meu impreuna cu sora lui (si ea decedata) detin conform unui certificat de mostenitor impreuna mai multe terenuri extravilan si un teren intravilan.
  Pe terenul intravilan tatal meu impreuna cu mama mea au construit un imobil si mai multe anexe in timpul casatoriei si au locuit acolo timp de 36 de ani(pana la deces).Mostenitorii surorii tatalui meu sustin ca au dreptul la jumatate din terenul intravilan (respectiv jumatate de teren de sub constructii si jumatate din gradina aferenta imobilului)si nu doresc in schimb teren extravilan ci o suma de bani foarte mare.Intrebarea mea este: care este procedura legala in acest caz? Intra acest teren in uzucapiune de peste 30 de ani?
  Va multumesc anticipat.

 47. Buna ziua,doresc sa stiu daca pot lua alocatia la copil in Romania daca in Italia am somaj?Ce trebuie sa fac,sunt definitiv in Romania.Sunt divortata iar tutela o au ambii parinti,minora stabilita la mine.Va multumesc. 075242ccc.

 48. Buna ziua,sunt divortata din 2013,din 2007 si pana in 2015 am fost in Italia si veneam acasa in fiecare an,mereu aveam probleme cu fostul sot,fata fiind la mine ,la intoarcere aveam nevoi sa reiinoiesc pasaportul,dar fara semnatura lui nu puteam.Anul trecut ca sa pot pleca am depus plangere ptr ca nu platise pensia alimentara.Mi-a spus sa renunt la plangere ca sa semneze si asa am facut,rezolvand problema cu pasaportul .Acum va intreb pot redepune plangerea ptr pensie?,nu contribuie la intretinerea copilului sau ce valabilitate are declatia de anul trecut?Va multumesc.0752427485.

 49. Buna seara domnul avocat! Va rog frumos pentru un sfat . Părinții mei locuiesc la tara, au titlu de mostenitor pe casa in urma decesului părinților pe casa si terenul din jur. Acum cateva zile au venit de la primarie si firma de drumuri sa mărească drumul precum proiectul stabilit de primar din fonduri europene pe care i-a încasat demult. Nu a facut drumul atunciiar acum cand vin controale sa vadă ce s-a facut cu banii au inceput sa puna in aplicare proiectul. Părinții mei sunt bătrâni si bolnavi, au venit cu amenințari sa darame gardul cu fundații de beton care a fost facut in acest an si sa il mute cu 2 metri in curte pe toate laturile, ei având spre drum 3 garduri. Profita de situație ca sunt bătrâni si neputincios

 50. Deci , profita de situație ca sunt bătrâni si i-au amenințat numai pe ei s mute gardul , ceilalti vecini fiind mai tineri si apropiați ai primarului si poliției din sat. Precizeze ca in urma cu multi ani au mai mutat inca odata gardul din strada sre interior iar vecinul (fost primar in tinerete)care are gard comun cu ei cand si-au reparat gardul , parintii erau plecati pe cateva luni din sat si i-au intrat si ei cu 2 metri in gradina .Ce se poate face in aceasta situație si ce cai legale trebuie sa urmam deoarece primarul si poliția sunt corupți . Se pot face masuratori si sa se revină la bucata de pământ care a fost luată de vecin? Este legal sa se faca proiect pentru drum si sa intre in proprietatea ta ca așa vrea primarul?

 51. in ianuarie am contactat un credit la o banca unde am si cardul de salariu, din cauza sanatatii am fost nevoita sa ies la pnesie anticipat, inca nu sunt restanta la banca dar de luna aceasta nu voi mai putea plati rata de 1100 pe luna pensia fiind f mica, din cele vazute aici sunt mari probleme si as dori sa ma sfatuiti ce sa fac de acum incolo va rog mult daca ma puteti ajuta cat se poate de urgent multumesc mult

 52. Buna seara. Am 16 ani si prin hotărârea de divort dintre mama si tata, custodia a revenit tatalui care este violent, consuma alcool si se poarta urat cu mine si fratele meu de 14 ani. Noi vrem sa stam cu mama insa ea spune ca avocatul nu poate incepe actiunea fara 2 martori. Martori nu putem gasi deoarece este cunoscut in sat ca fiind violent si nimeni nu vrea sa se incurce cu el. El pretinde ca pana la 18 ani el comanda ca si cum am fi obiectele lui de parca i-am apartine. Am nevoie disperata de ajutor caci mama se consuma coarte mult prin prisma faptului ca nu ne poate lua de langa omul de care a re a scăpat cu greu.Va rog mult ajutati-ma.

 53. am inteles darea in plata,nu gasesc nicaieri despre cei care deja au fost executati silit si li sau vindut apartamentul la licitatie,si mai au de platit sume colosale?

 54. Din legea 1/2ooo legea lupu nu am depus cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenuri agricole si forestiere nu am stiut nu am fost imformat de aceasta si nu am depus cerere la primaria Rosia jud sb .va rog sa mi raspundeti daca acum la ora actuala mai pot face acea cerere si daca mai e valabila pentru a mi se da terenul si padurea ce mi se cuvine

 55. Din legea 1/2ooo legea lupu nu am depus cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenuri agricole si forestiere nu am stiut nu am fost imformat de aceasta si nu am depus cerere la primaria Rosia jud sb .va rog sa mi raspundeti daca acum la ora actuala mai pot face acea cerere si daca mai e valabila pentru a mi se da terenul si padurea ce mi se cuvine VA MULTUMESC DAVID IOAN

 56. Am avut executare silita in 2011 conform actele din dosar executardea sa perimat dar in 09.2015 mam trezit ca imi face proprire, am facut contestatie si conform art 387 si tinad cont de actele din dosar am spus ca sa perimat dar supriza ca mi sa respins contestatia pe motiv art.454 si art. 390 care spune ca nu conteaza art 387 si 389 invocate de mine , dar asa potrivit art 454 si 390 nu inteleg de ce mai exista cuvintul perimare si de ce se mai contesta executariile silite ca asa practic si dupa 20 de ani fara nici un act ulterior se poate face proprire asa nici o executare silita nu se perima pentru ca dupa 5 ani foarte bine se face proprire se invoca art 454 si 390 si castiga orice proces …….. va rog sa ma luminati ca s a pot face apel

 57. buna seara ,va rog sa-mi spunrti ce se intimpla daca nu facem succesiunea dupa sotul meu ,am 2 copii,,,,,cu stima si respect ,,ema parasca 0747210xxx

 58. Bună ziua.doresc cu tot respectul cuvenit dv. să primesc un răspuns la o întrebare adresată:Dacă băiatul meu este la master și are 24 de ani mai beneficiază de alocație? menționez că eu lucrez în Austria cu rezidență în românia.Vă mulțumesc anticipat.

 59. am teren de 500mp.am vrut sa-l vand,anul trecut,dar era in litigiu.am luat atunci un avans pe o chitanta de mana.intre timp a intervenit o problema.
  am fost evacuat silit si nu mai vreau sa-l vand.nefiind facut nici un precotract de vanzare-cumparare si nefiind specificata pe chitanta nici un termen de vanzare.daca inapoiez avansul luat potentialul cumparator mai poate avea,in mod legal,vreo pretentie asupra acestui teren.

 60. Am cumparat in 2012 o garsoniera cu contract de vanzare cumparare in regula, si cu CF-ul fara sarcini. In acest contract este stipulat ca si vanzatorul de la care am cumparat a fost proprietar fara a fi conditionat de termene sau conditii. Acum am aflat ca vanzatorul a cumparat imobilul de la o firma in insolventa, iar firma recuperatoare (care se ocupa de acea firma in isolventa) cere anularea contractului de vanzare cumparare dintre firma in insolventa si vanzatorul de la care am cumparat eu. Acum am primit de la judecatorie (de fapt asa am aflat de aceasta situatie) o chemare in judecata de catre firma recuperatoare, care a facut plangere impotriva incheierii de carte finciara. Eu fiind un cumparator de buna credinta v-as ruga sa-mi spuneti ce mi s-ar putea intampla in cel mai rau caz, se poate sa-mi anuleze si contractul meu?Va multumesc.

 61. Buna seara,ma numesc Zare Mariana si am si o problema cu o banca facuta de tatal meu in 2008,in 2011 tatal a decedat,a avut asigurare facuta la ei,am dus actele cerute de banca si am lasat si contractul facut intre ei,a ramas sa ne sune sau sa ne trimita o notificare prin posta nu am primit nimic,in 2013 am fost sunati de firma de recuperare spunand ca au dosarul de la banca din luna a 5 2012,si ca trebuie sa plateasca datoria mostenitorii,noi nu mai aveam nici un act ramas acasa,au spus ca pun proprire pe pensia mamei lucru care nu s-a intamplat,apoi in 2015 ne-au trimis mesaj prin telefon dosarul a ajuns la o avocata si trebuie sa platim altfel ajunge la un executor judecatoresc.ce putem face si cum daca noi nu avem nici o notificare,a spus d-na avocat ca imi trimite o notificare prin mail,nu am primit nimic de o saptamana de cand am vorbit,daca ma duc la banca sa iau o notificare pentru a o da executorului sa demareze o ancheta credeti ca e bine,si daca nu imi da cei de la banca nimic spunand ca dosarul este la avocata si ei nu mai au nimic atunci ce fac,cum procedez,va rog sa ma ajutati cu un raspuns,maine urmeaza sa merg la banca.Va multumesc!

  • Buna ziua. Din pacate si informatiile pe care le furnizati dvs. sunt insuficiente pentru a delimita in concret situatia. O sa va rog sa ne comunicati mai degraba toate actele pe care le aveti, in prima faza. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 62. Nu mai avem nici un contract fc intre banca si tatal meu sau asigurarea de viata,au fost cerute de catre banca iar fratele fara sa-si dea seama a facut greseala de a da originalele fara a face copii,singurul lucru care il avem acum este o notificare ceruta de mine,firmei de recuperare si mi-au trimis-o dupa 2saptamani prin mail,in care scrie doar adresa lor,ne spune ca cei de la raiffeisen au trimis contractul la ei din data de 29.05.2012 avand suma restanta de 6,853.06ron si pentru ca nu am raspuns notificarii facute de ei atunci,tin sa precizez ca noi nu am primit nici o notificare acasa,am fost sunati pe la sf lui 2012 ca avem de plata si trebuie sa platim urgent,noi nu am platit nimic pentru ca nu avem nici o dovada scrisa ca suntem datori,au spus ca trimit iar notificare scrisa la fel nu am primit nimic,au tot sunat sa platim,ca altfel ii face proprire mamei pe pensie,nu s-a intamplat lucrul asta chiar daca noi am spus sa faca asta daca vor sa le platim,in continuare pe notificarea respectiva mai scrie daca nu am platit cand au spus ei ca ne-au anuntat si ma repet iar nu am primit nici o instiintare prin posta nici de la banca nici de la firma recuperatoare,ca suma in 14.12. 2015 a ajuns la 13,533.08 ron,si sa platim de urgenta in contul dat de ei,atat scrie,nu scrie ca trebuie sa plateasca mostenitorii,nu scrie nici macar ca a fost contract facut intre banca si tatal meu,scrie intre dvs si banca,nu eu am fc creditul,de ce trebuie sa plateasca mostenitorii asa cum sustin mereu de cate ori ne suna daca noi am dus actele de a rezolva problema dupa o saptamana dupa ce tata a decedat(octombrie 2011),de ce contractul a fost dat atat de repede celor de la recuperari,ce ne pot face in caz de neplata,ei au spus ca daca nu platim dosarul este ajuns deja la o avocata,si daca nu platim va ajunge la executorul judecatoresc,ce ne poate face acesta,o pot da afara din casa pe mama din cauza neplatii?Va multumesc mult si sper sa fi inteles mesajul,astept un raspuns,multumesc.

 63. buna ziua,in urma unui imprumut la un ifn,pe care nu l-am mai putut plati,am fost executat silit,casa fiindu-mi vanduta la licitatie,oprindu-mi in continuare bani din pensie.Este legal sa mi se opreasca mai mult de 50%din pensie atat mie cat si sotiei;de la1200lei la280,respectiv de la 980lei la 320
  va multumesc

 64. buna ziua domnule cuculis..imi cer scuze de mesajul trimis pana acum…nu ma m prezentat..ma numesc POPA ELENA si doresc sa ma ajutati cu o problema destul de mare..acum cativa ani am facut imprumut la BANC POST de nevoi personale,6 200 lei..am platit jumatate din suma dar dupa ce am ramas fara serviciu nu am mai platit..executorul judecataoresc mi a trimis la noul meu serviciu suma de [11 514lei]..cand am stat de vorba cu executorul ..a spus ca asa trebuie..comision si dobanda la zi..asta inseamna ca voi plati toata viata mea..la cati ani am acum..aproape 59..va rog daca ma puteti ajuta..ce pot face?si daca este corect sa platesc comisioane si dobanda la zi..va multumesc

 65. Buna ziua as avea si eu nevoie de ajutor .In 2006 am mostenit o casa impreuna cu fratele meu de la parintii nostri. In contract figureaza 4 persoane eu sotul meu fratele meu si sotia acestuia . Intre timp fratele meu a divortat dar sotia lui a ramas tot pe numele lui.Intrebarea este fosta sotie mai are drept de mostenire si dupa divort ……

  va multumesc

 66. Buna ziua as avea si eu nevoie de ajutor .In 2006 am mostenit o casa impreuna cu fratele meu de la parintii nostri. In contract figureaza 4 persoane eu sotul meu fratele meu si sotia acestuia . Intre timp fratele meu a divortat dar sotia lui a ramas tot pe numele lui.Intrebarea este fosta sotie mai are drept de mostenire si dupa divort ……

  va multumesc

 67. Buna ziua,

  Am fost implicat intr-o tamponare foarte usoara, m-a lovit un taximetrist lateral eu neavand nicio avarie, el avand o avarie usoara,
  i-am dat nr meu de tel sa ne intelegem, iar el a mers la politie sa depuna plangere, m-a sunat politia si mi-a spus ca-mi retine permisul pentru 30 de zile pentru ca nu m-am prezentat in 24 de ore la ei.

  va rog sa-mi spuneti daca pot sa fac ceva sa nu imi retina permisul
  Multumesc

 68. buna as avea o intrebare ce se intimpla cu permisu de conducere luat la o alcolemie de 1.40 in singe si 0.6 in aierul espirat in acident fara victime

  • buna ce se intimpla cu permisul de conducere luat la o alcolemie de 1.40 in singe si 0 6 in aierul espirat in acident fara victime

 69. Buna ziua, după moartea tatatalui s-a facut succesiunea la casa si eu sunt coproprietar, iar mama proprietar. Intre timp m-am căsătorit si am cumparat prin prima casa un apartament, ma rog, acum vreau sa va întreb daca ii dau semnătura mamei sa vândă inclusiv partea mea, eu mai am dreptul la apartamentul care urmeaza sa il cumpere? Ideea e sa ii dau semnătura mamei ca sa cumpere pe numele ei pentru a nu mosteni si sotul meu viitoarea casa. Ca stiu ca daca e mostenire de la părinți sotul nu intra in drept. Sper ca am scris explicit. Multumesc

 70. Buna ziua !
  Va rog daca ma puteti ajuta in sensul in care doresc sa divortez iar in urma casniciei a rezultat un copil , as dori sa stiu ce sanse am sa obtin custodia copilului .
  Doresc sa divortez deoarece rezulta imposibil convietuirea cu sotia … ex: dormim separat … este mereu ascunsa cu diverse lucruri … conversatii tel. Mesaje …etc … a devenit indiferenta fata de mine … minte … in fine
  Mentionez ca actualmente sotia este in post natal , are indemnizatia de crestere a minorului si a primit instiintare de la FOSTUL loc de munca precum ca nu ai mai renoveaza contractul de munca deci dupa acesti 2 ani de indemnizatie nu nai are loc de munca si nici venituri ca sa ingrijeasca copilul …
  In acelasi sens mentionez ca nici parintii ei nu au venituri stabile ei ” traind ” de pe urma animalelor , vand braza , lapte si cam atat . Parintii ei , tatal fost condamnat pentru furt in trecut cu 4 clase , mama cu 8 clase nu cred ca ai pot oferi educatie copilului … Parintii sotiei ( socrii mei ) locuiesc la tara la 30 km distanta de oras … au o scoala langa ei pana la 4 clase restul clasa a 5-a pana la a 8-a trebuie sa faca naveta in satul vecin . Liceul … va trebui sa faca de asemeni naveta MAI DEPARTE LA 10 KM de ei …
  Casa unde locuiesc este din chirpici de pamant au doar 3 camere din care doar 2 incalzite cu sobe din pamant … nu au gura de bagat lemne … le baga prin plita direct …
  Nu vreau sa fiu rautacios dar sunt periculoase deoarece o data soba lea bubuit ( mai exact in fata soacramii :)) ) …
  Problema acum fiind si la mine .. cum ca eu am HIV SUNT INDETECTABIL SI ASA AM FOST MEREU ADICA SANSELE SA RRANSMIT VIRUSUL NAI DEPARTE SUNT APROAPE 0 … MENTIONEZ CA SOTIA NU SA IMBOLNAVIT SI NICI COPILUL .
  EU AM PENSIE DE INVALIDITATE DE 400 RON plus 400 ron de la A.J.P.I.S reprezentand ajutor hrana si inca 270 ron de la comisia de handicap . Mentionez nu m.am drogat niciodata si am probeadica spun ca nu stiu cum am luat boala … cand am luato lucram in alta tara si acolo am fost la stomatolog …
  Eu locuies in oras ( MENTIONEZ CA NICI UNUL DINTRE NOI PARINTII COPILULUI NU AVEM LOCUINTA IN PROPRIETATE ) gradinita are la 3 minute de noi , SCOALA printre cele mai bune din oras la 5 minute distanta si ca liceu este printre primele din tara care se afla la 15 minute de noi .
  Parintii mei , tatal este pensionar de drept la varsta are pensie 1600 ron , mama pensionara partial anticipata de 400 si ceva ron . mama mai munceste si in afara tarii si ne ajuta mereu cu bani . Parintii sotiei niciodata .
  Ce sanse credeti ca as avea sa obtin custodia copilului ?

 71. vreau sa va întreb daca ii dau semnătura mamei sa vândă inclusiv partea mea, eu mai am dreptul la apartamentul care urmeaza sa il cumpere? Si daca da ce trebuie sa facem pentru a beneficia după moartea mamei doar eu

 72. Am probleme in familie Stau cu soacra si avem certuri soțul nu spune nimic ii tine partea.Avem un copil de 8 luni si sta numai in certuri .Daca plec la mama îmi poate lua copilul pentru părăsire de domiciliu?Intre timp intentez si divorț.Am șanse sa rămână copilul la mine?

 73. Buna seara,

  Va rog sa imi spuneti daca este legal ca banca sa efectueze rambursari pentru rate restante din bani proveniti din salarii compensatorii . Din cate stiu acestea reprezinta o masura de protectie sociala atunci cand se desface contractul de munca si s-a semnat un acord cu privire la acordarea acestor salarii.
  Va multumesc

 74. Bună ziua,
  Va rog să mă șfăruiți în legătură cu o moștenire.
  Bunica mea și fratele ei au rămas singurii moștenitori în viață. Mama bunicii decedand în anul 1976, iar tatăl bunicii în 1980. În urma decesului mamei bunicii mele sa făcut succesiune, însă bunica mea nu a putut ajunge deoarece ea locuia în București și avea copil foarte mic pe care nu putea sa il lase singur. După moartea tatălui bunicii, nu sa mai făcut nicio succesiune, însă fratele bunicii a rămas cu pământul și casa părintească. Fratele bunicii sa căsătorit cu o doamnă care are doi copii dintr-o căsătorie anterioară.
  Întrebarea mea este bunica mea mai are dreptul la moștenire și dacă da ce cota parte ii revine din moatenire?
  Subliniez faptul ca bunica nu a semnat niciun act prin care ea renunța la mostenire.
  Ce am putea face pentru a putea intră în posesia partii care i se cuvine din moștenire, având în vedere faptul ca am aflat pe surse ca fratele bunicii ar fi dat moștenire, casă și pământul, unuia dintre copii soției sale.
  Aștept răspunsul dumneavoastră.
  Va mulțumesc!

 75. Va rog sa imi spuneti daca este legal ca banca sa efectueze rambursari pentru rate restante din bani proveniti din salarii compensatorii . Din cate stiu acestea reprezinta o masura de protectie sociala atunci cand se desface contractul de munca si s-a semnat un acord cu privire la acordarea acestor salarii.
  Va multumesc

 76. Buna dimineata,

  Va rog sa imi spuneti daca este legal ca banca sa efectueze automat, rambursari ale ratelor restante din sume de bani proveniti din salarii compensatorii . Din cate stiu acestea reprezinta o masura de protectie sociala atunci cand se acorda la desfacerea contractului individual de munca, si sunt exceptate de la retinerile din cont.
  Va multumesc.

 77. Buna ziua. Am avut un credit la BRD care a ajuns la Kruk. Imi zic ca se actualizeaza dobanda cf contractului cu BRD, ceea ce nu e normal, ei sunt un SRL. Am facut cerere sa imi dea dovada scrisa a contractului de cesiune si nu vor sa mi-l trimita. In contractul de cesiune scrie si valoarea la care au luat ei creditul? Am vazut ca ati publicat intr-un articol o lista cu creditele pe care le-au preluat la 4,8% din valoarea lor. Daca ii dau in judecata trebuie sa depuna in instanta cu cat au luat ei creditul?
  Multumesc anticipat!

 78. Buna ziua.Asi dori sa ma indrumati si pe mine la problema de o am.In 2006 a luat sotul un credit de la banca de nevoi personale in valoare de 11,500 ron.A platit catre banca suma de 13560 ron dupa care nu am putut sa mai platim la dat catre firma de recuperare am platit si acolo cam 5 rate ultima fiind pe 26 01 2015 dupa care nu am putut sa mai platim nici acolo .Am primit un plic acasa cu executare silita i.au pus sotului oprire pe salariu ii opreste si banca 30% din salariu si intreprinderea 30% plus ca are contul blocat de fiecare data cand vrea sa ia bani mentionez ca am platit cu totul la banca pana acum14000 ron+2000 retinerea pe cont .Ce ar putea sa faca in acest caz? Va multumesc cu respect

 79. Buna ziua, ma numesc Balaceanu Alexandru, am si eu o problema foarte mare, doresc daca se poate sa ma lamuriti cu problema pe care o am prin alt internediu in afara de acesta. O zi buna

 80. Buna ziua,
  Va rog sa-mi spuneti daca exista o rezolvare pentru situatia de mai jos:
  in anul 2007 am inceput constructia unei case in zona Plaiul Foii Zarnesti – Brasov (6 km fata de oras) cu toate actele legale (autorizatie de constructie); am intabulat casa in anul 2011.. Anul trecut primaria orasului Zarnesti a electrificat zona (adica prin fata portii trece linia de inalta tensiune) si a montat 2 transformatoare apropiate de votantii primarului (eu sunt situat la 800m fata de cel mai apropiat transformator. Am fost in audienta la electrica si mi-au raspuns ca ei nu pot face nimic deoarece sunt prea departe de transformator (limita maxima de retea pentru pf este de 150m si 500m pentru pj), nu au buget de investitii si singura cale ca sa beneficiez de curent electric, este ca primaria sa suporte investitia sau eu (vorbim de 45000eur pentru un punct de transformare care oricum o sa intre in patrimoniul electrica). Din pacate eu nu am acesti bani, dar ma gandesc ca, ca un cetatean cu toate darile platite catre primarie sa-i dau pe acestia (primaria) in judecata pentru a nu mai plati impozitul pe aceasta casa pana cand nu am utilitatile. Trebuie sa va spun ca la acest moment nu am utilitati (apa, gaz, curent), dar impozitul este la fel ca si valoare ca si o casa din oras.
  Se poate sa actionez primaria in instanta ca sa nu mai platesc impozitul pana cand nu am utilitatile? exista o lege in cea ce priveste impozitarea cladirilor?
  Multumesc.

 81. Buna ziua,
  In urma unui proces de conflict de munca, salariatul a obtinut in urma apelului la Curtea de Apel, anularea deciziei de concediere cu plata salariului pana la data pronuntarii (procesul si apelul au durat 20 luni!). Firma a facut cerere de revizuire a deciziei si suspendare a executarii silite pana la solutionarea cererii de revizuire platind cautiunea aferenta. Curtea de Apel a respins cererea suspendarii executarii silite interpretand gresit actele contabile puse la dispozitie de catre firma. Ce se mai poate face acum? Decizia de respingere a suspendarii este definitiva.

 82. Buna ziua!

  Am fost expropriat in regimul trecut cu decret prezidential de casa si gradina si am fost mutat cu executor intr-un imobil cu chirie . ,pana in 1997 cand am cumparat cu legea 112. Dupa aparitia legii10 imobilul a fost revendicat si dupa 11 ani de procese am pierdut definitiv,apartamentul simomentan locuiesc in apartament de la primarie cu chirie,contract pe 5 ani , Pentru ca la aparitia legii 10 eram proprietar tabular nu amcrezut de cuviinta sa cer despagubiri pentru imobilul expropriat asa ca am facut cerere dupa aparitia legii 247. Mi-a fost intocmit dosar si trecut in anexa 23 pentru despagubiri. La povatuirea functionarului de la primarie am refuzat doua oferte si dosarul a fost trimis la Bucuresti pentru despagubirea inbani . Acolo a fost verificat si trimis inapoi la Cluj pentru defalcarea dosarului in doua , intrucat imobilul a apartinut parintilor care erau despartiti in momentul exproprierii Iesind din termen am facut o noua cerre pe legea 165 , acum pe numele ambilor parinti. Am primit de la primaria Cluj , anul trecut un raspuns ca sa astept pana se face inventarierea terenurilor si centralizarea lor si atat . Va intreb ; apartamentul in care locuiesc pot sa-l primesc in proprietate in schimbul casei luate? : pot pretinde cota parte din curte aferenta apartamentului in contul gradinii luate ? Sau , ce pot fdace pentru a beneficia de aceasta lege ptr. ca sunt convins ca alta lege reparatorie nu se va mai da. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si sper sa ma ajutati

 83. Buna ziua, sotului meu i-a fost respinsa cerea de acordare a vizei in comformitate cu art.6 alin.1 litera. g .din Oug 194/2002

  “Pe numele lor nu au fost introduse semnalari in sistemul de informatii schengen in scopul nepermiterii intrarii.”

  Ce se poate face in aceasta cauza.

  • Bună seara! Sunt mama a 3 minori și a-și dorii să plec cu ei din ţară. Pot obține tutela exclusivă fără a mai fii nevoie d acordul sotului? Dacă deschid divorț și rămâne p rol dak îmi iau av. Poate sa ma reprezinte în lipsa mea până la definitivare?? Și mai am o nelămurire… Cei 2 minorii gemeni ( 16 ani ) au avut o altercaţie cu tatăl lor (violent) agresandui fizic și verbal. Atât soțul cat și unul din minori având cert.mdc. leg. Nefiind vătămat grav de către copii aceștia au încercat să l imobilizeze sa poată fugii sotul fiind în stare d ebrietate având (viciul beției) .Sotul a depus plângere penală împotriva minorilor iar copilului i s-a luat un proces verbal la spital de către pol.Dupa externare am mers împreună cu cei 2 copii la secția d pol. Ptr a depune cert. Mdc legal. Și ptr a face și copii plangere penala p numele tatălui lor care neavând nici un interes la creșterea și educarea lor până în prezent. Acolo i s-a luat o declarație cu cele întâmplate copilului cu cert. Med. Leg. Neasistand și eu întrebarea mea este… Aceea declaratie este luată în calcul k și plangere penală deși au un nr de dosar până în prezent nu au fost citati sau audiaţi incidentul s-a petrecut p 01/01/2016 le poate împiedica plekrea un eventual proces?? Sau îi poate reprezenta un av?? AST.RASP.URG.MULŢUMESC FRUMOS!!

 84. Buna ziua
  Sunt din Constanta si ma intereseaza deschiderea unui dosar de succesiune.Este vorba de un apartament care a fost cumparat de socrii mei.Ambii au decedat,soacra in 2010,socrul in 2015.Ambii soti au avut copii din casatoriile anterioare.Nu s-a facut succesiunea dupa soacra in 2010.Acum,am facut toate actele la un notariat din Constanta si am incercat sa le depunem la acelasi notariat la care au depus mostenitorii din partea tatalui,la NEMESIS.ne-am trezit ca noi cei din Constanta nu avem actele casei.Fiul defunctului,are actele dar refuza sa ne dea o copie.Ei nu vor deocamdata sa dezbata succesiunea.Au avut intentia,au facut cerere si s-au oprit.Am citit ca prin instanta se pot solicita actele de la Cadastru.Este adevarat?Intrebarea mea este daca,in instanta ne-ati reprezenta si care sunt costurile aferente.

 85. am un teren in Crevedia .Intrarea din DN1a pe proprietate este ingreunata datorita unui stalp apartinand Electrica Muntenia .Le-am solicitat in scris sa-l mute la limita graniteti dintre proprietati , Ei imi raspund si imi recomanda sa-l mut pe cheltuiala mea . Sa fac aceasta mutare si sa ma indrept prin actiune in regres catre Electrica dupa efectuarea mutarii sau ii chem in instanta inainte de mutare solicitandu-le sa faca ei mutarea ?

  Multumesc anticipat

 86. Bună ziua! Am semnat o convenție între părți pentru o agenție de modele.Pentru promovare am plătit 80 ron.Am aflat ca este păcăleală. La cererea lor merg astăzi pentru mai multe detalii.Vreau să inregistrez discuția. Intrebarea mea este:îmi e de folos și unde pot merge cu ea?

 87. Buna ziua am si eu o intrebare…locuiesc in italia si stau cu chirie intr-un apartament eu cu viitorul meu sot si incaun cuplu…avem un cobtract facut pe numele celor doi baieti unul rezident aici muncind la firma italiana si celalalt asteptand rezidenta(a depus toate actele pentru a o face) el muncind la firma romaneasca. pe contract sunt ambele nume…avem un contract pe un termen de 1 an de zile dar noi am stat doar 6 luni, dupa care au avut loc niste discutii si acum cel cu rezidenta vrea sa plece din acest apartament sa incheie contractu..intrebarea mea este poate sa incheie contractu vorbind cu proprietara si faraca celalalt chirias de pe contract sa fie de acord.subliniez suntem in italia

 88. Va rog sa-mi raspundeti ,cum pot inainta succesiunea dupa decesul parintilor , in conditile in care actele de proprietate ale mostenirii se afla in posesia sorei mele cu care nu sunt in relatii bune . Va multumesc

 89. Buna ziua,
  In anul 2007 am incheiat cu Bancpost un credit de nevoi personale cu garantie in CHF. In respectivul contract este specificat ca pe o perioada de 12 luni, rata dobanzii este fixa, dupa care este indexabila. De asemenea, la data semnarii contractului scrie ca dobanda curenta este de 5.90% pe an, iar marja din graficul de rambursare generat la data intocmirii contractului este 0. In urma implementarii OUG 50, am primit de la Bancpost in vederea semnarii, un act aditional la contractul de credit in care marja fixa a devenit 7.74%. In urma contestarii actului aditional, banca mi-a retransmis un alt act aditional cu marja de 6.25%, fara a mi se explica criteriile care au stat la baza acestor modificari. Neavand cunsotinte bancare si crezand ca suntem obligati prin lege, am semnat acest act aditional. Am solicitat sprijinul ANPC in vederea aducerii contractului de credit la conditiile initiale, respectiv dobanda de referinta( LIBOR)+marja”0”, rambursarea sumelor percepute ilegal in totala contradictie cu prevederile contractuale si reglementarile specifice in vigoare. Raspunsul a fost ca nu imi ingradesc dreptul de a ma adresa instantei de judecata.
  Practica judiciara in domeniu a demonstrat deja ca sentintele definitive si irevocabile in astfel de situatii dau castig de cauza consumatorului roman cu privire la clauzele abuzive referitoare la dobanda.
  Va rog sa ma ajutati cu un raspun referitor la sansa pe care o am sau nu in instanta.

  Va multumesc mult,
  Cu stima,
  Rodica V

 90. Ma puteti ajuta cu un raspuns la mesajul sus mentiona pe nume Stanescu Georgeta?Va multumesc si respect

 91. Buna ziua,
  Am luat un credit de la o banca am achitat o parte, dupa care nu am mai putut plati. Creditul a fost cumparat de o firma de recuperare care are hotarare definitiva de executare silita. Mentionez ca ultima plata a fost facuta la 1.06.2009 iar hotararea de executare este din 14.01 2014. Nu s-a prescris? Si daca da, se mai poate face contestare la executare acum? (Suma datorata este de 128.000 lei, ce costuri presupune, pt ca am inteles ca se plateste o cautiune si o taxa de timbru in functie de aceasta suma)
  Va multumesc anticipat.

   • Buna seara.Prietenul meu a imprumutat 16000 lei, un prieten a facut acte de imprumut in 10 luni trebuia sa ii returneze cate 20 mil pe luna au trecut cele 10 luni si nu a primit nici un ban inapoi.La dat in judecata deoarce pe contractul de imprumut era trecut cu tiltlu executare silita daca nu ii returna bani in cele 10 luni procesul sa inchis in castig fiind prietenul meu.Dar acel domnu nu are nimic pe numele lui toate conturile fiind blocate.Dar doamna avocata a spus ca poate sa ii puna casa la licitatie deoarce este bun dobandit in timpul casatoriei..Azi a vorbit cu dansa si ia spus ca trebuie sa plateasca prietenul meu 500 lei pentru blocarea carti funciale si 3 % din partea domnului din casa asta fiind 1200€..este adevarat ca trebuie sa platim cei 3 % si cel 500 lei? Noi ne’am interesat si blocarea carti funciale era gratis iar cei 3 % defapt era 1 %!Acuma nu stim ce sa mai credem este adevarat tot ce ne’a spus dansa sau incearca sa profite de noi.Va rog din suflet sa imi raspunde’ti si mie …O seara cat mai buna.Va multumesc!

 92. buna ziua,am o fetita de 1an si 2luni,nascuta in italia,eu romanca si tatal italian,de 8 luni am venit in romania impreuna cu tatal fetitei,el sa intors in italia si eu cu fetita am ramas aici.mentionez ca am si biletul lui de avion ca nu cumva sa zica ca am fugit cu fetita.Nu vreau sa ma intorc la el pentru ca face uz de heroina si este agresiv,acuma 1 an a fost la dezintoxicare dar nu a rezolvat nimic pentru ca a stat numai cateva luni.va rog frumos sa imi spuneti daca il dau pentru custodie si pensie,sunt sanse sa pierd fetita?are dubla cetatenie fetita. va multumesc anticipat

 93. Buna ziua!Am vandut unei doamne un telf.care era functional 100%.Dupa cateva zile suna ca nu merge telf,ba ca se inchide in timpul convorbirilor,dupa 15-25 min,ba ca nu incarca,doar scuze puerile pt a-l refuza(cred ca nu ii mai placea dupa ce l-a folosit atata timp).I-am spus sa-l trimita inapoi ca-i voi returna pe banii mei alt telf.Doamna nu a mai trimis nimic si nici nu a mai sunat.Dupa aproape 3luni,ma suna ca sa-i trimit alt telf,care vreau eu,doar sa mearga.I-am zis ca si cel trimis prima data era functional.Om serios,ii expediez alt telf,tot pe banii mei,iar dumneaei imi trimite si ea telf.care prezenta sus o mica crapatura la butonul de blocare si casca unde asculti apelurile nu mergea.Ma suna iar ca telf.acela nu ii place,ca este vechi si antic si vrea banii inapoi.I-am spus ca nu accept asa ceva dupa ce a folosit primul telf.3luni.Ieri,ma trezesc ca-mi vine cu ramburs inapoi ultimul telf.trimis.Nu l-am ridicat pt ca eram plecat si nici nu vroiam,nu pot concepe sa folosesti un produs 3luni si sa-l trimiti inapoi ca nu merge,etc.La telf.m-a avertizat ca are apelurile inregistrate si daca nu-i trimit banii inapoi stie ea ce sa faca.Ma poate reclama la politie si sa fiu chemat la ea in oras pt declaratii?Politia are ce sa-mi faca?Ma poate da in judecata?Si are dreptul sa inregistreze convorbirile telefonice fara acordul meu?Multumesc

 94. Problema dvs. juridica: buna seara.In 2006 am facut un credit de nevoi personale la brd de 11,500 ron pe o perioada de 120 de luni incepand din data de 27 03 2006.Am platit 59 de rate toate in valoare de 13350 ultima rata fiind platita pe 13 04 2012 dupa care nu am mai avut posibilitatea de a mai plati.In data de 20 12 2012 brd a vandut creanta la sc kruk international srl.Am platit patru rate catre kruk in 2014 si o rata in 2015 dupa care nu am mai putut plati.In data de 18 11 2015 am primit incuvintare de executare silita de la executor judecatoresc formulata de creditoarea SC SECAPITAL SaRL iar pe 19 11 2015 mi sa emis somatie ca in termen de o zi sa achit suma de 10245 spunandu-mi la telefon ca daca dau toti bani odata mi se face reducere si nu platesc decat 7500.mi sa facut blocare pe contul de salariu si platit trei rate oprindu-mi banca din cont .Din luna a doua mi se face oprire de la serviciu 1/3 parte din salariu.Pe 03 05 2016 mi s-a facut un proces verbal de sechestru pe masina daca mi se face oprire de la serviciu este legal sa mi se mai puna si sechestru pe masina?Mentionez ca eu nu am primit nici o hotarare judecatoreasca.Ce ma sfatuiti sa fac? mi se par prea multi bani cat cer ei sa le mai dau.Va multumesc!

 95. Buna ziua!Tatal meu a decedat acum 7 ani,mama este in viata si am o sora despre care am aflat intre timp ca nu ar fi fiica tatalui meu,dar ea a fost recunoscuta de tatal meu nestiind ca de fapt nu este fiica lui.In cazul decesului mami mele pot devenii unic mostenitor sau si sora mea ii va mosteni in aceiasi masura?Va multumesc.

 96. Buna ziua,

  Sunt in executare silita din anul 2012 pentru o creanta de 13.622.32 euro plus 6633.65 lei onorariu executorului. in data de 16.05.2016, am cerut un desfasurator in care ororariu a fost achitat, iar creanta ramasa este in suma de 4809.62 euro. Cu toate acestea consilierul juridic de la cabinetul executorului, mi-a comunicat faptul ca banca a trimis o reactualizare de creanta prin care mai este de platit suma de 11.000 euro. Ce cale ma sfatuiti sa parcurg astfel inca sa nu se mai abuzeze prin aceste clauze abuzive(dobanzi si penalitati) si sa sting creditul astfel cat mai am din creanta, si anume de 4809.62 euro? Multumesc

 97. Buna ziua!
  Ma numesc Gabriela, locuiesc in Bucuresti intr-un bloc nou ,la demisol ,deasupra mea isi desfasoara activitatea o pizzerie , am o mare problema cu ei deoarece tavanul nu a fost izolat fonic si nici dusumeaua lor nu este ,incredibil dar se aude chiar si cand bat cu pixul in masa ,de un an le tot atragem atentia asupra problemei ,patronul a fost si la mine in casa si a observat ca am dreptate . Copilul meu de 4 ani chiar nu mai suporta galagia si nici eu . 
  De curand a mai aparut o problema :
  – pe exteriorul blocului este montata o hota cu motor in exterior care produce vibratii in peretele blocului ,acum vrea sa-l monteze pe un suport care vine fixat in beton pe trotuar chiar in geamul meu ,fara sa imi ceara acordul .
  Ce pot face in aceste doua situatii ?
           In privinta zgomotului cum as putea sa-l determin sa isi izoleze pardoseala bucatariei ?
           Are voie sa isi monteze hota pe stalp in fata geamului fara acordul meu ?

 98. Buna ziua, imi cer scuze pentru deranj dar astept un raspuns de la dumneavoastra daca se poate , am vreo sansa impotriva bancii [mentionez am trimis si ceva acte pentru dumneavoastra].MULTUMESC.

 99. Buna ziua. Imi cer scuze pentru deranj. Va rog din inimă,am nevoie de un răspuns urgent daca ma puteti ajuta. Am o matusa care a locuit intr-un apartament închiriat fara contract. Din cauza divortului si pentru ca are un copil de crescut dintr-un salariu de 700 lei a intrat in datorii. A fost dată afara din apartamentul respectiv iar acum proprietarul o amenința ca ii face plângere penală pentru datorii. Ea doreste sa le achite în cel mai scurt timp dar dat fiind faptul ca are si un copil,va dura un pic,insa proprietarul nu mai are răbdare. Plus ca proprietarul a dat-o afara nu pentru datorii ci pentru ca vrea sa vândă apartamentul,anuntand-o in ultima clipă. Era normal ca ea sa nu aiba de unde scoate atatia bani intr-un timp atat de scurt,si pentru datoriile din apartamentul respectiv si pentru a închiria un alt apartament in acelasi timp. Intrebarea mea este,poate proprietarul sa ii faca plângere penală avand in vedere ca nu au avut contract? Nu intra tot el in probleme,pentru evaziune fiscală? Oricum,pe noi ne intereseaza doar daca ii poate face plangere penala avand in vedere ca nu au avut contract timp de 5 ani de locuit in acel apartament

 100. Buna ziua. Vreu sa dau in plata 2 credite nevoi personale care au aceeasi ipoteca la acceasi banca. Am intrat in posesia apartamentului in 2003 iar creditele amandoua au fost facute in 2007. Problema este ca exista o societate care are sediu social pe apartament dinainte sa il cumpar. Aceasta nu a functionat si din 2009 a fost declarata de ANAF inacitiva pentru ca nu si-a depus bilanturile, insa la ONRC apare activa.
  Cu siguranta ma astept ca banca sa conteste. Am sanse de reusita ?

  multumesc.

 101. Ma numesc Roxana, am un copil de aproape 6 ani si locuim in UK. Tatal copilului este in Romania , Constanta. Tin sa mentionez ca nu am fost niciodata casatoriti iar copilul este recunoscut de tata. Nu isi indeplineste datoria de tata si as dori trec copilul pe numele meu , sa il scad din drepturi de tatal copilului. cum trebuie sa procedez in cazul de fata si ce sanse am sa obtin tutela definitiva si intreaga a copilului.

 102. Buna ziua, va rog sa mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
  1)ingeneral, pentru rezolvarea succesiunii la notariat, ce taxa notariala se cere(daca este un procent stabilit prin lege sau nu)
  2)prin rezolvarea succesiunii in instanta prin hotarare judecatoreasca scapi de taxe jud de timbru sau nu(cat sunt acestea)
  3)Comparativ, din punctde vedere financiar , cat ar costa pt o succesiune ipotetica de 60000 euro ambele variante? mentionez ca in cazul ajungerii in instanta nu ar fi multe infatisari pentru ca am alege aceasta varianta doar daca ne ar costa mai putin. Multumesc.

 103. Eu nu stiu unde sa postez intrebarea juridica. Am formulat-o pe pagina precedenta, nu apare nicaieri.

 104. Buna ziua,
  Fiul meu a fost trecut abuziv in Biroul de credit de catre Banca Transilvania, in octombrie 2014, pentru o datorie de 972 lei, din care el platise de fapt 971. Nu stiu de unde a aparut leul acela datorat in plus, dar, chiar daca platise, l-au trecut cu 972. El nu a stiut niciodata ca este cu acesta suma in Biroul de credit, el a fost convins ca pt. 1 leu. Din aceasta cauza, 6 luni nici o banca nu a stat de vorba cu el, apoi era tratat ca persoana cu risc foarte inalt, a pierdut credite Prima Casa. De-abia pe 2 iunie 2016, cand a incercat sa ia un credit de la CEC, ofiterul de credit i-a spus sa faca un raport pentru a justifica neplata ratei. La mirarea lui ca pt un leu trebuie sa faca raport, i s-a spus ca suma este cea de mai sus. A cerut extrasele de cont de la Banca Transilvania, unde s-a vazut ca platise, a notificat Banca pentru scoaterea din Birou, si peste 3 sapt. a sosit raspunsul ca toate informatiile negative pe care le-au transmis catre Birou, au fost radiate si ca ei considera ca neintelegerile au fost rezolvate amiabil.
  Fiul meu vrea sa dea in judecata Banca pentru raportarea abuziva in Biroul de credit, lucru care i-a adus grave prejudicii materiale si morale.
  Are sanse sa castige cu ajutorul dvs? Multumesc

 105. Buna ziua,
  Se poate da in judecata o banca pentru raportarea abuziva in Biroul de credit, chiar daca dupa 1 an si 8 luni au sters informatiile negative transmise, in urma notificarii facute catre banca? In acest timp, nu s-a putut obtine niciun credit. Se pot obtine daune materiale si morale?
  Va multumesc.

 106. Problema Juridica: Buna ziua, dvs va ocupati si in cazul in care doresc sa fac o plangere la CEDO? Problema este a sotului meu care este inchis de 2 ani, anul trecut a facut o cerere sa i se respecte dreptul privind cei 4 m patrati de spatiu, a primit prin sentinta judecatoreasca acest drept iar dupa o luna l-au transferat impotriva vointei lui in penitenciarul poarta alba, fiind la o distanta de 300 km de domiciliu. Se poate face ceva pt a fi adus inapoi intrun penitenciar mai apropiat de domiciliu? Am facut cerere in acest sens dar a fost refuzata. Acea sentinta judecatoreasca nu este respectata el aflandu-se intr-o camera cu alti 20 de detinuti se poate face ceva in privinta asta? Va multumesc o zi buna.

 107. Buna ziua. Am 2 copii din căsătorie .de acum un an în urmă sunt separată de soț dar nu divortati. În momentul cnd ne-am separat el mia oprit fetiță de 3 ani pe atunci cu forța nu mi-a mai dat voie sa o vad sau să o aud .eu am rămas cu băiețelul de 8 luni pe atunci. Iar acum nu își recunoaște băiețelul .plus ca el și-a refcut viață cu altcineva lăsând fetiță în grija acesteia .iar mie îmi interzice accesul la copil . Am umblat prin protecția copilului dar nu sa rezolvat nimic . Fetiță a crescut cu mine pana la vârsta de 3 ani până mi-a luato forțat . Întrebarea mea este ce pot face ca să îmi iau fetiță din mâinile lui ? Aștept va rog un răspuns va mulțumesc.

 108. va rog frumos sa ma ajutati, am o mama si un tata , eu sint plecata din 1990 in Ungaria, mi-au luat cetatenia romina, as vrea sa fac o vinzare cumparare pe domiciliul parintilor mei care sint bolnavi, ei sint in Cluj, tata e vitreg, nu are copii, nu as vrea ca fratii sa intervina, mama are inca un copil, nu as vrea ca el sa intervina. Cum se poate aranja asta?

  Va multumesc .

 109. Buna ziua. Am lucrat 40 de ani intr-o intreprindere miniera,fara sa beneficiez de grupa de munca. Mentionez ca subteranul au avut gr,1 de munca,iar suprafata preparare,gr2 de munca,pana in anul2001. Cei care au lucrat la atelierelel auxliare nu au beneficiat de gr. de munca. Va rog sa ma indrumati cum pot proceda sa obtin gr.de munca care mi se cuvine. Multumesc anticipat. Cu stima Baican.

 110. Buna ziua d-le avocat . Eu am en dosar la anrp evaluat cu casa si constructii trecute in patrimoniul statului in 1949, dar pe formularul de inventariere sunt trecute si alte bunuri confiscate, cum pot sa primesc despagubire si pe restul de bunuri confiscate care se aflau pe acea mosie? Cu mult respect.

 111. A 2 A intrebare

  In al doilea dosar de la anrp.

  Am depus notificari in 2001 patru persoane pt. despagubirea unui imobil confiscat si demolai. In 2009 una din persoane a decedat, dar a lasat prin testament in 2001 un mostenitor cu legatar universal , persoana straina de neam. Cind ne va cere anrp-ul cotele de impartire a sumei evaluate caci inca nu este evaluat, trei din cei patru persoane ne meam putem sa cerem excluderea mostenitorului testamentar sa nu ia partea persoanei decedate astfel ca totalul sumei evaluate sa declaram ca se va imparte numai intre noi adica intr-e cele trei persoane nu si mostenitorul terstamentar al pers decedate. Il putem inlatura sa nu ia partea decedatei ???
  Cu respect astept cu interes un raspuns calificat.

 112. Buna ziua,va contactez in legatura cu o nelamurire.Prietenul meu este inchis in Germania,si dorim sa ne cununam civil,insa nu stiu ce acte sunt necesare,daca trebuie platita vreo taxa si cum se procedeaza pentru incheierea casatoriei.Tind sa precizez ca el a inaintat cererea de aprobare a casatoriei,catre comandantul inchisorii ,cu data de 22 oct 2016, si urmeaza a fi aprobata.
  Va rog respectuos sa ma indrumati in legatura cu actele necesare in vederea incheierii casatoriei.
  Va multumesc!

 113. Buna ziua,
  detin un CEC in valoare de 5000 lei emis inainte de 89 , pot recupera bani la valoarea actualizata? ma puteti ajuta in acest sens?

 114. In primul rand, va rog sa ma scuza-ti de deranj.
  V-as fi foarte recunoscator sa-mi raspundeti la intrebarea daca mai pot beneficia de Decizia 9/2016 in cazul in care cererea de solicitare a investirii cu formula executorie s-a efectuat de catre imputernicit persoana juridica in numele creditorului, iar dupa formularea contestatiei de laexecutare, creditoarea si-a numit avocat in nume ppropriu. Precizez faptul ca executarea silita este obtinuta in totalitate de catre imputernicitul persoana juridica a creditorei.
  Multumesc pentru raspuns.
  Cu stima si mult respect.

 115. Buna ziua, Am otinut certificat de mostenitor de la notar pentru un teren agricol si un apartament,ulterior am facut dosar de cadastru pt acestea si a fost aprobat.Acum vrem sa scoatem la vanzare,dar din pacate unul dintre mostenitori.(avand datorii in banci) nu vrea sa semneze pt vanzarea terenului si apartamentului.Ce se poate face in cazul in care ceilalti mostenitori,(cinci la numar),vor sa vanda aceste bunuri mostenite.In speranta ca-mi veti raspunde la intrebare,va multumesc anticipat.

 116. Buna ziua
  Am o matusa de 85 ani care este internata permanent intr-un ospiciu privat de psihiatrie din sept.a.c. Are incheiat contract cu telekom la telefonie fixa. Am solicitat rezilierea contractului avand in vedere situatia data.Am trimis mailuri la ei, am vb la telefon dar cu toate astea facturile vin si s-a primit o somatie pentru neefectuarea platii.
  Cum ar trebui sa procedez in cazul acestui abuz?
  Cu multumiri,

 117. Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca este posibila o actiune in judecata pt denigrarea imaginii in urm situatie- sotia a aflat ca sotul o inseala si a distribuit o poza pe facebook in care era sotul si amanta lui, intreband doar ce cauta el acolo- poza fiind facuta la un colocviu literar, in aer liber si fiind afisata pe pagina de facebook a acelui colocviu. In plus, sotia a trimis un mail catre facultatea unde lucreaza respectiva amanta, tot cu aceeasi intrebare si aceeiasi poza. Si, personal amantei, i-a trimis pe mailul acesteia cateva mailuri spunandu-i sa ii lase sotul in pace, deoarece au un copil impreuna care merita sa fie fericit si sa creasca alaturi de ambii parinti, nedenigrand amanta cu cuvinte vulgare .Iar acum, sotiiei i se spune mereu de catre sot, care intre timp a intentat divort, ca va fi data in judecata de catre amanta sa ba pt denigrarea imaginii, ba calomnie . Va multumesc

 118. Buna Ziua,
  Am intretinut relatii sexuale impreuna cu o domnisoara, la care am avut si o relatie de scurta durata.Urmand despartirea fara contact.
  Dupa circa doua saptamani am fost cautat de domnisoara cu pretextul ca “este insarcinata” ,ca mai apoi sa intervina si tatal ei in vederea solutionarii problemei.
  Pana la urma mi s ar fi promis ca fata dumnealui va face avort,doar sa trimit banii,respectiv 500euro pentru suportarea acesteia,cu motivul ca “el nu vrea sa faca pacat”
  Banii i am livrat imediat cu putinta
  sub presiunea facuta de cei doi.
  Dupa cateva zile am incercat sa re i au discutia cu ei dorind sa imi confirme situatia in cauza prin acte legale.
  La insistenta mea de a afla situatia prevazuta, am fost amenintat ” ca voi creste pensie alimentara daca nu ii las in pace sau ca vor merge la parintii mei sa ma faca de rusine”.
  Acuma, Domnule Avocat ,Tot ce doresc e sa aflu adevarul,a fost insarcinata in perioada care am fost impreuna, mai este incontinuare sau s-a finalizat printr-un avort?
  Precizand mai departe ca nu am primit nici o dovada legala din partea lor, in care sa ateste ca a fost insarcinata,este incontinuare sau a suferit un avort.
  Mentionez ca detin probe in cazul in care se adevereste ca totul a fost o inselatorie/santaj/amenintare convorbiri telefonice inregistrate, convorbiri private pe internet, chitanta+factura ca banii au fost virati.

  Va rog frumos daca ma puteti indruma intr-un fel.

 119. Buna ziua.Lucrez la o firma care a contestat in instanta o amenda primita de la OPC pt. ca a refuzat sa ii inapoieze unui client banii pt. un produs care l-a adus la reparat. In politica firmei si pe certificatele de garantie ale produselor erau mentionate zilele de preluare in service si noi am primit o dispozitie prin email de la sediu sa respectam aceste zile. Clientul s-a prezentat intr-o alta zi si i-am spus sa revina intr-una din zilele mentionate. A facut plangere la OPC si la control s-a constatat ca e abuziv sa se conditioneze primirea unui produs in service. Comisarii OPC au convenit sa renunte la masura aplicarii amenzii contraventionale daca i se va rezolva clientei problema dupa cum va dori ea: ori reparatie, ori produs identic la schimb sau banii returnati. Avocatul firmeinu a fost prezent dar, prin telefon, a fost de acord si mi-a zis sa semnez si sa stampilez ca firma e de acord cu asta. Pe verso-ul invitatiei facute de cei de la OPC am scris ca firma e de acord sa ii solutioneze clientei problema asa cum doreste ea, am semnat si am stampilat. Nu mi s-a dat mie nici un exemplar. In baza a ceea ce am scris eu pe verso-ul invitatiei OPC-ul a contactat-o pe clienta sa o intrebe ce doreste si ea a spus ca vrea returnarea banilor. OPC-ul a emis o decizie prin care solicita firmei returanrea banilor numai ca firma nu a mai fost de acord, pe motiv ca e un abuz.Ulterior refuzului de a-i da banii OPC-UL a dispus aplicarea unei amenzi contraventionale. Firma a contestat in instanta aceasta decizie cu amenda. Urmeaza prima infatisare. Intrebarea mea este: in ce masura pot fi eu afectata pt. ca am semnat si am stampilat ceea ce mi-a zis avocatul ? Mentionez ca eu nu am semnat nimic cu firma asta decat contractul individual de munca. Nici fisa de post, nici regim de utilizare a stampilei, nici politica de confidentialitate. Pot folosi ca probe in apararea mea, daca va fi cazul email-urile trimise de la sediu cu dispozitiile privind politica de service? Multumesc

 120. Am cumparat un teren extravilan am angajat un topometrist pt. a demara procedurile de antabulare .A facut masuratorile dar ma trimis la avocat pt. procedurile legale am platit 3000 mii lei numai la avocat .Dar dupa 6 luni ami spune caci vecini au antabulat gresit peste parcela mea cei care au gresit nu vreau sa asi repare gresala Dar avocata mia spus ca expira tiimpu la tribunal si trebuie sa o luam de la capat sa mai platesc anca o data si sa mai deschidem un proces anpotriva acelor care au gresit . Antotal ma costa 9000 mii lei plus topometristi an total ajung la o suma mai mare ca valoarea terenului plus anca vreun an sau doi de judecata. Va rog sa ami spuneti daca mai am vreo sansa .Mentionez ca an realitate am terenu numai an acte nu . Va multumesc

 121. Mamă singură cu un copil de 8 ani deci sunt singura care aduce bani in casa. Am trei popriri la servici iar e imi ramane nu imi ajunge. Pot in baza art 728 sa mi se opreasca doar 1/3 la popri pt a putea supravietui? Va rog frumos un raspuns pe mail. Multumesc.

 122. D-le avocat va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru ca fostul sot sa-si plateasca jumatatea lui de la un imprumut , conform sentintei definitive. Mentionez ca executorul mi-a pus propire pe salariu mie.Am un proces deschis de trei ani dar eu deja mi-am platit jumatatea. Ce pot sa mai fac?

 123. Am vândut un apartament imputernicind pe cineva cu procura notariala sa semneze si sa încaseze pentru mine. Împuternicitul refuza sa-mi dea banii ce au fost virați in contul sau bancar, menționat in contractul de vanzare-cumpărare. Ce e de facut, va rog? Unde se încadrează aceasta fapta? Va multumesc.

 124. buna seara!
  O agentie imobiliara, a incasat un avans in baza unui
  contract de comision la data incheierii antecontractului 09.03.2016. in contractul de comision este prevazut a se achita toata suma la data incheierii antecontractului, dar nu am achitat toata suma, deoarece am constatat ca
  agentia nu s-a implicat deloc in solutionarea incheierii contractului de vanzare cumparare a imobilului, desi stia ca lipsesc unele documente pentru incheierea actului.
  Am facut o reclamatie la ANPC si am primit raspuns ca se
  claseaza cazul intrucat agentia m-a dat in judecata> conf. cap.4. al 11
  -petitiile formulate fac obiectul actiunii judecoresti- si am fost data in judecata de agentie, dar nu era normal sa ma sfatuiasca pe mine sa dau in judecata Agentia?
  Pe mine ma intereseaza daca in contracul de comision trebuia sa fie trecut procentul de comision aplicat in cazul meu ( nu se regaseste, doar suma care trebuie sa o platesc eu) si daca agentia trebuie sa-si asume obligatia de afi toate documentele vanzatorului in regula , pentru a fi scoasa locuinta la vanzare.
  multumesc frumos!

 125. Buna ziua ,
  Nu pot veni la o dezbatere succesorala decat peste trei luni dar ceilalti mostenitori ma ameninta ca daca nu vin vor considera ca renunt .Am dat declaratia de acceptare a succesiunii in orasul unde locuiesc .Sunt obligata sa vin la notar la data stabilita de ei ? Locuiesc la distanta mare si am unele probleme de sanatate.De la deces au trecut 9 luni.

 126. Buna ziua. Am 78 ani pensionara. Acum 25 ani am cumparat prin OCLPP Un apartament la parter 2 camere.La sufragerie exista o usa cu acces in balcon i,nchis cu profile de otel cornier si sticla. Tot asa se prezinta si azi. Necazul meu a inceput anul acsta cand Primaria Timisoara prin administratoare m-a obligat sa semnez o declaratie prin care ma oblig sa obtin o autorizatie de construire pentru balconul inchis acum 30 de ani.Solicita aceasta pentru izolarea blocului . Eu nu am bani pentru avocat ,de aceeea apelez la dvs..

 127. Buna ziua,as dori sa stiu si eu,ce se poate intampla daca am uitat sa prelungesc viza permisului de port arma, pentru o arma neletala desi sunt militar,si folosesc la serviciu o arma letala.As vrea ca raspunsul sa-mi trimiteti pe urmatorul mail:florian95alx@yahoo.com Va multumesc !

 128. Buna seara! Imi puteti da cateva sfaturi ( care sunt pasii pe care trebuie sa i urmez) pentru intocmirea unui dosar penal pentru incalcarea proprietatii private, distrugere de bunuri si amenintari?
  Multumesc!

 129. Buna ziua…am mai trimis um mesaj catre dvs dar nu-l mai gasesc…pe scurt…mama mea a facut acte de intretinere unor nepoti sot si sotie acum doi ani…baiatul fiind copilul cel mic al surorii mele …totul cu acordul nostru al fetelor…. am decis asta impreuna cu mama ptr ca baiatul a facut casa in curtea mamei si era munca lui….dupa ce s-au semnat actele napotii si-au schimbat atitudinea data de batrana….mentionez ca i-a facut acte de vc pe terenul de sub casa lui si ceva in jur de 155m patr…si pe restul de curte …gradina si casa mamei cu intretinere……dupa semnarea actelor a inceput nebunia …scandal …injuraturi….amenintari …drumuri la politie de care mama …plangeri care au fost depuse la dosar…nepotul cand se imbata ii veneau dracii pe batrana….i-a intrerupt apa …lumin si cablu tv…am fost nevoita sa ma duc eu la renel sa-i bag lumina ….cu stalpi…ea avand si lumina si apa si cablu tv atunci cand nepotii s-au mutat in curtea mamei….am rezolvat cumva si am bagatsi apa si cablu tv si lumina electrica….ei si-au facut un gard de 2 m intre locul de vc ce inconjoara casa lor si nu mai are nici o treaba cu batrana….a hotarat mama sa-i strice actul de intretinere ca cel de vc e mai greu..lam pierdut procedul dupa 1 an cu dosarul plin de probe si facturi impozit ..lumina apa…pe care ei trebuia sa le plateasca…si un martor ..o fata care o ajuta pe mama la treaba ca e bolnava de parkinson…..ei avand la dosar un martor mincinos…si probe 0 …acum ce trebuie sa fav sa castig apelu pe care-l facem in 30 de zile…deocamdata nu a ajuns acasa hotararea in scris…va rog sa-mi raspundeti ca ei susyin ca au ingrijit batrana si vor sa o ingrijeasca in continuare….dar nu vorbesc cu ea de un an si ceva….multumesc

 130. Buna ziua. Se poate recupera taxa speciala pentru autoturisme, achitata pentru o masina importata din Statele Unite ale Americii/ Canada?

 131. Buna ziua .
  Am si eu o problema , de ceva timp sunt contactata pe telefon de catre persoane necunoscute in legatura cu KFC ( fast food ) chiar si la ore tarzi.
  M-am informat si am aflat ca numarul meu de telefon este pe site-ul lor .
  As putea sa ii dau in judecata sau sa cer despagubiri pentru deranj ?

 132. Cat dureaza ca sa primesc sentinta de incredintare pt copilul ce vreau sa-l adopt. Mentionez ca actele sunt trimise la tribunal mai bine de o luna jumate si nu am primit nicio veste. Cei de la Directia pt Protectia Copilului nu stiu cat dureaza. In acest caz eu cat astept?? deja am obosit asteptand.

 133. Un proprietar de apartament care inchiriaza apartamentul unei firme pentru cazarea muncitorilor , pe contract de inchiriere figurand 4 persoane iar ocazional o data pe saptamana un numar intre 2-4 persoanecare vor locui 1-2 zile dupa cum are nevoie firma , este nevoie de acordul vecinilor si al asociatiei ????? tinand cont ca sunt intregistrati doar 4 ,restul sunt necunoscuti care sunt cazati temporar fara sa fie inregistrati in nici un fel,In cazul in care cei care sunt cazati in apartament nu respecta regulile de convietuire si liniste ce se poate face ??(la momentul actul sunt 7 )

 134. buna seara spuneti-mi va rog,daca am facut contestatie la o executare silita (sau retinut sume de bani din salariu de catre firma unde lucrez) si am castigat in instanta,cum se inapoiaza sumele retinute?in transe?sau toti pe cardul de pe care sa facut retinera,multumesc

 135. lucrez de 10 ani cu carte de munca dar nam luat niciodata concediu unde sunt bani pe concediu am dreptul la concediu?
  multumesc frumos

 136. Testament .Buna ziua.Am nevoie de ajutor.Bunicul meu a avut 2 copii o fata si un baiat .Baiatul a fost tatal meu si sora matusa mea,cei doi au decedat.Eu sunt singur la parinti,mama mai traieste.Matusa a avut 2 copii,Unul a decedat si unul mai traieste.Din cei doi copii ai matusi cel care a decedat a avut 2 copii si celalalt nu a avut copii.Cand a decedat copilul matusi cu cel 2 copii impreua cu celalalt frate a lasat toata averea cu act de proprietate unui singur copil(nepot fiind pentru celalalt copil al matusi).

  Eu am testament lasat de bunicul pe vremea cand aveam 20 ani ,acum am 50.Bunicul mia lasat toata averea lui din actul de proprietate cu testament la notar cu stampila.Un exemplar este la mine unul la notar.Tind sa precizez ca de la moarte bunicului nu sa facut succesiunea in acest timp matusa si tata au decedat.

  Este posibil ca tot cea mia lasat bunicul in testament sa mostenesc,mama imi da semnatura.Pana acum nici unul dintre mostenitori matusi mele nu a cerut nimic scris sau verbal ,bunicul a decedat acum 30 de ani.

 137. Buna ziua! As dori sa va intreb daca as putea deveni pe viitor o avocată,avand in vedere faptul ca tatăl meu a facut închisoare?

 138. Buna ziua,tatal meu a murit in anul 2010,la vremea respectiva am inteles ca avea un proces pe rol cu un cetatean din sat ,nu stiu sa va spun speta,decat ca persoana respectiva a dat mai multe personae atunci in judecata printre care si pe tatal meu.Din cate am inteles de la fratii mei care nici ei nu stiu exact care este motivul,ar fi ceva legat de faptul ca ar fi fost perscutat,nu stiu exact ce inseamna asta pentru respectivul. Acum dupa atatia ani ne-am trezit ca suntem cautati de un tribunal prin primaria din sat sa ne dam adresele pentru a primi citatii in acel dosar eu si fratii mei ca mostenitori.E posibil asa ceva?Eu personal nici nu cunosc acea persoana.Ce as vrea sa mai stiti ca noi nu am facut succesiunea dupa parinti nu stiu daca conteaza.Ma puteti linisti cu un raspuns?Trebuie facut ceva ?Va multumesc mult.

 139. Buna ziua
  Am si eu o problema cu un card de credit contractat in 2006 luna Decembrie la care am achitat doar cateva rate .
  Azi 11-09-2017 am primit la serviciu o instiintare de poprire pt a achita suma datorata .
  Credeti ca se poate face ceva pt a putea anula acesta poprire ??

  • Vă salut. Dorim să dezbatem mostenirea după tata. Suntem cinci frati. Sora cea mare a primit la casatorie zestre (inainte de colectivizare) 2 ha.teren si a avut rol. Acum vine si ea alături de noi ceilalti care nu am primit dotă ? Dacă e ,,da,, vine cu partea ei primita la căsătorie? şi de ce acte am nevoie la notar (rolul fiind pe numele soţului) pentru justificarea dotei? Mulţumesc.

 140. Buna seara.
  Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani. El a locuit neintrerupt timp de 50 de ani in casa parinteasca.Din 1985 dupa decesul bunicului a avut rol la Primarie, platind astfel impozitul pe numele lui, timp de mai bine de 30 de ani . Dupa decesul tatalui in 2015, eu impreuna cu mama am facut succesiunea , obtinand un Certificat de mostenitor.Acum la doi ani de la decesul tatalui, au venit unchii(fratii tatalui ) ca au si ei un Certificat de mostenitor din 1985, pe care acum l-au luat de la Camera Notarilor , nefiind declarat la Primarie pana acum .Ce se v-a intampla cu Certificatul de mostenitor, al meu si al mamei ? Nu se aplica efectele UZUCAPIUNII de 30 de ani ?
  Multumesc !

 141. Sunt istructor auto si profesor de legislatie rutiera si am lucrat pana in data de 1.septembrie 2017 ca independent. din 1 septembrie trebuie sa imi deschid propria scoala prin Popa Vasile Cconsultant Persoana Fizica Autorizata. Intrebarea este daca trebuie pentru profesor de legislatie auto sa inchei cu mine insumi contract cu Revisal?

 142. Buna seara.ce masuri trebuie sa iau pentru a reuși să ridic un gard între mine și vecinul meu , întrucât pe o suprafață de 10m nu exista .motivul este unul banal si absurd-intre vecini nu ar trebui sa existe gard și toți pomii din gard sunt ai lui.sunt saraci, nu lucrează pământul,, mai au doar 4 vaci din 10.Mentionez ca au mutat hotarul cu aprox.50 cm spre noi.Suntem tot timpul in conflict cu aceștia , motiv pt care ne am instalat sistem supraveghere video.
  Acum vreo 20 ani am înțeles că ar fi fost arestat pt furt.Pot scoate in evidenta acest aspect .multumesc

 143. Buna seara .îmi permit să vă adresez încă o întrebare.eu sunt funcționar public.am o colega de birou care vorbește mai mult decât muncește.cand sunt plecata din birou mă ironizează atât pe mine cât și pe șefa mea motiv pt care am înregistrat -o.mentionez că desi este funcționar public tine contabilitate la mai multe firme .ce art de lege îmi dă dreptul să mă apăr sau o pot baga in comisia de disciplină.multumesc

 144. Buna ziua, problema mea este urmatorul: de 7 ani am plecat si stau in Grecia. Am o relatie destul de rea cu un barbat cetatean grec, si avem impreuna un baietel de 3 ani. Noi nu suntem casatoriti, baietelul poarta numele tatalui, si si el este cetatean grec. Ce sanse am sa ma intorc inapoi in Romania impreuna cu fiul meu? Bineinteles tatal copilului nu este de acord. Multumesc
  Cu stima

 145. Bună ziua! Am fost în executare silită pentru un credit cu garanţie imobiliară de 71.340 euro, luat ] reprezentând credit nerestituit, dobânzi şi comisioane (aşa apare în documentul primit de la executor). Plătisem 5 ani, 21.000 euro, cea mai mare sumă fiind dobânzi şi am ajuns în imposibilitate de plată pentru câteva luni.Am ajuns la executare, n-am ştiut să contest la timp. Am făcut o înţelegere de plată la executor. Executarea a mers mai departe până la al doilea termen, în 2 ani jumătate. Intenţionam să-mi recuperez casa la licitaţia. între timp banca a cedat creditul unei firme de recuperări care m-a informat de curând, înainte de Crăciun, prin poştă, de preluarea creanţei. Suma preluată anunţată este însă diferită: 90.100 euro adică creditul restant 71.340 euro, dobândă neachitată 17.240 euro, comision neachitat 670 euro, alte cheltuieli 60 ron. Sunt în termen pentru contestaţie. Pot contesta suma? Ce pot contesta? Care sunt paşii următori?(am fost informată, nu sunt în termenul de prescripţie) Vă mulţumesc!

 146. Bună ziua , socra mea a antabulat casa pe mine cu antretinere acum 7 ani eu am renovato total acuma vrea sa spargă contractul. Eu rămân de pagubă?

 147. Buna ziua in urma cu putin timp am fost dat in judecata de o firma de recuperări creante care au preluat datoria de la o firma de telefonie mobila. Datoria fiind de 1400 lei.
  Instanta m-au pus sa platesc 400 de lei + 50 de lei restul datoriei fiind abuziva..au facut apel dar l-au respins pe acelasi motiv restul sumei este clauza abuziva si este hotarare definitiva. Am platit cei 400+50 de lei iar restul sumei nu am plătito pentru ca deoarece cum a spus instanta este abuziva.
  Intrebarea mea este ma mai poate executa daca instanta a spus ca acea suma este abuziva ? Hotarare definitiva.

 148. Bună seara! Vă scriu din Italia unde fiul meu are de ispășit o condamnare destul de mare, pentru fapta comisă. Am avut parte de un proces mai degrabă rasist, fără dreptul de a ne apăra. În concluzie, mă interesează dacă în cazul aprobării transferului în România, este posibilă reîncadrarea faptei, conform legilor noastre.

 149. Buna seara! Ma numesc Pavel Veronica! Lucrez intr-o institutie publica ca si contabil.Anul trecut s-au castigat doua proiecte pe fonduri europene. Legea 153/2017, modificata prin ordonanta 91/2017 spune ca personalul nonominalizat in echipa echipa de proiect beneficiaza de o majorare salariala. Primarul m-a nominalizat doar pe mine sa ma ocup de implementarea proiectelor, deci nu a constituit o comisie. Considerati ca pot beneficia de majorarea salariala. Astept sa-mi spuneti o parere.Multumesc!

 150. Buna ziua. Eu am luat un card EuroLine 2004. Am platit 10 ani. Am ramas fara servici si nu am mai platit. Nici acum nu lucrez nicaieri . Am un cont in care imi intra o data pe an dividentele in valoare de maxim 3500 roni. Acum o saptamana banca m-a anuntat ca am propire de 3200 roni. Am aflat numele executorului si am sunat. Asa am aflat ca am dosar de executare silita pe numele de casatorie eu fiind divortata de 12 ani. Nu am fost contactata in nici un fel ( scris, telefonic ). Nici acum nu stiu ce numar de dosar este, cand a fost pus pe rol. O persoana care nu are posibilitati materiale se poate apara in Romania?

 151. Bună! Am o prietenă care are un copil aflat în centrul de plasament de la 16 ani,copilul v-am face 18 ani și ar vrea să părăsească sistemul de protecție după ce v-a fi major dar nu este lăsat de managerul de caz deoarece este un copil care muncește și învață foarte bine și este împins către apartamentele sociale,cum poate proceda în această situație?

 152. Buna ziua, o intrebare as avea si eu pt Dv. Anul trecut am cumparat o casa in Franta printr-o agentie imobiliara cunoscuta ca fiind serioasa in zona, pentru aceasta am obtinut un credit bancar, prorietarul si-a primit banii, la fel agentia si notarul si-au primit comisioanele, platim deja rata la banca pentru casa din decembrie 2017 locuim in ea, platim taxe si impozite dar nu avem inca un act de poprietate. De cate ori mergem la agentie sau la notariat sa intrebam de el ni se spune ca inca nu e gata. Intrebarea mea este…E normal sa dureze atat de mult ?Suntem deja in luna aprilie 2018…Ar fi motive sa ne facem griji ca ceva nu e in regula? Multumesc !!!

 153. Buna ziua! Mama mea a fost diagnosticata anul trecut cu cancer mamar, iar la sfarsitul anului i s-a scos sanul. Acest lucru reprezinta un handicap, in asa fel incat sa beneficieze de indemnizatie de handicap? Dosarul i-a fost respins de catre Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap Ialomita! Este legal? Cunostintele ei din alte judete cu aceeasi problema beneficiaza deja de indemnizatia respectiva!
  Mentionez ca decizia a fost contestata si asteptam raspunsul!
  Daca raspunsul este negativ, se poate actiona in instanta? Ce sanse de castig exista?

  • Buna seara ,
   Va rog mult sa ma mai ajutati cu un raspuns , si va multumesc mult .
   Am primit o citatie in care mi se spune :
   ” Este anexat un exemplar al intampinarii cu mentiunea de a depune raspuns la intampinare in 10 zile si de a certifica pentru conformitate cu originalul toate inscrisurile depuse la dosar , sub sanctiunea de a nu se tine seama de acestea .”
   Ce inseamna partea cu ” a certifica pt conformitate cu originalul toate inscrisurile depuse la dosar ” ?
   Trebuie / Pot sa merg la Judecatorie sa cer dosarul ( se poate ?) si sa semnez toate actele / inscrisurile depuse ? ( sa scriu pe ele conform cu originalul si sa le semnez ? )
   Inseamna altceva ?
   Va multumesc mult anticipat pt tot .
   Cu stima elisa

 154. Buna ziua!
  Multumesc pentru raspuns! Mai am , insa, o nelamurire. Cine trebuie sa emita certificat de handicap? Comisia din Ialomita care i-a respins dosarul? Aceasta trebuie data in judecata? Sau institutia din Bucuresti unde am contestat decizia?

 155. Buna ziua,

  Va rog sa ma indrumati in legatura cu urmatoarea situatie:
  In ianuarie 2008 a fost facut un imprumut in CHF, girat de o pensionara cu Imobilul si toate veniturile ei viitoare.
  – Nu se stie cand a declarat Bankpost Creditul scadent
  – Oct.2008-Bancpost cesioneaza Creanta la ERB New Europe
  – Iulie 2015 – Ultima plata a ratei
  – Mai 2016 – Ultima asigurare a locuintei
  – April. 2017 – Contestatie Creditor – Legea 77/2016 in numele Titularului de Imprumut, impotriva Bancpost. S-a cerut:
  1) Reechilibrare contract pentru curs valutar
  2) In Subsidiar -Dare in plata a Imobilului Garantului a Imobilului detinut de Garantul Ipotecar.
  Sentinta : Respinge cererea reconventionala de reechilibrare si considera ca neindeplinite conditiile de admisibilitate a Legii 77/2016. Repune partile in situatia anterioara.
  – 28 Aprilie 2018 – Bancpost impreuna cu ERB New Europe si noul Cesionar Final – EUROBANK ERGASIAS S.A trimite o Notificare instiintand asupra transferului de Cesiune de creante si al transferului Datelor cu caracter personal catre diferite entitati… si catre Biroul de credite… si Arhiva ELECTRONICA unde va nota noul cesionar al ipotecii, CU TOATE CA, FOSTUL CESIONAR nu a inregistrat trasferul ipotecii.
  Imprumutatul nu are venituri sau bunuri, iar doamna care l-a ajutat, punandu-si sub ipoteca casa si veniturile viitoare, este pensionara cu o pensie mica. Dansa nu a fost parte in procesul cu contestatia si darea in plata.
  Termenul de prescriptie ar fi perimat din 2011, sau urmeaza in Iulie 2018, de la ultima plata? Poate fi anulat acest termen de prescriptie, scadent maxim in Iulie 2018, prin Contestatia Respinsa in 2018, considerand-o drept forma de recunoastere a creditului?
  Ce e de facut?
  Multumesc mult!

 156. Bună ziua!În anul 2008 fostul ginere a solicitat și primit un îmrumut în valoare de 40000 CHF pentru care a garantat cu imobilul nostru.În acel l moment eu mă aflam în Spania la muncă și soțul meu se afla mai mereu prin spital cu fiul nostru operat de cancer,pentru ședințele de chimioterapie.Fostul ginere s-a ocupat cu carte funciară,iintabularea imobilului și tot ce i-a fost necesar soțul mergând doar la bancă pentru a semna pentru el și pentru mine prin împuternicire.Nouă ne-a spus că solicita 20000 euro pe 10 ani.,aflând adevărul în anul 2010 când a divorțat așa cum am aflat și că era întrr-o relație extraconjugală de 2 ani.Mai târziu am aflat că acest imobil nu ar întruni condiția pentru o astfel de sumă fiind un imobil construit în anul 1950,fără fundație, din paiantă,învelit cu plăci de azbest.De-a lungul anilor am solicitat de mai multe ori către acesta transferul ipotecii pe alte imobile pe care le are în posesie,fără rezultat.În ultimul an ,a acumulat 8 rate neplătite,ceea ce ne face să credem că intenționat vrea să scape de această datorie prin executarea silită.Am făcut petiție către bancă în care am specificat situația imobilului și cerut reevaluarea.Ni s-a comunicat că nu e o problemă a băncii,să rezolvăm noi cu titularul creditului.Întrebarea mea este dacă putem face ceva pe cale juridică pentru a soluționa atât cu el cât și cu banca?În speranța unui răspuns vă mulțumesc anticipat.

 157. Buna seara .Soara mea este inculpata intr-un dosar penal .Dosarul a fost trimis in judecata dar pana la primul termen ia vrea sa fie audiata . Are dovezi scrise ca a fost obligata prin constrangere si prin agresiune fizica sa participe la faptele de care este acuzata ia si iubitul ei .. Poate cere sa fie audiata si sa depuna probele pana la primul termen de judecata ? Va multumesc.

 158. Sînt mandatar de contract prin imputernicire dată de locatarii din bloc, de a incheia contract cu intreprindere Termoficare S.A. pentru furnizarea energiei termice și apa caldă.
  In blocul nostru stăm 8 familii, din care 7 plătesc cheltuielile lunare punctual, ne avînd nici o datrorie. Există însă o persoană, care n-a plătit aceste cheltuieli deja de peste un an, avînd astfel datorie față de intreprindere.
  Intreprinderea va da pe mine, ca mandatar la judecată, cu toate, că eu personal am plătit la zi cheltuielile.
  Vă rog să-mi răspundeți, ce posibilitate am, să dau la judecată pe persoana respectivă, care nu plătește intreținerea de o perioada mai lungă? Pot să dau direct la judecată, sau eventual să plătesc eu datoria și pe baza chitanței doveditoare să acționez la judecătoria, pentru incasarea sumei?
  Vă mulțumesc.

  (Vă rog să dați răspuns prin

 159. Buna ziua , in anul 2007 tatal meu a scos un credit de nevoi personale in valoare de 10000 , a platit pana in 2009 apoi nu a mai putut sa plateasca, in anul 2010 banca l a dat pe mana recuperatotilor (Kruk). in 2010 a mai platit de 2 ori , acum i a venit executare silita , nu cumva dupa 3 ani se prescrie dreptul de a cere executare silita? Mentionez inca o data ca nu a mai platit din 2010 nimic si nici nu a semnat nimic,imi puteti spune va rog daca face contestatie la executare invocand prescriptia aceasta se anuleaza?

 160. As dori sa știu ce pot sa fc în privința unei case scoasă la licitație, am timp pana luna care vine pe 2 sa reușesc sa fac ceva sa nu rămân pe strada, ce mă sfătuiți sa fac ,eu miam luat angajamentul lunar sa plătesc, și am plătit va rog frumos ajutatima

 161. Buna ziua!
  Acum 4-5 ani am furat in franta (cupru fier vechi si bateri de masina), m-au prins de 5 ori, de fiecare data am fost chemat la tribunal si nu m-am prezentat. Oare as putea sa ma intorc? Mentionez ca nu mi-a venit nimic acasa. Va multumesc.

 162. Buna ziua! Am o datorie la Orange de 7000 lei, veche de 2 ani de zile in care mi-au inclus si taxa de reziliere contract.In tot acest timp am tot primit somatii de plata mereu, de la diverse firme de recuperare.Mentionez ca abonamentul l-am facut pt cineva care a disparut din tara si n-a mai platit nimic.Va rog sa-mi spuneti daca ajung in situatia sa mi se puna poprire pe pensie in conditiile in care Orange desemneaza un B.E.J. sa ma execute.Va rog frumos sa ma lamuriti daca in acest caz pot contesta in instanta potrivit Deciziei ICCJ 19/2018 si 9/2016 si daca B.E.J. este considerata tot persoana juridica care nu poate reprezenta in instanta firma Orange.Multumesc, va rog mult sa ma lamuriti.

 163. Va rog sa mi spuneti daca mai pot sa cer partajul bunurilor dupa divort ,deoarece fostul sot a decedat la cativa ani dupa divort.

 164. Buna ziua! Sunt divorțată de trei ani , la notariat, unicul copil fiind major, dar nu am făcut partaj . Locuiesc in casa părinților mei care au decedat și care mi au făcut act vânzare-cumpărare pe casa după căsătoria mea.
  Fostul soț a plecat din țara, nu ținem legătura. Are in prezent o datorie la banca BCR care datează de mult timp și care este pe numele lui. Refuza sa o plătească și dobânda creste. Deja la primărie a venit ordin de executare silită dar nu știu in ce condiții pentru ca eu nu primesc corespondenta dansului.
  As vrea sa știu dacă exista pericolul sa pierd casa din cauza acestei datorii neplătite sau dacă ma afectează in vreun fel acest lucru, după divorț .
  Va mulțumesc! Cu respect…!

 165. Buna ziua.
  Am si eu o întrebare dacă nu vă supărați.
  La o alcoolemie de 1.65-1.55 în sânge. închisoare 10 luni cu amânarea pedepsei ,2 ani sub supraveghere.
  Mai pot lua permisul înapoi?
  Mulțumesc

 166. Daca anul asta am vandut o proprietate cu 50.000 euro ,pot sa mai vand inca una cu 35.000 euro? mentionez ca nu depasesc pragul de 100.000 euro dar este vorba de 2 proprietati!
  In lege nu am reusit sa citesc nicaieri daca pot vinde 1 sau mai multe proprietati intr-un an , si sa fiu scutit de impoit pana la pragul de 100.000 euro
  Mi-e frica la al doilea imobil sa nu platesc 19% impozit din cei 35.000 euro
  multumesc

 167. Buna ziua ,
  Sotul supravietuitor poate beneficia de pensie de urmas, daca regimul matrimonial a fost al separatiei de bunuri ?

  Va multumesc
  Catrinel Azis

 168. Buna ziua. In urma decesului tatalui meu, eu si mama mea am facut la notar un certificat de mostenitor, pentru obtinerea fondului sau de la agentia de pensii private. A afectat acest document si situatia apartamentului nostru? Este acum trecut ca fiind al meu si al mamei? Mentionez ca nu am facut niciun act notarial inca pentru apartament.

 169. ZIUA BUNA !

  SUNT IN FAZA DE JUDECATA DIN 2016 , FOND , CU ASOCIATIA DE PROPRIETARI RESPECTIV O FIRMA DE CABLU DEACEEA DORESC SA STIU ANUMITE ASPECTE LEGATE DE REPARTIZAREA DOSARULUI EXISTENT CATRE ALT JUDECATOR ( CHIAR ACUM AM INTELES DE LA AV. CARE MA REPREZINTA CA ESTE POSIBIL CA ACTUALUL JUDECATOR SA SE PENSIONEZE ) SI DORESC SA FIU INFORMAT CU PRIVIRE LA INTREBARILE CARE VA ADRESEZ SI ANUME :
  * CARE ESTE PROCEDURA LEGALA DE REPARTIZARE AL DOSARULUI EXISTENT IN JUDECARE SI DACA IN INCHEIEREA DE SEDINTA VA FI CONSEMNATA REPARTIZAREA RESPECTIV PENSIONAREA DOAMNEI JUDECATOR ?

  * TOATA DOCUMENTATIA EXISTENTA LA DOSAR RAMANE VALABILA , INCLUSIV RASPUNSURILE LA RAPOARTELE DE EXPERTIZE CE AU FOST EFECTUATE SI SE AFLA LA DOSAR ?

  * MARTORII CARE AU FOST TRECUTI IN INCHEIEREA DE SEDINTA SI NU AU FOST INCA AUDIATI RAMAN VALABILI ( PENTRU TOATE PĂRȚILE ) ?

  * DACA SUNT SUSPICIUNI DE REPARTIZARE ( PERSONAL NU AM DE UNDE SA STIU SI NU AM CUM SA AFLU DACA DOAMNA JUDECATOR SE PENSIONEAZA ) CARE SUNT PROCEDURILE LEGALE CA EU SA ACTIONEZ PENTRU A NU FI DUS IN EROARE ?

  CU STIMA

   • Am castigat 2 procese in instanta cu asoc.de prop.deoarece la o persoane ( apartament nelocuit) 0 consum sint trecuta la plata cu pierderi , diferente apa. Instanta a decis ça nu trebuie sa platesc si cu toate acestea administratorul asoc.ma trêve in cintinuare cu pierderi.
    Am anuntat despre aceasta Departamentul din cadrul Primariei care se ocupa de asoc.de prop.dar acestia mi -au raspuns sa revolver amiabil cu asoc.iar apoi au scris ca am un conflict personal cu administratorul asoc.
    Specific ca nu am avut nici un fel de relatie si ça sint p,éclata din tara de 10 ani.
    Va rog, un sfat
    Multumesc

 170. SEARA BUNA !

  SUNT IN FAZA DE JUDECATA DIN 2016 , FOND , CU ASOCIATIA DE PROPRIETARI RESPECTIV O FIRMA DE CABLU DEACEEA DORESC SA STIU ANUMITE ASPECTE LEGATE DE REPARTIZAREA DOSARULUI EXISTENT LA JUDECATORIE CATRE ALT JUDECATOR ( ASTAZI AM INTELES DE LA AV. CARE MA REPREZINTA FAPTUL CA ESTE POSIBIL CA ACTUALUL JUDECATOR SA SE PENSIONEZE ) SI DORESC SA FIU INFORMAT CU PRIVIRE LA ANUMITE INTREBARI LA CARE NUMAI DUMNEAVOASTRĂ IMI PUTETI OFERI RASPUNSURI CERTE SI ANUME :

  * CARE ESTE PROCEDURA LEGALA DE REPARTIZARE AL DOSARULUI EXISTENT SI DACA ACEASTA REPARTIZARE VA FI TRECUTA IN INCHEIEREA DE SEDINTA ?

  * DACA TOATA DOCUMENTATIA EXISTENTA LA DOSAR RAMANE VALABILA , INCLUSIV RASPUNSURILE LA RAPOARTELE DE EXPERTIZE CE AU FOST EFECTUATE SI SE AFLA LA DOSAR ?

  * DACA MARTORII CARE AU FOST CONSEMNATI IN INCHEIERILE DE SEDINTA SI NU AU FOST INCA AUDIATI RAMAN VALAVBILI ( PENTRU TOATE PARTILE ) ?

  * DACA SUNT SUSPICIUNI DE REPARTIZARE AL DOSARULUI CARE SUNT PROCEDURILE LEGALE CA EU SA ACTIONEZ PENTRU A NU FI INDUS IN EROARE ( PERSONAL NU AM CUNOSTINTE DACA DISTINSA DOAMNA SE PENSIONEAZA ) ?

  VA MULTUMESC FRUMOS CU STIMA

 171. Buna ziua !
  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns calificat.
  Fiica mea si prietenuil ei, doresc sa achizitioneze un apartament in valoare de 64 000 euro
  Fiica nu este valida pentru un credit bancar dar are banii pentru avans circa … 10 000 euro
  Prietenul ei face credit ipotecar pentru acest apartament .
  Care este procedura legala pentru a putea face aceasta investitie tinand cont ca nu sunt casatoriti ?
  Se poate face un act la notar ??? sau la banca trebuie stipulat ca si cota parte din valoarea imobilului?
  Va multumesc anticipat!

 172. Buna ziua,

  In 2016, fima al carei asociat unic sunt, a primit de la un executor judecatoresc o solicitare de poprire pentru unul din angajati, care avea un debit restant la o banca, in suma de 40 mii euro. Deoarece acesta era angajat cu timp partial si salariul acestuia era mai mic decat limita minima legala convenita de lege pentru poprire, am transmis executorului o adresa pe fax in care ii comunicam acest lucru impreuna cu extras din Revisal. In martie acest an, am primit o somatie de plata de la acelasi executor pentru creditul restant al angajatului meu (care si-a incetat colaborarea cu noi in urma cu mai mult de 1 an). Practic, executorul nu a luat act de adresa trimisa si a cerut si obtinut in instanta validarea popririi in 2017. Nu am stiut de existenta acestui proces, si desi citarea s-a facut cum trebuie, aceste scrisori nu au ajuns la mine si nu m-am putut apara in instanta. In urma somatiei de plata pentru creditul fostului angajat, transferat acum in sarcina societatii mele, am depus o contestatie la executare invocand si depunand dovezi ca la momentul acela angajatul nu obtinea venituri care permit poprirea, acesta nici macar nu mai este angajat al firmei din ian 2018 si din cate am inteles, banca a vandut oricum creanta unei societati, pierzandu-si practic calitatea de creditor pe care o avea la momentul intentarii validarii popririi. Cu toate acestea, desi banca nu s-a prezentat si nu a depus niciun inscris la chemarea noastra in judecata, judecatorul a respins contestatia noastra.

  Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat, mi se pare incredibil ca legea poate permite o astfel de situatie, ca o firma sa trebuiasca sa plateasca creditul unui fost angajat. Nu e o suma mica, sunt 40 mii de euro, iar firma este un SRL cu 2 angajati.

  Va multumesc

 173. Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
  Tatal meu s-a recasatorit cand eu aveam 12 ani( mama a murit).Intre timp sotia de -a doua a nascut 2 copii.
  Acum anul trecut a murit tata si anul acesta sotia lui si unul dintre cei doi copii a vrut sa faca succesiunea , dupa amandoi odata- este vorba de un apartament.As vrea sa stiu cum se imparte aceasta mostenire, cate parti revin fiecaruia dintre noi, cei 3 copii.
  Multumesc mult de tot

 174. Buna seara!In Febr.anul curentam formulat o cerere de judecatapt fostul sot pt custodie totala a copilului deoarece nu se implica cu nimic,doar ca primesc pensie alimentara.Copilul nu l cunoaste,a avut problme de sanatate cu inima si nu s- a interesat de el.Am formulat cerere de incetare a procesului din motive financiare deaorece nu-mi permit un avocat.Iar acum m-am trezit cu op citatie ,sa ma prezint la judecata in calitate de reclamanta.Am trimis la Judecatorie scrisoare recomandatas i am achitat taxa de timbru de 20 lei,asa cum mi s- a cerut de la Judecatorie.Nu inteleg de ce se incepe judecata?Multumesc frumos!

 175. Buna ziua.
  Am si eu o intrebare. Ce sanse am sa im recuperez locul de parcre in conditiile in care acesta a fost reziliat iar taxa de parcare a fost achitata cu o intarziere de 11 zile.. Seful Serviciului Parcari mi-a spus ca am un “ghinion terbil” intrucat “Contractul” afost reziliat cu 4 ore inaintea efectuarii platii.
  Multumesc
  Dan Bormac
  P.S. numarul meu de telefon = 07s 167 3s

 176. Buna ziua. Este atacabil cu sanse de castig, de catre un potential creditor (dosar civil fond), un contract de vanzare cumparare intre copil- parinte , daca pretul este real, banii virati prin banca? Multumesc

 177. Sunt tatal unei persone in varstra de 31ani handicap gradul I psiho-motor grav .Din anul 2012 luna noiembrie nu am mai primit indemnizatia de handicap (care venea pe mandat postal) lucru pe care nu l-am realizat numai cea pentru insotitor care a intrat pe contul deschis in acest scop . De 3 zile am fost anuntat de serviciul social al primariei de care apartin sa ma prezint la DGASPH pentru a lamuri situatia. Astfel am aflat ca incepand cu luna a 12 a anului 2012 nu am primit indemnizatia datorita faptului ca sa schimbat actul de indentitate a persoanei cu handicap si nu am informat despre acest fapt de asemeni am fost informat ca pot primi indemnizatia dar numai pe ultimi 3 ani .INTREBARE : 1) Cu toate ca este adevarat ca din nestiinta am omis sa trimit Actul de Indentitate nou, (vina pe care mi-o asum) ma intreb daca DGASPH cum a putut dupa atentiona dupa7 ani primaria de ce nu au facut_o dupa 1,2,3, ani nu dupa 7?? 2) Ce sanse am sa recuperez aceste sume( din decembrie 2012-mai 2016) 4 ani in Instanta ?

 178. Buna seara!
  Unul dintre vecinii mei a construit o hala metalica vis-a vis de locuinta noastra,paralel cu drumul.El are o suprafata de 100 de ha teren agricol in arenda si multe utilaje agricole(2 combine, 5 tractoare,6 remorci,alte utilaje).Pentru terenul aferent acestei constructii are o chitanta de mana si nu un act legal de proprietate,nu are autorizatie de constructie,de mediu sau de la pompieri,iar parcul acesta de utilaje agricole,neinregistrate si fara sa plateasca impozit pentru ele sunt amplasate in fata halei,pe trotuar si pe drum.NE-au invadat sobolanii care vin la granele depozitate in hala iar zgomotul produs pentru pornirea sau repararea utilajelor este infernal.Isi prepara solutiile pentru erbicidat pe drum si tot aici isi spala utilajul de erbicidat.Traim asa de 10 ani.M-am adresat autoritatilor locale si judetene in scris cerand demolarea constuctiei si mutarea utilajelor dar acestea au declinat responsabilitatea catre primarie .Aceasta nu vrea sa se implice si imi spune sa il dau pe vecin in judecata.Am consultat un avocat si acesta mi-a spus ca nu pot face asta pentru ca terenul respectiv are o situatie incerta nestiindu-se cine este proprietarul legal.Ce pot face in aceasta situatie?pe cine sa dau in judecata si pe ce temei?Astept raspuns.Va multumesc anticipat.

  • Sfatul dat este incorect si evident lipist de experienta. Situatia terenului dar si cine-l detine se poate clarifica in instanta, deci puteti sa deschideti o asemenea actiune in justitie. CU STIMA, AV.DRD. CUCULIS 0722298011

 179. Buna ziua sunt mama unui adult cu Certificat de Handicap grav cu insotitor. Am fost angajata DGAPS cu Contract Indovidual de Munca din dat de 01.06.2018 pana in data de 31.05.2021. In luna aprilie a acestui an am fost chemati la DGAPS si ni
  s a cerut sa facem o cerere in care sa specificam ca renuntam la drepturile noastre ca angajati si banii sa fie trecuti persoanei cu handicap ca indemnizatie. Am facut doua contestatii la prima mi au comunicat ca ma anunta dinsii cand au un post de asistent personal disponibil la a doua mi s a comunicat ca au doar 600 posturi pentru asistenti personali si maternali. Am primit ulterior o Dispozitie de la dansii
  prin care mi s a comunicat ca au hotarat in Consiliul Local s a inceteze Contractul Individual de Munca in conf. cu art.55 lit b din LG.53/2006. Din punctul meu de vedere acest Consilliu Local a incalcat de doua ori legea .Baiatul are un Certificat de Handicap permanent cu insotitor si in al doilea rand Contractul Individual de Munca care l au intrerupt dupa un an de activitate. Ultima Dispozitie de la Dansii ca
  stabilesc indemnizatie lunara conf art.42 alin 4.
  Este legal ce au hotarat Dansii practic destinele unor oameni au fost lasate (mana Dansilor). Ultima Dispozitie poate fi contestata in termen de 30 de zile.
  Multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.
  cristianapostol25@yahoo.com

 180. Buna ziua,
  Doresc sa va adresez o intrebare .
  Care sunt demersurile pentru ecacuarea unor persoane care stau ilegal într-o casa care nu mai are proprietar,a murit si nimeni nu a mai venit sa revendice casa.De peste 10 ani stau ilegal si plus de asta fac si scandaluri repetate.Va multumesc.

 181. Buna ziua ,
  Am castigat definitiv marirea salariului cu indicii IPC , institutia a refuzat sa mi mareasca salariul si sa mi dea diferenta cuvenita conform hotararii definitive si am executat silit institutia .
  Executorul judecatoresc – prin expertul lor , a interpretat gresit dispozitivul hotararii definitive ( titlul a fost lamurit ultrior ) si , ca urmare a calculat o suma mai mare care mi se cuvenea ; Onorariul executorului ( care este mare din cauza interpretarii gresite a dispozitivului ) a fost luat de catre executor , o data cu executarea silita de la institutie .
  Judecatorul a calculat si el diferenta care mi se cuvine si m a obligat definitiv sa restitui ceea ce era calculat in plus de catre executorul judecatoresc – expertul lor ales (ceea ce am si facut ) dar si taxa de timbru si o parte din onorariul – cheltuieli executor judecatoresc ( ceea ce am facut )
  Intrebarea mea este : cum sa abordez problema ca sa mi recuperez partea din onorariul executorului judecatoresc pe care am fost obligata de catre judecator sa o restitui eu institutiei chiar daca expertul judecatoresc a luat o .
  Sa scriu o adresa catre executorul jud ca sa mi restituie suma .
  Sa dau in judecata executorul judecatoresc( el a luat onorariul pt o suma mare calculata gresit si eu am restituit o partte din onorariul incasat de acesta catre institutie )
  La ce legi , articole , coduri de procedura sa fac referire …
  Va multumesc mult ,
  Astept cu mare interes un raspuns …

 182. Buna ziua, va rog daca puteti sa-mi dati un sfat in legatura cu aceasta problema, sa imi spuneti daca merita sa apelez la instanta de contencios administrativ, daca am vreo sansa de castig sau nu.
  Am sustinut un concurs pentru ocuparea unui post de functionar public la o institutie. La proba scrisa am fost doar 3 candidati. La afisarea rezultatelor am aflat ca lucrarea mea a fost anulata in baza art.59 alin. 5 din H.G. nr. 611/2008, “Lucrãrile care prezintã însemnãri în scopul identificãrii candidaţilor se anuleazã şi nu se mai corecteazã.”
  Nu am facut nicio insemnare, lucrarea mea a fost anulata deoarece am scris titlul cu majuscule: “Lucrare scrisa pentru ocuparea postului de consilier…”. Vi se pare corect cum a procedat comisia?

  Va multumesc!

  • Buna ziua, este adevarat ca in contencios puteti rezolva problema insa important este ceea ce urmariti efectiv sa faceti. Demers demonstrativ sau chiar vreti sa obtineti locul?Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 183. Buna ziua,
  Dacă exista un proces nesoluționat pentru anumite despăgubiri cuvenite mai multor persoane dintre care una a decedat,in cazul finalizării și obținerii unui rezultat pozitiv,beneficiază și cel ipentru care s-a emis un testament când reclamantul era in viața?

 184. Buna ziua,
  In cazul unui proces nesoluționat in care mai mulți reclamanți cer obținerea unei despăgubiri,dacă unul dintre aceștia a decedat,cine beneficiază de despăgubirea cuvenita acestuia in cazul soluționării favorabile?Poate sa fie o persoana pentru care defunctul a lăsat un testament sau beneficiul se împarte între ceilalți reclamanți?
  Mulțumesc!

 185. Buna ziua ,
  Intr un proces civil avand ca obiect acordarea indicilor preturilor de consum IPC unui angajat ( a mea) de catre o institutie , Instanta a respins proba cu expertiza contabila ca ” nefiind utila solutionarii cauzei ” si, mai mult , Instanta a procedat la calculul matematic , luand indicii de pe site ul INS .
  Doar ca , acest calcul matematic ( care ar fi trebuit sa il faca un expert contabil ) este realizat eronat si a condus la un prejudiciu de 6000 lei , prejudiciu pe care l am platit eu ( obligata fiind de cstre Instsnta ) .
  Intrebarile mele sunt :
  Pot face plangere impotriva judecatorului pt substituirea acestuia expertului contabil , si pt recuperarea prejudiciului ?
  Daca expertul contabil nu se substituie judecatorului , viceversa e adevarata ?
  Ce articole din CPC , CPP , statutul judecatorilor , … a incalcat judecatorul ?
  Catre ce indtitutie pot face sesizare / plangere ?
  Multumesc mult , anticipat pt raspuns
  Cu stima elisa
  Ce pot face concret in acest caz ?

 186. sunt intr-o situatie in care angajatorul imi cere sa imi dau demisia pe motivul ca nu mai corespund cerintelor lor… eu insa vreau sa beneficiez de somaj… si mi-au propus sa imi dau demisia de la firma la care sunt angajat… si apoi sa imi faca un alt contract de munca pe un alt post pe o perioada de 1 luna de zile si apoi sa ma dea in somaj… se poate acest lucru? se poate sa primesc indemnizatia de somaj in conditiile acestea.. precizez ca am muncit 13 luni

 187. Buna ziua
  In urma unui partaj s-a dat hotararea prin care mi s-a atribuit un imobil cu plata unor sulte catre 4 mostenitori. Am facut o cerere de indreptare a acestei hotarari pentru o eroare materiala care a fost rectificata intr- o incheiere in care s-a strecurat o alta eroare materiala. Avocata m-a sfatuit sa fac apel pentru indreptarea erorii din incheiere. Ceilalti mostenitori au facut apeluri incidente la cererea mea de apel principal in care invoca tot felul de minciuni cu scopul de a se reforma hotararea si de a obtine cote mai mari la imobil.Precizez faptul ca nu am raspuns la intampinarile lor la apelurile incidente. Deoarece se apropie termenul de apel avocata mea a facut concluzii scrise motivate pentru respingerea solicitarilor acestora.Intrebarea este la ce as putea sa ma astept in apel-ar fi posibil sa se reia judecata??Practic am facut apel doar pentru acea corectie, nefiind vizat dispozitivul!!!
  Cu multumiri,

 188. Buna ziua,v-am adresat o intrebare referitor la succesiune,in data de 21 sept.2019.Raspundeti intrebarilor din septembrie,dar eu nu am primit inca raspuns.Va multumesc pentru intelegere.Cu stima

 189. Yesterday
  Buna ziua, cum va putem ajuta? Adresati intrebarea dar lasati si un nr. de telefon. Suntem bucurosi sa va ajutam.
  Salut
  V-as putea adresa o întrebare legată de un proces pe codul muncii?
  Buna ziua as vrea sa îmi spuneți va rog daca am dat în judecată firma la care am lucrat deoarece am aflat că luam bani “la negru” adică luam 2000 salar net însă am aflat că ei plăteau taxe la stat după salariul minim. În consecință am cerut instanței să îi oblige să plătească restul de bani , ideea e ca am niste înregistrați audio cu colegi și fost colegi și discuții pe whatsapp chiar cu administratorul firmei care recunoaște parțial ca nu plăteau corect .as vrea sa stiu când sa depun probele in instanța …la primul termen sau înainte de primul termen mulțumesc

 190. Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta cu o parere in urmatoarea situatie: mai poate comisia de disciplina dintr o institutie publica sa aplice vreo sanctiune unui functionar public daca acesta s a transferat de 1 an in alta instiutie, iar fapta s a petrecut cu 1 an in urma ?
  Va multumes frumos

 191. Bună ziua
  În urma unei invitații destinată pensionarilor pentru consultații gratuite medicale, mama mea de 82 de ani a cumpărat un aparat medical care tratează și vindecă cancerul.S-a dovedit ulterior că erau falși medici și cum era de prevăzut înșelăciune și bătaie de joc.Mama mea a fost aproape obligată să semneze 15 acte scrise sau în alb, ideea este că s-a trezit cu somație de plată pentru că semnase cu IFN Credius pentru 13000 lei.A plătit până acum 6500 lei cât au zis ei că costa „Semiconductor Laser Tratament ” de la Comple-Med Solution SRL București, însă contractul e de 100% dobândă .A fost mințită ,nu a știut ce semnează ,nu are cancer, … un cerc vicios . Cu respect maxim, vă întreb- în acest caz se poate face ceva în privința dreptății din țara aceasta sau va fi încă un caz de bătrân umilit și hoți cu acte în regulă . Mulțumesc pentru speranță și mulțumesc că existați..!

 192. Buna ziua.
  Suntem 4 frati, la momentul incheerii colectivizarii( 1962) doi frati erau casatoriti , aveau rol agricol la primarie, cu terenul primit ca dota de la parinti. Doi frati mai cici necasatorit la momentul respectiv nu au avut rol. Parintii au fost cooptati in cap. (fara cerere) cu restul de teren care normal urma sa -l primeasca si ei la casatorie. Disparand propeietatea, a disparut si obiceiul cu dota de terenul. Mama a murit in 1990.
  La retrocedarea terenului pe titlu sa-u inscris ttoti patru mostenitori. In 1991 la impartire terenulu s-a facut -frateste- s-a tinut cont si de dota primita de fratii mai mari, primind fiecar cate circa 1,5 ha.
  In 2016unul din frati fara rol agricol a decedat nu a avut copii.
  La succesiunea lui , fratii cu rol , nu mai vor impartire -frateasca- ,motivand ca dota nu e mostenire. e dar de nunta.. Parerile sunt impartite. In instanta cum se procedeaza?
  Va multumesc , cu respect S. Bicu

 193. buna ziua. Va rog o recomandare:
  in perioada 2001-2004 am urmat si absolvit cursurile Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune din cadrul Universitatii Alexandru Ghica si de curand am primit o instiintare prin care mi s-a atasat o ordonanta a Parchetului prin care mi s-a anulat foaia matricola si implicit diploma de licenta datorita faptului ca semnaturile din foia matricola sunt false.
  mentionez ca am participat la cursurile si examenele anuale, am sustinut examenul de licenta in mod legal in sesiunea septembrie 2004 la Universitatea de Petrol si gaze Ploiesti.

  Multumesc frumos!

 194. Buna seara,

  V as ruga sa ma ajutati cu o informatie . As dori tare mult sa il cunosc pe tatal meu biologic pe care nu l am vazut de la varsta de 2 ani eu acum avand 39 .Prea multe informatii nu am ,in afara de nume si an de nastere .Cum as putea face sa il cunosc ? Unde as putea sa ma adresez . A fost casatorit legal cu mama mea si divortati cand eu aveam 2 ani .

  Va multumesc mult
  Seara frumoasa !

 195. Buna seara ,
  Va rog mult sa ma mai ajutati cu un raspuns , si va multumesc mult .
  Am primit o citatie in care mi se spune :
  ” Este anexat un exemplar al intampinarii cu mentiunea de a depune raspuns la intampinare in 10 zile si de a certifica pentru conformitate cu originalul toate inscrisurile depuse la dosar , sub sanctiunea de a nu se tine seama de acestea .”
  Ce inseamna partea cu ” a certifica pt conformitate cu originalul toate inscrisurile depuse la dosar ” ?
  Trebuie / Pot sa merg la Judecatorie sa cer dosarul ( se poate ?) si sa semnez toate actele / inscrisurile depuse ? ( sa scriu pe ele conform cu originalul si sa le semnez ? )
  Inseamna altceva ?
  Va multumesc mult anticipat pt tot .
  Cu stima elisa

 196. Buna ziua!
  Va rog sa îmi spuneți și mie daca pentru a-ți face o carte de identitate într-o altă localitate, necesita să faci dovada că nu am avut nici o datorie față de primăria fostei localități unde ai locuit,printr-un certificat fiscal.
  Mulțumesc

 197. Bună ziua! A-și avea si o întrebare.. Poate avea acces un avocat la un dosar de cercetare penală doar cu datele din buletin, sau este necesar numărul de dosar? Mulțumesc anticipat!

 198. Avem actiune de anulare a autorizatiei de constructie emisa cu nerespectarea PUZ si PUG, confirmata de expertiza judiciara. In timpul afectuarii expertizei a fost intabulata constructia fara a se depune in instanta dovada intabularii. Dupa finalizarea expertizei avocatul paratului a solicitat instantei sa ia cunostinta de faptul ca actiunea a ramas fara obiect deoarece odata cu intabularea constructiei,efectele autorizatiei s-au epuizat
  Poate fi admisa de instanta o asemenea solicitare? Ce sanse mai avem in justitie, daca legea permite intabularea constructiei in timpul procesului?
  In cazul nostru este vorba de un bloc P+2+M cu 32 de apartamente si parcare pentru 33 de masini, intre doua locuinte individuale P+M, zona fiind reglementata prin PUZ ca zona rezidentiala cu locuinte individuale P+1.
  Multumesc

 199. BUNA ZIUA.MA CONFRUNT CU O PROBLEMA LA LOCUL DE MUNCA.SUNT VANZATOR INTRUN MAGAZIN DE PIESE AUTO.IN MOMENTUL CAND A INTRAT IN VIGOARE LEGEA CA UN PARINTE POATE CERE LIBERE PENTRU INGRIJIREA COPILULUI,AM FACUT O CERERE CATRE CONDUCEREA FIRMEI.AM PREFERAT SA RAMAN EU ACASA CU COPILUL DEOARECE LA LOCUL DE MUNCA AL SOTIEI NU SE INTRA IN CONTACT CU ATATA LUME.PATRONUL FIRMEI A SEMNAT CEREREA MEA,DAR MIA COMUNICAT CA DUPA CE SE REIAU CURSURILE IN INVATAMANT SI AR TEBUI SE MERG LA SERVICI POT SA PLEC,PENTRU CA EL ISI CAUTA OM.DACA SE POATE SA IMI DATI CEVA SFATURI.CE AR TREBUI SA FAC.VA MULTUMESC.TEL.0755543251

  • BUNA ZIUA.MA CONFRUNT CU O PROBLEMA LA LOCUL DE MUNCA.SUNT VANZATOR INTRUN MAGAZIN DE PIESE AUTO.IN MOMENTUL CAND A INTRAT IN VIGOARE LEGEA CA UN PARINTE POATE CERE LIBERE PENTRU INGRIJIREA COPILULUI,AM FACUT O CERERE CATRE CONDUCEREA FIRMEI.AM PREFERAT SA RAMAN EU ACASA CU COPILUL DEOARECE LA LOCUL DE MUNCA AL SOTIEI NU SE INTRA IN CONTACT CU ATATA LUME.PATRONUL FIRMEI A SEMNAT CEREREA MEA,DAR MIA COMUNICAT CA DUPA CE SE REIAU CURSURILE IN INVATAMANT SI AR TEBUI SE MERG LA SERVICI POT SA PLEC,PENTRU CA EL ISI CAUTA OM.DACA SE POATE SA IMI DATI CEVA SFATURI.CE AR TREBUI SA FAC.VA MULTUMESC.TEL.

 200. Buna ziua , sunt angajat al unu hotel pe postul de recepționer , iar hotelul a fost recuzitat pentru a tine persone in carantină , nu sa cerut de conducere societății sa ne prezentam la munca . Eu nu sunt decaord sa mă duc la munca in aceste condiții deoarece eu sunt recepționer și nu paznic , mai am și în întreținere o persona în vârstă de 80 ani. Angajatorul mă amenința că îmi va inchede contractul de munca , menționez că până acuma am fost in șomaj tehnic . Întrebarea mea este : poate angajatorul sa îmi închidă contractul de munca ? . Pot sa atac cumva decizia acestuia și să mi se respecte dorința de a nu veni la munca cat timp hotelul e spatiu e distinct tinerii pesoanelor in carantină ?. Va mulțumesc

  • Buna ziua, eu zic ca este un mare abuz ceea ce se intampla. Daca va desface contractul de munca anuntati-ma. Din punctul meu de vedere contractul trebuie suspendat nu incetat. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 201. Dețin un teren extravilan ,ce a fost a bunicilor ( nu am succesiune făcută ))) … Ce pot face daca o persoana care nu este ruda cu familia mea …..îmi ocupa terenul …este ruda cu un comisar de politie …. Politia .parchetul refuza sa cerceteze cazul ….mau trimis la judecătorie …dar nu am succesiune …. Persoana care îmi ocupa locul a trecut la amenințări când l.am prins pe teren ….

 202. Buna seara! va rog sa mi spuneti daca patronul are dreptul sa mi opreasca din salariu -pentru reparatia masinii- , pe motiv ca mergand cu masina firmei in Bucuresti , strada respectiva era inundata ( dupa o ploaie abundenta) si nestiind adancimea am ramas blocat acolo , omorand motorul. in sensul ca a intrat apa la motor si s a produs un scurt la partea electrica. .. de asemenea daca are dreptul sa mi impute costul pentru tractarea masinii pe distanta pana la firma. Va foarte multumesc .. Cu multa recunostinta. JM 0724418010

 203. Daca nu suntem de acord cu avocatul care l-am luat și actele sunt depuse la tribunal și știm și data când sa ne prezentam și vrem sa oprim să renunțăm la avocat cat trebuie să-l plătim? Și altă întrebare e corect ca avocatul tau sa iti vb pe un ton ridicat când îi pui întrebarea ce nu ai înțeles? E corect că avocatul sa trimită hârtiile la tribunal cu ,cazul fara sa vezi că și client ce scrie in pledoarie?și încă o întrebare e corect că avocatul tau sa vb cu persoana care e data intribunal și să pice la o înțelegere cu el ce sa declari la tribunal?și încă una e normal ca tatăl copilului sa nu plătească pensie alimentară din urmă numai de când a fost băgat dosarul la tribunal să plătească?(avocatul zice că din cauză că nu a fost cununată cu el de aia nu poate plati din urmă și totuși copilul e pe numele tatălui) vă rog din suflet să-mi răspundeți multumesc

 204. Locuiesc impreuna cu soțul in apartamentul fiului lui din alta căsătorie, apartament pe care fiul l-a cumpărat din banii tatălui. În situația în care voi rămâne singura, ce modalitate legală am sa ramă in acest apartament, deși fiul meu vitreg mă asigură că pot sta fără nici o forma legală

 205. Aș putea să vă sun,vă rog,în legătură cu un proces de divorț ,pe care l-am intentat în anul 2017?Sunt mai multe detalii cu care nu sunt lămurită și mă tem că nu aș scrie problema în amănunt, în așa fel încât să mă fac înțeleasă…Mulțumiri anticipate!!!

 206. Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca mama este singura mostenitore dupa bunica si vrea sa imi faca acte pe terenul pe care il detine de la bunica,nefacandu-se succesiunea pe teren.Poate sa-mi faca acte direct mie ? Si daca trebuie sa platesc si sa merg la notariat de doua ori?Mi s-a spus ca trebuiesc si 2 martori.Poate sa mearga tata si sotul meu?

 207. Pensia militara de invaliditate grad II este egala cu pensia pt limita de varsta? Stiam ca daca primesti pensie de invalidate esti penalizat 15%. Nu cumva ar trebui ca cea pt limita de varsta sa fie mai mare? Cui sa ma adresez pt un sfat?

 208. Buna seara, baiatul meu a avut o relatie cu o domnisoara cu 15 ani mai in varsta, cam un an poate un an jumate. Nu au locuit impreuna, nu au avut in comun nimic. El a lucrat in magazinul domnisoarei ca ajutor contabil, fara sa fie angajat.in timpul aceasta baiatul meu din banii economisiti din castigul la primului loc de munca, un teren, si dupa aceea cu ajutorul nostru a construit o casuta de lemn pe terenul respectiv. Totul epe numele lui. terenul cu casuta este in afara localitatii in padure. Dupa ce s-a intrerupt relatia baiatul meu s-a cunoscut cu o fatasi acum au o fetita de un an si 2 luni.
  Domnisoara a dat in judecata precum ca ea ar fii dat banii pentru casa si teren si vrea 20.000 de mii de euro, dar asa cum este totul nici acum nu ajunge la suma aceasta. dar nici nu este adevarat, ceea ce zice, numai vrea sa se razbune ca a fost parasita. Ea are 48 de ani, nu a fost casatorita nu are copii, si baiatul 31 ani si sta cu mama copilului.Mare parte din casa noi am dat banii, restul a dat domnisoara zicand ca sunt banii pe care a lucrat zi de zi la ea. Avocatul baiatului meu a zis sa transcrie totul pe numele fiicei de un an. Intrebarea mea este – este bine sa dea la fiica sa, poate sa aiba probleme cu asta? Sau ce sfatuit ca sa se termine cat mai repede totul ca mi-e teama ca o sa se destrama familia, din cauza asta. Si nici bani nu prea mai are pentru avocat.Va multumesc pentru ajutor. Cu stima Mihalache

 209. Tatal meu fost veteran de razboi a decedat in 2005.Acum nu-i mai gasim livretul,carnet de veteran.Mai putem solicita un duplicat?De unde?Mai avem certificat de nastere si deces.
  Cu deosebita consideratie,Maria Fiordean

 210. Am cumparat un teren in 2003 ,cu contact sub semnatura privata .In 2012 de la o societate sa .in anul 2012 societatea a fost radiata. Ce posibilitate mai am sa inchei un act autentic?

 211. Buna ziua! Pentru functionarea in mod legal, de ce autorizatii / documente am nevoie pentru a vinde mancare impachetata (sigilata) adusa din china, unor afaceri din romania?

 212. Buna ziua,

  Imi puteti spune va rog care este modelul de procura notariala necesar pentru reprezentarea matusi mele care locuieste in Australia in demersul de ai reprezenta in fata primariei pentru solutionarea unui dosar de retrocedare?
  De asemenea daca sunt necesare acte suplimentare pentru ei sau pentru mine

  O zi buna

 213. Buna ziua!
  Va rog sa-mi spuneti daca la calculul vechimii pentru pensie anticipata partial se ia in calcul :
  -vechimea obtinuta in baza unui contract de asigurare sociala cu casa de pensii
  -vechimea obtinuta din perioada lucrata in grupa a-2-a de munca
  – perioada de concediu pentru cresterea copilului intre anii 1997 si 2000
  Va multumesc,
  Cornelia Zaharescu

 214. Bună ziua, am cumpărat un produs acum mai puțin de un an, un racord de apa la bucatarie. Acum câteva zile, în perioada de garanție, racordul s-a spart și s-a produs o inundație la toate 8 apartamentele de sub mine. Pot cere despăgubire firmei care mi-a vândut acest produs sau producătorului? Toți proprietarii cer daune pe care nu am cum sa le plătesc

 215. Tatal meu a decedat in 10 mai, ac .Mama este in viata, dar nedeplasabila.

  Singurele proprietati ale tatalui decedat sunt 4 parcele de teren situate in locuri diferite. Doua dintre ele sunt pentru sora mea, doua pentru mine.

  Suntem de comun acord in aceasta privinta, numai ca sora mea este stabilita in Danemarca si vrea sa-mi faca mie procura pentru rezolvarea situatiei .

  Procura o solicita la Ambasada Romaniei din Copenhaga si as vrea sa stiu ce trebuie sa contina aceasta procura , cum trebuie formulata, in asa fel incat notarul sa poata perfecta actele de proprietate pe numele meu si al surorii mele , fara ca ea sa vina in Romania .

  Va multumesc pentru colaborare , daniela p.

 216. Buna ziua,

  Am 2 credite de la Credius, la care am achitat o suma destul de mare, restante la ora actuala si cu amenintari de executare silita .
  Am posibilitatea sa decshid eu proces ptr clauze abuzive , pentru a evita executarea silita? avand in vedere ca sumele solcitate prin executare vor fi foarte mari fata de creditul initial?
  Va multumesc ,
  ps, daca pana luni nu achit sumele restante, care depsesc cu mult creditele. voi fi executata

 217. Buna ziua,

  Eu si partenerul meu nu suntem casatoriti. Locuim impreuna de 4 ani.
  El doreste sa imi doneze jumatate din apartament.
  Va rog, sa aveti amabilitatea sa imi spuneti in ce conditii poate cere revocarea donatiei, in viitor si ce anume ar intari aceasta donatie.

 218. Buna ziua.
  In 2019 s-a facut un contract de vazare a unui imobil, la notar, cu mentiunea platii ratelor, lunare, intr-un cont bancar al vanzatorului. La momentul actual, dat fiind situatia cu razboiul din Ucraina, vanzatorul doreste sa facem o conventie scrisa, sub semnatura privata, cu 2 martori, in care sa specificam ca plata ratelor se va face cash, in mana, lunar, pana la o stabilizare a situatiei. Intrebarea mea este daca acest act sub semnatura privata, este perfect valabil, in instanta, in situatia in care vanzatorul decedeaza , iar mostenitorii, vazand ca plata nu s-a mai facut prin banca, pot contesta acest act. Multumesc anticipat.

 219. buna ziua,
  Va rog sa imi spuneti daca se mai poate face ceva pentru recuperarea actiunilor salariatilor Petrom ,mentionez ca nu am deschis proces ,dar indeplinesc conditiile in sensul ca lucrez si azi la OMV PETROM din anul 2000.

 220. Buna ziua!
  Sunt executat silit prin poprire din 2015 iar in 2021 banca a cesionat creanta la Kruk. Nu am primit nici o notificare de cesiune. Mai tarziu am aflat ca a fost trimisa la o adresa la care eu nu mai stau de 15 ani si nu a semnat nimeni de primire. Confirmarea de primire cu mentiunea ca nu s-a predat plicul s a intors inapoi la Kruk. Se poate intelege ca mi a fost comunicata, dar totusi eu nu am primit nimic?
  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si sa imi spuneti si daca sa fac ceva. Multumesc

 221. Buna ziua! Soțul meu este arestat pentru conducere fără permis în 12 acte materiale și i sa dat sentinta de 3 ani 1 luna și 10 zile, a făcut 6 luni din pedeapsa, se poate face ceva sa i se scadă din pedeapsa, sa se rejudece dosarul, sau se poate aplica vreo lege pentru a se elibera mai repede.
  Menționez că avem 2 copii sub 3 ani și nu am posibilitatea de a merge la munca, nu am venituri decâc alocațiile copiilor, el ar fi singurul care ar putea să întrețină familia mergând la munca.
  Mulțumesc frumos pentru eventualele răspunsuri!

 222. Buna ziua,

  Acum 3 luni am cumparat o masina de la o firma care se ocupa cu vanzari masini, mi s-a emis factura si ulterior trebuia sa primesc certificatul fiscal. De atunci invoca tot felul de motive, ca mai dureaza o saptamana…etc. La cine ar trebui sa ma adresez avand in vedere ca sunt persoana fizica si am cumparat masina de la o firma? La ANPC? Ce pot face pentru a inmatricula masina neavand certificatul fiscal?

 223. Pe scurt:
  In anul 2019 s a finalizat intre mine si varul din curte, prin hotarare definitiva, iesirea din indiviziune si partajul judiciar. Fiecare am ramas, prin intelegere in fata instantei cu constructiile detinute pana la acea data si s a facut o delimitare, astfel ca au rezultata 2 loturi cu suprafetele aferente fiecaruia.
  In primavara anului 2020 am trecut la intabularea drepturilor de proprietate cu acelasi expert. Prima carte funciara a iesit a varului, in octombrie 2020, a mea nici nu era in lucru. Imediat, varul a trecut la edificarea unui gard pe portiunea de curte libera, delimitarea conform hotararii continuind cu peretele comun dintre garaje. Traiectul gardului nu respecta pe cel convenit prin intelegrea din hotarare. Nu am reusit sa obtin nici o motivare referitoare la acest lucru, am apelat la OCPI Buzau si abia atunci am vazut extrasul din cartea lui funciara unde, traiectul gardului nu corespundea cu traiectul convenit in partaj. Am solicitat respingerea documentatiei mele tehnice pe care (greseala notorie) nu am vazut o, mi a fost aprobata cu motivarea ca nu se respecta delimitarea din hotarare. In primavara anului 2021 am inceput demersurile pentru punerea in executare, a fost aprobata, am inceput executarea, s au determinat punctele delimitarii pe curte, cand s a ajuns la garaj executarea s a impotmolit, a fost adus un alt expert cadastrist, ocazie prin care am aflat ca expertul initial a ridicat gresit punctele peretelui acesta pe hartie fiind la mine in garaj, rezultand o suprafata de aproape 8 mp pe care varul ii avea intabulati in CF. Pe perioada desfasurarii executarii, varul a introdus actiune de granituire, astfel ca executarea s a intrerupt. Dupa aproape 2 ani, cu expertize ( care au demonstrat potlogariile facute), cercetare la fata locului, etc. instanta admite granituirea, ca in final sa l lase cu gardul cum l a construit iar mie mi a redat ( cu toate ca asa fusese stabilit initial prin partaj si expertiza pe cladiri) suprafata din garaj, peretele asa cum a fost si cum este acum. Mai mult, nu a admis cererea de modificarea a cartii lui funciare pentru garaj astfel cand voi definitiva si eu intabularea vor exista suprapuneri. Apelul la tribunal a fost respins foarte repede iar la curtea de apel am inteles ca va avea aceeasi soarta. Va solicit respectuos o opinie, un sfat, cum a putut sa fie eludata o hatarare de partaj ramasa definitiva?

 224. Buna dimineata,
  Obtin venituri din pensie privata din strainatate (planul companiei la care am lucrat in afara Romaniei). Domnule avocat, doresc sa-mi spuneti daca in declaratia unica pe anul 2022 se calculeaza si se vireaza contributia de asigurari de sanatate pentru suma de peste 4000 lei in conditiile in care Curtea Constitutionala, prin decizia 650 / 2022 a declarat neconstitutionala OUG 130/2021 prin care se calculeaza cass la venituri din pensii mai mari de 4000 lei. Mentionez ca nu exista o informatie clara referitoare la acest aspect si ultima actualizare a codului fiscal are la baza documente emise pana la 20 decembrie 2022, inainte de publicarea deciziei 650/2022 in monitorul oficial.
  Cu respect,
  Mircea Bucur

 225. Ce se mai poate face la un dosar penal dacă contestația în anulare a fost respinsă? Furturi comise în 2014 nu beneficiază de prescripție conform deciziilor ccr?

 226. Bună ziua,

  În urma decesului tatălui meu (2006) am deschis succesiune împreună cu cei doi frați ai mei. În masa succesorală au intrat următoarele bunuri: un apartament (pe care l-am vândut împreună cu frații mei ) , un spațiu comercial si un loc de veci. Din păcate, cei doi frați au decedat în 2017, respectiv 2018. Menționez că eu plătesc impozitele pentru spațiul comercial si locul de veci.
  Moștenitorii (copii) fraților mei refuză să deschidă succesiune sau să dea declarație de renunțare la notariat. Notarii pe care i-am consultat mi-au spus că nu pot rezolva această situație.
  Întrebarea este dacă pot deveni unică moștenitoare si cum trebuie să procedez.

  Vă mulțumesc!

 227. Buna seara. Am si eu o intrebare. Am depus o cerere de executare silită la un executor judecătoresc (ca urmare a obținerii unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile pe care am si legalizat-o ) pe data de 27.10.2023 ,iar ca urmare a acceptarii cererii mele , pe data de 30.10.2023 executorul a înaintat dosarul de executare la instanța competenta respectiv judecătoria sectorului 3, însă nici până acum data de 25.11.2023 instanța nu a pus pe rol cererea de incuvintare a executării silite formulată de executor. Stiti cumva de ce durează asa mult , având în vedere că au trecut 25 de zile ?

 228. Bună seara!

  Pot să devin asigurat în sănătate în calitate de administrator? (eu și partenerul meu avem un SRL)

  Dacă există o astfel de posibilitate, atunci cum se procedează sau de ce documente avem nevoie?

 229. Mi sa făcut un credit online, prin anydesk, de o persoana necunoscuta, dar nu am primit banii. Banca deja îmi cere ratele. Am făcut plângere la Politie dar nu este gata ancheta. Cum pot stopa plata acestui credit dec38.000 lei pe 5 ani?

 230. Buna ziua,

  Locuiesc pe un drum privat cu o latime de vreo 8m si am un vecin care are mereu 3 masini in fata portii. In cazul in care am un transport de mobila/orice alta masina care are nevoie sa stationeze la mine in gard, se blocheaza strada. Unii vecini au amenintat ca vor bloca si ei strada daca se intampla asta.

  Intrebare: Ce e de facut in aceasta situatie? Cine greseste, eu ca am nevoie sa parchez din cand in cand, sau el ca le are permanent? Are cineva voie sa blocheze drumul privat?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.