2 comments to “OTP BANK pierde teren in fata pagubitilor sai”
 1. D-le Cuculis,va deranjez cu urmatoarea speta,si daca aveti timp as dori sa imi dati un raspuns,spre a ne ajuta in situatia data.
  Mama mea pensionara,vaduva,a avut un credit la BCR.A ramas restanta,cumulindu-se cca. 4 mil,si a cerut sa fie ajutata in vederea recuperarii la zi a creditului cu un nou cerdit de refinantare,care sa fie pe un termen mai lung,rata mai mica,acoperea restanta,si ii oferea posibilitatea sa fie la zi cu ratele.
  BCR,i-a raspuns sa se prezinte la o agentie a bancii si sa faca demesrsukrile nacesare,ca este posibil acest credit cu refinantare,dar in zilele imediat urmatoare a fost instiintata de EOS,firma de recuperare a cerantelor,ca le este datoare cu suma de 40 mil.(vechi),reprezentand datoria bancii mamei catre BCR,dar ca EOS a platit datoria ei catre BCR,si astfel,ea v-a plati catre EOS.
  Bun,a platit si timp de 4 luni,a platit catre EOS,cca.17 mil.(vechi)dar dupa aceste 4 luni,a primit o alta instiintare de la KRUG,alta firma de recuperare a creantelor,ca ei,KRUG,au preluat datoria de la EOS,si ca de-acolo incolo,mama v-a trebui sa le plateasca lor o datorie de 70 mil.
  Specific faptul ca,nici de la una din aceste firme,nu a primit vreun contract,o hartie in care sa fie mentionata clar suma datorata,dobanzile practicate,ratele care sa le depuna….nimc.Doar telefonic,i s-a spus despre aceasta datorie.
  Mama,a avut probleme de sanatate,apoi criza si cresterea preturilor,etc,si a ramas in urma cu plata,dar a mai depus lunar cate o suma de bani,in ideea sa nu fie considerata cu rea-vointa.
  Au inceout telefoane,zi de zi,i s-a cerut sa plateasca lunar sume de 10,15,20 mil.,ca sa recupereze restantele cimulate la ei,respectiv Kruk,si ma gandesc ca i sa cerut aceste sume tocmai stiind ca nu poate sa le plateacsa,mai ales ca pensia mamei mele este de 1050 ron.Sau sa plateasca suma integral.Efectiv,nu i-au mai oferit posibilitatea sa mai platesasca .
  Astfel ca,acum o luna,mama s-a trezit cu o instiintare de la un executor judecatoresc ca,in urma hotararii Curtii de Apel,s-a hotarat poprirea a 30% din venitul ei,adica 355 ron,direct din pensie,si s-a luat punerea sub sechestru a a casei si pamantului detinut de mama mea.
  Eu stiu,din forumul dvs,ca firmele de recuperare,pot sa de-a in judecata pers.fizica pt recuperarea creantelor cu scopul popririi de sume,sechestre,execuatri silite,dar ca persoana fizica in cauza trebuie sa fie citata,sa participe la proces,sa aiba posibilitatea de-a se apara in cauza respectiva.
  Mama,nu a fost citata,doar i-a venit direct instiintarea executorului de hotararrea Curtii de Apel Cluj.Conform art.89 cod proc.civ.,este nula sentinta deoarece mama mea nu a fost citata,efectiv nu a stiut de acest proces si hotarare.
  Mama are si alte rate la BRD,Banca Transilvania,Cetelem,.
  Oare suma totala care se poate popri este de 30%,din pensia de 1050 ron,sua din suma care ii ramane din pensie dupa ce plateste si celelalte rate..????
  Mama este hotarata sa de-a in judecata firma Krugg,deoarece acum in instiintarea de la executor,se specifica faptul ca in acest moment datoria catre Krug este de 120 mil(vechi),nu a fost citata la proces,firma Krug ia pretins plata slunara a unor sume,stiind ca depaseste venitul lunar a mamei mele,sau sa plateasca intagral suma datorata,in care se regasesc,desigur,si toate cheltuielile de judecata,executorii,etc.
  Va rugam mult sa ne sprijiniti cu sfaturi juridice,sa ne indrumati in eventualitatea unui proces impotriva acestei firme,deoarece nu avem banii necesari angajarii unui avocat,desi ar fi de dorit acest lucru si ar fi mult ma bine pt cauza mamei mele.
  Va multumesc,mult pt rabdarea dvs,imi cer scuze pt.timpul rapit,si va doresc toate cele bune si multa sanatate si putere de munca,
  Cu stima,
  Oros Lucian…Baia Mare,str.Pasunii 4/27…..0749340082

  PS:
  In numele mamei mele,
  Oros Florica….loc.SEINI,nr.238
  tel.0745116324

  • Stimate domn. Ceea ce raportati dvs. aici este o incalcare grosolana a drepturilor dvs. si a exercitarii dreptului la aparare, pe toate directiile. In primul rand, chiar daca ar fi operat aceasta cesiune de creanta, dvs. in calitate de “debitor cedat” ar fi trebuit sa fiti anunutati inainte sa se petreaca aceasta cesiune, rationamentul juridic al acestei notificarii este unul foarte simplu, acela de a nu mai plati o suma de bani ce dvs. stiati ca o datorati, catre o persoana ce a primit deja o indestulare prin vanzarea acelei creante ce o avea asupra dvs. Acum ca am stabilit primul punct trecem mai departe si dupa cum va spuneam, in niciun caz persoana care a cesionat creanta nu va poate pune sa platiti o suma mai mare decat aceea ce o aveati de plata prin contract(plus penalizari etc).
   O chestiune si mai grava si aici imi permit pe deplin sa critic deciziile de trecere in randul executorilor judecatoresti a executorilor bancari, este aceea ca aceste solutii de poprire pe care dvs. le aveti cel mai probabil nu sunt legale. Procedura este in felul urmator. Executorul emite o notificare pe urma trece la incuviintarea executarii si mai apoi somatie de 1 zi cu poprire fara instiintare, sechestru asigurator etc, insa toate aceste acte dvs. aveti posibilitatea sa le contestati in cadrul unei contestatii la executare. In fine, veti fi contactat de un coleg,cu stima, av Cuculis 0722298011

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.