O Noua Bomba In Executarile Silite – Executare Silita Prin Poprire Iarasi Fara Instanta – Incalcarea Drepturilor Omului Si A Constitutiei – Avocat Cuculis

Executarea Silita Prin Poprire Urmeaza Sa Fie Lasata La “Liber”  – Creditorul Bancar/ Recuperatorul De Creante Are Un  Contract De Credit Bancar Sau Orice Act Notarial ? Atunci Veti Avea Poprire Pe Contul De Salariu Sau Pensie Fara Nicio Formalitate – Instanta Este Scoasa in afara Procedurilor Executionale –  Este De Neimaginat Modul Josnic In Care Se Scriu Legi In Romania – Se Incalca Succesiv Norme Constitutionale Si Norme Cedo – Avocat Cuculis

Va fi  un MACEL al Debitorilor! Societatilor De Recuperari Creante Ar Putea  Pune In Executare Milioanele De Titluri Executorii Prin Depunerea Directa A Acestora La Angajator

Incepe in curand exercitiul judiciar final al anului 2016(de la 1 septembrie) si evident si vacanta parlamentara pentru “obositii” neamului se va incheia si ea cat de curand.

Ce v-au pregatit parlamentarii cu privire la executarile silite?

Ei bine, dupa ce am trambitat tot anul 2015 ca este NECONSTITUTIONAL ca un executor judecatoresc sa-ti incuviinteze executarea silita, si acum incuviintarea trebuie data doar de catre instanta, acum se incearca o noua renuntare la instanta de judecata dar si inclusiv o renuntare la executorul judecatoresc, practic, lasam bancii dreptul sa faca ce vrea cu salariul debitorului, azi ai salariu, maine nu-l mai ai.

VEDETI PROIECTUL INTEGRAL AICI – Forma_cu_amendamente_adoptata

Ce Vrea Parlamentul Pentru “Binele” Debitorilor?

Parlamentul vrea sa elimine instanta de judecata si executorii judecatoresti din procesele de executare silita in care se pun popriri pe salarii. In loc de incuviintarea instantei, se vrea introducerea de titluri executorii notariale. Societatile de recuperari creante vor putea pune in executare titluri executorii prin depunerea directa a acestora la angajator, fara a mai solicita instantei de judecata incuviintarea executarii silite.

Ce spune legislatia in momentul de fata?

La data prezentului material, orice creditor si in baza indiferent al carui titilu executoriu, trebuie sa se adreseze in principal executorului judecatoresc, iar acesta pe mai departe sa se adreseze instantei cu cerere de incuviintare a executarii silite, instantei competente(instantei de executare), iar ulteriror obtinerii acestei incuviintari, executorul emite si transmite catre Banci adresele de infiintare a popririi si la locul de munca, adresa de retinere din salariu, ori la casa de pensii, pentru retinerea din pensie.

Cum va arata procedura executarii silite daca va trece proiectul cu amendamentele deja admise?

ART 1 –

Veniturile persoanelor fizice, obtinute din contracte privind raporturi de munca, pot fi executate silit prin retinere la sursa in mod direct de catre platitorii acestor drepturi sau prin birourile executorilor, numai in baza unor titluri executorii sau titluri executorii notariale, in conditiile legii”.

Ce inseamna de fapt acest articol de lege? Nu va mai fi necesara incuviintarea executarii silite fiindca vom avea unele titluri “notariale”, iar orice creditor se va duce la angajator si va depune acest titlu “notarial” si va putea sa va blocheze salariul/pensia.

Legea ar urma sa fie votata  in viitoarea sesiune parlamentara in Camera Deputatilor, for decizional, care va da dreptul oricarui creditor sau pretins creditor sa puna in executare titlurile executorii, fara a mai exista controlul instantei de judecata, fiindu-i suficient doar un titlu executoriu sau un titlu executoriu notarial.

Efectele Imediate Negative?

Practic, dupa ce am purtat o lupta de ani de zile cu societatile de recuperare ale creantelor, acum, societatilor de recuperari creante ar putea  pune in executare milioanele de titluri executorii prin depunerea directa a acestora la angajator, fara a mai solicita instantei de judecata incuviintarea executarii silite. In aceste conditii, debitorul va fi lipsit de orice cale de contestare a deciziei de executare, asta in conditiile in care legea nu va prezenta modificari esentiale.

Hotararile Curtii Constitutionale Sunt Clacate In Picioare!

Norma propusa este NECONSTITUTIONALA!

Se pare ca parlamentarii au tinere de minte scurta. Este inadmisibil, ca in 2009 CCR sa declare o prevedere identica, ca fiind neconstitutionala, mai apoi in 2015 am reusit impreuna cu colegii mei sa distrugem aceasta mafie iar incuviintarea executarii silite sa fie reintoarsa la instanta, iar acum in 2016 se incearca iarasi o eliminare a instantei din circuitul executarilor silite.

Astfel, este incalcata Decizia mai sus amintita nr. 895/17.12.2015 a Curtii Constitutionale a Romaniei care a statuat ca “inceperea/declansarea procedurii executarii silite nu poate fi sustrasa controlului judecatoresc”.  

Prin actualul proiect de lege a fost eliminat si executorul judecatoresc din aceasta procedura, odata cu conferirea posibilitati altor entitati de a pune in executare un titlu executoriu.

Atentie – Valul Executarilor silite este pe care la explodeze!

av. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Formular Plangere Penala Credite Exportate Pentru Care S-au Incasat Dobanzi Bancare Ilegale De Catre Recuperatorii De Creante – Avocat

8 comments to “O Noua Bomba In Executarile Silite – Executare Silita Prin Poprire Iarasi Fara Instanta – Incalcarea Drepturilor Omului Si A Constitutiei – Avocat Cuculis”
 1. Pai stati un pic sa va spun eu cine a conceput articolul si de ce !!!
  Acesta lege este facuta de Ciprian Nica deputat PSD, care in trecut a fost intre anii 1990-1995 seful notarilor, iar ulterior intre anii 1995-2008 doar notar simplu, iar din 2008 a devenit deputat PSD, iar acum ca se poate sa nu mai ia un mandat este “absolut normal” pt Romania ca el sa isi faca cartile pt cand va redeveni notar dupa mandatul sau mandatele de deputat !
  Tipic romanesc !!!!

 2. cu ce e mai buna o hotarare judecatoreasca data in lipsa partilor.,nesemnata de presedinte dar pusa in executare silita de un avocatel , -sentinta luata pe spaga de la tribunal pe o filiera basista-de dragul comisionului..chiar daca judecatorul a zis”fara cheltuieli e judecata pentru RUMAN”,-bozgorii devoreaza justitia..prin pensionari sai pledanti din oficiu!

 3. Ciuca Bogdan, care semneaza documentul la presedinte, este un notar galatean, (colegul lui, cel care propune propune proiectul, Stefan Viorel, fiind de asemenea galatean), care are interes direct ca breasla notarilor sa faca un ban din afacerea banoasa a executarilor silite. Intrebarea este daca se afla in conflict de interes, fiindca accepta interpretarea constitutiei in favoarea grupului profesional pe care-l reprezinta?!

 4. DOAMNE,cum mai poti rabda atata nedreptate.In ROMANIA sunt tot atatea legi si interese cati parlamentari ,senatori ,deputati ,sefi de stat si de guvern avem,care se folosesc de ele numai si numai pentru interes propriu,nu sa se faca dreptate,sunt partinitori de parca de aceia au fost alesi !!!!!!!!!
  Lasati prostimea sa sufere de pe urma a tot, a creditelor, a nedreptatilor in justitie,a saraciei ,a bolilor,a tot ce vine peste ei ,ca peste noi nu vine nimic rau ,spun d-lor, ca noi am ajuns sa manipulam banul si puterea este a noastra ,ce ne pasa noua de ei ,de altii ,NU ??????????
  Pai unde este dreptatea ???? Ei zic ca o detin ,dar va spun ca o detin numai si numai cat vrea DUMNEZEU,cand nu v-a mai rabda va veni si peste ei judecata dreapta a lui DUMNEZEU ,ca nu-i nimeni nemuritor,numai sa avem rabdare. RABDARE,RABDARE RABDARE pana la capat si BUNUL DUMNEZEU ne va face cu siguranta dreptate.

 5. Bună seara am și eu o problema.Am luat un apartament prin prima casa 09 09 2015 la semnarea precontractului am dat de ,,bunul samaritean” ca avansul sa îl dam la un an după .Zis și făcut după semnarea contractului final la vreo 2 săptămâni am remarcat ca avem de plata la asociație suma de 4800 Ron plus penalizări toată suma era echivalentul avansului .plus ca eram deransati de la căldură și apa calda lucru care nu la știut ni sa spus ca se fac reparați ptr sezonul de iarna .Am început sa fac ancheta și am depistat ca adeverință care a fost data de asociația de proprietari nu era la fel cu cea de la notar bunul samaritean a sustras un proces verbal prin care se specifica debransarea și datoria dar pe prima pagina presedinta de asociație a scris ca anexează proces verbal cea ce notarul a spus râzând ca nu a observat și sa o dau în judecata .lucru pe care lam și făcut.Am proces pe civil ptr echivalarea datoriilor. Dar m-am trezit cu proprie pe contul de salariu . Ce pot sa mai fac sunt disperat din 1100 salariu plus 800 norma de hrana îi împart astfel 800 rata 400 poprirea mai achita și dările și mai și trăiește o luna de zile . Nu știu ce sa fac îmi vine sa renunț la tot.
  Cu stima Hangan Valeriu

 6. conturile curente a debitorilor sunt executate 100%,cu toate ca aceste conturi au destinație expresa de a incasa pensii salarii. Băncile fac abstracție de acest lucru și nu operează poprirea până la 30/50%,procent prevazut de legislația civila/fiscală. E abuz din partea băncilor!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.