Premiera Pe Dobanda Credit Europe Bank Care Pierde Comisionul De Acordare, Comisionul De Administrare Si Dobanda Abuziva Avocat Cuculis

Premiera pe Dobanda Credit Europe Bank –

SC CREDIT EUROPE BANK ROMANIA SA pusa la colt intr-un dosar pronuntat de catre Tribunalul Bucuresti intr-un dosar in care are de restituit 11267 Euro Comision de Administrare si 2969 Euro, Comision de Acordare.

A illustration picture shows a Swiss Post clerk as he exchanges Swiss francs into Euros at a counter in a Swiss Post office in Bern August 8, 2011. A shock cut in interest rates to near zero last week failed to halt gains in the Swiss franc and the Swiss National Bank now has to decide on what further steps it could take and whether to embark on costly intervention to ease the currency's appeal.  REUTERS/Pascal Lauener (SWITZERLAND - Tags: POLITICS BUSINESS)

De altfel, instanta de judecata a stabilit ca fiind abuziva si clauza 4.3 si anume – “creditorul va avea dreptul fără a fi însă obligat în nici un fel” ceea ce constituie din informatiile detinute, o premiera referitoare la DOBANDA CREDIT EUROPE BANK, Banca fiind obligata sa respecte Marja Contractuala de 4 PP prin eliminarea sintagmei de mai sus.

Nr. unic (nr. format vechi) : 12217/3/2015

Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de pârâta Credit Europe Bank România S.A. Admite în parte cererea, astfel cum a fost precizată, formulată de reclamanţii Neda Gheorghe-Cătălin şi Neda Corina-Marcela în contradictoriu cu pârâta Credit Europe Bank România S.A.. Constată nulitatea absolută a clauzelor prevăzute la art. 5.1 lit. b) referitoare la comisionul de administrare, art. 5.1 lit. d), referitoare la comisionul de acordare, şi nulitatea absolută parţială a clauzei prevăzută la art. 4.3, respectiv a menţiunii conform căreia creditorul „ va avea dreptul fără a fi însă obligat în nici un fel” , clauze din Condiţiile speciale ale Contractului de facilitate de credit şi garanţie nr. 106321/03.06.2008. Obligă pârâta Credit Europe Bank România S.A. la plata către reclamanţi a sumelor achitate cu titlu de comision de administrare, perceput începând cu data de 06.10.2011, în baza contractului mai sus menţionat. Obligă pârâta Credit Europe Bank România S.A. la plata către reclamanţi a sumei de 4500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, 1500 lei către reclamanta Neda Corina-Marcela şi 3000 lei către reclamantul Neda Gheorghe-Cătălin. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 23 septembrie 2015.

Aici puteti vedea dosarul direct pe site-ul Tribunalului Bucuresti – http://tmb.ro/index.php/dosare_ecris?id_dosar=300000000636016

av. Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

One comment to “Premiera Pe Dobanda Credit Europe Bank Care Pierde Comisionul De Acordare, Comisionul De Administrare Si Dobanda Abuziva Avocat Cuculis”
  1. Buna ziua,

    Sunt curios sa stiu cam cat a durat procesul. Sunt si eu in aceeasi situatie, prin itermediul unui avocat am depus o cerere de chemare in judecata la judecatoria sectorului 6 impotriva Credit Europe Bank.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.