Premiera – Suspendarea Executarii Silite Prin Depunerea Notificarii De Dare In Plata – Avocat Cuculis – Executorul Judecatoresc Isi Cere Onorariul –
Executorul Judecatoresc a dispus suspendarea executarii silite in baza notificarii de dare in plata – Practic banca a fost notificta cu darea in plata si a fost obligata sa opreasca orice fel de forma de executare:
Astfel, se retine in act , ca in baza notificarii formulate de debitorul indicat, prin avocat CUCULIS si Asociatii, in temeiul legii 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite, art. 6 si art. 8 dispun executarea silita impotriva debitorului cu domiciliul in!
Abuzurile continua! Debitorii nu sunt obligati sa plateasca cheltuielile de executare insa totusi in incheierea de suspendare apare ca in raport de legea darii in plata debitorii ar trebui sa plateasca onorariile executorilor!
Ce spune legea cu privire la costurile legate de executarea silita?
(5) Toate costurile notariale si, dupa caz, ale executorului judecatoresc sau ale avocatului, se suporta de catre debitor.
Costurile la care se refera legea sunt cele legate de NOTIFICARE si nu de cheltuielile de executare, acest lucru nefiind precizat in mod expres in lege, debitorii nu au aceasta obligatie!
La data prezentei debitorul datoreaza suma de 7.639 lei cu titlu de cheltuieli de executare silita neachitate. Cheltuielile de executare silita trebuie achitate de debitor in conformitate cu art. 5 alin. 5 din legea 772016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite!
Incheierea poate fi atacata cu contestatie la executare cu privire la onorariul executorului!
Ce a fost mentionat in notificarea de dare in plata?
Prezenta notificare in raport de dispozitiile legale art. 5 alin. 1 se comunica prin C.A CUCULIS & ASOCIATII Din Bucuresti , Sos. Vitan BARZESTI , NR. 7-D , CORPUL B, ETAJUL 4, CAMERA 38 SECTOR 4 BUCURESTI, AVOCAT@INDRUMARI-JURIDICE.EU TEL/FAX: 031.412.48.88.
Avand in vedere ca imprumutatul a incheiat cu Banca dvs. contractul de credit cu numarul 1121, garantat cu ipoteca mai sus mentionata, facem precizarea de asemenea, ca in raport de conditiile financiare prezente in momentul de fata, acesta este in imposibilitatea de a-si mai continua plata normala a contractului mentionat mai sus si astfel solicita stingerea oricarei datorii, prin remiterea bunului imobil ce face obiectul ipotecii si a contractului de ipoteca aferent contractului de credit.
In raport de art. 4 din Lege, facem mentiunea ca sunt indeplinite conditiile de stingere a datoriei dupa cum urmeaza.
Art. 4. -(1) Pentru stingerea creanţei izvorând dintr-un contract de credit şi a accesoriilor sale prin dare în plată trebuie îndeplinite, în mod cumulativ, următoarele condiţii:
- creditorul şi consumatorul fac parte din categoriile prevăzute la art. 1 alin. (1), astfel cum acestea sunt definite de legislaţia specială;
Se observa lesne din articolul 1 al contractului de credit, ca imprumutatul are calitatea de consumator iar imprumutatorul adica banca, calitatea de furnizor de servicii bancare.
- cuantumul sumei împrumutate, la momentul acordării, nu depăşea echivalentul în lei al 250.000 euro, sumă calculată la cursul de schimb publicat de către Banca Naţională a României în ziua încheierii contractului de credit;
Din desfasurarea contractului de credit punctul 1.1 suma imprumutata este de 124,595.55 lei, fapt ce se califica in dispozitiile legale de mai sus.
- creditul a fost contractat de consumator cu scopul de a achiziţiona, construi, extinde, moderniza, amenaja, reabilita un imobil cu destinaţie de locuinţă sau, indiferent de scopul pentru care a fost contractat, este garantat cu cel puţin un imobil având destinaţia de locuinţă;
Veti observa ca discutam in mod evident de un credit imobiliar, iar acesta din urma este garantat cu o ipoteca pe locuinta imprumutatului.
- consumatorul să nu fi fost condamnat printr-o hotărâre definitivă pentru infracţiuni în legătură cu creditul pentru care se solicită aplicarea prezentei legi.
avocat Cuculis
Buna ziua,
Am castigat o alta licitatie in Pipera Cosmopolis in Dec 2017. Am platit avansul asa cum dispune procedura de licitatie dar nu am facut inca plata pt diferenta de pret, termenul limita este 12 ianuarie 2018.
Astazi am fost informat ca prop a fost data in plata si procedura de executare suspendata.
Imi puteti spune ce inseamna acest lucru pentru mine. Trebuie sa mai fac plata pentru diferenta pe 12 ian 2018 sau nu. O sa pot recupera garantia sau nu.
Va rog sa mi raspundeti sunt un pic ingrijorat.
Cu stima
Mihai Tanase
Inseamna ca daca nu va aparati da o sa pierdeti
Bunaziua, executorul refuza sa emita decizia de suspendare a popririi in urma notificarii de dare in plata ( imobilul a fost deja executat). Pot ataca acest refuz? Multumesc