Premiera Vodafone Romania Obligata Sa Demonteze Antena GSM De Pe Blocul De Locuinte – Avocat Cuculis

O alta antena GSM de care se foloseste Vodafone , a fost evacuata de pe terasa unui bloc de locuinte.

Instanta a dispus demontarea antenei GSM folosita de catre VODAFONE de pe blocul de locuinte.

Anuntam pentru prima data in Romania, in 2016, ca o instanta de la noi din tara, bazandu-se pe o decizie CEDO pe care o aveti explicata si mai jos, a dispus dezafectarea unei antene GSM, apartinand atunci operatorului de telefonie mobila VODAFONE.

Va marturisesc, fara sa ii fac nicio reclama ca si societatea noastra de avocati foloseste serviciile VODAFONE insa nu am avut nicio problema asa cum nu a impietat cu ceva cand ne-am judecat cu RCS RDS si le-am demontat antenele desi avem servicii si de la ei.

Astfel, in decursul timpului au mai aparut decizii prin care proprietarii de la ultimul etaj au reclamat faptul ca nu se simt bine din punct de vedere al sanatatii si au diverse stari de amenteala, timp in care antena GSM functiona deasupra lor.

Inca nu putem afirma ca exista o legatura stricta de cauzalitate intre antena GSM si bolile asociate insa cu siguranta instantele de judecata au apreciat ca desi nu se poate face aceasta legatura, este mai bine sa prevenim decat sa tratam.

Decizie in 2021 a instantei de judecata, dispune demontarea antenei GSM de care se foloseste VODAFONE.

Aparent, prin admiterea exceptiei prin care VODAFONE este scos cumva in afara dosarului, s-ar da impresia ca de esenta nu s-ar folosi de modulul respectiv.

De fapt, prin acesta capusa, firma asociata

02.04.2021 Ora estimata: 08:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud.BELU C.A.
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Vodafone România S.A., invocată de pârâta Vantage Towers S.R.L., prin întâmpinare. Respinge cererea în contradictoriu cu pârâta Vodafone Romania S.A ca fiind formulată împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Respinge excepţia autorităţii de lucru judecată, ca neîntemeiată.

Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI NUMĂRUL 741 REŞIŢA, în contradictoriu cu pârâtul Vantage Towers SRL, astfel cum a fost formulată.

Obligă pârâtul Vantage Towers SRL să demonteze şi să mute echipamentele de emisie semnal GSM aflate pe terasa blocului nr…, din oraşul …, strada …, numărul …, judeţul …, în termen de 20 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Autorizează reclamanta ca, în cazul în care pârâtul Vantage Towers SRL nu efectuează demontarea şi preluarea antenei situate pe terasa blocului nr. …, din oraşul … strada …, numărul …, judeţul …, în termen de 20 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, să efectueze aceste operaţiuni, pe cheltuiala pârâtei. Admite în parte cererea reclamantei şi obligă pârâtul Vantage Towers SRL la plata către reclamantă a sumei de 20 lei cheltuieli de judecată către reclamantă.
Document: Hotarâre  2523/2021  02.04.2021

VODAFONE ROMANIA S.A monteaza antenele GSM pe blocurile oamenilor cu firme CAPUSE in asa fel incat sa nu aiba procese deschise pe numele lor

Lucrurile sunt evidente, de la momentul anului 2016 atunci cand am obtinut prima data o decizie prin care am reusit sa demontam o antena Gsm in premiera in Romania, antena ce apartinea VODAFONE ROMANIA S.A, mega operatorul de telefonie mobila, s-a reorientat si si-a deschis o firma capusa.

Haideti sa vedem cine este de fapt VANTAGE TOWERS SRL firma data in judecata pentru elimina antena pe care VODAFONE ROMANIA S.A o detine in mod indirect insa de care se foloseste in mod direct.

Practic, daca ne uitam in componenta acestui SRL, o sa observam ca asociatul principal si singur de altfel este: CENTRAL TOWER HOLDING COMPANY B.V. de nationalitate olandeza si cu sediul in SEDIU SOCIAL: Olanda, RIVIUM QUADRANT 173, 2909LC CAPELLE AAN DEN IJSSEL.

Am senzatia vazand acel BV in final ca vorbim despre recuperatorii de creante.

De esenta, CENTRAL TOWER HOLDING COMPANY B.V este nimeni altul decat VODAFONE, insa grupul mare nu Romania.

Cine spune asta? vedeti mai multe aici.

On November 19, 2020, VOD EU signed the transfer, to Central Tower Holding Company B.V. (“CHTC”) (a
corporation under the specific laws of the Netherlands, indirectly owned by Vodafone Group Plc,
similarly to VOD EU, hence a subsidiary of VOD EU pursuant to the definitions set forth under the
aforesaid Shareholders’ Agreement) of 318,533,335 Inwit ordinary shares, accounting for 33.173%; such
transfer was completed on November 20, 2020 (“Transaction CTHC”).
On November 19,2020, TIM, VOD EU, Daphne 3 and CTHC signed a deed of adherence (“CTHC Deed of
Adherence”) with which CTHC, for the entire term of the Shareholders’ Agreement, accepted all the
provisions of the Agreement and entirely adhered to it, taking on the relevant rights and duties, being an
Inwit shareholder. Please not that by signing the CTHC Deed of Adherence, VOD EU shall be jointly and
severally liable with CTHC of the fulfilment of all duties deriving from the Shareholders’ Agreement.
On December 3, 2020, Canson exercised the Canson Option and on December 4, 2020, a 1.774% stake in
Inwit’s capital was transferred from TIM to Canson, hence the Additional Canson Transaction was
completed on said date

Oricum ar fi, ceea ce este de esenta de inteles se refera la faptul ca VODAFONE ROMANIA S.A este compania care are benficiul direct de pe urma folosirii acestor antene pe care acum, cel putin pe fond, instanta a considerat ca ele trebuiesc demontate.

De citit si :

Am Reusit Sa Obtinem Ceea Ce Ar Trebui Sa Fie O Normalitate – Desfiintarea Antenei GSM A Vodafone De Pe un Bloc de Locuinte – Avocat Cuculis

Solutia data de catre Judecatoria sectorului 1, acolo unde am introdus cererea de chemare in judecata, este o solutie inedita, o solutie corecta si o solutie ce vine in premiera in scopul de a normaliza serviciile telecom din Romania si sper sa prezinte un precedent in toate tarile sarace, unde marile companii se folosesc de transmitatoare de tip “Ground”  pentru a avea costuri minime, cu pretul sanatatii populatiei –

Solutia instantei de fond!

Dosar: 30238/299/2016

ASOCIATIA DE PROPRIETARI NR. 741 CU DOMICILIUL ALES LA C.AV. CUCULIS SI ASOCIATIIReclamant
S.C. VODAFONE ROMANIA S.A.Pârât
06.12.2016
Ora estimata: 08:30
Complet: C 24 – Civil
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Obligă pârâta să demonteze şi să mute antena situată pe terasa blocului nr. 30 B, din oraşul Reşiţa, str. Petru Maior, judeţul Caraş Severin, în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Autorizează reclamanta ca, în cazul în care pârâta nu efectuează demontarea şi preluarea antenei situate pe terasa blocului nr. 30 B, din oraşul Reşiţa, str. Petru Maior, judeţul Caraş Severin, în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, să efectueze aceste operaţiuni, pe cheltuiala pârâtei. Obligă pârâta la plata sumei de 20 lei cheltuieli de judecată către reclamantă. Respinge cererea de reziliere a contractului de închiriere, cererea de obligare a pârâtei la plata unor daune de 2000 lei/zi şi cererea privind plata sumei de 1002,16 lei reprezentând cheltuieli de judecată, ca neîntemeiate. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Hotarâre  21939/2016  06.12.2016

Antele GSM Pot Afecta Sanatatea  este principalul argument pe care l-am folosit in actiunea noastra! NU poate fi pus pe primul loc un contract iar sanatatea unui om(unor oameni) pe loc secund! 

Extras – Reclamantul a aratat ca este proprietarul apartamentului nr. […], situat in Bucuresti, […], iar pe terasa blocului, deasupra locuintei sale, sunt montate mai multe antene GSM aflate in proprietatea paratei. Se considera ca se impune ridicarea echipamentelor avind in vedere nocivitatea larg recunoscuta si chiar demonstrata a acestui tip generator de campuri electromagnetice. Chiar si existenta unui risc potential justifica indepartarea antenelor. Se invoca dreptul la viata si sanatate, la  proprietate, de acces la instanta.

Opinia specialistului : (Irma Csiki secretar ştiinţific la Institutul de Sănătate Publică Bucureşti):
“Antenele GSM produc radiatii elecromagnetice, neionizante. Acestea transportă energie, care penetrează în tesutul uman la diferite adancimi. Energia pe care o cedează este sub forma de caldură. Organismul are mecanismele prin care îşi reface echilibrul termic. Însa nu stie sa lupte cu temperaturile locale. “, a explicat Irma Csiki secretar ştiinţific la Institutul de Sănătate Publică Bucureşti într-un articol publicat în România Liberă din 26 octombrie 2006. “Experimentele pe animale au arătat ca încălzirea locala este de cam un grad Celsius”, a continuat cercetătoarea. “Această încălzire produce o inhibare a unei proteine (P53), care are rolul de a repara defectele ADN si deci respectiva proteina previne cancerul. Insa e bine sa se evite atât mobilele, cat si antenele din preajma copiilor, a femeilor însărcinate si chiar a bătrânilor, deoarece pot afecta celule in creştere, iar celula care inhiba nu-si mai realizează efectul pozitiv. Adică nu mai poate repara ADN-ul si exista posibilitatea producerii celulelor malformate, care in timp duc la cancer”, a mai adăugat cercetătorul ştiinţific. „Ce este mai grav e faptul ca pentru astfel de radiaţii nu avem simţuri, nu le percepem. Iar efectul îl vezi peste ani, 10-15. Te trezeşti ca ai cancer fără sa ştii de ce. Sigur, pe de alta parte, utilizarea telefonului mobil poate avea şi alte efecte dăunătoare. Jumătate din energie se distribuie in partea urechii. De aceea, daca vorbim mult, simţim căldura si o senzaţie de disconfort, ameţeala”.

Regula ar fi ca aceste antene sa nu mai existe deloc pe blocurile de locuinte!

Daca vom avea pozitia Vodafone, o vom  publica!

Av.Drd. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
2 comments to “Premiera Vodafone Romania Obligata Sa Demonteze Antena GSM De Pe Blocul De Locuinte – Avocat Cuculis”
  1. Se pot monta în mod legal aceste antene pe un bloc care fizic este lipit de alt bloc, însă scriptic sunt blocuri diferite Bl 63 și Bl 63A. Bl 63A nu a fost de acord cu montarea antenelor gsm însă Bl 63 au fost de acord. Ce procedura poate fi urmata pentru a oprii montarea acestora?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.