Contestarea Cererii De Incuviintare A Executarii Silite

Premiera – Cererea De Incuviintare a executarii silite contestata dupa 8 ani de Inceperea executarii silite.

Contestatia la executare silita impotriva cererii de incuviintare a executarii silite – singurul act ce daca este anulat, anuleaza dupa el toata executarea silita, se poate face ORICAND PE PARCURSUL EXECUTARII SILITE!

Contestarea cererii de incuviintare a executarii silite reprezinta de fapt contestarea primului act de executare silita pornit in cadrul unui dosar executional. Incuviintarea Executarii Silite poate fi atacata prin contestatie la executare.

Cererea de incuviintare a executarii silite este facuta de catre executorul judecatoresc instantei de judecata, ori daca ne aducem aminte si de faptul ca in 2015 aceste cereri erau aprobate de catre executorii judecatoresti, discutam in mod vadit si despre o procedura de obtinere a unei executari silite ilegale printr-o procedura neconstitutionala.

Aflati mai jos cum puteti contesta o executare silita daca sunteti executat silit de catre recuperatorii de creante sau banci ori IFN-uri!

Decizia surpriza in cazul contestatiei la executare impotriva cererii de incuviintare a executarii silite a Investcapital Si Kruk , vine in contextul in care, debitorul executat silit de catre Investcapital si Kruk formuleaza o contestatie la executarea silita la mai bine de 6 ani de la momentul de la care a inceput executarea silita si solicita instantei de judecata sa analizeze aspectul deciziilor 9/2016 si 9/2018 emise de catre ICCJ cu privire la calitatea de reprezentant al unei persoane juridice iar instanta de judecata, TRECE peste pretinsul termen de 15 zile in care ar fi trebuit sa fie facuta contestatia la executare, analizeaza incidenta celor 2 decizii si ANULEAZA INTEGRAL EXECUTAREA SILITA A INVESTCAPITAL SI KRUK.

Pentru a intelege mai clar ce importanta majora are aceasta decizie si aceasta interpretare, vom explica in primul rand solutia pronuntata la contestatia la cererea de incuviintare a executarii silite.

Decizie DEFINITIVA – Liber La Contestatii La Executare ORICAND, dupa ce instanta de judecata cu titlu DEFINITIV a stabilit ca verificarea CERERII DE incuviintare a executarii silite se face ORICAND si nu doar dupa termenul de 15 zile.

Intram in normalitatea de care avem nevoie, adica debitorii sa poata contesta executarea silita si dupa termenul de 15 zile. Contestatie La Executare Silita Investcapital

Inca o decizie absolut BOMBA, vine si da peste cap tot ceea ce stiam pana la acest moment iar “frica” debitorilor executati silit de catre recuperatorii de creante, in mod vadit trebuie sa dispara dupa ce in cadrul unei contestatii la executare silita , Investcapital pierde dosarul iar debitorul scapa definitiv de executarea silita.

Incuviintarea Executarii Silite

De observat in cazul acesta particular, care de fapt da tonul schimbarii in ceea ce inseamna contestatia la executare silita impotriva recuperatorilor de creante dar si a bancilor, este faptul ca instanta de judecata din APEL, analizeaza in ce conditii se poate contesta de esenta primul act care da tonul executarii silite si anume cererea prin care se solicita incuviintarea executarii silite.

Astfel, in conditiile in care s-ar fi formulat o contestatie la executare silita si s-ar fi solicitat ca instanta de executare sa analizeze incuviintarea executarii silite, ca act emis de catre instanta de incuviintare a executarii silite, atunci s-ar fi putut invoca tardivitatea si astfel debitorul ar fi avut de suferit prin respingerea contestatiei la execuatre silita.

In schimb, conform deciziei din apel, pe care o puteti lectura mai sus, se observa ca se face o distinctie CLARA cu privire la invocarea neregularitatilor referitoare la o executare silita ce nu respecta decizia 9/2016 si 9/2018.

Pentru aducere aminte, reamintim ceea ce spune decizia 9/2016 a ICCJ si prin raportare la contestarea executarii silite in sensul dreptului substantial in materia executarii silite-

Admite sesizarea formulată de Tribunalul Braşov – Secţia I civilă în Dosarul nr. 21.531/197/2015 şi, în consecinţă, stabileşte că: În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, cererea de chemare în judecată şi reprezentarea convenţională a persoanei juridice în faţa instanţelor de judecată nu se pot face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă.Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 4 aprilie 2016.

Pentru aducere aminte, reamintim ceea ce spune decizia 19/2018 tot a ICCJ –

In interpretarea și aplicarea art. 664 alin. (2) din Codul de procedură civilă, reprezentarea convențională a persoanei juridice nu se poate face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă, potrivit art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă.

Instanta arata ca o contestatie la executare impotriva cererii de incuviintare a executarii silite poate fi facuta oricand pe parcursul executarii silite, de esenta aplicandu-se o nulitate absoluta asupra cererii de incuviintare a executarii daca nu sunt respectate deciziile 9 si 19.

Solutia pronuntata impotriva recuperatorilor de creante INVESTCAPITAL SI KRUK cu privire la anularea incheierii de incuviintare a executarii silite este unica in contextul in care instanta face o analiza retroactiva, fara sa tina seama de termenul de 15 zile neconsiderand ca aceasta analiza este una de drept procesual executional si ca atare dispune anularea cererii de incuviintare a executarii silite si pe cale de consecinta si anularea incheierii de incuviintare a executarii silite.

6.04.2021Ora estimata: 09:00

Incuviintarea Executarii Silite

Complet: C6 APEL CIVIL NCPC
Tip solutie: Admitere apel
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă sentinţa, în sensul că admite în parte contestaţia. Anulează executarea silită din dosarul nr 331/2013 al BEJ Mateescu Emilia, începând cu încheierea de încuviinţare a executării silite pronunţată în dosarul nr 21613/280/2017 de către Judecătoria Piteşti, la data de 09.01.2018 şi continuând cu actele subsecvente ale acesteia. Respinge în rest acţiunea. Definitivă. Pronunţată azi 06.04.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  1460/2021  06.04.2021

Toti cei care sunt executati silit de catre recuperatorii de creante pot contesta executarile silite ORICAND

Inceputul anului 2020 venise cu vesti coloase, debitorii puteau cotesta executarile silite oricand insa doar cei care erau executati silit de catre banci sau recuperatori si prin prisma clauzelor abuzive.

Practic, folosindu-se acelasi rationament, ramas evident definitiv, putem deschide o contestatie la executarea silita impotriva cererii de incuviintare a executarii silite, pe baza faptului ca sunt incalcate dispozitiile referitoare la reprezentare.

Consideram ca solutia este una extrem de importanta fiindca toti cei care sunt in executare silita de o perioada lunga de timp si care de esenta nu au mai avut alte parghii pe care sa la foloseasca impotriva executarilor silite ale recuperatorilor, vin acum si isi consolideaza pozitia in cadrul contestatiei la executarea silita impotriva incuviintarii executarii silite.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania

5 comments to “Contestarea Cererii De Incuviintare A Executarii Silite”
  1. Si cum se mai face executarea silita, mai sta in picioare procedura? Daca se contesta dupa n ani? Aberatii. Asa ceva nu e posibil. Trebuie sa aiba o perioada max in care se poate face ex silita.

    • Nulitatea Absolută este IMPRESCRIPTIBILĂ – se poate invoca oricând și de către orice persoană interesată !

  2. Buna ziua! Am avut proces pt anulare proprie la Constanța ,a durat un an și jumătate și nu s a rezolvat nimic .Credeți că mai pot face ceva,să depun din nou.Va mulțumesc! O zi buna!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.