Contestarea Cererii De Incuviintare A Executarii Silite

Premiera – Cererea De Incuviintare a executarii silite contestata dupa 8 ani de Inceperea executarii silite.

Contestatia la executare silita impotriva cererii de incuviintare a executarii silite – singurul act ce daca este anulat, anuleaza dupa el toata executarea silita, se poate face ORICAND PE PARCURSUL EXECUTARII SILITE!

Contestarea cererii de incuviintare a executarii silite reprezinta de fapt contestarea primului act de executare silita pornit in cadrul unui dosar executional. Incuviintarea Executarii Silite poate fi atacata prin contestatie la executare.

Cererea de incuviintare a executarii silite este facuta de catre executorul judecatoresc instantei de judecata, ori daca ne aducem aminte si de faptul ca in 2015 aceste cereri erau aprobate de catre executorii judecatoresti, discutam in mod vadit si despre o procedura de obtinere a unei executari silite ilegale printr-o procedura neconstitutionala.

Aflati mai jos cum puteti contesta o executare silita daca sunteti executat silit de catre recuperatorii de creante sau banci ori IFN-uri!

Decizia surpriza in cazul contestatiei la executare impotriva cererii de incuviintare a executarii silite a Investcapital Si Kruk , vine in contextul in care, debitorul executat silit de catre Investcapital si Kruk formuleaza o contestatie la executarea silita la mai bine de 6 ani de la momentul de la care a inceput executarea silita si solicita instantei de judecata sa analizeze aspectul deciziilor 9/2016 si 9/2018 emise de catre ICCJ cu privire la calitatea de reprezentant al unei persoane juridice iar instanta de judecata, TRECE peste pretinsul termen de 15 zile in care ar fi trebuit sa fie facuta contestatia la executare, analizeaza incidenta celor 2 decizii si ANULEAZA INTEGRAL EXECUTAREA SILITA A INVESTCAPITAL SI KRUK.

Pentru a intelege mai clar ce importanta majora are aceasta decizie si aceasta interpretare, vom explica in primul rand solutia pronuntata la contestatia la cererea de incuviintare a executarii silite.

Decizie DEFINITIVA – Liber La Contestatii La Executare ORICAND, dupa ce instanta de judecata cu titlu DEFINITIV a stabilit ca verificarea CERERII DE incuviintare a executarii silite se face ORICAND si nu doar dupa termenul de 15 zile.

Intram in normalitatea de care avem nevoie, adica debitorii sa poata contesta executarea silita si dupa termenul de 15 zile. Contestatie La Executare Silita Investcapital

Inca o decizie absolut BOMBA, vine si da peste cap tot ceea ce stiam pana la acest moment iar “frica” debitorilor executati silit de catre recuperatorii de creante, in mod vadit trebuie sa dispara dupa ce in cadrul unei contestatii la executare silita , Investcapital pierde dosarul iar debitorul scapa definitiv de executarea silita.

Incuviintarea Executarii Silite

De observat in cazul acesta particular, care de fapt da tonul schimbarii in ceea ce inseamna contestatia la executare silita impotriva recuperatorilor de creante dar si a bancilor, este faptul ca instanta de judecata din APEL, analizeaza in ce conditii se poate contesta de esenta primul act care da tonul executarii silite si anume cererea prin care se solicita incuviintarea executarii silite.

Astfel, in conditiile in care s-ar fi formulat o contestatie la executare silita si s-ar fi solicitat ca instanta de executare sa analizeze incuviintarea executarii silite, ca act emis de catre instanta de incuviintare a executarii silite, atunci s-ar fi putut invoca tardivitatea si astfel debitorul ar fi avut de suferit prin respingerea contestatiei la execuatre silita.

In schimb, conform deciziei din apel, pe care o puteti lectura mai sus, se observa ca se face o distinctie CLARA cu privire la invocarea neregularitatilor referitoare la o executare silita ce nu respecta decizia 9/2016 si 9/2018.

Pentru aducere aminte, reamintim ceea ce spune decizia 9/2016 a ICCJ si prin raportare la contestarea executarii silite in sensul dreptului substantial in materia executarii silite-

Admite sesizarea formulată de Tribunalul Braşov – Secţia I civilă în Dosarul nr. 21.531/197/2015 şi, în consecinţă, stabileşte că: În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, cererea de chemare în judecată şi reprezentarea convenţională a persoanei juridice în faţa instanţelor de judecată nu se pot face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă.Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 4 aprilie 2016.

Pentru aducere aminte, reamintim ceea ce spune decizia 19/2018 tot a ICCJ –

In interpretarea și aplicarea art. 664 alin. (2) din Codul de procedură civilă, reprezentarea convențională a persoanei juridice nu se poate face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă, potrivit art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă.

Instanta arata ca o contestatie la executare impotriva cererii de incuviintare a executarii silite poate fi facuta oricand pe parcursul executarii silite, de esenta aplicandu-se o nulitate absoluta asupra cererii de incuviintare a executarii daca nu sunt respectate deciziile 9 si 19.

Solutia pronuntata impotriva recuperatorilor de creante INVESTCAPITAL SI KRUK cu privire la anularea incheierii de incuviintare a executarii silite este unica in contextul in care instanta face o analiza retroactiva, fara sa tina seama de termenul de 15 zile neconsiderand ca aceasta analiza este una de drept procesual executional si ca atare dispune anularea cererii de incuviintare a executarii silite si pe cale de consecinta si anularea incheierii de incuviintare a executarii silite.

6.04.2021Ora estimata: 09:00

Incuviintarea Executarii Silite

Complet: C6 APEL CIVIL NCPC
Tip solutie: Admitere apel
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă sentinţa, în sensul că admite în parte contestaţia. Anulează executarea silită din dosarul nr 331/2013 al BEJ Mateescu Emilia, începând cu încheierea de încuviinţare a executării silite pronunţată în dosarul nr 21613/280/2017 de către Judecătoria Piteşti, la data de 09.01.2018 şi continuând cu actele subsecvente ale acesteia. Respinge în rest acţiunea. Definitivă. Pronunţată azi 06.04.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  1460/2021  06.04.2021

Toti cei care sunt executati silit de catre recuperatorii de creante pot contesta executarile silite ORICAND

Inceputul anului 2020 venise cu vesti coloase, debitorii puteau cotesta executarile silite oricand insa doar cei care erau executati silit de catre banci sau recuperatori si prin prisma clauzelor abuzive.

Practic, folosindu-se acelasi rationament, ramas evident definitiv, putem deschide o contestatie la executarea silita impotriva cererii de incuviintare a executarii silite, pe baza faptului ca sunt incalcate dispozitiile referitoare la reprezentare.

Consideram ca solutia este una extrem de importanta fiindca toti cei care sunt in executare silita de o perioada lunga de timp si care de esenta nu au mai avut alte parghii pe care sa la foloseasca impotriva executarilor silite ale recuperatorilor, vin acum si isi consolideaza pozitia in cadrul contestatiei la executarea silita impotriva incuviintarii executarii silite.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania

51 comments to “Contestarea Cererii De Incuviintare A Executarii Silite”
  • Am si probleme cu executorii care dintr-o singură POPRIRE a făcut două propriei. Descoperirea de card la BRD din 2009 și un împrumut achitat parțial din 2008. Nu mai vorbesc de sumele împărate 20000 lei pentru fiecare. Rog sa ma ajuta-ti daca sunt sanse. Cu deosebit respect Ion Marian tel

    • Cu regret,mie mi-au respins apelul desi avocata Chircu nu atasase la dosar decat imputernicirea avocatiala,clar nu indeplinea conditiile impuse de decizia ICCJ.executorul era necompetent teritorial si deci si judecatoria care a incuviintat executarea era necompetenta..dar mi au respins apelul.
     Mai am sanse cu recurs?

 1. Si cum se mai face executarea silita, mai sta in picioare procedura? Daca se contesta dupa n ani? Aberatii. Asa ceva nu e posibil. Trebuie sa aiba o perioada max in care se poate face ex silita.

  • Nulitatea Absolută este IMPRESCRIPTIBILĂ – se poate invoca oricând și de către orice persoană interesată !

 2. Buna ziua! Am avut proces pt anulare proprie la Constanța ,a durat un an și jumătate și nu s a rezolvat nimic .Credeți că mai pot face ceva,să depun din nou.Va mulțumesc! O zi buna!

 3. Buna ziua daca am facut contestație la executarea poprizisa si am câștigat fondul de garantare mai pot face la contestație la încuviințarea mentionez ca executării sa încheiat cu un debit incasatmai mult mulți.esc astept răspuns

 4. După depunerea contestației la executarea silită în termenul prevăzut de 15 zile, executorul mai poate continua executarea silita, daca instanța nu a făcut programarea privind judecarea cazului?

  • Bună ziua, sânt executat siliit din 2014,de către BEJ Iordache Ion, pentru un credit de la BCR în martie 2008.În anul 2013 nu am mai putut plăti rata la banca și BCR a vândut creditul către firma de recuperare CREDITEXPRRESS ROMÂNIA. În 2014 Judecătoria Pitești secția civilă a emis o hotărâre
   definitivă la dosarul nr. 12800/280/2014. De atunci am poprire pe 1/3 din salariu. Spuneti-mi dacă se poate face ceva și cum. Vă mulțumesc.

 5. Am un imprumut cu o valoare relativ mica ramasa (aproximativ 10.000 ron) pentru care executarea s-a dispus in 12.08.2015 iar prima poprire facuta in 17.02.2020 pe un interval de 6 luni.

  In momentul de fata nu am nimic pe numele meu, nici macar un salariu pe care sa se faca poprirea, dar as vrea sa stiu daca se poate face ceva sau ar fi mai bine sa negociez cu firma de recuperari pentru achitare?

  As avea nevoie de un raspuns concis inainte de a va contacta.

  Va multumesc anticipat

 6. Bună ziua.
  Ma numesc FLORUTAU SIMONA RODICA, din 2006 și pana în prezent am luat câteva credite .
  Bunuri în rate,
  Credit 800 RON în 2006 de la CEC BANK,
  Abonamente neachitate la timp
  Așadar am o suma totala în jur de 10.000-12.000 RON cu dobânzile aferente incluse.
  Am câteva somații de plata ,executări sile .
  Ma puteți ajuta sa ies din aceasta situație?
  Timp de 25 de ani am avut o viata foarte grea din punct de vedere financiar .
  Loc de munca instabil și din acest motiv am acumulat atâtea credite pe parcursul anilor.
  Acum am făcut o prostie din nou ,m-am dat seama târziu ca este o farsa.
  Am găsit pe internet ca Banca Grup Société General din Franța da împrumut persoanelor .
  Am apelat la ei și eu ptr un împrumut de 5500 de euro.
  Miau trimis un document care spun ei este contractul dar banii nu miau întrat în cont după ce din păcate cât de proasta am fost pe moment am semnat acest document.Va trimit acest document să-l vedeți și va rog din suflet să-mi spuneți dacă poate să-mi facă ceva rău aceasta decizie făcută de mine din moment ce nu am primit banii în cont?Fapt pe care îl pot justifica ca nu mi sa virat suma solicitata în cont .Ba mai mult mau rugat sa trimit suma de 300 de euro asa cum este specificat și în contractul pe care mi lau trimis.
  Din aceasta suma eu având încredere în ei am trimis jumătate din suma (adică 150 euro) și pri email mam înțeles ca cealaltă jumătate le trimit după ce primesc banii in cont.
  Dar dânșii nu se țin de cuvânt, nu miau virat banii ,ba mai mult miau scris ca cei de la COMISIA EUROPEANA au nevoie de un card deschis de mine pe numele meu ptr dânșii pe care sa visez RATA LUNARA de 100 euro .
  Cardul primit cu cont în valuta primit pe numele meu sa-l trimit în Franța.
  Nu este ilegal sa trimit un card Pe numele meu altcuiva?
  Eu știu ca cardul nu sunt obligata de nimeni în lume să-l dau afara din mana?
  Și aici vad ca am făcut o greșeală când am apelat la serviciile acestei escrocherii.
  Pot sa ies cumva din aceasta situație???
  Nu am banii în cont și ei au spus ca numai după ce voi trimite cardul lor vor vira banii 5500 euro în cont.
  Va rog sa ma ajutați.
  Simpt ca acum am făcut cea mai mare greșeală din viata mea.
  Va trimit documentele.
  Încă mai vreau sa precizez ca suma de 150 euro echivalent în RON (740 ron) am trimis unui domn din Aiud ,jud.Alba România.
  Adresa de cont miau dat-o cei din Franța, eu nu îl cunosc ,are cont deschis la CEC BANK ROMANIA.
  ACUM VA TRIMIT DOCUMENTELE
  SPER SA MA PUTETI AJUTA SA REPAR ACEASTA SITUATIE .
  VA MULTUMESC SI ASTEPT SA MI DATI UN RASPUNS IN CURSUL ZILEI DE MAINE DACA SE POATE.
  NUMARUL MEU DE TELEFON ESTE :0755-930-594.

 7. Am 0 comunicare adresa pentru Validare poprire la serviciu soțului care a fost debitor parat ,dar pentru același debit plătesc și eu din pensie.In adresa scrie că în termen de 25 de zile de la primire sa depun contestație.Rste posibil ?

 8. Sint executat de kruk din 20 05 2021 sa tras din salar dar din august nu ám loc de munca ce se poate face

 9. Sunt sotia debitorului Firicel Laurentiu Valentin com Draganesti jud Prahova care a facut un imprumut la doua banci unul de 10000 si unul de 8000 in 2005 respectiv 2007 .Am platit o parte din imprumut pana cand sotul a fost disponibilizat .Am intrerupt plata creditelor De atunci ne vin somatii si executari silite de la diferiti exec judecatoresti Ultima este cu executare silita a imobilului .Somatiile vin si de la firme de recuperare Invest LTL si Kruk .Ce se poate face in cazul acesta Pot pierde casa ?Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie .Sunt disperata ptr ca sotul nu are servici iar eu sunt bolnava ..Va multumesc cu respect. .

 10. Pot face contestație la o executare silită cu sechestru și ridicarea mașinii personale din cauza unor datorii între două firme?

 11. Bună ziua! Am o executare silită pe un autoturism, pentru o datorie, dar mi la sigilat și ridicat de pe stradă, efectiv parcă furasem autoturismul Ce pot face, vă rog?

 12. Buna ziua,

  Cererea de executare silita depusa de Credit Plus Gulf la executorul judecatoresc in 2013 este semnata de catre mandatarul acestuia Colectare Creante CRC. Se mai poate face o actiune de anulare a acesteia ca nu corespunde prevederilor art. 84 cpc si implicit a deciziei 9/2016 si 19/2018 privind reprezentarea conventionala in fata primei instante si in consecinta anularea executarii? Multumesc.

 13. Bună ziua! Pot bloca o vînzare a autoturismului executat silit? Am făcut contestație dar ședința este în septembrie, cu toate astea licitația este pe 28.06.2022. Mulțumesc!

 14. Domnule avocat am avut un proces cu un vecin pentru granituire care a durat din 2013 până în 03 06 2019.S au efectuat 3expertize din care rezultă că nu dețin mai mult teren decât cel din actele de proprietate.Instanta acceptând propunerile expertului.Dupa ce a rămas definitivă reclamantul a cerut executare silita.. Concluzia expertului este, că urmare a faptului că, atât moștenitorii ai defunctei Stana Ioana cât și pârâtul Ștefănescu Enache dețin suprafețe de teren mai mici decât înscrisurile ce le atestă proprietatea, a celor constatate la fata locului și a documentelor ce atestă proprietatea părților, propun că aliniamentul hotarului despărțitor dintre aceștia să rămână cel existent,.Acum care este datoria pe care o am eu. Am contestat executarea silita dar instanța mi a respins contestația .Ce pot să fac că să mă apăr ?

 15. Buna ziua! Credit de 20000 euro facut in 2007, rate platite până in 2014. De atunci, nu s-a mai putut face plata. Investcapital ltd prin reprezentant Kruk executa silit..pana acum, doi executori..doua dosare, ultimul închis anul acesta in februarie din lipsa de bunuri urmaribile. Nu am informații in privința incuviintarii dosarului unui alt executor. Am consultat un avocat care mi-a comunicat că nu sunt clauze abuzive in documentele pe care i le-am transmis si nici nu pot invoca prescripția. Considerați că aș mai putea face ceva? Va multumesc

 16. Bună ziua,
  La 26 oct 2022, a fost admisă cererea de încuviințare a executării silite pentru creditorul B2Kapital Portofolio Management. Executarea silită s-a declanșat în 2012 pentru un credit luat în anul 2008.
  În anul 2017 am făcut contestație la executare în acțiunea cu banca și la termenul din 13 sept 2018 (la recurs), a fost introdusă o nouă parte: B2Kapital Portofolio Management (care a cumpărat creanțele de la bancă).
  În incheierea executorului judecătoresc, în baza căreia a fost admisă cererea de încuviințare executare silită se precizează că cererea de executare silită și deschiderea dosarului de executare au fost formulate de B2Kapital, prin avocat X.
  Chiar și în acțiunea prin care subsemnata am contestat executarea silită inițiată de Banca Transilvania, aceasta era reprezentată prin mandatar Y (acțiunea a avut loc în perioada 2017-2018).
  Îmi puteți spune, vă rog ce ar trebui să contest: nerespectarea celor două decizii ale ICCJ sau prescripția executării silite?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.