Procedura de divort! Atentie! Cetatenii romani casatoriti in strainatate POT divorta in Romania dupa legea romana!! O alternativa la divortul foarte costisitor din alte state UE! – Biroul Cuculis si Asociatii va invata cum!

Divort pentru romanii din strainatate

Cuvinte cheie: avocat divort romania, divort, divort franta, divort italia, divort romania, divort spania, divort strainatate, procedura divort

Procedura de divort in cazul cetatenilor romani stabiliti in strainatate sau casatoriti cu cetateni straini.

Interviul cu avocatul Cuculis Adrian pe tema divortului INTERNATIONAL –

http://www.ziare.com/tv/cum-pot-divorta-cetatenii-romani-casatoriti-in-strainatate-793-inregistrare-emisiune

Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate sau cetatenii romani casatoriti cu cetateni straini pot obtine divortul in Romania mandatand un avocat roman care sa ii reprezinte. In cazul divorturilor cu element de extraneitate se pune problema instantei competente sa judece divortul.

I. Divort si incredintare minori, reglementari comunitare.

Consiliul Europei a adoptat regulamentul nr. 2201/2003, regulament ce cuprinde reglementari privitoare la divort si la incredintarea minorilor celor doi soti.

Regulamentul nr. 2201/2003 este un act normativ comunitar, obligatoriu si direct aplicabil dupa integrarea Romaniei in UE la data de 1 Ianuarie 2007.

Competenta instantelor de judecata din Romania de a solutiona cererile de divort.

Normele referitoare la competenta jurisdictionala interna se regasesc in materia civila in art. 607 din Codul de Procedura Civila:

“Cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca niciunul dintre soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu isi are domiciliul in tara, este competenta judecatoria in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul.”

Regulamentul nr. 2201/2003 contine dispozitii referitoare la litigiile cu element de extraneitate in relatie cu un stat membru si anume competenta exclusiva de fond in materie civilia.

Astfel, conform articolului 3 din Regulament sunt competente sa hotarasca in problemele privind divortul instantele judecatoresti din statul membru pe teritoriul caruia se afla:

 • resedinta obisnuita actuala a sotilor sau
 • ultima resedinta obisnuita a sotilor in conditiile in care unul dintre ei inca locuieste acolo sau
 • resedinta obisnuita a paratului sau
 • in caz de cerere comuna resedinta obisnuita a unuia dintre soti sau
 • resedinta obisnuita a reclamantului in cazul in care acesta a locuit acolo cel putin un an inaintea introducerii cererii.

Astfel, in baza articolului 3, alineatul 1, litera A, oricare dintre soti poate introduce o cerere de divort daca pe teritoriul Romaniei se afla, fie:

 • resedinta obisnuita actuala a sotilor sau
 • ultima resedinta obisnuita a sotilor in conditiile in care unul dintre ei inca locuieste acolo sau
 • resedinta obisnuita a paratului sau
 • in caz de cerere comuna resedinta obisnuita a unuia dintre soti sau
 • resedinta obisnuita a reclamantului in cazul in care acesta a locuit acolo cel putin un an inaintea introducerii cererii.

In cazul in care sotii doresc sa divorteze nu se regasesc in niciuna din situatiile enumerate anterior (prevazute de art. 3, alineatul 1, litera A) dar au ambii cetatenie romana, pot atrage competenta instantelor de judecata din Romania in baza dispozitiilor art. 3, alineatul 1, litera B din Regulament.

II. Dispozitiile Legii 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat in materia divortului.

In ceea ce priveste dreptul roman, legea cadru care reglementeaza raporturile de drept international privat este legea 105/1992. Potrivit Legii 105/1992, divortul este carmuit de:

 • legea nationala comuna iar
 • in caz de cetatenii diferite de legea domiciliului comun

In ipoteza in care nu exista cetatenie comuna sau domiciliu comun, relatiile personale sau patrimoniale dintre soti sunt supuse legii statului pe teritoriul caruia au sau au avut resedinta comuna sau cu care intretin in comun cele mai stranse legaturi.

In situatia divorturilor cu element de extraneitate este recomandabil sa apelati la un avocat specializat in reprezentarea clientilor din afara tarii, cu experienta in Dreptul Familiei si Drept International Privat. Cabinetul nostru asigura servicii juridice necesare clientilor cu domiciliul in strainatate in cazul proceselor de divort, partaj, incredintare si reincredintare minori, de stabilire a programului de vizitare, recunoastere hotarari straine de divort, apostilare, supralegalizare acte.

Atentie : In conformitate cu Noul Cod civi se poate alege legea romana pentru a se  pronunta divortul insa este obligatoriu ca actele de divort sa fie transcrise in tara! Anunta biroul de avocatura Cuculis!

Toata procedura puteti sa o aflati de la avocatii nostri!
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

672 comments to “Procedura de divort! Atentie! Cetatenii romani casatoriti in strainatate POT divorta in Romania dupa legea romana!! O alternativa la divortul foarte costisitor din alte state UE! – Biroul Cuculis si Asociatii va invata cum!”
 1. Buna ziua,
  sunt romanca, sunt casatorita de 5 ani cu un francez. Casatoria a avut loc in Qatar. Nu am locuit in Franta deloc. Exista vreo posibilitate sa obtin cetatetia franceza? momentam locuim in Emirate.

  • Stimata doamna, cred ca cel mai util ar fi sa va adresati birourilor de cetatenie din Franta cu mentiunea ca dvs. -ati locuit in alta tara pe tot acest timp. In mod normal la minima logica juridica, desi nu sunt abilitat sa va comunic ce legislatie aplica cei din Franta nu puteti fiindca cetatenia se obtine dupa niste criterii total subiective printre care se numara si faptul ca dvs. ar fi trebuit sa rezidentiati acolo. Cu stima, av Cuculis

   • Sint cetatean român casatorit cu cetatean iordanian, casatoria a avut loc in cipru unde locuim si in prezent. El nu a fost nici o data in romania. Exista posibilitatea sa obtina pasaport romanesc? Si cum?

    • Bună ziua.in 1995 m-am căsătorit cu un cetățean Israelian în Cipru și nu am făcut transcrierea căsătoriei în România.dupa 20 de ani am divorțat în Israel iar între timp am cumpărat imobil pe teritoriul României pe numele meu.are efect căsătoria pe teritoriul României? Multumesc

   • buna ziua,sunt casatorita in germania cu un egiptean care intre timp a obtinut cetatenia germana.de 2 luni suntem despartiti eu in romania iar el in germania.vrem sa divortam si el imi tot spune ca nu se poate sa aplice fara sa ma prezint si eu iar eu nu vreau sa ma duc pentru ca imi e frica de el. nu este posibil sa mi se trimita acasa actele si sa le semnez?

     • Buna ziua,
      cum se poate divorta in lipsa?? Adica dupa 14 de casatorie,omul rupe legatura cu mine pt ca si a gasit o alta, si poate divorta in lips intr o tara unde noi nu ne am casatorit. ??El este englez,lucreaza in Olanda si impreuna am cumparat casa in Olanda. M am imbolnavit grav,chioterpie si altele,si atunci am fost aruncata la gunoi,fara nici un suport financiar,ingrijita de rude.Ce pot face in cazul acesta cand nu mi permit un avocat bun??? Va multumesc anticipat

      • Buna dimineața , Sunt românca cu dubla cetățenie RO/DE , m-am căsătorit cu o persoana din României pe teritoriul Germaniei (aici am domiciliul), după legea Românească , nu am transcris căsătorită in României si am decis amândoi sa divorțăm divorțăm , nu avem un an împreuna , întrebarea mea este:Ne putem divorța la un notar pe teritoriul Germaniei si apoi sa mergem la starea civilă sa ne schimbe statutul ?

      • Am fost căsătorită în Italia fără copiii el a divorțat în lipsa mea și îmi trebuie actele de la divort ce pot face?mulțumesc frumos

     • Buna ziua eu si sotul dorim amandoi sa divortam.ne am casatorit in cipru avem 3 copii el este din Siria si acum stam in Romania cum putem divorta cat mai rapid?

      • Bună seara sunt căsătorit Madeira cu o portugheza m am intors în țară de 9 ani ea locuiește în Madeira iar eu în Bacău de 6 luni ea nu mai rsp la tel nu avem nimic de împărțit vreau să divorțez de aici din România care sunt procedurile dacă eu nu mai dau de ea mulțumesc

     • Bună ziua! Suntem căsătoriți în Albania și ultima adresa comuna o avem în Anglia eu locuiesc în România de 3 ani avem un copil împreună de 4 anișori am vrea sa divorțat rapid ce soluție am avea?

    • Buna ziua ! Sunt românca și sunt căsătorită cu cetățean sirian in turcia și am certificat de căsătorie românesc , am conviețuit cu șortul meu decât 2 ani in 12 ani de căsătorie eu in România și el fiind in Turcia fără rezidenta de 7 ani între timp am venit in vizita cu fetita mea in turcia la tatal sau am descoperit ca soțul meu este intr-o relație cu alta femeie deși el înainte sa vin nega momentan el a deschis acțiune de divort crezând ca eu am intenționat înaintea lui problema este ca soțul meu a obținut un ordin de restricție Menționând ca eu a-și fi agresiva cu el fizic ceea ce este invers eu nu am putere financiară pentru a angaja un avocat am încercat dar onorariul este enorm in jur de 300 $ întrebarea mea este dacă pot sa călătoresc cu fetita mea in romană și sa nu ma prezint la proces fetita mea fiind cetățean roman eu având procura dinainte de la soțul meu pana in 2024 și sa deschid in România proces de divort fără sa fiu oprită la vama deoarece eu figurez in sistem cu acest proces pe rol? Țin sa precizez ca fetita mea a locuit cu mine și tatal doar pana la vârsta de 1,2 luni in Iordania după care eu am plecat in România și am locuit cu ea pana in prezent , el acum ma șantajează ca îmi trebuie alta procura ca sa ies cu copilul meu din țara eu momentan nu am niciun ban sa ma deplasez niciunde dar ca sa mai călătoresc, doresc sa ma sfătuiți dacă ambasada romană din Istanbul pate sa ma ajute cumva eu având și un frate in îngrijire cu un handicap psihic am încercat sa suni poliția turca dar ei nu intervin in problemele familiare ,soțul meu nu are viza de șede dar cum este posibil ca el sa poate sa deschidă proces de divort și mai mult de-atâta sa obțină ordin de restricție nefiind vătămat și eu nu am primit nicio Înștiințare prin oară decât ce mi-a trimis soțul meu pe whatsapp , va rog frumos sa ma sfătuiți și pe mine ce ar fi de făcut doresc sa plec din Turcia indoecial ca viza mea de ședere expira pe data de 19.02.2023. Va mulțumesc !

     • Buna ziua. Exista reguli pentru procesul civil international in care in primul rand trebuie sa fie determinata competenta. Astfel Art. 1067: Prorogarea voluntară de competenţă în favoarea instanţei române
      (1) Când, în materii având ca obiect drepturi de care ele dispun liber conform legii române, părţile au convenit valabil competenţa instanţelor române de a judeca litigii actuale sau eventuale privind asemenea drepturi, instanţele române sunt singurele competente.
      (2) Cu excepţia cazurilor în care prin lege se dispune altfel, instanţa română în faţa căreia pârâtul este chemat rămâne competentă de a judeca cererea, dacă pârâtul se prezintă în faţa instanţei şi formulează apărări în fond, fără a invoca excepţia de necompetenţă, cel mai târziu până la terminarea cercetării procesului în faţa primei instanţe.
      (3) În situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2), instanţa română sesizată poate respinge cererea, când din ansamblul circumstanţelor rezultă că litigiul nu prezintă nicio legătură semnificativă cu România.

   • Buna ziua m-am casatorit in NYC amindoi suntem Romani de 7 luni locuim in Bucuresti ,avem o fetita de 15 ani am decis sa divortam Eu si fetita avem buletin romanesc dar el nu are cu pasaportul American al sotului putem divortam ?El si a schimbat numele la cetatenie si pe certificatul de nastere este cu un alt nume si pe pasaportul American cu un alt nume la toti notari care am fost a spus ca nu se poate .Ce ma sfatuiti?Va multumesc Mirela Bogdan

    • Bună seara dacă eu sant în italia și el în România am 7 ani de când nu trăiesc cu el cum pot sa dau divort multumesc

    • Buna ziua ! Am lăsat comentariu in Februarie ac. Referitor la divorțul meu cu cetățeanul Sirian , eu am ajuns in România din Turcia , întrebarea mea este , pot sa deschid eu acțiune de divorț in România ? Eu am contactat un avocat in Turcia dar ma învățat ca eu sa divortez in România , soțul meu a trimis dosarul cu acțiunea de divorț la ambasada Iordaniei in aman pentru ca noi am locuit 2 ani in Amman si fetița este născuta acolo , va rog să-mi Spune-ți cum a-și putea sa procedezi cu divorțul Si dacă este posibil ca eu sa nu ma prezint in instanța decât sa împuternicesc avocatul si dacă puteți să-mi recomandați un avocat in Craiova care se ocupa de divorțuri internaționale . Fetița mea are doar cetățenie romană , mulțumesc o zi frumoasa !

     • Buna ziua. Imi aduc aminte de mesajul dvs. desi am primit zeci de mii pe site in decursul timpului. Sigur ca va putem ajuta aici in Romania mai ales ca din punct de vedere legal s-ar numi for de necesitate in materie de divort. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

   • Daca am un copil minor de 15 ani ,casatorita in rominia cu sotul meu si vreau Sa divortez de El, dar copilu e momentan in rominia si doreste Sa locuiasca cu mine in austria,ce pt face si cit costa (arad)

  • Bună ziua, sunt româncă casatorita în Danemarca cu un cetățean albanez dar după căsătorie stabiliți în germania. Țin sa menționez că nu mai locuim la adresa conjugala de aproximativ 2 an,fiecare dintre noi având adrese diferite. Am încercat să vorbesc cu el sa îmi acorde divorțul dar refuza deși nu mai suntem împreună,repet de aproape 2 ani de zile. Toate documentele certificatul de căsătorie etc sunt la el eu având decât copie. Țin sa mai menționez că eu am rămas cu numele meu de familie în urma căsătoriei și el cu al lui .Întrebarea pot divorța în tara?

    • Buna as dori sa ma ajutai nu stiu de unde si cum sa ma informez , ac 8 ani mi-am propus cineva sa merg in Anglia sa ma mărit pt acte cu un pakistanez pt o suma d bani , ne gândind bn lucrurile întunecata la
     Minte m-am dus ne știind boaba d engleza am
     Inceput demersurile cu actele pt aceata casatorie , am
     Primit 500 € si la
     Finala mai primeam 500€ finala
     Ne mai fiind am
     Fost 3 zile acolo in care sau facut acte am semnat hărți care nu stiu ce contineau am venit acs Maiu spus ca va trebui sa
     Revin , eu cred ca au profitat d faptu ca nu stiu engleza actel sau facut si frica mie ca figurez mariata cu unu ce nu stiu nuci unde ii nici cum il chiama s Ac eu chiar vreau sa
     Ma mărit cu jumătatea ma si frica mie ca n-am sa pot , cum ii spun eu Ac viitorului meu soț STI eu sunt măritată cu un ce nici nu stiu cum il chilama sau alte detalii :(((( strigător la cer cum aflu daca sunt sau nu măritată in Anglia ? Daca ma puteți ajuta mulțumesc

    • Buna Ziua. Doresc sa ma casatoresc civil la ambasada Romaniei in Qatar cu un cetatean somalez, dar in acelasi timp, vrem sa facem o alta cununie civila la curtea din Qatar – islamica. Certificatul de casatorie si legile carei tari vor fi recunoscute si aplicate? Qatar sau Romania?

  • Buna as avea si eu nevoie de o informare. Sint cetatian Romin cu cetatenie in Spania de 17 ani casatorit cu Rominca de 6 ani amindoi stabiliti in Spania cu o fetita de 8 ani. Casa actuala e in Spania cumparata de inaintea casatoriei ipotecata de cind eram singur. Intrebarea e :pot divorta in Romania fara a merge in tara. In Romania nu avem casa nici unu. Doar casa parintilor. Ce posibilitati am si cum as putea proceda. Eu sint din Piatra Neamt si femeea e din Oradea.

   • Buna ziua! Eu si sotul cetateni romani, ne-am casatorit in Germania, ( avem certificat de casatorie facut ulterior si in Romania)acum 8 ani, avem si un copil de 15 ani, eu doresc sa plec din Germania, as fi vrut sa i-au si copilul, dar copilul vrea sa ramana in Germania, daca doresc sa imi inchid totul aici si eu sa plec, deocamdata fara sa divortam, ce consecinte pot eu sa am? Si daca dupa plecare, depun divortul in Romania as putea recupera copilul?

  • Buna ziua. Sunt româncă si din mai am venit în țară din italia unde am fost căsătorită timp de 5 ani cu italian. Nu am facut înscrierea căsătoriei in romania .voiam să stiu dacă in tara pot cere divorțul fără a fi nevoită să mai ma vad cu fostul soț. Cat timp durează si care sunt procedurile .va multumesc

  • Am și eu o întrebare va rog frumos am divorțat în Italia în 2003 cum pot regulariza divorțul în Romania acuma locuiesc în Franța de 10 ani

  • Am casă în Canada și în România. M-am despărțit de soție acum un an. Ne-am înțeles ca ia să ia casa din Canada și eu de aici. Copii sunt mari 19 și 29 de ani. Cum pot să o scot după acte după casa din Romania. Din Canada este foarte ușor doar trebuie să transfer casa pe numele ei.

 2. Buna seara,
  Sunt cetatean roman casatorit cu o fata din Republica Dominicana. Casatoria a avut loc in Cipru acum 3 ani dar nici unul dintre noi nu mai locuieste acolo. Eu sunt in Romania iar ea in Republica Dominicana. Mentionez ca nu avem copii sau bunuri impreuna. Pot face divortul in tara si daca da , trebuie sa fie si ea prezenta sau pot face si fara ea?
  Multumesc.

  • Buna ziua stimate domn, va raspunde avocatul in legatura cu problema dvs.
   cu divortul. Raspunsul este afirmativ, da puteti sa divortati in tara si
   fara ca dansa sa fie prezenta. Noi va putem ajuta dat fiind faptul ca
   suntem specializati de mai mult timp pe divorturi internationale. Am divortat atat cupluri din italia, franta, germania si in general de pe teritoriul uniunii europene.
   Prin urmare daca indepliniti cateva coditii simple va putem ajuta cu siguranta. Cu stima av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua ! Sint romanca , stabilita de 20 de ani in Italia.Am facut o casatorie in Tunisia cu un barbat de nationalitate Algeria.Casatoria a fost facut de un notar tunisin.Mentionez ca actul de casatorie nu a fost inregistrat..Casatoria a avuto septembrie 2011.Cum as putea sa divortez cit mai rapid.El sta actul in Algeria, eu in Italia.

    • Buna ziua Am o problema in legătura cu divorțul . As vrea sa va scriu mai pe scurt sa ma sfătuiți cum trebuie sa procedez . Am fost căsătorită pe acte din 2008 in România dar noi am fost împreuna din 2000. Avem 2 copii care sunt majori acum. Problema este ca eu am părăsit Turcia in 2012 și in 2013 i-am trimis actele Pt a divorta in Turcia . In Turcia divorțul sa pronunțat dar el nu a vrut sa mai îmi trimită nici un act de acolo . Eu nici atât nu pot sa ma duc acolo . Pt ca pur și simplu eu am fugit de acolo. As vrea sa divortez și aici pe acte . Nu avem bunuri comune plus copii sunt majori . Fata 19 ani și băiatul 18 împliniți . Cum trebuie sa procedez ca sa pot divorta și in România ? Astept cu mare drag răspunsul de la dumneavoastră .

   • Bună ziua. Căsătorie civila făcută în Cipru. In 2009. Nu detin nici un document si nici nu am vreun contact cu fostul de 10 ani. Dar pe teritoriul României figurez căsătorită încă,el spunându-mi ca divorțul sa pronunțat acolo. Eu nu am nici acest act care sa ateste asta. Efectiv am doar un nume. Menționez că in prezent locuiesc în Germania. Exista vreo posibilitate sa inchei aceasta căsătorie? Va mulțumesc

  • Buna ziua.Sunt separata de sotul meu de un an si jumatate.Casatoria a fost facuta in tara in orasul Vaslui.I-am cerut certificatul de casatorie sotului dar a refuzat.Atunci am contactat un avocat dar care sa spun asa ma cam pacalit si la bani si la acte.L-am schimbat si am luat alt avocat dar nu este din vaslui.Eu sunt plecata in strainatate si el la fel in tari diferite.Avocatul este imputernicit cu tot.In luna martie a putut sa obtina duplicatul certificatului de casatorie.Au fost trimise cereri dar nimic.Ce se poate face sa decurga mai repede lucrurile.

   • Buna ziua, duplicatul se poate obtine in 30 de zile, mai mult de atat, NU puteti divorta in VASLUI puteti divorta DOAR in Bucuresti la judecatoria sectorului 5. Este competenta exclusiva. Aveti mare grija ca degeaba v-a obtinut duplicat de pe certificatul de casatorie fiindca nu va poate divorta in Vaslui. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • Buna ziua,
     M-am casatorit la Vaslui, dupa cateva luni, impreuna cu sotia ne-am mutat in Danemarca. Dupa cateva luni ne-am separat, ulterior sotia a intentat proces de divort in Danemarca, care pana la urma s-a si pronuntat.
     Eu locuiesc acum in Romania. Am incercat sa-mi transcriu divortul, insa mi s-a spus ca acea hotarare pe care o am nu este deajuns si mai este nevoie de o sumedenie de acte: apostile, certificat conf. Art 39 si dovada precum ca hotararea este definitiva. Documente pe care mi-ar fi imposibil sa le obtin, eu locuind in Romania acum. Precizez ca divortul s-a pronuntat in 2016. Intrebarea este: Pot intenta proces de divort in Romania daca deja s-a pronuntat instanta din Danemarca? Sau daca imi conving fosta sotie sa vina, putem divorta la notar, de comun acord?
     Multumesc anticipat

      • Bună ziua. Căsătorie civila făcută în Cipru. In 2009. Nu detin nici un document si nici nu am vreun contact cu fostul de 10 ani. Dar pe teritoriul României figurez căsătorită încă,el spunându-mi ca divorțul sa pronunțat acolo. Eu nu am nici acest act care sa ateste asta. Efectiv am doar un nume. Menționez că in prezent locuiesc în Germania. Exista vreo posibilitate sa inchei aceasta căsătorie? Va mulțumesc

   • Buna ziua ! Am o nelamurire ,am divortat in spania ,sotul fiind un romania in liosa lui dar cu notificare pt a se prezenta la divort ,nu SA prezentat dar a semnat fiecare notificare ,dupa 5 Ani SA decis divortul cu autoritatea minorului in comun ,iar custodia si protectia copilului in exclusivitate a mamei adica mié care in prezent avem domiciliul un spania de 9 Ani eu si copilul,in acest Timp fara ca tatal SA ea legatura cu copii si refuzant SA dea semnatura pt a renova orice fel de act,,acum dupa pronuntarea divortului am inregistrat decizia divortului in romania ,am depus la consulatul romaniei un Barcelona actele necesare pentru renovará pasaportului minorului ,cei de la consulat au trimis dosarul un romania de doua ori ,si de doua ori autoritatile din romania refuza eliberarea pasaportului pe motivo ca este nevoie din partea tatalui semnatura ,nu inteleg dece se opun unei decizii date de autoritatile spaniole (( custodia si protectia minorului in exclusivitate mamei))veía ce EU ca mamá singura por renova pasaportul minorului fara aprobarea tatalui .nu inteleg dece autoritatile romane se opun ,ce trebuie SA fac ,ajutor!

  • Sunt românca și m-am căsătorit ij Italia cu un pakistanez ! Vreau sa vag divorț a trecut doar 6 luni am aflat ca el mai sta cu o alta pakistana dea lui ! Pot face divorțul in tomania sau Italia ? Cât timp durează și cât Ma costa ! Mulțumesc

  • Buna seara, eu m-am casatorit in Italia in 2010 acum facem divortul tot aici in Italia, as dori sa stiu este obigatoriu sa inscriu divortul si in Romania, noi nu am facut inscrierea certificatului de casatorie in Romania, multumesc.

 3. Buna ziua,
  sunt roman casatorit de 15 ani cu o romanca. Ultimul domiciuliu in tara a fost in Arad. Suntem despartiti de 1 an si 2 luni si locuim separat. Suntem amandoi cu domiciliul in Elvetia de 10 ani. Putem divorta in Romania? Am inteles ca nu se poate si ca trebuie facut in stranatate. Se aplica asta si Elvetiei care nu este membru UE?
  Probabil voi fi nevoit sa aplic eu pentru divort in 10 luni pentru ca nu vad nici o intentie din partea ei. Pot deschide actiunea de divort in Romania?

  Va multumesc.

  • Buna ziua stimate domn. Atunci actiunea de divort se va perfecta la Arad. De altfel pentru judecatoria arad urmeaza sa publicam pe site-ul nostru mai multe hotarari de divorturi internationale. Nu exista opreliste in ceea ce priveste divortul in Romania chiar daca sunteti din Elvetia. Noi suntem specializati pe asemenea divorturi internationale si va spun ca nu trebuie nici sa va prezentati la divort. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua ! Sint romanca , stabilita de 20 de ani in Italia.Am facut o casatorie in Tunisia cu un barbat de nationalitate Algeria.Casatoria a fost facut de un notar tunisin.Mentionez ca actul de casatorie nu a fost inregistrat..Casatoria a avuto septembrie 2011.Cum as putea sa divortez cit mai rapid.El sta actul in Algeria, eu in Italia.

 4. Buna ziua,
  Sunt romanca casatorita de 13 ani si 9 luni cu un roman. Ultimul domiciliu in tara a fost in orasul Sannicolua-Mare, Jud: Timis. Impreuna avem un baietel in varsta de 4 ani care locuieste cu mine (mama). Suntem despartit de 2 luni, locuim separat si avem amandoi domiciliul in Marea Britanie de 9 ani.
  Intrebarea mea este daca trebuie neaparat sa divortam in Romania sau putem sa divrotam aici in Marea Britanie?
  A-si dori ,va rog frumos sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac si unde? avand in vedere ca avem impreuna un minor, relatia noastra este amicala si nu este vorba de nici o impacara,nu vom putea convietuii niciodata. Casnicia noastra s-a destramat ani de zile in urma, dar nu cred ca am avut taria sufleteasca sa iau o decizie; decizie ce am luat-o acu 2 luni.
  Astept cu nerabdare email-ul dumneavoastra la adresa: gbrlmhl@yahoo.co.uk

  Va multumesc anticipat si din suflet.

  Cu stima si respect,
  Gabriela Potolinca

   • Buna ziua. Casatorie incheiata in Romania. Sotii locuiesc in Noua Zeeland. Minor nascut din casatorie insa nu este inregistrata nastere a. Sotul doreste sa divorteze in Romania. Este instanta Roman a competent a sa se pronunta cu privire la minor chiar daca minorul este doar cetatean Neo Zealand?
    Mentionez ca eu nu doresc divort in Romania si nici ca instanta roman a sa se pronunta cu privire la minor

  • BUNA,pana nu de mult am fost si eu in situatia ta,casatorita in Londra,avand baitelul nascut aici dar am incercat acum 2 ani sa divortam aici am ajuns pana sa ne cheme la consiliere si am renuntat,asta vara am luat eu hotararea sa divortez pt ca nu am avut cum ajunge in tara a depus actele de divort fostul meu sot,ce vreau sa zic este ca am angajat un avocat care costa in jur de 12 milioane,fara ce acte trebuie traduse si a durat divortul intre 3 si 4 luni deoarece avocata astepta sa citesc eu ce a scris el in hartia de divort a trebuit sa semnez ca sunt de acord si am mai platit o taxa de 5 milioane,deci se poate divort si in romania ,acum astept hotararea definitiva si irevocabila pt a o treduce si a punde stampila de la Haga pt a depunde si aici la primaria unde ne-am casatorit Daca mai doresti info imi poti scrie pe mail.o zi buna

   • Buna , sint roman si casatorit cu o cetateana germana .
    Vreau sa divortez in romania va rog ajutatima cu un sfat .
    Am si o fetita de 10 ani si e la mama ei.

     • Buna ziua,
      Sunt căsătorită cu cetătean Italian, căsătoria a fost în Italia.
      De 12 ani noi nu mai suntem împreună, eu în România el în Italia.Am vrut să divorțez de nenumărate ori dar el nu a fost de acord.
      Am intentat proces în România, la prima înfățișare mi sa cerut să transcriu Certificatul de Căsătorie, din câte am înțele trebuie să merg în Italia să pun apostilă.Există și altă variantă?Menționez că nu dispun de timp și financiar să merg în Italia!
      Ultimul domiciliu al nostru a fost în România!
      Cum pot rezolva această situație?
      Mulțumesc!

 5. buna ziua .sunt romanca casatorita in Franta cu un roman de 5ani.intrebarea mea este dua ce divortez in FRANTA ot venii IN ROMANIA SA legalizez divortul din FRANTA?multumesc frumos astept rasp.uns

 6. Buna seara.sunt roman locuiesc in Buzau,sunt casatorit cu o romanca in italia din 2007.suntem despartiti de 1an,vreau sa divortez in romania,ea nu prea este de acord sa imi de-a divortul.nu avem copii sau bunuri impreuna.se poate judeca si in lipsa ei?nu stiu ce sa fac va rog ajutati-ma.multumesc

  • Nu va faceti griji, o putem cita international sa se prezinte la proces si da, puteti divorta conform noului cod civil si pe teirotriul Romaniei. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • dar nu am certificat de casatorie romanesc il am doar pe cel italian.ce trebuie sa fac?domiciliul stabil la amandoi este in bacau,adresa noastra mai exact,nu e buzau,

    • Trebuie facuta transcrierea castoriei in mod obligatoriu in Romania. Acest lucru va este impus de legislatia actelor de stare civila. cu stima, av Cuculis 0722298011

 7. Buna seara ,
  sint cetatean roman si de 12 ani traiesc in Austria, in 2008 mam casatorit si ia este cetatean roman( domiciliu in strainatate) . Casatoria a avut loc in Austria. Avem 2 copii unul de 4ani si unul de 2 ani. Intrebarea este pot sa depun actele de divort in Romania ?, nevand niciodata resedinta inpreuna in romania. Daca Da cum ar trebui sa procedez?
  Va multumesc

  • Puteti divorta fara probleme pe teritoriul Romaniei mai ales daca amandoi sotii sunt de acord. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 8. Buna ziua, sunt casatorita cu un cetatean indian, am certificat de casatorie romanesc si avem doi copii amandoi cetateni romani. Locuim in Abu Dhabi de 8 ani. Pot sa divortez aici la tribunal sau doar la ambasada de aici / in Romania ? Ce sanse am sa pastrez copii?

  multumesc

  • Stimata doamna, opinez ca este mult mai facila o desfacere a casatoriei in Romania. Nu puteti divorta la ambasada si nici la consulat ci doar in instanta. O sa va rog sa observati ca avem experienta in aceste divorturi internationale si va asigur de facilitatea acestei decizii de a divorta in Romania. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Buna Gabriela, sunt in aceeasi situatie ca tine! Poti te rog sa imi spui care au fost pasii si daca copiii au ramas cu tine? Pot sa te contactez sa vorbim? Multumesc

   • Buna ziua.
    Cetatean roman casatorit in UK cu cetatean pakistanez, casatoria transcrisa in Romania. 2 copii minori comuni cetateni romani. Separati de 1 an si 8 luni, motive violenta domestica, sentinta pronuntata in Dec 2022, restrictie de contact pe termen de 6 ani.
    Am aplicat prin intermediul avocatilor in UK la desfacerea casatoriei. Nu a raspuns cu acte si totul e amortit de 18 luni. Se poate desface casatoria la sectorul 5 Bucuresti?
    Am doar domiciliul lui din Pakistan, in UK isi schimba la 3-4 luni locatia, ca sa nu ii pot inmina actele de divort.
    Nu pot calatori in tara sa imi vad tatal bolnav de cancer asa cum nu imi da permisiune sa le perfectionez pasapoarte noi, cele vechi au expirat in 2021.
    Ce procedura se poate utiliza ca sa primesc custodia copiiilor in instanta romana, si cum pot perfectiona pasapoartele lor?

 9. buna ziua sunt casatorita cu cetatean italian de 7 ani actele le-am facut in italia si avem si un copil eu cu cel mic suntem in romania de 5 ani pot sa bag divortul in romania?

 10. buna ziua sunt romanca casatorita cu un cetatean indian,Casatoria a avut loc in india,avem un copil dar bunuri comune nu.Se poate ca procedura de divort sa o pot face din romania?multumesc

 11. Buna ziua. Am cetatenie romana, la fel ca si sotul meu, suntem de 4,5 ani casatoriti. Casatoria a avut loc in Romania, iar de 4 ani locuim in Germania. As dori sa aflu care este procedura, daca dorim sa divortam in Romania, si care sunt pasii care trebuie urmati. Mentionez ca nu avem copii, iar in legatura cu bunurile in comun, nu sunt multe la numar. As dori sa tinem legatura pe Email, daca este posibil. Multumesc!

  • Noutatea absoluta in Romania este intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila fapt pentru care puteti sa divortati fara oprelisti in Romania. De asemenea puteti sa divortati si la distanta privind procedura divortului international fara ca dvs. sa fiti prezenti in tara. Daca exista si un anume acord pe care vi-l punem la dispozitie puteti sa divortati in maximum 2 termene pt TOT teritoriul Romaniei. av Cuculis Adrian 0722298011

  • Sunt romanca, m-am casatorit in Turcia de o luna de zile. Doresc sa divortez.Pot sa deschid divort din Romania in lipsa lui? Multumesc anticipat, astept raspunsul dumneavoastra.

  • Buna,sunt cetatean roman casatorit in anglia cu englesa cum se poate proceda divortu nu mai stam inpreuna aproape un an , sunt si doi copiii minori de trei si patru anii, eu acum stau in italia iar ia in anglia cu fetele nu pot vedea copii pentru ca nu ma lasa , pot baga divorzu in Romania

 12. Buna ziua ,as dori si eu niste informatii daca este posibil..Sunt casatorita de peste 10 ani cu un cetatean grec,ne-am casatorit in romania,dar noi locuim in Grecia,cu acelasi domiciliu,si am dori un divort de comun acord dar sa inaintam cererea pe teritoriul Greciei,unde avem domiciliul…Daca ma puteti sfatui cum as rezolva aceasta problema si ce lege prevede acest consintamant.Mi-ar trebui sa inaintez in Grecia niste legi din Romania traduse in greaca cum ca este posibil.Va multumesc si astept un raspuns.O seara buna

  • Stimata doamna, asa cum am rezolvat divorturile internationale pentru cetatenii din Uniunea Europeana in acelasi mod se poate dispune desfacerea castoriei si in cazul dvs. Urmeaza sa va contacteze un avocat specializat pentru a va da mai multe informatii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • buna ziua sunt intro situatie disperata va voi explica cat pot de clar situatia mea ……ma numesc laura in 2015 am cunoscut in romania un cetatean FRANCEZ la acea perioada aveam o situatie dificila fiind si in ultimul an de liceu avea vorbe frumoase dulci parea un om minunat eu stiind ca nu voi avea vreodata copii din cauza unei probleme se comporta minunat dupa cateva luni ma convins sa ne mutam impreuna eu avand deja 19 ani am ramas si spre surprinderea mea insarcinata am aflat la doua luni si ceva atunci usor usor a inceput calvarul…….imi spunea ca sa fac avort dupa a ca sal pastrez a inceput usor usor cu insultele dupa cu cate o palma familia sa ma trata de tiganca de nespalata de hoata de romanca proasta mi am dorit copilul provenind dintro familie numeroasa inconjurata de sora mea geamana multi veri etc dar a trebuit sa nasc in franta deoarece am o problema la inima si in romania nu mi se putea oferi sansa de a supravietui in timpul nasterii am venit in franta el a inceput sa ma santajeze cu copilul ca mil ia ca imi da un picior in fund si plec fara copil inapoi in romania mentionez faptul ca am nascut fara el fiind in romania si afland inainte de nastere ca e fugit din franta pentru ca a facut trafic cu droguri multi ani aici mama sa si restul familiei lui mau facut cum le venea timp de o luna at am asteptat dupa nastere actele la copil sa revin acasa intre timp mama lui a lluat pe cineva si sa dat drept el fiind asemanarea mare si a declarat fiind tatal asa este el trecut in certificat dar era bine mersi in romania si cautat in franta am reusit am ajuns acasa iar situatia sa agravat pe zi ce trecea si santaj cu copilul eu tinand enorm de mult la fetita mea luam bataie mereu jigniri insulte amenintari ca fuge cu ia in alta tara ca o so mai vad usor usor bataile sau agravat am inceput sa muncesc cand fata avea cam un an sau mai putin el a preferat sa stea acasa in concediu parental ne ocupanduse de copil mai mult era la mama mea ca sa pot munci pentru a ne intretine dar nici asa nu aveam dreptul la bani castigati nu aveam dreptul la alege cu ce ne imbraca sau fetita nici atat doar el trebuia sa aleaga pana si lenjeria intima intro zi i am cerut cinci lei sa ies afara cu fetita si nasa de cununie sa iau macar apa si ceva la copil asa a inceput dupa bataia din cauza ca am vrut sami iau cardul bancar al meu sa imi scot bani eram cu cea mica in brate nu stiu cum am reusit sa feresc fetita si mi am luat un pumn in fata de mia spart arcada si eram plina de sange peste tot am reusit sa fug afara cu fata sa anunt vecina de statea deasupra noastra sa ma ajute ca era capabil sa ma omoare a venit salvare asi politia am depus o plangere dupa a inceput iar cu santaj si vorbe frumoase ca are nevoie fetita de tata de o familie unita ca sa retrag plangerea ca se schimba ca nu mai face si am retras dupa alte cateva zile iar a inceput amenintarile cate o palma santajul cuu fetita care are dubla cetatenie ca el e francez si fata e nascuta in franta iar eu nu am nici un drept asupra fetei ca a e frantuzoiaca si eu romanca si e ca si cu nu ar fi copilul meu in acea perioada ma indeparta de sora mea geamana de familie de toti nu aveam drept la a merge la ei si cand vroiam sa iii vad mergea cu mine iar dupa doua ore de stat in curte la tara incepea si spunea ca e jeg ca toaleta nu e in casa ca nu avem baie moderna acolo etc ca sunt prosti ai mei din familie etc etc si ma facea si plecam asa cum am venit ma fortat sa schimb si locul de munca fata a facut doi ani am inscriso la cresa o duceam dimineata la 6 o luam seara cand veneam de la munca pe la 17 el nu se deplasa niciodata sa ia fetita sau sa o duca doar eu inainte ca ia sa faca 2 ani pe la un an si opt luni bataile sau agravat imi interzicea sa mananc acasa mancam la munca uneori faceam foamea fiindumi rusine sa spun in ce situatie sunt acasa si ca nu am ce manca atunci lucram la o cofetarie pana tarziu fata mai venea mama mea si statea cu ea intr o seara plecand tarziu pe la ora 9 seara de la munca am atipit in tramvai spre casa si am mers o statie mai departe a inceput sa sune ca unde sunt ca fac pe curva ca ….scuzatimi exprimarea mia spus ca ma duc dupa pula sa umblu cu altu ca sa ma duc la ala unde am fost si cu care mam futut………ca ma asteapta acasa ca imi face bagaju meu si al fetei si sa nu mai auda de mine asa zis si facut am ajuns dupa cateva minute am intrat am inceput sa pregatesc copilul sa pregatesc un bagaj sa imi iau actele mele portofelul pana cand mii am luat cardul bancar atunci a venit ma luat de mana am simtit cum imi pleaca cotul din incheietura mia zic cami rupe mana daca iau cardul mam aparat impingandul si i am zis ca anunt iar politia el fiind cel care ne da afara si tot el care nu ma mai lasa sa plec eram cu fata in brate din cauza ca urla ca un disperat si incerca sa ma apuce sami rupa mana i am zis sa ma lase in pace si am inchis usa din camera unde ma aflam cu fata atunci a venit ca o tornada ma luat de gat pe sus asa cu fata in brate ma ridicat pe peretele din hol ma sugrumat pana am simtit cum imi inghit limba atunci fata se uita la mine si tipa asa mia dat drumul cazand jos am reusit sa sun la sefa mea sa anunte politia ca ma omoara in casa langa fata a venit politia nu lea deschis au fost nevoiti sa sparga usa sa il ia din casa am ajuns intribunal sa ma judec cu el aproape un an de zile dupa au inceput ai lui cu presiune amenintari santaj el sa se milogeasca pe langa mine iar ca nu mai asculta de mama lui niciodata ca ii pare rau ca nu a vrut etc in tribunal ma facut cu ou si otet avocata lui atunci mam speriat nu intelegeam cum cineva ma poate trata de rogata si alte cele cand munceam non stop si eram angajata grupului ACCOR din Bucuresti si lucrasem la cofetarie nu sunt alcolista nici curva cum ma face el nici decum drogata sa tinut de capul meu cu tekefoane si presiune sa o rezolvam intre noi sa o dam la pace sa rezolvam noi doi nu in tribunal pana ma facut sa declar ca il iert in tribunal si ca ne aranja noi doi la amiabil……..am ajuns sa se apropie de noi iar de fata dupa ce nu sa ocupat de ia deloc si o certa si o respingea abia tunci se trezise in el instinctul patern…..ma convins ca e bine pentru fata sa plecam in franta etc ca o sa am casa doar eu si fata sa locuim in ia etc asta fiind in 2019 ianuarie tot atunci i sa retras ordinu judiciar ii murise bunica imediat inainte sa se pronunte in tribunal dac va face puscarie in continuare sau nu a plecat in franta si a si ramas ma convins sa vin in tara tribunalul sa pronuntat un an ferm de inchisoare si doi ani interzicere de parasirea teritoriului ma amagit si sa dat bine cu mine pana am ajuns in franta imediat dupa a inceput cosmaru usor usor pe el la luat politia de pe strada fiind cautat dupa cateva luni au dat de el apoi maicasa mia intrat in casa nea furata toate actele mai putin buletinul il aveam la mine si cardul bancar am mers la politie nimeni nu ia facut nimic el incepea sa ma ameninte cand mergeam sa vada fata in inchisoare nu aveam voie sa am prieteni romani si nici sa ies cu ei sau cu fiica proprietarului care la randul sau avea un bebe si o ajutam cu el asa puteam iesi cu fata si sa ne plimbam in natura sa vizitam caii si pasunile unde ea isi tinea caii imi zicea ca trebuie sa cer lui autorizatie de iesit din casa si daca ii convine lui de persoana respectiva ma lasa daca nu sa nu ies asa am dat de o prietena dea lui care ma ajutat si ma sprijinit pana la urma mau dus la asistenta sociala mi am spus povestea si de prin septembrie pana acum cateva zile am locuit intrun centru cu fetitain acest aproape un an de zle a trebuit sa indur amenintari santaj emotional cu fetita ca iese si ia fata de la scoala si pleaca cu ia ca iese si ia custodia si eu nu o so mai revad vreodata ca de un an am mers la psiholog si ma ajutat sa fiu mai tare de asemenea fetita a mers si a beneficiat de consult psihologic in centrul unde am locuit avand un comportament terifiant era speriata mereu urla ma batea datea in mine ma strangea de cat cand il vedea pe el dupa ce plecam incepea facea caca si pipi pe ea se comporta rau nu mai scotea nici un cuvant tin sa precizez ca fata de la un an si opt luni pana la trei aji jumatate nu a vorbit deloc doar cateva cuvinte abia cand am fost in centru dupa sase luni a inceput sami spuna fraze sa spuna ce vrea sa fie un copil normal acum problema mea mare este sunt in divort aaici avocata ma sfatuit sa plecam de aici suntem de un an jumatate am stat de frica pe teritoriul frantei avocata aspus ca nu avem interdictie de a pleca deloc ca pot veni acasa si sa revin singura sa ma prezint pentru divort sa vin cu actele de la casa mea parinteasca un contract de munca si cu actele ca e fata inscrisa la scoala este posibil asa ceva sau nu deoarece abia mai rezistam sincer aici cum o luna mia trimis audio fostul ca vor venii prieteni lui sa discute cu mine sa aranjeze lucrurile dat fiind ca acum cateva luni mia spus ca ii trimite sami rupa mainile si picioarele sunt intro stare de panica totala insomnie pierd pofta de mancare si incep sa ma simt foarte rau ce pot face ???????pot veni acasa in romania ce demersuri trebuie sa fac el si mama sa sunt ambii in inchisoare

 13. Buna seara Doamna/ Domnule avocat,
  Doresc sa va prezint si eu o problema delicata, in legatura cu desfacerea casatoriei mele.
  M-am casatorit in urma cu 8 luni in Canada ( Montréal) cu o cetateanca canadiana, insa dupa 4 luni am hotarant sa ne despartim dupa certuri urate. Am revenit in Romania si mi-am reluat munca.
  Doamna nu a dorit sa imi trimita certificatul de casatorie in original ca sa fac transcrierea casatoriei la starea civilá, mi-a spus ca nu are bani de divort si a intrerupt contactul cu mine.
  Am doar copiile neconforme- xerox ale certificatului de mariaj si ale copiei de certificat de mariaj.
  Se poate face ceva in privinta mea, intrucat sotia mea este refractara si ma ingnora? Eu sunt din provincie.
  Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
  Va multumesc mult.

  • Buna ziua. Noi stimate domn suntem specializati de asemenea si pe divorturi internationale si mai ales cu casatoriile incheiate in spatiul UE. Rata de reusita este clar de 100%, se pune problema doar ca dvs. va trebui sa faceti niste minime demersuri pentru a va putea ajuta. In sensul aflarii domiciiului sotiei pentru o corecta citare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 14. Buna ziua sunt roman casatorit cu o spaniola as vrea sa cer cetatenia spaniola ce se intampla cu casa care o am in romania pentruca trebue sa renunt la cetatenia romana. Raspundetimi va rog un salut

  • Nu cred ca legea spaniola cere renuntarea la cetatenia romana. Casa pe care o aveti nu este influentata de cetatenie.av. Cuculis 0722298011

 15. Buna ziua,
  sunt cetatean roman, casatorita in urma cu 3 ani in Cipru cu un cetatean pakistanez. De atunci locuim in Cipru. Casatoria nu am inregistrat-o in tara. El nici macar nu a fost vreodata in Romania. Momentan locuim impreuna in Cipru insa vrem sa divortam pe cale amiabila. Problema este ca aici este destul de scump un divort chiar daca nu avem copii sau bunuri comune. In cazul in care suntem amandoi de acord cu divortul, putem sa divortam in Romania desi locuim in Cipru? Daca da, care ar fi costurile aproximative ale unui divort in aceste conditii. Este necesar sa vina si sotul meu in Romania pentru divort?
  Eu sunt din Brasov. Are vreo importanta? Sau divortul se poate pronunta la orice judecatorie din tara?
  Exista si posibilitatea unui divort administrativ la notar? Sau acesta este exclus daca locuim in strainatate?
  ioana1976ro@yahoo.com

  Imi cer scuze pentru ca va pun atatea intrabari insa vrem sa gasim modalitatea cea mai usoara si pe cat posibil ieftina pentru pronuntarea divortului.

  Multumesc anticipat.
  Ioana

  • Cu siguranta puteti sa sa divortati in Romania chiar partea buna este ca puteti sa divortati in Bucuresti, fara prezenta dvs. av. Cuculis 0722298011

 16. Buna ziua
  Sunt casatorita de 2 ani in Bucuresti dar suntem de un an in SUA stabiliti.Avem nevoie de divort ca sa ne putem face actele de rezidenta aici dar nu putem venii in tara momentan. Intrebarea mea este : se poate sa fim divortati fara sa fim nici unul prezenti si fara culpa niciunuia dintre noi? Avem acul de casatorie lasat in Romania dar buletinele le avem cu noi aici. Care ar fi procedura ce acte trebuie sa facem si cat ar dura pana ar fi defintiv divortul? Va multumesc anticipat!

 17. buna ziua.
  sunt casatorit in cipru cu o indianca de 2 ani . intre timp ea a facut un copil cu un pakistanez si nu mai locuim impreuna de ceva timp. nu avem nimic de impartit. intrebarea mea este pot sa divortez in romania ? ce acte imi trebuiesc si ce conditii trebuie sa indeplinesc. momentan sunt in cipru dar voi revenii in tara in luna iunie. va rog sa imi spuneti ce acte imi trebuiesc si etc si va voi contacta knd ajung in romania. multumesc . email

  • Un coleg avocat urmeaza sa ia legatura cu dvs. in acest sens. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 18. buna ziua . asi avea , si eu o intrebare. . mam casatorit in germania cu un , neamt,, in 2005. si in 2007 el a murit . acuma eu nu am avut 3 ani de casatorie , in germania . ce drepturi , asi avea eu,, in germania . in rominia nu doresc sa ma intorc .,, ca nu am pe nimeni , in rominia . multumesc , la intrebare .

  • In calitate de sotie supravietuitoare, aveti dreptul la mostenire, insa acesste aspecte tin de legea statului german si un avocat din Germania va poate oferi aceste informatii. Cu stima ,av Cuculis 0722298011

 19. Eu sunt casatorit cu o doamna canadianca de anul trecut insa m-am reintors in tara deoarece ne-am certat. Pana cand problemele intre noi se vor “sedimenta”doresc ca sa stiu daca domana din Canada in cazul unui divort in viitorul apropiat , daca vinde casa, masina, trebuie sa imparta bunurile cu mine. Casa o are cumparata pe numele dansei inainte de casatorie, iar autoturismul l-a schimbat deja, toate sunt pe numele ei. De-asemenea doresc ca sa stiu daca vrea sa vanda casa, poate sa o vanda fara acordul meu?
  Certificatul de mariaj eu nu l-am inscris in Romania. Doresc ca sa stiu daca imi pot cumpara in Romania un apartament, masina si la divort sa nu fac partaj cu doamna canadianca?
  Va multumesc.

  • Daca nu sunteti divortati si urmeaza sa cumparati un bun imobil/mobil sau orice alt bun, acesta este bun comun al sotilor si va fi partajat. av. Cuculis 0722298011

 20. Va rog cu toata sinceritatea sa imi spuneti cum sa procedez in cazul in care doresc sa efectuez un divort.Sotul meu este de origine araba,egipteana,avem o fetita impreuna,el refuza sa inregistram fetita la ambasada pentru eliberarea unui certificat de nastere romanesc.
  In acest caz cum imi pot lua fetita???
  Casatoria doresc sa mentionez ca este inregistrata in Romania iar eu urmez sa detin cetatenia egipteana peste cateva luni.
  Exista vreo lege in care sa mentioneze faptul ca este obligat ca cetateanul strain sa accepte inregistrearea copilului in tara de unde provine mama??

  • Nu, insa pentru beneficiul copilului ar trebui sa faceti asta. Cel mai sigur daca doriti sa divortati, cereti pe calea divortului si incredintarea minorei. Puteti divorta in Romania fara probleme. cu stima, av Cuculis 0722298011

   • este instanta romana competenta sa se pronunte cu privire la incredintarea minorului / pensie alimentara daca minorul s-a nascut in strainatate , are domiciliul in strainatate iar nasterea nu a fost inregistrata in Romania?

 21. Multumesc mult pentru raspuns.Inteleg ca procesul de divort se poate efectua fara probleme,dar pentu mine este important ca fetita sa ramana cu mine.Eu stiu ca e benefic ptr fetita sa detina si certificat de nastere romanesc dar el tocmai de aceea refuza stiind ca poate iesi din Egipt fara acordul sau.Intrebarea mea mai este :in cazul in care eu vin cu sotul si fetita in tara,adica in Romania pot pastra fetita si el sa se intoarca inapoi in tara lui singur.O sa fiu acuzata de ceva in instanta??O sa reuseasca sa o ia inapoi sau nu?
  Chiar as dori sa va contactez sa ma ajutati cu procedura peste cateva luni cand o sa vin in Romania.

  • Un coleg avocat urmeaza sa va contacteze pe email pentru lamuriri. Cu stima, av Cuculi 0722298011

  • Buna, as dori sa stiu daca ai reusit sa divortezi si sa iei fetita in Romania deoarece sunt intr-o situatie similara, tot in Egipt, de asemenea sotul refuza sa inregistreze atat certificatul nostru de casatorie, cat si certificatul de nastere al fetiei (acum in varsta de 7 luni) la Ambasada Romaniei.
   Domnule avocat, poate imi trimiteti si mie o informatie, ramanand sa va contactez. Am incercat tot ce e posibil, dat nu am reusit pana acum sa am un raspuns favorabil.

 22. Buna ziua , as dori sa fiu contactata prin email de catre cu coleg de-al dvs. cu privire la un divort. Multumesc

 23. buna ziua, as dori sa fiu contactata pe email de un coleg de-al dvs pt mai multe detalii cu privire la un divort.(documentele necesare) multumesc anticipat

 24. Buna seara,

  Sunt casatorita de un an cu un cetatean francez in Franta. Casatoria nu a fost transcrisa in România, iar eu continui sa locuiesc în Franta pentru moment, însa înca mai am un domiciliu in Romania (adresa cu care sunt facute toate actele de identitate, mai putin actul de casatorie), dar as dori sa divortez acasa (si asta înainte de a primi donatie de bunuri de la parintii mei, pentru a nu intra în partaj la momentul divortului). Am citit ca se poate divorta la notar, porcedura simpla, rapida si necostisitoare fata de cea din Franta. M-ati putea îndruma cu pasii pe care trebuie sa-i urmez in aceasta situatie, si asupra onorariilor ?

  Va multumesc anticipat.

  Cu stima,

  ES

  • Puteti divorba cu siguranta in Romania. Legislatia din ultima perioada permite acest lucru ceea ce este foarte facil pentru cei ce sunt casatoriti in tari care permit divortul extrem de restrictiv. De asemenea, pentru pronuntarea unei hotarari in acest sens puteti sa va adresati DOAR INSTANTEI DE JUDECATA in cazul dvs. Un coleg specializat in divorturi internationale urmeaza sa ia legatura cu dvs. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 25. Buna ziua
  Sunt casatorita de 12 ani tot cu un roman , dar ne-am casatorit in canada avand domiciliu tot in canada momentan urmand sa ma mut in europa , doresc sa stiu daca pot divorta in romania , si care sunt procedurile pentru a putea divortza , mentionez ca avem 2 copii minori , copii fiind cetateni canadieni .

  • Puteti divorta in Romania si de altfel incredintarea minorilor o puteti face aici, mai ales ca va intoarceti. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 26. buna seara ,sunt de origine romanca si am fost casataorita cu un italian,separarea si divortul l – am intentat si italia dar acolo in 3 ani se aproba,au trecut acei 3 ani dar avocata care ne-a reprezentat pe amandoi nu imi raspunde,eu locuiesc in roamania,cum pot afla daca in prezent sunt divortata?va rog frumos sa imi raspundeti si mie,nu avem copii si am fost amandoi de acord iar eu nu am avut pretentii

  • Dupa cum v-am mai comunicat, nu sunteti divortata in Italia daca nu aveti sentinta de divort. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 27. Buna ziua, Sunt casatorita in Romania din 2005. Amandoi suntem cetateni romani. in 2008 am venit impreuna in Canada ca si rezidenti. Acum suntem despartiti din Aprilie 2012 si avem impreuna un copil de 3 ani (cetatean Canadian). El s-a mutat in Romania de cand ne-am despartit iar eu am ramas in casa matrimoniala in Canada impreuna cu copilul. Eu am bagat divort in Octombrie 2012 aici in Canada iar el a bagat divort in Romania in Ianuarie 2013.El are avocat aici deasemenea. Eu am primit citatie din Romania sa ma prezint in Septembrie a acestui an.Eu nu am avocat acolo. As dori sa stiu care procedura de divort va fi valabila si aplicabila in lume? Cine divorteaza primul ? Care legi se vor aplica in cazul in care eu doresc sa vin in vizita in Romania?Cum ma poate afecta pe mine si pe fiica mea? Vreau sa mentionez ca aici deja s-a stability incredintarea fiicei mie dar fara drept de calatorie, alocatie lunara pt copil.
  El cere copilul in Romania de 2 ori pe an cate o luna. Va rog sa imi spuneti care lege se aplica si daca el poate sa obtina tot ce cere In Romania in cazul neprezentarii mele.
  Va multumesc

  • Se vor aplica cu prioritate dispozitiile de drept international iar primul proces deschis il va suspenda pe cel de-al doilea. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 28. Buna ziua,sunt de cetatenie romana si sunt casatorita de un an cu un cetatean marocan in italia,inca nu am facut transcrierea certificatului romanesc,nu avem copii si nici bunuri impreuna,as dori sa stiu daca este posibil sa divortez in romania.va multumesc.

  • Cred ca dvs. v am raspuns telefonic dupa ce ne-ati contactat. Pentru opinia larga, da puteti cu siguranta sa divortati in Romania dupa procedura noastra in maxim 3 luni de zile. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 29. M-am casatorit acum 3 ani in Romania cu un cetatean roman. Amandoi suntem stabiliti in UK acum, dar nu mai locuim impreuna de mai mult 2 luni. Vrem sa divortam de comun acord dar nu stim cum sa procedam. Ideal ar fi sa divortam in UK. Este posibil acest lucru si daca da, cat dureaza? Va multumesc.

  • Nu, conform prevederilor noastre, avem comeptenta exclusiva pentru actele de stare civila emise in Romania, instantele de judecata romane. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 30. Buna seara,

  Am fost impreuna cu un roman timp de 12 ani si ne-am casatorit in cele din urma in noiembrie 2010,in Marea Britanie.
  In Romania nu am avut resedinta comuna,dar suntem amandoi din Bacau.
  Avem impreuna un baietel,ce va implini 1 an luna viitoare.
  Din motive bine intemeiate,am fost obligata sa ma mut,impreuna cu fiul meu,din Anglia in Danemarca.Precizez ca am acordul tatalui,ca fiul meu sa traiasca aici impreuna cu mine,act eliberat de Ambasada Romana din Marea Britanie.
  Cum putem divorta in Romania,tinand cont de faptul ca eu locuiesc in Danemarca,iar el in Anglia?
  Si totodata,ce trebuie dus la indeplinire pentru a obtine custodia permanenta a fiului meu?

  Va multumesc pentru timpul acordat,

  Cu respect,

  Marta Adriana Mihai

  • Prezenta dvs. nu este necesara in Romania. Puteti divrota cu siguranta in cel mai scurt timp. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Bună ziua, sunt căsătorit și divorțat în Romania,ambii suntem români și trăim în Italia de 17 ani, suntem divorțați de 8 ani, întrebarea mea este,,,, am vreo obligație față de fosta sotie ? Pt că în Italia sunt alte legi. Eu am vrea treabă cu legile Italiei?

 31. Sunt in spania de 3 luni am un bebe cu mine de 2 ani sunt casatorita cu un roman iin romania de 3 ani.pot divorta de aici si sa raman cu bebe aici chiar daca sotul nu e de acord?
  Multumesc!

  • Puteti divorta in Romania, fara ca prezenta dvs. sa fie necesara aici. Cu siguranta va putem ajuta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • Acest lucru tine de o serie de elemente. Din pacate din scurta descriere a problemei nu va pot spune decat ca puteti obtine incredintarea doar daca exista toate elementele care sa faca judecatorul sa creada ca acesta ar creste in conditii optime alaturi de dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 32. Buna ziua.Sunt casatorita cu un cetatean Iordanian si casatoria a fost oficiata in Romania.Momentan locuim in Emirate si as vrea sa stiu cum pot divorta cel mai usor.Sper ca ma puteti ajuta.
  Multumesc

  • Puteti divorta in Romania cu siguranta, va putem ajuta iar daca sunteti de acord puteti divorta in maxim 4 saptamani. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 33. Buna,sunt romanca si sunt casatorita in grecia de 2 ani si ceva cu un grec,locuiesc in grecia in casa lui,dar am buletin romanesc si avem un copil minor .Ma gandesc serios la varianta divortului pentru motive destul de serioase,as vrea sa stiu daca pot divorta in romania si ce pot sa fac in legatura cu minorul care bineinteles vreau sa fie langa mine oriunde as fi,el vrea sa tina copilul aici,va rog ajutati-ma cu sfaturi ,ce trebuie sa fac ?mai am un copil din prima casatorie cu mine in grecia si e roman incredintat mie la divortul din romania.astept raspuns .multumesc

  • Buna ziua. Va scriu in legatura cu problema dvs. cu divortul. Va aduc la
   cunostiinta faptul ca puteti divorta fara niciun fel de problema in
   Romania, va putem ajuta cu acest aspect iar in maximum 4 saptamani, daca
   va intelegeti pe motivele de divort, puteti obtine desfacerea casatoriei.
   In tot cazul, discutia este mai aplca, in acest sens un avocat o sa va contacteze pentru a discuta toate elementele cu dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 34. Sora mea s-a casatorit in Germania, si e cetatean roman cu domiciliul in Germania ( nu mai are carte de identitate , ci doar pasaport cu drept de sedere definitiv in Germania ), are un copil minor si sotul nu e de acord sa divorteze. Ea lucreaza, el nu lucreaza de vreo 2 ani.
  Poate sora mea sa introduca actiune de divort in Romania ?
  Copilul va putea ramane la ea ?
  Este necesara prezenta ei sau a sotului ei la proces in Romania ?

 35. Buna seara, sunt cetatean roman, casatorit in Romania, eu si sotia avem si o fetita de 10 ani.toti 3 locuim in Anglia separati din ianuarie 2013 si nu mai pot lua legatura cu sotia, insa vreau divortul. ce ma sfatuiti?pot divorta?ma puteti reprezenta?

  • Cu siguranta puteti obtine asistenta specailizata privind acest tip de litigiu, mai ales ca suntem specializati de mai multi ani, in divorturi internationale. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Pentru cine e interesat despre calitatea serviciilor , va spun ca am reusit azi sa port o discutie legat de problema mea. Avocatul Cuculis “stie despre ce vorbim” , consider ca e pregatit din punct de vedere legal si ii dam drumul repede la actiune.
    Multumesc d-le avocat Cuculis, si astept urgent si rezultate in limitele posibilitatilor legale.

    O zi buna tuturor,
    chiar daca problemele ne coplesesc.

 36. BUNA ZIUA,SUNT ROMANCA,SUNT CASATORITA DIN 1987 IN ROMANIA,SUNTEM SEPARATI DIN 2008,NU AVEM COPII MINORI,NU VREAU PARTAJ SI AS VREA SA STIU DACA SE POATE SA-MI DEPUNA UN AVOCAT ACTELE DE DIVORT FARA CA EU SA MA PREZINT.MENTIONEZ CA SUNT DIN HUNEDOARA.

  • Cu siguranta va putem ajuta pentru depunerea actelor de divort mai ales ca nu puteti depune actiunea singura in cazul in care se va ajunge in calea superioara a recursului. In varianta specificata de catre dvs. apreciez un maxim de 3 luni pentru obtinerea sentintei de divort. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 37. BUNA ZIUA,SUNT ROMANCA REZIDENTA IN ITALIA,SUNT CASATORITA DIN 1987 IN ROMANIA CU UN ROMAN,NU AVEM COPII MINORI,SUNTEM SEPARATI DIN 2008,NU TREBUIE FACUT PARTAJ,SI AS VREA SA STIU DACA SE POATE SA-MI DEPUNA UN AVOCAT ACTELE DE DIVORT LA NOTAR SAU LA TRIBUNAL, FARA CA EU SA MA PREZINT DELOC. MENTIONEZ CA SUNT DIN HUNEDOARA. MULTUMESC ANTICIPAT.

   • BUNA SEARA,SUNT ROMANCA SI ACUM 12 ANII MAM CASATORIT CU UN CETATEAN TURC.NU NE-AM INTELES SI IMEDIAT DUPA CASATORIE LA UN AN MAM INTORS IN TARA,AM LUAT CERTIFICATUL DE CASATORIE .NU AVEM COPII INPREUNA ,CASATORIA NU A FOST INREGISTRATA IN ROMANIA.DE 12 ANII NU MAI STIU NIMIC DE EL CUM POT DIVORTA.VA MULTUMESC!

    • In primul rand, vreau sa va atrag atentia asupra impedimentului legal la casatorie in sensul ca pana la obtinerea unei HOTARARI JUDECATORESTI. NU puteti incheia o noua casatorie, aceata fiind incadrata la infractiune.
     Cu siguranta puteti divorta in Romania fara ca sotul dvs. sa fie chiar si de acord. Singurul lucru de care aveti nevoie este CERTIFICATUL DE CASTORIE TRANSCRIS.
     Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • buna seara, va deranjej din nou,vreau sa va spun ca certificatu de casatorie,il am eu la mine in ro.am vazut pe internet ca a iesit o conventia nr. 16 la monitorul din 5 iunie care zic ca nu mai terbuiesc legalizate sau apostilate.cum pot proceda ca ma chinui de 12 ani sa divortez de el .trebuie sa merg in turcia sal transcriu sau ce sa fac,va rog sa ma ajutati.

    • Buna ziua. Nu este necesara prezenta dvs. in tara. va putem ajuta sa divortati fara a fi in Romania de cetateanul turc si de altfel transcrierea o putem face tot noi in Romania. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 38. Buna seara stimate doamna/ domn avocat.
  Eu sunt casatorit in Canada cu o doamna cetatean canadian, casatoria oficiata acolo. Ne-am despartit, am fost separati 18 luni printr-o hotarare judecatoreasca de a lor, datorita tensiunilor aparute.
  Eu m-am intors in tara. Asa zisa sotia a spus ca o sa imi trimita actele de divort. Doresc ca sa stiu pana cand imi trimite actele, daca imi pot cumpara pe numele meu un apartament sau un autoturism??
  Casatoria a durat 3 luni.
  Nu avem absolut nimic in comun, nici copii.
  Ce ma sfatuiti sa fca??
  Va multumesc frumos.
  Vasile.V.

  • Daca a fost pronuntat divortul si hotararea este in termeni uzuali IREVOCABILA adica nu este supusa unei cai de atac sau nu mai poate fi atacata fiindca s-a scurs un anumit termn legal, da, puteti, acest imobil intrand in patrimoniul propriu. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

   • Multumesc pentru raspuns. Ideea e ca nu stiu daca a depus acte de divort, de 4 luni nu mai stiu nimic si nici nu stiu cum pot afla daca este vreun proces in curs acolo in Canada.
    Asta era ideea , daca in aceasta perioada, pana nu primesc nici o confirmare, nimic daca pot sa imi cumpar ceva ( masina, apartament)…
    Va multumesc

    • Ar fi mai indicat pentru siguranta sa deschideti dvs. procedura de divort in romania. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 39. buna seara va rog sa ma ajutati si pe mine in aceasta problema sunt casatorit cu o persoana din republica moldova casatoria a avut loc la domiciliul comun din vaslui.in 2004 momentan ea locuieste in italia eu locuiesc in uk,dupa casatorie ea nu si-a schimbat numele ramanand la numele de domnisoara in actele de identitate,unde pot depune actiunea de divort,cum pot desface casatoria fara a ma prezenta in romania ia ne fiind de gasit.

  • Stimate domn. Prin semnarea cu un avocat cel putin in acest tip de litigii si mai ales ca sunteti casatorit in Romania, competenta EXCLUSIVA, revine instantelor Romanesti. Puteti divorta fara a va prezenta, in Romania, reprezent fiind de catre un avocat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 40. buna seara. sunt casatorita de 4 ani in germania cu un cetatean german si avem un copil minor ( 3 ani) care are dubla cetatenie. de cand a aparut copilasul au inceput problemele si certurile asa ca anul acesta in luna ianuarie am venit in romania cu copilul (cu acordul tatalui). in luna august a venit dupa noi sa ne duca acasa dar au inceput din nou problemele si amenintarile si nu m-am mai intors. momentan sunt in romania cu copilul si vreau sa stiu daca as putea divorta aici si daca exista riscul sa-mi ia copilul spunand ca l-am rapit. si in cazul in care pot divorta din romania, custodia copilului tot aici se va decide? va multumesc anticipat

  • Buna ziua stimata doamna. Cu siguranta puteti divorta in Romania ceea ce va si sfatuiesc fiindca daca minorul va pleca in Germania atunci doar instanta de acolo va putea decide incuviintarea lui. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 41. sunt casatorita in franta de 5 ani cu un roman din bacau.Nu avem cetatenie franceza niciunul ,insa am deschis un P.F.A. [artizan] si au inceput certurile.DECI EU VREAU SA DIVORTEZ ;el nu vrea..Intrebarea mea este ; pot sa divortez in Romania?El in franta se muta de colo ,colo ,nu are un domiciliu stabil,deci nu are o adresa de unde as putea sa-l iau.ce sanse am sa pastrez firma?.VA MULTUMESC ANTICIPAT!

  • Buna ziua stimata doamna. Asa cum probabil ati citit puteti divorta cu siguranta in Romania mai ales ca atata timp cat sunteti casatoriti in Romania, doar Romania este competenta teritorial si international sa desfaca aceasta casatorie. In ceea ce priveste PFA-ul acesta este nominal in sensul ca nu poate fi transferat de la o persoana la alta. Cu bine, av Cuculis 0722298011

 42. Buna ziua.sunt romanca,casatorita cu un cetatean nigerian in austria de 5 ani.Suntem amandoi de acord sa divortam,doar ca el nu prea poate veni in romania(din motive personale),si mie imi e foarte urgent sa divortez.Intrebarea mea e:putem divorta rapid in Romania,fara prezenta lui?daca da,care sunt costurile dv?

  • Buna ziua stimata doamna. Va asiguram in primul rand de disponibilitatea noastra si ulterior de faptul ca putem sa va ajutam sa divortati in Romania fara prezenta sotului din Nigeria, mai ales ca sunteti prin acord in maximum 1 luna. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 43. Buna seara, sunt casatorita cu un cetatean turc. Casatoria a avut loc in Turcia, este recunoscuta la Consulat. Avem o fetita. Pot divorta din romania? Fetita are si certificat de nastere romanesc. Sunt sanse sa obtin custodia?

  • Buna ziua stimata doamna. Asa cum am indicat tuturor cititorilor putei divorta in Romania de cetateanul TURC, cu , sau fara prezenta dvs. cat si a lui. In functie de aspectul intelegerii poate dura de la 2 pana la 5 luni de zile o pronuntare a divortului in Romania. In deosebi, daca nu va intelegeti pe cresterea minorului atunci instanta romaneasca prin comisie rogatorie va efectua ancheta sociala, ulterior va dispune la cine ramane copilul. Va pot da o indrumare de referinta, atunci cand vine vorba de cetatenii din alte state ce NU SUNT MEMBRE U.E, incredintarea se face catre cetateanul din statul membru U.E.
   Prin urmare, un raspuns scurt, este da, puteti divorta in Romania cu siguranta.

   Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 44. BUNA ,AM O INTREBARE POATE REUSITI DUMNEAVOASTRA ,SA MA AJUTATI, CA DE 13 ANII MA CHINUI SA DIVORTEZ DE UN CETATEAN TURC, DAR NU REUSESC,AM UMBLAT CAM LA TOTI AV. DIN RO.DOAR BANI LUATI SI NIMIC REZOLVAT,EU IN1999 MA-AM CASATORIT CU CETATEANUL TURC SI IN 2000 EU MA-AM INTORS IN RO.AM LUAT LIVRETUL DE FAMILIE CEL INTERNATIONAL.DAR NU ESTE VALABIL IN RO.MI-AU CERUT CERTIFICAT DE CASATORIE TURCESC AV.NU STIAM CA SE ELIBEREAZA SI CERTIFICAT DE CASATORIE.UNDE TREBUIE SA MERG SA SCOT CERTIFICAT DE CASATORIE FARA A FI NEVOIE SA MA DEPLASEZ IN TURCIA,DEOARECE NU MAI STIU LIMBA,DACA MERG LA AMBASADA RO.-TR.DIN BUCURESTI,SE POATE ELIBERA ACEST ACT.SI DUPAIA TREBUIE TRADUS SI LEGALIZAT CA SA POT DIVORTA IN RO. VA MULTUMESC DIN SUFLET SI POATE MA PUTETI AJUTA!!!

  • Stimata doamna, acestei intrebari s-a mai raspuns si in urma cu 2 luni de zile, chiar mai mult de atat v-am explicat atunci ca puteti divorta in Romania. Desi la vremea respectiva ati solicitat ca un avocat sa va contacteze, acest lucru s-a petrecut de 2 ori la intervale diferite iar dvs. nu ati oferit un raspuns. Nu trebuie sa va deplasati in Turcia, aveti nevoie doar de Buletin si numele sotului, certificatul poate fi scos duplicat din Romania. av. Cuculis Adrian 0722298011

 45. buna,domnul av.am incercat sa va sun aseara cu nr. de tel.de italia,deoarece nu locuiesc in ro.nu am cum sal postez…va rog frumos sa-mi raspundetii sau sa sunati dumneavoastra,nu stiu cum pot lua legatura.acum 2 luni la fel am incercat sa va sun dar nu raspundeti eu dupa ora 18 sunt acasa,unde lucrez nu am semnal si nu pot raspunde va multumesc….

  • Stimate domn. Procedura de divort in Romania se poate intreprinde fara nicio problema indiferent de unde sunteti. Nu aveti obligatia de a va prezenta, mai ales daca dati mandat avocatului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 46. Va rog sa ma ajutati!! sunt disperata…sunt casatorita cu un italian,in Italia,de 4 ani eu am revenit in tara si locuiesc cu parinti.nu am recunoscut casatoria in Romania nu avem copii nu avem bunuri de impartit.Va rog sa imi spuneti daca pot sa divortez in Romania si cam cat dureaza.mentionez ca el nu este deacord cu divortul santajandu-ma sa ii dau bani daca vreau sa divortez de el.Astept raspunsul dmv…va multumesc anticipat

  • Buna ziua stimata doamna. Casatoria dvs. este recunoscuta insa nu este transcrisa pentru opozabilitate. In sensul ca ultimul demers pe care ar fi trebuit sa il faceti era de a transcrie. Daca sunteti casatorita in Italia, puteti divorta in Romania, judecatoria sector 5 Bucuresti, mai ales daca puteti face dovada resedintei. In acest sens, aveti nevoie DOAR de copie C.I date citare SOT si certificat Italian de casatorie, tradus si legalizat.Pe site-ul nostru veti pute identifica mai multe sentinte de DIVORT intre un cetatean roman si unul strain, chiar italian. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 47. buna ,locuiesc in franta de 2 ani ,lucrez cu contract ,de un an de zile,dar nu am inca carte de sejur:as vea sa stiu daca pot divorta in franta si ce pot faca ca fiul meu de 6 ani sa imi fie incredintat pana la pronuntarea divortului:multumesc

  • Buna ziua stimata doamna. Nu ne-ati comunicat unde sunteti casatorita si daca exista si imparteala IMOBILIARA sau MOBILIARA intre soti. O sa va rog de asemenea sa ne comunicati, in cazul in care aveti casatoria oficiata in alt stat decat cel ROMAN, transcrierea in Romania, daca a fost efectuata? Cel mai facil pentru dvs. este sa divortati in Romania si acest lucru vi-l spun de pe acum, nu necesita prezenta dvs. la instanta.Referitor la minor, il puteti obtine doar in urma unei ordonante presedintiale prin care sa il solicitati pana al solutionarea litigiului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 48. buna ziua ma numesc andrada si as dori sa divortez stau cu sotu an germania sotul e si el roman avem doi copii ampreuna 3, si respectiv 7 ani, sotul are apartament pe numele lui an romania si micile lucruri care leam facut nu cred ca ar mai avea sens sa ma judec si pentru ele as avea o antrebare as vrea un divort prin instanta deoarece nu cred ca ma voi antelege cu sotu an privinta copiilor si as vrea sa mai stiu daca as avea vreo sansa sa iau copii la mine stiu ca si el are drepturi asupra lor dar vreau ca si copii sa locuiasca cu mine nu am locuinta cred ca am sa stau la parintii mei si deocamdata am avut servici an germania si daca as vrea sa revin an tara pentru divort trebuie sa stau pana se va gata sau cum se procedeaza eu am un salar de 400 euro deoarece ma ocup si de copii si nu pot munci norma antreaga va rog din suflet sa ami raspundeti la mesaj si cam cat mar costa an instanta divortul

  • Dupa cum ati observat exista precedente in materia divortului,dosare intrumentate de catre noi si finalizate cu succes chiar si fara prezenta partilor. Nu este necesara prezenta partilor atata timp cat dvs. acordati un mandat de reprezentare avocatului. Acesta are la dispozitie posibilitatea de a taia o delegatie avocatiala si practic aceasta este echivalentul unei procuri autentice. Un coleg avocat urmeaza sa va contacteze in cel mai scurt timp pentru a va da o solutie problemei dvs. Cu stima, av. Cuculis 0722298011

 49. Buna ziua

  Sunt casatorita de 7 ani de zile cu un cetatean nigerian. Locuim amandoi in Austria. In urma casatoriei au rezultat doi copii, unul in varsta de 6 ani in prezent, iar celalalt de 4 ani. In trebarea mea este daca pot divorta in Romania? Suntem amandoi de acord cu privire la divort, avand in vedere ca de 2 ani de zile nu mai locuim impreuna. Este de acord totodata sa mi se incredinteze custodia copiilor in totalitate. Daca pot divorta in Romania, spuneti-mi va rog daca este necesara prezenta lui la divort si a copiilor?
  Va multumesc

 50. Sunt casatorita de 7 ani de zile cu un cetatean nigerian. Locuim amandoi in Austria. In urma casatoriei au rezultat doi copii, unul in varsta de 6 ani in prezent, iar celalalt de 4 ani. In trebarea mea este daca pot divorta in Romania? Suntem amandoi de acord cu privire la divort, avand in vedere ca de 2 ani de zile nu mai locuim impreuna. Este de acord totodata sa mi se incredinteze custodia copiilor in totalitate. Daca pot divorta in Romania, spuneti-mi va rog daca este necesara prezenta lui la divort si a copiilor?

  Va multumesc

  • Copii in general nu sunt solicitati in cadrul acestei proceduri doar daca se cere si incredintarea lor, insa doar in cazuri exceptionale conform codului civi. av. Cuculis 0722298011

 51. buna ziua, am o intrebare un om turc si o femeie romanca pot sa se casatoreasca in germania sa obtina cetatenie germana intrun an de zile si is veniti acum recent in germania de o luna. va multumesc

 52. Buna ziua
  Sunt cetatean roman si muncesc in strainatate. intrebarea mea este daca pot da divort de sotia mea care este in Romania fara ca eu sa vin in tara. daca da cum trebuie sa fac si ce acte sunt necesare? Mentionez ca avem un copil care este major si ca ne-am casatorit pe teritoriul Romaniei.. Va multumesc;

  • Stimate domn, nimic mai simplu decat sa divortati la distanta. In cazul de fata, conform codului de procedura civila, art. 914 si urmatoarele puteti da mandat de reprezentare iar avocatul emite o delegatie avocatiala in baza careia va poate reprezenta.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 53. Buna ziua
  Am si eu o intrebare asi dori sa divortez de sotul meu. Noi locuim in Anglia. Pana in momentul de fata sotul ne-a intretinut pe mine si pe copil care il avem in urma casatoriei. Asi dori sa aflu cum asi putea divorta de el, care ar fi pasi de urmat si onorariul. Si daca copilul va ramane la mine indiferent daca situatie. Va multumesc si astept raspuns asi vrea sa inaintez divort cat mai repede posibil si nu pot venit la termenul de judecata daca este obligatorie

  • Buna ziua. Am sa fiu succint pentru a nu intra in detalii juridice ce v-ar putea incurca. In primul rand raspunsul pentu desfacerea casatoriei este unul afirmativ, puteti divorta in Romania, Bucuresti, judecatoria sectorului 5. Secundar, nu este necesara prezenta dvs. iar in priviinta copilului in cazul in care este minor trebuie discutat si un program de vizitare, locuinta, pensie de intretinere.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 54. buna ziua domnule avocat, in octombrie 2013 am divortat la notar sotul cetatean italian su eu cu dubla cetatenie , odata ajunsi in italia nu reusesc sa fac transcrierea pt ca statul italian inca asteapta raspunsul din partea ministerului de afaceri externe privitor la certificatul 39 eliberat de biroul notarial,acum eu ma gasesc in situatie dificila , fiind in Romania divortata si in Italia casatorita ,pe situl ambasadei italiene la bucuresti ei au scris ce documente sunt obligatorii pentru transcrierea divortului in italia , inclusiv celor facute prin notar,va rog sa imi spunet ce este de facut cum puteti sa ma ajutati , intrucat eu vreau sa ma recasatoresc ,va multumesc

 55. am solicitat nulla osta de la ambasada Romaniei in Italia pt a ma recasatori si in statul civil romanesc sunt divortata , deci daca ma recasatoresc ce se poate intampla?va rog sa ma contactati prin email , sunt dispusa sa vin in Romania pt a rezolva problema

 56. Stimate Domn,

  fratele meu este casatorit cu sotia din 2007 in Romania. Ei au locuit impreuna in casa parintilor nostrii pana in 2011 cand s-au mutat in Germania unde fratele meu a avut de lucru. Cei doi inca locuiesc impreuna in acelasi apartament in Germania impreuna cu fiica lor in varsta de 6 ani. Divortul este dorit de ambele parti insa fratele meu doreste sa inainteze cererea in Romania mandatand un avocat care sa il reprezinte, sotia lui insa doreste sa divorteze in Germania dupa legea de acolo. Prin asta spera sa obtina avantaje financiare dupa divort (intretinere 1 an dupa divort). Nu au bunuri de impartit.
  Intrebarea mea este: Ce instanta este competenta in cazul in care fratele meu a intentat divortul in Romania. Si poate stabili instanta din Romania dreptul de vizitare si pensia alimentara? Ce se poate face in cazul in care ea nu respecta hotararea instantei in privinta dreptului de vizitare. Se poate pronunta divortul in lipsa ei, daca se va opune sa divorteze?

  Va multumesc anticipat pt. raspunsul pe mail.
  Cu respect

  • Stimata doamna, sunt 2 aspecte importante.
   In cazul in care frate dvs. inainteaza actiunea in Romania primul si ulterior este inaintata actiunea in Germania, exista asa zisa CONEXARE INTERNATIONALA si se va judeca in Romania.
   Conform art. 914, competenta este instanta ROMANA si nu cea din GERMANIA fiindca ambii sunt cetateni romani si nu exista elemente de extanietate. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 57. Buna ziua,

  Va rog sa imi spuneti daca pot divorta in Romania avand in vedere ca sunt casatorita cu un cetatean francez (am dubla nationalitate) si locuim in Franta dar locuiesc si in Romania in resedinta mea de pe CI romaneasca. Certificatul de casatorie este transcris in Romania dar el nu are CI pe adresa mea din Romania.
  Cu multumiri anticipate si respect

  • Conform art. 914 teza a 2-a, aveti posibilitatea sa divortati la judecatoria Sectorului 5. In cazul in care exista o buna intelegere, puteti divorta ORIUNDE la orice instanta competenta material.Importat de spus este,ca prin mandatarea avocatului, prezenta dvs. nu mai este necesara. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 58. Va rog sa ma ajutati de 12 ani sunt casatorita in romania cu un cetatewn arab,dupa casatorie neam vazut de 2 3 ori de mai bine de 10 ani nu stiu nimic de el eu sunt din alba iulia si monentan locuiesc in spania in 2013 am initiat divortul in alba iulia iar dupa aproape un an de zile avocata mea zis ca ar exista posibilitatea ca jud.alba sami trimita dosarul la bucuresti el actul are un s.r.l in alba iulia si am dovedit dominiciul aestui s.r.l dar nu are domiciliu stabil in romania ce are trebui sa fac

  • Buna ziua stimata doamna. Imi pare rau ca va spun si trebuie sa fac o asemenea remarca insa aparatorul dvs. nu a citit dispozitiile legale de la 911 cod procedura civila priviind divortul si competent aINTERNATIONALA. Daca sunteti ambii cu reedintele in afara, competenta este in favoarea judecatoriei SECTORULUI 5 BUCURESTI in mod OBLIGATORIU. O sa fie trimis in Bucuresti cu siguranta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 59. Buna ziua as dori sa iau legatura cu dumneavoastra prin email in legatura cu un divort. Astept raspuns .o zi buna

   • buna ziua,in urma cu 1 an m-am casatorit in tunisia cu un cetatean tunisian,am locuit foarte putin impreuna(doar 2 luni,nu m-am obisnuit cu viata de acolo si am plecat in anglia la familia mea.In urma cu o luna am primit o scrisoare de la curtea de apel din anglia ,precum sotul meu imi cere divortul si in data de 20 mai trebuie sa ma prezint in tunisia pt a divorta.Nu am posibilitate sa fiu acolo in data respectiva,cum ar trebui sa procedez?Si daca nu ma prezint care sunt consecventele?Precizez,casatoria nu a fost inregistrata la ambasada sau in romania,multumesc frumos

 60. Buna ziua. Sunt roman casatorit cu o romanca in italia. Nu am locuit niciodata impeeuna in romania dar avem un apartament in italia. Pot divorta in romania? As dori mai multe informatii daca se poate sa ma contactati pe adresa de email de mai sus. Va multumesc.

 61. Buna,
  Ma numesc Camelia si sunt casatorita cu un cetatean american si avem o fetita de 5ani.Locuiesc in Statele Unite de 6 ani si de cand am venit aici am vazut un alt om decat cel pe care il stiam eu. Suntem casatoriti in Romania si as dori sa stiu daca pot divorta aici in America tinand cont ca sunt cetatean american.

  Multumesc.

  • Buna ziua. Sub nicio forma nu se poate desface Casatoria acolo mai ales ca nici nu fac parte din U.E . Legea Romana este foarte categorica in priviinta actelor incheiate aici! Puteti totusi, divorta in Romania fara a va prezenta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 62. Buna ziua. Sunt casatorit de 17 an,avem o fata de 13 ani si de 9 ani muncim in Grecia. Pe 8 martie sotia a plecat de acasa luand si fata si ceva lucruri din casa. Nu mi-a dat motive pt parasirea domiciliului. Acum cateva zile a trimis fata sa fure certificatul nostru de casatorie si al fetei de nastere. Eu vreau sa vin in tara sa depun actele de divort. Ea ma ameninta ca pune acolo divortul,ca merge la politie sa nu ma lase sa parasesc Grecia. Se poate asa ceva? As vrea sa-mi dTi niste explicatii pt divortul cetatenilor ramani din strainatate legate de cazul meu. Va rog din suflet cat puteti de repede. Multumesc!

  • Buna ziua stimate domn. Divortul cu elemente de extranietate se poate cere si in Romania, fie pe calea intelegerii fie prin calea forului de necesitate. Dvs. nu mi-ati dat toate detaliile referitoare la modu,locul unde a fost oficializata casatoria, in cazul in care a fot inchiisa in Grecia, daca a fost si transcrisa, etc. In principal da, puteti divorta in Romania fara probleme si oarecum este si indicat fiindca aveti cetatenia comuna si pentru aceasta legea va da un drept preferential de a divorta, mergandu-se pe cetatenia comuna. In tot cazul, situatia trebuie sa o cunoastem in detaliu. O zi buna, av Cuculis 0722298011

 63. buna ziua.eu sunt casatorit in italia in 2005.in 2007 am semnat o separare tot acolo.m-am intors in tara tot in 2007 neinteleganduma cu sotia mea care este cetatean italian.ajuns acasa nu m-am mai gandit la casatoria de acolo reluand viata de aici.eram tanar pe vremea cand ma casatoream si nu stiam nimic de legi.nu am transcrisa casatoria aici,ideea este ca in 2008 mi-am schimbat buletinul pentru ca expirase si crezand ca daca sunt casatorit acolo aici nu este valabil nestiind legile,in buletin am declarat ca sunt necasatorit.cand am cumparat un imobil am declarat la fel la notar in acte si chiar si la locul de munca.sunt intr-o situatie delicata.am inceput de curand sa ma interesez de lege cunoscand pe altcineva cu intentia de a ma casatori.ce am facut eu este cod penal cred.nu stiu cum sa indrept situatia.telefonul sotiei mele nu il mai am.am vorbit mai demult cu ea cand spunea ca s-a mutat in republica dominicana.nu mai stiu nimic.sper sa o gasesc cumva pana la urma.nu stiu daca a contat ca am semnat separarea in italia.nu stiu legile de acolo.nu stiu cum sa indrept situatia si sa pot divorta.nu am certificat de casatorie nu am nici un act.am un act expirat insa original care se chiama PERMESSO DI SOGGIORNO UNDA SCRIE CA SUNT CASATORIT CU SOTIA MEA SI DOMICILIUL UNDE AM STAT IMPREUNA.CE SE VA INTAMPLA DACA FAC TRANSCRIEREA ACTULUI DE CASATORIE AICI SI EU APAR PESTE TOT NECASATORIT?CUM POT DIVORTA/CUM POT INDREPTA ACEASTA GRESEALA FACUTA IN NESTIINTA?VA ROG SA IMI RASPUNDETI DACA POT SA FAC CEVA FARA SA AM DE A FACE CU LEGEA DE AICI.VREAU DOAR SA DIVORTEZ.MULTUMESC MULT

  • In regula. In primul rand, pastrati informatia asta doar pt. dvs. Fals, uz de faz, fals in inscrisuri oficiale,fals sub semnatura privata si topul bigamia. Prin urmare, consider ca o asemenea discutie poate fi facuta particular, este un exemplu bun si pentru ceilalti interesati si va spun sigur ca sunt multe persoane in situatia dvs. Se poate rezolva, evident, multumesc. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 64. sunt casatorita de 6 ani am un copil de 2 ani sunt stabiita in germania si vreau sa divortez .nu pot veni in romania. pot divorta in germania? daca da cum procedez? suntem amandoi romani si casatoria a avut loc in romania.

  • Buna ziua. Legea noastra stabileste o competenta exclusiva in aceasta materie, pentru casatoriile efectuate in Romania si pentru cetatenii acestora. Puteti la fel de bine, prin acord, sa divortati in Romania cu reprezentare, fara nicio problema, fara prezenta si intr-un interval stabilit intre 2-4 luni de zile. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 65. Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean roman,eu fiind din Republica Moldova. Casatoria a avut loc in Alba Iulia, Or.Cugir acum un an. Impreuna avem o fetita de 8 luni. Locuim impreuna in Bucuresti. Actul de casatorie a fost transcris mai apoi in Republica Moldova. Unde am voie da depun cererea de divort? Pot oare in Republica Moldova? multumesc!

 66. complicata. Am un baietel de 5 ani, pe care l-am reconoscut singura in romania. Tatal lui biologic mi-a intentat proces pt recunoasterea paternitatii, dar tutela definitiva si irevocabila mi-a fost incredintata mie de autoritatile romane. In urma cu 2 ani am decis sa incercam sa intemeiem o familie si ne-am casatorit in spania. Dar lucrurile nu au mers. Momentan nu am vorbit sotului despre divort, vreau inainte de a lua o decizie sa stiu daca incredintarea tutelei copilului mai este valabila dupa casatorie, eu momentan ma stabilesc in germania cu copilul. As vrea sa stiu si procedura si termenul divortului precum si costul daca e posibil

  • Buna ziua stimata doamna. Tinand cont de confidentialitatea necesara comunicarii acestor date, toate aceste informatii vi le vom comunica pe adresa de email lasata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 67. Buna ziua; sunt casatorita din 2004 cu un cetatean egiptean, casatoria s-a facut la un minister (cred ca al afacerilor externe) in Egipt, si a fost transcrisa in Romania in 2005; domiciliul nostru comun este in Romania; daca divortam amiabil aici in Romania, cum pot transcrie actul in Egipt? trebuie sa angajez un avocat de acolo?

  • Transcrierea acolo este o chestiune de optiune si poate fi facuta prin ambasada lor aici in Romania. Puteti divorta cu siguranta si in Romania.Cu stima, av Cuculis 0722298011

 68. Buna ziua,
  Prietenul meu s-a casatorit in Galati acum cativa ani, cu o romanca, si s-a mutat cu aceasta in America. Ei au divortat in America, are hotararea definitiva de divort cu apostila de la stat, insa am inteles ca nu este valabila in Romania, si ar trebui sa divorteze iar aici. Ea a ramas acolo, neavand cum sa o mai contacteze. Exista posibilitatea sa legalizeze acest act si in Romania fara sa fie nevoie de ea?
  Multumesc!

  • Buna ziua stimata doamna, aici nu se discuta de legalizare, aici se discuta de RECUNOASTEREA HOTARARILOR STRAINE care se face oricum in Bucuresti la Tribunal. Prin urmare, nu trebuie sa divorteze aici, este bine ca are hotararea apostilata insa doar in TRIBUNAL poate sa rezolve situatia. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 69. Buna ziua,
  Sunt casatorita cu un francez in Franta de 2 ani avem o fetita nascuta in franta.
  intrebarea mea este pot sa divortez in Romania?si ce conditii trebuie sa detin pentru a avea custodia fetitei.
  Va multumesc mult pentru un raspuns
  Cu stima

 70. Buna ziua.Sunt separata de sotul meu de un an si jumatate.Casatoria a fost facuta in tara in orasul Vaslui.I-am cerut certificatul de casatorie sotului dar a refuzat.Atunci am contactat un avocat dar care sa spun asa ma cam pacalit si la bani si la acte.L-am schimbat si am luat alt avocat dar nu este din vaslui.Eu sunt plecata in strainatate si el la fel in tari diferite.Avocatul este imputernicit cu tot.In luna martie a putut sa obtina duplicatul certificatului de casatorie.Au fost trimise cereri dar nimic.Ce se poate face sa decurga mai repede lucrurile.

 71. Buna ziua!M-am casatorit cu un cetatean roman in urma cu 7 ani in Arad.De 3 ani locuim impreuna in Austria si avem un copil in varsta de 4 ani.In urma nenumaratelor certuri ,eu am luat hotararea de a divorta.Intrebarea mea este daca pot divorta in Austria nefiind nici unul dintre noi cetatean austriac.Va multumesc!

  • Buna ziua, pentru actele emise de autoritatile romane, exista un principiu de competenta exclusiva a institutiilor si autoritatilor din Romania. Prin urmare, puteti divorta in Romania la Judecatoria sectorului 5, in cazul in care va intelegeti pe toate pricinile si accesoriile cererii, puteti rezolva in limita a 2 saptamani divortul la instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 72. Buna ziua! In urma cu 7 ani m.am casatorit cu un cetatean roman in Arad.De 3 ani locuim in Austria si avem un copil de 4 ani.In urma nenumaratelor certuri am decis sa divortez.Intrebarea mea este daca pot divorta in Austria noi amandoi fiind cetateni romani.In cazul in care pot divorta in Austria, divortul se face dupa legea austriaca sau legea romana? Va multumesc !

 73. Buna ziua, va prezint urmatoarea speta : am cetatenie romana , sunt casatorita cu cetatean roman care are de opt ani si cetatenie franceza.; casatoria a avut loc in Franta . atat eu cat si sotul avem domicilul si in Romania ; nu avem copii ; dorim sa divortam.
  Intrebarea este :
  1. daca se poate divorta in Romania ;
  2. in cazul unui raspuns afirmativ ce acte imi sunt necesare ( ajung in tara la inceputul lunii august si as stii ce acte sa iau cu mine )
  3. daca este necesara prezenta noastra in tara
  4. ce tarife practicati in cazul acestei spete si daca biroul de avocatura pe care il reprezentati este deschis in luna august). Mentionez ca sunt din Bucuresti si doresc sa iau legatura cu dvs.
  Multumesc anticipat.

  • Buna ziua, va prezint urmatoarea speta : am cetatenie romana , sunt casatorita cu cetatean roman care are de opt ani si cetatenie franceza.; casatoria a avut loc in Franta . atat eu cat si sotul avem domicilul si in Romania ; nu avem copii ; dorim sa divortam.
   Intrebarea este :
   1. daca se poate divorta in Romania ;
   2. in cazul unui raspuns afirmativ ce acte imi sunt necesare ( ajung in tara la inceputul lunii august si as stii ce acte sa iau cu mine )
   3. daca este necesara prezenta noastra in tara
   4. ce tarife practicati in cazul acestei spete si daca biroul de avocatura pe care il reprezentati este deschis in luna august). Mentionez ca sunt din Bucuresti si doresc sa iau legatura cu dvs.
   Multumesc anticipat.

  • Puteti divorta in Romania in mod sigur, actele vi le voi insirui pe adresa personala iar prezenta dvs. nu este necesara. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 74. Buna ziua. Am divortat deja de un an in Anglia, insa as dori sa fie recunoscut certificatul de divort in Romania pentru o eventuala noua casatorie si schimbat de nume in acte,

  Ma puteti sfatui care sunt pasii de urmat?

  Multumesc!

 75. Buna ziua,

  In 2005 m-am casatorit religios in Atena, cetateni romani fiind. In 2007 am nascut un copil in Romania, dar din pacate, relatia noastra a luat sfarsit si tatal copilului meu, incepand cu iulie 2011 a plecat in Cipru si ne-a abandonat. Ceea ce ma intereseaza acum, pentru stabilirea custodiei, este : recunoasterea casatoriei este necesara, posibila? Sau pot intenta direct proces pentru stabilirea custodiei si a pensiei alimentare?
  In asteptarea unui raspuns va multumesc anticipat.

  Cu deosebita consideratie,

  • Buna ziua, poporul elen pune mare accent pe casatoria religioasa, insa pentru a putea face dovada casatoriei, in cazul in care nu aveti ceritificat ecleziastic atunci puteti deschide direct actiune pentru stabilirea domiciliului minorului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 76. Buna ziua

  In 2011 m-am casatorit in Marea Britanie cu un cetatean Roman.
  Nu mai locuim impreuna de 2 ani dar amandoi suntem in Marea Britanie.
  Pot transcrie certificatul britanic de casatorie in Romania cand merg in concediu si fara ca el sa fie prezent si totodata sa incep procesul de divort ?
  Pot sa imputernicesc pe cineva dupa sa se ocupe de tot si sa ma reintorc in Marea Britanie.
  Multumesc!

  • Buna ziua, procedura poate fi initiata fie in Romania fie in UK la consulatul de acolo.In legatura cu divortul, cu siguranta aici in Romania puteti divorta, un email a fost deja trimis pe adresa dvs. cu toate datele.Termen general de divort 2 luni. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 77. Buna ziua.
  Sunt casatorita in Belgia cu un cetatean britanic si avem un copil impreuna de doar 6saptamani. As dori sa stiu daca se poate sa intentez procedura de divort din Romania si ce sanse am sa pastrez copilul. Unde are loc procesul, Romania sau Belgia? Ce acte as avea sa iau cu mine pt ca sotul meu le-a ascuns bine sa nu am acces la ele. Conteaza ca vin cu copilul in tara si nu ma mai intorc cu el in Belgia pt ca demarez procedura de divort? Adica ma poate da cunva in judecata ca il fur? Tot ceea ce conteaza este sa-mi pastrez copilu. El m-a amenintat ca se poate face numai din Belgia si trebuie sa fiu prezenta la audieri de custodie dar pentru mine este imposibil pentru ca ei depind de el financiar aici si nu am locuinta si /sau bani. Eu inca am buletin de Romania. El este divortat de prima sotie si are custodia totala a celor doi copii impreuna.
  Cu stima si respect,
  Madalina

 78. Buna ziua.
  Sunt casatorita in Belgia cu un cetatean britanic si avem un copil impreuna de doar 6saptamani. As dori sa stiu daca se poate sa intentez procedura de divort din Romania si ce sanse am sa pastrez copilul. Unde are loc procesul, Romania sau Belgia? Ce acte as avea sa iau cu mine pt ca sotul meu le-a ascuns bine sa nu am acces la ele. Conteaza ca vin cu copilul in tara si nu ma mai intorc cu el in Belgia pt ca demarez procedura de divort? Adica ma poate da cumva in judecata ca il fur? Tot ceea ce conteaza pentru mine este sa-mi pastrez copilu. El m-a amenintat ca se poate face numai din Belgia unde se acorda numai 50/50 si trebuie sa fiu prezenta la audieri de custodie dar pentru mine este imposibil pentru ca ei depind de el financiar aici si nu am locuinta si /sau bani. Eu inca am buletin de Romania. Parintii mei locuiesc intr-un apartament cu 3 camera iar mama este bugetara. El este divortat de prima sotie si are custodia totala a celor doi copii impreuna. Odata ce pasaportul copilului este gata ( pentru ca am ales sa aiba cetanie britanica) il pot scoate din Belgia numai cu acordul lui?
  Cu stima si respect,
  Madalina

  • Buna ziua. De preferat este sa deschideti procedura in Romania fiindca aveti avantajul legii locului si cetateniei. Strangeti toate dovezile despre care ne comunicati pentru a putea face dovada in fata instantei ca minorul trebuie sa ramana in grija dvs. spre interesul sau superior. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 79. Buna ziua stimate domn/doamna avocat ( a) .Sunt casatorita de 1 an si 6 luni cu un cetatean Malian eu sunt de origine Romana ne-am casatorit in cipru am ramas in sarcinata dupa care am venit in Franta sa nasc aici.Am facut inregistrarea casatoriei la Ambasada din cipru si inregistrarea certificatului romanesc la fetita,relatia mea cu sotul numai functioneaza,nu se ocupa de fetita etc.Cand ne-am casatorit fiecare imparte ne-am pastrat numele de familieiar cand sa nascut fetita am dat numele tatalui.Daca divortez de el pot pastrafetita,vreau neaparat safie fetita la mine.Va multumesc anticipat.Astept raspuns urgent

 80. buna ziua,m-am casatorit in 1993 in tunis ,am trei copii minori si de un an de zile m-am intors in tara .Doresc divortul fara a ma deplasa in TUNIS si dreptul sa imi vad copiii in vacante fara alte pretentii materiale.Dati-mi va rog macar o sugestie cu ce anume sa incep aceasta procedura .va multumesc.

  • Buna ziua. In mod normal puteti divorta in Romania fara implicatii. Insa, ne sunt necesare si alte elemente referitoare la aceasta uniune, pentru a va putea da un raspuns complet. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 81. Buna ziua va rog din suflet sa mi ras pun de ti la o intrebare: vreau sa mi aduc iubitul turc in vacanta in Romania 1 saptamana sau 2.Ce acte sunt necesare pentru acest lucru? Va multumesc mult

 82. buna ziua.Am fost casatorita cu un cetatean strain,nu mai locuim impreuna de mai bine de 10 luni,divortul este pronuntat doar in strainatate.Ce se intampla daca se naste un copil pana la înregistrarea divortului si in Romania?Cum se poate proceda pentru a nu fi trecut pe numele fostului sot ci pe numele adevaratului tata?

  • Buna ziua. Casatoria este desfiinatta la data pronuntarii in strainatate. In Rom. trebuie sa faceti recunoasterea hotararii in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 83. Buna sunt casatorita cu un cetatean italian . Casatoria a fost facuta in italia si transcrisa in Romania. Daca el nu vrea sa vina in Romania pt divort pot face divortul farà el?? De c’è acte am nevoie ?? Cat ma costa toata treaba ?? Cum pot sa procedez daca din partea lui nu am collaborare pt acest divort ??

  • Buna ziua, referitor la solicitarea dvs. pentru desfacerea casatoriei pe teritoriul Romaniei, va comunicam faptul ca in mod cert acest lucru este posibil chiar si in lipsa sotului dvs. Daca totusi reusiti sa va intelegeti in vederea divortului acest lucru poate dura pana la 3 luni de zile fiind un divort remediu/acord/ Cu stima, av Cuculis 0722298011

 84. Buna ziua sunt casatorita din luna a 11 din 2013 cu un turc m-am casatirit la un monent de nervi si gelozi in urma unei certi cu concubinul ..ulterior am aflat ca sunt insarcinata cu concubinul dupa cadatoria cu turcul…dar deja nu mai aveam nici un semn de viata dela cetateanul turc cu acesta luam legatura printr-un amic de al lui..la ceva timp am aflat k acesta vroia sa se foloseasca de mine pt.a obtine cetatenia romana..acum amicul acestuia ma ameninta ca merge la politie sa ma reclame pentru fals matrimpniu neputand obtine cea ce vroia de la mine .intradevar am primit suna de 1500 €dar mi-a zis sa am in romania pana cand vine el. Iar acum nu vrea sa imi dea divortul.Eu nu am posibilitatea de a plati taxele de al da in judecata pt.ca sa nascut bebelusul.iar eu nu vreau sa ii poarte numele pt.ca nu este al lui eu dupa casatorie am aflat k sunt insarcinata in 5 luni se deduce clar ca nu este al lui.multumesc va rog raspundeti-mi

  • Buna ziua stimata doamna.Parerea mea este sa stati linistita si in niciun caz sa nu va ganditi ca va poate face o asemenea plangere. Un coleg va reveni pe email cu toate informatiile referitoare la obtinerea unei sentinte de divort. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 85. Buna ziua. Sunt casatorita din 2011. Casatoria a fost facuta in Maroc, Dupa aceea a trebuit sa o inregistrez in Belgia (resedinta noastra de peste 8 ani), si in Romania est doar un act transcris facut la Ambasada Romaniei in Maroc. Am fost deja sa ma interesez pentru divort la Ambasada Romaniei in Belgia, mi s-a spus sa iau un avocat si asta am vrut sa fac, dar avocatul mi-a raspuns ca exista un nou regulament european, care face ca trebuie sa divortez in Belgia intii si dupa aceea sa fac inregistrarea in Romania, si ca nu exista o alta modalitate. Este adevarat? Caci eu n-am gasit nimic despre acest regulament….

  • Buna ziua. Puteti divorta cu siguranta in Romania mai ales ca sunteti cetatean roman. In conditiile in care doriti sa se pronunte un divort de comun acord, puteti divorta oriunde in Romania. Prin urmare, informatia primita este partial corecta. Noi ne ocupam de divorturi internationale de peste 3 ani de zile, mai precis dn 2011 de cand acest lucru a devenit posibil prin NOUL COD CIVIL. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 86. Buna seara. Sunt cetatean roman si locuiesc in italia. D e putin timp sotia mea nu vrea sa mai stam impreuna ne-am casatorit in romania si as vrea sa stiu daca este posibil sa divortam in italia vreau sa stiu cum se procedeaza si cum pot gasi un avocat. Multumesc.

  • Sunteti sigurul din sutele de cei care ne contacteaza care doreste un divort in Italia. In primul rand divortul se obtine in 3 ani de zile, regimul patrimonial este diferit si evident si procedura. In acest sens, atata vreme cat sunteti cetatean roman, este mult mai facil sa divortati in Romania. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 87. Buna ziua,
  Sunt casatorit de 1 an cu o romanca la Ambasada Romaniei din Madrid.Avem impreuna 1copil de 1 an si 6 luni ,dar ea mai are 2 minori de 6 si 7 ani din casatoria anterioara si are si o proprietate imobiliara.Eu nu detin proprietati in Romania.Locuim in Spania de 2 ani.Ce sanse as avea ca,deschizand divort in Romania,sa obtin eu( tatal) custodia copilului?

  • Buna ziua. In legatura cu solicitarea dvs. consider ca trebuiesc cunoscute mai multe elemente inainte de a putea decide pe un asemenea subiect. Prin urmare, o sa va rog sa va adresati direct registraturii noastre. In mod normal daca puteti face dovezile necesare ca minorii pot locui in conditii bune la dvs. si sunt mai atasati de dvs. atunci puteti sa ii obtineti. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna seara,

    Cand am spus de custodia copilului, ma refeream doar a celui mic pe care il avem impreuna, nu si a celorlalti doi pe care ii are ea din casatoria anterioara…

 88. buna ziua!

  sunt romanca si m-am casatorit cu un tunisian in urma cu 3 ani la Cluj Napoca.momentan locuiesc in Tunisia si am un copil mic de doua luni. vreau sa divortez si as vrea sa stiu daca pot divorta in Romania si daca pot lua copilul cu mine in Romania.
  va multumesc!

  • Buna ziua. Conform normelor de drept international privat si cele de drept comun din Romania art. 914 cod procedura civila puteti divorta in Romania. Singurul lucru care este sub rezerva acordului este partajul. Cu stima. av Cuculis 0722298011

 89. Buna seara, problema cu care ma confrunt consta in faptul ca am o relatie cu un cetatean indian (cult-hindu), casatorit in India cu o cetateanca indianca (este o casatorie doar formala, cum se face la ei), dar noi suntem impreuna de 3 ani si ne traim viata impreuna pe vase de croaziera (lucram amandoi la Carnival Criuse Lines). El nu are sentimente ptr aceasta doamna si este casatorit doar din cauza intelegerii intre cele doua familiii, acum s-a hotarat sa divorteze si sa ne casatorim probabil pe vas sau in Romania. Nu stiu daca d-voastra ne puteti ajuta cu legislatia statului indian, dar vroiam sa va intrebam daca el poate inainta divortul prin ceva insula pe unde mergem cu vasul Bahamas, Mexico sau chiar America???
  Si intrebarea nr. 2 care este procedura legala ca el sa vina in tara?? Poate solicita viza ptr Romania doar la ambasada Romaniei din New Delhi-India sau poate solicita si la ambasada Romaniei din America???
  Va multumim foarte frumos

 90. Buna ziua….sunt casatorita in Romania in Craiova…..Acum lucrez in Italia si nu pot merge in Romania….vreau sa stiu daca este posibil sa depun actele de divort de aici si daca se poate incheia fara sa ma prezint atata timp cat si el este de acord……mentionez ca nu am documente de italia…va rog frumos sa ma ajutati….va multumesc

 91. Am si eu o intrebare sant casatorita cu un pakistan de 5 ani si vrea ca sai fac pentru cetatenie romana ce sa fac ce acte imi trebuieva rog sa ma ajutati

 92. Buna ziua ! Domnul avocat v as ruga din suflet sa ma ajutati in privința a doua mari probleme.Sunt casatorita dar ne am despărțit de doi ani aproape.Anil trecut in Noiembrie am băgat divorț la tribunal de comun acord.Divortul nici acum n sa finalizat dar între timp locuind in Anglia cu cineva,am rămas însărcinată si avem o fetița care acum are 4 luni jumate.Fetita are acte britanice,dar de o luna am venit in tara.Exista șansa să i pot face certificatul fetiței dar sa poarte in continuare numele de familie al tatălui biologi?Pt ca in certificatul britanic fetița are numele tatălui.Nu vreau ca fetița sa aibe numele meu de familie pt ca încă sunt casatorita si automat ar purta numele sitului ceea ce nu vreau.Va Multumesc.

 93. buna ziua,numele meu e Elena si sunt casatorita cu un spaniol din 2007,inaintea casatoriei am prezentat toate actele la consulatul Romaniei din Barcelona sa mi le stampileze…acum mi s-au expirat toate documentele de identitate si am fost la consulat dar mi-au spus ca nu se poate face nimic,ca trebuie sa merg in tara sa le renovez.Intrebarea mea e :in Romania trebuie sa prezint vreun act care sa demonstreze ca sunt casatorita dat fiind ca aici cand te casatoresti nu iti schimbi numele?

 94. buna ziua . am fost casatorita cu un austriac 4 ani de zile …. divortul a fost din partea lui eu am ramas tot cu numele de familie winter al lui …. am stat separatii dupa divort 6 luni de zile dupa care am decis sa fim din nou impreuna … daca raman presupun toata viata impreuna dar fara sa ne cununam din nou …. ce drepturi mai pot avea la batranete ….. nu avem copii impreuna va rog sa mi dati si mie cat de cat un raspunsc pe intelesul meu sa stiu ce pot face in continoare …. cu respect winter irodina

 95. Buna seara ,sunt cetațean cu dublă cetațenie,română și portugheza,dar de origine română.De doi ani de zile locuiesc în Franța împreună su soția și doi copii minori,in zona Lyon.Soția a părăsit domiciliul împreună cu copii,fără să mă anunțe și fără motive de violență,etc.Aș dori să știu care sunt actele necesare pentru depunerea divorțului și dacă pot intenta divorț în România,sau dacă ea deschide divorț,dacă pot cere strămutarea procesului în România.In caz că nu este posibil acest lucru,aș dori să-mi spuneți care este onorariul pentru un divorț și la cine pot apela în zona Lyon.Mulțumesc anticipat.ps casatoriti la ambasada romaniei din portugalia

  • Buna ziua, daca sunteti casatoriti la ambasada inseamna ca s-a facut si transcrierea si da puteti divorta in Romania si prin urmare fara prezenta dvs. aici in Romania. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna!sunt casatorita cu un roman cu cetatenie canadiana si avem un copil impreuna nascut in Romania intrucat eu nu am fost in Canada. El vrea sa plecam in Canada pt a.i face alocatie copilului si cetatenia canadiana…vreau sa stiu daca copilul va obtine cetatenia cand vom merge in Canada fara acordat meu???si daca va obtine dubla cetatenia voi mai putea sa ma intorc din Canada fara acordul tatalui ???mentionez k eu nu vreau sa.i fac cetatenia ccanadiana copiluluI.Va multumesc!

   • Buna!sunt casatorita cu un roman cu cetatenie canadiana si avem un copil impreuna nascut in Romania intrucat eu nu am fost in Canada. El vrea sa plecam in Canada pt a.i face alocatie copilului si cetatenia canadiana…vreau sa stiu daca copilul va obtine cetatenia cand vom merge in Canada fara acordul meu???si daca va obtine dubla cetatenia voi mai putea sa ma intorc din Canada fara acordul tatalui ???mentionez k eu nu vreau sa.i fac cetatenia ccanadiana copiluluI.Va multumesc!

 96. Buna seara ,sunt cetațean cu dublă cetațenie,română și portugheza,dar de origine română.De doi ani de zile locuiesc în Franța împreună su soția și doi copii minori,in zona Lyon.Soția a părăsit domiciliul împreună cu copii,fără să mă anunțe și fără motive de violență,etc.Aș dori să știu care sunt actele necesare pentru depunerea divorțului și dacă pot intenta divorț în România,sau dacă ea deschide divorț,dacă pot cere strămutarea procesului în România.In caz că nu este posibil acest lucru,aș dori să-mi spuneți care este onorariul pentru un divorț și la cine pot apela în zona Lyon.Mulțumesc anticipat.

 97. buna ziua!la fel vreau sa va intreb daca pot deschide eu procesul de divort in portugalia sau romania in paralel cu acest din franta.?

 98. Buna Seara… Sunt cetatean roman cu domiciliul in romania casatorit in cipru cu un non -european si as dori sa divortez, se poate in romania?(mentionez , nu a fost niciodata in romania).Multumesc

 99. Stimate domn, as dori sa va intreb pe raza carei judecatorii se poate depune cererea de divort.Suntem amandoi cetateni romani,domiciliul avut in jud.Alba si cu viza de flotant in Ploiesti de 2 ani de zile.Eu viza nu mai am, deoarece mi-am innoit ci.In contextul celor mentionate v-as ruga sa ma lamuriti unde anume as putea depune cererea de divort.Va multumesc!

 100. Buna ziua, as dori sa stiu dupa cat timp se poate efectua divortul in cazut in care esti casatorit un un cetatean African, care a dobandit viza romaneasca in urma casatoriei. Va multumesc.

 101. Buna ziua. As dori sa stiu in ce conditii pot muta un divort care va avea loc in italia. Avand in vedere ca eu vreau sa ma reintorc in tara. Suntem amandoi ceteteni romani si casatoriti in Romania. Cererea de divort a fost deja inaintata de ea. Ce se poate face sa il mut sau pot sa deschid eu în tara altul?. Va mulțumesc

 102. Multumesc pt raspuns , atata timp cat eu nu transcriu hotararea pe teritoriul Turciei daca fostul meu sot imi prinde copii mai mult ca sigur ca ii va duce acolo iar eu nu voi avea nici o putere sa ii pot lua inapoi in Romania deoarece femeile nu prea au multe de spus pe teritoriul lor mai ales daca sunt de alta cetatenie

 103. Imi cer scuze pt insistenta dar eu deja sunt divortata in Romania , in 6 zile Hotararea judecatoreasca devine irevocabila daca fostul meu sot nu face recurs . Eu vreau sa stiu cum o transcriu in Turcia ?

 104. Buna ziua. Am fost casatorita si am divortat in Japonia fara a inregistra casatoria si divortul in Romania. Acum vreau sa ma casatoresc din nou in Japonia si sa fac nunta in Romania. Vreau sa inregistrez noua casatorie in Romania. Este nevoie sa mai inregistrez casatoria si dirvortul anterioare sau pot inregistra direct noua casatorie?
  Multumesc.

 105. Buna ziua. Am fost casatorita in Bucutesti timp de 7 ani cu cetatean roman si avem doi copii minori , 8 ani respectiv 6 ani . In Decembrie 2014 am divortat de comun acord la notariat . Copii mi-au fost incredintati mie dar custodia o avem comuna. De cateva zile am ajuns in America-Florida impreuna cu minorii, pentru care el mi-a dat procura pana pe 20 ianuarie 2015, in vacanta la surorile mele care sunt cetateni americani. Eu imi doresc sa raman aici impreuna cu copiii dar el Nu este de acord . Exista o alta cale legala prin care noi putem sa ramanem aici fara sa depindem de fostul sot ?

 106. Buna ziua. Am fost casatorita in Bucutesti timp de 7 ani cu cetatean roman si avem doi copii minori , 8 ani respectiv 6 ani . In Decembrie 2014 am divortat de comun acord la notariat . Copii mi-au fost incredintati mie dar custodia o avem comuna. De cateva zile am ajuns in America-Florida impreuna cu minorii, pentru care el mi-a dat procura pana pe 20 ianuarie 2015, in vacanta la surorile mele care sunt cetateni americani. Eu imi doresc sa raman aici impreuna cu copiii dar el Nu este de acord . Exista o alta cale legala prin care noi putem sa ramanem aici fara sa depindem de fostul sot ?

 107. Sunt casatorit de 5 ani cu o cetateanca de origine peruana.Casatoria aavut loc in Peru dar documentele nu au fost depuse la ambasada Romaniei din Peru.Avem o fetita de 4 ani impreuna si in urma cu 3 ani am cumparat apartament in Peru cu credit bancar pentru care am semnat si eu fapt care ma face propietar.Doream sa stiu care este procedura de divort si cat dureaza pentru a obtine divortul.Va multumesc

 108. Buna ziua eu am fost casatorita in romania dar divortata in austria ce trebuie sa fac ca sa ma pot recasatorii in austria .divortul a fost cu certuri elnu sa prezentat niciodata .as dori daca se poate sa iau contact cu dumneavoastra ca sa imi fie recunoscut divortul cat mai repede in tara as avea nevoie de un bun avocat eu am domiciliu in judetu hunedoara orasul lupeni dar locuiesc in austria de 8 ani si stau cu parteneru meu de 2 ani si avem un copil inpreuna si vrem sa ne casatorim daca se poate sa iau legatura cu dumneavoastra prin telefon va multumesc

 109. Buna ziua eu am fost casatorita in romania dar divortata in austria ce trebuie sa fac ca sa ma pot recasatorii in austria .divortul a fost cu certuri elnu sa prezentat niciodata .as dori daca se poate sa iau contact cu dumneavoastra ca sa imi fie recunoscut divortul cat mai repede in tara as avea nevoie de un bun avocat eu am domiciliu in judetu hunedoara orasul lupeni dar locuiesc in austria de 8 ani si stau cu parteneru meu de 2 ani si avem un copil inpreuna si vrem sa ne casatorim daca se poate sa iau legatura cu dumneavoastra prin telefon va multumesc

 110. Buna ziua.Sunt cetățean roman cu domiciliul in Germania,sotia mea e si ea cetățean roman cu domiciliul in Germania…Suntem căsătoriti din 2008,casatoria a fost oficiată tot in Germania si acum am vrea sa divortam.Suntem amandoi de acord.Putem sa divortam in România?Cat timp ar dura divorțul?Care ar fi cheltuielile?Se poate divorta fara a ne prezent noi?Va mulțumesc anticipat.

  • Buna ziua stimte domn. Deja procedura este condusa de catre noi din 2011 si daca sunteti ambii de acord nici nu trebuie sa fiti prezenti in Romania. Este suficienta emiterea cererii de desfacere a casatoriei catre dvs. si ulterior semnarea actelor emise de catre noi si desfacerea casatoriei pe instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 111. am fost casatorita in Irlanda timp de 4 ani , dupa care am divortat. as vrea sa ma recasatoresc , sotul meu fiind italian, dar nu am declarat casatoria si divortul anterior si acum imi trebuie nulla osta ca sa ma pot recasatori. cum trebuie sa procedez? trebuie declarata casatoria si divortul anterior si cat dureaza?? care ar putea fi solutia?? precizez ca nu mi-am schimbat numele in casatoria anterioara, am pastrat numele meu.

 112. Doamne Ajuta ,
  sunt Casatorit din 2002 . Amandoi de nationalitate romana si franceza. Domiciliu actual din 2002 in Franta. Casatorie transcrisa si in Romania. Sotia nu vrea sa divorteze . In Franta un divort in aceste conditti poate dura pana la doi ani . Pot introduce actiunea de divort in Ro. pentru a scapa mai ieftin , si mai repede? . In Ro. se plateste de drept vreo pensie compensatorie ? Nu avem copiii. Nu am pretentii la nici un lucru.
  Va multumesc anticipat.

  • Buna ziua stimate domn. In legatura cu solicitarea dvs. va asiguram de faptul ca se poate deschide actiunea in Romania iar procedura este vadit scurtata fata de aceea de Fr. Secundar, nu nese nicio pensie compensaorie(cu exceptii evident) in urma pronutarii divortului din culpa exclusiva. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 113. Doamne Ajuta ,
  sunt Casatorit din 2002 . Amandoi de nationalitate romana si franceza. Domiciliu actual din 2002 in Franta. Casatorie transcrisa si in Romania. Sotia nu vrea sa divorteze . In Franta un divort in aceste conditti poate dura pana la doi ani . Pot introduce actiunea de divort in Ro. pentru a scapa mai ieftin , si mai repede? . In Ro. se plateste de drept vreo pensie compensatorie ? Nu avem copiii. Nu am pretentii la nici un lucru.
  Va multumesc anticipat.

 114. Buna ziua.Fratele meu s-a casatorit in Romania,dar divortul a avut loc in Spania.Acum el vrea sa se recasatoreasca acolo,dar nu poate pt ca fiind cetatean roman i s-a spus ca divortat in acte figureaza doar acolo,nu si in Romania.Ce-i de facut?Multumesc anticipat

 115. Buna seara…am o intrebare. Am deschis un proces in italia asupra obtinerii toate drepturile asupra unui minor,,,,am castigat procesul. Dar intrebarea este daca am aceste drepturi si pe teritoriul Romaniei. Multumesc

 116. Buna seara,sunt romanca,domiciliata in Romania.Acum sase ani m-am casatorit cu un cetatean algerian in Alger,casatoria am transcris-o in orasul in care locuiesc.Mentionez ca nu avem copiii sau bunuri comune.Intrebarea mea este unde pot divorta,in orasul in care locuiesc sau in Bucuresti.Nu a venit niciodata in tara in urma invitatiilor mele.Multumesc frumos anticipat.Bineinteles ca as dori si costurile

 117. Buna ziua, sunt casatorit in Romania intr-o comuna ce tine de loc. Turnu Magurele, iar de 10 ani am rezindeta si locuiesc cu sotia in Spania. De curand am aflat ca sotia intentioneaza sa bage divort dar eu nu stiu unde poate face ea actiunea de divort sa stiu sa cer custodia copiilor si sa pot revendica bunurile, o sa fiu citat banuiesc.
  Multumesc!

 118. Buna ziua, sunt casatorit din anul 2000 in Romania. Amandoi de nationalitate romana, insa domiciliul de 10 ani este in Spania. Sotia intentioneaza sa divorteze de mine si nu stiu unde poate depune actiune de divort. As vrea sa stiu daca urmeaza sa primesc citatie ca sa pot sa ma prezint si eu la proces si sa cer custodia copiilor, sa facem partaj la ce avem in Romania si in Spania.
  Multumesc!

 119. Buna ziuqDupa ce am incheiat definitiv prima casnicie care a durat 17 ani in Romania m am casatorit cu un pachistanez pe teritoriul angliei.Mentionez ca inca aveam numele fostului sot.intre timp am fost nevoita sa mi schimb numele dupa parinitii mei.Nu am inregistrat casatoria in romania si in certificatul de casatorie englezesc sunt inregistrata cu numele fostului sot.In rest am toate actele pe numele de fata(actual). Ce sanse as avea sa div tot pe teritoriul angliei ?noi locuind in uk

 120. Buna Ziua va rog sa ma lamuriti daca se poate in legatura cu problema mea si anume:sunt casatorita din 2005in Romania in judetul Ialomita cu un roman,avem copii minori,din iulie.2014 suntem in Franta si am dori sa divortam,dar in nu pott ajunge intara acum

 121. Buna Ziua va rog sa ma lamuriti daca se poate in legatura cu problema mea si anume:sunt casatorita din 2005in Romania in judetul Ialomita cu un roman,avem copii minori,din iulie.2014 suntem in Franta si am dori sa divortam,dar in nu pott ajunge intara acum,insa vreau sa inchei aceasta casnicie cat mai repede,nu doresc nimic material
  Va multumesc anticipat

 122. Buna seara. Sunt casatorita din 2002 in Romania cu un cetățean roman din urma căreia avem un baiat de 13 ani. Suntem in Italia din 2003 din 2007 cu acte in regula. Am cumparat un apartament in Italia in 2008. Sotul vrea sa divorțeze eu in schimb nu sunt deacord. Ce se poate face? Nu vreau sa pierd familia, casa si toți anii….. Vreau sa mentionez ca el este intr-o criza existențială… nu stie ce vrea. Va multumesc si astept raspuns.

 123. Buna ziua.sunt cetatean roman casatorita cu un cetatean spaniol.casatoria a avut loc in Austria.intrebarea mea e urmatoarea:pot sa divortez in Romania mai exact Arad unde am eu domiciliul.mentionez ca avem un copil impreuna de 1 an.va multumesc

 124. Buna ziua! Am fost casatorita cu un cetatean italian timp de 4 ani .in 2010 ne-am separat ,am venit in tara ,nu neam divotat .ce imi trebuie sa pot divorta? Va multumesc!

 125. Buna ziua! Anul acesta in ianuarie am divortat pe cale notariala in Romania.Acum doresc a ma recasatori in UK ,dar la interviul pt inregistrarea casatoriei cand am aratat certificatul de divort notarial ofiterul a avut dubii in privinta lui.Acest certificate de divort pe cale notariala nu este recunoscut in afara Romaniei?Va fi vreo problema in acest send?

  Va multumesc anticipat!

 126. Buna searaa dori sava adresez o intrbare:daca tatal ccopilului imi semnza procura la notar ca ma lasa sa plec cu copilul din tara in Germania,sa muncesc (voi sta la sora mea stabilita acolo)eu pot baga divortul de acolo?nu poate sa-mi faca rau in proces ca l-am mintit?si sa pierd custodia copilului?mentionez ca in romania suntem despartiti de 2 ani timp in care el a stat cu o alta femeie si au un copil+ca mai are un copil in intretinere,unul caruia ii plateste pensie alimemtara)

 127. Buna ziua! Sunt romanca si m-am cununat religios cu un turc acum 10 ani.Intre timp m-am despartit si am cunoscut un roman adevarat.Cum se poate desface cununia religioasa facuta in Romania la o geamie? Imam-ul era turc si am semnat la oficierea casatoriei.Vreau sa dezleg asta pentru a ma recasatori.Va multumesc!

  • Buna ziua, daca casatoria religioasa din TR, nu a fost inregistrata pe mai departe in registrele oficiale si apoi si transcrisa in Romania atunci nu aveti nevoie de o desfacere a unei casatorii care practic nu exista. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 128. Buna ziua , sunt casatorit cu o chinezoaica casatoria a avut loc in cipru momentan locuim la acelasi domiciliu dar doresc sa divortez de aceasta vreau sa stiu daca pot face acest lucru din romania , nu avem bunuri comune sau ceva de impartit casatoria a fost facuta pentru ca ea sa nu fie expulzata din cipru ! Va multumesc anticipat o zi buna in continuare !

  • In legatura cu silicitarea dvs. am cateva aspecte pe care as dori sa le notez insa acest lucru necesita evident o conversatie. In acest sens, va pot spune pentru faza incipienta ca va pot divorta cu siguranta in Romania, facem asta din 2011 de cand este efectiv posibila aceasta procedura. Cu stima av Cuculis 0722298011

 129. Buna Ziua,
  Locuiesc in Statele Unite de 12 ani ( intotdeauna am fost legal). Acum 5 ani eu si sotul meu ( amindoi romini) am divortat in Rominia, prin representanti. La data respectiva amindoi aveam doar viza de lucru H1. Dupa un timp, am intilnit un american si ne-am casatorit. Am obtinut greencardul ( prin casatorie) si avem 1 copil impreuna si inca una curind. Am depus actele de cetatenie americana si am crezut ca totul va merge usor. Am primit o scrisoare ieri de la Homeland Security ca vor sa imi anuleze grencardul si ca atare statul meu aicea sa devina ilegal pe motiv ca divortul meu din Rominia de fostul sot nu e recunoscut aicea, din cauza ca si eu si fostul meu sot lucram aicea cu viza H1 si nu eram domiciliati in Rominia. Ei zic ca de ce nu am divortat aicea daca aveam domiciliul aicea, desi aveam doar viza de lucru si nici prin cap nu mi-o trecut ca ar trebui sa divortez in America, amindoi ffind romini. Va rog sa ma ajutati cu un sfat ca is in disperare si nu stiu ce sa fac, totul mi se pare absurd.

  • Faceti recuoasterea hotararii romanesti in usa. Trebuia sa prevedeti acest aspect, in Romania va putem divorta insa in USA trebuia sa contactati un alt avocat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 130. Bună seara, sunt româncă căsătorită cu cetățean neamț acum în martie facem 1 an de căsătorie avem și un copil împreună. Doresc sa divorțez de soțul meu, țin sa menționez ca m-am căsătorit după legile germane , noi locuim în Bayern. Pe mine tot ce mă interesează e sa știu ce șanse el are sa îmi ia copilul? Eu nu vreau sa îi las copilul. Cine are mai mari șanse sa rămână cu copilul. Problema mea e ca nu mă descurc cu germana și nu știu unde,și la cine sa apelez sa îmi traducă toate hârtiile sa nu semnez ceva în care sa cedez copilul soțului. Va rog spuneți ce șanse am sa stea copilul la mine. (Copilul are 6 luni) Vă mulțumesc.

  • Buna ziua, ati putea sa divortati in Romania data fiind cetatenia dvs. insa cel mai sigur ar fi daca ati fi de acord cu divortul si asa s-ar rezolva foarte repede hartiile necesare, av CUculis 0722298011

 131. buna ziua,sunt rominca casatorita cu grek de 4 ani si casatoria a fost facuta in grecia avem si doi copii 3 ani si 10 luni ,si acum de un an jumate suntem stabiliti in germania impreuna, si am dori sa divortam dar problema este ca sotu nu-mi da copii ……doresc sa stiu care este dreptul meu si unde ar fi mai bine sa divortet in rominia sau in germania…sa nu-mi pierd copii…va multumesc

  • Buna ziua, in legatura cu problema dvs. cu toata increderea va spun ca este mult mai indicat sa divortati in Romania dat fiind faptul ca aici in primul rand puteti intelege mult mai facil procedura si intodeauna o instanta din Romania se va pronunta in favoarea sotului cu copil care are un statut social bun in tara, ca acel copil sa ramana in tara sa de origine si sa nu fie scos. cu stima, av CUculis 0722298011

 132. Prietena mea are doi copii cu fostul iubit, de mentionat ei nu au fost casatoriti ea a avut domiciliul la mama ei si el la casaa lui dar au stat impreuna timp de 11 ani.
  El este o persoana violenta si are la postul de politie din sat deja 3 plangeri penale pentru mai multe fapte.
  De curand el a deschis proces de custodie pentru cei doi copii, prietena mea se afla cu mine in germania si lucreaza cu contract de munca aici, se poate cere mutarea procesului de custodie din romania in germania.
  El nu lucreaza, pe baiatul cel mare la batut si la amenintat ca daca nu alege sa ramana la el il va trimite la casa de copii.
  prietena mea nu poate sa plece de la lucru de azi pe maine pentru ca ar risca sasi piarda locul de munca.
  sau macar ar fi posibil ca ea sa deschida proces de custodie in germania.
  ce am putea face.
  Va multumesc daca mati putea ajuta in problema asta.

 133. Buna ziua! Sunt casatorit cu cetatean strain, avem si certificat de casatorie romanesc. Vreau sa intreb, in cazul in care sotia mea vine in Romania cu viza de scurta sedere, ea poate obtine permis de sedere ? Care este problema cu “Viza de scurta sedere nu se poate prelungi” ,
  Si as vrea sa mai intreb daca permisul de sedere se obtine usor. Multumesc anticipat.

 134. Buna ziua, as vrea sa supun atenției dumneavoastră o speța destul de delicata. In luna mai 2014 m-am casatorit in SUA cu un cetatean american, timp in care m-am intors in romania de mai multe ori. Eu sunt cetatean roman. In luna februarie 2015 m-am hotărât sa revin in tara dupa numeroase violente fizice si verbale. Acolo obținusem toate actele, work permit, green card-ul pe 2 ani, social security. Am plecat decat cu pașaportul meu si certificatul de naștere, celelalte acte le-am lasat acolo, inclusiv certificatul de casatorie. Casatoria nu am inregistrat-o in Romania in tot acest timp. Procedura de divorț o s-o demareze el acolo. Eu nu am absolut niciun act cu mine dupa schimbarea numelui acolo. Problema este ca am intrerupt orice legatura cu el si este destul de refractar la ceea ce inseamna transmitere corespondenta prin posta pentru a finaliza un divorț si la sistemul birocratic din romania. Am fost asigurata de faptul ca o sa-mi transmită prin email hotărârea de divorț din SUA. Întrebarea mea este, care este procedura de urmat in romania pentru ca divorțul pronunțat acolo sa producă efecte in cazul încheierii unei alte căsătorii pe terotoriul României, pentru a nu încalca prevederile codului de procedura penală cu privire la bigamie?

  • Bua ziua da este vorba de bigamie. In primul rand ca sa aveti ce radia in Romania, trebuie sa transcrieti. Pentru recunoasterea hotararii din afara trebuie ca dvs. sa faceti in mod obligatoriu o cerere de recunoastere a hotararilor straine. Cu stim, av Cuculis 0722298011

  • buna ziua ,numele meu este ana ,,as dori sa stiu cum pot divorta de un cetatean iraqian.sunt casorita cu el de 2ani ,noi ne am casatorit in turcia ,,,cum pot divorta de el si cat timp dureaza !nu avem locuinte sau copii ,,multumesc

 135. Buna,sunt separata de aproape 2 ani de sotul meu,eu locuiesc in italia iar el in romania si as vrea sa divortez insa certificatul de casatorie e la el si nu ma pot intelege in niciun fel cu el pentru ca a zis ca daca vreau sa divortez e treaba mea, el nu imi simplifica lucrurile nici nu cred ca s-ar prezenta la proces.cum as putea proceda?va multumesc

 136. Buna ziua,
  sunt romanca casatorita cu un roman si suntem stabiliti in Germania, avem doi copii minori. Mentionez ca eu nu lucrez si nu am lucrat in Germania. Asi dori sa va intreb in caz de divort daca asi avea sanse sa pastrez copiii avand in vedere ca nu am venit, iar sotul ma ameninta ca nu am sanse din lipsa unui serviciu sa pastrez copiii. In Romania asi avea loc de munca dar a fost decizia comuna sa ne stabilim in Germania iar aici nu am gasit serviciu. Va multumesc

 137. buna ziua,v-am trimis un email acum cateva zile daca se poate sa imi raspundeti legat de o casatorie in malta.multumesc!

 138. buna seara!sint romanca si am fost casattorita acum 7 ani in japonia,casatoria facandu-se si prin ambasada Romaniei din Tokyo!a urmat divortul pe care l-am inregistrat doar la primaria din japonia.akum,vrand sa ma recasatoresc in tara sint nevoita sa fac demersurile in vederea obtinerii divortului si aici ,singura problema fiind lipsa apostilei pe certificatul de divort din Japonia.se poate emite divortul in acest caz si,daca da,cam cat timp ar dura?cu rugamintile de rigoare,va multumesc anticipat!!

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu problema dvs. certificatul de divort nu este recunoscut in Romania si trebuie sa ii faceti in primul rand recunoasterea hotararii straine. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 139. buna ziua. suntem 2 cetateni romani casatoriti in romania. locuim in canada si avem dubla cetatenie. avem 2 copii nascuti in canada care nu au cetatenia romana. dorim sa ne separam (divortam) amiabil. este tot timpul nevoie de o ancheta social ? noi locuind in canada nu prea intelegem cum aceasta ancheta se poate face. in plus ne intelegem asupra impartiri timpului cu copiii si dorim garda partajata. nu consideram ca este necesar ca o autoritate externa sa ne spuna ce este optim pentru copiii nostri cu atat mai mult cu cat suntem in total acord de cum vom proceda dupa divort. in aceste conditii cat de lunga si complicata poate fi procedura de divort? va multumesc

 140. Buna ziua! sunt casatorita cu un venezuelean. Casatoria a fost incheiata in romania acum 4 ani , dar noi am locuit intotdeauna in franta (avem resedinta, nu suntem cetateni francezi). Avem 2 copii si am vrea sa divortam la notar in Romania, prin acord reciproc, pentru este mult mai ieftin s mai rapid. As vrea sa stiu daca se poate, avand in vedere prezenta copiilor. El ar fi de acord ca eu sa iau copiii,iar el sa participe cu o alocatie familiala, sau sa ii ingrijeasca cateodata. Eu personal as vrea sa raman in Franta apoi, iar el de asemenea.As vrea sa stiu daca notarul poate sa faca actele necesare in privinta copiilor, sau trebuie sa fie facuta o ancheta speciala.

 141. Buna ziua! sunt casatorita cu un venezuelean. Casatoria a fost incheiata in romania acum 4 ani , dar noi am locuit intotdeauna in franta (avem resedinta, nu suntem cetateni francezi). Avem 2 copii si am vrea sa divortam la notar in Romania, prin acord reciproc, pentru este mult mai ieftin s mai rapid. As vrea sa stiu daca se poate, avand in vedere prezenta copiilor. El ar fi de acord ca eu sa iau copiii,iar el sa participe cu o alocatie familiala, sau sa ii ingrijeasca cateodata. Eu personal as vrea sa raman in Franta apoi, iar el de asemenea.

 142. Buna ziua, ma numesc Claudia sint din brasov, si am si eu o intre bare, sint casatorita in Fanta de 10 ani , in a esti 10 ani eu nu am fost in Franta iar de at atunci eu nu mai stiu nimica de sotul meu,nu Ave nimica de in inpartit si as dori sa stiu daca pot sa divorce in Romania si ce AR trebuie sa fac, precizez ca eu nu miam schimbat numele de familie ca AL sotului VA multumesc frumos si asotept Un raspuns de la the dvs

 143. Sunt Romanca si acum 3 ani m-am casatorit cu un cetatean Egiptean, eu locuind si lucrand in acea perioada la Cairo. Nu am avut domiciliu comun nici la Cairo si nici in tara, eu plecand la munca in alta tara, la scurt timp dupa casatorie. Dupa cateva luni de la casatorie a trecut la un atac dur, disparand complet din viata mea cu toate bunurile si banii din banca. Certificatul de casatorie Roman a fost emis de catre Ambasada Romana de la Cairo. Nu suntem in contact, nu am nici un act original al casatoriei, Ambasada punindu-mi la dispozitie doar copiile actelor depuse in vederea casatoriei. Nu ma intereseaza nimic decat divortul. Se poate efectua in Romania, Bucuresti…..eu nelocuind in tara in acest moment? Si daca da, se pot lua in considerare documentele pe care le am, ne-originale? Cam cat ar dura toata procedura si daca se poate rezolva in lipsa mea, eu trebuind sa revin la munca?

  Multumesc pentru raspuns

  Simona Muntean

  • Sunt Romanca si acum 3 ani m-am casatorit cu un cetatean Egiptean, eu locuind si lucrand in acea perioada la Cairo. Nu am avut domiciliu comun nici la Cairo si nici in tara, eu plecand la munca in alta tara, la scurt timp dupa casatorie. Dupa cateva luni de la casatorie a trecut la un atac dur, disparand complet din viata mea cu toate bunurile si banii din banca. Certificatul de casatorie Roman a fost emis de catre Ambasada Romana de la Cairo. Nu suntem in contact, nu am nici un act original al casatoriei, Ambasada punindu-mi la dispozitie doar copiile actelor depuse in vederea casatoriei. Nu ma intereseaza nimic decat divortul. Se poate efectua in Romania, Bucuresti…..eu nelocuind in tara in acest moment? Si daca da, se pot lua in considerare documentele pe care le am, ne-originale? Cam cat ar dura toata procedura si daca se poate rezolva in lipsa mea, eu trebuind sa revin la munca?

   Multumesc pentru raspuns

   Simona Muntean

  • Buna ziua, in primul rand este suficient sa discutam doar despre copii, astfel incat nu ar fi o problema. Atata vreme cat certificatul in avem romanesc emis de autoritatile romane- in speta Ambasada, lucrurile sunt in regula puteti divorta in Romania. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Multumesc frumos de raspuns. Foarte importanta era cea de-a doua intrebare referitoare la acte…..va intrebasem daca voi putea folosi certificatul de casatorie in copie….originalul fiind “furat” de catre sotul meu. Ambasada a fost imediat anuntata de mine dar din pacate nu m-au putut ajuta cu un duplicat original, tot ce mi-au dat a fost copia dosarului depus la Ambasada din Cairo in vederea casatoriei?

    multumesc anticipat
    Simona Muntean

   • Buna ziua ma numesc Elena si sunt casatorita de 12 ani cu un cetatean indian suntem separati de doi ani, el locuieste in Italia si eu in Romania, tin sa precizez ca casatoria a avut loc la ambasada Romaniei in New-Delhi. Va Multumesc

 144. Buna ziua. Am o intrebare la dumneavoastra. In 2010 m-am casatorit in Cipru cu un cetatean din Pakistan. Casatoria nu am inregistrat-o in Romania. Este obligatoriu sa inregistrez aceasta casatorie in Romania? Si daca doresc sa divortez o pot face in Romania cu sau fara prezenta noastra? Va multumesc anticipat

  • Conform legii actelor de stare civila aveti aceasta obligatie de inregistrare a casatoriei in Romania ulterior fiind unica metoda de divort in Romania. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 145. Buna ziua, eu sunt casatorita de 4 ani cu un cetatean moldovean. Am fost o perioada impreuna. Am plecat amandoi in austria pe urma de acolo dupa ce neam certat el a plecat in franta. Acum nu mai am nici un contact cu el. As dori aacum sa plec in romania luna viitoare sa inaintez divortul. Anul trecut cand am vorbit ultima oara cu el iam spus treaba aceasta iar el a spus sa fac asta ca nuil intereseaza si nu va veni. As dori sa stiucum pot proceda in absenta lui cu divortul pentru ca nu avem nimic de impartit si nu am nici copii. As dori sa termin cu totul cat mai repede. Casatoria am facuto in romania in baia mare. Nu mai suntem de 3 ani impreuna. Sincer eu cred ca sa folosit de mine doar pentru a obtine actele. Cum potproceda sa nchei cu aceasta casatorie cat mai repede. El nu vrea sa se prezinte deoarece isi pierde dreptul de sedere in europa daca va fi prezent si va fi. Obligat sa plece inapoi. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. Am 23 de ani si doresc sa imi refac viata dar intai trebuie sa rezolv asta. Daca se poate sa imi trimiteti un email cu raspunsul si solutia la tot. Cum sa inchei cat mai repede casatoria aceasta. Am fos doar folosita de el. Va multumesc anticipat.
  Cu stima si respect. Roxana Mirela

 146. Buna ziua.eu şi sotul meu suntem casatoriti din 2007 inTurcia .Sotul este turc,din care au rezultat 2 copii.Casatoria este inregistrata şi ın Romania . Pot divorta ın Romania şi ce şanse am sa aduc copii Romania pentru a ramane cu mine.El ma ameninta ca n-o sa-mi de-a copii niciodata pentru ai creste ın Romania.Mentionez ca a avut ınterdictıe de a ıntra pe teritoriul Romaniei 10 ani care s-a terminat in martie.

 147. Sunt casatorita cu un cetatean sirian casatoria a avut loc in turcia si ulterior am transcris casatoria si in romania intrebarea mea este pot sa divortez in tara sau trebuie sa merg in turcia

 148. Bună
  sunt căsătorit din 10.2013
  Avem domiciliul în străinătate ea nu e româncă
  eu nu am actele necesare divorțului decât permis și pașaport
  as vrea sa mă retrag în românia … pot sa divorțez din tara?
  Mulțumesc

 149. buna ziua. suntem 2 cetateni romani casatoriti in romania. locuim in canada si avem dubla cetatenie. avem 2 copii nascuti in canada care nu au cetatenia romana. dorim sa ne separam (divortam) amiabil. este tot timpul nevoie de o ancheta social ? noi locuind in canada nu prea intelegem cum aceasta ancheta se poate face. in plus ne intelegem asupra impartiri timpului cu copiii si dorim garda partajata. nu consideram ca este necesar ca o autoritate externa sa ne spuna ce este optim pentru copiii nostri cu atat mai mult cu cat suntem in total acord de cum vom proceda dupa divort. in aceste conditii cat de lunga si complicata poate fi procedura de divort? va multumesc

  • Buna ziua stimata doamna/domn. In legatura cu aceasta situatie va putem asigura de faptul ca atata vreme cat dvs. si sotul si copii sunteti de acord, nicio instanta din Romania nu va poate forta ancheta sociala. Prin urmare, atata vreme cat dvs. mandatati avocatul sa rezolve aceste probleme, nu aveti de facut altceva decat sa semnati actele desfacere a casatoriei urmand ca reprezentarea sa fie sustinuta pentru ambii.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 150. Buna ziua v-am trimis si eu un email cu privinta la o casatorie intre o romanca si un cetatean maltez, incheiata doar civil in malta in iulie 2014.el nu munceste de peste 6 luni, eu muncesc, sunt insarcinata si m-am saturat de modul in care se poarta.casatoria va fi inregistrata la sf lunii aprilie in romania, ca sa imi pot elibera un nou buletin pana nu expira al meu.as vrea sa divortez.se poate face in romania? In malta dupa lege trebuie sa stam separati 5 ani si apoi se pronunta divortul.de asemenea vreau custodia bebelului cand acesta se va naste.ce pot face? Va multumesc.

  • Cum se poate obtine divortul dintre un cetatean roman si un cetatean strain in spatiul Uniunii Europene atunci cand casatoria nu a fost incheiata in Romania.
   Cine poate divorta in Romania?
   Pot divorta in Romania cetatenii romani casatoriti in strainatate sau cetatenii straini casatoriti in strainatate . Mai pe scurt, oricine poate divorta pe teritoriul Romaniei asta daca sunt de acord cu regulile internationale in materie si mai ales cu cele din Regulamentul NR. 1259/2010 AL CONSILIULUIEUROPEI de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în domeniul legii aplicabile divorțului și separării de corp si daca desigur, se indeplinese legea forului de necesitate.
   avocat@indrumari-juridice.eu 0314124888

   • Malta nu recunoaste divorturile incheiate in alte tari si m-am gandit ca o singura portita ar fi inregistrarea casatoriei in romania.va rog daca putem dezvolta acest subiect pe email nu prea am cum sa va sun pentru ca sotul e mereu acasa si intelege ceva ceva si nu vreau ca el sa stie, vreau sa fiu pregatita la nevoie

 151. Buna ziua. Sunt casatorita cu sotul meu din august 2004. In 2007 in urma unor divergente am hotarat de comun acord sa divortam, iar eu am plecat din tara. Dupa depunerea dosarului de divort, nici unul dintre noi nu s-a mai prezentat la judecatorie si am presupus ca dosarul a fost inchis prin lipsa noastra.
  De atunci lucrurile s-au inbunatatit, relatia noastra a continuat, si avem impreuna 2 copii nascuti in Danemarca.
  Doar azi, din intamplare, am aflat de pe siteul spete.ro ca procesul nostru s-a solutionat prin pronuntarea divortului si ca noi de fapt nu mai suntem casatoriti din 2007.
  As dori sa aflu care sun t consecintele legale ale acestui fapt asupra relatie noastre si asupra copiilor nostri, avand in vedere ca noi ne consideram casatoriti desi se pare ca dpdv legal nu suntem. Va multumesc.

  • Buna ziua stimata doamna, am revenit la dvs. cu un raspuns, deja in Romania, anomaliile nu mai mira pe nimeni, un coleg v-a comunicat un raspuns pe email. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 152. Buna ziua… Sunt casatorita cu un cetatean albanez de circa 3 luni. Din anumite motive pot lua in considerare un potential divort sau daca e posibil sa anulez casatoria. Tin sa mentionez ca ne am casatoria in Albania si eu sunt stabilita in Italia. Casatoria inca Nu a Fost transcrisa in Romania. Detin toate actele necesare pentru un posibil divort. Pot face prin intermediul ambasadei romanesti in Albania sau ambasadei albaniei in romania. Multumesc anticipat

 153. am divortat de sotul meu ,aimbii cetateni romani ,in 2011 la notarul din orasul nostru Braila,precizand ca nu am avut copii si nici bunuri in comun.In 2013 m-am casatorit cu actualul sot care este cetatean american de origine romana,el este nascut in Cluj.Casatoria a avut loc tot in Romania la Braila.Am depus actele ptr viza ,mentionez ca actele au stat la ei un an si jumatate si nimeni nu a sesizat vreo problema,cand m-am prezentat la interviu mi s-a amanat viza din cauza a ca legile americane nu recunosc divortul la notar si prin urmare nu recunosc nici casatoria..Ce este de facut in acest caz ?legile din Romania nu sunt respectate in afara?eu am devenit bigama?cum putem iesi din situatia asta?

 154. Încă o întrebare. După cum v am mai scris ne-am căsătorit in Cipru cu cetățean pakistanez.Acum ne aflam in Germania si trebuie sa înregistram căsătoria aici pt actele lui care e nevoie pe teritoriul Germaniei. As dori sa știu daca vreau da divortez pot sa divortez in cipru căci acolo a fost încheiata căsătoria ? Pt ca in Germania deja durează f mult. Va mulțumesc anticipat

 155. Sint cetatean roman si locuiesc in USA..Pot divorta fara sa vin in Romania ? Am nevoie de acordul sotiei ?Pot sa fac procura de reprezetare prin consulatele Romaniei din USA ?
  Cit ma costa sa folosesc firma dumneavoastra pentru divort in ambele situatii,cu sau fara acordul sotiei si cit de repede pot obtine divortul.Nu discut de procesul de departajare al bunurilor.

  • Noi ne ocupam de procedura aceasta de 4 ani de zile de cand a devenit
   posibila in Romania cu elemente de extranietate. Va confirmam pe de-o
   parte disponibilitatea noastra de asistare in desfacerea casatoriei. Avem
   nevoie de la dvs. de un set limitat de acte si de o discutie prealabila. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 156. buna ziua eu sunt casatorita de 2ani cu un cetatean roman in romania,acum sunt stabilita in spania avand cei 2copii cu mine am bagat divortul in spania acum o luna vreau sotul se afla in romania si e de acord sa divortam dar nu poate veni in spania imi poate trimite ceva de la notar din romania sau ceva unde declara ca este de acord cu divortul?

  • Buna ziua stimata doamna, noi nu suntem abilitati sa va oferim sfaturi pentru procedura din Spania insa in mod cert veti putea divorta in Romania si mai ales pe comun acord era mult mai sigura procedura. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 157. buna ziua sunt casatorita de 14 ani cu un cetatean turk si locuim de 3 ani in franta avem 2 copii inpreuna 14 12 ani as vrea sa va intreb daca putem divorta in franta si de unde trebuie sa incep

  VA MULTUMESC

  • Avand in vedere faptul ca desfacerea casatoriei incheiate cu un cetatean turc are un anumit specific, trebuie sa discutam pentru ca lucrurile sa iasa cum va doriti.De preferat ar fi sa divortati in Romania. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 158. Buna ziua,
  M-am casatorit acum 2 ani in Bahamas cu un cetatean american. Nu am legalizat nici unul casatoria in RO sau US si nu am apostila de la Haga, doar certificatul de casatorie.Locuim separat.
  Daca mi-am cumparat un
  apartament intre timp, este
  considerat bun comun, tinand cont de faptul ca in dosarele primariei apar ca si necasatorita.
  Va multumesc.

  • Evident ca este bun comun indiferent de tara unde va casatoriti, asta doar daca nu aveti separatie de regimuri. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 159. Buna ziua,
  am divortat anul trecut in Buc. Jud. Sector 1. Acum avem nevoie de Certificatul prev.de art.39 din Reg. CE nr.2201/2003 pentru Germania (tara unde locuim amindoi si copilul) si acelasi Cerificat pt. Italia (avem cetatenia). Puteti sa ma sunati la 0049 6195 6855018 sau la 0040318298212 (VoIP).
  Eu am incercat deja la 0722298011 si nu a raspuns nimeni. Deasemenea as avea nevoie de sfaturi in legatura cu partajul, pe care nu l-am încheiat înca.
  Va multumesc
  Magda M.

 160. Buna ziua am o mica intrebare.eu am stat in concobinaj 3 ani,din care sa rezultat 2 copiii.acum suntem despartiti .eu m-am mutat la mama cu copiii.fostu concubin a venit si mia rapit fetita de 2 anisori.ce as putea face sa imi recuperez copilasu??

 161. Buna ziua, sunt casatorita de aproape 5 ani cu cetatean columbian, ne-am casatorit in Columbia avand transcris certificatul in Romania. El locuieste in COlumbia eu in Romania. Ar fi posibil un divort in Romania fara a ma deplasa eu in Columbia sau el in Romania?

  • Buna ziua, deplasarea dvs. nu este necesara atata vreme cat putem sa facem procedura de citare si actele sunt semnate de catre parti. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 162. Va rog sa ma sfatuiti si pe mine. Am introdus actiunea de divort in Romania , ultimul domiciliu comun al sotilor fiind in Italia , sotia nu este de acord cu divortul iar judecatoarea mi-a spus sa depun legea italiana in privinta divortului si sa precizez temeiul de drept al actiunii. Mi-a spus ca nu pot cere divortul pentru ca legea aplicabila in cazul meu este legea italiana si trebuie sa cer separarea in fapt a sotilor. Ce puteti sa-mi spuneti/ Astept raspuns urgent. Va multumesc.

  • Buna ziua, va voi pune la dispozitie un link pentru a va putea ajuta cu acest lucru. Puteti divorta in Romania, asa cum au facut mii de cetateni insa cine v-a facut cererea a facut-o gresit

   av Cuculis 0722298011

 163. Buna ziua.Suntem doi cetateni romani casatoriti pe teritoriul Italiei si avem si un copil minor.Se poate face in vreo modalitate divortul de comun acord in Romania daca in continuare ne aflam pe teritoriul Romaniei ? Va multumesc.

  • Buna ziua. Noi suntem specializati inca din 2011 pe acest tip de litigiu
   de desfacere a casatoriei cu element de extranietate, astfel incat va
   confirm aceasta posibilitate. Cu
   stima, av Cuculis 0722298011

 164. Buna ziua! Eu sotia si copilul de 2 ani locuim in Franta,sotia si copilul au dubla cetatenie Romana si Franceza,eu sant rezident permanent cu acte in curs de obtinerea cetateniei Franceze,santem casatoriti in franta din 2009,Acum 1 luna am plecat in Romania in vacanta pt 1 saptamana,iar in ziua plecarii sotia mi-a spus ca vrea sa ramana inca o perioada in Romania cu copilul,dupa mai multe apeluri telefonice a inceput sa-mi spuna ca i-am abandonat acolo,am prevazut sa plec in aceasta saptamana acolo pt 5 zile si am cumparat bilete de intoarcere pt toti 3 mai sus mentionati, daca sotia nu vrea sa se intoarca am décis sa divortez.Intrebarea mea este daca pot obtine garda copilului in conditiile in care sotia mea nu mai munceste in Franta iar in romania nu are nici un venit locuind la mama sa.Va multumesc

 165. Bună ziua,
  V-as fii recunoscătoare dacă ați putea să mă ajutați cu o informație.
  Soțul și cu mine ( suntem amândoi romani)ne am căsătorit cu 13 ani în urma în România, locuim de 11 ani în Spania și avem doi copii. Soțul vrea sa divortaM. Ce procedura e mai simpla și unde trebuie sa ne prezentaM?
  Va las emailul meu dacă puteți sa îmi răspundeți acolo dlstfn@yahoo.com
  Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsul dvs prompt.
  Cu stimă,
  Delia

  • Buna ziua stimata doamna. Procedura de desfacere a casatoriei cea mai simpla ar fi de comun acord de preferat prin mandatarea unui singur avocat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 166. buna seara.Sunt cetatean roman casatorita de doi ani cu un cetatean neamt pe teritoriul Germaniei.Ma intereseaza daca se mai poate obtine dubla cetatenie??

 167. buna ziua..am o intrebare daca se poate … am fost casatorit cu cetatean cipriot in urma casatoriei am 3 minori . le pot face certificat de nastere si pasapoarte romanesti fara el va multumesc cu tot respectul …astep cu nerabdare raspunsul dv inca o data va multumesc..

 168. buna ziua
  In 2005 m am castorit cu un cetatean roman pe teritoriul ro iar din casnicia nostra rezultand doi copii unul de 5 ani si celalat de peste 2 ani Copii sunt cetateni britanici tatal si el avand cetateinie britanica eu avand indefinite leave to remain cu bunuri in comun si fara acordul sotului de a divorta cum as putea divorta ?consider ca casnicia noastra nu mai poate fii continuata eu vrand sa ma intorc in tara pt a locui .sotul ma amenita ca nu pot parasi domiciliul si nu pot pleca cu copii As vrea sa plec din casa care este si pe numele meu cu copii dar nu vreau sa fac nici o gresala dar si fiid spusa unori presiuni si amenitari din partea sotului ca nu am bani ca dovedeste ca el a platit casa ca am salariul mic ca copii sunt britanici in cazul acesta ce pot face?nu vreau sa ma repet si vreau doar sa am un divort nu prea costisitor dar si nu vreau sa imi afecteZe copii emotional

  • Buna ziua, avand in vedere specificul actiunii dvs. urmeaza sa porniti aceasta procedura in Romania. Inainte de a se lua o decizie este important sa vedem exact situatia si astfel un coleg urmeaza sa va contacteze pe adresa de email pe care ati lasat-o la dispozitie. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 169. Bună ziua .Prietenul meu a fost căsătorit în Romînia şi divorțat în Germania el purtînd în continuare numele fostei lui soți .Acum vrea să îşi preia numele lui înapoi .Cum se procedează? De ce acte are nevoie .Şi unde se poate face schimbarea de nume în Germania sau în Romînia

 170. Numele meu e Iuliana. Am fost căsătorită in Italia si am si divorțat de puțin timp. Trebuie sa fac transcrierea divorțului si nu știu ce documente îmi trebuiesc. Am făcut divorț consensual, am rămas cu numele meu Mocanita. Ultimul domiciliu in România l-am avut in Focșani. Certificatul de căsătorie a fost transcris prin ambasada, însă divorțul vreau sa îl transcriu la starea civilă din Focșani direct eu in persoana. Fostul meu soț e italian si in consecință nu va fi prezent la transcrierea divorțului italian in actele de stare civilă romanești. Sunt consecințe? Aștept un răspuns dacă se poate, vreau sa am toate documentele necesare când o sa fac transcrierea, si de aceea m-am adresat dumneavoastră. Menționez ca nu am avut copii cu el. Mulțumesc frumos. Cu respect, Iuliana Mocanita.

 171. Buna ziua! Numele meu este Dragos sant casatorit din 2009 in Franta cu o femeie de cetatenie Romana,avem un copil de 2ani si 6 luni(copilul si femeia au dubla cetatenie Romana si Franceza)
  Am décis sa divortam la amiabil,as dori sa stiu ce onorariu percepeti pentru divort si cat timp dureaza,precizez ca femeia si copilul vor sa se intoarca in Romania.adresa mea de email este enache_dragos@yahoo.com.Astept raspunsul dumneavoastra

  • Buna ziua stimate domn. In primul rand trebuie sa cunoasteti faptul ca nu este necesara prezenta dvs. in tara si nici a sotiei. Va prezint o speta solutonata chiar astazi data mesajului ” Ora estimata: 08:30
   Complet: 4-MF
   Tip solutie: Admite cererea
   Solutia pe scurt: Admite cererea Desface casatoria incheiata intre parti la data de 04.04.2008 la NEW DELHI –INDIA si transcris sub nr.5117/06 din 08.10.2006 , prin acord . Petenta va păstra numele dobândit prin căsătorie. Ia act ca nu se solicita chelt.de judecată Definitivă şi irevocabilă. pentru divorţ
   Document: Hotarâre 19.06.2015

   Astfel, o asemenea hotarare urmariti si dvs.
   Conform solicitarii, urmeaza sa va contactam la adresa de email indicata.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 172. Buna ziua.
  M-am casatorit in strainatate cu un cetatean roman, avand certificat de casatorie romanesc eliberat de Ambasada. Sotul s-a intors in Romania din cate stiu iar eu locuiesc in alta tara.
  Suntem despartiti in fapt de doi ai si jumatate si nu am avut domiciliu comun in tara. Unde voi putea introduce actiunea de divort, la domiciliul meu sau al sotului?
  Multumesc anticipat!

  • Buna ziua stimata doamna. Sunteti cumva de comun acord cu acest divort? In acest caz veti putea depune actele oriunde. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 173. Buna ziua,

  As dori cateva informatii in ceea ce priveste intentarea unui proces de divort de la distanta.Sunt casatorita din anul 2003 si am un copil de 11 ani .Am locuit impreuna aproximativ 8 ani in Grecia,dar in urma cu un an si jumatate sotul a parasit domiciliu pentru o terta persoana si s-a mutat in Romania la domiciliul ei.Precizez ca domiciliul sotului este in Craiova,iar casatoria a avut loc in alt oras unde am avut eu domiciliul pana in momentul casatoriei.Neavand un suport financiar din partea sotului in ceea ce priveste educatia si cresterea copilului am hotarat in urma cu 7 luni sa ma mut la fratii mei in Germania,impreuna cu fiica mea.Vreau sa stiu, in cazul in care este posibil un divort fara a fi necesara prezenta noastra in Romania,daca va fi necesar si audierea copilului sau vreo expertiza psihologica.Nu avem bunuri comune de impartit si sotul este de acord cu divortul si ramanerea copilului impreuna cu mine pe teritoriul Germaniei.As dori sa fiu informata in privinta costurilor unui astfel de proces si durata lui.Alte amanunte va pot pune la dispozitie in privat.
  Va multumesc anticipat,

  Mihaela

 174. suntem casatoriti la timisoara si avem o fetita de 7 ani, locuim in prezent in germania insa nu mai suntem de mult o familie, am decis impreuna sa divortam insa sotia vrea sa plece cu fata in romania iar eu nu vreau asta, nu am incredere in ea ptr ca este total imatura iar scopul ei precis este sa mearga in romania unde va trai doar pe pensia alimentara pe care o va primi copilul de la mine, in aceasta situatie vom avea de pierdut toti inclusiv copilul iar eu nu vreau asta. de precizat ca avem si ceva bunuri comune in romania.

  • Buna ziua stimate domn. Daca doriti sa divortati nu este necesar sa veniti in tara, puteti doar sa dispuneti un mandat in acest sens catre avocat. Acum daca sotia nu este de acord evident va treui sa ne judecam insa puteti sa desfaceti casatoria in Romania, de alfel conform cpc competenta exclusiva pentru aceste acte este data Romaniei. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 175. Buna ziua ,locuiesc in Canada si sunt casatorita cu roman,dorim sa divortam si doresc sa stiu cum sa procedez, ce acte am nevoie, pentru ca sotul meu ramane in Canada, iar eu ma voi repatria. Divortul este de comun acord.

  Va multumesc

  • In legatura cu solicitarea dvs. In ipoteza data, a divortului de comun acord, este necesar sa va redactez o serie de acte si sa vi le comunic pe adresa dvs. de email sau posta pentru a va intoarce cu ele in original. Puteti divorta in Romania, nu este necesara prezenta dansului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 176. Buna

  as avea si eu o intrebare

  casatoria dintre romanca si roman-german nu a fost transcrisa in romania, intre timp isi divortate. pentru transscriere dupa termenul de 6 luni cum se procedeaza?

  va multumesc anticipat

 177. Buna ziua. Sun casatorit de 4 ani. Casatoria a avut loc in Romania (Tg mures) Traim de 2 ani in Germania, sotia a parasit domiciliul pt o terta persoana, cu care e si insarcinata. Mentionez ca nu vrea sa declansam procedura de divort de comun acord in RO. Care ar fii metoda cea mai simpla si rapida de declansare a divortului de catre mine? Multumesc

  • Buna ziua. Daca metoda de comun acord a esuat sau nu a intrat niciodata in discutie, puteti divorta in Romania, indiferent de situatie, ba chiar mai mult legea prevede in mod exclusiv competenta instantelor de judecata romane pentru acele acte incheiate in ROmania. Divortul poate surveni si in lipsa.Cu stima, av Cuculis 0722298011

 178. am si eu o întrebare… Prietena mea este căsătorită cu un grec si au o fetița împreuna… Vrea sa divorțeze de el si bineînțeles sa câștige custodia fetiței…as dori sa știu daca poate divorța in țara sau nu… Daca da, ce acte trebuiesc si ce trebuie sa îndeplinească pentru a divorța in România ….. Daca nu poate, cum se poate face S-o reprezinte un avocat roman la divorț in Grecia si ce trebuie făcut…. O zi buna in continuare …. Astept ai eu un răspuns…. Cu stima BICA Virgil….

  • Buna ziua, in legatura cu situatia dvs. raspunsul este unul concret si fara echivoc. Poate si trebuie sa divorteze in Romania pentru a fi protejata de legile de aici. De asemenea se poate divorta si in lipsa. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 179. Stimate domn avocat,
  Am fost casatorita in Liban din 1996 cu un cetatean libanez avand impreuna trei copii.Am locuit impreuna pana la sfarsitul anului 2009 respecand legislatia tarii respective ca si cum n-as avea nici un drept asupra copiilor mei.Nu ma pot lupta pentru obtinerea copiilor mei dar mi-as dori sa-mi obtin libertatea in acte.Sunt romanca cu domiciliul in Romania si nu mi-as dori decat desfacerea casatoriei de acest cetatean libanez.
  Mentionez ca el locuieste stabil in Liban.
  Este o cale de a reusi divortul aici in Romania?
  Va multumesc anticipat.

  • Buna ziua. Codul nostru civil are in componenta o latura care se refera la desfacerea casatoriei in “Conditii deosebite” cum ar fi aceasa din Liban. Prin urmare, avand in vedere cetatenia dvs. cu certitudine puteti formula o cerere de desfacere a casatoriei in Romania. Cu stia, av Cuculis 0722298011

 180. Buna seara! Va rog din suflet sa ma ajutati cu unele lamuriri.Acum 2 ani am nascut o fetita in Romania dintr-un concubinaj cu un cetatean cipriot.A recunoscut-o tatal si dupa 6 luni am plecat in Cipru in speranta ca va merge relatia noastra mai ales in ce priveste relatia tatalui cu fetita.Aici in Romania fiind f indifferent fata de ea.Relatia nu a mers si dupa 6 luni m-am reintors cu fetita in Romania.Mentionez ca am dubla cetatenie si as dori sa castig stabilirea domiciliului minorei aici in Romania.Ne aflam aici de 11 luni timp in care tatal a vizitat-o doar acum 10 luni,desi nu I-am interzis sa vina, ba mai mult l-am incurajat sa o faca si de dragul fetitei sa ajungem la o solutie amiabila.El a facut plagere la minister si m-au somat sa ma intorc in Cipru, dar avand in vedere ca eu deja am facut o incercare ptr fetita sa avem o relatie acolo si el a fost total dezinteresat de ea fara pic de afectiune, aleg sa ramanem in Romania pentru linistea noastra sufleteasca si in continuare ca o mama responsabila vreau ca tatal sa tina legatura cu fiica noastra si sa vina in vizita cat de des vrea.Are timp liber la disozitie si multi bani, dragostea paterna ii lipseste.Mentionez ca,oricat ar parea de ireal, cand mai vorbim pe msg nu ma intreaba de fetita,el e preocupat doar de relatia noastra de cuplu, de asta si incearca sa ma forteze sa merg iar la el.Sunt multe de spus dar cred ca ati inteles cum e situatia.Va rog ajutati-ma cu un sfat macar.Va multumesc anticipat si Doamne ajuta! sa ajutati cat mai multi oameni aflati la rascruce.

 181. Buna ziua! am cateva intrebari si as fi profund recunoscatoare daca as primi de la dvs niste raspunsuri.Sunt casatorita cu un cetatean iranian din 2011,casatoria a avut loc in Turcia,apoi in 2013 am obtinut certificatul de casatorie romanesc.De atunci pana in prezent nu mai locuim impreuna.El locuieste in Anglia iar eu in Romania.Mentionez ca certificatele de casatorie,si cel turcesc si cel romanesc au ramas la el.Eu vreau sa divortez si doresc sa stiu ce anume trebuie sa fac pentru a intenta divortul.Va multumesc anticipat!

  • Buna ziua. Conditia importanta a transcrierii certificatului deja a fost indeplinita. O sa va rog doar sa asteptati sa va contacteze colegii nostrii specializati pentru a demara aceasta actiune. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 182. doresc sa divortez de sotia mea(ambii cetateni romani, casatoria incheiata in moinesti, jud. Bacau, carti de identitate valabile avand trecut domiciliul in moinesti, copil minor nascut in italia). Problema este ca avem rezidenta si locuinta comuna in italia. Iar sotia nu doreste desfacerea casatoriei in romania ci in italia. Intrebarea este daca pot divorta in Romania si la ce instanta. Multumesc mult pentru timpul acordat.

 183. sînt casatorita civil de un an de zile cu cetaten turc cu care am o fetita de. 6 ani copila este de moment doar cetatean turc casatoria am facut-o în Romania şi ulterior am informat şi starea civila turca prin intermediul consulatului turc la care n-i s-a eliberat şi un certificat de casatorie turcesc ,!ca sa pot divorta de acest cetatean turc o pot face în Romania unde am întocmit casatoria ori aici trebuie sa prezint cerere de divort ,orieventual o pot face prin intermediul consulatului roman de aici din İstanbul unde locuiesc de moment cu respect

 184. Buna seara. Indraznesc sa va adresez o intrebare. In cat timp, de la efectuarea divortului in Anglia (casatoria e realizata in Romania), trebuie sa inregistrez divortul in Romania? Daca ma casatoresc din nou( in strainatate) , inainte de a inregistra actul de divort, in Romania, este posibil? Va multumesc mult anticipat!

 185. Buna ziua!
  As vrea sa va intreb daca un cetatean turc poate divorta in tara de o cetateana romana. Mentionez ca aceasta nu a transcris documentele in Romania, insa nici nu vrea sa mearga in Turcia pentru a semna divortul. Cam care ar fi perioada de solutionare, daca este posibil?
  Ea poate fi “amenintata” cumva ca nu a transcris documentele, avand in vedere ca aceasta casatorie a avut loc acum 2 ani? Ce urmari ar avea si unde se depune plangerea?
  Multumesc anticipat

  Tel: 0721189xxx

 186. Buna, sunt casatorita cu un cetatean kosovar casatorie incheiata in romania in anul 2008. Avem 4 copii impreuna doar cel mai mare nascut in 2003 este cetatean roman , copii momentan sunt in kosovo cu sotul, iar eu in romania. Care este primul pas care trebuie sa il fac pt a divorta? Astept sfaturi de la dumneavoastra, multumesc anticipat

 187. Buna ziua! sunt casatorita cu sotul meu de 3 ani si am decis sa divortam. casatoria a avut loc in Romania dar noi locuim in Italia. Cum trebuie sa procedez pt a incepe divortul fara a ma deplasa in Romania? Mentionez faptul ca avem si o fetita de 3 ani si 8 luni.
  Va multumesc

 188. buna ziua, sora mea, cetatean roman, s-a casatorit in romania tot cu un cetatean roman. Ulterior au plecat in Germania si acum au un copil de 2 ani impreuna. S-au hotarat sa divorteze. Ea doreste sa se intoarca in tara cu copilul dar el nu este de acord. Mentionez ca custodia este comuna. Are dreptul el sa o impiedice sa revina in tara cu copilul inainte de pronuntarea divortului ? Poate sa revina in tara cu copilul fara acordul tatalui ? Va rog sa ma ajutati. Multumesc. 0748931xxx

 189. Bună seara, am fost căsătorit în România timp de doi ani ,apoi am divorțat! Am cu fost mea nevastă custodie comună și sunt obligația plătesc un sfert din salariu pensie alimentara! În 2014 am plecat în Anglia și am trimis bani acasă pentru copil fără sa amintim conține veniturile de aici! Tot inn 20 14, la scurt timp fosta soție a venit și ea în anglia sa muncesca! În 2015, luna mai am hotărât sa aducem și copilul! Am.platit lunar câte 200 lire regulat începând din ianuarie 2015 la amenințările fostei soții ca mă da în judecată! Zilele trecute am primit o înștiințare în care ea solicita 2500 lire ,bani reprezentând pensia alimentară calculata de ea pe anul 2014,motivând ca ea a trimis la fata 4000 lire pentru care are și chitante! Ce e de făcut? As putea sa refuz și sa propun ca eventualul proces sa aibă loc în românia, dat fiind faptul că sentința a fost dată de justiția română, noi suntem cetățeni români căsătoriți și divorțați în românia și cel mai important e ca în acea perioadă copilul se afla în românia. ..și ar trebui oarecum justificate acele sume!Mulțumesc anticipat!

 190. Buna ziua.sunt cetatean roman casatorit cu cetateanca romanaca.casatoria a avut loc in februarie 2013..am locuit impreuna 6 luni la domiciliul din arad unde avem si buletinele.dupa a ramas insarcinata.am decis sa mergem la familia ei in Piatra Neamn..acolo am stat 5 zile in care am aflat ca vrea sa faca avort.am decis sa ma intorc in arad.dupa cateva luni ea paraseste tara..nu a mai fost de gasit.parintii ei imi spun ca nu stiu nimic concret unde e.Spun toate astea pentru ca sunt in folosul meu cred.ideea e ca vreau sa divortez.actele sunt la mine.sunt in olanda.se poate face ceva de aici sau trebuie sa ma intorc in tara.si cam ce as putea face in aceasta “problema” a mea? Multumesc

 191. Buna ziua. Va rog mult sa ma lamuriti intr-o problema. M-am casatorit in luna aprilie 2015 in Romania, sotul fiind roman. Doresc sa divortez, insa locuim in Spania. As dori sa stiu care este modalitatea cea mai simpla si cea mai rapida de a divorta: in Spania sau in Romania, cui trebuie sa ma adresez.
  Va multumesc anticipat!

  Cu respect,
  Carmen

 192. Buna ziua. Sunt românca, căsătorită in Italia din 2001. Am si cetățenie italiana. Avem o fetița de 5 ani. Am nevoie de ajutorul dumneavoastră . As dori sa divortez in România si nu stiu exact cum sa procedez tinand cont de faptul ca soțul nu este de acord. Eu in tara am domiciliul in Constanta. Din cât m- am putut informa eu am înțeles ca pot sa cer divorțul in tara daca locuiesc acolo 6 luni inainte. Problema este ca eu as vrea sa ma mut in Romania cu copilul cat mai curând. Am deja toate actele necesare pentru transcrierea certificatelor de căsătorie si de naștere. As dori sa stiu daca este o posibilitate ca eu sa pot veni cu copilul in tara fără acordul soțului. La momentul de fata avem toți domiciliul in Italia.
  Va multumesc

 193. Buna ziua. M-am casatorit in Arad cu sotul meu,amandoi fiind romani, apoi am plecat in italia. Ultimul domiciliu comun a fost in Arad, in Italia am mai stat casatoriti doi ani, iar resedinta este in Italia. Doresc sa divortez. Unde voi divorta ? La instanata din Arad, sau pot divorta la Bucuresti? El nu este de acord cu divortul. IAr eu voi reveni in tara, si ma voi muta in Bucuresti. Insa nu stiu la ce instanta pot introduce divortul. Arad sau Bucuresti? Multumesc mult.

 194. Buna seara, sora mea este casatorita din anul 2006 cu un cetatean mexican , in regimul separatiei de bunuri . Nu au proprietati comune , nu au copii si nici nu m-ai locuiesc impreuna de 6 luni . Am inteles ca certificatul de casatorie nu il m-ai au. Pe el nu il intereseaza ce actiune va lua sora mea , nici nu vrea sa obtina duplicatul certificatului de casatorie . Ea nu lucreaza in tara, revine la mijlocul luni noiembrie in Romania si doreste sa divorteze . Am vrea sa stim daca poate divorta in tara , cam cat dureaza un asemenea proces de divort si la ce cost . Va multumesc mult!

  • Buna ziua. Puteti divorta in Romania, fara probleme, chiar daca nu avem duplicatul. In mod normal trebuie facuta transcrierea, dar nu vreau sa va spun, ca exista si instante care trec peste transcriere.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 195. Stimate domnule avocat,
  Sunt cetatean roman, casatorita de aprox 2 ani cu un cetatean american care locuieste in Qatar. Casatoria a avut loc, din motive pur birocratice, in statul Oklahoma, sotul meu fiind cetatean an statului TX. A fost transcrisa in Romania si, ca urmare a completarii unor documente notariale a caror nume nu mi-l amintesc, am ales ca, in cazul unui divort, legislatia urmata sa fie cea a statului care a oficiat casatoria.
  Nu am locuit niciodata impreuna, el venind de fiecare data cand avea ocazia in Romania, pentru maxim 5 zile consecutive. Nu s-a aplicat niciodata pentru cetatenia lui romana si nici eu pt cea americana. Exceptie face vacanta acestei veri cand am fost impreuna in TX pentru aprox 4 luni, eu folosind viza de turist.
  Avem impreuna un baietel de 1 an, nascut in Romania dar care are si cetatenie americana.
  In aceste conditii, exista sansa unui divort in Romania si primirea, fara probleme a custodiei copilului care a fost in permanenta in grija mea?
  Nu avem bunuri comune si nu am nicio asteptare financiara din partea sotului insa doresc o rezolvare rapida si, pe cat posibil, care sa decurga usor.
  Multumesc.

 196. Buna ziua.
  Va rog mult ajutati ma cu un sfat daca puteti.sunt casatorita civil in iasi si din motive bine intemeiate ne am separat.eu sunt in germania stabilita as vrea sa divortez insa ma intereseaza daca se poate solutiona pt a el ma asigura ca nu se poate face fara ca el sa fie de acord si nici ca eu sa fiu prezenta.multumesc mult

 197. Buna ziua ! Am si eu o intrebare cum a.si putea sa aflu daca partenerul meu este insurat ? Stam de 4 ani si tot refuza casatoria , am auzit de la mai multe persoane ca ar fi insurat .el imi neaga totul nu stiu ce sa mai fac nu mai am incredere in el .va rog sa ma ajutati ! Va multumesc

 198. Buna seara sint cetatean roman casatorita in japonia de 13 ani cu cetatean japonez si avem 2copii minori eu am rezidenta in japonia iar domiciliul meu stabil este in romania ,am incercat sa divortez aici dar nu am avut sanse pentru ca imi pierde-am ambi copii sotul nu este de acord sa-mi incredinteze mie minorii daca bag divort in romania fara acordul sotului am sanse ca minorii sa-mi fie incredintati mie ?va multumesc

  • Buna ziua. Da, asa este din pacate, cunosc procedura fiindca am avut multe dosare cu Japonezi iar acolo nationalismul este prioritar. O sa va contactam la adresa de email pusa la dispozitie. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 199. Buna ziua! Sora mea este căsătorită de vreo 10 ani in România,locuiește in Spania,are 2 copii,pe care ii creste singura,pt ca tatăl nu are timp,chef,el lucrează.dupa multe certuri,ea a înaintat divorț in România,dar acum doua saptamâni a primit o scrisoare judecătorească din Spania.se pare ca el a înaintat divorț in Spania.cine are ultimul cuvânt ? Prima cererea de divorț este depusă in România din vara aceasta? El vrea in Spania pt ca așa se împarte custodia copiilor si ei nu trebuie sa ii dea bani,etc.ca de obicei tema .banilor.ce poate sa facă? Cine are ultimul cuvânt?Va mulțumesc mult

 200. Buna seara sunt casatorita cu un cetatean sarb de un an si jumatate casatoria sa facut in dr.tr .severin am inaintat actiune de divort si dupa prima infatisare au trimis dosarul in bucuresti sector 5 nu inteleg de ce?Locuim amandoi in germania dar separat .Acum asi vrea sa stiu dupa ce lege ne judeca dupa legea din romania sau legea din germania.Nu avem nimic impreuna nici copii nici bunuri de impartit.Asi dori un raspuns dupa ce lege ne judeca si cat timp dureaza sa ma divortez de acest cetatean daca nu il mai vreau .va multumesc

  • Buna ziua sunt romanca casatorita cu un cetatean sarb de un an jumate casatoria sa facut in romania am introdus actiunea de divort in Dr.tr.severin si dupa prima infatisare au trimis doșarul in bucuresti sector5 nu avem copii si nici bunuri de impartit .Locuim in germania de un an jumate dar suntem despartiti si traim fiecare la alta adresa.Vreau sa stiu dupa ce lege ne judeca cea a romaneasca sau a germaniei si cat timp dureaza.Atata timp cat sunt romanca nu inteleg de ce sa ma judece dupa legea germana.Va multumesc

 201. A-si dori sa va intreb daca fiica mea cu dubla cetatenie(romana si americana) in prezent cu sentinta de divort in America,cu custodie totala asupra fetitei,poate si in ce conditii, anula copia dupa certificatul de casatorie din Romania .Deasemenea ar dori sa stie daca poate obtine un pasaport romanesc pentru fetita care are certificat de nastere romanesc ,copie dupa cel obtinut in America

 202. Buna ziua,
  sint cetatean German, m-am casatorit in 1990 in Arad cu o Romanca, stabilita dupa casatorie 1990 in Germania, cu dubla cetatenie Romana / Germana incepind din 1995. Casatoria a fost transcrisa in Germania fiind legala. Dorim sa divortam in Romania, in speranta cheltuielilor mai scazute. Nu avem bunuri comune. Intrebarea mea :
  A) Putem divorta in Bucuresti sau in Arad ?
  B) Ma puteti reprezenta in fata instantelor in Bucuresti ?
  Sotia are avocat in Bucurest, care o poate reprezenta.
  Salutari cu stima din Germania.

 203. Buna ziua..as dorii sa stiu daca pot sa fac un procès pentru custodia copilului francez-roman si in Romania si in franta…mi-as dorii sa plecam din sa locuim in Romania.tatal este dublu cetatean francez-algerian.eu doar cetatenia romana.
  Care este procedura de a intenta un proces si in romania pentru custodie copilul are 6 luni..miltumesc si va rog mult sa imi raspundeti

  • Buna ziua. Deschiderea cererii de chemare in judecata se face prin intermediul si mijlocirea noastra urmand ca ulterior intalnirii sa intelegem pretentiile dvs. pentru a le aduce la cunostiinta instantei.Cu stima, av Cuculis 0722298011

 204. Buna seara! Sunt casatorita cu cetatean olandez., locuim in olanda, casatoria a avut loc in olanda, avem.un copil impreuna, el are o datorie imensa facuta înainte sa ma cunoasca pe.mine, insa nesemnand un contract prenuptial la momentul casatoriei, se presupune ca stiam de datoria lui, desi nu stiam pt ca nu mi-a spus nimic si de aceea im cazul unui divort in olanda o sa am si eu aceeasi datorie ca si el ai statul olandez imi va lua orice bănuț am. Intrebarea mea este…daca divortez in România. .. se poate sa scap de datoria lui din olanda? Si ce sanse am la custodia copilului daca optez pt un divort in romania? El vrea sa depuna actele de divort in ianuarie…speram ca in cazul in care este in interesul meu sa divortez in romania sa apuc sa fac acest lucru luna aceasta…asta daca la curtile de judecata nu s-au inceput inca vacantele de sărbători. Va multumesc anticipat!

 205. Buna seara.
  Numele meu este Mohamad. Sunt sirian dar traiesc in Turcia. M-am casatorit cu o romanca accum 3 ani,aici la consulatul Turciei,apoi am dus certificatul la consulatul Romaniei. Acum 1 an si jumatate a fugit de acasa si a luat cu ea toate actele. Am incercat sa divirtez de ea (in Turcia) ,avand doar o copie dupa certificat,si mi s-a spus ca nu se poate decat cu originalul. Eu in Romania nu pot intra deoarece am nevoie de viza. Ea acum locuieste in Italia.
  Va rog din suflet… spuneti-mi ce as putea sa fac sa divortez mai repede. Mi s-a spus ca duplicatul il primesc doar din Bucuresti si dureaza aprox. 3 luni.
  Va multumesc anticipat.

 206. Bună ziua. Sunt romanca, căsătorită cu roman de 3 ani jumatate. Avem un copil minor și locuim în Germania de 5 ani, căsătoria având loc în Romania. Adresa din buletin este in Craiova..pot apela la serviciile dvs. pentru a intenta divortul? Va multumesc!

 207. Buna seara,

  problema mea nu este legata de solicitarea unui divort, dar de oficializarea unei casatorii in strainatate. Am ajuns intr-un impas cu unul dintre actele solicitate si mister total, nici o institutie nu stie sa imi comunice cum/de unde pot obtine acest document. Incerc sa obtin clarificari in aceasta privinta poate, adresandu-ma si dvs. Situatia in cauza: cetatean roman in vederea casatoriei cu un cetatean belgian, in Belgia. In urma primului divort, am sentinta de divort aferenta. Pentru casatoria in Belgia, se solicita CERTIFICAT EUROPEAN DE DIVORT. Care este procedura de obtinere si de la ce institutie anume? Va multumesc anticipat.

 208. Buna seara!va scriu din artea uni prietene. in anul 2000 s-a casatorit in Romania cu un roman ce lucra in Italia, și ea fiind tot cetatean roman. in 2001 s-a dus și ea in Italia, unde a nascut 2 copii, unul in 2001 si unul 2002.în continuare au locuit amandoi in Italia, au cumparat o casa cu ajutorul unui imprumut la banca ea fiind girantul. Imprumutul e facut de sot. In urma maltratarilor si comportamentului inadecvat al sotului a intentat proces de divort in Italia deoarece acolo au locuit impreuna din 2001(in 2013 ianuarie cred) In 2013 septembrie a obtinut o hotarare de separare de la tribunal in Italia, unde se specifica ca sunt separati (inca nu divortati continua procesul) si pensie pentru copii. vazand asta sotul a fugit cred ca in Romania , in noiembrie 2013 si nu a platit nimic la copii. De atunci ea plateste ratele la casa si toate cheltuielile aici in Italia.sotul in mai 2015 si-a facut buletin in Romania și a dat-o in judecata pentru a divorta. Pasapoartele copiilor au expirat si nu poate veni cu ei in Romania pentru ca de el nu a stiut nimic pana nu a primit in Italia ca este data in judecata.Si-a pus avocat in Romania sa o reprezinte si i-a zis ca vrea sa anulez procesul, i-a zis ca nu se poate. Acum avocata i-a zis ca s-o trimis hartie sa fie copii audiati.Precizez ca de cand a plecat nu a platit la copii, ei nu si-ai schimbat domiciliul , ci el a plecat, putea sa ii contacteze oricand. Procesul in Italia e inca pe rol, dupa cum stiti dureaza. poate anula procesul din Romania si sa-l dea in judecata pentru neplata pensiei la copii? Va multumesc anticipat!

 209. Buna seara!va scriu din artea unei prietene. in anul 2000 s-a casatorit in Romania cu un roman ce lucra in Italia, și ea fiind tot cetatean roman. in 2001 s-a dus și ea in Italia, unde a nascut 2 copii, unul in 2001 si unul 2002.în continuare au locuit amandoi in Italia, au cumparat o casa cu ajutorul unui imprumut la banca ea fiind girantul. Imprumutul e facut de sot. In urma maltratarilor si comportamentului inadecvat al sotului a intentat proces de divort in Italia deoarece acolo au locuit impreuna din 2001(in 2013 ianuarie cred) In 2013 septembrie a obtinut o hotarare de separare de la tribunal in Italia, unde se specifica ca sunt separati (inca nu divortati continua procesul) si pensie pentru copii. vazand asta sotul a fugit cred ca in Romania , in noiembrie 2013 si nu a platit nimic la copii. De atunci ea plateste ratele la casa si toate cheltuielile aici in Italia.sotul in mai 2015 si-a facut buletin in Romania și a dat-o in judecata pentru a divorta. Pasapoartele copiilor au expirat si nu poate veni cu ei in Romania pentru ca de el nu a stiut nimic pana nu a primit in Italia ca este data in judecata.Si-a pus avocat in Romania sa o reprezinte si i-a zis ca vrea sa anulez procesul, i-a zis ca nu se poate. Acum avocata i-a zis ca s-o trimis hartie sa fie copii audiati.Precizez ca de cand a plecat nu a platit la copii, ei nu si-ai schimbat domiciliul , ci el a plecat, putea sa ii contacteze oricand. Procesul in Italia e inca pe rol, dupa cum stiti dureaza. poate anula procesul din Romania si sa-l dea in judecata pentru neplata pensiei la copii? Va multumesc anticipat!

 210. Buna Seara! Sunt casatorit cu sotia din 2007,in 2010 ne-am mutat in Austria. In urma mai multor certuri din 2012, ea s-a separat de mine . Mentionez ca impreuna avem 2 copii minori,iar ultimul domiciliu in Romania a fost in Arad.Asa dar, separati de 3 ani,care sunt modalitatile si actele necesare divortului? Ea nu este deacord cu divortul in Romania! Va multumesc

 211. Buna ziua.
  M-am casatorit in noiembrie 2014 cu un cetatean tunisian. Casatoria a fost efectuata in Tunisia si mai apoi inregistrata in Romania (deci avem certificat de casatorie romanesc).
  Din acel moment noi nu ne-am mai vazut deoarece eu nu m-am mai intors in Tunisia si el nu si-a obtinut viza de Romania. Nu avem nici un lucru in comun, nu exista copii. As dori sa divortez din Romania dar dansul ma ameninta ca nu imi va da divortul numai daca merg sa divortez in Tunisia, ca a depus ceva declaratii pe la diverse ministere ca sa nu pot divorta din Romania. Eu nu vreau si nici nu am aceasta posibilitate.
  As vrea sa stiu daca ar fi vreo problema in pronuntarea si recunoasterea divortului din Romania din moment ce el nu accepta acest divort decat acolo.
  Multumesc!

 212. Buna ziua,
  sunt casatorita de 5 ani, timp in care am suportat violenta din partea sotului, sperand ca se va indrepta. Am luat decizia de divort dupa ce a spart o farfurie langa ochii fetei de 4 anisori si mi-a mai dat un pumn in umar tot de fata cu fetita.
  El acum a parasit domiciliul (la fel ca anul trecut cand s-a mutat cu lucrul 6 luni in alt oras, fara acordul meu) si a plecat la parinti unde a fost si mai tare inrait si s-a reconfirmat ca violenta lui este absolut normala. Din cate il cunosc va incerca sa-si transfere toti banii, pentru a nu da pensie alimentara. Deasemenea lucreaza mai nou prin contracte de inginerie si momentan nu are nici un contract si nici nu isi va face… am stabilit deja ca fetita va ramane cu mine si o va putea vizita.
  Care ar fi pasii cei mai “amiabili” posibili pentru o despartire, in conditiile in care eu lucrez cu norma intreaga, ma ocup singura de copil si nu am posibilitatea de a calatori in Romania prea des.
  Va multumesc,

 213. Buna seara.
  Sunt casatorita din iulie 2010 cu un cetatean nigerian in Grecia.
  Relatia noastra a fost la distanta (el in Grecia, eu in Romania , eram inca studenta) dupa un an am vrut sa divortez.
  Sotul meu a refuzat si a refuzat sa imi dea macar o copie dupa certificatul de casatorie. Mi-am pastrat numele de familie.
  El este plecat din Grecia de un an de zile. Nu am o adresa unde sta si in mod sigur ar refuza sa imi dea.
  Casatoria nu este inregistrata in Romania.
  Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez.
  Cu stima,
  Elena Hara

  • Buna ziua, practica generala este aceea de a transcrie prima data casatoria si apoi sa se pronunte divortul, prin urmare, este important ca dvs. sa faceti acest demers sau poate fi mandatat acest demers. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 214. Tot eu sunt,Cristina.In textul de mai sus am uitat sa va relatez ca un alt domn avocat mi-a spus ca daca trece un an de la despartirea in fapt divortul este mai simplu de deschis.Este real?

 215. Bună ziua,ma numesc Daniel și sunt căsătorit cu o româncă din 2007.Căsătoria a avut loc în Italia(Ancona)dar noi nu mai suntem împreună din 2009.Acum am aflat de noua lege din Italia, despre divorțul rapid și m-am decis să divorțez în Italia.Eu acum lucrez în Germania și am domiciliul aici,iar sotia locuiește încă în Italia.Suntem de acord amândoi sa divortatam în Italia,nu avem bunuri materiale împreună și nici copii.Vă rog frumos să îmi spuneți unde se face divorțul (primărie sau tribunal ) și cât durează divorțul și dacă mai este nevoie de avocat în cazul nostru.Mulțumesc anticipat

 216. Sunt tot Cristina,Va rog cu respect sa-mi raspundeti si la textul de mai sus datat 28 ianuarie 2016 AT 4:18 PM mai ales ca astazi am primit citatie la instanta din Grecia pentru custodia copilului in data de 11 februarie a.c.Sunt disperata!

  • Eu v-am raspuns si in privat si pe email. Procesul din Grecia daca a fost pornit inainte, va trebui terminat acolo, dvs trebuia sa-l porniti inainte in Romania si nu aveati aceasta problema.Cu stima, av Cuculis 0722298011

 217. Bună ziua,ma numesc Daniel și sunt căsătorit cu o româncă din 2007.Căsătoria a avut loc în Italia(Ancona)dar noi nu mai suntem împreună din 2009.Acum am aflat de noua lege din Italia, despre divorțul rapid și m-am decis să divorțez în Italia.Eu acum lucrez în Germania și am domiciliul aici,iar sotia locuiește încă în Italia.Suntem de acord amândoi sa divortam în Italia,nu avem bunuri materiale împreună și nici copii.Vă rog frumos să îmi spuneți unde se face divorțul (primărie sau tribunal ) și cât durează divorțul și dacă mai este nevoie de avocat în cazul nostru.Mulțumesc anticipat

 218. Ma numesc Cristina Manolaros si am mai postat un text despre situatia mea pe data de 28.01.2016,dar vad ca a disparut.Permiteti sa il repet: in anul 2004 m-am casatorit cu un cetatean grec in Romania,Dupa 11 ani de umilinte si neglijare a fetitei noastre repetandu-mi mereu si nepermitand nici parintilor sa ma mai viziteze culminand cu injosirea mea in fata amantelor fara nici o jena am hotarat si am venit cu fetita in Romania in casa parinteasca unde am avut domiciliul legal de cand m-am nascut. parasind Grecia pe data de 6. mai 2015,Am deschis divort in Barlad unde am domiciliu dar mi-a fost respins pe motiv ca nu este de competenta legilor romanesti iar acum am primit citatie pentru 11 februarie in Grecia in proces intentat de sot pentru custodia copilului.Sunt disperata! Ce fac domnule Cuculis?

 219. Bunna ziua ,sunt romanca stabilita in uk de 5 ani . De 2 ani a incetat orice comunicare intre mine si sotul meu. As dori sa aflu cum as putea divorta de aici fara sa fie necesar sa ma duc in tara. Nu avem copii minori si nu ma intereseaza partajul. Multumesc.

  • Buna ziua. Ati omis sa ne comunicati de unde este sotul dvs? In legatura cu situatia prezentata, puteti conform legilor in vigoare, sa nu va prezentati la termene aici in Romania ci sa fiti reprezentata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 220. Actul de separare judiciara pronuntat in Italia este valabil in Romania?cu aceasta decizie pot anula procesul de divort deschis de sot in Romania.Eu locuiesc in Italia

 221. Buna ziua. Sunt romanca casatorita de 3 ani cu un grec. Casatoria a avut loc in Pireu si inca nu am declarat casatoria la ambasada sau in tara. Avem un copil impreuna care are 2 ani si locuim toti trei in Pireu. In cazul in care as vrea sa divortez, si sa presupunem ca as ajunge in Romania (caci deocamdata nu este de acord sa plec singura cu copilul in Romania) intrebarea mea este daca pot divorta din Romania si cat ar dura acest divort avand in vedere ca avem un copil si f putine bunuri in comun. Multumesc pt informatii.

  • Buna ziua. Probabil ca miza deja nu mai este niciun fel de bun comun ci copilul. Puteti divora in Romania, doar ca atunc cand va veti decide sa veniti spre Romania cu minorul, o sa trebuiasca sa faceti transcrierea fie la ambasada acolo sau consulat fie cand veniti in Romania, dar sa aveti copie de pe cartea lui de identitate si certificatul ecleziastic in original. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 222. Stimate domn, fostul sot imi refuza accesul la certificatul de casatorie transcris la sector 1 bucuresti, care poarta si mentiunea de divort. Am nevoie de el pentru transcrierea celei de-a doua casatorii. consulatul de la londra mi-a spus ca duplicat nu se elibereaza decat in caz de distrugere sau furt al transcrierii originale. ce alternativa am in acest caz?
  cu respect,
  corina

 223. Buna ziua Adrian ma numesc si caut un avocat pentru cazul meu sa ma reprezinte .Este vorba de un divort finalizat deja la Montreal in anul 2015 .Am fost casatorit in Romania in anul 1999 ,in anul 2005 am fost emigrat in Montreal ,si in anul 2013 fosta sotie a intentat actiunea de divort care sa finalizat in anul 2015 ,In urma casatoriei au rezultat doi copii in varsta de 14 respectiv 10 ani ,mentionez ca am platit pensie alimentara 700$ pe luna din clipa cand fosta sotie a intentat actiune de divort . Eu in luna Iunie 2015 am parasit Canada pentru a ma restabili in Romania .Mentionez ca pensia alimentara mi-a ramas fixata la aceeasi suma de 700 $ pana in prezent ,Intrebarea mea este Eu daca vreau sa traiesc in Romania dar tootusi vreau sa trimit pensie alimentara dar dupa venitul ce-l am in Romania ,,este posibil asa ceva ? Este acest accord intre state ? daca credeti ca ma pute-ti ajuta as vrea sa luam legatura .Binenteles o sa platesc onorariul cuvenit .ma pute-ti contacta la 0010746377272 sau e-mail adriantudor_f@yahoo.com ,Va multumesc aniticipat

 224. Buna ziua Adrian ma numesc si caut un avocat pentru cazul meu sa ma reprezinte .Este vorba de un divort finalizat deja la Montreal in anul 2015 .Am fost casatorit in Romania in anul 1999 ,in anul 2005 am fost emigrat in Montreal ,si in anul 2013 fosta sotie a intentat actiunea de divort care sa finalizat in anul 2015 ,In urma casatoriei au rezultat doi copii in varsta de 14 respectiv 10 ani ,mentionez ca am platit pensie alimentara 700$ pe luna din clipa cand fosta sotie a intentat actiune de divort . Eu in luna Iunie 2015 am parasit Canada pentru a ma restabili in Romania .Mentionez ca pensia alimentara mi-a ramas fixata la aceeasi suma de 700 $ pana in prezent ,Intrebarea mea este Eu daca vreau sa traiesc in Romania dar tootusi vreau sa trimit pensie alimentara dar dupa venitul ce-l am in Romania ,,este posibil asa ceva ? Este acest accord intre state ?

 225. Buna seara ,

  Ma numesc Alina si locuiesc impreuna cu sotul meu in Anglia din luna decembrie 2015 . As dori sa aflu cum as putea divorta de aici fara sa fie necesar sa ma duc in tara. Mentionez ca nu am loc de munca, nici o sursa de venit. Nu avem copii minori .Multumesc.

 226. Buna ziua,
  locuiesc impreuna cu sotul meu de 4 ani jumatate in Germania, avem impreuna un copil de un an jumate si vrem sa divortam in Romania. Ne am casatorit in sectorul 6 fara sa avem domiciliu comun in Romania, eu am domiciliul in Germania /cat si resedinta, atat sotul cat si copilul au pasaport cu domiciliul in Romania dar resedinta in Germania. Suntem amandoi de acord cu divortul. Ma puteti indruma si reprezenta pentru un divort in tara- este posibil un divort in Romania?Multumesc.

 227. Buna ziua, dl.avocat. Va rog sa ma ajutati. Sunt romanca, casatorita in Irlanda de 2 ani, iar sotul irlandez e clar ca nu ma mai iubeste. Cred ca are pe altcineva.. La un moment dat, a fost de accord sa divortam, dar acum nu mai e. Si a plecat si de acasa. Din pacate, cand totul a fost bine, nu am transcris certificatul de casatorie, La ambasada din Dublin nici nu se poate. Doar cele de nastere. M-am uitat pe internet sa vad de ce acte ar fi nevoie ca sa fac transcrierea ca sa pot cere divortul. Iar acum nu mai am cum sa obtin pasaportul lui si declaratia aceea a lui ca certificatul nu a mai fost transcris in Romania. Oare fara ele pot sa obtin transcrierea certificatului? Si, daca da, apoi pot sa intentez divort in Romania, ptr ca in Irlanda trebuie sa stai separat intai 4 ani si apoi dupa inca un an poti obtine divortul (deci, 5 ani). Am sa mor pana atunci. Si am mai aflat de pe internet si de regulamentul 2201 si conform lui, m-as putea duce doar in insatntele din Irlanda. Nu exista nicio solutie sa divortez in Romania? Va rog frumos, O mana de ajutor. se poate? Si daca imi indicati va rog si costurile, in cazul in care pot divorta in Romania si acceptati sa ma ajutati. Si eu sunt inca in irlanda si nu intentionez sa vin in tara. Am citit apropae toate celelalte mesaje, dar nu m-am lamurit. Multumesc

 228. Buna seara! Sunt romanca casatorita de 10 luni in Germania cu un cetatean sirian care urmeaza sa dobandeasca statul de azilant in Germania.Din anumite motive nu am transcris actul de casatorie german in registrele romanesti ai evident nici nu am schimabat cartea de identitate pt schimbarea numelui.Intrebarea e daca pot divorta tot aici fara a mai inregistra certificatul de casatorie in registrele romanesti si fara a schimba cartea de identitate. Multumesc, o seara buna!

 229. Buna ziua,

  In 2014 m-am casatorit in Tunisia cu un cetatean tunisian, cu care, in prezent, sunt in divort. El nu a fost niciodata in Romania. Eu locuiesc aici.
  Saptamana trecuta am nascut o fetita, care nu este fiica lui. Datorita faptului ca , eu si sotul meu, avem nume de familie diferite, nu o pot inregistra la primarie , fara o declaratie din partea lui si a mea, ca suntem de acord cu acelasi nume de familie pentru fetita. Nefiind tatal biologic, nu doreste sa-mi dea aceasta declaratie.
  Ce pot face pentru a reusi sa-mi inregistrez fetita?
  Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!

 230. va scriu din nou.
  Buna ziua, dl.avocat. Va rog sa ma ajutati. Sunt romanca, casatorita in Irlanda de 2 ani, iar sotul irlandez e clar ca nu ma mai iubeste. Cred ca are pe altcineva.. La un moment dat, a fost de accord sa divortam, dar acum nu mai e. Si a plecat si de acasa. Din pacate, cand totul a fost bine, nu am transcris certificatul de casatorie, La ambasada din Dublin nici nu se poate. Doar cele de nastere. M-am uitat pe internet sa vad de ce acte ar fi nevoie ca sa fac transcrierea ca sa pot cere divortul. Iar acum nu mai am cum sa obtin pasaportul lui si declaratia aceea a lui ca certificatul nu a mai fost transcris in Romania. Oare fara ele pot sa obtin transcrierea certificatului? Si, daca da, apoi pot sa intentez divort in Romania, ptr ca in Irlanda trebuie sa stai separat intai 4 ani si apoi dupa inca un an poti obtine divortul (deci, 5 ani). Am sa mor pana atunci. Si am mai aflat de pe internet si de regulamentul 2201 si conform lui, m-as putea duce doar in insatntele din Irlanda. Nu exista nicio solutie sa divortez in Romania? Va rog frumos, O mana de ajutor. se poate? Si daca imi indicati va rog si costurile, in cazul in care pot divorta in Romania si acceptati sa ma ajutati. Si eu sunt inca in irlanda si nu intentionez sa vin in tara. Am citit apropae toate celelalte mesaje, dar nu m-am lamurit. Multumesc

 231. Buna ziua,

  casatorita cu un cetatean strain, am obtinut divortul in Anglia. Am transcris actul de casatorie in Romania la starea civila. Am divortat in Anglia iar Hotararea de divort in original este la mine. As dori sa ma recasatoresc. ce anume trebuie sa fac cu actul de casatorie transcris pe care inca il am cel romanesc? Ma pot casatori fara sa anunt la starea civila unde am transcris actul sau trebuie sa ajung sa arat hotatararea de divort din Anglia?
  Vreau sa stiu daca e posibil sa ma casatoresc si sa arat copie tradusa si legalizata a hotararii de divort sau trebuie neaparat sa ajung la starea civila in orasul unde a fost transcris certificatul de casatorie romanesc si sa imi elibereze un alt document sa demonstrez ca am divortat?

 232. Buna ziua,

  In 2014 m-am casatorit in Tunisia cu un cetatean tunisian, cu care, in prezent, sunt in divort. El nu a fost niciodata in Romania. Eu locuiesc aici.
  Saptamana trecuta am nascut o fetita, care nu este fiica lui. Datorita faptului ca , eu si sotul meu, avem nume de familie diferite, nu o pot inregistra la primarie , fara o declaratie din partea lui si a mea, ca suntem de acord cu acelasi nume de familie pentru fetita. Nefiind tatal biologic, nu doreste sa-mi dea aceasta declaratie.
  Ce pot face pentru a reusi sa-mi inregistrez fetita?
  Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!

 233. Buna seara.sunt romanca casatorita cu un cetatean arab iordanian de 11 ani ,avem 3 copii minori .casatoria a avut loc in Olanda ,primul copil este nascut in Olanda iar ceilalti 2 copii sunt nascuti in Iordania unde locuim din 2007,Sotul meu are si cetatenie olandeza la fel si copii.
  Nu am transcris certificatul de casatorie in Romania si nici certificate de nastere romanesti nu am la copii,pentru ca el (sotul)nu este de acord sa le faca si acte romanesti ,iar in Romania la primarie mi a cerut sa aduc declaratie de la sot ca el este de acord cu inregistrarea casatoriei in Romania si ca este de acord ca copii mei sa aiba si cetatenie romana
  De 2 ani viata mea a devenit un calvar langa acest om ,as dori sa vin in Romania cu copii si sa nu ma mai intorc la el
  1.ce sanse am sa pastrez copii?el ma ameninta ca daca nu ma intorc la el cu copii vine dupa mine in Romania si imi Ia copii pt ca copii nu au cetatenie romana si ei nu pot sta legal acolo,este adevarat?
  2.pot sa divortez de el ?am doar certificatul de casatorie olandez original
  va rog sa ma autati cu un sfat
  va multumesc

 234. Bună seră am şi ieu o drebare ce pot sa fac să divortez taca soţul nu ie hn ţară şi mai avem şi un copil din căsătorie şi sate la barinti lu tatal copilui. Şi ieu sunt cu alcineva şi sunt cravita. Din afară căsătorie. Se pot sa fac un răspuns fă rog mult

 235. buna ziua..cu ultimele puteri va scriu..am nevoie de un sfat defapt de o informatie..sunt romanca casatorita cu un roman inRomania..in prezent suntem amandoi in Italia,locuim deparat de 7 ani.mentionez ca am un baiat de 14 ani..saptamana trecuta am fost in Romania sa fac actele de divort si mi-au spus ca nu-i de competenta lor atata timp cat baiatul meu are domiciliul stabilit in Italia,,e posibil sa nu pot divorta.ma chinui de 7 ani.aici in Italia costa foarte mult si nu-mi permit sincer.va multumesc frumos

  • mentionez ca suntem de comun acord si nu avem bunuri,,inca ceva..am inteles ca daca as dori sa divortez in Italia am nevoie de apostila pe certificatul de casatorie…e posibil sa -l apostilez in Italia?

 236. Bună ziua, as dori si eu o informație. Sunt casatorit cu o româncă ,de 18 ani.Am venit impreuna in Germania de un an si o luna, cu toata familia, noi si doi copii. Unul tocmai a împlinit vârsta de 18 ani, iar cel mic implineste 10 ani in august. De aproximativ doua luni sotia mi-a cerut sa ne despărțim, iar dupa cateva zile ,concubinul ei, cu care era in relatii de catva timp, s-a mutat in locul meu. Ma rog, acum urmeaza sa plec in Romania pentru a inainta divorțul, iar sotia mi-a cerut sa divortam aici. Din cate stiu, chiar daca divortam aici, sentinta trebuie recunoscuta si de statul român. Procedurile de divort in Germania, sunt destul de complicate, cu un an de separare si abia apoi procesul in sine. In afara de divort eu vreau sa cer si partajul bunurilor si investitiilor efectuate de-a lungul casniciei. Acum ,problema este ca nu vrea sa-mi dea certificatul de căsătorie si din cate am inteles, nu vrea nici sa se prezinte in Romania! Pot totusi sa inaintez divorțul daca voi fi reprezentat de un avocat ? Pentru ca eu va trebui sa ma intorc in Germania, avand un contract de munca pe care trebuie sa-l onorez. O alta intrebare este, care din cele doua sentinte va avea valabilitate juridica:cea din Romania sau cea din Germania ? As dori sa ma ajutati cu un sfat!
  Va multumesc !

 237. Buna ziua..Sunt casatorit cu o romanca de cetatenie belgiana din februarie 2012. Dupa un an si doua luni am revenit singur in Romania . De aproape 3 ani suntem separati , eu locuind in Constanta iar ea intr-o mica localitate in apropierea orasului La Louviere .Am dori sa divortzam pe cale amiabila , dar se pare ca nu putem face acest lucru decat in Belgia , ultimul domiciliu comun avandu-l acolo. Mentionez faptul ca sotia mea inca NU m-a scos din spatiu , desi , dupa cum am mentionat , suntem separati de 3 ani.Va rog sa-mi comunicati daca, intr-adevar divortzul de comun acord , la notar , se poate face doar in Belgia , deoarece eu nu as dori sa ma intorc acolo.
  Multumesc anticipat,

   • Buna ziua…Multumesc mult ptr. raspuns…Din pacate , sotia mea NU doreste divortul in Romania , motivand prin faptul ca , casatoria Nu a fost inregistrata aici si , implicit , divortul in tara ar fi lipsit de valabilitate in Belgia. Mentionez faptul ca NU beneficiez nici macar de o copie dupa certificatul de casatorie si sotia mea nu doreste sa-mi trimita..Este dispusa sa divortam pe cale amiabila , la notar , doar in Belgia .
    Multumesc inca o data si astept lamuriri de la dvs.
    Cu stima,

 238. Buna ziua Adrian ma numesc.. .Este vorba de un divort finalizat deja la Montreal in anul 2015 .Am fost casatorit in Romania in anul 1999 ,in anul 2005 am fost emigrat in Montreal ,si in anul 2013 fosta sotie a intentat actiunea de divort care sa finalizat in anul 2015 ,In urma casatoriei au rezultat doi copii in varta de 14 respectiv 10 ani ,mentionez ca am platit pensie alimentara 700$ pe luna din clipa cand fosta sotie a intentat actiune de divort . Eu in luna Iunie 2015 am parasit Canada pentru a ma restabili in Romania .Mentionez ca pensia alimentara mi-a ramas fixata la aceeasi suma de 700 $ pana in prezent ,Intrebarea mea este Eu daca vreau sa traiesc in Romania dar tootusi vreau sa trimit pensie alimentara dar dupa venitul ce-l am in Romania ,,este posibil asa ceva ? Este acest accord intre state ? ,Va multumesc aniticipat

 239. Buna ziua, imi cer scuze ca va scriu din nou ,dar deja sunt presat de timp. Referitor la cazul meu, prezentat in data de 18.03.2016, sotia mea deja a inaintat actiune de divorț aici in Germania, iar eu dat fiind faptul ca am avut un accident de masină, a trebuit sa-mi aman plecarea in Romania. Datele mele de contact: tel. mobil +49151c85cc0685, sau tel. fix +4cc69489720
  Va multumesc !

 240. Bună ziua! Sunt căsătorită cu un cetăţean iranian. Căsătoria a fost încheiată în Iran după regulile de acolo. S- a semnat inclusiv un certificat prenupţial, dar cu o valoare infimă, pentru că aşa cerea procedura şi pentru care eu nu am pretenţii.
  Căsătoria a fost transcrisă la Ambasada României din Teheran, iar certificatul de căsătorie românesc emis de Ambasadă este în posesia soţului meu.
  Eu am doar actele de căsătorie iraniană. Precizez că în urma căsătoriei încheiată în Iran am obţinut şi cetăţenie iraniană.
  As dorii să ştiu dacă pot divorţa în România. Nu mă pot întoarce în Iran pentru că nu m-ar mai lăsa să plec. Am reuşit să mă întorc în ţară, iar el a primit răspuns negativ la viza pentru România.
  Menţionez că el nu doreşte să divorţeze.
  Cu stimă…

 241. Buna, ma numesc Raul si am nevoie de un sfat sau ajutor urgent.Eu si sotia suntem romani cu domiciliul in Romania dar si in Germania,avem un copil nascut in Germania dar e tot roman cu domiciliul la fel ca al nostru,in ambele tari. Anul trecut sotia s.a hotarat sa ne despartim aflandu.ne in Germania si a cerut ajutorul statului german, a primit avocat din oficiu si a inceput calvarul pt mine, amenințări si plati peste plati. Am facut ce era de facut pt a primi si eu un avocat din oficiu si am reusit dar nu are acelasi interes pt mine cum are cel al soției. In fine, il am cam degeaba caci amenintarile cu legi si plăți peste plăți continua.In curand va fi procesul pt stabilire domiciliu minor si apoi divorțul. Intrebarea mea este, sa le fac pe plac si sa continui sa ma las intimidat si amenințat aici de nemți sau pot refuza absolut orice procedura si sa aleg sa divortam in România acolo unde ne.am si casatorit? Mentionez ca nici eu si mai puțin decat mine, sotia, nu intelegem mai nimic din limbajul lor de avocatura si legi si pe langa asta sumele de bani mentionate in hartiile ce le primesc acasa, ma depășesc cu mult.Va multumesc

 242. Buna ziua! Eu si sotul meu locuim in Canada, Montreal de aproximativ 13 ani si detinem dubla cetatenie : romana si canadiana.
  Sotul meu a emigrat casatorit cu o prima lui sotie din Romania. A divortat in 2013 in Canada si de 2 saptamani jumatate este casatorit pentru a doua oara cu mine tot in Canada.
  Problema este ca atat divortul lui cu prima sotie, cat si casatoria nostra sunt inregistrate doar de catre autoritatiile canadiene. Prin urmare detinem acte care dovedesc divortul si casatoria noastra doar in limba franceza. In Romania sotul meu este inregistrat ca fiind inca casatorit cu prima lui sotie.
  Noi vom veni in Romania in perioada 3-10 iunie si 25 iunie-3 iulie 2016. Exista vreo modalitate de a inregistra divortul sotului si casatoria noastra in Romania?
  Va mutumesc.

  • Buna ziua, doresc sa divortez, soțul este Iordanian si suntem căsătoriți si in Iordania si in Romania de 13 ani,actual locuim in Iordania de 3 ani si înainte am locuit in Suedia 10 ani, amandoi suntem medici, avem 3 copiii , avem 3 cetatenii totii romana, iordaniana si suedeza, bunurile comune sunt in Suedia dar cel mai mult avem in Iordania, nu este nimic in Iordania pe numele meu doar casa din Suedia suntem amândoi in acte. Nu ne mai înțelegem, mi-a spus să părăsesc casa si m-a si amenintat. Am spus că vreau să divortez si a spus că el nu divorteaza ci eu sa divortez. Doresc sa iau legatura cu dvs, doar săpt viitoare pot pentru ca sotul e plecat in Suedia.

   Va rog am nevoie de ajutorul dvs, nu cunosc limba arabă, si nu am pe nimeni in Iordania, doar socrii dar ei sunt părinții lui. Se poate divorta din Romania?
   Ma puteți ajuta?

   Va multumesc anticipat. 

   Cu stimă

 243. Buna ziua,
  Suntem romini casatoriti in Brasov cu doi copii si domiciliul comun in strainatate dorim sa divortam amindoi cum pot sa bag divortul in rominia inainte ca nevasta sa bage divortul in strainatate?
  Va rog daca e posibil sa-mi descrieti etapele in acest sens, care trebuie sa le fac fara a pierde timp .
  Doresc sa aflu si care este onorariul dvs , fara taxe si traduceri .
  (cell. 0039/38ssd42880)
  Va multumesc anticipat

 244. Buna ziua.
  Sunt casatorit cu o peruana si vreau sa divortez.Casatoria a avut loc in Peru.Pot divorta in Romania prin Ambasada?

 245. Sunt separata de 3 ani de cetateanul italian cu care m-am casatorit. Am fost impreuna exact o luna. dupa care, din cauza comportamentului sau m-am separat. Am facut cerere de divort in Romania dar paratul, desi posteaza zilnic pe facebook inclusiv referitor la viata sa cu alta femeie si un copil pe care il are cu ea, ignora cu rea vointa si cu intentie citatiile de divort pe care le primeste. Cum s-ar putea indeplini cu succes procedura de citare in aceasta situatie?

 246. Buna ziua. Am fost casatorita cu un cetatean nigerian in Anglia. Avem o fetita. Si avem certificat de casatorie romanesc. Divortul a fost facut aici. Cum as putea sa obtin certificatul de divort romanesc fara sa mai merg in tara? Pot sa rezolv acest lucru la Consulatul Romaniei din Londra? Am sunat de foarte multe ori dar nu m-au indrumat corect. Va multumesc anticipat.

 247. Buna seara.Sunt casatorita cu cetatean Grec in Grecia si locuim in Atena de 5 ani de zile,avem doi copii minori si vreau sa divortez si sa locuiesc in Romania cu copii mei,ce trebuie sa fac si care este legea in legatura cu minorii care sunt nascuti in Grecia si au certificat grecesc,eu sunt din Romania.As vrea sa fiu contactata de un avocat si sfatuita in privinta copiilor in mod special .multumesc

  • Buna ziua. In primul rand sa stiti ca la greci partea ecleziastica este mult mai importanta decat partea civila, insa n-au incotro si trebuie si ei sa se ralieze regulamentelor europene. Astfel, puteti sa deschideti o cerere de desfacere a casatoriei in Romania, chiar va indrum sa veniti cu copii minori in Romania apoi imediat sa deschideti aceasta actiune. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 248. Buna ziua,

  Va prezint in urmatoarele randuri situatia familiei mele si va rog sa ma sprijiniti in legatura cu decizia luata de a ma intoarce inapoi pe teritoriul Romaniei.

  Sunt romanca casatorita cu englezul din anul 2010 si impreuna avem un copil nascut in acelasi an. Locuim intr-o casa proprie in orasul St. Neots Anglia, unde si lucram amandoi parintii.
  Am luat decizia impreuna cu sotul de a ne separa amiabil, deoarece impreuna nu mai putem locuim. El este de acord sa-mi ofere custodia totala a copilului.
  In data de 15.06.2016, am avut prima intalnire cu un avocat englez in urma careia ni s-a comunicat ca nu exista garantia ca tribunalul imi va elibera documentul de custodie, ca nu-mi cunoaste drepturile ca cetatean roman si sa ma adresez Ambasadei.
  Eu doresc sa ma intorc inapoi in Romania, impreuna cu copilul si nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez. In ce conditii pot scoate copilul din tara (are doar cetatenie engleza)? Cum pot obtine aceasta separare si sa am parte de custodia totala a copilului? Pot divorta in Romania?

  • Buna ziua, cred ca solutia rapida si sigura pentru divortul dvs. international in anglia nu este sa va adresati Ambasadei, nu au ce sa va spuna functionarii de acolo. Daca totusi sunteti de acord cu sotul pe incredintarea minorului atunci puteti divorta si stabili unde va ramane minorul, in Romania, fara prezenta dvs sau a minorului. Oferiti amandoi mandat avocatului si va poate divorta fara prezenta dvs. aici Cu stima, av Cuculis 0722298011

 249. Buna seara! Sunt casatorita cu un cetatean nigerian casatoria a avut loc in Anglia .Avem un baietel de 3 ani copilul are cetatenie romana si certificatul de casatorie este inregistrat in Romania . Noi nu mai locuim impreuna de 1 an .Eu locuiesc in Romania cu baietelul la parintii mei motivul plecarii mele de la domiciliul comun din Anglia fiind foarte serios si anume ca el a adus o alta femeie sa locuiasca cu noi deci clar nu mai era un loc sigur pentru copilul meu cat si pentru mine bineinteles urmand certuri ,insulte ,amenintari pana la violenta fizica…. ce sanse am sa divortez din Romania ? Va multumesc .

 250. Buna seara! Sora mea s-a casatorit in Romania cu un cetatean roman. De 10 ani locuiesc in Londra si au 2 copii impreuna, ambii nascuti in UK. In prezent cei doi soti au dubla cetatenie. Ea doreste sa divorteze, sotul nu. Ea nu lucreaza (urmeaza cursuri la facultate in vederea angajarii) , el da. Care este tara in care ar trebui sa divorteze? Poate face acest lucru chiar daca sotul nu este de acord? Isi poate pastra copii?

  Multumesc

 251. Buna ziua,

  Am urmatoarea situatie: Sunt romanca casatorita pe teritoriul Spaniei cu un cetatean albanez. Casatoria a avut loc acum 4 ani. De un 1 si jumatate m-am mutat in Anglia si doresc sa divortez de sotul meu.
  Ma intereseaza sa stiu care este legea aplicabila in acest caz si instanta competenta sa solutioneze aceasta cauza.

  Va multumesc!

 252. Buna!!sunt casatorita cu un indian pe teritoriul Italiei,mentionez ca nu avem bunuri de impartit nici copii,as dori sa divortez in Romania doar ca nu am certificatul de casatorie si daca pot face toate astea fara el!?va multumesc

 253. Buna seara
  Sunt cetatean roman si sunt casatorita cu cetatean turc din 1997 mentionez cu nu am inscris casatoria in Romania ,nu detin niciun act de casatorie .
  Pot obtine un duplicat dupa actul de casatorie ?

 254. Bună seara
  Sânta cetățean român atât eu cat și soția care acum vrea sa divorțeze, locuim în Italia dîn martie 2015 în casa mamei mele care este și proprietara.Avem doi copii minori , o fata de 8 și un băiat de 4 ani , eu în aprilie (21) am plecat în UK pentru munca la insistentele ei , acum locuiesc la Londra , cum putem proceda pentru un divorț amiabil cu acordul părților ? Care ar fi calea cea mai ușoară și ” ieftina ” desigur ?
  Va mulțumesc

 255. Casatorie oficiata de Ambasada Romana in Washington DC intre doi cetateni romani (1998). Cetatenie dubla romana americana (pentru ambii parteneri) din 2004. Divort pronuntat in SUA (2016). Care sunt consecintele ne-inregistrarii divortului in Romania? Multumesc!

 256. Buna ziua,
  Sunt romanca casatorita de 1 an cu un dominican in Republica Dominicana si avem un bebe de 6 luni, ldomiciliul in Republica Dominicana.Copilul are doar cetatenie dominicana deocamdata, ce demersuri sunt pentru a avea dubla cetatenie romano – dominicana?

 257. Buna ziua. Sunt casatorita cu cetatean marocan si vreau sa divortez se poate in tara ce documente sunt necesare.Nu avem bunuri comune nici copii.Multumesc anticipat!

 258. Bună seara.sunt căsătorită de 2 ani cu un cetățean irlandez de origine turca(dubla cetatenie).căsătoria s a încheiat în Turcia dar am inregistrat o și în România. Doar eu am domiciliu în România soțul nelocuind în tara niciodată. De 5 ani locuim în Irlanda. Avem. De asemenea și un copilaș de 2 ani,care este doar cetățean irlandez.Deoarece statul irlandez ne cere sa locuim 5 ani separat înainte de a înainta actele pentru procesul de divorț as dori sa divorțez în România.Menționez ca soțul nu este de acord.Cum ar trebui procedat?menționez ca motivul divorțului este adulterul (pe care l pot dovedi de asemenea).
  Mentionez ca vreau sa obțin custodia copilului și sa pot rămâne în Irlanda după.
  Va mulțumesc anticipat și aștept răspunsul dv.cat mai curând posibil.

  • In principal este foarte bine ca aveti transcrisa casatoria. secundar treaba cu competenta este impartita cand vine vorba de minor insa puteti in mod cert sa divortati in Romania. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 259. Buna ziua ..
  Sunt romanca casatorita cu cetatean italian,am o fetita in italia din casatorie si as dori sa divortez in romania,
  In Italia dureaza foarte multi ani procedeul de divort .
  As dori sa imi spuneti care sunt sanesele mele ca eu sa divortez in romania?
  Se poate nu ?

 260. Buna seara, sunt casatorita cu un cetatean marocan de 1 an si jumatate vreau sa divortez dar nu este de acord.Suntem casatoriti in Maroc dar am inregistrat casatoria si in Romania. Pot divorta in Romania?Va multumesc.

 261. Buna ziua
  Suntem casatoriti in Romania. Avem 2 copii inreg in Romania. Momentan avem domiciliul in Germania.
  Am aflat saptamana trecuta ca sotia ma inseala cu o alta femeie.
  Decizia noastra este de a divorta.
  Nu prea ne intelegem asupra copiilor dar a-s fi de acord sa cedez in favoarea ei.
  Trebuie sa asteptam un anumit timp sau putem divorta acum?
  Pot sa cer ca pana cand copii nu implinesc 14 ani sa nu ii expuna la concubinaj lesbian?
  Am dovezi ca a lasat copii singuri noaptea cand eu lucram. Pot eventual eu obtine copii?
  Va rog sa ma contactati!!!

 262. Buna ziua sunt casatorita din decembrie anul trecut in anglia. Nu am inregistrat casatoria in Romania. Am un copil de 4 ani si nu e el tatal. Mi am pastrat numele. As vrea sa stiu daca pot divorta in Romania , el fiind afghan. El nu e deacord. Inca locuim impreuna amenintanduma cu moartea daca divortez

 263. Buna ziua, sunt casatorita de 29 de ani si locuim in strainatate de 15 ani dar recent am aflat ca sotul are o relatie extra conjugala. El a hotarat sa dea divort in Romania si mia cerut o declaratie ca sunt de acord cu divortul. Intrebarea mea este ce se intampla cu casa in care locuiam care este pe teritoriul strain (mentionez ca nu am putut sa mai locuirsc in aceeasi casa cu el si am plecat sa locuiesc la copii) dupa ce va iesi actul de divort? In declaratia de acceptare a divortului pe care trebuie sa o semnez nu este specificat faptul ca detinem un imobil in strainatate. Multumesc.

 264. o prietena de a mea sa casatorit cu un pachistan in cipru . vrea sa divorteze se poate fara ea sa fie prezenta pt ca e stabilita in italia . sa dresat deja la un avocat dar a incurcat mai mult lucrurile si a dat bani si degeaba … daca ne putem vb in privat asa ma esplic mai bn alextriu@gmail.com

 265. buna seara am divortat in spania fara ca fostul sot sa se prezinte ma lasat cu 2 copii sia fugit eu am bagat divort el un sa prezentat ca el zice ca era in rominia .acum se recunoaste sentinta e recunoscut divortul prin civil dar acum e in tribunal cum el un sa prezentatacum imi cere o gramada de hirti din spania ca sa dovedeasca ca el un a semnat si ca un lau gasit . vreau sa stiu ce se va intimpla . am uitat sa mentionez ca el a spus ca un recunoaste sentinta ca el un a stiut de divort, dar la fel un stie nici ca are 2copii de 4 ani de cind a plecat cei de facut ca un stiu cum se va termina dar eu acum sint casatorita si am si un copil cu actualul sot multumesc

 266. Buna ziua,

  Suntem casatoriti de 2 ani si avem un baietel de 2 ani jumatate.
  Vom divorta in Romania.

  Sotia nu are un loc stabil de munca facand numai miinijoburi si mai si studiaza.
  Eu am job ca angajat.

  Ea intentioneaza sa divorteze in dorinta ei de a se descurca singura fara obligatii financiare din partea mea.

  Pana in momentul de fata toate platile legate de familie au fost facut numai de mine.

  Daca divortam in Romania, obligatiile legate de copil se stabilesc in dupa legea germana.
  Mi sa spus de catre avocatul din Germania ca voi plati bani pentru copil si o suma ei intrucat ea nu are servici.
  Motivul este ca el este rezident in Germania.

  Doresc sa stiu urmatoarele:

  1. O procedura legala in care sa nu existe nici o obligatie financiara unul catre celalalt la comun acord inclusiv bani pentru copil sa nu ii platesc. (toate investitiile mele sunt pentru el si ma ingrijesc de el in proportie mult mai mare decat ea de copil)

  2. O procedura legala Custodie comuna si dreptul de a imparti timpul cu copilul in mod egal (1saptamana ea, 1 saptamana eu)
  3.

  • In principal dvs trebuie sa stiti ca orice procedura judiciara se va desfasura in ordinea reglementata de catre codul de procedura civila si nu cel de procedura din Germania. In principal minorului ii sunt recunoscute drepturile date de catre codul civil si anume dreptul la intretinere. Dvs. ca tata de asemenea dreptul de a avea o custodie si autoritate comuna! Cu stima, av drd Cuculis 0722298011

   • Buna ziua,

    Multumesc de raspuns.

    As dori daca se poate un raspuns un pic mai granular si mai concret, tinand cont de faptul ca este un caz international.

    Copilul are dreptul la ambii parinti.

    Din cate inteleg, legea in Germania si in Romania va aplica domiciliul la mama si obligatii la mine care nu mi se par correcte din moment ce eu imi doresc cresterea si educarea copilului in mod egal.

    Ce nu inteleg sunt aspecte din legea Germana legata de cresterea si intretinerea copilului.

    Vreau sa stiu ce conditii trebuie indeplinite pentru a putea imparti timpul si domiciulul copilului in mod egal cu mama.

    Imi trebuie aceasa informatie ca sa ma pot adresa organelor legale din Landul German de care apartin pentru a obtine totul legal si cu decizie irevocabila.

    In acelasi timp vreau sa intreb daca rudele au dreptul in fata mea.
    Spre exemplu daca ea nu are timp sa aiba grija de el intr-o zi daca are dreptul sa il lase la mama ei sau sora ei.
    Din cate stiu eu nu si ca urmatorul pe lista sunt eu in ceea ce priveste ingrijirea lui.

    Vreau sa stiu aspectele legale si paragrafele din legea Germana/Internationala legate de acest aspect.

    Alex