Procesul Castigat De Catre Anpc Impotriva Otp Bank – Efectele Lui Si Cui I Se Va Aplica Sentinta – Avocat Cuculis

Cum Pot Fi Recuperate Dobanzile Incasate Abuziv De Catre Otp Bank In Urma Sentinte Erga Omnes, Aplicabila Tuturor Contractelor 2007/2008 Ipotecare?

www.stirileprotv.ro

In primul rand trebuie explicat ceea ce s-a castigat impotriva Otp Bank cu efecte pentru toate contractele!

OTP BANK OBLIGATA SA RESTITUIE DOBANDA

Decizia instante arata ca instanta admite în parte acţiunea formulată de reclamanta AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR în contradictoriu cu pârâta OTP Bank SA şi intervenientele accesorii în interesul reclamantei . […] Constată caracterul abuziv al clauzelor ce au făcut obiectul Procesului-verbal de constatare a contravenţiei nr.0630817/1295 din 15.01.2014, emis de reclamanta ANPC – Contractul de credit nr. C2204/2000/7459/13.02.2008 – clauza de la pct.5.2 pct.5.3 privind dobânda Contractul de credit nr. C2204/2000/7856/07.03.2008 – clauza de la pct.5.2, pct.5.3 privind dobânda Contractul de credit nr. C2204/2000/7304/18.02.2008 – clauza de la pct.5.2 pct. 5.3 privind dobânda Contractul de credit nr. C2202/2000/4830/21.03.2007- clauza de la art.6 Dobânzi pct.6.1, 6.2, 6.3 privind dobânda Contractul de credit nr. C2202/2000/6845/21.12.2007- clauza de la art.6 Dobânzi pct. pct.6.1, 6.2, 6.3 privind dobânda Menţine Procesul-verbal de constatare a contravenţiei nr.0630817/1295 din 15.01.2014, emis de reclamanta ANPC.

De aici tragem concluzia ca au fost folosite dispozitiile din legea 193/2000 completata de la art. 4 alin. 1 (1) O clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul va fi considerata abuziva daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, in detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.

Decizii de restituire a dobanzilor incasate de OTP BANK 

Decizia Deschide Poarta Imprumutatilor Sa Solicite OTP BANK Diferenta De Dobanda Incasata In Mod Ilegal Pe Perioada Desfasurarii Contractului De Credit!

Avand in vedere faptul ca s-a constatat ca fiind abuziva dobanda aplicata creditelor pentru nevoi personale cu ipoteca si cele imobiliare cu ipoteca din perioada 2007-2008, acest lucru presupune ca toti cei care au sau au avut contracte incheiate in aceasta perioada indiferent ca au semnat sau nu acte aditionale, acte de refinantare, sau OUG 50/2010  pot solicita instantei, ca pentru perioada 2007/2008 si pana la semnarea actelor aditionale sau pentru cei fara acte aditionale, pana la zi, sa solicite instantei de judecata, sa oblige banca sa restituie orice tip de dobanda excedentara plus dobanda legala aferenta acestei perioade.

Ce se intampla cu cei care au acte aditionale semnate cu OTP BANK?

Daca exista acte aditionale semnate, prin care v-au impus o anumita marja a bancii sau v-au impus alte elemente de cost sau de dobanda ce fac ca pana la urma costul contractului sa creasca, puteti, alaturi de cererea de restituire a dferentelor de dobanda, percepute din la 2007 2008 si pana la actul aditional, sa cereti inclusiv constatarea ca fiind abuzive a prevederilor actelor aditionale!

Prin urmare, cei care au semnat acte aditionale vor beneficia de decizie pana la semnarea actelor aditionale, iar daca sunt clauze ce pot fi considerate ca fiind abuzive inclusiv in contractele aditionale, acestia le pot contesta in instanta in mod separat.

 

Se aplica decizia si celor executati silit?

DA! Se aplica decizia inclusiv executarilor silite, avand in vedere faptul ca pentru a putea avea aptitudinea de a porni o executare, trebuiesc indeplinite urmatoarele conditii:

Art. 662 Codul de procedura cvila Creanţa certă, lichidă şi exigibilă

(1) Executarea silită nu se poate face decât dacă creanţa este certă, lichidă şi exigibilă.

(2) Creanţa este certă când existenţa ei neîndoielnică rezultă din însuşi titlul executoriu.

(3) Creanţa este lichidă atunci când obiectul ei este determinat sau când titlul executoriu conţine elementele care permit stabilirea lui.

(4) Creanţa este exigibilă dacă obligaţia debitorului este ajunsă la scadenţă sau acesta este decăzut din beneficiul termenului de plata.

(5) Creanţele cu termen şi cele condiţionale nu pot fi puse în executare, însă ele pot participa, în condiţiile legii, la distribuirea sumelor rezultate din urmărirea silită a bunurilor aparţinând debitorului.

Prin urmare, avand in vedere cele de mai sus, atata vreme cat s-a constatat ca OTP BANK a pornit executarea silita, pe de-o parte in baza unor clauze abuzive de tip, modificare unilaterala a dobanzii, asta insemna ca prin decapitarea acestor clauze se constata ca imprumutatii au platit mai multi bani decat ar fi fost legal, astfel s-a creeat o stare de necertitutine pe titlul executoriu, ce trebuie sa duca pentru toate executarile silite pornite, la o anulare a lor de catre instantele de judecata(atentie doar pe calea contestatiei la executare in instanta se poate cere acest lucru).

Formularul Inscriere Proces Restituire Dobanda Incasata Ilegal  Otp Bank

Avocat Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

Vrei sa primesti cele mai noi articole pe email? Inscrie-te mai jos!

2 comments to “Procesul Castigat De Catre Anpc Impotriva Otp Bank – Efectele Lui Si Cui I Se Va Aplica Sentinta – Avocat Cuculis”
  1. Buna ziua,

    In actul aditional (semnat) banca a stabilit “rata dobanzii este de 6.49%, variabila trimestrial conform urmatoarei formule…. LIBOR+marja bancii – 6.27%” ,in timp ce in contractul initial (credit ipotecar – august 2008) – Dobanda era 6.49%.Conform deciziei – marja initiala ar fi trebuit sa fie 3.71%. Aceasta situatie poate fi catalogata ca si abuziva in instanta?

    Multumesc frumos pentru indrumare.
    Cristina Popa

  2. Pingback: Formular Pentru Clientii Otp Bank Ce Sunt Vizati De Decizia Otp vs Anpc Cu Efecte Erga Omnes - Eliminarea Dobanzii Variabile Din Contractele Ipotecare - Avocat - Indrumari Juridice Utile Gratuite -Executari silite - Suspendare - Avocat Bucuresti Cuculis

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.