Rabon Credit Solutions Romania , notificari primite de clientii S.C VOLKSBANK ROMANIA S.A , ce trebuie sa facem dupa ce primim notificarea de cesiune din partea Rabon, mai suntem sau nu clienti VOLKSBANK ROMANIA S.A?

Imediat cu inceputul lunii August 2014 au inceput sa apara in cutiile postale ale clientilo VOLKSBANK ROMANIA S.A notificari din partea asset portfolio servicing romania CU MENTIUNEA ca VOLKSBANK S.A a cesionat creditul pe care dvs. il aveti in executare silita, intarziat la plata sau scadent anticipat, catre  RABON CREDIT SOLUTIONS S.R.L

DECIZIA Nr. 21 din 12.06.2014 consiliul concurentei,

Avocat Cuculis Adrian executare

În conformitate cu dispoziţiile art. 45 alin. (2) lit. a) din Legea concurenţei nr. 21/1996,  republicată şi ale Regulamentului privind concentrările economice se emite prezenta decizie de  neobiecţiune privind concentrarea economică ce urmează a se realiza în urma dobândirii controlului  direct asupra unui portofoliu de credite şi a unor bunuri imobile accesorii ale Volksbank România S.A.
de către Rabon Credit Solutions România SRL şi Asset Leasing IFN S.A. şi indirect de către Prime  Credit 7 S.à r.l., Deutsche Bank AG, Sucursala Londra, Grace Bay III Holdings S.à r.l şi APS Fund  Alpha uzavreny investicni fond, constatând că, deşi operaţiunea cade sub incidenţa legii, nu există  îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal. ROMANIA
 .

Ce avem de facut?

Tinand cont de faptul ca tot mai multi justitibili actioneaza in judecata S.C VOLKSBANK S.A pentru clauzele abuzive din contractele de credit, precum comision de risc, dobanda majorata sau transformata  si castiga inclusiv pe contestatia la executare, nu este de mirare, ca VOLKSBANK SA doreste sa scape de responsabilitati, asa ca dupa primirea cesiunii de creanta catre RABON CREDIT , nu va lasati intimidati de acest truc si sa credeti ca acele comisioane de pot fi recuperate sau nu mai puteti formula spre a va apara de vanzarea casei sau popririlor pe conturi, contestatie la executare.Nu uitati ca atunci cand aveti de-a face cu o executare silita singura in masura sa verifice legalitatea actelor de executare este instanta de judecata si nu executorul judecatoresc.

C.A CUCULIS

Av. Cuculis 0722298011

avocat@indrumari-juridice.eu

 

7 comments to “Rabon Credit Solutions Romania , notificari primite de clientii S.C VOLKSBANK ROMANIA S.A , ce trebuie sa facem dupa ce primim notificarea de cesiune din partea Rabon, mai suntem sau nu clienti VOLKSBANK ROMANIA S.A?”
 1. Buna ziua dle avocat. ABanca Volksbank unde eu am o restanta, a vandut creanta firmei Rabon. Eu sunt garant ipotecar dar nu am primit nicio notificare, doar asociatul meu care este cetatean italian. Al vorbit cu un angajat de la firma Rabon (am fost personal) si m-a obligat (verbal) sa platesc azi 4000 de euro din totalul de 28.000 de euro restati, pentru a-mi da acordul de vanzare al apartamentului sau pentru a esalona in rate lunare. Mentionez ca nu am cei 4000 de euro..sunt disperata…ce mi se poate intampla? Ma puteti ajuta? Nu am o alta locuinta si fiica mea locuieste cu mine. Va rog sa-mi raspundeti. Multumesc anticipat.


  • In link-ul de mai sus, aveti informatiile necesare pentru ceea ce este de facut. In orice caz, daca debitorul proncipal nu mai plateste, o sa aveti o problema referitaore la credit si astfel veti fi executata pe garantie adica se va vinde imobilul. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 2. Buna ziua,chiar azi am fost la banca la Volksbank unde si eu am avut un dosar de exeutare,am ajuns la un acordu cu banca Volksbank m-au obligat sa platesc 10%din credit adica 3200 euro si am semnat un acord de esalonare pe timp de 6 luni,ceea ce trebuie dupa acele 6 luni sa repuna credit pe rol,cu stupoare am fost azi sa platesc rata de 300 euro si cei de la banca m-au instintat ca creditul de la Volksbank sa vandut catre Rabon Credit,nu inteleg cum a fost posibil atata timp cat eu am semant un acord cu banca, asta s-a intamplat in iunie si in iulie banca a vandut creditul,ce pot sa fac in continuare eu dorind sa merg mai departe cu creditul?Astept un raspuns daca se poate.Multumesc

 3. Buna ziua noi am cumparat un apartament de la Rabon in data de 03.10.2014 sa facut plata catre ei in contul specificat de ei ,nici in ziua de azi nu au emis Declaratia necesara de radiere a ipoteci de pe imobil .
  Ce putem face de nenumerate ori am facut apel catre ei dar ,ori sunt incopetenti ,ori rau voitori ,nu mai stiu cum sa optin acesta declaratie notariala a Rabonului.
  Eu asi dori ca imobilul sa fie fara ipotecile anterioare cumparari ,care nea fost garantat prin adresa de acord pentru vanzarea directa prin executor judecatoresc.
  Daca puteti sa ma indrumati ce avem de facut .
  Cu respect Irina Molnar.

 4. Buna ziua domnule avocat- vin si eu cu rugamintea la dvs.pentru a-mi da un sfat in ceea ce priveste executarea silita:speta – am contractat cu Volksbank un credit in 2007 in valoare totala de 85.000 chf.In 2010 cand au fost reducerile salariale nu l-am mai putut achita,iar de atunci a inceput cosmarul meu:in 2012 am primit prin judecatorie,la serviciu hotarire irevocabila de infiintarea popririi la 1/3 din venit pana la acoperirea sumei de 85.410,69chf+10.972.31 lei cheltuieli de executare.Acum in 17.03. 2015 primesc de la Rabon Credit Solution reprezentata de ASSET PORTOFOLIO SERVICING notificare in care se specifica ca am de plata suma totala de 98,708,86 chf.Mentionez ca apartamentul cu care am gajat creditul nu a fost scos la vanzare pana in prezent.Ce ma sfatuiti sa fac? Este legal sa platesc inca 10.000 chf pentru ce?..Unde ma pot adresa ?

 5. Buna ziua, nici nu stiu cu ce sa incep si cum sa pun problema.tocmai am aflat cu stupoare ca am pierdut procesul de contestare la executare care a durat doi ani, pe motiv ca cererea mea de a platii in continuare rate catre fosta volksbank este nefondata.in aprilie a fost prima licitatie la apartament urmand ca luna aceasta sa fie a doua.am asteptat cu nerabdare finaluzarea apelului de la tribunalul suceava crezand ca totusi vreun judecator se va uita in inscrisurile depuse la dosar si va vedea ca creditul a fost inchis abuziv.se pare ca nu a interesat pe nimeni ca banca a abuzat de noi dandune un grafic nou de rambursare care dupa o luna l-au anulat si nu l-au mai luat in considerare lasanduma cu toate ratele restante .( cererea de reesalinare si aprobarea ei au durat doua luni). Dupa toate astea am avut o intelegere cu directoarea bancii , am platit cate doua rate pe luna , dupa care am aflat cu stupoare pe data de 27.02.2014( cand am mers sa platesc o rata) ca , creditul e inchis de pe 15.01.2014, in conditiile in care si la sf.lui ianuarie am platit o rata.am inceput procedurile de judecata cerand detalii de la executor, ulterior dupa vreo 6 luni de la rabon, nu am primit nimic nici pana acum.iar apelul l-am pierdut.de la executor am primit in aprilie 2016 primul inscris in care imi comunica data licitatiei.ce pot sa fac in continuare? Nu am vrut nici o clipa sa scap de credit, am vrut si vreau sa platesc ratele in continuare.cand am inceputsa avem probleme financiare grave am cerut o reesalonare care practic nea adus in situatia de azi.cand am facut cererea de reesalonare aveam un venit lunar de1200 lei lunar.cand am facut creditul in 2008 aveam 5000 lei lunar., nu mai punem la socoteala faptul ca prima rata a fost 950 lei , si am ajuns sa platim si 1350 lei la doi ani diferenta.va rog indrumatima, nu pot sa renunt asa usor la apartamentul la care am visat ani de zile impreuna cu copii nostri.va rog sa imi iertati greselile se ortografie si poate si cele de exprimare , dar credetima ca sunt disperata.va rog un sfat

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.