Radierea Ipotecii Imobiliare A Recuperatorului De Creante Dupa Cesiune

Radierea Ipotecii Imobiliare A Recuperatorului De Creante dispusa de catre instanta dupa ce recuperatorul nu a putut sa faca dovada cesiunii de creante.

LIPSA CESIUNII DE CREANTE sau lipsa notificarii cesiunii de creante, duce la anularea executarii silite prin calea contestatiei la executare si implicit la radierea ipotecii imobiliare a Kredyt Inkaso Portofolio Investments Luxemburg SA.

Contestatia la executare singura metoda pentru a combate orice executare silita si prin care se poate solicita inclusiv radierea ipotecii.

Bomba in justitie – Instanta de judecata dispune radierea ipotectii imobiliare a recupeartorului de creante dupa ce inclusiv executorul judecatoresc a REFUZAT SA EXECUTE SILIT CREANTA ce a ajuns in mainile recuperatorul Kredyt Inkaso Portofolio Investments Luxemburg SA.

Vedeti mai jos, incheierea executorului judecatoresc care REFUZA sa execute silit creanta ajunsa la recuperatorul de creante.

Radierea Ipotecii Imobiliare a recuperatorului de creante

Practic, considera in mod CORECT executorul, (de prea putine ori am putut sa spun ca executorul si-a facut treaba moral si legal), ca “Prin incheierea 62/2016 comunicata conform dovezilor din dosarul de executare, am refuzat continuarea executarii silite la cererea KREDYT Inkaso.”

Cum a obtinut debitorul radierea ipotecii imobiliare a recuperatorului Kredyt Inkaso Portofolio Investments Luxemburg SA. ?

Situatia juridica este una foarte incurcata si in acelasi timp foarte simplu pentru debitor.

Problema o are de fapt recuperatorul de creante care a ramas FARA IPOTECA in urma litigiului deschis de catre SCA Cuculis&Asociatii pentru debitor.

Practic, Ideea Bank a cesionat creanta, asta inseamna in mod direct ca NU mai are niciun raport obligational cu debitorul iar instanta, avand in vedere ca recuperatorul NU a putut sa faca dovada opozabilitatii cesiunii, a ramas fara creanta ipotecara din cartea funciara.

Vedeti hotararea instantei mai jos.

Radierea Ipotecii Imobiliare

Vizualizati si :

20.02.2020Ora estimata: 09:00
Complet: C.2.PC – AMÂNARE PRONUNŢĂRI
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamantul Deaconu Ionel, în contradictoriu cu pârâta Kredyt Inkaso Portofolio Investments Luxemburg SA.

Obligă pârâta la radierea dreptului de ipotecă de sub C1 asupra A1, A1.1, A1.2 din Cartea Funciară nr. 35253 Popesti, a interdictiei de înstrăinare, grevare de sarcini, demolare si închiriere de sub C2 asupra A1, A1.1, A1.2 din Cartea Funciară nr. 35253 Popesti, cu privire la imobilul cu nr. cadastral 35253- C1 si 35253- C2, precum si mentiunea de sub C3 asupra A1, A1.1, A1.2, având ca proprietar pe Deaconu Ionel, în cotă de 1/1. Obligă pârâta la 50 lei cheltuieli de judecată, către reclamant, reprezentând taxă judiciară de timbru.

Tehnic, intelegem din acest dosar, ca in conditiile in care nu se respecta milimetric notificarea cesiunii de creante cu tot ce inseamna opozabilitatea ei, executarea silita este nula si mentinerea ipotecii in cadrul cartii funciare este ilegala.

Practic legea cartii funciare si a cadastrului prevede clar in ce conditii se poate inscrie in cartea funciara o creanta si mai ales CUM SE POATE RADIA:

(19) Cesionarul unei creanţe ipotecare garantate cu o ipotecă imobiliară va putea cere în favoarea sa înscrierea transferului ipotecii în cartea funciară, pe baza înscrisului de cesiune a creanţei încheiat în formă autentică.

(22) În cazul în care cesiunea creanţei ipotecare nu fusese anterior notificată sau acceptată în condiţiile Codului civil, comunicarea încheierii de încuviinţare a înscrierii cesiunii ipotecii ori a încheierii de notare a garanţiei asupra creanţei ipotecare va reprezenta şi notificarea creditorului cedat cu privire la cesiunea creanţei ipotecare.

(25) Cesiunea rangului ipotecii se va realiza în condiţiile Codului civil – adica prin NOTIFICARE.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Sunteti executat silit? Stabiliti de urgenta o programare in cadrul SCA Cuculis&Asociatii AICI.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.