Proces BCR – BPL -Bcr Banca Pentru Locuinte Prima De Stat

Un nou proces colectiv bate la usa, avand in vedere de data aceasta BCR- BPL. Cunoastem ca si in trecut BCR a fost angrenata in procese de tip colectiv pe tema clauzelor abuzive, chiar ICCJ constatand in mod definitiv existenta unor clauze de natura abuziva in zeci de mii de contracte semnate de catre BCR S.A cu consumatorii.

La rand stau alte persoane care se simt nedreptatite de faptul ca prin decizia Curtii de Conturi 17/2015, BCR – BPL a fost declarat “ilegal” insa oamenii NU AU SEMNAT CU STATUL ROMAN ci cu banca BCR prin proiectul BPL si asteapta prima de 25% sa le fie platita asa cum banca le-a promis prin contract!

Sursa:google.ro

Vedeti mai jos care sunt argumentele juridice si de ce deponentii au dreptul sa incaseze(si mai ales cum sa incaseze) prima de la BCR BPL, independent de ceea ce face BCR BPL in relatia sa cu statul si Curtea de Conturi.

Bcr Banca Pentru Locuinte si prima de la “stat” pe care zeci/sute de mii de deponenti nu au mai incasat-o.

Ce inseamna Bcr Banca Pentru Locuinte dar si ce implicatii de natura juridica au aparut atunci cand Curtea de Conturi a constatat ca au fost incasate “ilegal” prime de stat.

Pentru a explica ceea ce urmeaza sa se intample in perioada urmatoare, este important sa aveti in vedere intinderea juridica a lucrurilor, ce contracte intra in sfera de aplicare (in litigiile colective) si mai ales cum veti putea sa va inscrieti intrun litigiu ce va viza solicitarea primei de 25%.

Ce s-a intamplat de Bcr Banca Pentru Locuinte nu a mai platit prima de 25% si cum isi pot recupera deponentii aceasta prima?

Opinie Av.Drd. Cuculis Adrian

Situația disputată este legată de un control al Curții de Conturi din anul 2015, care a vizat modul în care clienții sistemului de econimisire-creditare (bauspar) au beneficiat de prima de stat.

Problemele ridicate se referă la justificarea primei de stat încasată de clienți (aspect clar reglementat de lege și în concordanță cu legislația europeană în ceea ce privește sistemul de economisire-creditare) și de faptul că minorii și persoanele în vârstă nu erau eligibile pentru prima de la stat (lucru clar permis de lege, în linie cu legislația europeană în vigoare).

Prin urmare, BCR Banca pentru Locuințe a contestat raportul Curții de Conturi, insa Banca a PIEDUT DEFINITIV procesul.

Procesul pierdut definitiv de catre BCR BPL S.A

Asta inseamna ca prin raportul emis de C.C cele constatate ii sunt opozabile bancii, NU si celor care aveau raportul obligational cu BANCA BCR – BPL.

Curtea de conturi a ridicat o serie de intrebari si a dat o serie de interpretari, spunem noi nefundamentate pe textul legislativ si s-a ajuns la concluzia ca –

a) Prima de la stat de 25% sa nu fie acordata persoanelor care nu fac investitii imobiliare in intelesul legii 99/2006;

b)Persoanele sub 18 ani nu ar fi trebuit sa beneficieze de aceasta prima;

c)Persoanele trecute de peste 65 de ani de asemenea NU ar fi trebuit sa beneficieze de prima de la stat.

Desi inclusiv noi apreciem ca este ilegal acest lucru, de esenta toti cei care au depus banii la BCR Banca pentru locuinte, NU AU SEMNAT UN CONTRACT CU STATUL, asa cum vom arata in documentele de mai jos, fapt pentru care OBLIGATIA de plata a primei de 25%/ FIECARE AN DE ECONOMISIRE vreme de 5 ani de zile, ii revenea EXCLUSIV bancii, banca ce urma ca pe viitor daca intampina orice fel de disputa cu statul , sa o transeze juridic, iar deponenstii sa-si poata retrage atat banii cat si dobanda de 2-3% plus prima de 25% raportat la soldul de 50000 de lei.

Deponentii au incheiat contractele DIRECT cu banca si nu cu STATUL. Astfel sunt indreptatiti sa primeasca ceea ce scrie in contract.

Av.Drd. Cuculis Adrian
Bcr Banca Pentru Locuinte

Ce spunea legea si de ce deponentii trebuie sa primeasca prima de la Bcr Banca Pentru Locuinte chiar daca avem decizia Curtii de Conturi care spune ca primele au fost platite ilegal catre BCR?

Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței Norma metodologică pentru aplicarea prevederilor cap. V din titlul II partea a II-a din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2006 privind instituțiile de credit și adecvarea capitalului din 10.07.2009

(1) Prima de stat se acordă clienților, persoane fizice cu cetățenia română și cu domiciliul stabil în România, care au încheiat un contract de economisire-creditare cu o bancă de economisire și creditare în domeniul locativ.

Practic tragem concluzia de aici ca NU exista nicio interdictie de a fi platita prima minorilor sau persoanelor peste 65 de ani insa haideti sa vedem mai jos, conditiile clare ce trebuiau indeplinite pentru ca un deponent sa-si primesca prima de stat ed 25%.

Cititi si :

  Condiții de acordare a primei de stat

  Art. 3. – Modificări (1)

  (1) Clientul băncii de economisire și creditare în domeniul locativ va beneficia anual de prima de stat, cu condiția să fi încheiat un contract de economisire-creditare pentru o durată de minimum 5 (cinci) ani, fără a fi necesară justificarea utilizării în scop locativ a sumei economisite, precum și să nu se fi efectuat de către banca de economisire și creditare în domeniul locativ, la solicitarea clientului, restituiri totale sau parțiale din sumele economisite, înainte de expirarea termenului de economisire.

  ATENTIE – LEGEA SPUNE CLAR CA NU TREBUIAU SA FIE BANII FOLOSITI IN ACTIVITATI LOCATIVE.

  BANCA PLATESTE PRIMA!!!!

  (3) Prima de stat va fi pusă la dispoziție titularului contractului de economisire-creditare numai după verificarea de către banca de economisire și creditare în domeniul locativ a îndeplinirii condițiilor de acordare a primei de stat conform dispozițiilor cuprinse în prezentul capitol.

  Astfel, banca isi asuma contractual acest lucru si anume, sa verifice conditiile acordarii primei si apoi plata efectiva a primei de stat!!!

  BCR Banca pentru locuinte, a lansat in trecut o ampla campanie prin care ii indemna pe toti deponentii sa deschida conturile pentru ei dar si pentru familiile lor, asta pentru a economisi “eficient”.

  Cititi aici despre , cum pici de fraier in razboiul dintre stat si BCR Banca Pentru Locuinte.

  Tehnic, era o SUPER AFACERE BANCA-STAT, mai putin stat mai mult banca insa pana la urma statul a castigat si deponentilor li se spune ca statul e de vina.

  Practic, depuneai 50000 de lei in 5 ani, banca iti dadea o dobanda modica, banii respectivi ii imprumuta la alte pesoane ce solicitatu credite, pe dobanzi de 7-10% iar la final banca platea cei 25% prima si de esenta banii ii lua de la stat ulterior.

  Cum isi pot recupera deponentii prima de 25% de la Bcr Banca Pentru Locuinte?

  Fara exceptie, BCR a opus tuturor celor care au solicitat plata primei, decizia 17 din 2015 a Curtii de Conturi.

  Din perspectiva juridica, decizia Curtii de Conturi nu are nicio inraurire in faptul ca BCR – BPL a semnat contracte de economisire si creditare cu deponentii.

  Astfel, avand in vedere refuzul de plata a primelor, singura optiune ramasa este instanta de judecata.

  Observati mai jos un scurt fragment din Conditiile Generale Ale Contractului semnat cu Bcr Banca Pentru Locuinte.

  Bcr Banca Pentru Locuinte
  Bcr Banca Pentru Locuinte

  Prin urmare, se specifica faptul ca de la momentul repartizarii clientul poate dispune de soldul economist, constituit din depunerile facute in contul de economii , dobanzile la economii si PRIMA DE STAT.

  Textul este luat din conditiile generale ale contractului de economisire.

  Faptul ca BCR BPL a pierdut in instanta, procesul prin care a incercat de esenta anularea deciziei 17/2015 a Curtii de Conturi , asta nu inseamna ca a disparut prin simplul raport al CC, obligatiile contractuale ale bancii.

  Banca trebuia sa se asigure de la bun inceput ca programul derulat de catre statul roman in parteneriat public privat, este legal si nu incalca legislatia nationala.

  Desi ICCJ s-a pronuntat nefavorabil pentru BCR – Banca pentru locuinte, asta nu inseamna ca acele contracte semnate cu deponentii raman fara efect.

  Din contra, ele isi produc efectele pe mai departe iar obligatiile ce incumba din contracte sunt opozabile bancii.

  Vizualizati si :

  Desi banca Bcr S.A incearca sa opuna acest raport al Curtii de Conturi, amintim totusi ca orice contract reprezinta LEGE intre partile semnatare.

  Astfel art. 1270 din codul civil prevede clar ca:

  (1) Contractul valabil încheiat are putere de lege între părțile contractante.Jurisprudență

  (2) Contractul se modifică sau încetează numai prin acordul părților ori din cauze autorizate de lege.

  (3) Contractul trebuie executat cu bună-credință.

  Ori, nu se poate retine ca deponentii la banca pentru locuinte ar fi actionat vreodata cu rea credinta, in conditiile in care cea mai mare parte dintre ei au ajuns cu contractele la termenul de 5 ani.

  Culmea este ca noua legislatie prevede clar ca :

  “Programul guvernamental având la bază noua lege vine în ajutorul persoanelor fizice care doresc să-şi îmbunătăţească standardul de viaţă în domeniul locativ:

  – Orice cetăţean român, indiferent de vârstă, poate beneficia de prima de stat (inclusiv minorii şi persoanele de peste 65 ani);

  – Prima de stat rămâne la acelaşi nivel: 25% din depunerile anuale, maxim 250 euro/an;

  – Justificarea doar a primei de stat şi a dobânzii aferente va fi obligatorie”.

  Asta in conditiile in care Curtea de Conturi tocmai acest lucru l-a gasit ca avand valenta ilegala.

  Ne bazam actiunea colectiva ce urmeaza sa fie depusa la instanta, pe urmatoarele texte si acte normative:

  PROGRAMUL PRIVIND ASIGURAREA PRIMELOR DE STAT PENTRU ECONOMISIREA SI CREDITAREA ÎN SISTEM COLECTIV

  • OUG nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului cu modificarile si completarile ulterioare (Titlul II – Capitolul V);
  • Ordinul comun MDRL/MFP nr. 509/2471/2009 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor cap. V din titlul II partea a II-a din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului;
  • Legea nr. 164/2018 pentru modificarea si completarea OUG nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului;
  • Ordinul comun MDRAP/MFP nr. 1156/1697 din 2019 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor cap. V din titlul II partea a II-a din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si locuintei si al ministrului finantelor publice nr. 509/2471/2009.

  Practic litigiile colective vor viza 3 aspecte diferite:

  • Cei ce nu au primit prima fiindca aveau peste 65 de ani;
  • Cei ce erau in minoritate;
  • Cei ce nu achizitionau o locuinta si nu se regaseau in cele 2 situatii mai sus;

  Av.Drd. Cuculis Adrian

  Faceti parte dintre deponentii BCR BPL si nu ati primit Prima De 25%? Atunci completati formularul de mai jos.

  370 comments to “Proces BCR – BPL -Bcr Banca Pentru Locuinte Prima De Stat”
   • Am semnat un contract “Locuinta Plus” cu BCR BpL in 22/10/2013. Nu am primit prima de stat. Doresc sa stiu daca exista un proces colectiv deschis vs. BpL in care ma pot inscrie si eu ca parte vatamata sau exista doar posibilitatea unui proces individual?

      • Buna ziua
       Contract BPL in 2013 sotia si copilul.. Si in 2014 subsemnatul.
       In 2019, la implinirea lor, am solicitat rezilierea.
       Rog sa ma luati in calcul in cazul procesului colectiv.
       Multumesc.

       • Am semnat 2 contracte cu bcr banca pt locuinte in aprilie 2015 (eu si sotia). In aprilie 2020 am primit banii fara prima de la stat. In iulie 2020 am depus acte doveditoare ( bonuri, facturi) pt a demonstra ca am folosit banii pt modernizarea locuintei. Nici pana acum nu am primit prima de la stat, desi dosarele au fost verificate si acceptate. Dorim sa ne inscriem in procesul colectiv pt obtinerea primei de la stat.

      • Salut,am semnat 3 contracte in data de 15 01 2015 ptr sotie,copil si eu,am depus acte justificative si nu am primit nimic,ma puteti reprezenta si pe mine?multumesc!

      • Bună ziua mă numesc Borcilă Iulian. Am făcut contract eu şi soția în anul 2013 pentru care banca a refuzat plata primei de la stat ,motivînd că trebuie să aducem facturi pentru toaotã suma

      • Buna ziua.
       Eu am doua fetite de 15 si respectiv 17 ani care sunt indreptatite sa primeasca prima de la stat dar acum nu se mai poate.Perioada de cotizatie 2015-2020. Se mai poate face ceva?Multumiri anticipate!

       O zi buna!

     • Buna ziua
      Contract BPL in 2015
      Acum in 2021 am solicitat rezilierea.
      Rog sa ma luati in calcul in cazul procesului colectiv.
      Multumesc.

      • As dori sa știu de ce pana în momentul de fata nu am primit prima de stat,ca doar statul roman sa folosit de banii noștri!Va mulțumesc anticipat și sper sa primesc un răspuns

     • Va salut domnul avocat Adrian Cuculis.
      Eu, sotia si copilul, dorim să participam la procesul colectiv împotriva BCR Bpl pentru a ne recupera primele de la stat + dobânda aferentă pentru anii de întârziere.

     • Am semnat contract nr.AF125H464 cu BCR Bpl in anul 2015, mi-am retras exact banii depusi in anul 2021, dar fara prima de stat de 25%.
      Va rog mult de tot, sa ma atasati si pe mine la procesul colectiv pentru a obtine de la Bpl drepturile cuvenite.
      Multumesc frumos.

     • Buna ziua,am 2 contracte adulti si unul pt.minor,doresc sa particip la procesul colectiv.Multumesc ! Tel. 0723323598 Contractele sunt din 2015.

     • Am semnat un contract Banca ptr locuințe în 28 11 2013 și nu am primit prima de la stat .As dori sa ma înscriu în procesul colectiv

     • Am trimis contracte pentru familia mea:eu,soțul și copilului am primit prima de stat pe trei ani,pe toate cele trei contracte iar pentru anul 2014 am primit doar partial

     • În 2013 am făcut 3 contracte, eu, soția și fiul dar când am scos banii mi-au dat banii plus dobânzile și prima de stat numai pe 2013 și 80 %pe 2014

     • Am semnat contractul cu banca în anul2015, luna septembrie, nu mai am contractul pentru că am gândit că banca este o entitate serioasă nu un țepar, am cheltuit soldul în conformitate cu cele cerute, ba mai mult am cheltuit și contravaloarea primei ce urma a fi încasată, am depus actele justificative în data de 23 02 2022 deja au trecut 9 luni ne apropiem de a 10 și nu pot contacta pe nimeni de la BCR să-mi ofere o explicație dacă o să mai primesc acea primă. În consecință vă întreb ce este de făcut?

     • Doresc să primesc prima de stat conform contractului semnat cu BCR banca pentru locuințe din 13 iulie 2015

    • Am terminat contractul in decembrie 2019 si am ridicat banii fara primele de la stat.
     Cum pot sa ma inregistrez in acest proces colectiiv?

    • Doresc sa fac parte din acest proces colectiv.Am terminat contracul pe data 22-07-2020, am ridicat banii fara primele de la stat!Marinica

     • Am incheiat contract in 2011. Dupa 5 ani am vrut sa-l inchid si lucratoarea de la bcr mi-a spus ca-l pot mentine, el fiind și un produs de economisire. Am interpretat că mai pot face depuneri atunci când îmi permit. De 2 ani nu mi-am mai permis și am primit in 15. 06.2021 scrisoare ca am restanțe la ratele de plată și dacă în termen de 2 luni nu le achit, banca reziliază automat contractul. Azi am fost la bcr sa achit datoria și chiar să plătesc în avans(având în vedere că la bcr acest tip de depozit are în prezent dobânda cea mai bună), lucrătorul băncii era de-a dreptul intrigat spunând ca acest produs ,,nu mai continua,, și toată lumea reziliază ceeace ma sfătuiește și pe mine. Având în vedete că sfaturile lucrătorilor bcr mi-au produs atâtea pagube, am sunat si la bcr-bl și mi s-a spus ca pot depune în continuare și mi s-au prezentat toate modificările intervenite. Ce nu înțeleg eu este dece aceste modificări se aplica retroactiv. In speranța ca nu m-am trezit prea târziu, aștept de la dv. domnule avocat, un sfat pentru care vă mulțumesc de pe acum.

    • Am încheiat contractul în august 2020.nu am mai primit prima de la stat.am depus și documente justificative de investiție în locuința ( facturi, bonuri , etc.)Luatima în evidență, în vederea unui proces colectiv! Mulțumesc!

    • Nu am primit prima de stat și nu am vârsta de 65 de ani copilul a făcut vârsta de 18 și nu pot sai oferi un loc de casa ce promisiuni vulgare BCR.

    • In april 2015 am semnat 2 contracte de economisire cu BCR BPL.(sot,sotie)
     In anul mai 2020 am reziliat cele 2 contracte la termen.
     In anul 2021 am depus atat pentru mine cat si pentru sotie actele doveditoare pentru sumele investite in constructii.
     Actele au fost acceptate de banca in anul 2021, dar BCR BPL mi-a comunicat ca nu exista in normele metodologice termen pentru virarea primei anuale de stat.
     As dori sa ma inscriu in procesul colectiv impotriva BCR BPL

    • Buna ziua .Un anul 32013 am închiriat 3 contracte bpl dintre care unul pe numele fiului meu .Am fost azi la banca pt că am auzit că se primesc primele de la stat și surpriza .Nu voi primi nimic pt că de la încetarea contractului eu nu am dus facturi sau contract de vânzare -cumparare .in termen de 2 ani iar contractul de pe numele copilului nici nu s-ar lua în considerare pt că este minor .Eu nu am știut așa ceva când am încheiat contractul de aceea și eu vreau sa particip la procesul colectiv.

   • Am depus banii în anul 2014 și am reziliat contractul după 5 ani fără a beneficia de prima de la stat. În acest moment pot face dovada că am investit banii pentru locuință având facturi pentru toată suma retrasa. Cum trebuie să procedez în continuare?

   • În 23.11.2011 am semnat contractul, după ani am primit suma economisita mai puțin prima de la stat pe ultimii doi ani și dobânda aferenta

    • am semnat contractul in 22.06.2015
     Am primit suma economisita si ce a mai ramas din dobanda bancii [ dupa tot felul de comisioane ] fara a primi prima de la stat ,avand peste 65 ani

    • AM SEMNAT CONTRACTUL IN ANUL 2011 SI NU AM PRIMIT RESTANTA PRIMEI DE STAT PE ANUL 2014 RESPECTIV 2015..

   • Nu s-a primit prima/dobanda de la stat. Suma respectiva s-ar primi doar daca s-ar aduce documente justificative pana in 08.01.2022..

    • Doresc sa fac parte cum acest colectiv,am terminat contractul si am luat banii fara primele de la stat!ma

    • In april 2015 am semnat 2 contracte de economisire cu BCR BPL.(sot,sotie)
     In anul mai 2020 am reziliat cele 2 contracte la termen.
     In anul 2021 am depus atat pentru mine cat si pentru sotie actele doveditoare pentru sumele investite in constructii.
     Actele au fost acceptate de banca in anul 2021, dar BCR BPL mi-a comunicat ca nu exista in normele metodologice termen pentru virarea primei anuale de stat.
     As dori sa ma inscriu in procesul colectiv impotriva BCR BPL

      • Si eu am avut un contract cu BCR,Banca pt locuinte, in 2015, am primit banii mei inapoi in 2020,dar nu si prima in 2022,desi am trimis toate facturile aferente. Banca a mai cerut niste ordine de plata,dar nu le pot trimite,fiind in afara celor 2 ani,ei mi-au spus ca am pierdut aceasta prima.Am fost contactat doar pe e-mail, nimeni nu m-a contactat telefonic.

        • Am încheiat un contract cu BCR în 2015 și nu am primit prima de la stat, am făcut dovada folosirii banilor pentru spațiul locativ și nu am primit nici un răspuns.
         As vrea sa particip la procesul colectiv ,cum procedez? Mulțumesc!

   • Dima Sorin Georgean
    Am încheiat în luna mai 2020 depunerile pentru conturile de economisire, pentru mine și fica mea Dima Ana Maria Ruxandra.
    Nu am primit prima de la stat pentru niciun an.
    Am fost la banca și ei îmi solicita rezilierea contractelor.
    Acest fapt va dauna obținerii în viitor a primelor de stat?
    In cererea de reziliere se specifica ca banca nu va închide contractele de economisire după rezilierea contractelor.

    • Daca nu demarezi o modalitate de recuperarea acreantei in timp de 2 ani de zile – informatie de la BCR Dorobanti.

     • Buna seara am încheiat contract in 2014 si nu am primit prima de stat. Rog sa ma luați în evidență pt proces colectiv. Totorcea Reghina. Multumesc.

   • Doresc sa fac parte din acest proces colectiv.Am terminat contractul pe 22 iulie 2020 si am ridicat banii fara prima de la stat!Mari

   • Am fost refuzat cu prima de la stat, întrucît au spus că trebuia să achiziționez lucruri ptr locuință.

   • Am încheiat cu doua contracte eu și soția în 2014 și nu ne am recuperat prima de stat. Mi s a cerut bonuri fiscale, după care mi s a cerut un extras de carte funciara și multe alte acte pe care nu le poți obține decât după cel puțin o luna. As dori sa fac parte din acest proces.

    • Am semnat contractul in 12.07 .2014 si am ridicat banii in 12 .07 2019 nu am reusit sa imi ridic prima deoarece mi se cere documente justificative. As dori sa fac si eu parte din acest proces

   • Salut,am semnat 3 contracte in data de 15 01 2015 ptr sotie,copil si eu,am depus acte justificative si nu am primit nimic,ma puteti reprezenta si pe mine?multumesc!

   • Buna ziua, ma numesc Coandrasi Ioan,doresc sa ma altur si eu in procesul colectiv.Am depus actele justificative dar nu am acoperit suma integral si mi s a transmis ca nu mai primesc prima de la stat.Am avut trei contracte ,2 adulti si un minor.Contractele s au incheiat in 2014.

   • Contract încheiat 27.06.2013. Acum cca 3 ani mi-am scos banii depuși de mine și a rămas în cont subvenția de la stat.
    Am primit în luna martie de la BCRL un extras în care îmi comunica plată dobândă 71,04 lei și sold final 2432,03 lei. Situația contractului la 31.12.2021 – Contract Rezist Fără Compensare.

   • Deși am depus si documentele justificative cerute de BCR Bârlad in vederea justificării banilor din contractul LOCUITE AVANTAJ PLUS încheiat cu BCR cheltuiti in domeniul locativ asa cum au cerut nu am primit Prima de Stat decât o singură transa in valoare de 1000 lei

   • Am semnat contrar in 01.09.2011 cu BCR- BPL,;in ianuarie 2017 am ridicat banii si o parte din primele de la stat ( mai putin 20% ptr anul 2014 si 100% ptr anul 2015). Am semnat convenție la momentul respectiv. Am facut sesizare la sediul central al BCR-BPL, si la MDRAP. Pot justifica sumele încasate cu documente(facturi) care am cumparat materiale modernizarii locuintei. Doresc sa fac parte din acest proces colectiv.

     • Buna ziua.Azi am avut si eu aceeasi surpriza de la BCR. In afara de faptul ca nu respecta contractul am si surpriza ca pot primi banii in 2 saptamani. Am intrebat de ce nu incasez banii care sunt stipulati in contract si nu am primit nici un raspuns. Este o mare bataie de joc. As dori sa stiu daca se pot lua masuri impotriva acestei banci.

   • Bună ziua, mă număr și eu printre cei păcăliți de BCR(BPL). Am beneficiat doar 2 ani de prima de la stat, iar din al treilea an doar o parte. Ăștia au fost toți banii primiți. Spuneți-mi va rog, ce trebuie făcut pentru a recupera restul de bani.
    Vă mulțumesc!

     • Dima Sorin Georgean
      Am încheiat în luna mai 2020 depunerile pentru conturile de economisire, pentru mine și fica mea Dima Ana Maria Ruxandra.
      Nu am primit prima de la stat pentru niciun an.
      Am fost la banca și ei îmi solicita rezilierea contractelor.
      Acest fapt va dauna obținerii în viitor a primelor de stat?
      In cererea de reziliere se specifica ca banca nu va închide contractele de economisire după rezilierea contractelor.

     • Am semnat contract cu BCR Bpl nr: AF125H464 in anul 2015. Mi-am retras exact banii depusi fara prima de stat.
      Mentioneaz ca AM DOSARUL VALIDAT prin care justific prin facturi si chitante, cheltuirea banilor primiti.
      Va rog frumos sa ma atasati la procesul colectiv impotriva BCR Bpl.

      Multumesc anticipat.

   • Am trimis datele cerute in formular. Presupun ca sunt niste costuri. Sper sa primesc la timp informatiile noi care apar

  1. buna ziua
   sunt Chichernea si sunt actionar la o firma
   pt a lua credit am semnat la Eximbank niste bilete la ordin
   acum cand firma e in reorganizare eximbank a instituit executarea silita pe conturile personale si pe veniturile salariale .
   intrebarea mea este: pot conteste executarea silita dupa vreo 4 luni ?
   va multumes

    • Bună ziua!
     Dl. avocat, eu am semnat contractul in anul 2015, plătind 4 ani, în total 18.200 lei. La sf anului 2019 am fost să plătesc pentru ultimul an și am intrebat despre prima de 25% si mi s.a comunicat că nu se mai dă doar dacă la expirarea contractului solicit bani plus 25%, dar să dovedesc cu facturi ca bani i.am folosit pentru amenajarea locuinței.
     Am avut unele discuții contradictorii cu angajata bancii, spunăndu.i că timp de 4 ani nu am fost înștiințat cu privre la acest aspect.
     Nu am mai plătit.
     În data de 01.02.20, am primit prin poștă o notificare de reziliere, întrucăt s.au inregistrat restante ce depășesc 6 luni de econonisire.
     Ar trebui să mai ,,sponsorizez” banca cu încă 1.000 € ?
     Cu stimă!

    • Bună ziua,
     Sunt și eu în situația descrisa mai sus. De fapt fiul meu, care era minor în momentul întocmirii contractului (2014). Cum pot participa la acest proces colectiv împotriva băncii? Anul acesta s-a încheiat contractul și nu am primit prima de la stat. Ba mai mult, îmi intrase în cont o tranșa pe 2014 și pe aceea au luat-o înapoi. Va rog sa ma ajutați, sa îmi spuneți ce și cum trebuie sa fac. Mulțumesc

     • Am semnat un contract de economisire pe 5 ani cu BCR-BPL in martie 2014 am respectat acest contract timp de 5 ani ,in martie 2019 am reziliat contractul spunandumi ca in 10 zile o sa primesc banii ,apoi dupa un an de la reziliere mi sa mai spus ca trebuie sa duc facturi si bonuri fiscale,ma alatur sa merg in instanta pt a se face dreptate nu sa respectat acel contract.

     • Bună ziua sunt Violina eu indeplinesc 5 ani pe 27.05 2020 ce trebuie să fac sa merg pe 28 si sa reziliez contractul? Va rog sa ma ajutati, mulțumesc

    • Buna seara! Am semnat contractul in 2014. Am luat si credit prin Bpl inainte cu o jumatate de an sa ajunga contractul la maturitate….Totul a decurs normal, sunt multumit, mi s-a deblocat 80%din prima pe 2014, am trimis bonurile justificative ca am folosit banii in scop locativ, am acoperit suma integral, fara probleme, mi s-a confirmat acest lucru de cei de la Bpl. Intrebarea mea este, daca mi-am indeplinit obligatiile, cand primesc acele prime de la stat? In cat timp? De la cine? Cei de la Bpl zic, atunci cand statul va vira primele mi se vor baga in cont. Nu vad de ce trebuie sa mai dureze atat, daca eu am facut ce trebuia si am respectat decizia procesului, ei cand respecta? Trebuie sa treaca luni sau ani? Va multumesc! As dori un raspuns!

   • Vă rog să-mi precizați dacă există vreun demers pentru un proces comun pentru persoanele păgubite de BCR cu depunerile BPL. Numele meu este Avram Bogdan – tel. . Mulțumesc.

    • Bună ziua. Mă numesc Avram Bogdan și sunt unul dintre cei care a aderat anul trecut la procesul comun împotriva BCR – BPL. Aș avea ca rugămintea să ne țineți la curent cu stadiul procesului și demersurile făcute în instanță.

   • Dorim sa ne înscriem in rindul celor care vor sa isi recupereze sumele depuse la BCR Banca pt. Locuința

  2. Buna ziua.
   Am contract din 31/05/2011, nu am scos banii.
   De curand la banca mi sa spus ca pot lua toti banii (inclusive primele) dar sa fac in doi ani dovada ca i-am folosit in scop locative.
   Doresc sa folosesc banii in alt scop.

    • Menționez că am primit prima de stat pentru 2011,2012,2013 și pentru 2014 doar prima tranșă, în condițiile în care eu chiar am folosit banii pentru achiziționarea unei locuințe

     • Bunã ziua! Am avut un contract de economisire credite cu BCR BPL , incheiat in 2013 . In iulie 2018 am retras banii la maturizarea contractului , cu prima de la stat doar pentru 2013 si 2014. Intre tomp am contactat o locuinta prin credit ipotecar cu o alta banca . In 16 iulie 2019 am depus un formular la BCR BPL si actele justificative pentru a recupera prima restanta pentru cei trei ani , dar dosarul s-a blocat pe undeva pe traseu. In ianuarie 2020 am contactat din nou BCR BPL si am redepus documentele justificative, dar nu am primit inca in raspuns lmici a aceasta solicitare. In consecințã, cum ar trebui sã procedez?
      Multumesc!

      • Buna ziua, exact in aceeasi situatie sunt si eu. Va rog sa ma anuntati si pe mine daca aveti vreo veste.

       • Buna seara! Am semnat contractul in 2014. Am luat si credit prin Bpl inainte cu o jumatate de an sa ajunga contractul la maturitate….Totul a decurs normal, sunt multumit, mi s-a deblocat 80%din prima pe 2014, am trimis bonurile justificative ca am folosit banii in scop locativ, am acoperit suma integral, fara probleme, mi s-a confirmat acest lucru de cei de la Bpl. Intrebarea mea este, daca mi-am indeplinit obligatiile, cand primesc acele prime de la stat? In cat timp? De la cine? Cei de la Bpl zic, atunci cand statul va vira primele mi se vor baga in cont. Nu vad de ce trebuie sa mai dureze atat, daca eu am facut ce trebuia si am respectat decizia procesului, ei cand respecta? Trebuie sa treaca luni sau ani? Va multumesc! As dori un raspuns!

    • Avem 2 contracte, eu și soția mea, Berbece Ionel, Berbece Rada , mă alătur și eu celorlalți, considerând ca am fost de Bună credință, respectând cei 5 ani de economisire, aștept noi vesti.

    • Am si eiu 2 contracte: unul pe numele meu altul pe numele fiului meu care la data semnarii contractului era minor ( Eu fiind reprezentant legal)
     Daca retrag suma depusa, mai am sanse la dobanda si prima de stat?

    • Am facut contract in 2009 pe numele fiului atunci minor NATI ANDREI SILVIU, pana in 2015 inclusiv am primit extrase de la bpl bcr cu prima de la stat acordata si inclusa si acum in 2021 cand am cerut banii pentru ca nu se mai acorda imprumut cu dobanda mica mi-au spus verbal la BCR ca nu primesc prima pentru ca era minor copilul desi atunci au incheiat contract bine mersi si am primit in cont mult mai putin si fara prima de stat desi banca a incasat-o si imi figura in extrase.

   • Bună ziua,am încheiat un contract cu RBL in data de 14.01.2016 pe termen de 5 ani. Acum când se împlinesc cei 5 ani mi-au spus că se face repartizare pentru luna octombrie 2021, numai atunci voi putea beneficia de prima de la stat, dar numai daca in termen de 2 ani, dovedesc că am cheltuit banii pentru scop locativ. Este legal sa mi se solicite ca toată suma, respectiv economiile +dobânda + prima de la stat să o utilizez în scop locativ. Va mulțumesc!

    • Buna Ziua,
     Am facut acest contract in 2014. Sunt interesat si de partea de creditare, asa cum am semnat contractul. insa banca mi-a transmis ca nu imi mai poate da credit ul – desi eu am respectat obligatiile din contract. Ce solutii am?

      • Bună ziua, am avut și eu acest produs la bpl și anul trecut 2019 am terminat de achitat, am fost la banca pt reziliere și mi ai zis ca trebuie sa aduc facturi în valoare de toată depunerea pt a putea avea prima de la stat. Vroiam sa vad dacă mi poate spune cineva dacă este adevărat k eu nu prea cred! Nu are sens, va mulțumesc!

       • Buna ziua,
        am facut contractul cu BCR-Banca pt. locuinte in iunie 2005, am achitat ratele la timp.
        Inca nu am solicitat restituirea sumei depuse plus prima de stat pentru ca stiam ca BCR nu
        imi va plati prima de stat prevazuta in contract.
        Doresc sa ma inscriu pentru proces.
        In aceeasi situatie este si sotia mea.

    • Buna ziua ,
     Ma alătur si eu procesului daca exista deja pe rol, am facut acest contract in 2012 , in 2017 am vrut sa reziliez contractul si mi s-a spus sa mai astept si pentru celelalte prime. In 2020 cand am revenit mi s-a spus ca nu beneficiez de nici o prima pentru ca am fost minora . Va rog daca ma puteți ajuta

  3. Buna ziua. Ma numesc Stanciu Daniela si am 2 contracte cu BCR Banca pentru Locuinte care expira pe data de 28.10.2020. Credeti ca as putea sa ma inscriu in acst proces? Sau ar trebui sa astept sa-mi expire contractul?
   Multumesc mult.

  4. Nu am ridicat banii din contract desi au trecut cei 5ano( din 2013 când am făcut contractul ).
   Explicațiile BCR nu m-au lamurit si aștept soluționarea corecta a cazului !
   In momentul semnării contractului aveam vârsta de 60 de ani.

   • Am semnat un contract,, Locuinta Plus,, la BCR 2014 – 2019 reziliat, nu am primit prima, pentru recuperarea banilor trebuie să cumpăr materiale din toată suma, ceea ce nu-i corect, doresc și eu să particip la procesul colectiv ptr recuperarea primei de la stat bcr
    Mulțumesc!

   • Dacă se deschide acest proces colectiv sau mai bn zis îl puneți pe rol și eu sunt o persoana înșelată cu nesimțire și abuz de către BCR (BPL .. Va rog ajutați ne s au folosit de banii noștrii… Mulțumesc

   • Am semnat un contract,, Locuinta Plus,, la BCR 2014 – 2019 reziliat, nu am primit prima, pentru recuperarea banilor trebuie să cumpăr materiale din toată suma, ceea ce nu-i corect, doresc și eu să particip la procesul colectiv ptr recuperarea primei de la stat bcr
    Mulțumesc!

  5. Prima de stat Bcr-Bpl restituire si acordare,contract semnat in 2013,mentionez ca am refuzat sa semnez conventia,am facut reclamatie la protectia consumatorului.

   • Eu am semnat coventia, am incasat ce era in cont si dupa aceea am facut reclamatie la ANPC. Dar tot degeaba, pentru ca ANPC mi-a raspuns ca nu e de competenta lor, ca sa aflu ulterior din presa ca chiar a facut verificari la bancile pentru locuinte inainte de august 2015. Adica si astia de la ANPC sunt niste mincinosi ca toata lumea din institutiile statului.
    Parerea mea este ca in tara nu vom avea sorti de izbanda, nu ni se va face dreptate, pentru ca se vede cu ochiul liber ca toate institutiile statului coopereaza loial impotriva sistemului bauspar si a noastra, adica sunt in complicitate. Doar afara putem sa ne gasim dreptatea (CJUE si CEDO) daca o vrem.

  6. Mai bine ati da in judecata statul roman si BNR pentru ca ei sunt vinovati de toate ilegalitatile, abuzurile si confuziile create in sistemul bauspar.
   Curtea de Conturi a Romaniei una citeste in lege si alta aplica in controale, MDRAP si MFP se bucura ca fac economii la bugetul statului, iar ICCJ se inscrie in sirul institutiilor statului care i-au luat frica Curtii de Conturi, care a resit sa devina stat in stat, astfel ca judeca in beneficiul Curtii de Conturi!
   Nu uitati ca BNR a autorizat, monitorizat si supravegheat tot ce tinea de infiintarea si functionarea bancilor pentru locuinte, inclusiv Conditiile Generale de Afaceri, Conditiile Generale ale Contractelor de Economisire-Creditare si tipurile de contracte de economisire-creditare. Eu am avut un contract strict pentru economisire care s-a denumit “Economii Plus” si inteleg ca si acest tip de contract a fost avizat sau autorizat de catre BNR!
   In mod normal, controalele Curtii de Conturi ar fi trebuit sa nu constate nereguli daca BNR si-a facut treaba deplin!
   Aveti o prejudecata precum bancile sunt baubau sau hoate si de aceea nu vedeti ansamblul si raspnderea colosala a BNR care a fost exlusa din ecuatie! Ghici de ce?!
   Si daca e sa ne referim strict juridicla toata aceasta imbarligatura, parerea mea este ca exista 2 conflicte juridice de natura constitutionala si anume unul intre puterea executiva (guvern, care n-a mai asigurat plata primelor de stat, legislatia corespunzatoare nefiind nici prorogata si nici abrogata prin controlul Curtii de Conturi la MDRAP) si cea legislativa si altul intre puterea judiciara (ICCJ, care nu a tinut seama de litera legii, ci s-a raportat exclusiv la spiritul ei) si aceeasi putere legislativa, numai ca n-are cine sa sesizeze Curtea Constitutionala pentru ca pe toti ii doare-n cur de noi.

    • N-ati spus nimic de conflictele juridice ne natura constitutionala sesizate de mine….
     Oare bat campii?!!!!!

    • …si daca ar fi sa judecam si intruziunea statului, prin Curtea de Conturi si MDRAP, in contractele private dintre alte doua parti, cred ca intram si in sfera constitutionala a respectarii drepturilor omului! Deci putem ajunge si la CEDO!

    • Marcel Radulescu

     sâm., 29 feb., 15:12 (acum 3 zile)

     către ccr
     Poate chiar va autosesizati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     ———- Forwarded message ———
     De la: Marcel Radulescu
     Date: sâm., 29 feb. 2020 la 15:09
     Subject: Fwd: SESIZARE CONFLICT DE NATURA CONSTITUTIONALA intre puterile statului
     To: , , Ziare.com ,

     Spre stiinta!

     ———- Forwarded message ———
     De la: Marcel Radulescu
     Date: sâm., 29 feb. 2020 la 12:52
     Subject: SESIZARE CONFLICT DE NATURA CONSTITUTIONALA intre puterile statului
     To:

     Buna ziua!
     Va rog sa luati in considerare doar prezenta petitie, fara sa mai faceti alte conexari si conexiuni!
     Prin prezenta, va cer sa sesizati Curtea Constitutionala a Romaniei pentru conflictele de natura constitutionala nascute prin actiunile puterii executive si a puterii judiciare in legatura cu aplicarea legislatiei in domeniul bancilor de economisire-creditare privind acordarea si plata primelor de stat catre clientii sistemului bauspar.

     Scurt istoric si context:
     Dupa cum se stie,în vara anului 2015 Curtea de Conturi a făcut un control la actualul Minister al Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (fostul MDRAP -instituția care achita primele de stat), extins apoi la cele două bănci pentru locuințe. În urma controlului, Curtea de Conturi a găsit de cuviință că clientii trebuie să dovedească cu facturi și chitanțe că banii primiți de la Stat au fost folosiți în scop lucrativ.
     Din momentul declanșării controlului Curții de Conturi, MDRAP nu a mai virat niciun ban în conturile băncilor de locuințe (care urmau să le vireze în conturile clienților).

     Prevederea legala este:

     – ” Legea nr. 227/2007 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2006 privind instituțiile de credit și adecvarea capitalului
     Art. 315. –

     (1) Pentru a beneficia în mod constant de prima de stat, contractele de economisire-creditare trebuie să aibă o durată de minimum 5 ani, fără a fi necesară justificarea utilizării în scop locativ a sumei economisite, și este obligatoriu ca înainte de expirarea termenului de economisire stabilit să nu se fi efectuat restituiri totale sau parțiale din sumele economisite.”

     – “NORME METODOLOGICE din 10 iulie 2009 pentru aplicarea prevederilor cap. V din titlul II partea a II-a din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului:

     CAP. II
     Condiţii de acordare a primei de stat

     ART. 3
     (1) Clientul bãncii de economisire şi creditare în domeniul locativ va beneficia anual de prima de stat, cu condiţia sã fi încheiat un contract de economisire-creditare pentru o duratã de minimum 5 (cinci) ani, fãrã a fi necesarã justificarea utilizãrii în scop locativ a sumei economisite, precum şi sã nu se fi efectuat de cãtre banca de economisire şi creditare în domeniul locativ, la solicitarea clientului, restituiri totale sau parţiale din sumele economisite, înainte de expirarea termenului de economisire.”

     Avand in vedere ca, in urma controalelor Curtii de Conturi la MDRAP si la bancile pentru locuinte, legea care reglementa functionarea bancilor pentru locuinte (OUG 99/ 2006 si Normele Metodologice din 10.07.2009 publicate in MO, Partea I, la nr. 580/ 20.08.2009) NU a fost nici prorogata si nici abrogata, consider ca aceasta lege trebuia sa produca efecte in fiecare zi, insa MDRAP (autoritate de implementare a acestei legi), prin neplata primelor de stat, a incalcat legea, a nesocoti-o.
     Deci, Parlamentul a aprobat o lege (Legea nr. 227/ 2007 pentru aprobarea OUG 99/ 2006) pe care Guvernul, prin MFP (care e responsabil cu alocarea bugetului pentru prime de stat la solicitarea MDRAP) si MDRAP (care e responsabil cu virarea c/val. primelor de stat catre bancile pentru locuinte) o ignora si nu o respecta.
     Aceasta este dovada conflictului constitutional dintre puterea executiva si puterea legislativa.

     Pe de alta parte, exista decizia ICCJ 3541/ 21.06.2019 data in dosarul 1723/2/2016 dintre BCR-BPL si Curtea de Conturi a Romaniei, decizie conform careia ICCJ apreciaza ca textul legal, care stipuleaza lipsa obligativitatii prezentarii documentelor justificative de utilizare a banilor in scop locativ, nu este conform cu scopul fundamental al unei banci de economisire-creditare in domeniul locativ si in consecinta nu trebuie interpretat conform formularii sale literale.
     Aceasta decizie a ICCJ vine in contradictie nu doar cu prevederile legale exprese ale OUG 99/2006 in vigoare la data controlului Curtii de Conturi a Romaniei, dar si confirmarii interpretarii acestora data de Parlamentul Romaniei odata cu adoptarea recentelor modificari la acest act normativ prin Legea 164/ 2018 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2006 privind instituțiile de credit și adecvarea capitalului:

     “Art. II. –

     Contractele de economisire-creditare aflate în derulare rămân guvernate de dispozițiile normative în vigoare la momentul încheierii acestora.”
     Acest fapt arata un caz clar de conflict de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, ca putere legislativa, si ICCJ, exponent al puterii judiciare, indrituit doar sa aplice legea, nu de a crea norme noi care vin in contradictie cu legislatia aplicabila.

     Pentru aceste doua conflicte juridice de natura constitutionala va rog sa va faceti datoria si sa sesizati Curtea Constitutionala a Romaniei pentru ca din cauza lor sunt afectati direct cel putin 500.000 de cetateni si familiile lor! Daca clamati existenta statului de drept si in Romania, dovediti-o!
     Multumesc!

     RADULESCU MARCEL
     BUCURESTI, SECTOR 3, ALEEA ZAVIDENI 1

  7. Buna seara

   Sotia mea a incheiat contract BPL cu BCR pe data de 15.03.2012. A respectat prevederile contractului pe durata celor 5 ani – a depus cate 1000 euro (echivalent in RON) timp de 5 ani. Pana astazi nu a primit niciun euro din cei 250 promisi anual drept prima. La incheierea contractului i-au fost retinuti 550 RON – comision deschidere/majorare(?).
   Sotia doreste sa se alature grupului pe care il veti reprezenta in instanta pentru recuperarea primei de 250 euro/an.

  8. contractul meu cu banca sus mentionata a fost incheiat in urma cu cinci ani 2015 anul acesta se implinesc 5 ani conform contractului insa nu am beneficiat de prima de stat in nici unul din acesti ani mai este vreo speranta sau pot sa retrag banii la termen

   • Articolul 315 (1) Pentru a beneficia în mod constant de prima de stat, contractele de economisire-creditare trebuie să aibă o durată de minimum 5 ani, fără a fi necesară justificarea utilizării în scop locativ a sumei economisite, şi este obligatoriu ca înainte de expirarea termenului de economisire stabilit sa nu se fi efectuat restituiri totale sau parţiale din sumele economisite. (2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) următoarele situaţii: a) suma economisita şi/sau suma contractată este pusă la dispoziţie după repartizare, iar cel care a economisit utilizează suma primită pentru activităţi în domeniul locativ; b) în cazul cesiunii contractului de economisire-creditare, iar după repartizare, suma economisita sau suma contractată se utilizează pentru activităţi în domeniul locativ de către cesionar; c) cel care a economisit pentru activităţi în domeniul locativ sau soţul/sotia acestuia a decedat ori a intrat în incapacitate totală de muncă după încheierea contractului de economisire-creditare; d) cel care a economisit pentru activităţi în domeniul locativ a devenit somer şi perioada de şomaj este de cel puţin 9 luni fără întrerupere şi durează încă în momentul la care se solicita restituirea sumei. ————–

  9. BCR BPL a facut din punctul meu de vedere mai multe abuzuri
   -aluat comisoin–deschidere–inclusiv din prima de stat si dobanzi -nu a achitat prima de stat conform contractului -a socotit la totalul sumei economisite -50000-banii din dobanda si banii din prima de de stat virati pana in 2015–ok– dar cand am fost notificati sa ridicam banii nu am mai primit 50000 ci mult mai putini pe motiv ca nu au fost virate primele de stat–in concluzie nu se ajunsese la suma contractata de 50000 si notificarea sa ne ridicam banii a fost ilegala

  10. Am cateva contracte pe numele membrilor familiei (2 copii, 2 parinti , 2 bunici). Au ajuns la termen 3 din ele (un copil si 2 adulti ) si am ridicat banii, fara prime.
   Am facut cerere de reziliere si pentru celelalte 3 (un copil si 2 bunici) inainte de termen, deoarece credeam ca nu mai am sanse sa recuperez primele de la stat si nu mai avea rost sa stea banii la ei (fara prime de la stat iau mai putini bani decat am depus) dar nu mi i-au dat spunand sa revin catre banca sa completez noi formulare de retragere!
   Ce sa fac, pentru ca nu vreau sa las lucrurile asa???

  11. impreuna cu sotia si fica de 16ani am incheiat 3 contracte de economisire/creditare cu BCR BPL in anul 2015 cu expirare in martie 2020.Desi nu am intreprins niciun demers bana m-a notificat in luna februarie a.c.ca unilateral ni s-au reziliat aceste contractele pe motiv (restante ce depasesc 6 luni rate de economisire!?).Nu stiu daca este legal ce au facut?Am depus fiecare initial in 2015 cate 5000lei/contract.Cand i-am contactat si i-am rugat sa-mi returneze comisionul de administrare de500 lei mi-au spus ca asa este prevazut in contract si am fost de acord!?Vreau sa ma inscriu si eu in procesul colectiv pe acest caz.Pe 31.03.2020 cand expira termenul contractual le voi face o notificare in care le voi cere ca in termen de 30 zile sa-mi returneze banii cu prime in caz contrar ma voi adresa tribunalului.
   Va multumec!

  12. Buna ziua,

   Inteleg ca ati notificat banca deja, ma mai pot inscrie?
   Am completat formularul. Va rog, daca se poate, un raspuns.

   Multumesc.

  13. Bună ziua,

   ce implică din partea noastră (clienți BCR-BPL) participarea la acest proces colectiv?

   Vă mulțumesc,
   Budai Laszlo

  14. Bună seara!
   în aceeași situație ma aflu si eu, am încheiat la data de 04.12.2013 un contract cu BCR – BPL .. am vrut să mă folosesc prin anul 2017 de suma de bani + prima de la stat pentru achizitionarea unui imobil însă mi s-a comunicat faptul că sunt în litigiu cu statul și nu imi pot fi date toate primele de la stat…
   totodată am fost îndrumată să mai astept pana la soluționarea litigiului sau pâna la implinirea a 6 ani de la contractarea creditului ( 5 conform contractului si unul .. fara explicție), în ultima situație putând ridica fără nicio penalizare suma de bani acumulată ( suma depusa de mine + dobanda băncii + cateva tranșe din prima de la stat), urmand ca după lamurirea situației să primesc integral si restul sumelor de bani provenind din prima de la stat pe ultimii ani.
   Zilele acestea am fost contactată de o angajată a bancii care mi-a comunicat faptul că pentru a primi si restul de bani, trebuie sa fac dovada ca am folosit banii în scop locativ.

   Daca au trecut cei 5 ani…plus inca un an…mai trebuie sa fac dovada ca am folosit banii în acest scop? nu mai dețin in prezent facturi că au fost folosiți toti acesti bani în scop locativ pentru ca a trecut o perioada de timp de cand i-am ridicat..iar la acel moment nu mi s-a mai comunicat că trebuie sa adun facturi, ci doar ca mi-am indeplinit partea mea din contract, ca am depus anual suma de bani și ca i-am ridicat după finalizarea …ramanand ca restul de bani sa fie virati ulterior in cont automat, după clarificarea situatiei.
   Va multumesc pentru ajutor și doresc sa ma alatur cauzei dumneavoastra.

  15. buna seara.am avut 2 bpl, la care mi am dus spre indatorire obligatiile de achitare a creditului. asteptam prima de la stat care mi a fost promisa, insa azi am aflat ca pt fica mea minora n o s o mai primesc, iar pt mine trebuie sa fac niste demursuri pt a o primi. mai avem vreo sansa? va multumesc

  16. Buna ziua,
   Ma aflu si eu in aceeasi situatie.An incheiat contractul la data de 07.06.2011,in 2016 cand s-a terminat contractul si am intrebat despre prima mi s-a spus despre PV al Curtii de Conturi.In 13.10.2016 BCR BPL a incheiat cu mine conventie prin care banca se angaja sa imi transmita ”O SUMA EGALA CU VALOAREA PRIMEI DE STAT SI A DOBANZII AFERENTE LA CARE AS FI FOST INDREPTATITA PENTRU DEPUNERILE EFECTUATE IN TEMEIUL Contractului,suma care a fost in mod efectiv transmisa de la bugetul de stat.
   La Punctul III-Drepturile si obligatiile partilor alin (1)se mentioneaza ca in termen de 15 zile de la semnarea prezentei Conventii BCR Bpl SE OBLIGA SA PUNA LA DISPOZITIA CLIENTULUI SUMA DE BANI reprezentand ECHIVALENTUL PRIMEI DE STAT platite de MDRAP si inregistrate in contul clientului la data incheierii prezentei Conventii,precum si dobanda aferenta acesteia in contul IBAN.
   Pe ultima pagina a Conventiei,unde sunt toate semnaturile este inscrisa chiar mentiunea: ”BCR BPL V-A TRANSMIS SUMA DE 2575.51 LEI’’.
   Din aceea data m-au tot dus cu vorba ca imi vireaza banii,sa mai astept,iar anultrecut mi-au spus ca trebuie sa prezint documente ca am folosit banii in scop locativ CA SA MI SE POATA PLATI PRIMA DE STAT.Dupa ce am depus documentele am primit in 21.02.2020 un e-mail de la un inspector BCR Ploiesti in care mi se comunica ca de fapt Contractul meu fusese reziliat pe 20.10.2016-la o saptamana dupa ce semnasem Conventia,reziliere despre care nu am fost informata.

   • Bună ziua.
    Deținem 4 contracte cu Bpl încheiate în octombrie 2015 cu scadența la 5ani în octombrie 2020. Nu am primit prima conform contractului încheiat cu banca. Pot să mă înscriu pentru procesul colectiv chiar dacă mai sunt câteva luni pina la scadență.
    Vă mulțumesc

  17. am depus documentele justificative cerute de banca pentru suma depusa si prima de stat in valoare de 4798,47 lei ,dar am primit raspuns ca nu este suficient .mi-au cerut apoi autorizatie de constructie si carte funciara pentru casa .doamne astia nu stiu ce inseamna reparatii curente pe care le-am facut eu si pentru care nu se elibereaza autorizatie ,mai mult mi-au dat jos bonurile si facturile cu fier beton spunind ca acesta se foloseste numai la constructii.ati mai auzit asa ceva daca repari si consolidezi oalee sau o cladire oare e nevoie de sirma ?.daca le trimit cartea funciara cine stie ce- mai cer.poate vrea banca sa le donez lor prima de stat.ce ziceti?

  18. Buna ziua,

   Am un contract cu BCR din 2015, martie.
   S-au implinit 5 ani si nu am primit nici o prima. dar comisionul de deschidere l au luat. Daca ridic banii acum, cred ca iau mai putini decat am depus in aceasta perioada.
   Pot sa ma mai inscriu si eu?
   V-am trimis deja formularul.

   Magdalena Jurebita

  19. Ar trebui depusa plangere penala impotriva statului român și băncii BCR-BPL, acuzand infractiunea de ÎNȘELĂCIUNE, conform Art.215 Cod Penal.
   Probabil mai sunt și alte infracțiuni conexe săvârșite de institutiile implicate, care pot fi cuprinse în plângerea penală.

  20. Buna ziua , Sunt cam in aceasi situatie ca cei de mai sus. Am deschis contul in 2011. In 2016 s-au implinit cei 5 ani , am incasat cei ~5000 euro echivalent in lei fara prima. In fiecare an imi trimit diferite scrisori, ultima fiind acum cateva zile , nu prea ma pricep exact ce vor sa zica , e un extras de cont unde imi spune ca am un sold final de 4780 lei si sume blocate 0. Ma pot inscrie si eu la procesl colectiv ? Zi buna

  21. Doresc sa obtin prima de 25%, chiar daca la Call center BPL am fost indrumata sa reziliez contractul de economisire creditare din 2015. Nu cred ca este corect sa se procedeze in acest fel, fara ca oamenii sa obtina prima de 25% dupa ce au economisit timp de 5 ani!

  22. In fam mea sunt 5 contracte toate facute in 2013, toti semnatarii erau peste 18 ani si sub 65 de ani la momentul semnarii contractelor.
   Intre timp dintre cei 5:
   1 tata socru a decedat, conform contractului mostenitorii de drept ar trebui sa primeasca toti banii inclusiv prima de la stat;
   2 mama soacra este sotia sotului decedat si deasemeni conform contractului este indreptatita sa primeasca toti banii inclusiv prima de la stat;
   3 sotia;
   4 mama,
   Toate cele 4 contracte s-au reziliat si s-a primit doar prima pe 1,5 ani.
   Iar al 5-lea contract al tatalui meu reziliat in martie 2020 a fost cel mai pagubos pentru ca nu a primit absolut nimic din prima de la stat.Va rog sa ma ajutati in vederea recuperarii acestor sume datorate de BCR-BPL si/sau stat. Va multumesc.

  23. Buna ziua,
   Am incheiat si eu si fiica mea perioada de economisire de 5 ani (contracte din 2015) cu Banca pentru Locuinte.
   Nu am primit in niciun an prima de la stat si ni s-a spus mereu ca va fi livrata.
   Am solicitat acum informatii de la banca si mi s-a spus ca voi fi contactata de persoana care se ocupa de contul meu dar nu s-a intamplat asta.
   As dori sa particip si eu si fiica mea la actiunea colectiva in instanta.
   Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza si care sunt conditiile.
   Multumesc!

  24. am si eu contract din 2015, ma alatur celor pagubiti si inselati cu non salanta, contractul este la banca raiffiesen

  25. Buna ziua,
   Am 93 de ani si in 2014 am incheiat un Contract “Locuinta Avantaj Plus BCR BPL” in vederea cesionarii lui catre fiul meu pentru a cumpara un apartament. Atunci BCR a zis ca se poate si suntem 3 membrii ai familiei carea am incheiat astfel de contracte. Acum, dupa ce au trecut cei 5 ani prevazuti in contract BCR BPL imi spune ca am peste 65 ani si nu primesc Prima de Stat, nu imi acorda cesiunea catre fiul meu (eu am casa, nu am nevoie sa cumpar alta) si nici “Creditul in conditii deosebit de avantajoase” prevazut in contract.
   Ce ma sfatuiti sa fac? Cum sa procedez in continuare?
   Va multumesc,

  26. Buna ziua! Si noi dorim sa ne înscriem in rindul celor care vor sa isi recupereze sumele depuse la BCR Banca pt. Locuința

  27. Buna ziua
   Ma numesc Andor Grigore si in data de 6 iulie 2011 am incheiat cu BCR -Banca penru locuinte un contract de economisire -creditare.Cand depozitul a ajuns la final si am vrut conform contractului sa-mi ridic prima mi s-a spus ca pot primi banii mei+prima DOAR daca semnez o CONVENTIE .Prima de la stat pe 4 ani si pe al 5 an DOAR daca va fi platita de MDRAP.Deci ca prima restanta nu o vor da decat daca o primesc de la stat.Eu am semnat conventia ptr.ca riscul de a pierde TOTI banii era mare,dar contractul meu era semnat cu BCR -BPL si nu cu MDRAP.Credeti ca mai am sanse sa recuperez prima pe ultimul an avand 4 contracte (sotie si copii)Multumesc

  28. Bună ziua. Este deschis procesul sau așteptați să se strângă mai mulți păgubiți ? V-am dat datele mele. Mă veți contacta ?

  29. In anul 2011 am semnat cu BCR un contract tip economii
   plus ,eu aveam 59 ani,In fiecare an a aparut in extrasul de
   cont prima de la stat.
   In 18.07.2019 am solicitat toata suma plus prima de la
   stat sa-mi fie restituita . S-au restituit depunerile dar
   prima de la stat pe 4 ani care era in extrasul de cont nu
   s-a restituit in suma de 4810,72 lei .
   Se mai poate sa fac parte din proces/

   • Buna ziua, am decis prelungirea termenului de inscriere pana pe 1 iunie fiindca sunt sute de persoane inscrise si inca mai vin alte persoane interesate. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

  30. Buna ziua,

   Am incheiat un contract cu BCR-BPL impreuna cu parintii mei in anul 2012 si l-am inchis in anul 2018, dar am primit dobanda doar pe primii 2 ani. Ce sanse sunt sa recuperam dobanda si pe ultimii 3 ani si de ce acte ar mai fi nevoie, daca am inchis contractele dupa cei 5 ani, cand nu mai era obligatorie nicio dovada de cheltuire in vederea locuintei.

   Va multumesc,

  31. Buna ziua,
   Am si eu un contract cu BCR Banca pentru locuinte incheiat in AUG.2015 . In aceste zile am facut o recapitulare a extraselor de cont si suma neta depusa lunar este mai mare decat soldul final din extrasul de cont, deci dupa 5 ani de economisire am finantat banca cu comisioane. Eram pregatita sa le scriu o scrisoare deoarece pe acest extras este specificat la rubrica Date preconizate repartiza ( prima de stat probabil ) 06 / 2021.Sunt interesata de acest proces dar ma intereseaza si conditiile de inscriere,participare. Cu stima, Simona Ionescu

  32. Buna ziua.
   Mi se incheie si mie contractul cu BPL BCR anul asta.
   In cazul foarte probabil in care nu vor acorda si prima ar trebui sa ridic banii sau sa ii las in continuare in banca?
   Am citit prin alte parti ca daca inchizi contractul nu mai e valid pentru un proces juridic.

   Multumesc anticipat

  33. Buna ziua,
   In anul 2012 am incheiat doua contracte cu BPL BCR (eu si sotul). In anul 2019 am reziliat contractele in vederea achizitionarii unei locuite. Mentionz ca la rezilierea contractului am primit banii economisiti in cei 6 ani + dobanda aferenta+ prima pentru 2012 si partial 2013. Pentru a nu pierde primele de la stat care erau deja virate in cont am fost obligati ca sa semnam deja celebra conventie. Va rugam sa ne comunicati daca se mai poate face ceva ca sa putem recupera diferentele din prima de la stat. Mentionez ca ambii avem varsta sub 50 ani.

  34. Buna ziua,

   Am si eu 2 contracte – sot si sotie, deschise in 2013 si inchise la scadenta 2018/2019. Banii i-am primit – cei depusi, ulterior si prime dar doar pentru 2013, 2014, restul nu. Am predat bancii lista de facturi si achizitii ca sa primesc primele pt 2013 si 2014.
   Cum ii pot recupera pe restul? 2014-2015-2016?
   (am completat formular cu nr noastre de telefon)

  35. doresc sa fac parte din proces,atit eu cit si sotul,pentru2 2 contracte 2012 si 2013,va rog sa-MI DATI UN RASPUNS LA 0765 277201.

  36. Buna ziua, in caz in care se castiga procesul vom recupera de la banca si onorariul platit avocatilor? Multumesc

  37. doresc sa fac parte din proces ptr sumele neacordate de stat ptr 2014.2015.2016 si 2017.aam facut dovada cheltuirii sumelor ce se cuveneau ca prima ptr suma totala investita in modernizare locuinta

  38. Sotia si copilul minor au avut contract semnat la 22.01.2014 iar eu si al doilea copil major am avut contract semnat la 08.01.2015 iar dupa ce au trecut 5ani am ridicat depozitele fara prima de stat. Nr meu de tel.

  39. Mama mea a semnat contractul in 2015 si acum nu poate sa primesaca primele de la stat. Nu a incasat nici o prima de cand a semnat contractul. La data semnarii contractului avea 65 ani. Dorim sa participam la un eventual proces colectiv. As dori sa stiu daca retragem banii depusi (ceva mai putin decat am depus) mai putem fi parte in proces?
   Am completat formularul de la sfarsitul articolului.
   Multumesc.

  40. Doresc sa particip la proces. Contract incheiat in 2014 cu toate depunerile facute in termen, iar acum in iunie, in urma solicitarii noastre, am primit sa completam o cerere de reziliere a contractului, care dupa opinia mea are cel putin un paragraf abuziv, motiv pentru care nu am depus-o, iar soldul final conform extrasului de cont la cerere, prevede doar prima aferenta primei de stai 2014 transa 1 si retineri de comisioane/majorare astfel incat soldul final nu respecta prevderile contractului. As dori sa va trimit actele mentionate ! Nr. meu de tel. .

  41. Am completat formularul si l-am trimis.
   Intrebarea mea este cand deschideti procesul si ce am eu de facut?
   Multumesc.

  42. Buna ziua,
   Atat eu, in varsta de 40 de ani, cat si mama mea, in varsta de 78 de ani, am participat, din 2015, la acest program de economisire (Locuinta Avantaj Plus) de la BCR BPL. Eu nu am cotizat un an si anume in 2016. Ne-am inscris la proces prin intermediul formularului online. Astept sa ma contactati pentru detalii referitoare la deschiderea actiunii in instanta. Intre timp, este util sa ii adresez bancii o cerere pentru acordarea primei?
   Multumesc!

  43. Buna ziua,
   In 2014 am incheiat doua contracte de economisire – creditare pe numele meu si al sotului iar in 2015 unul pe numele copilului care avea peste 18 ani la data incheierii contractului. In contracte este mentionat faptul ca noi putem cumula cele trei contracte pe numele copilului in vederea achizitionarii unei locuinte, iar acum cand dorim sa facem acest lucru ni s-a comunicat ca nu se poate. Ce este de facut in acest caz? Prima de la stat am primit-o doar in 2015 in procent de 80% pentru cele doua contracte incheiate in 2014, iar pentru cel din 2015 nu a primit nimic. Multumesc

  44. Buna ziua, pe 30 iunie 2020 s-au incheiat 5 ani de cand am facut contractul BCR BPL. Banii sunt inca la banca, eu locuiesc in alta tara si nu am reusit sa ii retrag. Mi s-a spus ca nu am dreptul la prima de la stat decat daca aduc documente justificative pt toata suma economisita + dobanzi + prime (incasate si neincasate).
   Partea cu sa justific o suma neincasata deja mi se pare noaptea mintii.
   Se poate sa imi spuneti va rog care e stadiul procesului? Avem vreo sansa sa luam prima de la stat sau suntem martorii unui jaf pe fata – acum in secolul 21 si in Uniunea Europeana?
   Multumesc!

  45. Buna ziua.Doresc sa ma alatur grupului in vederea recuperari primei..Am incheiat un contract pe 5 ani in 2015 suma economisita 4500/an. .Va multumesc

  46. Buna ziua,
   am facut contractul cu BCR-Banca pt. locuinte in iunie 2005, am achitat ratele la timp.
   Inca nu am solicitat restituirea sumei depuse plus prima de stat pentru ca stiam ca BCR nu
   imi va plati prima de stat prevazuta in contract.
   Doresc sa ma inscriu pentru proces.
   In aceeasi situatie este si sotia mea.

  47. Rezilierea contractului si ridicarea banilor constituie o problema pentru obtinerea primei de stat în viitor?

  48. Buná ziua.mi-au expirat si mie cei 5 ani cu bpl si nici mácar banii depusi de mine nu vor sá mii dea,ce sá mai zic de prima de la stat.întâi s-au legat de faptul cá in cei 5 ani mi-a expirat buletinul si am fácut altul nou.au zis cá dacá nu am o fotocopie dupá buletinul vechi nu-mi pot da banii.ok,am reusit sá gásesc o copie,acum m-au sunat zicând cá între data expirarii si data când am fácut buletinul nou lipsesc câteva luni,eu locuind in stráinátate in momentul expirárii si pâná am reusit sá vin in tará sá fac buletinul nou au trecut câteva luni.cu toate cá am buletinele amândouá,am contractul,am fácut cerere pt restituirea depozitului,nu vor sá-mi dea banii.asa cá as dori sá má alátur si eu grupului

  49. Buna ziua si felicitari pentru demersul dvs. Sunt un client al Raiffeisen Banca pentru Locuinte, am avut acel depozit, am folosit banii pentru a achita avansul la o garsoniera. Va rog sa imi spuneti daca aveti informatii cu privire la clientii tepuiti de Raiffaisen – inteleg ca aici este discutia doar despre BCR si daca intentionati sa ne reprezentati si pe noi intr-un proces colectiv. In caz ca nu, va rog sa imi spuneti cum pot proceda pentru a-mi recupera acea prima. Mentionez ca respectiva prima a fost prevazuta in bugetul pe care ni l-am facut in momentul in care am decis sa cumparam si acum lipsa acestor bani ne afecteaza si ca mail-urilor trimise bancii Raiffaisen nu mi s-a raspuns. Multumesc frumos. Cu stima!

  50. Buna ziua dle avocat!
   Eu am lichidat contractul cu ei, la termen, in august anul trecut. In cele din urma mi-am primit doar banii depusi de mine. Aveam si o fractie de prima, circa 900 de lei, dar nu mi i-au dat nici pe aia, desi am adus contractul pentru un apartament abia cumparat. Sotia trebuie sa lichideze si ea contractul si, cu siguranta, nu va primi nimic, poate doar banii proprii.
   Ne mai putem alatura demersului dvs in instanta?
   Va multumesc!

  51. Buna ziua,avem 4 contracte bcr bpl din 2010 neachitate integral,doresc sa fac parte dintr un eventual proces colectiv

  52. Buna ziua Domnule avocat!

   Contractul BPL/ BCR este incheiat in data de 07.08.2012 .
   In data de 07.09.2020 am facut cerere pentru rezilierea contractului si retragerea banilor.
   Am fost informata ca voi primi banii in termen de 15 zile si in 2 ani trebuie sa aduc facturi pentru a dovedi folosirea lor.
   Cand am incheiat acest contract nu a fost vorba de asa ceva.Au spus ca dupa 5 ani banii pot fi folositi cum dorim.
   Doresc sa ma alatur demersului dumneavoastrra in instanta.
   Va multumesc. Cu stima, Heran Mariana
   Va multumesc!

  53. Eu si 4 membri majori ai familiei am incheiat contracte in 2015.
   Contractele vor implini 5 ani luna viitoare.
   Functionara de la agentia BCR in care am intocmit contractele nu stie ce sa-mi spuna despre prima de la stat.
   Cand se deschide o actiune in instanta pentru obligarea bancii sa-si respecte ontractele? Doresc sa particip.

  54. Buna seara, deoarece ma aflu si eu printre clientii pacaliti de BCR LOCUINTE, vreau sa ma alatur grupului colectiv pt recuperarea primei de stat. Am avut si eu si nepoteii mei depozite si nu ni s a acordat nimic dupa 5 ani de economisire .
   Multumesc,
   Andrita Florela

  55. Buna ziua! Am inceput contractul cu BCR in 2015 si nici pana acum nu mi s-a virat vreo prima. Azi am fost sa intreb si mi s-a spus ca dp ce reziliez contractul la termen(dupa 12.2020) pot sa fac o cerere sa primesc, dar doar dc ma incadrez si am documente justificative ca am cheltuit banii in scop locativ.As dori sa stiu care ar fi taxele percepute de dvs ca sa stiu daca imi permit sa ma inscriu pentru o reprezentare in justitie.Multumesc frumos!

  56. Buna seara.Am incheiat cu banca pentru locuinte in anul 2014 patru contracte.Doua pentru doi copii, care in momentul respectiv erau minori, si pentru doi adulti care nu au depasit varsta de 65 ani.Dorim sa ne alaturam si noi grupului colectiv pentru recuperarea primelor de la stat.Va multumum mult.

  57. Doresc sa fac parte din acest proces colectiv. Am incheiat contractul cu banca pentru locuinte in anul 2014
   Am terminat contractul pe 29 Ianuarie 2019 si am ridicat banii fara prima de la stat! Cu stima, Roland

  58. Am incheiat contractul cu BpL in anul 2014
   Am terminat contractul pe 29 Ianuarie 2019 si am ridicat banii fara prima de la stat! Doresc sa fac parte din acest proces colectiv. Cu stima, Roland

  59. Buna seara,
   am avut un contract cu BCR banca pentru locuinte care a ajuns la maturitate in 2014. La rezilierea contractului nu stiam, iar consultantul bancii nu mi-a comunicat faptul ca urma sa nu primesc ultima prima de la stat precum si o parte din cea precedenta (aproximativ 300 de euro). Mai mult decat atat m-au convins sa semnez un nou contract care ar fi ajuns anul asta la maturitate. Desi am depus anual suma de 1000 de euro (echivalentul in lei) BCR a suspendat contul in 2020 astfel incat sa nu mai pot face nicio depunere pentru anul in curs. Mi-au comunicat faptul ca imi vor returna banii, evident fara nicio prima de la stat. Doresc sa ma alatur demersului dumneavoastrra in instanta.

   Multumesc

  60. Am si eu 3 contracte, dar la Aedificium -BPL (fost Reiffeisen). Va rog, cand se demareaza procesul cu aceasta banca sa ma aveti in vedere; mai stiu cateva persoane interesate sa fie parte in proces. Va multumesc!

  61. Am si eu o problema pe aceasta speta dar cu Aedificium-BPL (fost Reiffeisen). Va rog mult sa ma aveti in vedere la constituirea unui proces colectiv si in cazul acestei banci; mai cunosc si alte persoane interesate sa fie parte la acest proces. Va multumesc!

  62. Buna ziua.
   Am incheiat cu BCR Banca pentru locuinte in anul 2015 doua contracte pentru doi copii, care in momentul respectiv erau minori, Banca solicita acum rezilierea fara acordarea primei de la stat .
   Dorim sa ne alaturam si noi grupului colectiv pentru recuperarea primelor de la stat.Va multumim mult.

  63. Buna ziua,

   Am avut trei contracte de economisire, eu, sotul si copilul care la data incheierii contractului avea peste 18 ani. Am reziliat contractele in iulie 2020, intre timp fiul nostru a cumparat o locuinta, (in anul 2020), si a depus documentele pentru a primi prima de la stat. Eu si sotul nu mai putem sa beneficiem de aceasta prima, deoarece la momentul constituirii depozitelor, in contract era mentionat faptul ca putem cesiona aceste drepturi unui membru al familiei, in speta copilului pentru achizitionarea locuintei, In 2020 acest lucru nu a mai fost posibil. Va rugam respectuos sa ne spuneti ce putem face in aceasta situatie?

   Toate cele bune

   • Buna ziua, Pe 28.03.2014 am încheiat un contract de economisire-creditare cu BCR-BPL. Pe 16.04.2019 am extras banii economisiti și am cumparat două terenuri intravilane agricole. In luna mai 2020
    am trimis contractul de vanzare-cumpărare la BCR-BPL ca document justificativ. Mi-au spus pe 10.03.2021 dupa nenumarate telefoane, ca terenurile trebuie sa fie intravilan curti-constructii sau simplu teren intravilan. M-am interesat si am aflat ca acest lucru se poate face după ridicarea construcției ceea ce ar depăși cu mult termenul de 16.o4.2021. Le-am propus sa-mi tranfere cuntractul pe numele baiatului meu care a cumparat un apartament, dar nici asta nu se mai poate. Doresc sa ma înscriu în grupul colectiv pentru recuperarea primei de stat. Va multumesc anticipat.

  64. Bună ziua, mă număr și eu printre cei păcăliți de BCR(BPL). Am semnat contractul in 2013 iar dupa cei 5 ani nu am beneficiat de prima de la stat.Doresc sa ma alatur si eu grupului colectiv pentru recuperarea primelor de la stat.Va multumesc mult.

  65. Buna ziua.,

   As dori sa stiu daca procesul cu BCR BPL mai continua si daca sunt sanse de a recupera prima de la stat. Banca doreste returnarea banilor depusi si atat. Contractul meu cu BCR BPL a luat sfarsit ina mai2020. Fac parte din cei care prin intermediul dumneavoastra au intentat proces colectiv bancii.
   Multumesc anticipat

  66. Buna ziua,
   Sunt unul dintre clientii pagubiti ai BCR prin programul BPL in sensul celor spuse aici pe site, asa ca m-am alaturat listei lungi pe care o reprezentati in justitie si multumesc Casei de Avocatura Cuculis & Asociatii pentru aceasta intentie zic eu, nobila.
   Interventia mea scrisa are si o intrebare la care as dori sa-mi raspundeti cat mai curand.
   Am o nevoie urgenta de banii depusi/economisiti in acest program si as dori sa reziliez contractul cu banca pentru a beneficia de acestia.

   Doresc sa fac transferul banilor intr-o alta banca si intrebarea mea este urmatoarea: daca transfer banii (rezilierea contracrului), mai pot spera la prima de la stat in conditiile in care vom avea castig de cauza la proces ?
   Altfel spus cum ma sfatuiti sa procedez pentru a beneficia de banii mei acum cand am o nevoie si desigur, de prima de la stat !
   Cu respect
   Seban Tudor

  67. Buna ziua,

   Doresc si eu sa ma alatur in lista celor ce au un contract cu BCR BPL si nu au primit primele de stat.

   Multumesc!

  68. In 2009 am facut contract pe numele fiului meu minor atunci NATI ANDREI SILVIU, pana in 2015 inclusiv am extrase de BPL-BCR cu prima adaugata si capitalizata si acum in 2021 pentru ca nu se dau credite cu dobanda mica la cei ce au aceste contracte , am vrut rezilierea si m-au anuntat pe loc, verbal, laBCR ca nu voi primi prima de la stat pentru ca era minor titularul( acum e major).Nu am primit niciodata notificare in sensul acesta.Azi 22 mar 21 am primit in cont suma mai mica si scazand sumele primelor acordate.Nu mi-au dat nicio sansa sa recuperez banii, n-au cerut acte justificative , nimic.Nati Cristina Anda

  69. In data de 30.08.2011, am încheiat cu BPL-BCR, un contract care din partea băncii nu a fost respectat.
   Doresc și eu sa ma alătur in lista celor care au încheiat acest contract și nu au primit prima de la stat.

  70. Nu am prinit restanta Primei de Stat pentru anul 2014 respectiv 2015 desi am avut contract numarul AE47Z136 pe 5 ani semnat in anul 2011 si ajuns la saturatie in anul 2015 S,O.S. pentru rezolvarea acestei situati de neinteles..

  71. Buna ziua,

   Doresc si eu sa ma alatur in lista celor ce au un contract cu BCR BPL si nu au primit primele de stat.

   Multumesc!

  72. Am avut si eu un contract de economisire incheiat in 2012.In 2017,la scadenta,am primit suma economisita fara prime de stat.M-am oferit sa fac dovada folosirii banilor in renovare si constructie casa dar mi s-a spus ca pana la terminarea procesului nu pot fi date primele.Acum am primit extrasul de la banca in care figureaza suma de 3400 lei-echivalentul primelor neacordate.Am mers la banca si mi-au spus ca trebuia sa fac dovada cheltuirii banilor in termen de 2 ani de la punerea la dispozitie a banilor,deci 2019,cel tarziu,dar in acel an nu se terminase procesul.Ma mai pot alatura procesului colectiv?

  73. Sunt unul din cei care s-a alaturat la procesul colectiv care l-ati deschis in numele celor ce au un contract cu BCR BPL si nu au primit primele de stat. As dori sa stiu in ce stadiu se afla procesul. Cei de la banca mi-au trimis o instiintare de a ridica banii depusi fara prima de la stat.Mentionez ca am incheiat contractul cu BCR BPL pe 04.05.2015 si am depus toata suma ceruta.

   Va multumesc anticipat

  74. Toate 4 persoane din familia mea am semnat cate un contract BPL in 2014 si nu am primit prima promisa de BCR.
   Ce trebuie sa fac sa imi pot recupera de la BCR banii promisi prin contract ?

    • Buna ziua . va rog frumos , daca binevoiti, sa imi raspundeti la doua intrebari :
     -Tinand cont ca procesul este inceput , se mai pot inscrie si alti pagubiti in proces ?
     – Am primit instiintare de la BCR-Bpl , ca incepand din 15 august , mi-a reziliat contractul , ajuns la maturitate in anul 2019 si ca trebuie sa imi retrag banii .
     In ce mod imi influienteaza retragerea banilor , un proces ulterior cu banca ?
     Va multumesc

  75. Culmea este ca eu si sotul meu avem intre 30-65 de ani si ne-am luat casa cu banii economisiti, dar eu am retras banii cu 2 luni mai devreme de cei 5 ani la asigurarea Aedificium ca primesc prima, iar sotului i-a fost reziliat contractul intre timp, dupa ce a retras banii la implinirea celor 5 ani. Ni s-a spus ca, dim aceste motive, nici unul nu avem dreptul la primele de stat.

  76. Mă numesc AZZOLA ERZSEBET,
   și am semnat contract cu BCR banca pentru locuințe în 07-12-2015. Am luat banii in 07-12-2020 fără prima de stat .Acuma vrei sa depun acte doveditoare cu banii cheltuiți.am vreo șansă să recuperez prima de la stat ?

  77. Mă numesc AZZOLA ERZSEBET,
   și am semnat contract cu BCR banca pentru locuințe în 07-12-2015. Am luat banii in 07-12-2020 fără prima de la stat .Acuma vreau sa depun acte doveditoare cu banii cheltuiți.am vreo șansă să recuperez prima de la stat ?

  78. Pentru cei care sunt la Aedificium (Raiffeisen), o sa mai deschideti proces colectiv? Daca da, va rog mult sa ma aveti in vedere. Multumesc!

  79. in 2013 atat eu cat si sotia am depus cate 1000e pe fiecare an .In 2020 i-am retras.M-am apucat de casa.Am depus documente justificative asa cum mi-au cerut.Am primit raspuns de la Bpl ca totul este OK dar banii nu(prima de la stat).Va rog sa ne luati in calcul in eventual ca innaintati un proces cu BplRaspunsul de la Bpl ii incrimina pe cei de la Ministerul Dezvoltarii nu platesc si nu exista nici o data pe care s-o spuna cand vor face plati. Vreau sa fiu parte la acest proces.

  80. Ma numesc CIOBANU IONEL , SUNT BENEFICIARUL UNUI CONTRACT DE ECONOMISIRE CREDITARE INCHEIAT ÎN AUGUST 2011 , CONTRACT LICHIDAT PRIN PLATA DE CATRE BCR-BPL A SUMEI ECONOMISITE, A DOBANZIILOR ACUMULATE SI A PRIMEI DE LA STAT PENTRU INTERVALUL 2011- 2014 (partial), fara plata primei de la stat aferenta perioadei 2014(partial), 2015, 2016 , 2017 – luna februarie cand prin ajungerea la maturitate a plafonului de economisire , la cererea BPL , AM LICHIDAT CONTUL DE DISPONIBIL. ULTERIOR M-I S-A SPUS CA VOI INCASA PRIMA RESTANTA DACĂ JUSTIFIC CA AM UTILIZAT TOTI BANII ECONOMISITI, INCLUSIV PRIMA INCASATA SI DOBANDA ACUMULATA , ÎN DOMENIUL LOCATIV. AM FACUT SI ACEST LUCRU ADUCAND DOCUMENTE JUSTIFICATIVE CARE ATESTA CA AM UTILIZAT BANII IN SCOP LOCATIV. NU AM PRIMIT NICIO PRIMA RESTANTA. AM INTERVENIT LA FINELE ACESTUI AN LA BPL SI ULTERIOR LA MINISTERUL DEZVOTARII SOLICITAND EXPLICAȚII. MINISTERUL CONFIRMA CA BPL A SOLICITAT PENTRU MINE PRIMA DE LA STAT RESTANTA , DAR CA ACEASTA AR PUTEA FI PLATITĂ DOAR DACA BPL VIREAZĂ LA MINISTERUL DEZVOLTARII CONTRAVALOAREA SUBVENȚIILOR ÎNCASATE ILEGAL , SI DACĂ SE ALOCA CREDITE BUGETARE CU ACEASTA DESTINAȚIE.
   EU RAMAN CA IN TREN , DESI NU INTELEG CE LEGATURA ARE LITIGIUL DINTRE MINISTERUL DEZVOLTARII SI BPL , CU MINE , ÎN CALITATE DE PARTE CONTRACTANTA – CLIENT BPLPOT PUNE LA DISPOZITIE CORESPONDENTA PURTATĂ. ROG UN PUNCT DE VEDERE

  81. Buna seara,

   Doresc si eu inscrierea in procesul colectiv cu doua contracte deschise in 2015 si duse la termen cu depunerea banilor spre banca timp de 5 ani. Apoi depunerea la banca a dovezii justificative a cheltuirii banilor pe un imobil locativ.
   La data incheierii contractelor aveam mai putin de 65 ani, atat eu, Tanjala Constantin, cat si sotia, Tanjala Elena insa prima de stat nu ne-a fost virata pana in prezent.
   Am completat formularul scurt cu nume si numar de telefon de pe acest site, asteptam urmatorii pasi din partea dumneavoastra cu inceperea acestui proces colectiv.
   Multumim pentru ceea ce faceti!

  82. Am doua contracte pt.adulti si unul pt.minor,la BCR,economisire prin prima de la stat,vreau sa ma alatur procesului colectiv.Minorul nu primeste prima.Eu am semnat contractul cu BCR ,nu cu statul.Multumesc ! tel. 0723323598

  83. Buna ziua, am trimis si eu datele mele prin formular, avem 2 contracte de adulti facute in 2016, am ridicat banii depusi dupa 5 ani (mai putini decat am depus in cei 5 ani), am primit si acceptul pentru documentele justificative dupa achizitionarea locuintei, insa ni s-a spus ca prima de stat nu se mai vireaza de la stat din 2015 si deci nici de la banca. Dorim sa ne inscriem pentru un proces colectiv, daca exista.

  84. Buna ziua,
   Doresc sa ma alatur unui proces colectiv impotriva Aedificium (Raiffeisen). Am in derulare un contract pentru fiica mea.

   Multumesc

  85. Am si eu un contract incheiat in 18-12-2014 , iar la expirare am primit suma depusa , fara chiar cei 2% dobanda , nu mai punem prima de 25%. As dori sa ma inscriu in procesul colectiv ca parte vatamata. Va multumesc anticipat!

  86. Am incheiat contractul in 06.12.2013 avand varsta de 64 de ani,am cotizat exact dupa graficul stabilit.am reusit sa obtin suma economisita plus acea dob.de 3 % si o parte din prima de la stat,ramanad sa incasez inca suma de 2.399.02 lei.in data de 30.03.2021 am priit o adresa de la BCR Banca pt.Locuinte SA o incunostiintare prin care suma datorata este inscrisa in extrs cu rosu(deci neacordare-scadenta fiind in 24.06.2021.Motiveaza ca ,in conf.cu decizia Curtii de conturi si a .ICCJ,pot beneficia de prima de la stat doar cluentii cu varsta intre 18 si 65 de ani la data semnarii contract.de ec.Deci este mentionat la data semnarii ctr.,nu la data maturitatii,deci ei ar trebui sa ne achite absolut tot intrucat ne incadram in aceasta precizare.Va rog daca mai puteti sa ma includeti in actiunile dvs.sunt dispusa sa platesc onorariul cuvent.Multumesc.

  87. Buna ziua,
   Doresc sa ma alatur unui procesului colectiv împotriva BCR – BPL. Am dus la final un contract de Economii Plus al BPL pe 5 ani semnat în 2011 şi am primit doar banii depuşi fără prima de stat. Ce ar trebui să fac în continuare pentru fi parte din acest proces, – Cerere de intervenţie în proces? E un formular special?

   Mulţumesc mult!

  88. Buna ziua, am trimis si eu datele mele prin formular, avem 2 contracte de adulti facute in 2015, am ridicat banii depusi dupa 5 ani (mai putini decat am depus) deși banca a reziliat contractele pe motiv ca au existat restante cu referire ca nu s-a cumulat totalul sumei care ar fi trebuit economisita iar rezilierea s-a efectuat fără a primi vreo înștiințare cu posibilitate de a depune diferența de suma. S-a soluționat procesul colectiv doritorilor din anii precedenți?
   Dorim sa ne inscriem si noi pentru un proces colectiv, daca exista si se mai poate.

  89. Bună ziua! Am încheiat două contracte în 2017(ianuarie și februarie), eu și soția. În septembrie 2022(adică după 5 ani și mai mult de 6 luni) am putut retrage banii economisiți. Nu am primit nicio primă de la stat.
   În luna noiembrie 2022 am depus dovezile achiziționării unui imobil în Tg. Mureș(spuneau reprezentanții băncii că am la dispoziție 2 ani), conform legii. De atunci nu am primit niciun ban deși am solicitat un răspuns din partea băncii și am apelat și la Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Bancar(răspuns ambiguu de la bancă cum că statul nu a virat prima).
   Doresc să mă alătur unui proces pentru recuperarea primei și eventuale dobânzi și daune. Mulțumesc! Sorin

  90. Bună ziua! Am încheiat două contracte în 2016(ianuarie și februarie), eu și soția la banca Raiffeisen. În septembrie 2021(adică după 5 ani și mai mult de 6 luni) am putut retrage banii economisiți. Nu am primit nicio primă de la stat.
   În luna noiembrie 2022 am depus dovezile achiziționării unui imobil în Tg. Mureș(spuneau reprezentanții băncii că am la dispoziție 2 ani), conform legii. De atunci nu am primit niciun ban deși am solicitat un răspuns din partea băncii și am apelat și la Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Bancar(răspuns ambiguu de la bancă cum că statul nu a virat prima).
   Doresc să mă alătur unui proces pentru recuperarea primei și eventuale dobânzi și daune. Mulțumesc! Sorin

  91. Am trei contracte in familie , sotia si copii (majori ) la data terminarii perioadei de economisire (5 ani).Exista un proces de recuperare a sumelor datorate din contracte . Daca da cat costa si daca ne putem alatura . Pentru unul dintre contracte s-a facut o cerere de returnare a sumelor economisite .Mai imi pot solicita drepturile?

  92. REZUMAT
   Am semnat SUCCESIV mai multe contracte (NU simulatn) cu BCR-BPL : 2004-2009 ; 2009-2014 ; 2014- plǎtit pânǎ în 2021 când am sistat plǎţile. Am primit 50 % din dobânda doar pt contactul din 2004, sumǎ care mi se cere înapoi.
   1)NU am fost anunţatǎ de BCR cǎ au litigii în Justiţie, nici de Decizia 3541/ din 21.06.2019 (nici prin scrisoare recomandaatà, nici prin alte instrumente de comunicare : email, la sucursalǎ, etc.), deci informaţia nu mi-a parvenit la timp pentru a lua mǎsuri ;
   2) Funcţionarii BCR nu știu nimic sau nu vor sǎ comunice pe tema contractelor cu BPL – comunicarea cu BCR, este în general defectuoasǎ, incompletǎ, dificilǎ ;
   3) În prezent solicit transferul tuturor conturilor mele la altǎ bancǎ. Mi se solicitǎ : a) RAMBURSAREA sumei de 50% primitǎ ca PRIMǍ de STAT în 2009, și a tuturor dobânzilor pt sumele economisite ;
   ‘b) NU mi se ramburseazǎ COMISIONUL BCR DE DESCHIDERE a contului BPL (600 lei), deși banca nu și-a respectat condiţiile contractuale ; c) NU mi se acordǎ dobânzi pentru sumele economisite de-a lungul celor 18 ani de contracte BPL

   ÎNTREBARI PT AVOCAT :
   I. Pot sǎ mǎ integrez, în prezent, plângerii colective contra BCR, initiate în 2020 (eu aflând informaţia, la insistenţele mele, din call-center acum 2 zile) ?;
   II. Este legalǎ o APLICARE RETROACTIVǍ a Deciziei ÎCCJ datǎ în 2019 (când de fapt aveam contracte succesive cu BPL din 2004) ?;
   III. Cum pot opri DEDUCEREA abuzivǎ de cǎtre BCR a Primei de Stat din suma totalǎ a contului meu ?
   IV Cum pot beneficia de DOBÂNZILE legale, dupǎ atâţia ani de blocare a banilor în contul respectiv BCR și perceperea a numeroase comisioane de cǎtre bancǎ ?
   V. Este normal ca o bancǎ sǎ NU COMUNICE, în sucursale prin funcţionari, si simultan prin diverse alte mijloace : în scris cu recomandatǎ cu aviz de primire, prin email, prin SMS – informaţii atât de importante referitoare la contul BPL și neperceperea legalǎ a dobânzilor aferente ?

    • Buna ziua! As dori sa ma inscriu si eu pe lista pentru procesul colectiv. Am semnat contractul in 2015 iar anul trecut in aprilie am trimis documentele justificative pentru folosirea sumei, BPL mi-a confirmat ca totul e ok si ca banca a acceptat documentele dar nu am mai primit niciun raspuns de la ei de atunci, nici in urma apelurilor telefonice. Multumesc!

  93. Buna ziua. Am semnat un contract cu BCR -BPL in august 2015 , am reziliat contractul in august 2020 si nu am primit prima de la stat , insa comisionul de deschidere de 10% ( care reprezinta o suma deloc neglijabila) a fost retinut, ca doar am semnat un contact.Doresc sa stiu daca exista un proces colectiv deschis impotriva BCR, in care ma pot inscrie si eu ca parte vatamata.
   Multumesc!

  94. Am completat formularul scurt pentru bcr banca pt.locuinte proces colectiv.Ce mai am de facut?Multumesc

  95. Deși am depus si documentele justificative cerute de BCR Bârlad in vederea justificării banilor din contractul LOCUITE AVANTAJ PLUS încheiat cu BCR cheltuiti in domeniul locativ asa cum au cerut nu am primit Prima de Stat decât o singură transa in valoare de 1000 lei

  96. Am primit adresa ca dacă nu Menționez un IBAN in care sa fie transferați banii, acesta se va Închide si ii voi pierde.
   Am semnat actele de transfer si închidere si am primit cu 30%mai putini bani decât am depus..

  97. Buna ziua. In urma rezilierii contractului 28.12.2010 am solicitat BPL explicatii si metoda de calcul prin care s-a ajuns la suma virata in contul meu. Conform extrasului bancar pus la dispozitie, prin calcul matematic, trebuia sa primesc in cont o suma de bani mai mare cu 2000 lei. Solicitarea mea viza o explicatie/calculatie pentru diferenta de bani dintre cele doua sume.
   In acelasi timp, nepotul meu care locuieste in aceeasi casa cu mine, in urma rezilierii contractului a primit in anul 2019 o suma mai mare de cat mine pentru un contract din 2013 cu o dobanda de 2%, iar eu pentru un contract cu o dobanda de 3% primesc in anul 2022 o suma mult mai mica.

  98. Buna ziua,

   Dupa depunerea documentelor justificative, care este termenul limita in care statul trebuie sa vireze prima? Eu am depus actele in ianuarie 2021 si nici pana astazi nu am primit nimic. BCR spune ca a transmis documentele si ca atunci cand suma va fi virata de catre stat voi fi anuntat.
   Pana la urma, dupa depunerea actelor, cine trebuie sa vireze prima, statul sau BCR? Pe cine trebuie sa trag de maneca si unde?

   Va multumesc.

  99. Buna ziua!
   Am fost notificata de catre BCR BPL despre rezilierea unilaterala a contractului de economisire creditare AE371Y713 deschis pe numale minorului, fara dreptul ob’inerii primei de la stat. Cum trebuie sa procedez in acest caz? Multumesc

  100. Buna ziua! As dori sa fiu parte in procesul colectiv daca se poate. Am contract semnat in 2015 si incheiat in 2020 fara sa primesc vreo prima de la stat. in aprilie 2021 am trimis toate documentele jutificative pentru utilizarea sumelor in scop locativ, mi s-a confirmat de catre BPL ca totul este in regula dar cu toate acestea nu am primit nici un leu dupa un an si jumatate. Multumesc!

   • Buna ziua
    Banca gaseste de fiecare data o scuza sa imi spuna ça dosarul nu este bun !
    Am depus toate actele necesare si gasesc tot felul de scuze care nu au nici o logica.. numai miniciuni .. ba nu au primit tot, ba le mai trebuie nu stiu ce … Oricum nimic din lista de acte necesare !
    Avem 3 contracte la ei si nu vor sa plateasca nimic .
    Cum putem proceda ?
    Va multumesc

  101. Buna ziua! Am patit si eu urmatoare:
   Am depus actele doveditoare cu 3 luni inainte, doamna de acolo (cea mai buna angajata, recomandata) nu a stiut sa imi spuna ca am nevoie de un contract de comodare si a omis o factura.. Dupa aprox o luna sun la bcr bucuresti, imi spun ca nu au primit nici un mail de la colega lor, dupa cateva zile de incercari am dat de ea, a re trimis mailul, bineînțeles că nu l-au primit pana ce a expirat termenul… Dupa a 3 incercare(era deja expirat termenul) mi-a trimis un mail ca imi mai dau 4 zile sa trimit actele necesar, bine inteles fara sa ma sune daca am vazut mailul sau ceva… Acum imi spun ca nu mai am ce face, bcr da vina pe stat ca nu a vazut mail-ul,nu e vina lor… Se mai poate face ceva?… Bataie de joc

  102. BUNA ZIUA. MA NUMESC BANU MIRCEA SI DORESC SA MA REPREZENTATI IN CADRUL UNUI PROCES CU BCR-BPL. AM INCHAIAT CONTRACTUL IN MAI 2015, AM DEPUS DOCUMENTATIA PENTRU RECUPERAREA PRIMEI DE LA STAT, DAR NU AM PRIMIT NICI MACAR COFIRMAREA CA AU PRIMIT DACUMENTELE. MULTUMIM PENTRU SPRIJIN.

  103. Buna ziua!
   Abia acum am gasit informatiile de mai sus si cum am observat ca deja s-a actionat in instanta banca vin cu urmatoarea intrebare: ma mai pot alatura grupului de persoane care se afla in procesc deschis cu banca? Multumesc!

  104. Mi-a fost repartizată suma economisită prin programul “Prima de la stat” în septembrie 2021, atât eu cât și soția(contractul s-a încheiat în februarie 2021). Am achizițonat imobil și de atunci comunic cu banca fără niciun rezultat. Am depus documente justificative. Nu mi-a fost repartizată prima de la stat. Am sesizat CSALB, fără să fie soluționat litigiul. Mai am de sesizat la ANPC. Doresc să mă înscriu într-un proces colectiv.

  105. In anul 2014 am incheiat cu bcr-banca ptr locuinte un contract de economisire ptr intevalul 2014-2019.
   Contractul l am reziliat la termen, dar nu am primit prima de la stat decat ptr anul 2014.
   Doresc.sa ma inscriu in procesul colectiv , initiat de catre asociatia dvs,mpotriva entitatii bancare amintite.
   Ce trebuie sa fac ?

  106. Buna ziua!
   “AA733P311-CIC 1078983 Termenul maxim de prezentare a documentelor este in data de 29.01.2023”
   Eu deja am ridicat banii depusi de mine (mai putin cei 600 lei pe care mi i-a oprit banca la inceput )
   Am fost ascultatoare, am si investit suma , binenteles nu cu ajutorul bancii, sperand ca imi voi recupera prima de la stat.
   Astept in continuare …cei de la BPL mi-au raspuns (urmare altor documente justificatve, cum de am reusit sa invesestesc…si le-am trimis mai multe documente care a justificat investitia ) , mi-a raspuns ca dosarul este acceptat dar asteapta prima de la stat.
   Acum ma intreb cand va fi timpul sa intru in posesia primei. Le-am dat un alt email sa imi zica un termen 1 an, 2 ani:((, si mi-au raspuns “Prin urmare, legiuitorul nu are stabilit un termen limită cu privire la respectarea acestei obligaţii sau modalitatea de virare a primei de stat (plată unică sau plăţi multiple), iar BCR BpL s-a obligat fata de dumneavoastra sa va inregistreze prima de stat cuvenita, in contul personal de economii, numai dupa receptionarea de la Minister, asa cum de altfel s-a intamplat si in cazul transei de prima de stat virata de Minister pana in prezent.
   Ne-am bucura ca in cel mai scurt timp sa va putem comunica vestile asteptate despre prima de stat.”
   Ce intelegeti! :(((

  107. Buna ziua!
   “AA733P311-CIC 1078983 Termenul maxim de prezentare a documentelor este in data de 29.01.2023”
   > si mi-au raspuns “Prin urmare, legiuitorul nu are stabilit un termen limită cu privire la respectarea acestei obligaţii sau modalitatea de virare a primei de stat (plată unică sau plăţi multiple), iar BCR BpL s-a obligat fata de dumneavoastra sa va inregistreze prima de stat cuvenita, in contul personal de economii, numai dupa receptionarea de la Minister, asa cum de altfel s-a intamplat si in cazul transei de prima de stat virata de Minister pana in prezent.
   Ne-am bucura ca in cel mai scurt timp sa va putem comunica vestile asteptate despre prima de stat.”
   Ce intelegeti! :(((

  108. Buna ziua!
   nr ctr”AA733P311-CIC 1078983 Termenul maxim de prezentare a documentelor este in data de 29.01.2023″
   > si mi-au raspuns “Prin urmare, legiuitorul nu are stabilit un termen limită cu privire la respectarea acestei obligaţii sau modalitatea de virare a primei de stat (plată unică sau plăţi multiple), iar BCR BpL s-a obligat fata de dumneavoastra sa va inregistreze prima de stat cuvenita, in contul personal de economii, numai dupa receptionarea de la Minister, asa cum de altfel s-a intamplat si in cazul transei de prima de stat virata de Minister pana in prezent. Ne-am bucura ca in cel mai scurt timp sa va putem comunica vestile asteptate despre prima de stat.” Ce intelegeti! :(((

  109. Buna ziua,

   Am completat si am trimis casetele cu datele contractului pentru:
   FODOR GHEORGHE 30.09.2013 AE791Y164
   FODOR MARIA 30.09.2013 AE791Y296
   FODOR ALEXANDRA IOANA 30.09.2013 AE791Y237

   Dorim, daca nu e prea tarziu, sa fim parte la procesul colectiv si sa fim inscrisi pe lista dvs

  110. Raspunsul reprezentatului BCR pe mail in cazul meu a fost ca documentele mele justificative au fost acceptate de banca dar prima de stat va fi transferata dupa ce aceasta va fi receptionata de la bugetul de stat. Au mentionat ca nu este reglementat legal si un termen fix de virare al acestei subventii, chiar daca justificarea in scop locativ a fost finalizata.

  111. Buna ziua,

   Ati putea sa ma adaugati si pe mine in procesul colectiv? Numarul contractului meu este: AF111X8321.

   Dosarul l-am depus si mi-a fost acceptat la data de 18.02.2022.
   Mai sunt necesare si alte informatii pentru a lua parte la proces?

   Va multumesc!

  112. Buna ziua,doresc sa ma inscrieti in procesul colectiv pentru recuperarea primei de stat de la BCR-BPL.Am indeplinit toate obligatiile contractuale,inclusiv notificarea bancii in aceasta problema.

  113. Buna ziua,

   Si eu ma aflu in aceeasi situatie. Am semnat minunatul contract in anul 2015 si in 2020 a expirat conform clauzlelor. Am respectat toate clauzele adica sa nu fac nicio restituire partiala/totala pe toata perioada. In anul 2021 mi-a fost pusa la dispozitie suma econominsita, evident nu am primit la finalul niciunui an prima de la stat. Motivul a fost (ca sa vedeti, urmeaza sa o luati, banca este in proces cu Curtea de conturi, etc. adica dus cu presul). Si placa clascia: ca daca vreau sa accesez prima de stat trebuite sa vin cu documente justificative in valoare de suma economisita plus dobanda aferenta plus prima de la stat neaccesata. In facturi + bonuri materiale de constructii, achizitie teren, casa, apartament etc. Am adus tot, mereu ceva nu era in regula, nu aveti extrasul de carte funciara, nu aveti certificat de atestare fiscala, extras de cont, nu se vad bine pozele, nu sunt facute in PDF. orice pentru a imi respinge dosarul. Intr-un final apoteotic primesc raspunsul:

   “Raspunsul reprezentatului BCR pe mail in cazul meu a fost ca documentele mele justificative au fost acceptate de banca dar prima de stat va fi transferata dupa ce aceasta va fi receptionata de la bugetul de stat. Au mentionat ca nu este reglementat legal si un termen fix de virare al acestei subventii, chiar daca justificarea in scop locativ a fost finalizata.”
   Ba da conform contractului termenul e stabilit clar: la finalul fiecarui daca in urma analizei bancii se indeplinesc condiitiile va fi virata prima de la stat.
   Nu stiu ce putem face sau mai bine zis daca putem face ceva.
   Cu respect.

  114. Buna ziua,
   Detin si eu 3 contracte BCR-BPL, deconturile depuse si acceptate.
   AF006X130
   AF126F664
   AF088T138
   Un contract este al meu, unul al sotului si unul al mamei.
   As dori sa ne inscrieti in procesul colectiv pentru recuperarea primei de la stat.

   Multumesc!

  115. Buna ziua,
   Ma numesc Chiriac Ion si am avut un contract economisire-creditare cu BCR cu numarul AF086A129 semnat in 12.12.2014 si am primit pana acum ca prima de la stat 1017,07 lei . Am depus toate documentele cerute pentru a justifica sumele conform legii si au fost acceptate ca fiind in ordine dar banii nu au venit pana acum. Daca mai este valabil procesul colectiv , va rog sa ma adaugati si pe mine pe aceasta lista.

   • Dau citire ” Astfel se vor vira 209.187.032,41 de lei către clienții BCR Banca pentru Locuințe și 29.297.243,43 de lei către clienții Aedificium Banca pentru Locuințe.

    Beneficiarii acestor prime sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, care au încheiat contracte de economisire-creditare pe o perioadă de minimum 5 ani și au justificat sumele economisite în scop locativ. Prima de stat este finanțată de Guvern prin bugetul Ministerul Dezvoltării și este de maximum 250 de euro pentru fiecare an de economisire.

    Astfel, prin Legea bugetului de stat pe anul 2023, pentru acest Program au fost alocate credite bugetare în valoare de 280.000.000 de lei.”

    Din pacate cei care se inscriu in aceste procese sunt cei care au fost exclusi de catre Curtea de Conturi.
    Prin urmare, nu vor rezolva probleme ci vor creea noi diferente intre cetateni Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

  116. Ce se intampla cu cei care nu au investit in imobiliare?
   Cand am intocmit contractul, nu era specificata nici varsta si nici investitia in imobiliare! Timp de 5 ani am depus bani, fara sa ma atentioneze nimeni ca nu voi lua dobanda promisa.
   Asa ca ati putea continua procesul pentru cei in situatia de mai sus.
   Dorina Valean

  117. Am semnat 3 contracte cu BPL in 2012, unul pe numele copilului minor. Am cerut restituirea pentru doua contracts, urmind sa depun justificarea sumelor
   Doresc sa ma inscriu ca parte in prices pt. incasarea primei si pentru contractul copilului
   Multumesc !

  118. Buna ziua,

   Intr-adevar, au inceput sa intre primele, insa eu am primit doar prima pentru un an in loc de 5. Adica echivalentul a aproape 250 euro.

   Stiti cumva daca intra in mai multe transe? Altfel nu imi explic de ce e doar atat…

   Multumesc,
   Roxana

   • Bună ziua .Am tot sunat la cabinetul d-stra dar nu am fost pună în legătură cu avocatul care se ocupa cu procesul colectiv în legătură cu bpl BCR.Am trei contracte ,unul pe numele copilului care este minor .Am reziliat contractele in 2018 după cei 5 ani și nu am dus acte justificative pentru că nu așa scria în contract .As dori sa particip și eu la procesul colectiv.

    • Nu va va raspunde nimeni… Si eu de luni de zile am postat mesaj aici, am completat formularul de contact, am tot sunat la acel nr. de tel., nu m-am contactat nimeni nici pana in ziua de azi. E doar marketing cu acest domn avocat, care pare ca e prezent pretutindeni, dar de fapt nu e nicaieri.

     • Intr adevar.
      Nu stiu incotro e de apucat in aceasta situatie.
      Gasesc foarte corecta afirmatia d voastra.,,e peste tot si nicaieri,,
      Intr adevar.Singura sansa este revolta colectiva.
      Dar cum?

  119. În 2015 am semnat contractul cu BCR BANCA PTR. LOCUINTE,la acea dată aveam 68ani, anul acesta am depus facturile în vederea primirii primei de stat dar mi sa refuzat din cauza virstei.Cum procedez in cazul acesta,mentionez ca am primit mult diminuată suma depusa si sunt in reparației casa ,iar dacă depuneam suma de5000euro cu economisire era suma +dobinda.

  Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

  Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.