Recuperare Bani Imprumutati Fara Acte

Bani imprumutati fara acte de imprumut – ce trebuie sa cunoasca un creditor dar si ce riscuri are un debitor care nu vrea sa-i mai restituie.

Banii imprumutati fara sa existe un document justificativ de inmanare a acestor sume de bani comporta riscuri pentru amble parti.

Bani Imprumutati Fara Acte
Recuperarea banilor imprumutati fara acte

Pe de-o parte debitorul se poate “pricopsi” cu o plangere penala pentru inselaciune ( asta daca se intrunesc elementele constitutive) iar creditorul poate sa ramana cu paguba in conditiile in care nu reuseste sa faca dovada ca banii au fost remisi catre persoana care ar fi primit imprumutul.

Daca aveti bani imprumutati fara acte care sa doveadeasca acest lucru, vedeti mai jos ce puteti sa faceti pentru a-i putea recupera:

De esenta s-a retinut in practica, faptul ca nu se poate discuta despre un abuz de incredere daca in discutie intra o suma de bani:

In cazul unui imprumut, abuzul de incredere nu se poate savarsi decat in situatia unui contract de comodat (imprumut de folosinta), iar nu si pentru un imprumut de consumatie (mutuum), care priveste bunuri consumptibile, inclusiv sume de bani, pentru care se transmite o data cu bunurile si dreptul de proprietate asupra acestora, ceea ce determina, in cazul refuzului restituirii la scadenta a imprumutului nasterea unui litigiu civil.

Pot sa folosesc proba cu martori pentru a dovedi ca am dat bani imprumut?

Depinde cui, pentru ca daca ati dat banii imprumut unei persoane fizice atunci NU, vehement NU, orice va spune altceva ori nu stie ori este de rea credinta.

Cititi si:

In schimb daca banii au fost platiti pentru un serviciu se schimba situatia si atunci PUTETI PROBA PLATA FACUTA CHIAR SI CU MARTORI!

Articolul 309 din codul de procedura civila, explica :

Admisibilitatea probei cu martori:

(1) Proba cu martori este admisibilă în toate cazurile în care legea nu dispune altfel.

(2) Niciun act juridic nu poate fi dovedit cu martori, dacă valoarea obiectului său este mai mare de 250 lei.

Cu toate acestea, se poate face dovada cu martori, contra unui profesionist, a oricărui act juridic, indiferent de valoarea lui, dacă a fost făcut de acesta în exerciţiul activităţii sale profesionale, în afară de cazul în care legea specială cere probă scrisă.

Cum imi pot recupera banii daca i-am imprumutat fara a face contract de imprumut?

Un prim aspect ar fi acela ca puteti sa obtineti o marturisire a imprumutatului scrisa pe o foaie de hartie sau ATENTIE chiar si scrisa pe whatzap, site de socializare tip facebook sau chiar o marturisire indirecta.

MESAJELE TEXT va aduc banii inapoi.

De asemenea puteti pune la dispozitia judecatorului si inregistrari video sau audio cu cel care are sa va restituie suma de bani.

PONT JURIDIC: Atentie, probele se coroboreaza intre ele, adica se interpun se aduna si in cele din urma puteti obtine o hotarare judecatoreasca prin care sa il obligati pe cel cel l-ati imprumutat sa va restituie banii.

Grija sa aveti si la termenul de prescriptie, sa nu fi trecut mai mult de 3 ani de zile de la data de la care imoprumutatul si-a luat obligatia sa va restituie sumele de bani.

Vizualizati si :

In ce forma ar trebui sa faceti contractul de imprumut, la avocat sau notar?

Ambele variante sunt la fel de bune, atat contractul atestat de catre avocat ca si contractul autentificat de catre notar pot fi puse direct in executare silita.

Daca totusi nu puteti sa faceti in niciun fel dovada aceasta ca ati dat banii respectivi si ca trebuie sa ii luati inapoi de la o anumita persoana, ramane in discutie si varianta plangerii penale pentru inselaciune.

Spunem inselaciune fiindca este clar ca daca banii nu vi-i mai restituie, acest lucru l-a urmarit de la bun inceput prezentandu-va situatia intr-un mod in care dvs. sa-i fi imprumutat banii fara contract.

In cele din urma sa aveti in vedere si faptul ca daca o persoana se imprumuta de o suma mare de bani si face anumite investitii la vedere pe care le puteti identifica, puteti solicita instantei de judecata sa-l oblige pe parat sa faca dovada de unde a avut acele sume de bani pentru investitie, procesul civil fiind guvernat inclusiv de catre prezumtii.

Prezumtiile sunt probe in procesul civil.

In orice caz fiecare imprumut reperzinta o operatiune juridica distincta cu situatiile ei particulare ce pot in cele din urma sa fie absolut diferite ca modalitate.

Este important sa discutati cu avocatul specializat in imprumuturi situatia dvs. si sa faceti impreuna o strategie prin care sa va puteti recupera banii imprumutati fara acte.

Av.DRD. CUCULIS ADRIAN

Sunteti intr-o situatie asemanatoare? Completati formularul de mai jos.

102 comments to “Recuperare Bani Imprumutati Fara Acte”
 1. Am scos un credit de la Provident Financial Romania IFN SA credit ce i l-am dat unei persoane cunoscute (persoana respectiva fiind agent de contracte la Provident) cu intelegereaca ea sa plateasca ratele in numele meu pana la lichidarea creditului din contract.Apatit cateva rate dupa care nu a mai platit. Creditul a fost facut inAprilie 2016 iar acum in 16 07 2019 am primit o notificare de la BEJ Sibiu prin care sant executat silit pna la plata intregului credit pe care l-am luat.Ce pot sa fac in aceasta situatie_Va multumesc.

  • Faptul ca imprumutul este luat pentru o alta persoana, nu inseamna ca nu avem obligatii. Puteti spre exemplu sa va intoarceti impotriva celei persoane in schimb pentru a va recupera prejudiciul. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

   • Am dat banii unui prieten ca sa isi faca botezul care a avut loc in Spania-Madrid,unde noi am fost nasii de botez pentru fata lor,avem poze de la botez cu ei ,cu popa la biserica etc.

    • Mi-am împrumutat fosta prietenă cu suma de 10.000 lei(100.000 de milioane vechi) iar acum ea refuză să mi înapoieze banii ce pot face?
     Mentionez ca nu am nimic doveditor nici un act
     Va intreb daca merg la secția de poliție și depun pentru înșelăciune mă ajută cu ceva aceea declarație?

     • Buna ziua, ati putea sa ii faceti o plangere penala poate isi da seama de greseala si vi-l inapoiaza. De asemenea poate reusim impreuna sa construim un probatoriu prin care sa putem sa o determinam sa va restituie banii, in instanta. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

      • Am inprumutat un prieten cu o suma de 4000 euro au trecut 2 ani de atunci pentru cheltuieli la propria lui nunta iar acum nu vrea sa mi returneze , ca dovezi dispun de mesaje text si audio. Ce as putea sa fac ?

        • Bună sear! Fostul meu soț a intentat un proces să i restitui niște bani pe care mi a dat să mi cumpăr Apartament înainte de casatorie. . Am divorțat de un an și jumătate și avea acum îmi cere să i restitui suma care mi a trimis o prin transfer bancar. Ce pot face în această situație? Vă mulțumesc!

     • Buna ziua!Mi am imprumutat fosta in urma cu aproape 3 ani cu suma de 12.000 lei dintre care a fost si un credit facut la care am platit si o dobanda..am unele tranzactii facute catre ea pe aplicatia cardului.daca ma puteti sfatuii ce pot face pt ca tot spune ca o sa i primesc dar in zadar..multumesc!

    • i am dat unui băiat suma de 1700 ron pt o lună, anul trecut in august,iar abia după 2 luni mi a dat 600 lei inapoi ,iar cu restul ma tot amână.Zulele trecute cand i am cerut restul de 1100lei m a blocatblocat.ce pot face sa i recuperez?

     • Am împrumutat un prieten de doua ori prima data cu suma de 900 lei anul trecut în mai
      A doua oara în august cu 1500 lei acești bani au fost pentru a-și cumpăra lemne promițând ca mi-i va restitui în luna decembrie dar de atunci ma tot amâna de pe o luna pe alta zicând mereu ca nu are de unde sa mii dea
      Nici una din ambele sume nu mi -a restituit
      Banii au fost trimiși prin banca pe card
      Îmi pot restitui banii???
      As putea zice ca a fost înșelătorie pentru ca în ambele cazuri mia zis într-un mod se plângea ca are nevoie ca să ma facă pe mine sa îl ajut promițând după ca mii va da înapoi,,,,

   • Bună ziua. Speță mea este autoarea. Am fost în concubinaj cu un bărbat din Harghita eu din Galați. Anul trecut in februarie 2021 mama lui a trimis în contul meu o sa de bani pentru ca el nu avea cont. Și bine înțeles ca iam dat banii pentru a face en gross cu legume fructe. Acum sia găsit pe altcineva relația sa stricat și ca să se răzbuneai vrea încă odată banii. Ce sa fac , ce șanse am?

   • Cum pot recupera banii de la partenerul meu de viata. Aseara am aflat ca inca tine legatura cu fosta sa sotiie. Si asa se aude din cknversatiia lor pe telefon Ca au facut o intelegere ca vine aici cu cine traiesc de 6 ani de zile si mi a cerut banii ca sa renove casa din Romaniia. Si daca ne certam si spun ca am ajutat Zice ca aia cs are la el 45000 de lire Aia nu e nimic. Asi putea da in judecata Si sa obtin banii mei inapoi . Daca liciteaza apartamdntu care a renovat din banii mei. Daca ma puteti ajuta cu un sfat ..Momentam locuiesc in Londra. De 11 ani.

   • AM IMPRUMUTAT BANI , FRATELUI MEU .IN 2010 .3200 EURO .O MASINA DE SPALAT , NOUA .NU AM ACTE , DOVEZI .NU CREDEAM CA FRATELE MEU POATE SA MI FACA RAU .AM RAMAS PIERDUTA .

  • Bunã ziua ,am vândut surori noastre apartamentul ,care valoreazã 85 mii pentru 50 mii ,am mers pe incredere acum nu mai doreste sã ni deie ,Mama noastrã a rãmas in casã urmând sã aive grije de iea lucru care nu sa intâmplat ii face viata amarã so o amenițã cã o sã si afarã. Vânzare sa fãcut la Naşa lor find Notar.

    • Bună ziua. Speță mea este autoarea. Am fost în concubinaj cu un bărbat din Harghita eu din Galați. Anul trecut in februarie 2021 mama lui a trimis în contul meu o sa de bani pentru ca el nu avea cont. Și bine înțeles ca iam dat banii pentru a face en gross cu legume fructe. Acum sia găsit pe altcineva relația sa stricat și ca să se răzbuneai vrea încă odată banii. Ce sa fac , ce șanse am?

   • Buna seara , am împrumutat fostului iubit o suma de banii , Și acum nu vrea sa o înapoieze , cum pot proceda

   • Am inprumutat un prieten cu o suma de 4000 euro au trecut 2 ani de atunci pentru cheltuieli la propria lui nunta iar acum nu vrea sa mi returneze , ca dovezi dispun de mesaje text si audio. Ce as putea sa fac ?

  • Buna seara ,as dori sa stiu ce sanse am sa imi recuperez o suma de bani pe care fostul iubit mia ceruto ca un imprumut (verbal doar nu am nici un act notarial sau ceva scris de mana)..ca si dovezi am chitantele de la banca cu banii pe care eu iam depus in contul lui .si un mesaj pe tel in care recunoaate ca suma de bani el.a cheltuito si ca o sa imi restiuie suma de bani..As dori sa stiu ce pot face legal sa imi pot recupera suma de bani pe care eu iam dato pe incredere cu promisiuni din partea lui ca o sa mii restituie..daca nu o sa imi restuiie banii ce as putea face legal ?va multumesc

   • Buna ziua, am dat bani la o firma de constructii sa fac o camera. Nu am facut contract dar am platit cu bonific. Nu au terminat lucrarea. Nu au mai venit la munca si nu au adus nici materialele care le am platit. Cum pot sa recuperez banii care am dat, sunt 7200 lei. A trecut un an si jumatate si nu mai raspunde la telefon. Va rog sa im dati un consiliu. Multumesc.

  • Bună ziua. Am platit unei persoane suma de 660 euro pt excursie in Israel. Fara contract. Excusia nu a avut loc. Am primit retur suma de 200 euro. Diferenta urma sa o restituie prin transfer bancar, revolut. Am un act de la BT prin care a facut transfer. Fara un nr de identificare. Mesaj ca banii s-au returnat in contul ei fiind in euro si contul meu de lei. Solicit rambursarea si ma tot amana prin mesaje si convorbiri pe Whatsap si telefon.
   Mentionez ca nu am adresa sau Date personale. Doar locul unde lucreaza si numele. Ce pot face in aceasta situatie.

  • Bună ziua am împrumutat bani la cineva și iam trimis prin cont și am mesajele pe mesager pot sāi recuperez bani

 2. Am scos un imprumut pe numele meu pe care i l-am dat unei cunostintecu intelegerea verbala sa plateasca lunar ratele in numele meu .imprumutul a fost facut la 1-04-2016.Azi 16-07 2019 am primit de la BEJ-Sibiu un dosar de executare silita pentru neplata creditului luat in valoare de 5437Ron.Ce pot sa fac in aceasta situatie.Va multumesc.

 3. Buna ziua as vrea sa ma ajutati cu un raspuns, am trimis bani din Spania an Italia prin Manygram, am chitantele, am anregistrari si sms an care recunoaste ca are sa ami dea bani dar ma amana, ce as putea face sa ami recuperez bani? Multumesc frumos astept un raspuns daca se poate.

   • Le-am dat parintilor mei peste 65000 euro ,să-și construiască o casă cu înțelegerea ca imi vor trece apartamentul lor pe nume,dar ei când a fost gata casa, m-au dat afară din apartament ,eu pot sa demonstrez proveniența celor 65000 € ,pe ei daca ii ia fiscul la întrebări de unde au atâtea proprietăți cu salariile mediocre din România nu au cum sa demonstreze nimic.eu am plecat din țară cu fetița și concubina ,ca să-i putem oferi un bun viitor fetiței, plătim chirie 600 € pe lună iar ei pe bani mei stau in vilă, iar apartamentul l-au închiriat sa mai faca ceva profit de pe spatele meu,a menționez eu bani i-am câștigat legal în urma unui accident de muncă în Spania ,eu am o mână cu handicap dar pe nu-i interesează, pe proteja din cotul stau in vilă, ce as putea sa fac va rog sa ma ajutați

 4. Buna ziua,

  In ianuarie, anul acesta am facut un imprumut in valoare de 50000 lei pentru fostul prieten. Acesta mi-a spus ca imi va plati cu rate anitcipate, estimand ca pana la sfarsitul anului imi va plati integral. In realitate, imi intarzie de fiecare data plata ratelor cu cca. 3 saptamani, nu mi-a platit niciodata mai mult decat minimum de plata. Nu am semnat niciun act doveditor, am doar dovada mesajelor si a banilor transferati in contul sau. Ce sanse de recuparare am, daca urmez procedura legala? Va multumesc anticipat.

   • Buna ziua am anprumutat un vecin cu niste bani cu acte cum se face si nu vrea sami dea an napoi am castigat procesul si la pus sami dea bani tot nu vrea ce e de facut .

    • Am dat unei persoane o sumă de bani pentru să-mi aducă o mașină din Austria un avans și nu am făcut nimic la mana doar o comandă pe WhatsApp formală pe firma respectivului in care scrie că i-am dat suma avans pentru plată a mașinii
     Ce pot face că nu știu dacă firma și numele lui sunt adevărate dar unde am făcut tranzacția erau camere de luat vedere într-o parcare de Kaufland
     Pot face o reclamație la poliție
     Sau ce pot face va rog

    • Am un proces civil cu o persoană care prin înșelăciune mi-a sustras copia de buletin pentru un credit cu semnătura privată și redactat ca mi-ar fii dat 15 000 de € cu martor fals .Ce șanse am in proces si ce cale sa urmez ?

    • Am dat imprumut 3000 lei unui “prieten”, acesta mi a dat la schimb o copie de pe buletin inscrisa cu angajamentul de a mi returna inapoi si cu data de returnare si semnatura. Am mesaje pe whatsupp prin care imi tot spune ca mi da ..motive cum ca intarzie putin..il pot chema in instanta?

 5. Am un proces civil cu o persoană care prin înșelăciune mi-a sustras copia de buletin pentru un credit cu semnătura privată și redactat ca mi-ar fii dat 15 000 de € cu martor fals .Ce șanse am in proces si ce cale sa urmez ?

  • O speta cu adevarat ciudata si interesanta insa cred ca daca se dovedeste falsul puteti ulterior sa-l chemati in judecata sau daca se dovedeste ca acea persoana a falsificat scierea sau semntura ii puteti cere daune in penal. Cu stima,av. drd. Cuculis 0722298011

  • Lucrez la o sala de jocuri, am dat imprumut la cineva 470 milioane sa se joace(nu toti odata, 10, 20,50, etc) stiind ca e cunoscut in oras, are bani multi. Faza e urmatoarea, erau 4 baieti acolo si au auzit, doar ca 3 dintre cei 4 erau prieteni cu el, celelalt angajat acolo. Eu ii dadeam bani si mi a mai spus sa ii bag si in aparat sa dau pe autostart. Cand l am sunat sa aduca banii a spus: “Pai cum ca mi ai dat bani sa ma joc pentru tine, nu ma mai suna.”

 6. Lucrez la o sala de jocuri, am dat imprumut la cineva 470 milioane sa se joace(nu toti odata, 10, 20,50, etc) stiind ca e cunoscut in oras, are bani multi. Faza e urmatoarea, erau 4 baieti acolo si au auzit, doar ca 3 dintre cei 4 erau prieteni cu el, celelalt angajat acolo. Eu ii dadeam bani si mi a mai spus sa ii bag si in aparat sa dau pe autostart. Cand l am sunat sa aduca banii a spus: “Pai cum ca mi ai dat bani sa ma joc pentru tine, nu ma mai suna.”

 7. Buna ziua! In cazul meu este vorba de o persoana care Imi datoreaza 1000 de lire sterline de 1 an de zile…De ceva timp evita sa o rezolvam pe cale amiabila, din contra, imi ignora si apelurile
  Ca dovada a datoriei am inregistrarile vocale…daca este necesar am si martor.

 8. buna ziua. impreuna cu fosta prietena am construit o cabanuta pe terenul ei. contributia la constructia acesteia este de cca 85% a mea. In acest sens, detin pentru aproape intreaga suma OP -uri, chitante facturi pentru materiale.
  care este forma juridica prin care imi pot recupera cel mai rapid banii investiti?

  cu stima,

 9. Bună ziua

  Ma numesc Birleanu Alexandra și întâmpin o problema cu un nepot. În urma cu 5 ani a venit și nea rugat pe mine și fratele meu să i facem un împrumut în bancă, el neavând venituri doveditoare, și a zis ca plătește el rata. Noi de bună credință am luat împrumutul pentru el și rău am făcut. A plătit o perioada banca după care neam trezit de la un executor cu poprire pe pensii (di eu și fratele fiind pensionari) El era plecat în Spania la vremea respectiva, am achitat creditul și de atunci ma tot amână ca îmi da banii pe care mi iau reținut însă nici pana acum nu am văzut nici 5 bani, ba mai mult astăzi mia spus că nu pot sai fac nimic ca nu am dovezi. As vrea sa știu dacă pot să recuperez acei bani actiinandul în instanță, vreau sa fac lucrul asta chiar dacă va fi ultimul care îl fac în viata asta eu având 73 de ani! Nu ma interesează ce a oprit fratelui meu și celuilalt girant, doar bani mei (4000)Cu respect!

 10. Buna dimineata!
  Am si eu o situatie de genul: am imprumutat acum un an jumate pe cineva cu niste sume de bani (in 3 etepe), stabilind un termen de returnare (cam 6 luni). Persoana avea nevoie de ajutpr, iar la acea data aveam disponibil acele sume. am sus ca nu e o problema din moment ce o cunosteam de multa vreme si o stiam ca e o persoana integra si de incredere, cu atat mai mult cu cat mai avusesem astfel de relatii cu cu ea si nu au fost prbleme cu returnarea.
  Eu fiind inafara tarii, nu aveam cum sa ma intalnesc fata in fata cu persoana in cauza pentru ai inmana banii (in primele doua faze), astfel am facut cateva viramente si am stabilit prin mesaje termenul de returnare.
  La a treia suma ne-am intalnit personal si am facut un inscris semnat de ambele parti insa nu in fata notarului sau a unui avocat….
  Termenul de restituire a trecut de aroape un an si din suma totala de restituit, am primit doar 300 de euro. De 3 luni nu mai pot lua legatura cu acea persoana, nu raspunde la mesaje sau la telefon.
  Precizez ca nu au trecut inca 3 ani.
  Ce anume ma sfatuiti sa fac?

 11. Ce se poate face in situatia urmatoare: o avocata a imprumutat sume de bani de la mama mea aproximativ 6.000 euro, ea ne reprezenta intr-un litigiu cu statul – despagubiri pentru apartament cumparat pe legea 112/1995 si contract de vanzare cumparare cu Statul castigat pe fond, apel si recurs, urmat de proces de comparare de titluri, recurs pierdut la ICCJ, desi era autoritate de lucru judecat, evacuare, 4 ani pribegie, despagubiri de la Stat. Avocata a impprumutat sume de bani de la mama sub diferite pretexte, intre care a luat si bani ca sa plateasca taxe de timbru la judecatoria sector 5 pe care insa nu le-a mai platit si am pierdut din start actiunile desi era avocat delegat in acele dosare. Este o avocata cu un istoric incarcat, abia scapata de inchisoare in cazul Tom Baran, iar noi nu avem acte de imprumut, dar exista martori cand a luat banii de taxe de timbru si nu a mai platit la judecatorie, si a repetat figura, pentru ca in final sa dispara si sa nu ne mai raspunda la apeluri. Asa ne-a luat 6000 euro.

 12. Am dat nuste bani si am facut credit pt un tel iphone x si un laptop totul in vsloate de 1200 lire,jam mesaje cu javra care spine ca imi da totul inapoi dar su trecut 6 luni si s-a mutat sanu io dau de urma iar acum raapunde doar daca il amenit cu politia,ce sa fac domnule?ii stiu adresa din ro si numele complet,a mai fraierit si oe altii pe aici care vir dz fid martori in caz,e vreo sansa?

 13. Am dat niste bani si am facut credit pt un tel iphone x si un laptop totul in valoare de 1200 lire,jam mesaje tranferuri bancare cu javra care spune ca imi da totul inapoi dar au trecut 6 luni si s-a mutat sa nu ii dau de urma iar acum raspunde doar daca il amenit cu politia,ce sa fac domnule?ii stiu adresa din ro si numele complet,a mai fraierit si pe altii pe aici care vor sa fie martori in caz,e vreo sansa?

  • Buna ziua! În urma cu 1 an și 5 luni am scos un credit de nevoi personale pentru fostul meu iubit, pe care i.am transferat în contul lui. Până de curând imi transfera banii pentru rata în fiecare luna, doar ca acum nu mai vrea. Ce pot face în situația asta având în vedere ca eu în momentul transferului am specificat doar “transfer” si nu “imprumut”?

 14. In decemb 2016 am imprumutat de la o cunostiinta suma de 4000 e.La notar s-a prezentat el si concubina lui. In contract a fost trecuta concubina dar banii mi-au fost dati de el. In perioada urmatoare i-am returnat acesti bani,insa nu concubinei , aceasta evitandu-ma de fiecare data . Desi i-am solicitat sa ne prezentam la notar sa dam o declaratie cum ca am achitat suma imprumutata, acestia au refuzat,iar in 2019 am fost executata silit ptr suma imprumutata de catre concubina. Am facut contestatie la executare,insa avocata a facut novatie,introducandu-l in proces pe concubin, cel care primise banii. Aceasta novatie/ cerere completatoare/precizatoare a fost depusa peste termenul de 15 zile, instanta a respins actiunea ca fiind tardiva. Am depus apel ptr rejudecare insa si acesta a fost respins ca nefondat.
  Rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat ,eventual daca pot face o actiune pe drept comun.

 15. Am împrumutat un prieten cu bani(3000000 lei) Acum nu mai răspunde la telefon dar mi-a trimis mesaj ca pe 30.01 .2021 îmi va restitui banii dar nimic nu mai răspunde la telefon.

 16. In dec 2016 am luat cu imprumt suma de 4000e /respectiv 18000 lei .in contract a fost trecuta suma de 21000 lei diferenta era dobanda.cu termen de restituire la 30.05.2017. In urma unui accident survenit in familie am fost in imposibilitate sa achit la termen suma imprumutata. Concubinul persoanei cu care am facut contr. de impr. mi-a solicitat sa aduc o garantie(masina personala) ptr a fi sigur ca isi va recupera banii…de fapt el mi-a dat acei bani, pe ea a trecut-o doar in contract.La numeroase insistente agresive verbal am cedat psihic si am facut un contr. de vanz-cump pe auto ptr suma de 30000 lei(dif calculata apro pana la acea data). In perioada urmatoare am achitat esalonat suma de 30000 lei, acesta mentionand pe o chitanta ca a primit sumele esalonate-ptr masina. Cand am achitat integral ,am luat masina din posesia sa, totodata i-am cerut sa merg impreuna cu concubina lui la notar sa dea o declaratie ca si-a primit banii din contr de imprumut, insa au refuzat/pe ea o pitea cand veneam sa le aduc banii.In anul 2019 concubina mi-a facut acte de executare ptr contr de imprumut….am pierdut procesul ptr contestatie la exec datorita faptului ca nu am facut dovada ca am achitat suma din contr de impr.
  Am facut plangere penala ptr inselaciune pe numele celor doi insa de aprox 1 an si 1/2 nu am primit nici o solutie…Ma puteti ajuta cu aceasta speta?

 17. BUNA ZIUA, IN LUNA SEPT. 2020 AM IMPRUMUTAT O CUNOSTINTA CU 1500 EURO PT. 3 ZILE. DAR NICI DUPA 5 LUNI NU I-AM PRIMIT INAPOI. NU MAI RASPUNDE LA TELEFON. LA MESAJE..MENTIONEZ CA AM CATEVA MESAJE PE WHATSAPP DE LA EA IN CARE SE ANGAJA CA IMI TRIMITE BANII, CA MERGE LA BANCA, CA SE IMPRUMUTA DE LA CINEVA SI IMI DA DATORIA, CE POT FACE , CA SA IMI RECUPEREZ PAGUBA?

 18. Buna ziua. Am vrut sa construiesc un imobil in anul 2018 si am discutat cu un constructor sa execute lucrarile la acest imobil. Cand a venit sa discutam a cerut suma de 1000 Euro ca avans de lucrare. Intre timp am renuntat sa construim acel imobil si am convenit de comun acord sa imi fie returnata suma de bani in cuantum de 1000 Euro. In acest sens exista convorbiri telefonice (neinregistrate) precum si schimb de mesaje prin care constructorul spune ca imi va returna suma de 1000 Euro. Acest lucru se intampla de cateva luni de zile si ma tot duce cu vorba in acest sens. Va rog sa ma sfatuiti daca se poate in acest sens cat mai repede posibil.
  Va multumesc frumos.

 19. În aprilie 2019 i-am dat u ei cunoștințe pe care o cunosc de 30 de ani(este frizeria mea, ma tund de 20 de ani la ea) suma de 14000 euro, pt a cumpăra o casa împreună și a ne împărți profitul. Ea mi-a spus de afacerea asta și a fost foarte convingătoare ca în maxim 4 luni primesc banii mei înapoi și facem profit cam 2000 euro fiecare, iar eu naiv sau prost ca altfel. Nu ma pot numi, am crezut-o și i-am dat. Femeia are pe. Puțin 50 de ani și nu m-am gândit niciodată ca vrea sa ma insele. După ce au trecut cele 4 luni a început cu minciunile, ca nu a putut sa vândă casa, apoi ca i sa pus sechestru pe casa, apoi ca a venit Pandemia și nu se vinde nimica,….. Si foarte multe. Minciuni. Ma tot. Mințit de atunci, și acum zice ca o sa se rezolve, dar ma blocat pe telefon, și îmi spune ca. Nu putem sa vorbim. Și ca ma suna ea când se rezolva. Nici nu mai pot. Dormi noapte de nervi, e o suma mare pe care eu m-am bazat, iar acum am rămas fără ea. De 2 ani. Nu am făcut nici un act, am doar mesaje și niște înregistrări când am. Fost la. Tuns la ea. Pot face ceva. În civil sau penal. Vreau neapărat sa plătească. Ma și amenință prin mesaje ca dacă ii fac plângere ma baga la cămătărie. Sper sa îmi răspundeți.

 20. Buna ziua. Am imprumutat unei persoane suma de 4000 eur, si am tot cerit sa mi dea inapoi fara nici un rezultat. Am doar mesajele de whatapp ca si proba. Se pot folosi in instanta? Sunt suficiente? Multumesc

 21. Buna ziua,
  Am dat prin transfer bancar si prin western union in mai multe transe fratelui meu bani cu care el a cumparat o Garsoniera in 2013, apoi s-au mutat intr-un apartament in 2016 si tot le-am dat diferenta de bani, apoi in 2018 s-au mutat din nou in unul mai mare ,pentru care tot eu le-am dat diferenta.
  Acum el a divortat si fosta cumnata are pretentie sa imparta cu el casa.
  Avem vreo posibilitate sa nu imparta casa care a fost cumparata cu bani de la mine?
  Multumesc frumos!

 22. Am dat niste bani fostei mele iubite, pe care acum as vrea sa ii recuperez de la ea, mentionez ca nu am acte facute cu ea si nu am martori. Cum as putea sa recuperez va rog ? se poate la un executor judecatoresc ?

 23. Buna ziua.Am imprumutat unui nepot suma de 2500 de euro,iar acum nu reusesc sa mai intru in contact cu el.Am acte doveditoare ca i-am trimis suma mai sus mentionata,Wetern Union,si transfer bancar.Eu actualmente ma aflu la Stuttgart ,Germania,iar el este in Italia ,Roma.Ce trebuie sa fac,si ce sanse am sa-mi recuperez banii.Va multumesc anticipat.

 24. Am dat imprumut 3000 lei unui “prieten”, acesta mi a dat la schimb o copie de pe buletin inscrisa cu angajamentul de a mi returna inapoi si cu data de returnare si semnatura. Am mesaje pe whatsupp prin care imi tot spune ca mi da ..motive cum ca intarzie putin..il pot chema in instanta?

 25. Buna ziua…Am dat imprumut sotuluu meu,inainte de casatorie ,12000 de euro ,bani proveniti din vanzarea unui imobil propietate personala pentru cumpararea unui alt imobil prin credit ipotecar ;marturisesc ca acest imprumut a fost incheiat la notariat si au trecut 5 ani de atunci,iar sotul meu nu vrea sa il returneze….daca au trecut 3 ani si s-a prescris ce sanse am sa recuperez acesti bani? Pot sa-l dau in judecata pentru inselaciune?

  ..

 26. Buna ziua,
  Fiica mea în decursul timpului lucrând in strainatate si-a strâns bani si mi-a dat pentru a-și cumpăra un apartament. In 2019 cu banii stansi si-a gasit un apartament pe care i l-am cumparat, ea neputând veni în țară l-am cumparat pe numele meu și al sotului meu. Situația dintre mine si soțul meu a devenit tensionată si fiica mea vrea să-și recupereze apartamentul. La momentul cumpararii, sotului meu i-am spus ca apartamentul este al fiicei noastre.
  Acum soțul meu nu vrea sa-i faca actul de donație. Cum poate proceda în acest caz. Soțul meu, ( tata ei ), nu vrea sa meargă la notariat pentru semnarea actelor.

 27. Buna ziua,am dorit sa-l ajut pe finul meu si l-am imprumutat cu bani de doua ori,.Prima data in data de 13 11 2019 cu suma de 1500 euro ,bani fiind trimisi prin WESTERN UNION si a doua oara in data de 30.06.2020, suma de 3000 euro ,bani pe care i-a dat o prietena si pe care eu i-am achitat ulterior.Mentionez ca nu am facut inscris nici un act,am doar chitanta , marturia prietenei mele si numeroase mesaje pe mesinger in care recunoaste ca a primit bani si ma tot amna se la o data la alta
  .As dori un raspuns ,vreau sa stiu ce pot sa fac ?
  VA MULTUMESC !

 28. Bună ziua! Am împrumutat o persoana cu 300 de euro. Am mesaje text,viramentul bancar și înregistrarea apelului prin care îmi cere acest lucru.Ce pot face în acest caz?

 29. Bună ziua!Scuzati ma de deranj!Am o situație mai delicata.I am.imprumutat unui prieten o.suma de 8800 lei împrumut verbal.Suma de 1000 lei card și restul fizic,având și martori.Mai am ca dovezi putine conversatii din care reiese faptul ca imi datoreaza bani,dar nu si suma exacta,in schimb am.o inregistreare in care imi spune ca merge la banca sa faca cererecde transfer ,iar eu l am intrebat daca imi da toata suma de 88 milioane si el a zis ca sa.Aceasta persoana mi a zis ca mi le da vara asta,m a amânat pana acum și azi am auzit ca pleacă saptamana asta în străinătate.O sa merg în cel mai scurt timp.in instanta .Întrebarea eare dacă am șanse 100% ?Mulțumesc anticipat

 30. La începutul lunii decembrie 2023 am vrut să îmi iau o mașină , am vorbit cu omul , am fost la notar , numai când sa ajung acasă mașina era defecta și am dus-o înapoi la om , el a spus că îmi caută alta , după câteva zile îmi spune că a găsit altă , numai că mai trebuie niste bani , menționez la prima mașină cu notar am achitat 1250 euro , apoi i-am mai trimis prin western 800 lei , m-am văzut cu el i-am mai lăsat 200 lei , și când să îmi iau cealaltă mașina am mai achitat 1500 euro , in ziua aceea mi-a spus că încă e la mecanic că i-a schimbat ceva și mai trebuie o piesa care vine peste câteva zile , nu mi-a trecut în cap sa fac la un notar un contract cu ce bani i-am lăsat. După câteva zile mă sună și îmi spune că mașina aceea nu este buna și să mă hotărăsc daca e să îmi de-a bani sau să îmi caute altă mașină , i-am spus că vreau bani și tot îmi spune că nu are banii și să îl aștept până în mai , dar ca la fiecare ii nevoie de bani , am înregistrare audio cand mi-a spus ce bani are să îmi de-a , ce as putea face ?

 31. Bună ziua.
  Am făcut si eu greșeala de împrumuta o sumă de bani unei rude,acesta ruda fiind în germania și mă amână de aproximativ 6 luni.
  Mentionez ca i-am dat fără acte
  În schimb am mesaje si dovada de la western union
  Ce ma sfătuiți să fac ?

 32. Lucrez la o sala de jocuri si am dat bani unui client ,spunand ca a doua zi imi aduce banii.Acum nu mai recunoaste.Pot sa il dau in judecata?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.