Revocare Donatie – Anulare Act Donatie – Donatia Poate Fi Atacata

Revocarea Donatiei in instanta – Procedura si cand se poate solicita?

Primesc de ani de zile zeci poate chiar sute de solicitari din zona donatiilor si a problemelor referitoare la anularea sau revocarea donatiilor perfectate.

Multi vor sa isi doneze bunurile pentru a o duce mai bine, alte persoane isi doneaza apartamentele sau casele in scopul de a “dezmostenti” pe cineva anume, insa operatiunile pe care le fac, nefind avizate de un avocat specializat in donatii, ajung sa fie discutate ulterior de catre mostenitori, solicitate in instanta anulari de donatii, revocarii de acte perfectate in timpul vietii acelor persoane.

De inceput, trebuie sa stiti ca un act de donatie, poate fi revocat.

Ati intocmit un act de donatie si lucrurile nu sunt chiar asa cum vi s-a promis?

Atunci sunteti in mod clar interesat de cum se dispune o anulare act de donatie si in cat timp se poate ataca donatia.

Astazi mi-am propus sa va explic in mod exhaustiv, ce presupune revocarea donatiei cum o puteti face si cum va ajuta de fapt un avocat specializat in donatii, sa obtineti anularea actului de donatie.

Sa incepem.

Ce inseamna actul de donatie?

In codul civil actul de donatie se inchide cand vine vorba despre bunuri imobile, sub sanctiunea nulitatii lui , de catre notarul public.

Donaţia este contractul prin care, cu intenţia de a gratifica, o parte, numită donator, dispune în mod irevocabil de un bun în favoarea celeilalte părţi, numită donatar.

Chair daca in definitie observam ca se inchide un act irevocabil, in esenta acelasi cod civil vorbeste despre posibilitatea ca actul de donatie se poate ataca.

Probabil că majoritatea dintre noi am avut, cel puțin o dată, ocazia de a da sau de a primi un bun, mai valoros sau mai puțin valoros, ca donație, dar nu am luat în considerare care ar fi statutul juridic al acestei operațiuni și, mai ales, dacă se poate solicita returnarea respectivului bun, la o dată ulterioară, pentru motive întemeiate, mai pe scurt revocarea donatiei facute noua.

Revocarea Donatiei
Revocarea Donatiei

In ce conditii generale se poate ataca donatia si actul de donatie se poate anula?

Donaţiile sunt, în principiu, irevocabile, însă legea prevede și situații când acestea pot fi revocate,adica contractul de donatie poate fi atacat, în anumite condiţii stipulate expres. 

Spre deosebire de Vechiul Cod civil, care prevedea revocarea donaţiei pentru mai multe motive: 

 • pentru ingratitudine,
 • pentru neexecutarea fără justificare a sarcinilor şi pentru survenienţă de copil; 
 • Noul Cod civil nu mai prevede revocarea donaţiei pentru survenienţă de copil.

 În schimb, această nouă reglementare aduce unele îmbunătăţiri în ceea ce priveşte cazurile de revocare pentru ingratitudine şi pentru neexecutarea sarcinii.

Totodată, există și un al treilea caz de revocare, conform art. 1016 NCC., îndeplinirea condiţiei rezolutorii exprese, în cazul în care donatarul şi descendenţii acestuia ar predeceda donatorului.

Totodată, trebuie menționat și faptul că donaţiile între soţi sunt revocabile ad nutum.

Pentru a intelege pe deplin in ce conditii poate fi anulata o donatie, vom exemplifica , cele 3 situatii aratate de catre codul civil.

Ati oferit o donatie si cel caruia i-ati donat o casa, un apartament sau alt bun, se poarta urat cu dvs. sau chiar va agreseaza ori nu va puteti intretine singur si cel caruia i-ati donat un bun REFUZA sa va asigure mancarea si intretinerea necesara? ATUNCI PUTETI REVOCA DONATIA

Atacarea unui donatii pentru ingratitudine – Anularea donatiei pentru ingratitudine – Revocarea donatiei pentru ingratitudine

Cazurile de ingratitudine sunt expres si limtativ prevazute de catre codul Civil.

Astfel, daca ati perfectat un act de donatie, revocarea donatiei pentru ingratitudine poate fi obtinuta doar in conditiile de mai jos:

Donaţia se revocă pentru ingratitudine în următoarele cazuri:

a) dacă donatarul a atentat la viaţa donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, ştiind că alţii intenţionează să atenteze, nu l-a înştiinţat;

b) dacă donatarul se face vinovat de fapte penale, cruzimi sau injurii grave faţă de donator;

c) dacă donatarul refuză în mod nejustificat să asigure alimente donatorului ajuns în nevoie, în limita valorii actuale a bunului donat, ţinându-se însă seama de starea în care se afla bunul la momentul donaţiei.

Anularea Unui Contract De Donatie Pentru Lipsa De Ingrijire A Donatorului Sau Pentru Injurii,Vatamari Corporale Si Comportament Nerecunoscator Fata De Donator-Avocat Cuculis

Nu de putine ori batranii,sunt in imposibilitatea de a se ingriji, sau vor sa stie ca la batranete,atunci cand nu au familie, totusi cineva se va ingriji de ei, astfel incat apeleaza de multe ori la varianta contractelor de donatie, sau vanzare cumparare,prin care o persoana straina, sau apropiata lor, se obliga sa ii intretina pana la moartea acestora.

Ingratitudine donatieCe se intampla, cand de fapt cel care primeste in proprietate imobilul(donatarul),se gandeste ca are prea multe obligatii si incepe sa aiba o atitudine violenta, jignitoare sau pur si simplu nu-si indeplineste obligatiile fata de donator?

Speta de mai jos, este relevanta si primita pe adresa noastra, pentru a primi un raspuns juridic – 

Ce inseamna donatia unui imobil? – Exact ce a facut domnul de mai jos, pentru care am reusit sa obtinem anularea donatiei , in instanta. Donatia se poate ataca in instanta.

Am 8o de ani, sunt singur si am facut o mare greseala. Am facut, la  notar, un testament, prin care las casa unor vecini, care mi-au promis ca  ma ingrijesc pana la moarte si ma ingroapa. Dar, din prostie,nu am pus  nicio clauza in testament. Acum, acesti vecini isi bat joc de mine.  Intrebarea  este pot sa desfac acest testament? Pot sa-l mai anulez?” (Petrescu  Constantin, Bucuresti)!

Situatie reala rezolvata de catre SCA CUCULIS&ASOCIATII

Raspuns, av. drd. Cuculis- anulare contract donatie

Este adevarat ca ati facut o greseala si nu era necesar sa faceti un contract de donatie ci un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, insa eu aici il gasesc vinovat inclusv pe notarul public.

Donatiile, conform codului civil poat fi revocate pentru ingratitudine şau pentru neexecutarea fără justificare a sarcinilor la care s-a obligat donatarul.

Astfel revocarea donatiei pentru ingratitudine sau pentru revocarea donatiei pentru neîndeplinirea sarcinilor nu operează de drept asta inseamna ca trebuie sa mergeti direct in instanta pentru a proba aceste aspecte si este necesar, dupa cum arata si articolul de lege, sa faceti dovezi in acest sens.

Mai jos, aveti extras din codul civil cu privire la revocarea donatiei pentru ingratitudine, situatie la care eu consider ca dvs. va incadrati- redau textul –

Cazuri : Donaţia se revocă pentru ingratitudine în următoarele cazuri: a) dacă donatarul a atentat la viaţa donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, ştiind că alţii intenţionează să atenteze, nu l-a înştiinţat; b) dacă donatarul se face vinovat de fapte penale, cruzimi sau injurii grave faţă de donator; c) dacă donatarul refuză în mod nejustificat să asigure alimente donatorului ajuns în nevoie, în limita valorii actuale a bunului donat, ţinându-se însă seama de starea în care se afla bunul la momentul donaţiei.

Cum incep procesul pentru prin care actul de donatie poate fi anulat?

Inainte de orice, un avocat specializat in revocarea donatiilor pentru ingratitudine ( anulare act donatie ) ar trebui sa va redacteze o notificare pentru revocarea donatiei.

Aceasta ar fi prima varianta legala pe care ati putea sa mergeti pentru a obtine o revocare de donatie pentru ingratitudine.

Ulterior, daca donatarul nu raspunde afirmativ acestei notificari prin care il puneti in intarziere, fie cu privire la cazul de ingratitudine ce ar duce clar la anularea donatiei in speta o anulare donatie imobiliara, puteti deschide in instanta actiunea care sa vizeze exact revocarea donatiei pentru ingratitudine.

Viciile de consimtamat pot duce la anularea donatiei in instanta.

In mod subisidar, puteti deschide o actiune in instanta inclusiv cu privire la viciul de consimtamant avand in vedere eroare in substanta contractului, in sensul ca dvs. urmareati un contract de vanzare cumparare sau donatie cu sarcina si practic ati perfectat o donatie fara nici-o sarcina, vatamandu-va astfel grav interesele.

In tot cazul este necesar sa obtineti o hotarare judecatoreasca de anulare a doantiei.

Prin urmare, concluzionam, ca singura varianta pentru a desface o asemenea conventie semnata la notar este instanta de judecata!

Mai jos, daca cateva exemple si intrebari puse de catre cei care sunt in situatia in care au nevoie de o actiune in instanta, pentru anularea donatiei.

 1. Buterez Iulian
 2. Bună.Eu si fratii mei am primit un imobil prin donatie de la parinții tatalui nostru,nefiind scris niciun fel de clauze,imobilul fiind itabulat in cartea funciara.Intrebarea este daca poate sa ni.l desfaca pricand vor ei.Multumesc!
  • Avocat Cuculis Adrian
  • Oricand NU insa doar sa nu se fi incalcat rezerva succesorala.
 3. FLOREA EUGENIABuna ziua,
  Daca mama mea a avut un apartament, a decedat, eu sunt singurul ei copil, am facut succesiune dupa deces , intrebarea este daca sotul are drept la acest apartament
  • Avocat Cuculis Adrian
  • Desigur, sot supravietuitor.
 4. Maftei Ionela
 5. As putea divorța

Revocarea donației intre soti poate fi făcută în mod expres sau chiar tacit, cu condiția ca revocarea să survină în timpul căsătoriei. 

Donatia intre soti – Este posibila revocarea unei donatii intre soti in urmatoarele conditii.

Ulterior desfacerii căsătoriei, revocarea donației în temeiul art. 1031 C. civ., nu mai poate avea loc, în schimb donația va putea fi revocată pentru ingratitudine sau neexecutarea sarcinilor, în temeiul dispozițiilor art. 1023-1026 C. civ., respectiv art. 1027-1029 C. civ., după caz.

Exact cazurile de revoare impuse mai sus.

Clauza prin care soţul donator ar renunţa la dreptul de a revoca donaţiunea (anularea donatiei) făcută soţiei, e lipsită de valoare juridică, întrucât e contrară regulii de ordine publică a revocabilităţii donaţiunilor între soţi.

Revocarea Donatiei

Vânzările între soţi în vederea lichidării sunt permise.

Astfel, tragem concluzia ca donatiile intre soti NU sunt interzise insa ele pot fi considerate NULE daca sunt simulate pentru a ascunde patrimoniul fata de creditori.

Din punct de vedere etimologic, legiuitorul foloseşte noţiunea de „revocare a donaţiei”, şi nu de desfiinţare, ținând cont că diferenţa dintre cele două noţiuni este esenţială.

Cititi si :

Revocarea donatiei pentru neexecutarea sarcinii

Atacarea donatiei pentru neexecutarea sarcinii este o cale de a reintra in posesia unui imobil sau bun general donat iar donatarul nu si-a indeplinit obligatia de intretinere.

Revocarea donaţiei pentru neîndeplinirea sarcinii impuse donatarului determină desfiinţarea tuturor drepturilor constituite de donatar, ca efect al îndeplinirii condiţiei rezolutorii, această desființare activând astfel în mod retroactiv și considerându-se că nu a existat niciodată contractul de donaţie.

În schimb, revocarea pentru ingratitudinea donatarului nu îşi produce efectele decât pentru viitor, de la momentul revocării ei, deci ulterior apariției motivului de ingratitudine.

Prin urmare, daca in baza bunului donat, donatarul a incasat fructe de pe urma lui sau a benefciat de orice avantaj si nu a prestat sarcina pe care si-a luat-o prin contractul de donatie, atunci se va ajuge la situatia in care pe langa anularea donatiei pentru neexecutarea sarcinii sa fie obligat cel care nu a executat sarcina donatiei , fie o obligatie de intretinere sau o obligatie de a presta o anumita activitate, va fi obligat sa restituie si tot ce a incasat in baza dreptului dobandit in urma donatiei.

Revocarea donaţiei, în cazul în care liberalitatea s-a făcut sub condiția unei obligații pentru donatar (executarea unei sarcini), poate produce efecte nu doar faţă de donatar ci şi faţă de terţi, întrucât drepturile constituite în favoarea lor pot fi desfiinţate potrivit regulilor aplicabile rezoluţiunii pentru neexecutare. 

Rezultă, astfel că, dacă donatorul are dreptul la restitutio in integrum (restituirea integrală a prestației) inclusiv în raporturile cu terţii subdobânditori ai bunului donat, acelaşi drept îl poate opune donatarului care nu şi-a îndeplinit obligaţia stabilită prin actul de donație.

Revocarea donatiei pentru neexecutarea sarcinii poate fi ceruta in instanta si de catre mostenitorii celui ce a avea dreptul la prestatia neexecutata.

Astfel, pentru a se produce revocarea donației, autorul sau succesorii acestuia în drepturi pot uza de acţiunea în rezoluţiune a unui contract de donaţie.

Aceasta poate fi promovată pentru neexecutarea sarcinii, astfel că are un caracter personal şi patrimonial, fiind transmisibilă prin deces moştenitorilor, întocmai ca orice drept patrimonial, iar moştenitorii o pot exercita direct, şi nu doar să o continue dacă ar fi fost introdusă de către autorul lor.

Acţiunea în revocarea donației pentru neexecutarea sarcinii de întreţinere nu poate fi confundată cu acţiunea în executarea sarcinii întreţinerii care, într-adevăr, faţă de caracterul ei strict personal, poate fi exercitată doar de beneficiarul întreţinerii şi numai continuată de către moştenitori.

Un contract de donatie cu clauza de intretinere spre exemplu, poate fi anulat in instanta, daca intretinerea nu a fost prestata. Un act de donatie cu clauza de intretinere este susceptibil de a fi anulat prin simpla neexecutare culpabila a obligatiei de intretinere.

O donatie cu clauza de intretinere poate fi anulata daca se fac dovezile ca prestatia nu a fost respectata.

Cum Se Poate Anula O Donatie?Donatia Cu Sarcina Intretinerii Persoanei In Varsta-Avocat Cuculis

Situatie Disperata Anulare Donatie Act Ingratitudine

Articolul 1.027 cod civil vorbeste despre situatiile in care pentru neexecutarea sarcinii donatiei, se poate deschide o actiune de revocare a donatiei cu sarcina.

Acţiunile în caz de neexecutare a sarcinii

(1) Dacă donatarul nu îndeplineşte sarcina la care s-a obligat, donatorul sau succesorii săi în drepturi pot cere fie executarea sarcinii, fie revocarea donaţiei.

(2) În cazul în care sarcina a fost stipulată în favoarea unui terţ, acesta poate cere numai executarea sarcinii..

Speta juridica trimisa referitoare la o donatie-Anulare donatie

Daca intampinati probleme prin hatisul legislativ aveti posibilitatea sa trimiteti actele si solicitarile pe adresa avocat@indrumari-juridice.eu sau la adresa postala Str. Vaselor Nr. 16 Parter Sectorul 2 Bucuresti –

Buna ziua d-nl Avocat.

Suntem o familie din Timisoara si avem o poveste urata ,va rugam din suflet sa o cititi  si daca se mai poate face ceva in acest caz ,sa ne dati un sfat, o indrumare.

In anul 2009 -2010 in urma mai multor discuti cu sora mea si cumnatul meu  pe acea vreme,avand in vedere faptul ca ei nu puteau sa aiba copii ,aveau o varsta de aproape 50 ani si o situatie financiara rea .

O iubea pe fetita mea  7 ani foarte mult ,noi ne-am bucurat foarte mult ca poate cineva sa aiba grije de ia cand noi suntem plecati ,fata avand o problema ca  nu aude .

In anul 2011  luam decizia sa construim o casa  in curte cu ei si cum fiecare vroia un minim de siguranta pentru casa lui ,ei face un act de donatie pentru fiica mea  si pune o clauza de uzufruct viager,ne da dreptul in contract sa construim noi corpuri si sa aducem inbunatatiri ,noi ca si recunostinta sa ne ocupam de toate cheltuielile ,mancare ,etc.

Toate bune si frumoase 4 luni casa e gata la rosu cu gemuri puse ,noi plecam pentru 2 zile din localitate si la intoarcerea noastra sa intamplat ceva,el ne reprosaza ca iam luat casa, lam inselat,  ca am   facut acte false si ca o vrea inapoi ,iam cerut sa ne dea bani pe ce am consruit noi,  dar el nu a dorit acest lucru .

A deschis primul proces in care cere evacuarea noastra din imobil ,a divortat de sora mea si nu ia dat nimic nici hainele ei din casa ,apoi a cerut desfacerea donatie pentru ingratitudine si din acel moment a urmat calvarul nostru  a facut tot ce ia stat in putinta sa ne scoata afara,a urmat multe procese,plangeri penale ,anchete sociale ,plangeri peste tot pe unde o fost posibil ,ne ameninta ,ne facea hoti ,gunoaie ,ne-a taiat curentul care era inpreuna cu a lui , au urmat  patru luni fara curent cu un copil.

In urma proceselor toate castigate de noi sa-u strans mai multe sume de bani ,i-am adus la cunostinta situatia si lam rugat sa termine cu procese,nu a dorit liniste si a continuat cu ele  ,i-am ezecutat uzufructul pe care m fost nevoiti sa-l  cumparam  noi ,l-am lasat sa stea in casa dar tot liniste nu a fost ,lam evacuat din casa ,la ultim proces a facut apel  si acolo nu stiu ce sa intamlat  practic pentru d-na judecator nu am ezistat in sala ,afacut recurs si era apel( ultimul din proces ) i-a fost acceptat ,ajutor public  ,avocat din oficiu chiar la numit din sala sa aceptat ,avenit si cu unul platit  ,ia aceptat martori care nu au stiut nimic de noi doar ce a auzit de la iel ,nici macar nu erau din localitate  ai punea d-na judecator vorbele in gura ,unele intebarile la martori nostri au fost respinse ,avocata noastra amendata ca a indraznit sa spuna ca martori vorbesc urat in sala

S-a desfacut donatia definitiv ,nu am fost acuzati de niciun act de ingratitudine nici fata nici noi  doar faptul ca nu am fost recunoscatori,cand a iesit sentinta el sa dus sa intabuleze casa ,primim acasa de la cadastru ca a intabulat si casa noastra , uzufructul pe care l-am cumparat a fost radiat deci noi nu mai avem nimic ,am facut contestatie la cadastru  dar nu am primit raspuns pana acum, apoi ne-am trezit cu avocatul  lui in curte si cu o fata  care ne spune ca ea e noua proprietara si daca dorim sa ne despagubeasca pentru materiale pe care noi le-am investit in case si curte pe aceaste perioada.nu stim ce sa facem va rugam daca se poate sa ne ajutati .

Va multumim.

Donatie Scutire De Raport Avocat Problema Juridica Scutire De Raport Donatie

Donatia cu scutire de raport vs anularea donatiei pentru incalcarea cotei rezervatare a mostenitorilor.

Revocarea donatiei

De asemenea si raportul donatiei este o alta chestiune pe care cei care fac donatii trebuie sa o aiba in vedere pentru ca in viitor acele liberalitati sa nu poata fi raportate la masa succesorala.

Buna ziua.

Am primit prin donatie cu scutire de raport un apartament de la parintii mei.

In cazul decesului lor sau al unuia dintre ei, am citit ca sora mea are posibilitatea de a solicita ca acest imobil sa faca totusi parte din masa succesorala, chiar daca e cu scutire de raport, in conditiile in care prin aceasta donatie, s-a incalcat rezerva succesorala.

Ex.: daca toate bunurile parintilor valoreaza 140 lei, din care o casa de 100 lei si un apartament de 40 lei donat mie, la succesiune, cum se calculeaza masa succesorala pentru a se vedea daca prin donatie, aceasta a fost incalcata?

Vreau sa inteleg cum se evalueaza aceasta rezerva succesorala pentru a stii daca donatia catre mine poate fi anulata sau nu. Va multumesc. av. Cuculis

In cat timp se poate ataca donatia?

Exista mai multe termene pe care trebuie sa le aveti in vedere daca v-ati hotarat sa mergeti in instanta si sa revocati donatia facuta.

Putem sa discutam despre un termen pentru atacarea donatiei de la un an si pana la 3 ani sau pot fi siutatii in care se solicita revocarea donatiei fara sa se tina cont de un termen de prescriptie a actunii.

 • Daca vorbim despre revocarea donatiei pentru neprestarea sarcinii atunci vom avea un termen de3 ani de zile: (3) Dreptul la acţiunea prin care se solicită executarea sarcinii sau revocarea donaţiei se prescrie în termen de 3 ani de la data la care sarcina trebuia executată.
 • Daca vorbim despre revocarea donatiei pentru ingratitudine, atunci termenul in care se ataca donatia este de un an, insa curge in mod diferit: (1) Dreptul la acţiunea prin care se solicită revocarea pentru ingratitudine se prescrie în termen de un an din ziua în care donatorul a ştiut că donatarul a săvârşit fapta de ingratitudine.
 • (2) Acţiunea în revocare pentru ingratitudine poate fi exercitată numai împotriva donatarului. Dacă donatarul moare după introducerea acţiunii, aceasta poate fi continuată împotriva moştenitorilor.
 • (3) Cererea de revocare nu poate fi introdusă de moştenitorii donatorului, cu excepţia cazului în care donatorul a decedat în termenul prevăzut la alin. (1) fără să îl fi iertat pe donatar.
 • De asemenea, moştenitorii pot introduce acţiunea în revocare în termen de un an de la data morţii donatorului, dacă acesta a decedat fără să fi cunoscut cauza de revocare.
 • Daca se solicita revocarea pentru vicii asupra contractului de donatie, vor fi aplicabile regulile de la nulitatile absolute, sau relative.
 • Daca se solicita reductiunea liberalitatilor atunci termenul este de 3 ani de zile pentru incalcarea rezervei succesorale.

Consecinta revocarii donatiei – Revocarea donatiei intoarce bunul donat in patrimoniul donatorului.

Revocarea donaţiei atrage după sine, ca o consecinţă imediată, nevaliditatea transmisiunii intervenite între donatar şi un terţ achizitor, în virtutea principiului resoluto jure dantis resolvitur jus accipientis.

În ceea ce privește modul în care poate activa revocarea donației pentru neexecutarea a obligației stabilite, arătăm că, părţile sunt libere să stipuleze în actul de donație un pact comisoriu expres, în temeiul căruia revocarea să opereze de plin drept în caz de neîndeplinire a sarcinilor, fără notificare şi fără cerere de chemare în judecată. 

Cititi si :

Într-o asemenea ipoteză, instanţa de judecată sesizată nu va avea altă posibilitate decât aceea de a constata că revocarea donaţiei a operat de drept prin neexecutarea sarcinilor, fără a putea acorda un termen donatarului în vederea executării.

Per a contrario, în măsura în care nu a exista pactul comisoriu și donatorul ar formula o cerere de revocare, pârâtul ar putea să acopere lipsurile până la primul termen de judecată, în sensul de a executa sarcina, iar cererea ar fi respinsă ca nefondată.

Desigur, pentru a putea stabili în care dintre situațiile menționate vă situați, este necesară o analiză amănunțită a actului de donație și a documentelor anexate, dar și o expunere corectă a situației de fapt, în fața unui avocat specializat.

Av.Drd. Cuculis Adrian

4 comments to “Revocare Donatie – Anulare Act Donatie – Donatia Poate Fi Atacata”
 1. Bună ziua! Am posibilitatea să-mi recuperez dreptul integral de unic mostenitor ca și fiu in acte la proprietatea mamei după decesul acesteia, (ea trăiește la momentul vorbirii) din moment ce aceasta deja a înstrăinat-o ca donatie la un oarecare notar public după decesul tatălui, după care am făcut și succesiune la scurt timp după decesul lui pe care am pierdut-o in instanță, deoarece toată proprietatea este pe numele ei. In ce conditii pot deschide un proces după decesul ei la tribunal ? Care ar fi cea mai sigură metodă să-mi pot recupera drepturile legale in totalitate ? Precizez că după acte, legal, in ordine ierarhică eu ar fi trebuit să devin singurul moștenitor nu cele două profitoare aciuate (sor-sa 1/2 si nepoată-sa 1/2) caut răspunsuri exacte,restul le cunosc, mulțumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.