Contestatie Certificat Incadrare In Grad De Handicap

Cazul unui student de 23 de ani cu handicap care a contestat certificatul de incadrare in grad de handicap si a castigat.

Comisia Obligata Sa Plateasca Despagubiri Persoanei Cu Handicap

Autoritatile care isi bat joc de persoanele cu Handicap.

Cazul unui student la ASE cu o boala similiara cu cea a lui Stephen Hawking, imobilizat in scaunul cu rotile iar comisia considera ca nu are nevoie de asistent personal iar prin Contestatie Certificat Incadrare In Grad De Handicap acesta anuleaza certificatul comisiei.

Vedeti totul mai jos:

Persoanele cu handicap din Romania sunt protejate conform legii iar atunci cand li se incalca drepturile se pot adresa instantei.

Practic, acestea beneficiaza de toate drepturile date in favoarea lor de catre lege insa inainte de acest lucru este necesar sa fie incadrate in grad de handicap in baza unui certificat de incradrare in grad de handicap.

Mai jos ne propunem sa discutam despre certificatul de incadrare in grad de handicap si cum poate fi facuta o Contestatie la certificatul de handicap in instanta, ce lege se aplica in cazul contestarii certificatului de handicap si nu in ultimul rand care sunt drepturile persoanelor cu handicap si ce decizii castigate in instanta de anulare a certificatelor de incadrare in handicap pentru ca au fost emise ilegal, exista.

Sa incepem!

Ati primit un certificat de incadrare in grad de handicap si nu este corect? Completati formularul de mai jos:

Ce este certificatul de incadrare in grad de handicap?

In principal, acest document administrativ are in componenta sa stabilirea gradului de handicap dar in acelasi timp da indicatii cu privire la revizuirea lui sau daca nu cumva boala sau handicapul de care sufera persoana in cauza este una permanenta si atunci revizuirea dispare, certificatul de handicap ramanand unul permanent si fara revizuire.

Certificatul de incadrare in grad de handicap este documentul emis de catre autoritatea publica, in speta de catre Comisia de Evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulti si stabileste de-o potriva drepturile celui ce-l detine in conformitate culegea 448/2006 si oug 51/2017 dar si obligatiile persoanei in cauza.

Cum pot sa beneficiez de un certificat de incadrare in grad de handicap daca am o dizabilitate sau suferinta?

In principal persoana care sufera de un o anumita dizabilitate sau handicap, se poate adresa initial Comisiei pentru Evaluarea persoanelor cu handicap, instituie ce se afla in subordinea primariei implicit a consiliului local si a serviciilor sociale respectiv DGASPC.

In urma evaluarii aferente, comisia decide trecerea in unul dintre gradele de handicap :

Art. 86(1)Gradele de handicap sunt:

  • uşor;
  • mediu;
  • accentuat şi grav ( cu insotitor).
  • (2)Tipurile de handicap sunt: fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, boli rare.

Prin urmare, dupa momentul de la care ati fost evaluat de catre comisie, se emite certificatul de incadrare in grad de handicap si tot de atunci daca el a fost emis in mod gresit, puteti formula o Contestatie Certificat Incadrare In Grad De Handicap.

Practic solicitand instantei de judecata anulare certificat incadrare grad handicap atunci cand a fost emis gresit, poate insemna diferenta dintre incadrarea intr-un anumit grad de handicap si neincadrarea in acel grad care de multe ori este esentiala pentru cel in cazau.

Cum se contesta certificatul de handicap ? Contestatie Certificat Incadrare In Grad De Handicap

Practic, anularea certificatului de incadrare in grad de handicap, se poate dispune doar de catre instanta de judecata.

Prin urmare, contestatia impotriva deciziei de incadrare in grad cu handicap prin care se solicita anularea certificatului care atesta handicapul, se poate face doar in baza unei actiuni depuse la instanta.

Practic, cel care a obtinut un certificat de handicap gresit , poate sa faca o Contestatie Certificat Incadrare In Grad De Handicap si sa solicite instantei de judecata ca in raport de situatia lui personala si de necesitatile pe care le are, sa anuleze certificatul de handicap si sa oblige comisia la emiterea unui nou certificat.

Mai jos indicam celor care sunt intr-o asemenea situatie si un model de contestatie certificat de handicap.

In cat timp pot sa fac Contestatie impotriva Certificatului de Incadrare In Grad De Handicap?

In momentul la care ati primit certificatul de incradare in grad de handicap, termenul in care puteti face contestatia LA INSTANTA, este de doar 30 de zile.

Important este sa discutati cu un avocat specializat in contestatii certificate de incradare in grad cu handicap in scopul identificarii erorilor in vederea contestarii certificatului de handicap, in instanta.

Incadrarea in grad si in tipul de handicap se face prin certificat emis de comisiile de evaluare:

(4)Încadrarea sau respingerea încadrării în grad şi tip de handicap se atestă prin certificat emis de către comisiile de evaluare.

(5)Certificatele emise potrivit prevederilor alin. (4) pot fi contestate de titularii acestora, în termen de 30 de zile calendaristice de la comunicare, la instanţa de contencios administrativ competentă, potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, cererile adresate instanţei fiind scutite de taxa judiciară de timbru.

Cel care cere anularea certificatului de incadrare in grad cu handicap nu trebuie sa plateasca taxa de timbru la instanta de judecata.

Contestatie Decizie Incadrare In Grad De Handicap

Model contestatie impotriva certificatului de incadrare in grad de handicap

Domnule Preşedinte,

            Subsemnatul(a) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , domiciliat(ă) în localitatea (comuna) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ., Str. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . nr. . ., Bl. . . . . . ap. . . . ., judeţul / sect. . . . . . . . . . . ., posesor al actului de identitate seria . . . nr. . . . . . ., eliberat de . . . . . . . la data de . . . . . ., contest certificatul ce mi-a fost eliberat de Comisia de expertiză medicală a persoanelor cu handicap din judeţul / sectorul . . . . . . . . . . .  la data de __/__/____, din următorul motiv:

(Aici va fi necesar sa treceti toate motivele de fapt si de drept insa desigur esential ar fi ca avocatul care contesta certificatul de handicap, sa va asiste).

          Ataşez copia certificatului de încadrare în grad de handicap şi următoarele documentele: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Având în vedere cele prezentate, vă rog respectuos să dispuneţi admiterea cererii de chemare in judecata anularea certificatului de handicap si obligarea comisiei la emiterea unui nou certificat de incadrare in grad de handicap.

În speranţa unei rezolvări favorabile, vă mulţumesc anticipat.

          Data                                                                               Semnătura

. . . . . . . . . . . . .                                                             . . . . . . . . . . . . . . . .

Domnului Preşedinte al Tribunalului

Anulare certificat incadrare grad handicap

Dosare castigate Contestatie Certificat Incadrare In Grad De Handicap

Indicasem mai sus situatia studentului care a contestat certificatul de handicap si prin Contestatie la certificatul de handicap a indicat faptul ca nu se poate deplasa singur desi in mod ANORMAL comisia pentru stabilirea incadrarii in grad de handicap a apreciat ca este un handicap grav insa FARA INSOTITOR.

Certificatul de incradare in grad de handicap contestat si ANULAT de catre instanta fiindca nu ii permitea persoanei cu handicap sa aiba si insotitor, il regasiti mai jos.

contestatie certificat de handicap
Certificat de handicap ilegal emis

Dupa ce a urmat procedura pe care am explicat-o mai sus, instanta de judecata , investita cu anularea certificatului de handicap , nu doar ca a anulat certificatul de handicap care stabilea ca persoana cu handicap se incadreaza la handicap grav dar a si obligat parata la plata unei despagubiri echivalente cu indemnizatia referitoare la incadrarea in grad de handicap grav CU ASISTENT PERSONAL.

19.11.2020 Ora estimata: 08:30
Complet: C31 Fond-CA
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Admite in parte cererea.

Anuleaza certificatul de incadrare in grad de handicap nr. 1223/24.03.2020 emis de parata si stabileste ca reclamantul se incadreaza in gradul de handicap „grav cu asistent personal”.

Obliga parata la emiterea unui certificat de incadrare in grad de handicap cu incadrarea reclamantului in in gradul de handicap „grav cu asistent personal” precum si la acordarea unei despagubirii egale cu indemnizatia pe care ar fi primit-o in situatia in care ar fi fost incadrat in grad de handicap grav cu asistent personal.

In temeiul art.453 alin.2 C.pr.civ.obliga parata la plata catre reclamant a sumei de 2000 de lei, inclusiv TVA, cu titlu de cheltuieli de judecata, proportional cu solutia de admitere in parte a cererii.
Document: Hotarâre  6158/2020  19.11.2020

Contestatie Certificat Incadrare In Grad De Handicap

Un alt caz unde autoritatile isi bat joc de oamenii cu dizabilitati – Spondiloza Anchilozanta , persoana care nu se poate ridica din pat , chemata la comisie

Evident si usor de inteles insa greu de pus in practica.

Desi spondiolza anchilozanta de grad IV este o afectiune grava(adica fix boala de care suferea cel care a dat in judecata Comisia de evaluare a sectorului 6 Bucuresti) ce nu ii mai permite persoanei sa se ridice din pat, in mod uimitor Comisia pentru persoanele cu dizabilitati din cadrul primariei sectorului 6 , a stabilit ca aceasta sa se prezinte la REEVALUARI din 2 in 2 ani, desi diagnosticul era unul permanent si ireversibil.

Poate ca ati mai auzit de treaba acesta insa o persoana fara o mana sau fara un picior , nu are de ce sa primeasca ceriticait REVIZUIBIL!!Cam acelasi lucru si aici!

Ca sa vedeti de ce va spun intotdeauna, mergeti cu procesul PANA LA CAPAT si nu doar pe fond:

In fond, Tribunalul a respins actiunea reclamantilor si practic dadea dreptate Comisiei in sensul ca persoana respectiva trebuia sa se prezinte regulat la sediul DGASPC Sector 6 spre reevaluare!

In recurs, la Curtea de Apel Bucuresti, am reusit sa intoarcem soarta procesului iar persoana in caza sa nu mai fie obligata sa se prezinte la reevaluare ci sa primeasca un certificat de incadrare in grad de handicap NEREVIZUIBIL!

Vedeti mai jos solutia!

Cum a motivat instanta trecerea de la un certificat de incadrare in grad de handicap revizuibil la unul nerevizuibil

Curtea a retinut ca in raport de instructiunile metodologice nr. 6/2014 MMPS ,, pentru confirmarea caracterului IREVERSIBIL este necesara in general, mentioanrea in referatul de specialitate a lipsei unui beneficiu functional ca urmare a diverselor interventii terapeutice sustinute de documente medicale”.

Ori, imprejurarea ca examenul reumatologic nu consemneaza stadiul afectiunii nu poate fundamenda concluzia neapicarii dispozitiilor mai sus aminitite iar din motivarea ins ensul ca datele cuprinse in ancheta sociala nu releva stadiul IV al bolii, raportat la instructiunile metodologice, emise in vederea punerii in aplicare a legii, nu rezulta analiza acestor elemente si concluzia retinuta cu privire la existenta sau nu a vreunui beneficiu functional ca urmare a diverselor interventii terapeutice, raportat la documentele medicale specifice si cu privire laposibilitatea de a urma un program de recuperare!

Cazuri notorii cand Primariile au lasat fara insotitori, persoanele cu handicap ce ar fi avut dreptul LEGAL sa primeasca sprijinul unui insotitor.

De regula insotitorii sunt persoane din familie si care se gospodaresc chiar cu persoana cu handicap.

Video Antena 3

Jurisprudenta constata prin care s-au contestat certificatele de handicap si/sau incadrare gresita in gradul de handicap ori mentionarea gresita a faptului ca ar fi revizuibile sau nu, au dus de fiecare data cand aceste certificate au fost contestate, la anulare lor in instanta.

Nu va pierdeti dreptul dvs. personal sau al copilului, rudelor, familiei.

Atentie – Persoanele care sunt incadrate in mod gresit in gradul de handicap aferent si nu contesta deciziile in 30 de zile, isi pierd acest drept.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16
Bucuresti
Romania

Daca sunteti intr-o asemenea situatie, va rugam sa ne scrieti pe forma rapida de contact, Whatzapp!

159 comments to “Contestatie Certificat Incadrare In Grad De Handicap”
  1. am un angajat caruia i-au fost externalizate datoriile catre o firma din Luxemburg . Mi se cere sa pun poprire . Este normal asa ceva . Cei de la executari spujn ca au sediu si in Romania dar firma catre care as plati are cod fiscal de Luxemburg ‘ Din cate stiu nu este legal

    • Bună ziua! Mama mea a primit decizie de încadrare la gradul de handicap “grav”, fără însoțitor .
      Menționez ca are Poliartrita reumatoida std 4 , nu se poate gospodari singura, se deplasează pe ditante scurte cu cadru doar in interiorul locuintei ajutata cu cadru și pe distante mai mari cu scaunul rulant, are dureri groaznice atât la nivelul articulațiilor mici cât și cele mari, are hernii de disc, la toate vertebrele.
      Credeți că aș avea câștig în instanta dacă as contesta decizia Comisiei?
      Va mulțumesc anticipat!

  2. Am avut un accident de munca si mi sa amputat 4 degete si jumatate din palma stanga .Am obtinut un certificat de handicap gradul mediu l am contestat in instanta si am castigat gradul accentuat dar pana la finalizarea proceduri instantei s a emis al doilea certificat primul a fost pe 12 luni Cel deal doilea s a emis tot cu gradul mediu trebuie contestat si acesta in instanta?

      • ce acte îmi trebuie să fac o contestatie la certificatul de hadicap ,mi sa tăiat gradu 1,și meau dat gradul 2 nu stiu unde să umblu sunt forte bolnavă vă mulțumesc mult .cîțiva ani amavut gradu 1 si acum gradul 2.

        • Buna seara .Dna Avoccat ,Baitul meu are pe decizia Grav ,dar nu au luat in considerare si nu mi au aprobat Grav cu insatitor cand Baiatul meu nu are capacitatea de autoprotectie si autoservire .in plus are pe fisile de evaluari Qi _40.GAFS<20,MMS_8.si alta e de Qi50Gafs20MMS7.Va rog frumos ,credeti ca o voi rezolva in Tribunal di Galati ? MULTUMESC frumos dvs Dna Avocat.

          • Am referat medical de la cardiolog ca am diagnostic medical:insuficienta cardiaca clII NYHA cu functiesistolica prezervata de VS.cardiopatie valvulara valvulopatie cu valva biologica în poziție mitrala din 14.08.2023,normofunctionala,și altele fibrilatie atriala paroxistica,HTA GR II cu risc CV f.inalt hipotiroidism în tratament substituție. Certificatul primit la comisia de evaluare handicap este cu rezultatul NU SE INCADRRAZA IN GRAD DE HANDICAP Conf.criteriilor aprobate în CapIV-A.1

    • Bună ziua. Am handicap de la 2 ani și 6 luni. Am fost la pensionare și mi sa respins dosarul deoarece la data dobândirii handicapul miau trecut anul 2005 de când am certificatul. Am dat în judeca la tribunal și am pierdut ce trebuie sa fac mai departe.. Mulțumesc mult.

  3. Ieri mama mea a primit certificatul de handicap grav fără însoțitor cu mențiunea ca o vor ajuta familia .Am rămas pur și simplu socata și m-am întrebat ca prostul mai pai dacă are gradul:GRAV cum sa nu aibă nevoie și de însoțitor?!!! Și care familie sa aibă grija de ea? Are nevoie de însoțitor pt ca rezultatele medicilor de specialitate nu sunt de neglijat având in vedere ca are Alzaimer probleme cu artrita reumatoidala ,degenerativa și altele .Da ca sa am grija de ea eu trebuie sa nu muncesc sa nu supraviețuiesc iar ea singura sa stea de dimineața pana seara e riscant având in vedere ca nici numai știe sa își ia medicamentele singura sau le ia amestecate . Nu poate face mâncare nu poate sta in picioare deci despre ce vb ?!! As vrea sa contestam acest certificat dar având in vedere ca ea are Alzaimer nu poate decide ce e de făcut cum pot face sa o reprezint eu sau cum puteți sa ma sfătuiți sau sa ma ajutați .Tin sa Menționez ca sunt in Tulcea dar v-am găsit pe google?!

      • Bună ziua. Am obținut un certificat cu încadrare în gradul mediu de handicap, deși am histerectomie totala. Cum as putea contesta acesta? Mulțumesc anticipat

        • Bună ziua,
          Am dobândit un certificat de handicap grav, permanent, nerevizuibil.
          Anul acesta am fost chemata la comisie și mi – a fost emisa o comunicare precum ca nu ma încadrez în grad de handicap.
          Menționez ca certificatul de handicap era pentru glanda tiroida.
          Multumesc!

          • Bună seara! Am și eu băiețelul în vârstă de 3 anișori diagnosticat cu Distrofie musculara Duchenne și nu I se acorda gradul cuvenit de către comisie, gradul grav cu insotitor,deși el are de la medicul neurolog datele și tot ce trebuie pentru acest grad, cunosc copii de vârstă lui care au aceeași boala,aceleași probleme și eu au obținut! Seara buna! I

        • Bună ziua. Am handicap de la 2 ani și 6 luni. Am fost la pensionare și mi sa respins dosarul deoarece la data dobândirii handicapul miau trecut anul 2005 de când am certificatul. Am dat în judeca la tribunal și am pierdut ce trebuie sa fac mai departe.. Mulțumesc mult.

          • Bună seara ,din 2012 am avut grad de handicap 2 pierdut în totalitate capacitatea de munca având 5 operații de coloana și din noiembrie 2022 mă trecut cu gradul 3 plus tiroidita autoimuna. Astăzi am primit decizia cu noua modificare de la casa de pensii sc.3 cu drept de munca 4 ore.ce este de făcut. Vă mulțumesc!

            • Mama pensionara ,77 ani acum 10 ani înlocuit valva aortica ,anul acesta montat stimulator cardiac coroborat cu probleme reumatologie degenerative (articulații picioare slăbite și supraponderala)probleme rinichi ; se încadrează în grad de dizabilitati.

          • Bună ziua! Domnul Cuculis,și eu sunt într o situație la fel de nemultumitoare privind faptul ca am diabet de 20 de ani cu insulina de 4,5 ori pe zis. Și am primit certificatul de handicap,cu nici un fel de grand,adică eu nu mai am diabet… după socoteala lor. Eu am avut gradul accentuat.Pt contestaie mi s a spus ca trebuie sa merg tot la ei la DGASPC sa o depun la ei și apoi sa merg în instanta în cazul I care nu voi fi iarăși mulțumită de cea ce îmi vor iar. Întrebarea mea este; Cum sa fac mai întâi, ii dau în judecata direct sau sa fac asa cum mi s a spus acolo? Va mulțumesc și va doresc multa sănătate!

        • Am fost incadrat cu handicap usor cu toate ca la cabinetul xe exoertiza medicala am fost trecut din grad 3 in grad 2 cu incapacitate totala de munca la tribunal daca fac contestatie pot sa ma reprezint singur? Ca nu imi.permit sa angajez un avocat

          • Bună seara am certificat de handicap din 1992 cu gradul 2 ulterior boala sa agravat sunt cu rinichi unic chirurgical,cu citostoma suprapubiana definitiv inoperabil din cauza diagnosticul cu BPOC ,cord pulmonar cronic compensat, fibroza pulmonara interstițială difuză,bronșectazii de tracțiune bilateral supra infectat, insuficienta respiratorie cronica acutizată BPOC stadiu 4 hold clasa de risc E oxigenoterapie la domiciliu și portabil,adenom de prostată, retenție cronica de urină,stare după nefrectomie dreaptă pentru malformație congenitala,antecedente vechi,rectoragii repetitive,micropolic colonic extirpat boală hemoroidală am cerut trecerea în gradul 1 pentru reevaluare mi sa comunicat că numai persoanelor care stau la pat li se acordă,țin să menționez că din cauza citostoma stau in pampers, trebuie să schimb sonda la 4 săptămâni ambulatoriu necesit ajutor de transport pe o rază de 38 km dus și invers merg cu oxigen portabil numai la consultații ce mă învățați să fac am vreo șansă să mi se acorde Gr 1 ?

      • Buna ziua domnule avocat,

        Mamei melei i s.a refuzat dreptul la asistență socială. Nu a fost incadrata în niciun grad handicap, avand în vedere că e în scaun cu rotile cu ruptura femur operată coxatroza stadiul 4 inconștiența urinara si alte boli asociate bătrîneții. E, pur și simplu, legumă. Total dependentă de altă persoană. Sunt revoltată, știu că nu este singurul abuz. Suntem din Pitești. Cum putem contesta decizia? Mulțumesc!

      • Bună seara. Am și eu o problema cu un certificat de handicap. Am vrut sa ma pensionez și pe certificatul de handicap miau trecut data de când am avut primul certificat de handicap adică anul 2005.Cu toate ca eu am handicap de la vârsta de 2ani și 6.luni. Nu am putut sa ma încadrez și nu vor sa îmi elibereze altul. Ce trebuie sa fac?? Mulțumesc.

        • Bună ziua! Astăzi am ridicat certificatul mamei mele în care este specificat gradul 2, accentuat permanent și nerevizuibil (fără însoțitor) Mama mea are 87 de ani diagnostic Alhzaimer și nu se descurca singura, nu merge singura, hrana, medicamente și altele. As dori un răspuns de la o persoana avizata dacă am câștig de cauza sa schimb încadrarea sau ma las păgubasa. Mulțumesc anticipat. O zi frumoasa. Certificatul a fost eliberat din Slobozia Ialomița.

      • Buna seara domnule avocat am si eu o întrebare astăzi mia venit certificatul de handicap și îmi pune că nu se încadrează în grad de handicap.Motivul respingeri cererii fiind .Nu se încadrează conform criteriilor din regulamentul 2007 cu modificările ulterioare.Mentionez am coxartroza bileterala din 2013 f,fractura ,4discopatii.Coxatroza este în descompunere la șoldul drept în momentul de față.Eu sunt operat de șold drept din 2017 iar de ligamentoplastie la genunchiul drept din 2019.Mentionez că nu am voie sa fac efort si sa ridic urmînd să fac următoarea operatie de șold cu protezare dar fiind una dintre cele mai complexe.Ce pot face pt a obține un grad de handicap trebuie sa fac contestație?

      • Bună ziua!

        Am un băiețel de 2ani și 6 luni( operat de craniostenoza complexa, suferind de o boala rara- Sindromul Crouzon, care a primit acum 9 luni un certificat de handicap cu grad accentuat. La comisia de evaluare mi s-a comunicat ca la reevaluarea de un an de la acordarea gradului copilul nu se mai încadrează pentru obținerea gradului de handicap deoarece în România nu sunt copii declarați cu acest șindrom. Aș avea vreun câștig de cauză dacă depun contestație?

    • Stimata doamna, ati prezentat comisiei o evaluare a degenerarii cognitive, un raport de la neurolog, de la un psihiatru si un CT? Ce scor a obtinut la evaluarea cognitiva? Daca scorul este mai mic de 9 aveti dreptul la insotitor, daca nu ….

      • Bună ziua În 2017 am fost operat de cancer stomac Gr 3/4 gastroctemie totala dlevtotemie totala Am primit handicap 4 ani după care în al cincilea an mi-a venit că nu mă incadrez.

        • Buna seara !Mamei mele i s-a amputat un picior si a obținut un certificat de încadrare in grad de handicap 2 accentuat permanent fără însoțitor .,Daca acționez in instanța pentru obținerea gradului cu însoțitor credeți ca am șanse ?Va mulțumesc anticipat !

      • Am primit pentru soacra mea diagnosticul grav cu asistent personal ,iar de la Primărie îmi spune că nu au locuri pentru a mă angaja ,ce pot face că îmi spune sa aștept până când voi merge la următoarea comisie adică în 2025.E legal ce fac ei unde ar trebui sa merg pentru intra in dreptul meu de asistent.

    • Buna seara, am facut un dosar de handicap pentru mama mea (80 de ani, cu insuficienta cardiaca gr.III+alte boli…nedeplasabila )care a fost incadrat la gradul de handicap usor. Astazi am fost in audienta la presedintele comisiei de evaluare ca sa contest dar a incercat sa ma convinga ca legea admite ca handicap doar situatia cand acesta este congenital sau doar daca este acesta este dobandit pana la 20 de ani(?!!!). Maine este cea de- a 30 zi in care as mai putea contesta aceasta incadrare . Ce trebuie sa fac?).Va multumesc frumos!

        • Bună seara.Mama are alzaimer ,a primit decizia grav fără insotitor deși ea nu mănâncă ,nu este autonoma este la pampers .Am făcut contestatie către comisie DGASPC am trimis nenumărate mailuri și acum am fost programata în audienta la D-na președinte DGASPC. Întrebarea mea este …am șanse sa primesc insotitor pt.mama s-au doar prin instanta judecătorească se poate ajunge la un răspuns favorabil? Va mulțumesc

      • Bună seara am certificat de handicap din 1992 cu gradul 2 ulterior boala sa agravat sunt cu rinichi unic chirurgical,cu citostoma suprapubiana definitiv inoperabil din cauza diagnosticul cu BPOC ,cord pulmonar cronic compensat, fibroza pulmonara interstițială difuză,bronșectazii de tracțiune bilateral supra infectat, insuficienta respiratorie cronica acutizată BPOC stadiu 4 hold clasa de risc E oxigenoterapie la domiciliu și portabil,adenom de prostată, retenție cronica de urină,stare după nefrectomie dreaptă pentru malformație congenitala,antecedente vechi,rectoragii repetitive,micropolic colonic extirpat boală hemoroidală am cerut trecerea în gradul 1 pentru reevaluare mi sa comunicat că numai persoanelor care stau la pat li se acordă,țin să menționez că din cauza citostoma stau in pampers, trebuie să schimb sonda la 4 săptămâni ambulatoriu necesit ajutor de transport pe o rază de 38 km dus și invers merg cu oxigen portabil numai la consultații ce mă învățați să fac am vreo șansă să mi se acorde Gr 1 ?

    • Bună ziua, sunt în aceeași situație,ma puteți ajuta? Ați făcut contestatie,ce a- ti rezolvat?

  4. Pot sa spun ca nu îmi este straina aceasta situație și înțeleg gravitatea hotărârii studiez anul doi in line in Londra Health and social care și chiar subiectul Assessmentului e despre Alzaimer cum sunt legile acolo și cum sunt tratati oamenii bătrânii in general minunau cei cu handicap e diferența de la cer la pământ .Trist foarte trist pt sărmanii noștri bătrânii și nu numai !

  5. Bună ziua. Am și eu o mica problema. Socrul meu a avut un accident vascular în anul 2016. În primul an nea chemat la comisie din 6 în 6 luni. După nea dat pe un an, după pe 2 ani și acum tot din an în an. Ne cheamă la revizuire de la pshiatra și pshilog. De ce ne mai tot cheamă și nu ne da decizia definitiva dacă al are același grad de handicap grav cu asistent personal. Nu se ridica din pat. Este imobilizat la pat. Abia nea venit decizia și am vrea sa o contestam. Pana la 28 ianuarie trebuie sa depun contestația. Ma puteți ajuta. Mulțumesc frumos

  6. Buna ziua, in nov. 2019, am suferit o operatie de pneumonectomie stanga, find diagnosticat cu tumora maligna la bronhia stanga. Comisia de evaluare m-a Incadrat in grad de handicap accentuat, iar la urmatoarea evaluare am primit grad mediu. Va rog sa-mi spuneti, daca fac contestatie pt mentinerea primei evaluari, as avea castig de causal. Multumesc.

  7. Buna ziua !

    Va urmaresc cu drag pe canalul de YouTube si pe la tv .

    As vrea sa va intreb : Ce sanse am ca persoana cu Handicap sa fie cu succes contesatia facuta la Certificatul emis pe data de 12/01/2021 emis de Comisia de Evaluare ?
    Intreb acest lucru pentru ca din anul 2010 am fost incadrat cu Indemnizatie de Insotitor pana in anul 30/12/2020 ,faptul ca gradul de handicap a fost modificat .
    Astazi la curtea de apel am depus contestatie cu documente care atesta faptul ca am fost cu gradul I cu indemnizatie .
    Am depus si noul Certificat de Grad emis si cele doua care atesta ca am fost cu gradul I .
    Am solicitat in scris pe email la SECRETARIATUL COMISIEI DE EVALUARE
    A PERSOANELOR ADULTE CU HANDICAP sa imi rapunda pe ce noi criteri sa modificat gradul ,insa nu am primit raspuns favorabil de la ei .
    Intrebarea vine acum : De ce gradul a fost schimbat , si nu am fost pastrat ca inainte din anul 2010 ?
    Va multumesc din suflet pentru un raspuns favorabil !

    • Buna ziua! Va multumesc frumos pentru mesaj. In mod normal nu ar trebui sa fie facuta nicio greseala cu privire la persoanele cu handicap ci ele sa fie primele protejate. Din nefericire se fac tot felul de erori si apar tot felul de probleme si eu consider aici ca ati putea sa faceti o actiune in instanta. Cu bine , av. drd. Cuculis 0722298011

  8. Buna ziua! Tatalui Meu I s-a schimbat gradual de handicap,si I s-a dat permanent care nu e normal pentru el, dar au trecut deja acele 30 zile, vreau sa stiu daca se mai poate face contestatie.

  9. Buna seara va rog frumos am și eu o întrebare am depus actele medicale pentru a fi încadrat in grad de handicap și mi-a venit răspunsul ca nu m-a încadrez in nici un grad de handicap precizez ca de la virsta de 7ani am avut un accident și nu văd cu ochiul sting pentru aceasta am fost declarat in 1984 inapt serviciul militar eu din 1984 am lucrat 26 de ani și am virsta de 55 ani ce pot sa mai fac?Va mulțumesc frumos

  10. Domnule avocat am și o întrebare am întrebat la handicap MEHEDINTI daca boala BPOC se încadreaza la handicap și mi-a spus că mă încadrez am facut dosarul am fost comisie șib nu mi-a dat nici un grad în contestul că am și contracetator de aer. Aș vrea să știu nce pot face fac o contestatie nu stiu ce fac. Vă mulțumesc.

  11. buna seara am o intrebare cu privinta la o persoana diagnosticata cu gradul de handicap cu cod boala F71 F91 F92 TIP HANDICAP GRADU 5 Mental este ceva normal sa fie in libertate tinand cont ca are anumite simptome in care se vede ca are pierderi de memorie si nu este in stare sa decida cea ce este bun adica sa faca diferenta intre bine si rau si mai are si crize in care isi pierde cunostinta este normal sa fie liber si fara sa aiba cineva grija de el in permanenta si sa ii spuna ce sa faca sa aiba un insotitor sa nu mai zic ca la nelegiuiri ii merge minte cea ce face este cam in afara legii

  12. Bună ziua! Mă numesc Bulai Elena,sunt diagnosticată cu neoplasm bronho pulmonar, cu Metastaze la oase și măduva osoasa. Am avut certificat de handicap grad accentuat din2020 până în martie 2021,când am redepus dosarul pt.reevaluare.Am fost trecută la grad mediu. Vreau să fac contestație, Mă puteți îndruma,sfătui? Vă mulțumesc!

  13. Buna ziua,
    Astazi am primit certificatul de incadrare in grad de handicap a socrului meu. Socrul meu este pe pat, trebuie ajutat, nu mananca singur iar certificatul de handicap este icadrat la grav fara insotitor. Sotia mea a trebuit sa intre in concediu fara plata sa poata avea grija de tatal ei. Va rog sa ma indrumati ce pot sa fac sa obtin incadrarea in rad de handicap grav cu insotitor, deoarece este real ca noi trebuie sa angajam pe cineva sa fie in permenenta cu socrul meu. Va multumesc

  14. Bună ziua! Am depus un dosar pentru obținerea unui certificat de handicap și mi s-a respins deoarece, considera comisia, nu ma încadrez. Menționez ca am fost operata în 2020 de neoplasm mamar (sector) și mi-au fost extirpat 7 ganglioni limfatici, un ganglion având microcelule tumorale.Pe lângă aceasta afecțiune mai am și trombofilie ereditara. Menționez ca am 44 de ani. Spuneti-mi , va rog, dacă voi avea câștig de cauza în cazul în care voi contesta decizia Comisiei. Va mulțumesc!

  15. Buna ziua. Soțul meu suferă de insuficienta cardiacă cronica NYHA 3 are 2 infarcturi montate 3 stenturi si nu i s-a acordat nici un grad de handicap. Mentionez ca ÎCC NYHA 3 este in lista afecțiunilor cu grad de handicap accentuat conform ordinului. 762 din2007. Va multumesc.

    • Bună ziua,dacă am câștigat în instanță schimbarea gradului de handicap din mediu în accentuat în cât timp trebuie să-mi trimită noul certificat?
      Mulțumesc!!!

        • Buna ziua! Si eu am castigat in instanta acum o luna grad de handicap accentuat, nefiind incadrata in niciun grad initial. Am fost astazi sa depun dosarul pentru prima revizuire, cea de 1 an. Credeti ca se poate emite noul certificat cu neincadrare in grad de handicap, cum l-au emis pe cel initial? Adica decizia judecatoreasca este valabila pana la revizuire? Mentionez ca din cauza unei boli autoimune (colita ulcerativa) mi s-a scos tot colonul si am o ileostoma definitiva, pe viata. As aprecia foarte mult daca mi-ati putea raspunde! Numai bine!

  16. sa constatat ca tatal meu este imobilizat la pat si instanta a respins ca nefondata contestatia deoarece expertul care a efectuat expertixa medico legala a omis acest lucru cu intentie….ce este de facut..?? am documente medicale care atesta boala care o are si au fost puse ca proba iar instanta a dat raspunsul acesta… ca se mentine gr 2 deoarece medicul respectiv a mentinut acelasi gr de hadicap…..omitind faptul ca acea boala grava reumatismala spondilita ankilozanta stadiu 4 cel maI GRAV GRAD DIN TABELUL care este adms ca si grad de hadicap deoarece persoana res[ectiva este dependenta de insotitor si n se poate ingriji singura….

  17. Buna ziua! Va adresez si eu o intrebare. Am certificat de handicap permanent de 7 ani grd.accentuat, si am primit prin posta cu confirmare de primire o hartie pentru reevaluare . Am refuzat hârtia. Este legal sa primesc după 7 ani o reevaluare?? Handicap pe psoriazis. Multumesc!

  18. Bună seara,sunt nepoată doamnei Dănac Valeria.
    Rugămintea mea la Dvs. este să mă ajutați,a primit certificatul de handicap cu grad grav fără asistent personal,întrebarea mea este:cum poate să se descurce dacă are demență,nu stie să-și ia medicamentele,are epidepsie,cod boală:(479,373,368,453,462),are tulburare depresivă,3 accidente vasculare repetate 2013-2015-2017,operată de tunel carpian la mana dreapta,urmează alte două operație la ambele picioare,medicii specialisti au dat referate corespunzătoare de ajutor supraveghere permanentă,rugămintea mea este să mă îndrumați să aibe asistent personal sau social!
    Vă mulțumesc anticipat!
    Vă rog din suflet să-mi răspundeți!

      • Bună ziua! Soțul meu a avut un accident casnic cu o căzătură de pe scară cu fractura de coloana,la L1,in urma căruia a rămas cu vezica neurologica și incontinență fecală,cât și cu o paraplegie a picioarelor(partea din spate cu călcâiele nu le simte)dar se poate deplasa cu grijă,dar nu se poate îmbrăca , spăla singur.Pana in 10 martie am fost asistent personal iar acum la reevaluare,nu a mai primit decât grav,fără asistent personal,dar la el nevazandu-se nici o îmbunătățire de anul trecut.Mentionez că având vezica neurologica ,facem cateterizare intermitenta la 3-4 ore(o face și singur,dar de multe ori e foarte obosit,iar cateterizare trb făcută cu precizie ,nu poate ,trebuie sa o fac eu)și având incontinență fecală,face pe el având nevoie de spălat și schimbat ,nu poți lăsa un om,de 57 de ani câteva ore cu pampers murdar!(menționez că mental nu sunt probleme)Când am fost la comisie,i s-a spus,pai sunteți mai bine,d-nul Dumitru,dar la el nu exista nici o îmbunătățire,neurologica,doar că merge mai bine,sprijinit de mine,de cele mai multe ori,având în vedere că merge la recuperări,la medici!Am primit cu data de 15 martie,decizia de handicap grav!Putem face contestație?Avem nevoie de avocat?Oare avem vreo șansă?

        • Maine am proces cu zi.au cerut de la anph.tata are neoplasm bronhopulmonar.acum sa vad ce aic.are certificat doar grav fără asistent

  19. la data de 16.06.2021, prin corespondență am primit certificatul de handicapincadrindu-ma in gradul de handicap mediu cu anexa acestuia ,cât și programul individual de reabilitare și integrare socială. După consultarea ducumentelor am constatat faptul că există bănuiala rezonabilă că dosarul prezentat nu a fost evaluat complet. Din anexa certificatului,dar și a programului de reabilitare, am constatat că evaluarea s-a efectuat pentru un singur cod de boală ,respectiv C64(tumoară malignă a rinichiului), iar in program la acțiuni medicale este menținat ca asistență medicală doar spre oncologie,ori eu la dosar am depus și documente în vederea evaluarii psihiatrice fiind diagnosticată cu tulburare depresivă,episod depresiv sever psihotic (extras din Lista Tabelară a Bolilor ICD-10-AM -F32.3 Episod depresiv de grad sever cu simptome psihotice.Episodul depresiei, așa cum este descris în F32.3 , dar cu prezența halucinațiilor, iluziei, retardării psihomotorii sau a stupoarei, atât de pronunțată încât activitatea socială obișnuită este imposibilă. Există un pericol pentru viață din cauza încercărilor de suicid, a deshidratării sau a foametei. Halucinațiile și delirul pot sau nu să corespundă dispoziției. Episod singur :. depresie semnificativă cu simptome psihotice. psihoză depresivă psihogenică. Depresia psihotică.)
    , D-Z, HTA, conform referatului medical întocmit de medicul specialist.
    sunt sanse de cistigare a contestatiei si emiterea unui nou cerificat pentr handicap accentuat?

      • Bună ziua.Am un copil cu autism și tulburări hiperchinetice, de la vârsta de 2 ani a fost diagnosticat și a fost încadrat la gradul grav cu asistent personal,luna aceasta mi.au zis ca nu se mai incadreaza decatvla accentuat..
        Lăsând toate actele la dosar eu ca mama fiind singura .care ma ocup,încredințat prin hotărâre judecătorească tatăl având drept de vizit.si obligat la pensie alimentara.
        Cei de la comisie spunând ca nu se încadrează la handicap grav .au zis ca trebuie sa întru în șomaj.
        Astăzi făcând șomajul 887 lei pe luna trebuie sa fac terapie cu el incontinuare.
        Menționez copilul are 8 ani și eu fiind singura care am grija de el .

  20. Buna ziua! Asa avea si eu nevoie de sfatul dvs. Am un baietel in varsta de 3 ani ( va implini saptamana viitoare) si care anul trecut la varsta de 1,6 ani a fost diagnosticat de psihiatru cu elemente de spectru autist. Ni s-a recomandat sa mergem la o evaluare si la CSM Sibiu in vederea emiterii unui certificat de handicap. Cei de acolo au zis ca nu are nimic, este doar retard mental usor si am primit certificat cu grad mediu. Noi am facut in continuare investigatii deoarece se vedea ca e o problema si am primit din 2 locuri diferite acelasi diagnostic de TSA. Am inceput terapii atat la centru cat si in privat, iar cand ne-am dus anul acesta la CSM pt certificat cu toata documentatia stransa in decurs de un an, mi-au zis acelasi lucru, retard mental usor. Fiind nemultumiti, am ajuns la CSM Cluj, unde am primit diagnisticul de TSA F84, retard mental usor F70, retard in aparitia si dezvoltarea lumbajului expresiv F80.1. Cu toate acestea, cei de la DGASPC au considerat ca minorul nu are nevoie de insotitor, certificatul fiind emis cu grad II accentuat in data de 23.06.2021. Toti cu care lucram, terapeuti, psihiatru, psihologi, asistent social, ne-au spus ca autusmul se face uncadreaza la grav cu insotitor. Am inteles ca contestatia se depune prima data la DGASPC in termen de 30 zile, iar in cazul in care raspunsul nu este favorabil pt noi se ajunge in instanta. Puteti sa-mi spuneti mai exact, cum trebuie procedat? Model dvs de contestatie se poate aplica si in caz nostru?
    Va multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri.

  21. Bună ziua. In 14.iulie 2020 am primit certificatul nr.2391 de încadrare în grad de handicap accentuat.Azi am primit certificatul de încadrare în grad de handicap mediu. Vreau sa- l contest, dar nu știu unde și cum să procedez. Menționez că in 2019 mi-a fost montate 4 baypas-uri la spitalul Agripa Ionescu din Balotești, iar în 2021 am avut 2 AVC-URI ischemice și deci 2 internări la spitalul Obregia din Capitală și alte intervenții medicale. Mă iertați pentru disconfortul creat de acest email. Cu stima, Ilie Popa, telefon 0762.416.720. Zi plăcută vă doresc.

    • In legătura cu legea 153/2017,art22,am întrebat la serviciu ,la birou financiar ,și mi a zis ca doar bugetarii primesc sporul acordat conform articolului!Dar oare aici nu se face cumva discriminare?Multumesc!

  22. Bună ziua. In 2020 am avut grad de handicap accentuat. În 2021, Comisia medicala din sectorul 4 mi-a dat handicap Mediu. Nu știu cum să-l contest. Mă puteți ajuta. Cu respect Ilie Popa

    • Buna ziua,
      Numele meu este Adriana, am si eu o intrebare legat de o persoana cu handicap Grav ( dar comisia a decis fara insotitor) este vorba de o bolnava psihic cu schizofrenie paranoica ( 30 de ani are aceasta boala) Doctorii psihiatrii au spus clar ca este nu trebuie lasata singura nesupravegheata.
      Ce as putea face sau cum pot face o contestatie Judiciara?
      Va multumesc, cu respect Adriana

  23. buna ziua ,AM fost operata de tiroida in decembrie 2019 ,in februarie 2020 am primit rezultatul histopatologic cu ctumora maligna a tiroidei .Am facut terapie cu iod,Am depus acte pentru obtinerea certificat de handicap si pe data de 11.08.2020 am primit raspuns .Am primit grad de handicap accentuat cu termen de revizuire iunie 2021, anul acesta am depus acte pentru prelungire dar am primit raspuns exact pe 24.08.2021,data pana la care a fost valabil cel din 2020 si raspunsul a fost ca nu ma incadrez in nici un grad de handicap cu toate ca am depus la dosar toate actele medicale cerute.codul de boala este acelasi C73 dar nu mai am handicap, Anul trecut a fost tip de handicap SOMATIC, este posibil asa ceva sau este o greseala ,ce ma sfatuiti. am depus acte pentru pensie pe caz de boala astept decizia, multumesc astept raspuns

    • Buna ,am soțul bolnav de schizofrenie paranoida ,am fost la comisie și la încadrat în gradul grav fara însoțitor.el avânt o tentativa de suicidere,a dat foc la grajd,umbla prin curțile oamenilor.a trebuit să renunț la munca sa stau cu el.vreau sa fac contestație pt însoțitor,credeți că voi reuși? mulțumesc

  24. In 2020 am primit certificat cu grad de handicap accentuat, in urma unei tumori maligne a tiroidei extirpata in totalitate si a terapiei cu iod. In 2021 nu am mai primit niciun grad de handicap pe motiv ca nu ma incadrez, codul de boal ramanand acelasi.
    Am primit certificatul in 24.08.2021 iar termen de contestatie am 30 de zile.
    Pentru a contesta acest certificat ce trebuie sa fac ?

  25. Buna dimineata,
    De la Brasov va deranjez cu rugamintea de a ma ajuta in clarificarea unei situatii legata de un certificat de handicap. Matusa mea, in varsta de 84 ani, de un an diagnosticata cu dementa severa, care nu se ridica din pat, a primit decizia de incadrare in grad de handicap fara insotitor, cu toate ca un medic neurolog si unul psihiatru, au trecut in scrisorile medicale , acel scor MMSE ca fiind 6( ceea ce inseamna ca ar avea nevoie de asistenta institutionalizata). Cum pot cei de la comisie sa decida ca nu are nevoie de insotitor, cand 2 medici i-au dat grad maxim la acest scor. OAre ar putea apartinatorul sa conteste acest certificat?

    Multumesc anticipat

  26. Buna ziua am si eu un copil cu handicap boala se numește stargard a avut certificat de handicap grav cu asistent maternal acum daca a făcut 18 am fost La comisia nu i-sa mai dat grav si i-sa accentuat va rog
    frumos puteți spune și mie cu sa procedez

  27. Buna ziua domnule avocat,

    Mamei melei i s.a refuzat dreptul la asistență socială. Nu a fost incadrata în niciun grad handicap, avand în vedere că e în scaun cu rotile, cu ruptura femur operată coxatroza stadiul 4 inconștiența urinara si alte boli asociate bătrîneții. E, pur și simplu, legumă. Total dependentă de altă persoană. Sunt revoltată, știu că nu este singurul abuz. Suntem din Pitești. Cum putem contesta decizia? Mulțumesc!

  28. Bună ziua, domnule avocat!
    Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns.
    Mama mea a fost diagnosticată cu demență senila mixtă vasculară, moderat/severa, cu Scor GAFS 20 și MMSE 10.
    Decizia de încadrare în grad de handicap a fost de grad accentuat in anul 2020 cu reevaluare in 24 de luni și după o cerere de reevaluare în 2021, datorită deteriorării accentuate a stării de sănătate psihica a mamei, comisia a decis încadrarea în același grad de handicap, accentuat, nerevizuibil și permanent. Precizez că evaluarea de către Comisia superioară de evaluare a fost făcută telefonic (motivând-se Pandemia), ea ne fiind transportabila.
    Întrebarea mea este dacă eu, în calitate de fiică și de îngrijitoare a ei pot sa contest Certificatul sau cine îl poate contesta, ea nefiind capabila să o facă. Are nevoie de supraveghere și îngrijire permanentă.
    Vă mulțumesc și aștept răspunsul dumneavoastră!
    Cu respect, Florentina E.

  29. Buna seara! Tatal meu a primit grad de handicap grav cu insotitor incepand cu oct 2019 si pana la inceputul acestui an. Acest grad a fost stabilit dupa transplantul de ficat din 2019 luna oct. Analizele sale pe partea aceasta s-au imbunatatit dar afectarea neurologica in urma bolii de 15 ani nu, din contra. Anul acesta, in urma depunerii dosarului, a primit grad de handicap accentuat. Pe 13 ian expira termenul de depunere a contestatiei. Primaria comunei unde locuieste tata spune ca trebuie contestatie depusa la DGASP Ilfov. Mentionez ca la dosarul acesta a fost atasata evaluarea psihologica de la neurolog cu urmat scoruri: Barthel 13/20; ADL: 5;IADL 0/8 Ar mai trebui la contestatie adaugate alte documente sau e de ajuns sa pun dosarul depus initial? Va multumesc anticipat!

    • Bună ziua, domnule avocat!
      Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns. Soțul a suferit în 2016 ianuarie un traumatism cranian .De atuncea are epilepsie, afazie motorie ( nu poate vorbi, citi și scrie), comunicăm cum putem. În 2016 noiembrie am fost la evaluare a fost încadrat în grad accentuat. Cu codul G40, G81. Doi ani am fost anual evaluați primind același grad, cu aceleași coduri. În 2018 au schimbat codurile în S02, Y04, G81 și eram încadrați în același grad, am primit pe doi ani certificatul. În 2020 evaluarea să făcut telefonic am rămas cu aceleași grad dar coduri diferite Ș02, G83, iar pentru doi ani.
      Anul acesta am primit certificatul cu grad mediu, dar codurile sunt acele G 83, S02.
      Vreau să depun contestație, în primul rând pentru că bolnavul e în aceeași stadiu, epilepsie, afazie motorie ect. Din ce motive au schimbat încadrarea în grad, nu apare codul G40 a epilepsiei. Menționez că la expertiză medicală pentru pensie de boală umblăm anual, de 6 ani apare aceleași coduri S40, G40, G83.
      Întrebarea mea este avem șanse în urma contestației să fie încadrat iar în gradul accentuat?

      • Buna ziua. Sigur ca da. In instanta atunci cand atacati un certificat de incadrare in grad de handicap se verifica in primul rand codul de boala si unde se incadreaza dar mai ales situatia bolnavului in context sau. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

  30. Bună ziua. Am un băiețel de 11 ani , cu boala osteogeneza imperfecta ., suferind de modificări ale sistemului osos. Am primit de la spitalul Grigore Alexandrescu încadrarea în gradul I cu însoțitor, pe o perioada de 2 ani , iar comisia de evaluare handicap nu vrea sa îmi dea gradul și valabilitatea acestuia. Ce este de făcut?

  31. Buna ziua pana anul asta recent am beneficiat la fetița de grad 1 handicap grav din cauza bolii-talasemie nespecificată,sferocitoza ereditară..in urma unei operații de splina analizele o parte din ele au revenit cât de cât la normal…Am mers la comisie pentru reevaluare dar acolo ni sa spus chiar dacă are aceste boli pe certificatul de la medicul specialist fata nu se mai poate încadra in gradul 1 ci gradul 3…Va rog sa îmi Spune-ți dacă este normal ca o comisie sa se ia după reZultatele analizelor care la ea oscilează și nu ia in considerare ce e pe certificatul de la medicul specialist

  32. Buna ziua, am băiatul care a împlinit 18 ani și a avut până acum gradul grav având autism, acum ia luat gradul și la trecut cu grad accentuat. De ce ? Dacă a împlinit 18 ani înseamnă că ia dispărut boala ? Vă rog frumos să-mi spuneți ce trebuie să fac.

  33. Buna seara! Am un baietel de 4.5 ani cu autism, anul trecut a fost emis certificatul cu caz grav, anul acesta il vor emite caz mediu, fara insotitor, in conditiile in care el nu se imbraca/dezbraca singur, face pe el, iar propozitiile sunt un fel de puzzle la el, mi se pare inadmisibil ca un copil la varsta lui care nu se descurca singur sa nu beneficieze de insotitor. Ce pot face? Multumesc

    • Buna ziua, aceeasi veche problema cu insotitorul si imi pare tare rau ca treceti prin asemenea situatii in conditiile in care le aveti deja ingreunate prin prisma afectiunii amintinte. Din pacate trebuie sa mergeti cu certificatul in instanta pentru a contesta incadrarea data de catre comisie. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

  34. Bună ziua! Sunt încadrată în grad de handicap accentuat. Am încadrare definitiva și nerevizuibila, asa scrie pe act. De curând am primit o adresa de la dgasp sa ma prezint cu acte medicale pentru evaluare la comisia pt încadrare în grad de handicap. E legal? Ce sa fac?

  35. Bună seara mă numesc Șomănescu Sorina Luminița și sunt diacnosticată cu Boală chron de 2 ani am fost indrumată de către doctorul specialist să fac dosar de încadrare în grad de handicap am primit decizia unde mi se spune că nu mă încadrez in niciun grad cu toate acestea eu am tratamentul pe toată viața mă puteți lămuri de refuzul celor de la handicap. Mulțumesc

  36. Buna seara! Unchiul meu a fost recent incadrat in grad de handicap accentuat, desi are amputat un picior si nu se poate deplasa singur, nici macar cu carje. Cei de la primarie i-au trecut in acte ca se poate deplasa cu carje, in timp ce medicul i-a scris ca este caz grav. Cum as putea sa vad ce acte au fost depuse la dosarul lui, intrucat el este la tara si toate documentele le-a depus la Comisie? Ce as putea sa fac? As dori sa contest decizia.

  37. Buna ziua
    Un sfat as dori si eu. Sotia este diagnosticata cu SCHIZOFRENIE CRONICA PARANOIDA, avand gradul 2 cu handicap, fiind trecut ca GRAV, am cerut redeschiderea dosarului deoarece are nevoie de insotitor. Este o problema deoarece are nevoie de supraveghere continua. Am solicitat celor de la COMISIE, sa fie schimbat gradul si sa beneficieze de INSOTITOR, ceea ce nu s-a intamplat, comisia considerand ca ese poate descurca si singura. Tinand cont de boala care o are si de gravitatea situatiei, as dori sa ma sfatuiti cum sa procedez in cazul in care fac contestatie. Va multumesc anticipat.

  38. BUNA ZIUA! MAMA MEA ARE ALZHEIMER SI DEMENTA DIN 2018, IN 2020 I AM FACUT PRIMA DATA DOSARUL PENTRU PENSIA DE HANDICAP, A FOST INCADRATA LA GRAD ACCENTUAT, ACUM IN 2022, AM RENOIT DIN NOU DOSARUL, DAR CU TOATE ACTELE DE LA PSIHIATRU, PSIHOLOG SI ASISTENTA DE LA PRIMARIE CERTIFICATUL DE HANDICAP I L A DAT TOT CU GRAD ACCENTUAT, IN CONDITIILE IN CARE EA A PLECAT DE 2 ORI DE ACASA, NU ISI GATESTE SINGURA, NU SPALA, NU ISI I A MEDICAMENTELE SINGURA, EA TOT TIMPUL TREBUIE SA STEA CINEVA CU EA. CUM POT SA FAC PENTRU A BENEFICIA SI EAA DE GRAD DE FANDICAP CU INSOTITOR. ABIA POATE MERGE, CATEODATA NICI NU POATE VORBI, NU ISI MAI CUNOASTE COPII, NEPOTII. MULTUMESC

  39. Buna ziua ! Mamei mele i s – a refuzat dreptul la asistenta sociala fiind netransportabila și mai bolnava ca și anul trecut ca numai un an o avut drept la asistent social ,nu știu motivele și cum fac contestație ce acte îmi trebuie?Va Multumesc și aștept un răspuns

  40. Bună ziua,numele meu este Iliescu Mariana,am fost diagnosticată cu o tumoră malignă sîn și adenopatii axilare ,in urmă cu trei săptămâni am suferit o intervenție chirurgicală în urma căreia mi-au scos ambii sîni și ganglionii din axila stîngă.Ieri mi-a venit decizia de la comisia de evaluare a persoanelor cu handicap în care s-a hotărât că eu M-aș încadra în gradul 3(mediu) de handicap în contextul in care eu nu îmi pot folosi mîna stîngă și am nevoie de cineva în permanență să mă ajute .Cum trebuie să procedez?Vă mulțumesc anticipat.

    • Dacă mi-a fost oprit handicap accentuat gradul 2 permanent timp de 10ani am fost internat la spitalul județean Timiș comuna Jebel unde mi sa sistat ajutorul de d handicap pe timpul șederii unde țin să precizez că ceilalți primeau i-ar eu am fost înștiințat că nu are judetul cum să de-a ajutorul de handicap accentuat in afara lui unde am fost internat la spitalul din comuna Jebel jud Timiș . țin să menționez faptul că nu Am beneficiat de ajutorul de handicap accentuat pe timpul șederii în spital,rog am bine voii această inshtintare de aluat atitudine de am soluționa problema pe cale amiabilă subnumit,

      • Buna ziua
        Anul trecut am fist diagnosticat cu ciriza hepatica. Lichid in pericard si in pleura
        Iar din cauza diabetului ce il aveam de peste 10 ani anul acesta am facut neuropatie diabetica in irma caruia am suferit ampitstie deget 2 picior drept si ampuyatie deget 1 si 2 picior stang si angioplastie la ambele picioare pentru vascularizare
        Am boala cardiaca ischemica si la revizuirea de pensie de boala am fost trecut din gradul 3 in gradul 2 iar la comisia de handicap am fost trecut definitiv cu handicap usor
        Am inaintat la tribunalul piatra neamt o cerere de chemafe in judecata pentru anularea la decizia comisiei impreuna cu cererea am depus copii ale actelor medicale cd le-am prezdntat comisiei
        Intrebafea mea este daca am sanse de castig la proces eu si la ora actuala merg anutat de carje
        Mentionrz ca din motive materiale ma voi reprezenta in instanta singur

  41. Buna ziua! numele meu este NEACSU VICTORITA si sunt purtator de proteza auditiva BAHA. In data de 13. 05. 2022, am depus actele pentru obtinerea unui certificat de incadrare in gradul de handicap. In data de17.06. 2022, am primit notificarea cu respingerea dosarui pe motiv ca nu exista acte de la varsta de 26 de ani. Ce sanse am daca fac contestatie ? Multumesc!

      • Buna ziua. Din anul 2008 Sufar de insuficienta cardiaca nyha 3, CMD nonischemica, purtator de defribilator, insuficienta renala cronica std 3. Astazi 06.09.2022 mi-a fost adus prin posta certificatul de handicap cu grad mediu. Concluzia comisiei a fost ca bolile cardiace daca nu sunt din cauza congenitala sau are debutul pana la 26 ani nu se incadreaza in criteriile de handicap. Totusi conform criteriilor aprobate prin ord. 762/31.08.2007 MMFES si nr 1992/19.11.2007 al MSP cap IV lit A/I pct 1 si 3 ar fi trebuit sa fiu incadrat la grad accentuat. Intrebarea mea este: in caz de contestatie, considerati ca as avea castig de cauza?

  42. Am fost incadrat cu handicap usor cu toate ca la cabinetul xe exoertiza medicala am fost trecut din grad 3 in grad 2 cu incapacitate totala de munca la tribunal daca fac contestatie pot sa ma reprezint singur? Ca nu imi.permit sa angajez un avocat

  43. nr de telefon indicat de dvumneavoastra nu este disponibil. ma interesa sa stiu daca este coracta respingerea dosarului pe motiv ca boala a aparut dupa varsta de 26 ani asa cum a motivat comisia .multumesc

  44. Cum pot să fac contestație la certificat de hanticap. Fata mea are mixedem congenital din naștere, dificienta mintala medie asa o decis comisia q 49 si scor GAFS 20. Pe referate scrie că are nevoie de supraveghere permanentă este incapabila de autoingrijire si comisia io dat gradul GRAV fără insotitor. Ea de la virsta de 2 ani si pîna la împlinirea vârstei de 18 ani asta fiind acum doi ani 2020 a vut grav cu asistent personal.

  45. Salut, Tatal meu cu AVC acum 1 an a primit
    Handicap accentuat. cod 169.G82.
    Merge sprijinit dar si in carja/cadru.
    oare este corect ?
    CIne poate sa ma lamureasca , am multe hartii mericale.
    Multumesc !

  46. Bună seara, sunt din Galați și as dori să contest respingerea dosarului de handicap al tatălui meu. Menționez că a avut cancer la rinichi , a făcut nefrectomie stângă și are metastaze la plămâni în tratament cu sutent.. Dosarul a fost respins și aș vrea să știu dacă poate să facă contestație. Perioada expira pe 20 februarie. Cât costă să contest?

  47. Buna!Ma numesc Alex Both , si va scriu de la Medias . Vin la dvs cu 2 probleme…

    1 – Am primit in 5 ianuarie de la postas, o hotarare de incadrare in grad de handicap din data de 26 decembrie 2022 ,in care sunt incadrat cu handicap accentuat. O data primit raspunsul ,fiind nemultumit de incadrarea primita , anul trecut in iulie imi expirase dosarul in care eram incadrad cu handicap grav cu insotitor ,am scris o plangere catre Ministerul Sanatatii si catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale…raspunsul de la ei l-am primit in 9 februarie 2023 ,pe email in care mi se zice sa fac contestatie in instanta…dar termenul de 15 zile a trecut…tin sa precizez ca starea sanatatii mele este mai rea decat in trecut…fiind imobilizat in scaun cu rotile…neputand sa fac nimic fizic ,nici cumparaturi…mancare…nimic…si sufar si de obezitate morbida , si insuficenta cardiaca clasa niha 3 , urmand sa ma inscriu pe lista de transplant…ce solutii am?personal nu am putut sa merg sa depun plangerea…persoana care ma ingrijea…a plecat fiindca nu am bani sa o platesc…si medicamentele mele ma costa 1500 lei cand am o pensie de invaliditate de 1150 lei…

    2 – Problemele cu pierderea capacitatii de a ma deplasa si problema cardiaca se datoreaza unui caz de malpraxis…in urma unei abdominoplastii din anul 2021…am facut o septicemie in spitalul privat in care am fost operat…am stat in coma 1 luna si 2 saptamani…si cand m-am trezit am realizat ca mi-am pierdut capaciatea de a umbla…nervul piciorului meu stang a fost distrus in proportie de 100% , de la jumatatea tibie in jos…nu pot sa fac miscarea de pedala ca sa pot umbla , nu simt piciorul , nu pot misca degetele…dupa septicemie am ramas cu o escara urata pe coapsa dreapta care mi sa vindecat dupa un 8 luni …care nu se inchidea deoarece sa uitat un tip de pansament inauntru ranii…dupa operatie si coma…am fost dus in franta de catre fratele meu si dus acolo la medici….ei au gasit toate astea…afectiunile de care va zic…si in septembrie 2022 am primit vestea ca singura mea sansa sa mai traiesc este sa fac transplant de inima…fiind instintat ca in opinia dumnealor, cei de la spitalul salpetrier din paris…mai am 3 ani maxim de trait… o gramada de probleme dupa septicemia…..

    v-am mai scris si pe whatsapp si am si sunat la dvs…si mi sa spus ca ma veti contacta…dar nu ma mai contactat nimeni…
    va rog,,,sa ma indrumati si sa ma ajutati daca puteti…domnule cuculis…

    cu respect si consideratie
    alex both

  48. Buna ziua! Sunt pensionar, anticipat parțial. Am boala cronica renală in stadiul V (terminal) și alte afecțiuni destul de majore(ICC, HTA, operație pe inima cu triplu baypass, etc).Sunt dependent de hemodializa iar șasele de transplant sunt scăzute din cauza afecțiunilor la inima.
    Am fost încadrat cu handicap grav fără asistent personal.
    Întrebarea mea este dacă am șansa sa obțin certificat handicap grav cu asistent personal(indemnizație de însoțitor), dacă contest decizia.
    Menționez ca pot sa mă deplasez singur, dar in anumite împrejurări îmi trebuie un insotitor.

  49. Sunt din Moldova,am fost încadrat în grad de învălurate gradul 2,in anul2015,in2022 mi sa luat gradul, Hernie mediană paramediană stingaL5-S1,proftuzii de disc L3-L4,L4-L5,modificări degenerativ distrofice,dereglări de statica,am contestat,apoi am dat în judecată,judecată să amînat,aștept pe 23 mai

  50. Am AVC in 2017-am sechele serioase. Pe Scara Barthel am un punctaj sub 100 puncte. Komisia refuză de 6 ani să-mi acorde gradul GRAV cu asistent personal. Am contestat gradul acordat de komisie în instanță. Aparent am câștigat procesele-4- în sensul că s-a dispus comisiei să anuleze certificatele. Comisia nu a anulat certificatele ci a făcut noi certificate-valabile pentru perioade/le ulterioare. Un skilod care luptă în instanță cu CJ-CECPAH nu are nici o șansă. CJ-CECPAH a considerat și a pretins instanței că doar comisia are drept de stabilire a gradului de handicap , art 85 din L448. Cred că am fost’’jucat’’ pe chițibușuri juridice. Aș mai ‚’lupta’’ un pic pentru dreptul meu la viață . Credeți că îmi puteți acorda sfaturi/consiliere?

  51. . Numele meu, Ilaș Fănică, Bârlad, tel 0770 356 723 e maill fan_ilas@yahoo.com
    Am AVC in 2017-am sechele serioase. Pe Scara Barthel am un punctaj sub 100 puncte. Komisia refuză de 6 ani să-mi acorde gradul GRAV cu asistent personal. Am contestat gradul acordat de komisie în instanță. Aparent am câștigat procesele-4- în sensul că s-a dispus comisiei să anuleze certificatele. Comisia nu a anulat certificatele ci a făcut noi certificate-valabile pentru perioade/le ulterioare. Un skilod care luptă în instanță cu CJ-CECPAH nu are nici o șansă. CJ-CECPAH a considerat și a pretins instanței că doar comisia are drept de stabilire a gradului de handicap , art 85 din L448. Cred că am fost’’jucat’’ pe chițibușuri juridice. Aș mai ‚’lupta’’ un pic pentru dreptul meu la viață . Credeți că îmi puteți acorda sfaturi/consiliere? CÂ cost o cnsilire ls dvs,? CĂT mă costo o reprezenare pri fima dvs??? AȘTEp răspuns.

  52. Am un handicap auditiv accentuat cu revizuire la 24 luni . Se poate cere revizuirea in sensul ca sa primeasc unul nerevizuibil , tinind cont de faptul ca boala este cauzata de o pareza a nervului auditiv , aceasta pareza fiind ireversibila ? Totodata nu are trecuta data la care a aparut , intrucit arhivele de la policlinica se pastreaza doar 15 ani , iar document care il am sa ateste boala este doar din anul 2000 . Se poate cere in instanta probarea cu martori a datei aparitiei bolii ?

  53. Buna ziua. Mama mea are certificat de handicap permanent nevazator dar intre timp as-a agravat starea mentala (avea semne destul de evidente de dementa) de altfel in raportul de la medicul de familie cand a fost la comisie era trecuta si dementa, dar s-a dat handicap doar pe ochi. Se poate veni cu completare la certificatul initial cu codul de boala de dementa, si care este procedura? Multumesc

  54. Bună ziua am și eu o întrebare anul trecut am fost cu soacra mea la comisie și iau dat certificat de handicap grav cu asistent personal ,după aceea am fost chemate la comisia anul asta și nea dat certificat de handicap accentuat nu nea mai dat cu asistent personal dacă fac contestați la comisia de handicap rezolv ceva sau mi-o taie de tot .Mulțumesc frumos

    • Buna ziua, inseamna ca s-a produs o eroare iar statul nu le corecteaza din oficiu asa ca o sa treabuiasca sa mergem in instanta de judecata si sa rezolvam situatia. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

  55. Buna ziua

    Numele meu este Petre Mihai îl am pe tatăl meu bolnav din 2012
    a făcut un avg si a rămas paralizat pe partea stânga din 2019 iau făcut certificat de handicap cu grad grav cu însoțitor anul acesta din nefericire pentru el comisia ia dat grad de handicap grav dar fără însoțitor problema este ca el nu poate face mâncare singur nu poate merge la cumpărături nu poate face curățenie si cu toate astea ii erau bineveniți acei bani pentru a plăti pe cineva sa îl ajute la treburile casnice si cumpărături certificatul a venit cu luna 09.2023 .Va rog sa îmi spuneți si mie daca ma puteți ajuta sa obținem acel ajutor de însoțitor . Va mulțumesc

  56. Buna ziua,
    Locuiesc in Bucuresti, sector 3.
    Am fost sunat de cei de la D.G.A.S.P.C. SECTOR 3 (Strada Codrii Neamțului NR. 4) in data de 02.10.2023 pentru a ma prezenta in vederea ridicarii certificatului de incadrare in grad de handicap.
    Va prezint un scurt istoric al situatiei actuale:
    Fiica mea, Stanciu Stefania Corina, in jurul varstei de 2 ani a fost diagnosticata cu o problema renala (malformatie congenitala, respectiv rinichi stang hipoplazic nefunctional nefrectomizat in 2008).
    Incepand cu anul 2008 am intrat in hatisul birocratic al emiterii certificatelor cu o perioada de valabilitate de 12 luni.
    Pe parcursul timpului, cetificatele emise au debutat cu :categorie de persoane cu handicap accentuat -cod handicap 2. Dupa o perioada de timp gradul a fost modificat conform deciziei comisiei la categoria de persoane cu handicap mediu – tip deficienta 2.
    In final dupa implinirea varstei de 18 ani si intrand la categoria adulti, gradul a fost modificat din nou la grad handicap USOR.
    Fac mentiunea ca starea de sanatate a Corinei nu a suferit modificari pe toata aceasta perioada (am scrisori medicale de la toate controalele medicala periodice cu o frecventa cel putin anuala). Doresc sprijin in vederea contestatarii in instata a ultimului certificat. Multumesc.

  57. buna ziua ,,,,sunt din constanta in anul 2021 cu diagnostic NEOPLASM MIELOPROLIFERATIV CRONIC, TROMBOCITEMIE ESENTIALA și MUTATIA GENETICA JAK2V617F pozitiv. trombocite peste 600.000…..mi-au dat grad accentuat
    anul 2023 acelasi diagnostic….m-au incadrat gresit laCAP.4.B.I.7 si mi-au dat grad handicap MEDIU.
    am facut contestatie la comisia superioara bucuresti…..ce ziceti am sanse????
    multumesc

  58. Buna ziua! Fetita mea de 2 ani s-a nascut cu o malformatie congenitala de cai aeriene pulmonare, Malformaţia chistică adenomatoasă pulmonară (MCAP).
    A fost operata la cateva luni deoarece pozitia sa incepea sa ii afecteze si mediastinul.
    A fost etirpata dar nu in intregime desi medicul a notat ca a fost extirpata total.
    Ce a ramas acolo acum se extinde odata cu plamanul… Acum o luna am fost sa sa depunem actele pentru incadrare in grad de handicap dupa ce cei de la dgaspc telefonic ne-au informat ca avem sanse si motiv sa depunem aceste acte. La evaluarea comisiei cand am mers cu copilul ne-au comunicat in schimb ca nu am avea motive si ne-au intrebat ce ne-a facut sa mergem acolo? ( cine ne-a zis sa mergem sa depunem acte ca ne-am califica?). Apoi ne-au citit din legile de incadrare si au spus ca ar tb chiar si pentru grade usoare sa aiba crize de respiratie ca sa poata fi luata in considerare. Si anumiti parametri la anumite analize pe care noua nu ni le-a solicitat nimeni. ( dna doctor de acolo mi-a spus cand am intrebat daca ar trebui sa le facem ca o data ce nu ni le-a cerut medicii nostri inseamna ca nu este cazul si sa nu ii spun eu medicului nostru ca le vreau ca o sa se si supere ca il invat eu pe el meserie…) Ne-au spus de asemenea ca ei vor indica neincadrare dar sa sun peste o luna sa vad daca comisia decide altfel in cazul nostru.
    Azi am sunat si mi s-a spus ca pot merge sa ridic certificatul de neincadrare la handicap.
    In plus, am avut cd-uri cu ct-uri si radiografii care mi s-au refuzat la depunerea dosarului pe motiv ca nu au pe ce sa se uite la ele in cadrul institutiei….
    Fetita intradevar nu are crize respiratorii… dar acea malformatie este acolo si se mareste…. in plus…. poate sa devina altceva… Mi s-a mentionat in schimb ca daca se agraveaza pot reincerca si de asemenea ca dupa operatie as fi avut castig de cauza pentru certificat de handicap grav cu insotitor… dar, binenteles in Romania nimeni nu te informeaza… nici medici… nici…
    As putea face ceva in cazul asta?! Am vreo sansa sa castig o contestatie?!

  59. Bună ziua.
    În octombrie 2022 am fost încadrată în grad de handicap accentuat, din cauza unor probleme psihiatrice, descoperite în 2012.
    Acestea sunt depresie acută recurentă cu anxietate,care în timp, în ciuda diferiterlor tratamente efectuare, s-au cronicizat, fiind necesare mai multe internări de specialitate de urgență, în special în ultimii doi ani.
    În timp diagnosticul a evoluat, fiind diagnosticată în prezent cu afecțiune bipolară.
    La termenul de revizuire de 1 an, care de fapt se face la 10 luni, adica în august 2013, comisia teritorială mi-a anulat certificatul am primit decizia pe 5 septembrie.
    Decizia a fost fără motivare și mai mult de atât, nu am mai primit nici drepturile aferente ultimelor două lui, respectiv lunile septembrie și octombrie.

    A doua zi, în 6 septembrie am făcut contestație către comisia superioară din București.

    Ieri, 3 ianuarie 2024, am primit răspunsul/decizia cu motivare de la comisia superioară, emis în 16.11 2022, și transmis către comisia local, aceasta înregistrându-se de primire în 22.12.2023, și expediat către mine în 29.12.2023, promit, în data de 03.01.2024.
    Decizia este aceeași ca a comisiei locale, adică de anulare a certificatului, cu motivarea că “…luând în considerare dosarul de evaluare…și a corelat…cu Ordinul nr. 762/1.992/2007 pentru aprobarea criterilor medico-psihosociale…cu modificările și completările ulterioare, capitolul 1 lV”

    Îțeleg că mi-a rămas o ultimă cale de atac, și anume, de acțiune în instanță, prin contenciosul administrativ.
    Întrebări :
    1. Termenul legal de 30 de zile valabil pentru contestare în justiție…cum se consideră ?
    a) De la primire/data poștei…?
    b) De la trimitere/data poștei…?
    c) De la emitere…?

    2. Înțeleg că nu plătesc taxă de timbru…dar avocat…?

    3. Înțeleg că instanța v-a cere reexaminarea mea de către medici independenți…îi plătesc eu…?

    4. Cât ar dura acțiunea în instanță ?

    5. În cazul în care la final instanta decide în favoarea mea, ce urmează…?
    Reexaminare în comisie pentru emitere certificat…?
    … sau decide curtea în urma examinării melemedicale independente și documentelor…?

    6. În cât timp de la decizia instanței voi fi repusă în drepturi ?

    Vă mulțumesc !

    PS Înțeleg că am nevoie de un avocat specializat în chestiune…cum/cu ce îl plătesc…?!

    PS. 2. Adresa mea de mail nu funcționează, nici wath’s up…v-aș fi recunoscătoare să îmi lăsați aici un răspuns, și altul…poate vă sun…?!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.