Avocat malpraxis Bucuresti – Cum este vazut malpraxisul din punct de vedere penal ?
Avocat Malpraxis Bucuresti 2022 – Plangere penala malapraxis – Fapta de malpraxis medical reprezinta de cele mai multe ori si o fapta penala.
Nu poate exista o raspundere separata daca intervine si o vatamare corporala a persoanei tratate in mod gresit.
Nu excludem ca raspunderea pentru malpraxis sa fie una civila in mod independent insa de cele mai multe ori raspunderea pentru malpraxis implica si o raspundere penala.
Avand in vedere ca o ramura in care SCA Cuculis&Asociatii s-au sepcializat in ultimii 12 ani o reprezinta tragerea la raspundere a celor ce se fac vinovati de malpraxis, mai jos o sa prezentam pe scurt ce rerpzinta plangerea penala pentru malpraxis si cum am intors o solutie de clasare adica o solutie prin care parchetul a considerat ca nu este fapta de malpraxis in sensul penal iar judecatorul a considerat ca parchetul ar trebui sa mai cerceteze.
Ati suferit in urma unei fapte de malpraxis medical? Completati formularul de mai jos:
Datele introduse in formularul de mai sus vor fi folosite de catre SCPA CUCULIS&ASOCIATII in scopul contactarii dvs. pentru a rezolva problema sesizata.
Termenii si conditiile de folosire a platformei indrumari-juridice.eu gasiti aici.
Sa incepem!
Plangere penala pentru malpraxis 2022 – Vacinul pentru rotavirus administrat gresit unui copil
Minor vaccinat impotriva rotavirus desi avea interdictie medicala. Asa se arata cazul de mai jos unde un copil desi cu interdictie la aceasta vaccinare totusi a fost vaccinata de catre medicul pediatru CIORDAS MIHAELA GABRIELA.
Dupa depunerea plangerii pentru vatamare corporala, atat procurorul de caz dar si procurorul ierarhic superior, ambii au dispus solutii de clasare asupra plangerii penale pe malpraxis depuse de catre petenta, adica de catre mama minorului vaccinat gresit.
Solutia data de catre instanta de judecata , mai jos:
02.03.2022Ora estimata: 08:30 Complet: P4 penal-cam preliminara si jud.in prima instanta Tip solutie: admite plângerea Solutia pe scurt: În temeiul art. 341 alin. (6) lit. b) Cod procedură penală admite plângerea formulată de |
către petenta NEGRUT MARIANA-ALINA, în calitate de reprezentant legal al minorului De Piccoli David, având calitatea de parte civilă în procesul penal, cu domiciliul procedural ales pentru comunicarea tuturor actelor de procedură la reprezentant conven?ional, S.C.P.A. CUCULIS Sl ASOCIATII în Bucuresti, str. Vaselor nr. 16, parter, ap.1, Sector 2, (andrada@indrumari-iuridice.eu, nr. tel.: 0751465144)] împotriva ordonanţei de clasare din data de 02.09.2021 emisă în dosar nr. 3501/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea menţinută prin ordonanţa prim-procurorului din data de 30.09.2021 emisă în dosar nr. 223/II.2/2021.
Dispune desfiinţarea solutiei de clasare din data de 02.09.2021 emisă în dosar nr. 3501/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea menţinută prin ordonanţa prim-procurorului din data de 30.09.2021 emisă în dosar nr. 223/II.2/2021 şi trimiterea cauzei la procuror în vederea completării urmăririi penale.
În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 02.03.2022.
Document: Hotarâre cameră consiliu 496/2022 02.03.2022
Ca avocat de malpraxis va spun ca important este sa se analizeze cauza in integralitate, unind in acelasi timp aspecte de drept si de medicina generala si cu elemente de drept civil si penal.
Alaturi de specialistii in medicina colaboratori,am reusit reprezentarea atat a pacientilor, cat si a doctorilor, spitalelor sau clinicilor medicale. Scopul solutionarii unei cauze de malpraxis medical il reprezinta intr-un final dezvoltarea si perfectionarea domeniului medical.
Plangere penala Malpraxis – Cum se ancheteaza din punct de vedere penal fapta de malpraxis
Trebuie sa intelegem ca faptele de malpraxis medical pot fi analizate si prin prisma unei plangeri penale pentru malpraxis medical dar si civil si disciplinar in cele din urma.
Astfel, noi la SCA CUCULIS&ASOCIATII suntem de parere ca ori de cate ori este vatamata persoana printr-un act de malpraxis, se poaate face o plangere penala daca sunt indeplinite conditiile din lege in ceea ce priveste fapta de vatamare corporala.
Cititi si :
Ce inseamna vatamarea corporala in cazul unei plangeri pentru malpraxis medical ?
Practic, vatamarea corporala reprezinta:
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice sau fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, si se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.
Astfel, raspunderea medicala a unui medic, a spitalului sau alt personal medical , poate fi :
- penala;
- civila;
- disciplinara.
Aveti o problema de malpraxis medical? trimiteti un email aici – avocat@indrumari-juridice.eu
Conform articolului 642 din legea 95/2006 , malpraxisul reprezintă eroarea profesională care aduce daune pacientului. Cei care pot răspunde disciplinar, dar şi penal sunt atât personalul medical, cât şi furnizorul de produse şi servicii medicale. De altfel, afla că malpraxisul nu se referă numai la medici, ci la toţi cei care practică profesii liberale, cum ar fi contabili autorizaţi, brokeri, stomatologi, farmacişti, arhitecţi etc.
În cazul medicilor sau al personalului medical, Conform art. 53 din Codul de Deontologie Medicală, medicii şi întreg personalul medical trebuie să folosească toate informaţiile de care dispun pentru a interpretă corect fiecare simptom sau pentru a prevedea complicaţiile ce pot apărea, ştiind istoricul medical al pacientului, cât şi problemele medicale actuale ale acestuia.
Când se poate aduce acuzaţia de malpraxis şi cum este ea analizată?
Un pacient poate înainta o plângere de malpraxis ori de câte ori considera că tratamentul unui medic, manevrele sau indicaţiile acestuia au fost unele necorespunzătoare, atunci când acesta a încălcat normele de confidenţialitate, când a delegat o persoană necalificată pentru a realiza anumite acţiuni, sau atunci când o procedură medicală i-a adus pagube mai mici sau mai mari.
Legea 95/2006 prevede faptul că asiguraţii de sănătate trebuie să încheie un contract individual cu casa de asigurări de sănătate, prin care se vă prevede dreptul de a da medicul în judecată. Totuşi, până la acest pas trebuie să se încerce timp de 15 zile rezolvarea pe cale amiabilă.
Modul în care o acuzaţia de malpraxis este judecată are la baza două principii : eroarea subiectivă şi cea obiectivă.
Astfel, se încearcă analizarea modului în care medicul sau personalul medical respectiv a acţionat, dacă au fost aplicate în mod eronat unele metode, dacă s-au interpretat greşit simptomele, istoricul medical al bolnavului, dacă examinarea nu a fost făcută aşa cum ar fi trebuit sau dacă medicul a omis recomandarea efectuării unor teste importante.
Eroarea subiectivă presupune faptul că medicul nu a acţionat conform regulilor, nu a ţinut seama de unele simptome sau antecedente medicale, neavând în vedere complicaţiile. Pe scurt, nu a acţionat aşa cum alt medic ar fi făcut-o, rezultatul fiind cu totul altul.
Eroarea obiectivă, însă, se referă la acele rezultate independente de modul de acţionare al medicului său al personalului medical: dotările insuficiente, apariţia unor reacţii ale bolnavului sau a bolii, neinformarea doctorului cu privire la unele simptome etc. Atunci când se ajunge la concluzia că orice medic ar fi procedat la fel şi rezultatul ar fi fost acelaşi, înseamnă că eroarea are un caracter obiectiv.
Atenţie, însă, pentru că, în cazurile în care bolnavul are anumite alergii sau anumite investigaţii ori tratamente prezintă anumite riscuri, el trebuie înştiinţat, fiind nevoit să semneze un acord care să certifice faptul că a fost informat cu privire la riscurile ce pot apărea.
Av.Drd. Cuculis Adrian
Bună dimineața la sfârșitul lui 2007 și începutu lui 2008 am avut mâna stângă sărită de la locul ei și am mers la ortopedul Dinculeasa la clinica sa particulară în Severin cu raza făcută atunci unde era totul normal ,mi-a făcut în 3-4 ședințe infiltrații în umăr și la 2 săptămâni de la rază am mers din nou și am fost întrebat ce am făcut în aceste 2 săptămâni de am terminat umărul ,am mers la Dinculeasa și mi-a dat trimitere urgent la Floreasca motivând că îmi cade umărul ,am mers la Floreasca dar am fost trimis la Universitar ,am avut norocul să fie de gardă Dl Doctor Liviu Diaconescu care a văzut cele 2 raze și ma întrebat ce sa întâmplat după care mi-a făcut puncție și mi-a spus că umărul și așa este terminat și nu am ce face trebuie să pun proteză ceea ce am făcut în 2009 dar pe Dinculeasa medic ortoped primar la Tr Severin nu l-am dat în judecată pentru că Dl Diaconescu Liviu care ma operat a spus că fapta este petrecută și nu am ce face ,dar eu din cauza aceasta am vândut casa în Tr Severin și am vennit la Zimnicea unde îmi este foarte greu ,cred că au trecut mulți ani și este prea târziu toate razele și documentele medicale sunt la Secția de Ortopedie a Spitalului Universitar ,
Buna ziua. Ma numesc marina irina sterian in luna Decembrie am fost la un control ginecolog. Doctorița de acolo mia zis ca am un chist ovarian de 4 centimetri și mia dat o rețeta cu antibiotice dupa care un alt doctor mia dat frumoasa veste ca sunt însărcinată deci al cel chist era un bebe iar eu am luat acel tratament cu antibiotic Iam explicat doctorului care mia zis de sarcina și mia zis sa ma duc la acea doctorița sa ii cer socoteala. Acea doctorița ma pus sa fac o gramada de analize sa fac 2 D și 3D care m-au costat ceva bani dacă nu sa fac avort Acum stau cu grija ca acele antibiotice sa nu mi fi afectat sarcina.
Buna ziua am pus implant si dinti la alexandria dinti au anceput sa se macine an gura este a treia dantura care mi-o pune acest medic prima sa spart a doua sa luat smantul am ramas cu fieru si acum mi se macina an gura am dureri de cap si urechi am dureri de stomac de mor ami miroase gura rau ce as putea sa fac ca acest medic are suport extra ordinar an alexandria si nu cred ca reusesc sa-mi dea bani anapoi si sa ma duc la alt medic va multumesc frumos
Buna ziua, parte a fi un caz vadit de malpraxis. Putem lua legatura la 0722298011
Buna ziua ,mama mea a suferit acum 7ani o operație de prolaps.Dupa 4 luni de la operație am mers cu mama la medic sa i spunem că se simte f rău cu dureri de burta îngrozitoare ..Dansul ne a răspuns sarcastic “Ei ..atunci am făcut o treabă inutilă”….și atât….De atunci mama mea sta in acele dureri …Se mai poate face ceva împotriva acelui medic?
Buna ziua, din pacate fenomenul malpraxis este unul cat se poate de real. O sa va rog sa ne sunati la 0722298011 si va ajutam! Cu stima, av. drd. Cuculis.
in anul 2018 martie, mi s-a pus o plomba f mica la dintele din fata ,incisiv (partea de sus a maxilarului), In 2019 ianuarie mi-a cazut acea plomba impreuna cu o jumatate din dintele plombat . am reclamat la CCMB, am reclamat la poltie dar nu s-a luat nici o masura . ce pot sa mai fac .
Este de analizat aici mai ales ca v-ati pierdut dintele.
În anul 2019 în luna aprilie, sotia mea a născut pentru a doua oară printr-o operatie de cezariana cel de al doilea copil al nostru. Inainte de operatie am hotarat impreuna si am vorbit cu dr. sa i se lege trompele uterine.Acest lucru este confirmat si de scrisoarea medicală de ieșire din spital. Acum două zile am aflat in urma unui test de sarcina ca sotia mea este însărcinată. Azi am fost si la alt dr. sa ne confirme sarcina. Sarcina este intrauterina deci trompele nu sunt legate. Nu putem sa păstrăm copilul pentru ca viata soției ar putea fi pusă în pericol având in vedere cele 2 cezariane si perioada scurta între ultima nastere si sarcina actuală. Dr care a confirmat sarcina ne-a spus ca trompele nu sunt legate.Avem de gând să efectuăm si o sonohisterosalpingografie. Dacă aceasta arata faptul ca trompele nu sunt legate, putem considera asta un act de malpraxis din partea dr. care a semnat pentru asta?
Buna ziua, am un baietel de 6 ani jumate. Anu trecut in august a fost operat pt a.i scoate o alunita. Am fost informati ca in urma op se v.a trimite la biopsie(sa vada daca e melanom). A fost diagnosticat cu melanom de gr I, doctor de la fundeni vroia sa.l op apoi sa.i scoata ganglionii santinela (dd la genuchi si inghinal) fara nici un ct sau pet-ct. Nu am fost de acord si am fost plecati la Viena pt investigatii. In urma investigatiilor si biopsiei de acolo s.a dovedit a fi o alunita doar. L.a re-operat pt curatarea complecta. As dori sa stiu cum sa procedez cu cei care au dat diagnostic de melanom.
Diagnosticarea gresita inseamna malpraxis. Cu bine,a v. drd. Cuculis 0722298011
In urma cu cateva luni de zile,mi a fost intrerupt tratamentul la boala autoimuna de care sufar de catre medic,fara absolut nici un fel de motiv,la insistentele telefonice,mi a spus sa mi ia u dosarul si sa merg la alt medic,alt spital,la toate acceste acuzatii imi spune ca eu nu am venit sa mi iau reteta din pricina fricii covid.Adica si stie ce fel de frici am fara ca personal sa i fi comunicat acest lucru vreodata,Treaba este ca fara tratament de cateva luni de zile boala a recidivat.Si in continuare se apara cu nonsalanta spunand Ca eu ma fac vinovat pentru ca nu am mers sa mi i au pur si simplu reteta pe care ea mi o dadea si la gard daca ma duceam…
Buna ziua, in legatura cu situatia dvs. o sa va rog sa ne sunati la 0722298011 Cu bine, av. drd. Cuculis
Buna ziua
Malpraxis avocat
Avocatul poate fi tras la raspundere pe o speta de insolventa unde nu sa incadrat in termenul de apel considerand ca ceea ce scrie in sentinta ca find dat un termen de 15 zile este este acceptat in apel si nu Legea Insolventei care precizeaza calar ca termenul de apel este de 7 zile de la dat publicarii in BPI .
Problema cea mai grava este ca in calitate de administrator m-am trezxit cu o raspundere administrativa pe motiv ca am tinut o contabilitate fictiva ,ceea ce afirm cu responsabilitate ca nu este adevarat ,si in momentul de fata am un ,,tir ,,de acte contabile .
Nu ar fi fost o mare problema daca nu ma trezeam si cu o suma considerabila de platit 4.5 miliare o suma care cred ca nu voi reusi sa o pltaesc decat in 2-3 vietii .
In acesta situatie ce pot face ,,malpraxis impotriva unui avocat care din pacate nu cunoaste Legea Insolventei ??!!
Buna ziua, după aproape 6 ani de tratament cu aparat dentar m-am dus sa cer parerea altor ortodonti datorita duratei mare de tratament care nu se mai finaliza. In urma controalelor efectuate am aflat ca pe langa muscatura care nu este corecta ca am si o resobtie radiculara severa. La alte clinici ca sa-mi faca muscatura cat de cat corecta mi se cere intre 4000 – 5000 de euro și nici asa nu-mi garantează că nu-mi voi pierde anumiți dinti din cauza resobtie radiculare pe care o am, plus ca am cheltuit vreo 4000 de lei numai sa aflu in ce stare sunt. Vreau sa stiu daca este caz de malpraxis si ce sanse am sa castig?Multumesc!
Buna ziua si eu apreciez ca este malpraxis, va rog sa ne sunati la 0722298011
Mia dat pastile și ma terorizat cand beam doua trei beri urla tipa ma ameninta
Buna ziua, in urma cu doua luni mi s-a pus o lucrare dentara care este provizoriu cimentata, deoarece am refuzat cimentarea definitiva pentru ca ma doare nu pot manca, nu suprt sa calc cu dinti de jos pe acesta lucrare ca ma doare groznic, are si defect si este si inestetica iar atunci cand am avut curajul sa spun toate acestea dl. doctor a luat efectiv foc…am fost umilita si injosita. Va rog ajutati-ma! Va multumesc!
Buna ziua. Daca este malpraxis putem verifica si cu opinii diferite si sa facem daca este cazul si o sesizare. Cu bine, av. drd. CUCULIS 072228011
Buna seara. Am fost operata pentru inlaturare coccis si in urma operatiei pe radiografie nu a fost inlaturata decat ultima parte din coccis.In iesirea din spital scrie inlaturare coccis si acest lucru mi s-a comunicat. Am dureri si nu pot sta in sezut.
Pare la prima vedere un caz de malpraxis.
Buna ziua,
Mama a fost operata la spitalul Floreasca iar a doua zi dupa operatie a facut febra 40, i -au administrat cele mai puternice antibiotice ca sa scada febra deoarece nu stiau ce bacterie ar putea fi (rezultatele veneau dupa cateva zile, febra fiind 40 in weekend). Au intubat o facand edem pulmonar (asa au zis ei), a stat sedata si intubata 12 zile, declarand in a 12 a zi decesul, 5 iulie 2021.
De atunci ne luptam cu intrebari fara raspunsuri care ne macina pe zi ce trece. Putem face ceva?
Infectiile nosocomiale sunt considerate acte de malpraxis. Sunati-ne la 0722298011
Buna seara, Malpraxis in procesele psihoterapeutice de lunga durata (5-6 ani) le preluati? Exista baza juridica pentru asa ceva?, avand in vedere ca aceste sunt destul de recenta (ca fenomen).
speta interesanta, exista malpraxis la orice este liberal
B.z. Am fost anil trecut in mai la eforie cu o durere de spate acceptabila.dr.lor nu era acolo si mi sa spus ca pot face vacuum.dupa vreo 4 sedinte ,ajuns acasa,la 1 zi a inceput o criza severa de sciatica pe ambele picioare.acum dupa 1 an si 1 Luna Inca am probleme la stingul.am fost la 2 ortopezi,3fizioterapisti,un specialist pe coloana,un Dr.neurolog,si astept sa bad iarasi ortopedul.se pare ca din cauza artrozei canalul vertebrae L5 s-a micsorat.sint Sigur ca acel tratament cu vacuum mi-a supt nervul de la locul lui,acea procedura folosindu-se PT. vascularizarea sistem circulator.mersi.ce pot face.?