Comision Gestiune Contract La Intesa Sanpaolo Bank Prima Casa- Abuziv, Eliminat De Instanta Avocat Cuculis

Clauze abuzive la Intesa Sanpaolo Bank in contractele de creditare Prima Casa.

Cu siguranta acum putem sa afirmam ca toate bancile din Romania au vandut credite cu una sau mai multe clauze abuzive.
Singura banca a carei “pudoare” nu am verificat-o, a fost Intesa Sanpaolo Bank.
Ei bine, inclusiv in aceste contracte, atentie, PRIMA CASA, pastrate bine de catre statul Roman si puse in executare abuziva de catre anaf (vedeti aici), asa cum v-am aratat, la prima casa desi Anaf nu are voie sa incaseze dobanzi si accesorii dar totusi o face, exista clauze abuzive.

Va anunt acum in 2016 ca inclusiv aceasta banca ce a stat linistita in spatele celorlalte si nu a iesit prea mult pe piata, s-a pretat la incasarea de comisioane abuzive, respectiv comisionul de gestiune.

intesa sanpaolo

Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta Morişcă Daniela Maricica în contradictoriu cu pârâtele Banca Comercială Intesa Sanpaolo România SA şi Banca Comercială Intesa Sanpaolo România SA – Sucursala Suceava. Obligă pârâtele să modifice contractul de credit nr. 26 din data de 06.08.2010 în sensul înlăturării, începând cu data de 24.12.2013, a clauzei care reglementează perceperea lunară a comisionului de gestiune datorat FNGCIMM. Respinge restul pretenţiilor formulate de către reclamantă, ca neîntemeiate. Obligă pârâtele la plata către reclamantă a sumei de 20 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (taxă judiciară de timbru). Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Suceava. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 26.11.2015.
Document: Hotarâre 5611/2015 26.11.2015
av Cuculis Adrian Calin​

http://portal.just.ro/314/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=31400000000097066&id_inst=314

 

Avocat Cuculis Adrian

 

4 comments to “Comision Gestiune Contract La Intesa Sanpaolo Bank Prima Casa- Abuziv, Eliminat De Instanta Avocat Cuculis”
  1. Bună seara! Unui contract de credit încheiat în iulie 2010, dacă a fost declarata scadența anticipată (mprecizez ca despre această procedură nu e nici o mențiune în contract), după 3 luni s a demarat executarea silita, i se mai aplica dobânzi penalizatoare în continuare, având în vedere teza a III a a alin 10 al art. 38 din OUG/2010, modificata prin OUG 52/2016 care statueaza ca: în cazul în care, în termen de 6 luni de la declararea scadentei anticipate, nu se începe executarea silită, cu ziua următoare nu se mai calculează dobânda penalizatoare? Se poate interpreta în sensul ca, dacă se declanșează executarea silită înainte de 6 luni de la declararea scadente, dibanda penalizatoare se calculează și în timpul executarii pana la acoperirea integrala a creditului? Mulțumesc anticipat!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.