Consultanta Avocat Prin Telefon

Cat de facil este sa consulti un avocat prin telefon?

Consultanta Avocat Prin Telefon– Consultarea unui avocat in momentele cheie din vietile noastre poate sa aiba un impact favorabil si poate sa rezolve o situatie care in alte conditii ne-ar putea agrava starea juridica sau judiciara in care ne aflam.

Desi pe parcursul articolului o sa mai dam exemple concrete despre ceea ce inseamna consultanta juridica prin telefon, as vrea sa ma refer foarte scurt la inceput de articol la cum a scapat un sofer de o amenda contraventionala, apeland la o consultanta avocat prin telefon si care i-a comunicat ca agentul constatator se comporta ca un mic judecator, avand posibilitatea sa puna in balanta gravitatea faptei contraventionale si pericolul concret si asa a scapat doar cu un avertisment nu si cu amenda.

Consultanta juridica este de fapt activitatea pe care avocatul o desfasoara conform legii 51/1995 si de altfel este singurul din societatea romana , dintre profesionisti, care poate sa acorde consultanta juridica in oricare arie a dreptului.

Tehnologizarea masiva a dus si duce in continuare la posibilitatea oferirii de consultanta juridica atat prin telefon cat si prin mijloace tip Whatzap! sau Messenger ori chiar prin video conferinta.

Noi la Cuculis&Asociatii, ne-am dedicat mai bine de 13 ani de zile si alaturi de cei 70 + de avocati colaboratori, reusim sa va oferim acest tip de consultanta la cel mai inalt nivel si aproape 24/24 de ore, atunci cand viata va pune la incercare si aveti nevoie de spirjinul nostru.

Sunteti intr-o situatie dificila si aveti nevoie de consultanta juridica , fie ea si urgenta ? Completati formularul de mai jos si revenim la dvs. cu cele mai bunesolutii juridice!

Consultanta Avocat Prin Telefon – Care sunt pasii si cum functioneaza consultanta juridica prin telefon?

Art. 3 din legea 51/1995 precizeaza asa :

(1)Activitatea avocatului se realizează prin:

a)consultaţii şi cereri cu caracter juridic; [….]

Nu este precizat nicaieri in lege faptul ca se va face consultanta juridica prin telefon, insa se arata foarte clar ca “(3)Nu vor putea fi ascultate şi înregistrate, cu niciun fel de mijloace tehnice, convorbirile telefonice ale avocatului şi nici nu va putea fi interceptată şi înregistrată corespondenţa sa cu caracter profesional, decât în condiţiile şi cu procedura prevăzute de lege.”

Prin urmare , devine clar ca daca avem o consultanta juridica prin telefon cu avocatul , aceste discutii nu pot fi interceptate si ca atare consultanta juridica data prin telefon, desi nu este specificata in mod clar in lege, ea poate fi data in oricare dintre formele care permit comunicarea.

In esenta, pentru a putea discuta cu un avocat de consultanta juridica telefonica, ideal este , exact asa cum avem si noi cei de la SCA CUCULIS&ASOCIATII, formularul cu “descrie speta” sa faceti o detaliere amanuntita asupra spetei si situatiei dvs. tocmai pentru a se putea identifica in mod specific tipul de avocat din cadrul societatii de avocati care sa va preia solicitarea.

Spre exemplu nu este indicat sa aveti o consultanta cu un avocat specializat in drept penal daca speta dvs. este una ce tine de drept comercial. Pentru a evita astfel situatia de a asteptasi mai mult, este indicat sa apelam doar la avocatii specializat in ramurile de drept pe care le vizam.

In principal , avocatii va pot da consultanta juridic ala telefon si gratuit, asa cum noi am implementat acest sistem inca din anul 2010, prima initiativa de a raspunde gratuit solicitarilor celor care au nevoie.

Sunt pensionari, persoane cu dizabilitati sau pur si simplu defavorizate , care trebuie sa-si cunoasca drepturile pentru a nu fi abuzate.

In ce situatii pot apela la o consultanta juridica prin telefon?

Trebuie sa stiti ca pana si perchezitia domiciliara se opreste la cererea celui eprchezitionat, pentru a permite avocatului vreme de 2 ore sa se deplaseze atunci cand este chemat, la locul perchezitiei.

Astfel, rolul avocatului in a va da consultanta specifica este esential.

Sa ne inchipuim ca vine executorul si vrea sa va evacueze.

Daca acesta nu a emis somatia de 7 zile de evacuare , atunci printr-o simpla consultanta telefonica, avocatul pote sa identifice chiar si de la distanta problema si atunci va poate indica unde se savarseste abuzul.

De multe ori, consultanta poate fi data in conditiile in care sunteti retinut de catre politie si trebuie sa dati declaratii sau in conditiile in care ajungeti sa fiti chiar victima unui accident rutier si aveti spitalizare indelungata, avocatul poate sa ajunga chiar la dvs. la spital in urma consultantei juridice telefonice si astfel sa va ajute cu depunerea plangerii prealabile pentru vatamare corporala.

Consultanta juridica prin telefon este de fapt o antecamera a intalnirii fata in fata cu avocatul sau daca sunteti dintr-un alt oras , un preambul al deschiderii unui dosar in instanta.

Cititi si :

Care sunt modalitatile prin care pot beneficia de consultanta juridica la telefon: apel telefonic, SMS, WhatsApp

In principal consultanta telefonica se poate face oricum , fie in format digital sau prin GSM. De esenta, sms-ul sau WhatzApp-ul!, devin metode extrem de uzitate pentru a lua legatura cu un avocat si pentru a primi un raspuns rapid.

In functie de fiecare avocat in parte, unii pot solicita o plata in avans insa cei mai multi dintre ei, sau cel putin noi la SCA CUCULIS&ASOCIATII, am raspuns de 13 ani , tuturor intrebarilor adresate de catre cei care aveau nevoie de sfaturi juridice rapide si pertinente.

Programeaza-te acum la un avocat consultanta telefonica!

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
17 comments to “Consultanta Avocat Prin Telefon”
 1. Buna ziua! Mama mea a primit acum un mesaj de la BT ca i sa instituit poprire pe cont de 1556 ron de catre un executor din Craiova…mentionez ca mama este din Drobeta Turnu Severin…Si contul la BT nu la inchis dar sa transferat la alta banca.Ce se poate face??? Va multumesc

 2. Dacă sunt dată în judecată de către o firmă de telefonie mobilă pentru neplata unui abonament ce pot să fac?

 3. Este corect sa primesc amenda, fără sa fiu contactata? Fără ca agentul sa fie de fata? Fara cel care a reclamat sa fie în locația unde s-a scris ca am deranjat ordinea publica?Este un abuz în serviciu a agentului care a scris procesul – verbal?

 4. Buna ziua ,
  Mama mea și cu mine am intentat taxa de moștenire după tatăl meu decedat pe 31 decembrie 2010,nu au venit citările încă ,acuma mama mea este pe punctul de a părăsi aceasta lume
  Sora mea a venit acuma după 9 luni cat nu a vorbit cu mama ,taindui abonamentul la telefon și televiziune,adormind că sunt pe numele ei și nu le mai plătește din luna februarie,lundumi bani de înmormântare a mamei mele pe care ii pusasem eu împreună cu mama mea,in cuantum de 5000 lei,avind martori care știu și ia luat și cartea de identitate a mamei mele sub aspectul că ia are bani și o înmormântează ea acuma
  Și ia și ajutorul de înmormântare
  Ce pot face eu că sa pot recupera eu c.i a mamei mele.cui mă pot adresa ,că sa pot recupera c.i

 5. Bună ziua, dacă am executări silite, nu știu dacă sunt legale sau nu, însă vreau sa știu dacă ma puteți ajuta sa nu vina la adresa, familia mea nu știe de aceste executări! Eu am proprietate personala dar cu uzu fruct! Au trecut cele 15 zile de a face recurs!
  Mulțumesc frumos!

 6. Pot beneficia de cei 2ani care se scad din virsta standard de pensionare respectiv 65ani daca am grupa 1 și 2 de munca locuind 30 ani lîngă un combinat chimic

 7. Intr-o succesiune de bunuri (in principal un apartament), partea principala poate vinde sau poate face un alt fel de aranjament pentru a se intretine fiind persoana in varsta si suferinda sau trebuie sa aiba acordul celorlalte doua parti (fiica si nepoata, de la cea dea doua fiica decedata) ? Multumesc.

 8. Stimate Dle Av CUCULIS,
  Ma numesc , din Bucuresti, inginer de profesie.
  Va rog (cu scuze) sa imi comunicati daca ati avut sau aveti pe rol cauze referitoare la;
  -dreptul de autor al inventiilor certficate in anul 1982 si care functioneaza si azi
  -eliberarea in prezent a CALITATII DE LUPTATOR CU ROL DETRMINANT in Revolutia din 1989, din studiul ultimelor modificari ale legii se pare ca DA, TERMENUL DE PRESCRIPTIE PT FAPTE DE RAZBOI, REVOLUTIE sau celor ASIMILATE ACESTORA fiind de 50 ani.
  (Am si eu studii in materie de MANAGEMENTUL MARKETINGULUI MODERN PE RELATIA EST WEST, drept international si roman.. Berlin 1990-1992, nu sunt in Barou, NU PROFESEZ.)
  Cu deosaebit rerspect,
  va rog sa mi raspundetri pe adresa personala
  Multumesc
  ing. Virgil MOISE

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.