Avocat achizitii publice – Consultanta achizitii publice

Consultanta in Achizitii Publice – SEAP

Consultanta in achizitii publice inseamna de fapt lucrul cu platforma SEAP, identificarea caietelor de sarcini si in cazul in care se impune, contestarea procedurilor de achizitie publica prin avocat achizitii publice, atunci cand nu sunt respectate normele in vigoare.

Deși este o ramura de drept mai greu accesibila celor neimplicați direct, achizițiile publice reprezintă cel mai important domeniu pentru organizarea statului nostru, având in vedere ca acesta nu poate “cumpara” niciun produs si niciun serviciu( sau aproape niciunul ) fără a parcurge etapele prevăzute de legislația naționala a achizițiilor publice (desigur fiind prioritară legislația Uniunii Europene transpuse si in prevederile naționale).

Prin urmare, un avocat specializat in achizitii publice cu experienta dovedita, va poate ajuta prin largul camp al legislatiei in materia achizitiilor publice.

Vreti sa participati la o procedura de achizitie publica sau vreti sa contestati o decizie de atribuire a unui contract? Mesaj urgent la avocatul specializat in achizitii publice, pe Whatzapp!

Procedurile complexe, documentatia stufoasa, modificarile legislatiei, sunt aspecte care fac din segmentul achizitiilor publice o nisa putin accesibila agentilor economici, dar, prin prisma faptului ca zilnic, in urma zecilor de anunturi publicate, se solicita produse, servicii sau lucrari, aceasta nisa constitue o reala posibilitate de a va dezvolta, promova si identifica noi oportunitati in piata.

Desigur, in măsura in care profilul societății dumneavoastră este unul care va permite sa aplicati la diverse proceduri de licitație publica in sistemul informatic destinat (SICAP/SEAP) este indicat sa aveți o relaționare anterioară cu un consultant in Achizitii publice pentru a va familiariza cu toate principiile ce planează asupra domeniului, precum si cu modul de accesare a procedurilor de achiziție publica.

Directiva 2014/24/UE este norma legală primordială in domeniu, dar care primește interpretări curente prin soluțiile dispuse de instanțele naționale, dar si de Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Prin serviciile de consultanta si asistenta in instrumentarea procedurilor de achizitii publice, Societatea Civila Profesională De Avocatura Cuculis si Asociatii va poate pune la dispoziție o echipa completa de specialiști ( Avocati achizitii publice )pentru a va asigura ca veți fi in tema cu cele mai noi modificări legislative sau chiar sa urmărim pentru dumneavoastră publicarea acelor anunțuri de interes pentru activitatea dvs.

Insa, inainte de a explica mai multe, este necesar sa aveti in vedere ce presupune ca dvs. sa va inscrieti la o achizitie publica, sa participati si sa o castigati sau din contra, sa o contestati daca ati pierdut pe nedrept.

Accesul in SEAP pentru controlul procedurilor de achizitie publica

Postura din care se participa la aceste proceduri (autoritate contractanta sau ofertant), precum si tipul de procedura ce urmează a fi urmată, determina serviciile noastre de consultanta in achizitii publice, care pot presupune toate sau o parte din următoarele activitati:

* inregistrarea in SICAP (fostul SEAP) – e-licitatie.ro;

* indrumare din partea unui avocat specializat in achizitii publice, si asistentă in utilizarea platformei informatice in vedere publicarii/identificarii procedurii de achizitie – anunturi de participare, invitatii de participare, anunturilor de atribuire, etc;

* elaborarea strategiei si recomandarea procedurii optime de achiziţie publică, in functie de:

 valoarea contractului;

 obiectul contractului;

 specificul activitatii;

 termene de atribuire, etc.

* consultanta legislativa aferenta in domeniul achizitiilor publice în vedere respectării obligațiilor impuse de caietul de sarcini și prevăzute de fișa de date;

* furnizarea modelelor de documente necesare pe parcursul procedurilor de atribuire si/sau redactarea acestora în alinierea cu legislația aplicabilă;

* intocmirea documentaţiei de atribuire aferente procesului de achizitie – fisa de date a achizitiei, caietul de sarcini, modelele de formulare si contractul cadru;

* analizarea documentatiei intocmite de autoritatea contractanta în vederea identificării eventualelor condiții restrictive ce se impune a fi eliminate,

* pregatirea si depunerea ofertelor sau, dupa caz, solicitarea clarificarilor din partea autorității contractante;

* asistenta si sprijin in luarea deciziilor pe intreg parcursul procedurii;

* consultanta in vedere formulării unor eventuale contestatii si solutionarea acesora ori reprezentarea in fata Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor sau a instanțelor naționale, de către un Avocat specializat in achizitii publice;

* formularea apărărilor în vederea menținerii calității de câștigător a unei proceduri de licitații publice (în care veți avea calitatea de intervenient accesoriu, alături de Autoritatea Contractantă)

* asistenta si consultanta in vederea instruirii si formării personalului implicat, sau care urmeaza a fi implicat, in activitati de achizitii;

Oricine dorește sa înțeleagă modul prin care ar trebui sa se acorde proiectele de mentenanța, îmbunătățire sau de construire a infrastructurii de orice fel (in medicina, învățământ, drumuri rutiere etc.) se poate adresa avocaților noștri specializati in consultanta licitatii publice!

Departamentul dedicat achizitiilor publice al SCPA Cuculis&Asociatii ofera consultanta juridica de specialitate pe toata durata procedurii, în considerarea tuturor prevederilor naționale și comunitare în domeniu, emise în cadrul Legilor nr. 98/2016, 99/2016; 100/2016 și, în cazul Contestațiilor împotriva unor acte emise de Autoritățile Contractante, Legea nr. 101/2016, cu modificarile ulterioare.

Cititi si :

Echipa Cuculis & Asociatii detine expertiza desfasurarii urmatoarelor activitati din domeniul achizitiilor publice:

     Prin serviciile de consultanta in achizitii publice, Societatea Civila De De Avocatura Cuculis si Asociatii se adreseaza:

autoritatilor contractante, in vederea desfasurarii procedurilor de achizitii;

ofertantilor care doresc sa participe la proceduri.

     Procedurile complexe, documentatia stufoasa, modificarile legislatiei, sunt aspecte care fac din segmentul achizitiilor publice o nisa putin accesibila agentitilor economici dar, prin prisma faptului ca zilnic, in urma zecilor de anunturi publicate se solicita produse, servicii sau lucrari, aceasta nisa constitue o reala posibilitate de a va dezvolta, promova si identifica noi oportunitati in piata.

Avocat achizitii publice

Avocat achizitii publice – Cum va poate ajuta?

In principal este esential ca un avocat achizitii publice sa observe toata procedura si acolo unde se impune sa formuleze contestatii si / sau actiuni in instanta.

Fie ca sunteti autoritate contractanta fie ca sunteti persoana interesata sa achizitioneze din SEAP o lucrare sau serviciu pentru a fi prestat catre autoritatea contractanta, este esential sa

1. Etapele procesului de achiziție publică

Conform H.G. nr. 395/ 2016, activităţile din cadrul unui proces de achiziţie publică sunt grupate în 3 etape (Art. 8, alin (2)):

 1. Etapa de planificare/pregătire si ulterior de organizare;
 2. Etapa de organizare a procedurii şi atribuirea contractului/ acordului-cadru;
 3. Etapa postatribuire contract/ acord-cadru, respectiv executarea şi monitorizarea implementării contractului/ acordului-cadru. 

Astfel, pentru atingerea scopului declarat al Legii nr. 98/ 2016, respectiv realizarea de achiziții în condiții de eficiență economică și socială, la nivel de autoritate contractantă, procesului de achiziții publice i se adaugă o a 4-a etapă: etapa de analiză și evaluare a performanței, la finalul celei de-a 3-a inclusă în legislația privind achizițiile publice (H.G. nr. 395/ 2016). Această etapă este necesară în vederea îmbunatățirii continue a proceselor de achiziție la nivel de autoritate contractantă, ca urmare a controlului managerial al performanței.

Departamentul dedicat achizitiilor publice al SCPA Cuculis&Asociatii ofera consultanta juridica de specialitate pe toata durata procedurii avand in vederea legea 99/2016; 99/2016, cu modificarile ulterioare si completarile la legea achizitiilor publice sectoriale.

  Av.Drd. Cuculis – Coordonator departament licitatii publice.

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
16 comments to “Avocat achizitii publice – Consultanta achizitii publice”
 1. Buna seara,eu am o firma de constructii in italia cu o experienta de 10 ani dar as dori sa ma intorc in tara si sa continui tot in constructii
  As dori sa stiu cum functioneaza cu licitatiile si daca ai sanse sa prinzi lucrari?

  • Exista consultanta juridica specailizata in vederea participarii la diverse licitatii publice organizate atat de Primarii, Administratii centrale etc. Consider totusi ca o discutie mai amanuntita se poate face insa doar dupa ce ne comunicati mai multe date despre socitatea dvs. in sensul profilului, activitatea exacta, experienta numar de lucratori etc. Caietele de sarcini sunt tot mai variate si pot cuprinde mai multe elemente pe care trebuie sa le indepliniti pentru a putea participa. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 2. Buna seara
  V-as ruga un raspuns la urmatoarea problema : SC am participat ca ofertant la o licitatie publica in SEAP,lucrare de executie alimentare cu apa si am iesit pe primul loc, iar autoritatea contractanta a decis sa anuleze licitatia pe motiv de oferta nejustificativ de mica 54% , desi toti participantii au fost sub 85% ; Am constestat licitatia la CNSC, acesta invocand a fi necesar constituirea garantiei de buna conduita , pe care am si instituito si nu au luat-o in calcul .Am contestat la instanta si ni s-au cerut clarificari pe care le-am adus, iar la cateva zile , autoritatea contractanta a scos la licitatie in seap ,aceeasi lucrare cu o valoare de 40% mai mica decat cea initiala , (justificand in instanta ca proiectantul a gresit la indicatori si astfel s-a supraevaluat licitatia) , desi ea se afla pe rol in instanta.
  Intelegem ca se dorea ca firma de pe locul 2 sa castige , iar acum se incearca evitarea desemnarii drept castigatoare a societatii noastre.
  intrebarea este : Se poate scoate la licitatie aceeasi lucrare pe care am contestato si este necesar sa participam la aceasta noua? Cum ar trebui procedat caci lucrarea de proiectare a facut cazul unei alte licitatii, avizate credem de organele abilitate si astfel nu s-a considerat a fi supraevaluata .
  Va multumim anticipat
  07313568xx

  • Buna ziua. In primul rand va marturiesesc ca mi se pare intr-un totul ilegal sa procedeze in maniera aceasta. Secundar, pana la solutionarea contestatiilor in mod cert nu se putea proceda la o nou alicitatie in seap. Un coleg revine la nr. de telefon indicat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 3. Buna ziua,

  Ma straduiesc sa pun o oferta de pret cu produse pe SEAP, dar nu am inteles pasi pe care trebuie sa-i fac pentru postarea acesteia.
  Poate dvs. ma puteti ajuta.
  Va multumesc.

 4. Buna ziua. S.C cautam personal care sa participe la licitatii publice in numele firmei. Este posibil sa incheiem un contract de colaborare cu o firma sau o persoana fizica care sa se ocupe de toate documentele si sa participe pentru firma noastra la licitii de profil?
  Multumesc.
  Adrian

 5. Buna ziua. Am participat la o licitație publica și la licitație a participat și fiul debitorului având o firma cu sediul la aceeași adresa la care locuiește și debitorul. Licitația a fost câștigată de fiu. Întrebarea mea este:e legal așa ceva?

 6. Buna ziua. Am participat la o licitație publica și la licitație a participat și fiul debitorului având o firma cu sediul la aceeași adresa la care locuiește și debitorul. Licitația a fost câștigată de fiu. Întrebarea mea este:e legal așa ceva?

 7. Buna ziua,
  Cum se pot recupera banii de la o societate care nu mai dorește produsele achizionate prin SICAP?
  Procedura a fost prin achiziție directă.

 8. Am o firma infiintata de un an de zile , domeniul de activitate , constructii. As dori sa particip la licitatii pentru achizitia de lucrari .

 9. Am o firma de constructii, un an de zile activitate, pot participa la achizitie de lucrari prin licitatie publica?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.