Consultanta licitatii publice! Avocat licitatii publice!

Consultanta in Achizitii Publice – SEAP

     Prin serviciile de consultanta in achizitii publice, Societatea Civila De De Avocatura Cuculis si Asociatii se adreseaza:

autoritatilor contractante, in vederea desfasurarii procedurilor de achizitii;

ofertantilor care doresc sa participe la proceduri.

     Procedurile complexe, documentatia stufoasa, modificarile legislatiei, sunt aspecte care fac din segmentul achizitiilor publice o nisa putin accesibila agentitilor economici dar, prin prisma faptului ca zilnic, in urma zecilor de anunturi publicate se solicita produse, servicii sau lucrari, aceasta nisa constitue o reala posibilitate de a va dezvolta, promova si identifica noi oportunitati in piata.

     Lipsa ofertantilor la procedurile de achizitii se transpune negativ asupra activitatii agentilor economici, cu capital integral sau partial de stat, care sunt obligati sa desfasoare achizitii prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), cat si asupra societatilor din mediul privat, prin a caror neparticipare pierd un potential segment de clienti.

     Postura din care se participa la aceste proceduri(autoritate contractanta sau ofertant), determina serviciile noastre de consultanta care pot presupune:

 • inregistrare in SEAP – e-licitatie.ro;
 • indrumare si asistentă in utilizarea SEAP in vedere publicarii/identificarii procedurii de achizitie – anunturi de participare, invitatii de participare, anunturilor de atribuire, etc;
 • elaborarea strategiei si recomandarea procedurii optime de achiziţie publică, in functie de:
  • valoarea contractului;
  • obiectul contractului;
  • specificul activitatii;
  • termene de atribuire, etc.
 • consultanta legislativa aferenta in domeniul achizitiilor publice;
 • furnizarea modelelor de documente necesare pe parcursul procedurilor de atribuire si/sau redactarea acestora;
 • intocmirea documentaţiei de atribuire aferente procesului de achizitie – fisa de date a achizitiei, caietul de sarcini, modelele de formulare si modelul de contract;
 • analizarea documentatiei intocmite de autoritatea contractanta, pregatirea si depunerea ofertelor, sau dupa caz, solicitarea clarificarilor.
 • asistenta si sprijin in luarea deciziilor pe intreg parcursul procedurii;
 • consultanta in vedere unor eventuale contestatii si solutionarea acesora;
 • asistenta si consultanta in vederea instruirii si formarii personalului implicat, sau care urmeaza a fi implicat, in activitati de achizitii;
 • Consultanta licitatii publice .

Departamentul dedicat achizitiilor publice al SCPA Cuculis&Asociatii ofera consultanta juridica de specialitate pe toata durata procedurii avand in vederea legea 99/2016; 99/2016, cu modificarile ulterioare si completarile la legea achizitiilor publice sectoriale.

  Av.Drd. Cuculis – Coordonator departament licitatii publice.

avocat@indrumari-juridice.eu

0722298011

Pentru informare corecta si contact, completati formularul de mai jos.

16 comments to “Consultanta licitatii publice! Avocat licitatii publice!”
 1. Buna seara,eu am o firma de constructii in italia cu o experienta de 10 ani dar as dori sa ma intorc in tara si sa continui tot in constructii
  As dori sa stiu cum functioneaza cu licitatiile si daca ai sanse sa prinzi lucrari?

  • Exista consultanta juridica specailizata in vederea participarii la diverse licitatii publice organizate atat de Primarii, Administratii centrale etc. Consider totusi ca o discutie mai amanuntita se poate face insa doar dupa ce ne comunicati mai multe date despre socitatea dvs. in sensul profilului, activitatea exacta, experienta numar de lucratori etc. Caietele de sarcini sunt tot mai variate si pot cuprinde mai multe elemente pe care trebuie sa le indepliniti pentru a putea participa. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 2. Buna seara
  V-as ruga un raspuns la urmatoarea problema : SC am participat ca ofertant la o licitatie publica in SEAP,lucrare de executie alimentare cu apa si am iesit pe primul loc, iar autoritatea contractanta a decis sa anuleze licitatia pe motiv de oferta nejustificativ de mica 54% , desi toti participantii au fost sub 85% ; Am constestat licitatia la CNSC, acesta invocand a fi necesar constituirea garantiei de buna conduita , pe care am si instituito si nu au luat-o in calcul .Am contestat la instanta si ni s-au cerut clarificari pe care le-am adus, iar la cateva zile , autoritatea contractanta a scos la licitatie in seap ,aceeasi lucrare cu o valoare de 40% mai mica decat cea initiala , (justificand in instanta ca proiectantul a gresit la indicatori si astfel s-a supraevaluat licitatia) , desi ea se afla pe rol in instanta.
  Intelegem ca se dorea ca firma de pe locul 2 sa castige , iar acum se incearca evitarea desemnarii drept castigatoare a societatii noastre.
  intrebarea este : Se poate scoate la licitatie aceeasi lucrare pe care am contestato si este necesar sa participam la aceasta noua? Cum ar trebui procedat caci lucrarea de proiectare a facut cazul unei alte licitatii, avizate credem de organele abilitate si astfel nu s-a considerat a fi supraevaluata .
  Va multumim anticipat
  07313568xx

  • Buna ziua. In primul rand va marturiesesc ca mi se pare intr-un totul ilegal sa procedeze in maniera aceasta. Secundar, pana la solutionarea contestatiilor in mod cert nu se putea proceda la o nou alicitatie in seap. Un coleg revine la nr. de telefon indicat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 3. Buna ziua,

  Ma straduiesc sa pun o oferta de pret cu produse pe SEAP, dar nu am inteles pasi pe care trebuie sa-i fac pentru postarea acesteia.
  Poate dvs. ma puteti ajuta.
  Va multumesc.

 4. Buna ziua. S.C cautam personal care sa participe la licitatii publice in numele firmei. Este posibil sa incheiem un contract de colaborare cu o firma sau o persoana fizica care sa se ocupe de toate documentele si sa participe pentru firma noastra la licitii de profil?
  Multumesc.
  Adrian

 5. Buna ziua. Am participat la o licitație publica și la licitație a participat și fiul debitorului având o firma cu sediul la aceeași adresa la care locuiește și debitorul. Licitația a fost câștigată de fiu. Întrebarea mea este:e legal așa ceva?

 6. Buna ziua. Am participat la o licitație publica și la licitație a participat și fiul debitorului având o firma cu sediul la aceeași adresa la care locuiește și debitorul. Licitația a fost câștigată de fiu. Întrebarea mea este:e legal așa ceva?

 7. Buna ziua,
  Cum se pot recupera banii de la o societate care nu mai dorește produsele achizionate prin SICAP?
  Procedura a fost prin achiziție directă.

 8. Am o firma infiintata de un an de zile , domeniul de activitate , constructii. As dori sa particip la licitatii pentru achizitia de lucrari .

 9. Am o firma de constructii, un an de zile activitate, pot participa la achizitie de lucrari prin licitatie publica?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.