Regulamentul De Achizitii Publice Simplificat – Avocat Cuculis

Avocat Achizitii Publice 2016 – Regulament privind simplificarea achizițiilor publice

Achizitiile publice din Romania s-au lovit intodeauna de latura birocratica, astfel la data de 5 ianuarie 2016 a fost adoptat noul ”Document unic pentru achizițiile publice europene” (European Single Procurement Document – ESPD).

Totul se reduce la sarcina administrativa, astfel se va reduce considerabil aceasta sarcina pentru companiile interesate în a câștiga un contract de achiziții publice, în special IMM-uri.

Companiile vor putea să transmite electronic o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă că îndeplinesc criteriile de eligibilitate sau cerințele de capacitate comercială, urmând ca doar compania câștigătoare să prezinte documentele justificative necesare. Este în curs de realizare un sistem gratuit on-line pentru toate statele membre și firmele interesate. Noua procedură va înlocui vechile sisteme, cu diferențe semnificative între statele membre.

:: Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/7 al Comisiei din 5 ianuarie 2016 de stabilire a formularului standard pentru documentul european de achiziție unic.

Achizitiile publice in Romania vor fi deblocate ca si procedura iar cei interesati sa faca demersuri in vederea participarii la asemenea licitatii vor putea sa intocmeasca documentatia cu mai multa usurinta.

Avocat Cuculis Adrian

6 comments to “Regulamentul De Achizitii Publice Simplificat – Avocat Cuculis”
    • Eu una am facut un credit imobiliar in CHF in 2007 cu o perioada de gratie de 12 luni. Desi nu am ramas niciodata in urma si aveam clauza de notificare prealabila, dupa cele 12 luni s-a cesionat contractul,Dupa cele 12 luni s-a aplicat dobanda variabila stabilita de banca la 10.06.2008. La 11.07.2008 mi s-a cesionat contractul. M-am judecat cu banca si dobanda variabila s-a declarat ca fiind abuziva. Prin Act Aditional s-a trecut, de la data aplicarii dobanzii variabile,;a dobanda fixa din perioada de gratie prin act aditional refuzat in scris, ca sa ma determine sa accept cesiunea si dobanda din perioada de gratie, neopozabila cesionarului care a preluat creanta cu dobanda variabila, nu cea fixa din perioada de gratie. Am dat din nou in judecata banca si prin hotarare Tribunalul Timis a zis ca dobanda mea este cea din perioada de gratie, desi codul civil zice altceva. Acum am facut apel. Intre timp am suspendat ratele pana la ramanerea definitiva a hotararii, dar dupa pronuntarea la fond din nou sunt somata de banca sa achit rata, desi ordonanta de suspendare este inca in vigoare. As vrea asistenta juridica pt denominrae si daune morale (sunt judecator, dar deja simt ca nu mai pot). As vrea sa vorbim direct, daca se poate.Multumesc anticipat!

      • Buna ziua, trebuie sa vedem exact hotararea si evidet sa vedem si cererea de chemare in judecata. V-am trimis si un email pentru a incerca sa intram in legatura pentru a ne comunica aceste acte. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

  1. Bună ziua, dl Cuculis sunt și eu in situația unui credit de nevoi personale în chf , luat în anii precedenți în care respectiva moneda era foarte puțin pese 2 lei la cursul respectiv ,după o perioada am mers la banca și am intrebat despre unele comisioane ale băncii și mi sa răspuns intr-un mod demn de dispret de către un ofițer de credite cu care am încheiat contractul referitor la acele comisioane exact așa după Cum urmează: CE VREȚI D-NA VI SA ADUS LA CUNOȘTINȚĂ TOT LA SEMNAREA CONTRACTULUI …CE MAI VREȚI ….NU CUMVA AȚI VREA CA BANCA SA SCRIE MARE PE PERETE MURA ÎN GURA CÂT ȘI CUM SE CALCULEAZĂ TOT? ȘI I-AM RĂSPUNS CA NU AR FI O IDEE REA DEOARECE COMISIONUL CARE MI L-AȚI ADUS LA CUNOȘTINȚĂ ESTE NESEMNIFICATIV CA ȘI VALOARE CÂND V-AM ÎNTREBAT LA MOMENTUL SEMNĂRII DE 0.4% PENTRU RATA LUNARA NU LUAT PENTRU SUMA TOTALA CARE SE RAPORTA ÎN FIECARE LUNA CREDITUL ERA DE APROXIMATIV 6000 SAU 8000 CHF ( va pot comunica suma exacta doar dacă reiau dosarul ) ȘI SE PERCEPEA ACEL COMISION DE 0.4% PE TOATĂ SUMA LUNAR și am rămas doar cu aceasta obrăznicie chiar dacă am făcut o sesizare interna la direcțiunea băncii nu am primit nici un răspuns .imediat după ce francul a crescut semnificativ am decis sa nu le mai plătesc nimic ….Fiind foarte supărată pe tot sistemul infectat romanesc ulterior sau mai făcu încercări ale bancîi de reeșalonare și în urma cu aproximativ 7 luni am semnat un acord de înjumătățire a sumei ramase care ajunsese la 3200 chf la 1600 chf care în decurs de un an trebuia restituiți și se încheia totul …Eu nu am plătit lunar ci la 3 lunI datorita situației financiare dar plăteam și pentru lunile retro …dorind ca intr-un final sa îl achit tot dar m-am trezit ca creditul a fost cesionat … CESIUNE DE CREANȚE ….CĂTRE ERB NEW EUROPE FUNDING ÎI B.V. CE AS PUTE SA MAI FAC EU SUNT DECISA SA MĂ ARESEZ INSTANȚEI JUDECĂTOREȘTI PENTRU TOT …CA ȘI PROBA ÎN CEEA CE MI SA SPUS LA BANCA …ESTE SOȚUL MEU ȘI SOACRA MEA CU CARE AM FOST ATUNCI LA BANCA ȘI MI SA RĂSPUNS EXACT INTR-UN MOD CAMATORESC ÎN CARE NU MAI AM NIMIC DEFACUT DECÂT SA MĂ CONSOLEZ ȘI SA FAC PARTE DINTRE TOȚI ROMANII CARE DIN PĂCATE NE ESTE FRICA POATE ÎN UNELE CAZURI SA LUAM ANUMITE MASURI LEGALE ÎN A STOPA PUR ȘI SIMPLU O DATA TOT CE SE INTAMPLA ABUZIV ÎN TARA ASTA ÎN CARE ÎNCĂ DUHNESTE HOȚIA CĂMĂTARIA CHIAR ȘI LEGALIZATA … astept un răspuns cu mare încredere ca odată și odată se va face dreptate ….Nu noi romanii de rand am ridicat francul unde este …Acest lucru l-au făcut cu Bună știință tot mai marii acestei lumi care nu se gândesc deloc la oamenîi de rand ci doar la încasările lor ordinare .Vă mulțumesc încă o data .

  2. Bună ziua,
    Va rog sa imi spuneti cum pot verifica răspunsul negativ al băncii , în urma solicitării mele de precizare dacă creditul meu a fost sau nu externalizat. Va mulțumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.