Somatie ISC Pentru Plata Taxelor fara fundament legal – Astfel ISC face ordine prin “curtea proprie” si vrea sa incaseze banii de la cei ce pretins nu ar fi platit taxele cu privire la constructiile ridicate.
Desi oamenii au platit aceste taxe se pare ca in abrambureala de la ISC si in urma unor controale facute in locuri numai de ei stiute, au tras concluzia ca sunt contribuabili si nu putini la numar, care nu si-ar fi respectat obligatia de plata a acestor taxe ce deriva din legea 10/1995 priviind calitatea in constructii.
Ati primit o Somatie ISC Pentru Plata Taxelor ? Tragem concluzia ca ISC a iesit la vanatoare.
Pe langa faptul ca sunt somate persoane care si-au platit aceste taxe, ISC solicita plata unor sume nejustificate avand in vedere ca din 2014 taxa de 0,7% s-a transformat de fapt in taxa de 0.5% si astfel –
Forma din 2014 – legea 10/1995 forma 2014
Somatie ISC Pentru Plata Taxelor emisa pentru o autorizatie emisa in 2011.
Investitorii sau proprietarii vor vira lunar către Inspectoratul de Stat în Construcţii – I.S.C. din subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei o sumă echivalenta cu o cota de 0,70% din cheltuielile pentru executarea construcţiilor şi a lucrărilor prevăzute la art. 2 şi pentru care se emit, în condiţiile legii, autorizaţii de construire, cu excepţia proprietarilor, persoane fizice, care executa lucrări de consolidare şi reparaţii la locuinţele din proprietate. Calculul şi virarea sumelor respective se fac eşalonat, concomitent cu plata prestaţiilor.
Forma din 2014 identica si la 2019 cu privire la cota de 0,1% din autorizatia de construire – legea 50/1991 a autorizarii constructiilor –
Articolul 30 (1) Cheltuielile pentru controlul statului în amenajarea teritoriului, urbanism şi autorizarea executării lucrărilor de construcţii se suporta de către investitori, în valoare echivalenta cu o cota de 0,1% din valoarea lucrărilor autorizate, cu excepţia celor prevăzute la art. 3 lit. b) şi a lăcaşurilor de cult.
Mai jos o sa facem o analiza, cum si de ce Inspecotratul de Stat In Constructii solicita in mod ilegal plata unei cote ed 0,7% pe care o mentine din 2011 si pana in 2019 cand solicita plata acestor sume de bani dar si cum se pot apara cei care primesc asemenea notificari de plata.
Ce fac daca primesc o notificare de plata din partea ISC cu privire la taxele de 0,7% si 0,1% ? Cum ma pot apara? Somatie ISC Pentru Plata Taxelor cum contest?
- Executat Silit De Humanik Credit Ifn
- Dobanzile La IFN Plafonate – Cum Iti Pot Reduce Cu 90% Dobanda La Credit Notificare Pentru Revizuirea Contractului De Credit
- Executat Silit De Svea Ekonomi Cyprus LTD
- Executat Silit De IFN Extra Finance? Suspendarea Executarii Silite Avocat Cuculis
Atentie – Invocati prescriptia fiscala!
Art. 110 cod procedura fiscala – (1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripție a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.
Observam mai sus, in notificarea emisa de catre ISC ca autorizatia de construire este emisa in 2011.
Astfel, termenul de prescriptie a inceput sa curga din 2012 si s-a implinit in 2017 iar notificarea a fost facuta in 2018 si ulterior cererea de chemare in judecata in 2019, cu mult peste termenul legal de a putea recupera creanta.
Ati platit si totusi sunteti dat in judecata?
Este situatia cetateanului de mai sus, insa ceea ce nu au prevazut cei de la ISC este ca acesta avea si dovada platii si acum dupa ce a fost chemat in judecata va face aceasta dovada si ii va obliga si la plata cheltuielilor de judecata.
Ce fac cei care nu au platit?
Verificati din ce an vi se imputa banii la plata, conform autorizatiei de construire. Observam astfel ca exista o discrepanta in penalitatile solicitate de catre acestia, astfel din 2014 legea a fost modificata si taxa solicitata de catre ISC prin legea 10/1995 a disciplinei in constructii, s-a modificat de la 0,7% la 0,5%.
In tot cazul, masurile impuse sunt disproportionate si chiar ilegale, in conditiile in care fie sunt sumele prescrise, fie platite fie calculate gresit.
Puteti solicita o intrevedere cu un avocat specializat in aceasta situatie juridica, aici.
Daca va confruntati cu alt tip de problema juridica, completati formularul de mai jos –
Buna seara,am invocat hg 444in proces cu isc la o receptie din august 2014 si nu a fost luată în considerare ,am solicitat anulare penalizări.Multumesc.