Clauze Abuzive Credit Europe Bank Si Credit Europe Bank Ipotecar Ifn Comision De Administrare Acordare Si Dobanda Penalizatoare

Credit Europe Bank Si Credit Europe Ipotecar Ifn Obligate Sa Restituie 8500 Euro Cu Titlu De Comision Administrare, Catre Imprumutat  

Avocat Cuculis – Decizia Corecta A Instantei Urmeaza Sa Reechilibreze Contractul ,Cel Putin Partial – Clauzele abuzive folosite de catre Credit Europe Bank au fost evacuate din contracte.

Av.Cuculis Adrian

Ce inseamna sa ai clauze abuzive Credit Europe Bank In Contractul de credit?

Pe scurt, inseamna sa fii furat.

Fie ca vorbim despre un comision de administrare fie ca vorbim despre un comision de acordare sau dobanda penalizatoare in contractul dvs. semnat initial cu Credit Europe Bank, aceste clauze abuzive se manifesta prin impovararea dvs. de la o rata la alta, adica rata creste artificial.

Dosarele castigate in instanta pe temeiul clauzelor abuzive ale Credit Europe Bank sunt multiple iar motivul pentru care clauzele contractuale Credit Europe Bank au fost considerate abuzive au fost rand pe rand explicate de catre judecatori si se referau la dezechilibrul generat de inserarea unor clauze care “baga mana in buzunarul imprumutatul, pe nederpet”.

Solutiile instantelor de judecata, de constatare ca fiind abuzive a clauzei comisionului de administrare / acordare etc. si pe cale de consecinta obligarea bancii la plata catre imprumutat, a tuturor sumelor de bani ce au fost incasate cu acest titlu nu sunt singulare ci sunt mii la nivel de tara.

De asemenea, instanta, la pronuntare a tinut cont si de faptul ca pe parcursul desfasurarii procesului, imprumutatul a platit in continuare comisionul ilegal de administrare / acordare/ dobanda penalizatoare si a dispus restituirea lor inclusiv pentru perioada in care ne-am judecat pe instanta cu banca.

In randurile ce urmeaza va prezentam mai multe decizii ale instantelor de judecata prin care am reusit sa anulam clauze contractuale pe temeiul faptului ca acestea sunt abuzive. Mai mult decat atat, eliminarea unor clauze abuzive ale Credit Europe Ipotecar IFN, aduce o reechilibrare a contractului de credit si o garantie a faptului ca impumutatul nu plateste sume de bani pe care nu ar fi trebuit sa le plateasca.

Nu va lasati abuzati de catre banci si verificati daca aveti clauze abuzive in contractul dvs. cu banca. Completati formularul de mai jos:

Solutia instantei mai jos – Comisionul de administrare Credit Europe Bank – Ilegal!

comision administrare credit europe bank

Comision administrare credit europe bank si credit europe ipotecar Ifn declarate clauze abuzive, ilegale.

Ora estimata: 08:30
Complet: 8-C
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiate excepţiile lipsei de interes şi prescripţiei dreptului material la acţiune invocate de pârâte.

Admite în parte cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost restrânsă. Constată caracterul abuziv al clauzei referitoare la comisionul de administrare, prevăzute la art. 5.1 lit. c din contractul de facilitate de credit şi garanţie nr. 108482/6.10.2008 încheiat între reclamanţi şi Credit Europe Ipotecar IFN SA şi, în consecinţă, constată nulitatea absolută a acestei clauze. Obligă pârâtele Credit Europe Ipotecar IFN SA şi Credit Europe Bank (România) SA să restituie reclamanţilor suma de 7058,18 euro, achitată de reclamanţi cu titlu de comision de administrare în perioada octombrie 2009-martie 2015, în echivalent în lei la data efectuării plăţii, precum şi toate sumele achitate de reclamanţi ulterior lunii martie 2015 cu titlu de comision de administrare.

Video testimonial cum am anulat definitiv clauzele abuzive din contractul cu Credit Europe Bank

Motivele pentru care instanta a dispus restituirea comisionului, dupa ce a fost constatat ca fiind abuziv –

Repunerea in situatia anterioara, se refera in primul rand la o restabilire a normalitatii unor acte juridice.

Se retine in practica faptul ca daca un contract contine intratat de multe clauze ce se declara a fi abuzive, exista fie posibilitatea anularii intregului contract fie mentinerea lui cu o contraprestatie. In situatia de fata, contractele pot continua, insa doar dupa repunerea in legalitate a acestora cu consecinta normala, in urma declararii nulitatii absolute, principiul restitutio in integrum  reclamantii sunt indreptatiti la primirea acestor sume in patrimoniul lor.

Principiul este consacrat de art. 1254 alin. (3) Noul Cod Civil, care prevede că „în cazul în care contractul este desfiinţat, fiecare parte trebuie să restituie celeilalte, în natură sau prin echivalent, prestaţiile primite, potrivit prevederilor art. 1.639 – 1.647, chiar dacă acestea au fost executate succesiv sau au avut un caracter continuu”, fiind aplicabil, pe temeiul art. 1325 noul Cod Civil, şi actelor juridice unilaterale lovite de nulitate.

De ce sunt considerate Clauze Abuzive Credit Europe Bank clauzele precum comisionul de administrare? Extras din decizie!

Legea nr. 193/2000, art. Directiva 93/13

Art. 4. – (1) O clauză contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor. (2) O clauză contractuală va fi considerată ca nefiind negociată direct cu consumatorul dacă aceasta a fost stabilită fără a da posibilitate consumatorului să influenţeze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau condiţiile generale de vânzare practicate de comercianţi pe piaţa produsului sau serviciului respectiv.

Comision administrare credit europe bank si credit europe ipotecar ifn ilegal

În cazul în care prin acţiune se solicită constatarea caracterului abuziv al clauzelor privind mecanismul de modificare a dobânzii şi a comisioanelor dintr-un contract de credit, instanţa trebuie, în virtutea principiului rolului activ, să stabilească dacă acestea sunt exprimate într-un limbaj clar şi inteligibil, dacă lipsa unei asemenea exprimări nu înseamnă, de fapt, lipsa negocierii şi existenţa unui dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor, precum şi încălcarea exigenţelor bunei-credinţe prin introducerea acestor clauze, lipsa unei astfel de analize echivalând cu o nedeplină lămurire a situaţiei de fapt care atrage sancţiunea anularii acelei clauze ca efect al constatarii caracterului sau abuziv!

Puteti citi si cum am anulat alte executari silite ilegale:

Ce clauze abuzive a folosit Credit Europe Bank in contractele semnate cu imprumutatii?

Asa cum am aratat si mai sus dar asa cum veti vedea si in update-ul pe care l-am pregatit pentru cei care sunt interesati de cum pot scapa de clauzele abuzive din contractele cu banca Credit Europe Bank, acestea se refera la :

 • comisionul de acordare
 • comisionul de administrare
 • dobanda penalizatoare
 • dobanda contractuala

Si nu se rezuma doar la acestea ci orice clauza care ar putea sa debalanseze echilibrul contractul chiar si clauza de risc valutar prin care puteti cere inghetarea cursului valutar!

Credit Europe Bank Nv si Credit Europe Ipotecar IFN Procese castigate cu Credit Europe Bank de anulare a clauzelor abuzive in 2024

Update martie 2024 clauzele abuzive ale Credit Europe bank si Credit Europe Ipotecar IFN anulate de instanta – dobanda penalizatoare si comision de acordare– Cum le puteti ataca.

Sigur ca pentru foarte multi dintre dvs. proceselecu bancile pe tema clauzelor abuzive NU mai reprezinta niciun mister.

In urma cu 14 ani de zile am initiat primul proces cu banca OTP, ce a fost castigat la distanta de 2 ani de zile in mod definitiv.

In 2024 putem sa afirmam ca orice clauza care are potential abuziv, din cadrul contractelor de credit fie cu Credit Europe Bank Nv sau Credit Europe Ipotecar IFN POATE FI ANULATA IN INSTANTA.

Clauze Abuzive Credit Europe Bank
27.02.2024 Ora estimata: 08:30
Complet: C 20 Civil
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată formulată.
Constată caracterul abuziv al clauzei de la art. 5.1 lit. c) din Contractul de facilitare de credit si de garantie nr. 106281/11.06.2008, care prevede un „comision de administrare lunar de 0,15% plătibil începând cu scadenta a 13-a”.

Obligă pârâta să restituie reclamantei sumele încasate cu titlul de comision de administrare, împreună cu dobânda legală calculată de la data plă?ii până la data restituirii efective.

Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 5950 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocat.
Document: Hotarâre  1377/2024  27.02.2024

Alte Dosare castigate pe clauze abuzive Credit Europe Bank cu privire la comisionul de acordare si dobanda penalizatoare.

12.10.2020 Ora estimata: 09:00
Complet: S6 Completul 16R
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge excepţia nulităţii. Respinge recursul ca nefondat. Definitivă.
Document: Hotarâre  656/2020  12.10.2020

Ora estimata: 09:00
Complet: C9-APEL
Tip solutie: Schimbat total
Solutia pe scurt: Respinge apelul incident, ca nefundat.

Admite apelul principal. Schimbă în tot sentinţa apelată în sensul că: admite cererea de chemare în judecată astfel cum a fost formulată şi precizată.

Constată caracterul abuziv şi nulitatea absolută a clauzelor prevăzute la art. 5.1 lit. b privind comisionul de acordare şi art. 4.5 teza I privind dobânda penalizatoare din Contractul de credit nr.102578 din 11.01.2008.

Dispune restituirea sumelor achitate în temeiul clauzelor contestate ca fiind abuzive, la care se adaugă dobânda calculată de la data plăţii fiecărei sume până la plata integrală a debitului.

O serie intreaga de clauze abuzive Credit Europe Bank au fost declarate ca avand caracter abuziv iar debitorii imprumutati au putut sa-si recupereze toti banii platiti in mod NEJUSTIFICAT!

Ce fac pentru a elimina clauzele abuzive din contractul cu Credit Europe Bank si pentru a-mi recupera banii platiti?

Pentru a va putea recapata aceste drepturi puteti face o cerere la instanta de judecata prin care sa solicitati constatarea ca abuzive a clauzelor contractual, in baza unei actiuni de constatare a clauzelor abuzive a Credit Europe Bank !

Av.Cuculis Adrian

13 comments to “Clauze Abuzive Credit Europe Bank Si Credit Europe Bank Ipotecar Ifn Comision De Administrare Acordare Si Dobanda Penalizatoare”
 1. Buna ziua am un credit ipotecar la crediteurope la care am un comision de administrare credit la șold lunar. Am incercat sa negocieriz cu banca comisionul doua rânduri insa fara nici un rezultat. Detin creditul din anul 2008. Considerati ca pot deschide un proces bancii prin care sa anulez acest comision si sa recuperez banii platiti ? Multumesc

  • Bună seara,
   Și eu ma aflu în situația dvs. Am un credit ipotecar tot din 2008, la Credit Europe Bank și tot cu un comision de administrare lunar. Am văzut ca v-ați adresat d-lui avocat și vroiam sa știu dacă ați rezolvat ceva, în sensul eliminării comisionului. As vrea sa știu dacă merita sa încerc. Va mulțumesc!

  • Am un credit prima casă luat prin BCR din 2015 SI dobânda este de două ori mai mare decât creditul ,ce se poate face.Multumesc anticipat

 2. Eu am pus bani pentru economisire la Raiffeisen Banca pentru Locuinte si nu am primit dupa 5 ani si ceva nici o dobanda , care e prevazuta in contract .

 3. Buna ziua.Eu am primit o instintare de la banca ING ca mi s a pus o poprire pe salariu dar de la executor nu am primit nimic,si nici la serviciu nu s a primit.Suma imprumutata a fost de 40.000 si acum imi cer 48.000 cu taxe.Este legal?

 4. Am avut un contract în franci(2007-2017)cu o bancă,pe care l-am dus la capăt fără întârzieri.Mai pot fi îndreptățit ptr.comisioanele abuzive din contract?

 5. Bună ziua. Am primit acasă un plic de la executor Themis prin care îmi pune sechestru pe autoturismul proprietate personala pentru un credit din 2010 și nu cunosc în care spune în sechestru. Ce a-și avea de făcut. Mulțumesc frumos

 6. buna ziua !
  am avut un card de credit si l-am inchis am avut suma de
  9358 lei de achitat si banca care mi-a facut refinantarea a virat 9850 lei .ei mi-au inchis cardul pe suma refinantata si nu mi-au mai virat nici un ban .ce trebuie sa fac?

 7. Bună ziua. Am un credit ipotecar pentru o locuință ANL am plătit totul sunt la zi cu ratele am plătit în avans rate fără dobândă acum nea atenționat că vom plăti dobândă și la ratele din urmă cele achitate în avans .Se poate să ne ceară așa ceva? Mulțumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.