Cum Dau In Plata Daca Am Datorie La Credit Europe Bank NV

Scaderea ratei la banca cu un procent major de 40% in cazul unui imprumutat la banca Credit Europe Bank.

Solutia este una cu atat mai fabuloasa cu cat scaderea ratelor si retroactiveaza de la momentul de la care am depus notificarea de dare in plata si pana la finalul creditului care i-a impovarat pe debitorii in CHF.

Peste asta, solutia este si mai impresionanta fiindca debitorul ATENTIE!!, se afla in executare silita si banca incerca sa ii ia casa si sa-l lase pe drumuri iar cu solutia data, tot creditul se RECALCULEAZA si asta inseamna o anulare a tuturor actelor de executare silita.

Am intitulat din nou acest dosar #DosarelePrindViata fiindca ele chiar au prins viata prin eliberarea unor debitori de la o povara financiara majora si de la o soarta ce le era grevata si anume sa fie DATORI la BANCA TOATA VIATA.

Practic, prin darea in plata in timpul executarii silite, notificare emisa catre Credit Europe Bank , am reusit sa pastram si casa debitorului prin adaptarea contractului de credit dar si scaderea ratei cu 40% daca acesta vrea sa continue sa plateasca rata la banca.

Rata la banca a crescut? Cursul valutar la fel? Nu mai poti plati ratele la banca? Afla ce poti face sa te salvezi! Completeaza formularul de mai jos:

Debitorul care a intrebat, Cum Dau In Plata si a obtinut reducarea ratei cu 40%, executat silit de Credit Europe Bank Pentru Un Credit Ipotecar

Asa cum spuneam mai sus ca fabulos in acest dosar este faptul ca debitorul care a obtinut o reducere cu 40% a ratei, ERA EXECUTAT silit si banca Credit EUROPE BANK ii executa silit casa in care locuia.

Nu doar ca ratele se duc in jos cu 40% si raporat la 83126 CHF se calculeaza cu 40% mai putin, insa si actele de executare silita trebuie sa fie anulate!!

Solutia instantei de judecata – Rate cu 40% mai mici si un CHF calculat retroactiv cu 3.2 lei

Solutia instantei prin care darea in plata la banca Credit Europe Bank i-a adus o adaptare a contractului de credit imprumutatului si este una dintre solutiile pronuntate de catre instantele de judecata prin care in realitate se poate vorbi de salvarea casei si scaderea din toate ratele cu 40% a creditului datorat!!

29.11.2023 Ora estimata: 09:00
Complet: C22 (2020) – civil şi executări
Tip solutie: Alte soluţii

Solutia pe scurt: Admite capătul subsidiar al cererii de chemare în judecată având ca obiect contestaţie creditor în temeiul Legii nr. 77/2016.

Adaptează contractul de credit bancar ipotecar nr. 101284 din 17.12.2007 în sensul că 1 CHF va avea valoarea de la data încheierii contractului majorata cu 52,6% faţă de data contractării, începând cu ratele exigibile de la momentul formulării notificării.

Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 29.11.2023.
Document: Hotarâre  18146/2023  29.11.2023

Cum Dau In Plata? O intrebare pe care si-o pun multi care au fie datorii reziduale fie au intrat in executare silita.

Povestea cu final fericit a debitorului care a inchis datoria cu Credit Europe Bank, in instanta.

Dosarul de dare in plata, castigat definitiv de catre debitorul care se elibereaza de plata oricaror sume.

Un alt dosar prinde din nou viata in ciclul #DosarelePrindViata si le umanizam pentru a putea aduce legea mai aproape de cei pentru care a fost facuta sa ii serveasca.

Ideea de inceput a proiectului “Dosarele prind viata” a fost  de a surprinde zambetele de pe fetele partenerilor nostri, adica partenerii nostri sunt fix acei oameni care au avut nevoie de o mana de ajutor din partea noastra si nu intamplator noi am fost acolo.

Vizualizati si :

Mie, personal, nu-mi place sa-i numesc CLIENTI.

Pentru mine sunt mai degraba niste prieteni care se afla in nevoie si au venit sa ii ajut.

Va spun drept ca am peste 22000 de prieteni si as vrea ca putinul ( sau mai multul) bine pe care am reusit eu alaturi de super echipa mea de avocati sa-l facem, ei, adica prientenii nostri, sa-l transmita mai departe catre alte persoane care au intradevar nevoie de ei.

Daca atunci cand l-am cunoscut pe dl Popescu Eugen acesta era speriat si ingrijorat deoarece executorul Buzatu Constantin intocmea cel de-al doilea proces verbal de licitatie prin care anunta vanzarea imobilului cu care debitorul garantase, la un pret mult mai mic decat datoria catre creditoare, la finalul procesului am resuit sa-i redam zambetul si increderea.

Avocatura mai aproape de oameni- Cum Dau In Plata si inchid creditul cu banca?

Asa am inceput acum 10 ani sub egida CUCULIS&Asociatii si am primit mostenirea de la parintii mei, amandoi avocati de undeva de prin 1982.

Ne laudam ca sa fiu sincer cu experienta lor covarsitoare.

Dupa prima discutie cu prietenul nostru, la care l-am intrebat expres ce isi doreste, in sensul:

  • fie sa salveze imobilul prin achitarea datoriei sau fie  sa apeleze la procedura prevazuta de Legea 77/2016 in sensul stergerii intregii datorii, dl. Popescu a spus clar ca isi doreste cu orice pret sa reuseasca sa dea casa in plata si sa scape de datoria reziduala , deoarece starea lui financiara s-a degradat foarte tare o data cu cresterea cursului valutar CHF dar si din cauza ca a divortat, iar salariul i s-a redus considerabil.
Domnul Popescu Eugen ( debitor eliberat definitiv prin castigarea procesului de dare in plata) .

Conform art. 5 din Legea 77/2016 primul pas a fost sa intocmim notificarea de intentie “prin care consumatorul transmite creditorului, prin intermediul unui executor judecătoresc, al unui avocat sau al unui notar public,  dreptul de proprietate asupra imobilului cu care s-a garantat creditul în vederea stingerii datoriei izvorând din contractul de credit ipotecar, detaliind și condițiile de admisibilitate a cererii, astfel cum sunt reglementate la art. 4. din aceasi Lege”.

Prin notificarea de dare in plata am aratat creditorului ca atat debitorul principal cat si codebitorii respectiv garantii ipotecari indeplinesc conditiile prevazute de art 4 si anume:

a) creditorul și consumatorul fac parte din categoriile prevăzute la art. 1 alin. (1) din Legea 77/2016, astfel cum acestea sunt definite de legislația specială;

b) cuantumul sumei împrumutate, la momentul acordării, nu depășea echivalentul în lei al 250.000 euro, sumă calculată la cursul de schimb publicat de către Banca Națională a României în ziua încheierii contractului de credit;

c) creditul a fost contractat de consumator cu scopul de a achiziționa, construi, extinde, moderniza, amenaja, reabilita un imobil cu destinație de locuință sau, indiferent de scopul pentru care a fost contractat, este garantat cu cel puțin un imobil având destinația de locuință;

d) consumatorul să nu fi fost condamnat printr-o hotărâre definitivă pentru infracțiuni în legătură cu creditul pentru care se solicită aplicarea prezentei legi.

Dupa depunerea notificarii in care am invitat creditoarea la odata fixata la biroul notarului public in vederea perfectarii transferului de proprietate, am asteptat 10 zile cu speranta ca totul se va rezolva acolo.

Din pacate  termenul legal  de 10 zile de la data comunicării notificării emise, conform art. 7 din Legea 77/2016  creditorul a depus contestatia privind  neîndeplinirea condițiilor de admisibilitate a procedurii reglementate de prezenta lege pe rolul judecătoriei în circumscripția căreia domicilia consumatorul – conform alin 2 al aceluiasi articol.

In termen de 25 zile ( cu mentiunea ca instanta de judecata in temeiul art 201 alin 5 CPC poate scurta acest termen) de la primire, debitorii, in speta dl. Popescu Eugen, fosta sotie si mama acestuia au depus intampinare la contestatia depusa de catre Banca unde au aratat in principal ca indeplinesc conditiile de admisibilitate prevazute de legea 77/2016 dar si de catre Decizia 623/2016 care impunea indeplinirea unui a cincea conditii si anume: demonstrarea unui fapt imprevizionar ce a intervenit in situatia debitorilor.

Puteti fi interesat si de – Cum Dau In Plata.

Cum dau in plata conform Deciziei, legiuitorul a decis sa lase la aprecierea judecatorului national interpretarea situatiei imprevizionare de la caz la caz, nearatand o serie de criterii clare ( mentionam ca in prezent acest lucru este in curs de reglementare asteptand raspunsul CCR) la care sa se raporteze in momentul in care se analizeaza impreviziunea in cauza.

La momentul respectiv dl. Popescu Eugen a demonstrat o scadere drastica a veniturilor prin depunerea adeverintelor de venit de la ANAF de la inceputul creditului si pana la momentul respectiv pentru a se face o comparatie si a se observa ca valoarea ratei depasea venitul acestuia.

Totodata a mai aratat ca acesta era singurul intretinator al familiei deoarece din cauza divortului veniturile se injumatatisera iar mama lui – garantul ipotecar, pensionara s-a imbolnavit de cancer fiind nevoita sa sufere o serie de interventii medicale foarte costisitoare.

Toti acesti factori au fost combinati cu cresterea accelerata a cursului valutar cat si de clauzele contractuale pe care Banca le modificase in timpul derularii contractului de credit in favoarea acesteia.

Instanta de fond, Judecatoria Ramnicu Valcea, obiectiv, a analizat situatia cu atentie si a dat castig de cauza debitorilor prin respingerea contestatiei Bancii.

A urmat calea de atac a apelului promovata de catre creditoare unde si de aceasta data Tribunalul Valcea dupa o reanaliza a probelor a mentinut decizia instantei de fond si a respins apelul contestatoarei.

Din pacate drumul nu s-a terminat acolo iar batalia finala s-a purtat la Curtea de Apel Pitesti, unde in complet de 3 judecatori a decis admisibilitatea promovarii caii de atac a recursului intentata tot de catre creditoare si totodata a respins fara nicio opinie separata respingerea recursului.

Cum Dau In Plata

O data cu primirea hotararii definitive si legalizate s-a notificat din nou creditorul in termen de 10 zile conform art. 7 alin. 6 din Legea in discutie sa se prezinte la biroul notarului public in vederea semnarii actului de dare in plata.

Din fericire pentru dl. Popescu, Credit Europe Bank SA a fost de acord sa se prezinte la data stabilita si sa incheie actele incheindu-se un capitol urat din viata debitorilor intr-un mod frumos.

Cu toate acestea in cazul in care creditorul ar fi inteles sa nu dea curs notificarii debitorii ar fi trebuit sa intenteze un nou proces impotriva acestia conform art 8 din Legea 77/2016 si sa solicite  instanței să pronunțe o hotărâre prin care să se constate stingerea obligațiilor născute din contractul de credit ipotecar și să se transmită dreptul de proprietate către creditor.

Intr-un final dupa o lupta grea in care administrarea si prezentarea probelor concret si corect a fost esetiala am reusit sa redam speranta si bucuria pe fata dl. Popescu.

Putem spune ca la baza acestui proces a stat stransa colaborare dintre gandurile pozitive si riguroasele diligente intreprinse de catre noi.

Pentru cei care au avut rabdarea sa citeasca toata povestea si sunt in situatia aratata mai sus, pot completa formularul de dare in plata si revenim cu mai multe detalii. Click aici pentru completarea formularului de dare in plata.

P.S. Ne dorim sa aducem cat mai multe zambete pe chipurile partenerilor nostri asa cum am reusit in cazul dl. Popescu Eugen.

SCA CUCULIS&Asociatii

Av. Dr. Cuculis Adrian

9 comments to “Cum Dau In Plata Daca Am Datorie La Credit Europe Bank NV”
  1. Buna ziua am o itrebare ce inseamna intocmirea dare in plata la notar a creditului epotecar care nu poate fi stabilit pe un termin mai scurt de 30 de zile libere si nu mai lung de 90 zile.
    acum intrebarea mea daca nu se termina darea de plata la notar in 90 de zile totul se supenda ?

  2. Buna ziua mati putea ajuta in legatura cu fata mea de 15 ani mia fost luata de centru de abuzuri din piatra neamt pt ca a fugit de acasa este de 2 luni acoli tare ad vrea so iau unapou sa înceapă școala acasa cum sa fac.

  3. Buna seara!Ce fac daca banca mi-a șters datoria față de ei ,dar executorul judecătoresc mă dat în judecată și mi-a pus proprie pe indemnizația de creștere a copilului.Acum eu trebuie sa plătesc cheltuielile de judecată.Consider că banca trebuia să anunțe executorul judecătoresc că mi-a șters datoria față de ei.Ce pot face in acest caz.Va mulțumesc mult.

  4. Am fost data în executare silita mi sa tras din cont o suma și banca tot îmi trmite mesaje ca am 160 de zile întârziere și o sa ma bage în birou de credite sa plătesc rata eu nu mai înțeleg nimic mulțumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.