Acord De Remitere Datorie – Dare In Plata Si Stergerea Datoriei Reziduale

Dare in plata 2021 – Recuperatorul de creante Suport Colect pierde procesul pe contestarea notificarii de dare in plata.

Debitorul sterge o datorie de 40000 de euro prin procedura de dare in plata.

Executarile silite au lasat pe strazi multe persoane in Romania. Mai grav este ca nu doar ca in urma executarilor silite se ajungea la situatii din care debitorii ramaneau fara case ci prin indexarea unor dobanzi ilegale, de catre recuperatorii de creante, debitorii executati silit de catre acestia, dupa ce-si pierdeau toate bunurile la executare silita, ajungeau sa plateasca dobanzi la dobanzi cu toate ca recuperatorii le luau toate bunurile mobile si imobile.

Darea in plata impotriva recuperatorilor de creanta, este un instument pe care il pot folosi debitorii ajunsi in situatia pierderii imobilelor cu care au garantat imprumuturile insa si debitorii care se afla in procedura de executare silita sau chiar cei care inca nu au intrat in executare silita.

ATENTIE – Nu toti debitorii se califica pentru a da in plata, motiv pentru care este esential sa va consultati cu un avocat dare in plata , inainte de a initia o procedura de dare in plata 2021 .

In cazul de fata, debitorul a folosit notificarea de dare in plata impotriva Suport Colect, pentru a dispune si suspendarea executarii silite fiindca este important sa stiti, chiar daca ati deschis un proces de contestatie la executare impotriva bancii sau recuperatorilor, acestia pot merge mai departe cu executarea silita, asta doar daca nu formulati cerere de suspendare a executarii silite sau in acest caz, o notificare de dare in plata 2021 care are capacitatea sa va suspende orice executare silita inceputa impotriva dvs.

Cu ce poate ajuta o notificare de dare in plata in mod concret impotriva recuperatorului de creante sau bancii?

Prin depunerea unei notificari de dare in plata, cum a fost cazul debitorului care a dat in plata prin notificarea Suport Colect, se poate obtine:

 • suspendarea executarii silite incepute impotriva dvs;
 • stergerea unei datorii reziduale in urma executarii silite de catre banca sau recuperator;
 • stingerea oricarei datorii catre banca in conditiile in care cedati bunul ipotecat;
 • reechilibrarea contractului de credit, negocierea unui curs valutar;
 • negocierea contractului cu banca.

Pentru depunerea unei notificari de dare in plata, completati formularul de mai jos:

Debitorul apeleaza la darea in plata Suport Colect pentru o somatie imobiliara care il obliga sa plateasca suma de 40000 de EURO.

Vedeti somatia imobiliara emisa de catre executorul judecatoresc Vintila Marius Andrei, cel care executa silit debitorul la cererea Suport Colect, firma de casa a BCR S.A.

Solutia instantei de judecata este clara, in urma notificarii de dare in plata Suport Colect, firma de casa a BCR S.A, instanta de judecata aprecieaza ca a intervenit impreviziunea in cazul debitorului si astfel , respinge contestatia la notificarea de dare in plata, depusa la Suport Colect , de catre debitorul care a solicitat aplicarea legii darii in plata.

08.04.2021 Ora estimata: 8:30
Complet: C10
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de contestatoarea Suport Colect S.R.L., reprezentată convenţional de Av. Lazar Ioan, în contradictoriu cu debitorii ANTAL IOAN DUMITRU şi ANTAL LUMINIŢA CIREŞICA, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 15 zile lucrătoare de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Miercurea Ciuc. Pronunţată la data de 08.04.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  487/2021  08.04.2021

Daca am fost executat silit de Suport Colect si am ramas cu o datorie, o pot sterge folosind legea darii in plata ? Ce inseamna stergerea datoriei reziduale la Suport Colect?

Stergerea datoriei reziduale, este operatiunea prin care un debitor, executat silit si lipsit de bunul sau imobil cu care garantase inapoierea imprumutului, se adreseaza bancii sau recuperatorului de creanta, in vederea stingerii acestei datorii reziduale, fie pe cale amiabila la simpla notificare, fie pe calea instantei de judecata.

Stergerea Datoriei Reziduale prin semnarea acordului de remitere a datoriei , in baza notificarii de dare in plata!

Debitorul scapa de o datorie de 47000 de euro , in urma notificarii emise de catre SCA Cuculis&Asociatii si a negocierii purtate pentru acesta, cu recupeartorul de creante Suport Colect, ce cumparase creanta de la BCR S.A.

Vedeti acordul de remitere al datoriei de mai jos prin care Suport Colect, sterge datoria debitorului dupa notificarea de dare in plata.

Stergerea Datoriei Reziduale
Stergerea Datoriei Reziduale

Astfel , art. 8 din legea 77/2016 prevede –

(5) Dreptul de a cere instanţei să constate stingerea datoriilor izvorâte din contractele de credit aparţine şi consumatorului care a fost supus unei executări silite a imobilului ipotecat, indiferent de titularul creanţei, de stadiul în care se află ori de forma executării silite care se continuă contra debitorului.

Cititi si :

Nu intodeauna este necesara aceasta hotarare judecatoreasca, avand in vedere ca exista si situatii deosebite prin care creditorii “ineleg” ca nu vor putea sa gaseasca aparari pentru a merge cu ele in instanta si atunci procedeaza la semnarea unor asemenea acorduri de dare in plata.

Prin urmare, ceea ce vedeti mai sus este acordul de remidere de datorie reziduala prin care Suport Colect, recuperator strategic de creante al BCR S.A , de altfel de unde si deriva contractul de credit pus in executare, prin care debitorul scapa de plata celor 47000 de euro.

De regula creantele vandute de catre Banci, catre recuperatorii de creante , sunt extrem de mici, fapt pentru care acestia de cele mai multe ori au posibilitatea, daca se face o notificare corespunzatoare si extrem de bine documentata dar se si aduc argumente juridice puternice, sa scada datoria pana la 50% sau chiar sa o anuleze ca in cazul de fata.

Stergerea Datoriei Reziduale va asigura de fapt, posibilitatea de a o lua de la zero, de a scapa de o poprire asta dupa ce imobilul a fost vandut si in fapt de a scapa de o datorie oricum indexata in mod abuziv.

Pentru programari la SCA Cuculis&Asociatii – click aici.

Av.Drd. Cuculis Adrian

5 comments to “Acord De Remitere Datorie – Dare In Plata Si Stergerea Datoriei Reziduale”
 1. as dori sa stiu daca darea in plata se poate aplica si pt Intreprinderi Individuale care au luat credit bancar iar ulterior au fost executate silit, imobilele garantitlor ipotecari vandute. Mai sant 3 autovehicule care ar putea fi date in plata. oare este posibil?

 2. Buna ziua,

  Ma numesc Mocanu Cosmin si am o intrebare referitor la o executare silita. Am luat un credit de nevoi personale de 12500 euro la MKB Romexterra din care s-a achitat partial. Acum am primit o notificare de executare silita pentru o suma de 22000 euro.

  Multumesc mult cu respect

 3. Buna ziua,

  Ma numesc Mocanu Cosmin si am o intrebare referitor la o executare silita. Am luat un credit de nevoi personale de 12500 euro la MKB Romexterra din care s-a achitat partial. Acum am primit o notificare de executare silita pentru o suma de 22000 euro.

  Multumesc mult cu respect
  O zi buna

  • Buna seara Mă numesc Oprea Alina am făcut un credit la banca acum 6ani am plătit un an de zile și după aia nu am mai putut să plătească am rămas cu rata în urma dar până acum sunt băgata la birou de credit dar până acum nu mi-a facut facut nici o oprire și am lucrat cu contract de munca

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.