Acord De Remitere Datorie – Dare In Plata Si Stergerea Datoriei Reziduale

Dare In Plata 2023- Debitorul Scapa De O Datorie Colosala De 100000 De Euro – Recuperatorii Kruk Si Investcapital Obligati Sa Stearga Datoria Reziduala

Dare in plata datorie reziduala si stergere datorie reziduala de peste 483000 lei echivalent aproximativ de 100000 de euro.

Abuzul este colosal si este perpetuat de catre recuperatorii de creante KRUK si vestitul INVESTCAPITAL LTD. Desi de peste 13 ani de zile am anulat mii de executari silite pe motive multiple, se pare ca atat de profitabila este recuperarea de creante in Romania incat desi recuperatorii de creante stiu ca este ILEGAL in buna parte ceea ce fac in legatura cu executarile silite, o fac in contintuare si folosesc aceleasi tehnici ilegale.

Astazi la tinta este din nou Kruk si Investcapital pentru stergerea datoriei reziduale in urma vanzarii imobilului la licitatie publica.

Va spunem mai jos povestea debitorului intr-un alt dosar unde #DosarelePrindVIATA si debitorii scapa de recuperatorii de creante!

Sa incepem!

Vreti sa deschideti o actiune de dare in plata si sa scapati de datorii? Completati formularul de mai jos pentru stergere datorie reziduala prin dare in plata

Cu casa vanduta pentru un credit de 160000 de CHF, debitorul este executat din nou pentru o datorie reziduala de 100000 de Euro. E ca si cum nu s-ar fi achitat nimic din vanzarea UNEI CASE la executare silita!!

Abuz incredibil al bancilor dar mai cu seama al recuperatorilor de creante KRUK si Investcapital LTD ( recuperatori ILEGAL TOTAL IN ROMANIA, FARA REPREZENTARE).

Practic, pentru un credit luat in anul 2008 ce totaliza 160000 de CHF iar la cursul zilei de astazi aproximativ 100000 de euro, debitorul a primit acte de executare silita de la executorul THEMIS , o alta societate de avocati care se batea cu caramida in piept ca nu pot fi infranti iar practica a aratat cat de multe abuzuri faceau si acesti executori pe care i-am infrant in instanta si le-am anulat zeci de executari silite.

Dupa ce debitorul nu a mai putut sa plateasca creditul impovarator, a ajuns la executare silita imobiliara iar imobilul acestora si anume un apartament de 3 camere, a fost vandut la licitatie publica prin adjudecare.

Avand in vedere ca la momentul la care a inceput executarea silita debitorul nu a luat legatura cu noi si mai pe scurt NU a stiut ca se poate apara impotriva unui asemenea val de executari silite, nu a mai contestat procesul verbal de licitatie si actul de adjudecare si a ramas fara casa.

Avand in vedere cat de ilegale sunt majoritatea executarilor silite, casa s-a vandut la un pret foarte mic iar debitorul a ramas TOT CU DATORIE.

Cazul tipic , cu casa vanduta , falit si cu datorii(fictive, spunem noi).

Ce a urmat dupa ce a trecut prin SOCUL de a ramane fara casa era sa fie mai mare decat socul initial.

Banca vinde creanta catre recuperatorii de creante si de aici incepe a doua drama a familiei.

Recuperatorii solicita actualizarea creantei si cer debitorului ramas fara casa sa le plateasca 100000 de euro!!! Debitorul solicita stergerea datoriei reziduale prin SCA Cuculis&Asociatii

Mai jos vedeti prima reactie a executorului judecatoresc care primeste notificarea de dare in plata si dispune inca din anul 2022, suspendarea executarii silite, avand in vedere ca orice act de executare silita pe care l-ar face dupa primirea solicitarii de stergere a datoriei reziduale, ar fi ilegal si considerat abuz in serviciu.

De observat este suma colosala pe care o solicita recuperatorii si executorului judecatoresc si asta dupa ce imobilul le-a fost vandut la licitatie publica.

Daca s-ar analiza in concret suma pe care au luat-o si suma pe care o cere acum executorul , desi casa le-a fost vanduta, nu s-ar simti nicio diferenta. Pare ca pretul obtinut pe casa vanduta in licitatie publica, s-a evaporat.

Instanta dispune stergerea datoriei reziduale de 483.063 lei si elibereaza pe debitor de datorie

Pentru ca reaua credinta a recuperatorilor sa fie dusa si mai departe, acestia au asteptat ca debitorul sa ii cheme in judecata si au refuzat sa raspunda la notificarea de dare in plata, desi aceasta era obligatia lor.

Oricum, in instanta s-a constatat faptul ca tot scenariul pus la punct de catre recuperatorii de creante prin incercarea TOTAL ilegala de a executa silit o datorie colosala dupa ce casa debitorilor fusese vanduta, echivaleaza cu dreptul debitorului de a cere o incetare a oricarei executari silite, lucru pe care l-am si obtinut!

Stergerea Datoriei Reziduale
26.06.2023 Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Sîrbu
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Constată stingerea obligaţiilor născute din contractul de facilitate de credit şi de garanţie nr. .. încheiat de reclamanţi cu Credit Europe Ipotecar IFN S.A. Ia act că reclamanţii solicită cheltuieli de judecată pe cale separată.
Pronunţată astăzi, 26.06.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  8169/2023  26.06.2023

Alte cazuri de debitori care doar prin faptul ca s-au aparat in instanta au reusit sa scape de datorii de recuperatorii de creante si de banci. Vedeti mai jos:

Dare in plata 2022- Recuperatorul de creante Suport Colect pierde procesul pe contestarea notificarii de dare in plata.

Debitorul sterge o datorie de 40000 de euro prin procedura de dare in plata.

Executarile silite au lasat pe strazi multe persoane in Romania. Mai grav este ca nu doar ca in urma executarilor silite se ajungea la situatii din care debitorii ramaneau fara case ci prin indexarea unor dobanzi ilegale, de catre recuperatorii de creante, debitorii executati silit de catre acestia, dupa ce-si pierdeau toate bunurile la executare silita, ajungeau sa plateasca dobanzi la dobanzi cu toate ca recuperatorii le luau toate bunurile mobile si imobile.

Darea in plata impotriva recuperatorilor de creanta, este un instument pe care il pot folosi debitorii ajunsi in situatia pierderii imobilelor cu care au garantat imprumuturile insa si debitorii care se afla in procedura de executare silita sau chiar cei care inca nu au intrat in executare silita.

Datele introduse in formularul de mai sus vor fi folosite de catre SCPA CUCULIS&ASOCIATII in scopul contactarii dvs. pentru a rezolva problema popririi si pentru a putea contesta execuatrea silita prin poprire.

Termenii si conditiile de folosire a platformei indrumari-juridice.eu gasiti aici.

ATENTIE – Nu toti debitorii se califica pentru a da in plata, motiv pentru care este esential sa va consultati cu un avocat dare in plata , inainte de a initia o procedura de dare in plata 2022 .

In cazul de fata, debitorul a folosit notificarea de dare in plata impotriva Suport Colect, pentru a dispune si suspendarea executarii silite fiindca este important sa stiti, chiar daca ati deschis un proces de contestatie la executare impotriva bancii sau recuperatorilor, acestia pot merge mai departe cu executarea silita, asta doar daca nu formulati cerere de suspendare a executarii silite sau in acest caz, o notificare de dare in plata 2021 care are capacitatea sa va suspende orice executare silita inceputa impotriva dvs.

Cu ce poate ajuta o notificare de dare in plata in mod concret impotriva recuperatorului de creante sau bancii?

Prin depunerea unei notificari de dare in plata, cum a fost cazul debitorului care a dat in plata prin notificarea Suport Colect, se poate obtine:

 • suspendarea executarii silite incepute impotriva dvs;
 • stergerea unei datorii reziduale in urma executarii silite de catre banca sau recuperator;
 • stingerea oricarei datorii catre banca in conditiile in care cedati bunul ipotecat;
 • reechilibrarea contractului de credit, negocierea unui curs valutar;
 • negocierea contractului cu banca.

Pentru depunerea unei notificari de dare in plata, completati formularul de mai jos:

Debitorul apeleaza la darea in plata Suport Colect pentru o somatie imobiliara care il obliga sa plateasca suma de 40000 de EURO.

Vedeti somatia imobiliara emisa de catre executorul judecatoresc Vintila Marius Andrei, cel care executa silit debitorul la cererea Suport Colect, firma de casa a BCR S.A.

Solutia instantei de judecata este clara, in urma notificarii de dare in plata Suport Colect, firma de casa a BCR S.A, instanta de judecata aprecieaza ca a intervenit impreviziunea in cazul debitorului si astfel , respinge contestatia la notificarea de dare in plata, depusa la Suport Colect , de catre debitorul care a solicitat aplicarea legii darii in plata.

08.04.2021 Ora estimata: 8:30
Complet: C10
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de contestatoarea Suport Colect S.R.L., reprezentată convenţional de Av. Lazar Ioan, în contradictoriu cu debitorii ANTAL IOAN DUMITRU şi ANTAL LUMINIŢA CIREŞICA, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 15 zile lucrătoare de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Miercurea Ciuc. Pronunţată la data de 08.04.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  487/2021  08.04.2021

Daca am fost executat silit de Suport Colect si am ramas cu o datorie, o pot sterge folosind legea darii in plata ? Ce inseamna stergerea datoriei reziduale la Suport Colect?

Stergerea datoriei reziduale, este operatiunea prin care un debitor, executat silit si lipsit de bunul sau imobil cu care garantase inapoierea imprumutului, se adreseaza bancii sau recuperatorului de creanta, in vederea stingerii acestei datorii reziduale, fie pe cale amiabila la simpla notificare, fie pe calea instantei de judecata.

Stergerea Datoriei Reziduale prin semnarea acordului de remitere a datoriei , in baza notificarii de dare in plata!

Debitorul scapa de o datorie de 47000 de euro , in urma notificarii emise de catre SCA Cuculis&Asociatii si a negocierii purtate pentru acesta, cu recupeartorul de creante Suport Colect, ce cumparase creanta de la BCR S.A.

Vedeti acordul de remitere al datoriei de mai jos prin care Suport Colect, sterge datoria debitorului dupa notificarea de dare in plata.

Stergerea Datoriei Reziduale
Stergerea Datoriei Reziduale

Astfel , art. 8 din legea 77/2016 prevede –

(5) Dreptul de a cere instanţei să constate stingerea datoriilor izvorâte din contractele de credit aparţine şi consumatorului care a fost supus unei executări silite a imobilului ipotecat, indiferent de titularul creanţei, de stadiul în care se află ori de forma executării silite care se continuă contra debitorului.

Cititi si :

Nu intodeauna este necesara aceasta hotarare judecatoreasca, avand in vedere ca exista si situatii deosebite prin care creditorii “ineleg” ca nu vor putea sa gaseasca aparari pentru a merge cu ele in instanta si atunci procedeaza la semnarea unor asemenea acorduri de dare in plata.

Prin urmare, ceea ce vedeti mai sus este acordul de remidere de datorie reziduala prin care Suport Colect, recuperator strategic de creante al BCR S.A , de altfel de unde si deriva contractul de credit pus in executare, prin care debitorul scapa de plata celor 47000 de euro.

De regula creantele vandute de catre Banci, catre recuperatorii de creante , sunt extrem de mici, fapt pentru care acestia de cele mai multe ori au posibilitatea, daca se face o notificare corespunzatoare si extrem de bine documentata dar se si aduc argumente juridice puternice, sa scada datoria pana la 50% sau chiar sa o anuleze ca in cazul de fata.

Stergerea Datoriei Reziduale va asigura de fapt, posibilitatea de a o lua de la zero, de a scapa de o poprire asta dupa ce imobilul a fost vandut si in fapt de a scapa de o datorie oricum indexata in mod abuziv.

Pentru programari la SCA Cuculis&Asociatii – click aici.

Av.Dr. Cuculis Adrian

33 comments to “Acord De Remitere Datorie – Dare In Plata Si Stergerea Datoriei Reziduale”
 1. as dori sa stiu daca darea in plata se poate aplica si pt Intreprinderi Individuale care au luat credit bancar iar ulterior au fost executate silit, imobilele garantitlor ipotecari vandute. Mai sant 3 autovehicule care ar putea fi date in plata. oare este posibil?

   • am un credit la CEC și la TBI Ifn..mam.ambolnavit și nu am mai putut plăti.. m_au raportat la biroul de credite și apoi la kruk.si.la executor .ma aflu an executare silita și ma suna an fiecare zi de 7 sau 8 ori..cum as putea sa rezolv..mulțumesc.

   • Ma pot afecta datornici cu buletinul de pe adresa mea. Primesc plicuri cu amenzi si executari silite a unor persoane cu adresa aici fara sa fie bagati in contractul casei ce fac ca nu stiu am dat declaratii sa explic ca nu sunt aceste persoane domiciliate aici

   • Bn sunt ezecutat silit cu o banca din 2007 am fost plecat an stainatate 3 ani din 2019 .2023 si nu am mai patit aninte plateam lucram an romania si ami oprea din salariu acum sunt an romania ce pot sa fac.

  • Nu am putut plăti la firma ferratum de oarece nu misedădea un cod, bancar fix. Si acum după 3,ani mise face oprire pe card..BCR.

  • Bună ziua as vrea sa anulez un contract abuziv al horacredit ifn sa activat prin spam după 11 luni cu încă un contract de transa prin spam. Sms și se Pam frauda pe sms

 2. Buna ziua,

  Ma numesc Mocanu Cosmin si am o intrebare referitor la o executare silita. Am luat un credit de nevoi personale de 12500 euro la MKB Romexterra din care s-a achitat partial. Acum am primit o notificare de executare silita pentru o suma de 22000 euro.

  Multumesc mult cu respect

 3. Buna ziua,

  Ma numesc Mocanu Cosmin si am o intrebare referitor la o executare silita. Am luat un credit de nevoi personale de 12500 euro la MKB Romexterra din care s-a achitat partial. Acum am primit o notificare de executare silita pentru o suma de 22000 euro.

  Multumesc mult cu respect
  O zi buna

  • Buna seara Mă numesc Oprea Alina am făcut un credit la banca acum 6ani am plătit un an de zile și după aia nu am mai putut să plătească am rămas cu rata în urma dar până acum sunt băgata la birou de credit dar până acum nu mi-a facut facut nici o oprire și am lucrat cu contract de munca

   • Buna seara,mă numesc Cazanoi iulian Am 2-a credite la BRD și 2-a IFN-uri făcute online care mă înspăimântă cel mai mult. Au numit niste dobânzi exorbitante.Ce as putea sa fac în situația de față? 6 luni de zile am achitat Banca BRD și un IFN,dar din motive că am rămas fără locul stabil de munca,nu am mai putut să le achite mai nimic. Daca mă puteți ajuta as fi foarte recunoscător! Mulțumesc!!!

 4. Am încheiat cu Romtelecom și acum încolo am de dat 40,de mil din data de 2010.am încheiat contractul cu iei și mi-a venit din urmă.dc

  • Bună ziua, am făcut acum un an de zile online un credit cum sar spune pe un site de 2500 de Ron. Vorbind online cu ei mi-au acceptat bine înțeles fără prea multe discuți. Trebuia decât sa semnez online scria semnează acolo și tot e la tine în cont. Bun sun la ei fiindcă nu mergea sa descarci contractul de pe site sun răspunde cineva și îmi spune detali dar mincinoase ca să ma agate sa semnez. Îmi spune ca rata este la 2 săptămâni minim 95 de lei. Bun la 2 săptămâni fac plata și când ma suna și îmi spune a doua zi ca trebuie sa mai plătesc 700 de lei diferența ii zic doamna vi se pare normal ca la 2500 de Ron sa plătesc la 2 săptămâni 700 de lei rata ce am luat un miliard sau cum și bine înțeles ca nu am avut și miai băgat 2 % dobânda pe zi și mau băgat în birou de credit și miau făcut 11000 suma de plata eu leam plătit la 2 săptămâni câte 100 de Ron ca asa vorbisem cu ei și vor sa le plătesc suma aceasta eu pana acum l-am plătit aproape tot creditul ala de 2500 de Ron ce pot face în acest moment ca mau păcălit și ma tot forțează sa plătesc??

 5. Am poprire pe salariu dar poprire e prea mare la doi executori jumătate din salariu nu mă pot întreține cu jumătate de salariu 50 sută și salariu

 6. Buna seara, va rog, am nevoie de ajutor plătesc rate in valoare de 3000 de lei lunar, sunt la zi cu ele, însă am născut de curând și nu mai am niciun venit 3 luni de zile până i-au indemnizația, nu vor să îmi acorde amânare a ratelor sunt disperată trăiesc de pe o zi pe alta cu copiii, plătesc rate fac datorii nu mă înțelege nimeni am vrut doar o amânare de 3 luni, pot sa fac ceva va rog sa îmi spuneți?? Am făcut si gura creditele am am pe 5 ani am platit aproape 3 ani banii aceștia lunar însă am depășit cu câteva zile termenul de plată iar pentru acest motiv nu îmi acordă amânarea, sunt mama singura cu 2 copii, unul cu handicap și unul sugar îmi doresc mult o amânare

 7. Am împrumutat o persoana cu o suma de bani fara acte am mesaje pe tf și contul unde i-am pus bani în Germania pot să-l dau in judecată ce ma sfătuiți vă mulțumesc frumos

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.