Cum Incepe Executarea Silita Daca Nu Achit Datoria La Banca Si Cum Pot Sa Suspend O Executare Silita Pornita De Catre Banca. Mijloace de Anulare, Suspendare si Temporizare A Executarii Silite – Avocat Cuculis – Ghid

Daca Nu Achit Datoria la banca sau recuperator ori ifn,cand incepe executarea silita si ce trebuie sa faca cel executat silit?

Daca nu achit datoria incepe executarea silita insa poate fi anulata daca o contestati pe calea contestatiei la executare- Ce are de facut un executat silit si ce drepturi are?

Sunt foarte multe necunoscute si “mistere” cu privire la momentul inceperii executarii silite iar asta fiindca momentul inceperii executarii silite este acela la care creditorul bancar isi propune sa recupereze creanta de la debitor.

In mod particular,daca sunteti executat silit de banca, termenul ar trebui sa fie mult mai concrect in sensul ca de la momentul ultimei plati efectuate catre creditor in cazul in care trec mai mult de 3 ani de zile, creanta(Creditul) este prescris si nu mai poate fi pus in executare, astfel incat se prefigureaza o perioada de tip T1 si T2 intre care creditorul “ar” putea sa inceapa executare.

De cele mai multe ori, din pacate, pentru debitor, creditorul asteapta timp indelunat, tocmai pentru a-si spori valoarea dobanzilor(lucru abuziv).

Daca Nu Achit Datoria incepe executarea silita

Daca Nu Achit Datoria incepe executarea silita

Primul act de executare – Somatia – La ce sa ne asteptam dupa primirea somatiei de executare?

In primul rand sa spunem ca fara somatia de executare, orice executare inceputa este NULA si puteti formula o contestatie la executare.

Astfel – somatia de executare este actul procedural executional emis de catre un executor judecatoresc prin care acesta  in cazul in care sunteti executat silit de banca –

(1) instiinteaza debitorul cu privire la punerea in executare a titlului executoriu, precum si

(2) acorda debitorului posibilitatea de a-si executa de bunavoie, de indata sau in termenul acordat de lege, obligatia stabilita in titlul executoriu.

De cele mai multe ori, chiar daca debitorul isi plateste obligatia, executorul judecatoresc, din nou abuziv, ii percepe onorariul ca si cum ar fi dus procedura pana la sfarsit, fapt ce poate fi contestat in instanta.

Astfel, desprindem ideea ca trebuie sa fim atenti atunci cand asteptam o executare silita, un plic de la executor, ce contine actele de executare si anume somatia la care se adauga titlul executoriu, cat si masura popririi, de cele mai multe ori, acte ce pot fi contestate in instanta.

Executarii silite, (asa cum a fost definita in jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului – Cauza Hornsby c. Greciei, [cererea nr. 18357/91], Hotararea din 19 martie 1997) i se aloca doua etape importante ::

– Momentul inregistrarii cererii de executare silita la sediul executorului judecatoresc, moment de altfel la care se intrerupe orice prescriptie
si

– Inceperea executarii silite prin emiterea actelor de procedura sau a actelor de executare silita propriu zise, poprire, sau alte forme de indisponibilizare a bunurilor

De retinut este si faptul ca sub conditie de nulitate absoluta – Comunicarea titlului executoriu si a somatiei catre debitor, cu exceptia cazurilor in care legea prevede ca executarea se face fara somatie ori fara comunicarea titlului executoriu catre debitor, este prevazuta sub sanctiunea nulitatii executarii.(extras din lege).

Cum putem sa contestam executarea silita daca nu achit datoria avem clauze abuzive in contractele de credit sau constatam ca suma pentru care suntem executati este disproportionata?

Mijlocul unic de contestare a executarii silite  daca sunteti executat silit de banca, pe care leguitorul vi l-a pus la dispozitie este-  contestatia la executare.

Nu exista alt mod, procedural discutand, prin care sa putem ataca o executare silita pornita.

Contestatia la executare se poate face, atunci cand  executorul judecatoresc, a emis acte cu incalcarea dispozitiilor legale in materie de executare silita.

Cum in noua practica s-a aratat foarte clar, cand avem clauze abuzive in contractele cu bancile si ele nu mai pot fi eliminate pe calea clasica a actiunii in constatare, folosindu-ne de un apanaj al codului de procedura civila referitor la titlurile executorii ce nu sunt reprezentate de hotarari judecatoresti si asupra carora putem sa aducem in discutie caracterul abuziv  al contractului prin invocarea legii 193/2000.

De retinut, fiindca o parte dintre cei aflati in executare silita, incurca cele doua mijloace procedurale de a contesta executarea si de a suspenda executarea, ca introducerea unei “Simple” contestatii la executare, NU duce in mod automat la “suspendarea” executarii silite, acest lucru, trebuie cerut in mod expres prin cererea de chemare in judecata, suspendarea executarii silite putand fi, ori de fond ori atunci cand suntem in fata unui pericol iminent de vanzarea a imobilului, printr-o cerere de suspendare provizorie.

Cum suspend executarea silita si care sunt mijloacele de temporizare de suspendare temporara  a executarii silite daca nu achit datoria?

Avand in vedere ca discutia vizeaza noul cod de procedura civila intrat in vigoare in februarie 2013, leguitorul a reglementat un nou miloc de temporizare a executarii, numit si “restrangerea executarii silite”.

De asemenea alaturi de  (1) existenta proprietatii comune asupra bunului urmarit, (2) beneficiul de discutiune si beneficiul de diviziune, (3) amanarea executarii, (4) suspendarea executarii si (5) perimarea executarii silite exista si cea mai des intalnita in practica metoda si anume suspendarea executarii.

Pentru o intelegere corecta si completa a tipurilor de temporizare a executarii silite, vom analiza in continuare, structura acestor noi institutii de drept:

Vom incepe prin a raspunde la intrebare cu ce ne ajuta mijloacele de temporizare a executarii silite?

Beneficiul mijloacelor de temporizare a executarii silite este reprezentat de faptul ca il obliga pe executorul judecatores sa opreasca emiterea acte de executare.

Astfel, debitorul isi pastreaza sumele de bani in contul sau  si imobilul ii ramane in proprietate, fara ca executorul sau creditorul sa poata sa faca acte de executare silita asta pana la data incetarii imprejurarii care a determinat temporizarea executarii.

In cazul unei solutii favorabile a contestatiei la executare, intreaga executare silita poate fi anulata si prin urmare, metodele de conservare a bunurilor sunt justificate pe deplin.

 Proprietatea comuna asupra bunului urmarit?

Se caracterizeaza printr-un impediment la executarea silita, adica executorul judecatoresc, in cazul in care bunul urmarit este in COPROPRIETATE in Devalmasie, cum ar fi cazul sotilor, NU POATE EXECUTA SILIT IMOBILUL, pana cand o instanta nu partajeaza acel bun si il aloca partilor in cotele meritate.

Ce reprezinta beneficiul de discutiune si de diviziune? adica clauza prin care banca poate sa execute direct garantul sau oricare parte din contract?

Beneficiul de discutiune reprezinta posibilitatea unui debitor urmarit de a solicita urmarirea bunurilor altei persoane (iar nu bunurile sale).

De notat ar fi faptul ca acest beneficiu in majoritatea contractelor de credit, este eliminat, in mod ABUZIV, prin semnarea de renuntare la beneficiu de catre imprumutati.

De multe ori, instantele investite cu cereri de constatare a clauzelor abuzive  de acest tip au sesizat manopera inselatoare a bancilor si au declarat ca fiind abuziva aceasta prevedere.

Ce este suspendarea executarii?

Suspendarea executarii presupune blocarea executorului judecatoresc de a emite acte de executare in perioada de suspendare, sub sanctiunea nulitatii.

In lege cat si in practica s-au conturat 3 tipuri de suspendari-

Suspendarea este legala, de exemplu, atunci cand debitorul moare dupa inceperea executarii silite.

Suspendarea este voluntara atunci cand creditorul solicita in mod expres acest lucru.

Suspendarea este judecatoreasca atunci cand aceasta masura este dispusa de instanta judecatoreasca (la solicitarea debitorului).

Avand in vedere ca suspendarea de fond poate veni destul de tarziu pentru nevoie debitorului executat silit pentru aceste motive, legea confera posibilitatea debitorului de a solicita suspendarea provizorie a executarii pana la momentul solutionarii cererii de suspendare din cadrul contestatiei la executare. Suspendarea provizorie se poate solicita pe cale de ordonanta presedintiala (care se judeca de urgenta si cu precadere).

Despre suspendarea executarii silite am discutat si intr-un material video pe care il adaugam mai jos –

 Perimarea executarii silite, mijloc de anulare a intregii executari silite ?

In cazul in care creditorul, din culpa sa, a lasat sa treaca 6 luni fara sa indeplineasca un act sau demers necesar executarii silite, ce i-a fost solicitat, in scris, de catre executorul judecatoresc, executarea se perima de drept. In caz de suspendare a executarii silite, termenul de perimare curge de la incetarea suspendarii. Termenul de perimare nu se suspenda pe timpul cat executarea silita este suspendata la cererea creditorului. Asa suna textul legal.

Perimarea se constata de catre instanta de executare, la cererea executorului judecatoresc sau a partii interesate, prin incheiere data cu citarea in termen scurt a partilor.

Perimarea executarii atrage desfiintarea tuturor actelor de executare, cu exceptia celor care au dus la realizarea, in parte, a creantei cuprinse in titlul executoriu si a accesoriilor.

De retinut!

1)Daca banca nu incepe executarea silita pentru o perioada mare de timp, asta nu inseamna ca am scapat de plata creditului, termenul de prescriptie este de 3 ani iar banca asteapta sa ACUMULEZE DOBANZI ABUZIVE!

2)Daca primim o executare silita si dorim sa o contestam, avem 15+2 zile sa ne adresam Justitie cu o precizare pentru cei care apeleaza la avocat, sa nu ajunga chiar in ultima zi, fiindca redactarea unei contestatii la executare necesita timp!

3) Ce fac daca am depasit termenul de 15+2 zile?

Se poate face cerere de repunere in termen daca o imprejurare deosebita ne-a impiedicat sa depunem contestatia!

4)Cand discutam despre  contestarea clauzelor abuzive, putem sa facem acest lucru chiar in cadrul contestatiei la executare si astfel, putem contesta executarea intr-un termen general de 3 ani de zile pentru lamurirea intinderii titlului executoriu.

Avocat Drd. Cuculis Adrian 

avocat@indrumari-juridice.eu

136 comments to “Cum Incepe Executarea Silita Daca Nu Achit Datoria La Banca Si Cum Pot Sa Suspend O Executare Silita Pornita De Catre Banca. Mijloace de Anulare, Suspendare si Temporizare A Executarii Silite – Avocat Cuculis – Ghid”
 1. DN-L.AVOCAT EU AM LUAT UN CREDIT DE 42000CHF 2008 LA W .BANK IN LEI 91000SI ACUMA TREBUIE SA RETURNEZ 1100000 LA BANCA TRASILVANIA OARE ESTE CORECT VA MULTUMESC.

   • Buna seara. Am si eu o problema. M-am trezit de dimineata cu contul unde primeam pensia alimentara a fetitei mele de 3 ani blocat , cu poprire pusa de la un executor judecatoresc. In urma cu 7 ani am divortat de primul sot si am avut un apartament cumparat in rate dar pe numele lui, eu am fost trecuta doar ca sotie. Nu am semnat nimic, nu am fost prezenta la semnarea contractului nici la plata avansului nici la predarea cheilor. In 2011 m-am separat de fostul sot , eu fiind in Italia . Am primit o instiintare la parintii mei si am vb la firma respectiva care m-a asigurat ca pot sta linistita ca nu figurez in acte numai ca nu il puteau gasi pe el si au dat de mine. Intrebarea mea este daca este legal ceea ce au facut ei. Pt ca eu nu am semnat nici o hartie si dosarul a fost întocmit la aproape 1 luna dupa ce am divortat.

     • Bună ziua, în 2008 am luat un credit de 27000 franci elvețiani de la piraeus bank, am plătit pana în 2013,atunci francul sa dublat, nu am mai putut să plătesc, am plecat din țară, tot în 2013 am primit de la un executor judecătoresc cum că voi fi executat silit, adică mi se blochează conturi, etc, nu au avut ce bloca, în 2015 mi sa spus că începe urmărirea bunurilor imobile, am un amărât de apartament undeva în jud Prahova care nu valorează mult, dar din 2015 pana azi nu s-a întâmplat nimic, întrebarea este,,, sa prescris acea urmărire dat fiind faptul ca au trecut mai bine de trei ani? Eu sant plecat din România de 8 ani, mulțumesc frumos

      • Pot fii executata silit pentru acelasi credit de catre 2 executori… unul in 2017 si unul in 2019 … cum procedez acum sunt sigura ca totul este abuziv deoarece dupa mine aceea datorie era orescrisa dar eu nelocuind in Ro nu am putut sa contest…

       • Buna ziua. Am mai intalnit aceasta situatie in care executorii puneau in executare aceleasi titluri si va spun ca este absolut ilegal. Trebuie sa nu ramaneti in pasivitate si sa contestati executarea silita. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

      • Am un credit restant de 56000 Ron care a ajuns la executare silita. A trebuit sa platesc 1000 Ron intr un cont dar amgresit si am trimis in alt cont. Specific ca contul este al meu si la aceeasi banca. Ce o sa se intample acum?

     • Am primit si eu si sotia de la prov.notificare preal.inceperii executarii silite avem amindoi cite un credit fiecare de 6000 lei fiecare eu nu lucrez si nu mai pot plati pt.ca mai am alte rate la prima casa de 2 ani si am pe 26 lani….si alt imprumut pt. Mobila plus alte 2 imprumuturi….avem impreuna vreo 2 credite la provaltu la ing pt.mobila altu personal la otp si un altu la prima casa ….ce trebe sa fac nu mai am platit la prov 4 luni in total eu cu sotia avem la prov.restante de 1700 ea iar eu 1900 si pt aceste sume neau trimis la amindoi notif.prealabila inceperii executarii silite…aveam rata eu de 520 pe luna iar ea de 100 lei pe sapt….iam sunat si leam spus daca exista vreo posib.sa platim mai putin pt.ca nu avem de unde si neau zis ca nu e treaba lor ca ne executa silit si punct.mia inchis in bot…un sfat?

     • Bună seara, sora mea a avut o rată și nu a plătit,a primit acasă o scrisoare cu executare silită, unde poate plati sumă care este scrisă în acel plic?

     • Bună ziua, am avut un card de cumpărături la cetelem de pe care am extras banii. În fiecare luna depuneam câte 300 lei, vreme de 8 luni. După 8 luni am vrut sa fac o refinanțare la un credit și am constatat ca pe card erau doar 550 lei, restul au fost percepuți drept taxe și dobânzi… Când am cerut adeverință de refinanțare nu mi-a fost acordata în timp util. Acum mi-a venit executare silită cu suma de 8171 lei, creditul fiind de 6000 lei. Vreau sa știu dacă se poate anula executarea silită.

      • Buna ziua as dori sa_mi spuneti daca fratelel meu a facut inprumut la banca si nu a mai platit creditul si detinem o casa mostenire banca poate s-o vanda

    • Bună ziua, am un credit prima casa la brd. Am rămas în urmă cu 2 rate, încerc sa revin la zi, la cate rate restante te executa banca? Menționez ca acest credit îl am de 3 ani

    • Am luat de la provident un imprumut acum 2 ani si nu am platit decat 3 luni deoarece am terminat prenatalu eu acum traiesc din alocatie poate sa imi faca ceva

    • Bună dim sunt un om.disperat deoarece am întârziat cu plata ratelor avand rate la prima casa.Prec8zez ca mi au venit nenumărate notificări de la brd.Am incercat sa vorbesc cu operatorii băncii privind o prelungire a ratelor și plata restantelor din urmă.Dosarul imi este respins de către banca Întrebarea mea ce este de facut?Mentionez ca am plătit in permanenta o sumă de bani dar cat nu cat era valoarea ratelor Nu au luat nimic in considerare.Acum mă aștept să mi vina pt executare silită Cum treb sa procedez sa nu ajung la executare silită?

     • Buna ziua, in ce moment sunteti? ati primit notificarea de scadenta anticipata? Trebuiesc verificate conditiile in care s-a declarat scadenta anticipata si identificate parghii de contestare a executarii. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

   • Buna ziua am luat un credit de la ING și nu am avut posibilitate sa plătesc asta sa întamplat iîn urnă cu un acum a venit sechestru la primărie pe mașini se poște ?

     • Buna ziua am facut un credit la aliorbank in 24 01 2019 si de anul trecut de pe la jumătatea anului nu am mai putut plăti creditul fiind in valoare de 27000 mii lei de anul trecut si pana azi ei miau facut creditul de 34000 mii lei m-au executat silit prin blocarea contului de salariu problema e ca ma amenință ca imi scoate imobilul la vanzare în imobilul ala eu sunt copropietar si nu am garantat cu casă cu absolut nimic poate să-mi ia imobilul daca nu am garantat cu el? Aștept răspuns la întrebare va multumesc frumos o zi plăcută

   • Buna seara domnul avocat ,am luat și eu un credit de la Credius, in valoare de 5000 de lei și nu am mai putut plăti,și acum am primit o scrisoare de executare silită dacă nu achit suma de 37600,ce pot face

  • buna sera, am un credit din 2016 la OTP BANK de nevoi personale ,din 2018 am ramas fara servici, nu am mai putut plati ,acum mi a venit somatie de la executor de executare silita ,am pe numele meu o masina poate sa puna sechestru pe masina?
   va rog ce ma sfatuiti?

  • Bună ziua,am primit azi o somatie de la un executor judecatoresc.Dosarul din instanta este din 2013. Am cautat pe portalul din județul Prahova unde este dosarul si
   nu apare nimic. Nr dosar 24955/281/2013. si dosar executare 4795/2013. Pot fi executat silit dupa atat timp? De ce nu apare nr dosar niciunde?

  • Am rămas restant cu 5000 de romi am fost executat pe salar după care nu am mai lucrat o perioadă și am platit o sumă pe data de 30a luni in contul executorului și următoarea zi mi sa emis o înștiințare pentru evaluarea din cota parte pe apartament la scurt timp m-am trezit și cu data de licitație pe jumatea de imobil ce este de făcut în cazul acesta cînd eu plăteam din salar și am fost în aceiași timp și pe cefeu executat

 2. domnule avocat cuculis . eu am avut un abonament la rcs rds timisoara in anul 2012 .cind m-am mutat de la adresa respectiva ca nu voi mai locui unde ma foloseam de serviciile lor si dorescsa mi le transfere undeva la sat mi sa spus ca se vor interesa mau sunat dupa 2 zile si mi-au spus ca in zona respectiva nu au cablu cu fibra optica de la digi dar nici pe stik nu aveam semnal atunci le-am zis sa imi rezilieze contractul de la internet prin cablu si stik deoarece nu mapot folosi de ele. asa mau dus cu vb pinam-am lipsit nu am mai platit facturile la rcs rds.dupa care mau dat in judecata fara ca eu sa fiu instiintata.acum o lunam-am trezit cu poprire pe salariu sa le platesc 2184.92roni prin banka INGeundeeu imi scot salariu pecardasa cum este si legal.invatatima ce sa fac.si cum sa facptrca eu chiar iam spus acestui domn executor judecatoresc ca nu mi se pare normal de ceea ce a facut ptr o suma de 415 roni ca atit m-au gasit in bazade date la o casierie rcs rds din timisoara .la un sal de 1150 si o linie decredit totusi suma lor este destul de mare sa mi se traga o treime din salariu. am sunat la rcs rds la juristul lor mi a zis ce vrei doamna asta e plateste suma.iam zis mai omule miai luoat piinea de la gura eu platescchirie 80 de euro am cheltuieli o liniedecredit voi in locsaajutati oamenii sa vaplateasca intrun fel voi ii faceti sa se lase de serviciu. va rog sa ma credeti ca in situatia de fata lasinduma cu 500 de leipe card iar din astia platesc 80 de euro cchiria unde locuiesc si 150 de lei cheltuielile chiar nu mai am ce samaninc si nu mai are rost sa merg la lucru.mia blocat acest executor toate conturile nu am decit salucrez la negru sa nu mai primesc banii prin card bancar si sa vad de unde is mai trage banii rcs rds timisoara. nu pot sa merg la lucru si sa muncesc si sa nu maninc.

  • Buna seara! Sotul meu, are o descoperire de card din anul 2018. Banca a vandut creditul catre firma de recuperari Kruck. Acestia ne au pus executare pe autoturism. Am inceput sa platim dar nu putem circula cu masina. Executorul ne cheama pt a fotografia km masinii si pt cateva poze. Exista alta posibilitate decat aceasta de a merge la ei? Cu stima Petronela!

   • Buna ziua. Nu sunteti obligat sa predati actele la oprire si la control. Politia rutiera NU va poate confisca masina si daca veti merge la executor o sa ramaneti fara ea. Prin urmare, contestati executarea silita daca apar probleme si nu este cazul sa va prezentati sa ii fac nicio poza.

 3. si plusca mai am si probleme de sanatate.nu am primit nicio instiintare domnule cuculis de la acest executor caian .am vrut sa le dau aparatele inapoi aici in timisoara in bogdanesti unde au ei dediul.se plinge multa lume de ei de rizivarele lor de semnalele lor cei de la magazilnele rcs rds au puteri deconvingere sa pacaleasca lumea cu incheierea contractelor la ei. dar in fond nu au acoperire peste tot.juristullor un milionar apeleazala kruk la firme de recuperare apoi da lumea in judecata.asa cum vam zis ptr o suma de 415 sau hai 450. de roni mascoate la aproape 2200 de roni sa le platesc cica la ei toata suma odata sau imi trage o treime din sal.

  • Am o somație de urmărire executare silită nu am platit 2luni poate sa ia datoria de plata băiatul mereu că are servici Dee poate face înțelegerea

 4. am fost in proces cu Banca Romaneasca 2 ani si jumatate pentru suspendarea executarii silite iar banca a declarat scadenta anticipata si nu am rezolvat nimic , avocat Coltuc care se lauda ca si a facut treaba excelent dupa ultimul proces la 2 luni era stabilita ziua cind avea loc licitatia de vinzare a apartamentului.Ne am vazut siliti sa discutam cu banca care ne a dat un termen in care sa ne vindem singuri apartamentul cu 2 camere altfel ni l vind ei cu 100000.Creditul initial dupa o refinantare facuta era de 58000 CHFelvetieni iar dupa 2 ani si jumatate de procese cu penalitati drastice a ajuns la 88000CHF.Ce se intimpla cu aceasta datorie dupa ce ap se vinde ? ni sa spus ca nu mai putem obtine anularea clauzelor abuzive din contract si penalitatile din timpul procesului le suportam.Suntem in discutie cu un cumparator se vinde la 150000 ron ce se va intimpla mai departe ca noi toata familia cu tot neamul suntem terminati nu mai gasim nici o solutie !

  • Buna ziua am facut un credit la aliorbank in 24 01 2019 si de anul trecut de pe la jumătatea anului nu am mai putut plăti creditul fiind in valoare de 27000 mii lei de anul trecut si pana azi ei miau facut creditul de 34000 mii lei m-au executat silit prin blocarea contului de salariu problema e ca ma amenință ca imi scoate imobilul la vanzare în imobilul ala eu sunt copropietar si nu am garantat cu casă cu absolut nimic poate să-mi ia imobilul daca nu am garantat cu el? Aștept răspuns la întrebare va multumesc frumos o zi plăcută

 5. In 2007 am luat un credit de la Piraeus Bank de 20 000 euro. Dupa doua refinantari si multe interzieri la plata ratelor, incepand cu 2009, in anul 2014, dupa 7 ani de plata, aveam un sold al creditului de 22.000 euro. Din acel moment, august 2014 nu am mai platit nimic si, pana in acest moment, nu am fost deranjat deloc de catre banca, nici macar cu un telefon. Inseamna ca asteapta sa se acumuleze dobanzi ? Pot fi acestea contestate atunci cand se vor decide sa inceapa executarea? E cazul sa fac eu vreun demers la banca sa aflu ceva despre contract sau ii las in pace?

 6. BUNA ZIUA . IN IANUARIE 2008 AM CONTRACTAT UN CREDIT CU ADEVERINTA DE VENIT LA BRD DE 16400 LEI PT. 10 ANI, ULTERIR IN AUGUST SI UN CARD CREDIT CU 5000 LEI PT O PEROIADA DE 2 ANI. O PERIOADA AM PLATIT RATELE PANA IN IUNIE 2009 DE ATUNCI DIN LIPSA UNUI VENIT CONSTANT NU AM MAI AVUT POSIBILITATEA SA PLATESC RATELE SI IN DECEMBRIE 2010 BANCA IMI CESIONEAZA CREANTELE CATRE SOCIETATEA KRUK. PE 29 SEPTEMBRIE 2015 AM PRIMIT DE LA UN BEJ DIN BUZAU, EU LOCUIESC IN TELEGA-PRAHOVA., 2 SOMATII DE EXECUTARI SILITE CU POPRIRE PE CONTURI PT SUME DE 32500 LEI RESPECTIV 11700 LEI. IN ACEST MOMENT EU NU AM UN LOC DE MUNCA DECI NICI UN VENIT CONSTANT, NU AM BUNURI IMOBILE IN PROPRIETATE, EU LOCUIESC IN PROPRIETATEA BUNICILOR, NU S-A FACUT SUCCESIUNE, DECI NU SUNT PROPRIETAR. DORESC SA STIU DACA ACESTE CREANTE NU SUNT PRESCRISE, SI CE MAI POT FACE DACA NU AM FACUT CONTESTATIE LA EXECUTARE IN TERMENUL DE 15 ZILE, EVENTUAL DACA POT SA FAC O PLANGERE PENALA IMPOTRIVA BANCII SI SOCIETATII KRUK INVOCAND CLAUZE ABUZIVE IN CONTRACTELE DE CREDIT, RESPECTIV TRANSMITEREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL SA FACUT DE CATRE BANCA SI RECUPERATOR FARA A AVEA ACORDUL MEU IN SCRIS . MULTUMESC !

 7. Va rog, am un credit la Bancpost si de la 15.000 lei, mi-au crescut cu totul la 28.000 azi. Am o poprire pe salariu de la Piraeus Bank pentru creditul de la nunta, sunt divortata si am ramas cu un copil. Ma tot suna de la banca si ma ameninta mereu, am parintii in varsta si am solicitat sa mi se puna o a doua poprire pe salariu in toate converasatiile telefonice, dar nu au facut acest lucru de trei ani si majorarile si penalitatile cresc in continuare. Locuiesc impreuna cu parintii de la divort si ei sunt in varsta, mi-e teama sa nu-i ameninte ca le ia apartamentul. Va rog sunt disperata!!!!

 8. Buna ziua . Am un credit la BCR din anul2011 inpreuna cu sotia ea fiind coplatitor. Imediat dupa credit sotia ma paraseste plecand an italia si ramanand cu 2 copiii o fata minora si baiatul anul 1 de facultate.
  Din 2012 mia fost din ce in ce mai greu sa platesc , aparand restante. in acest moment an2400 ron restanta din care o mare parte sant dobanzi. in contractul cu BCR este un paragraf an care spune ca daca venitul scade sant scutit de penalitati 1 an
  mentionez ca sant divorsat din 2012 nestiind nimic de fosta sotie.
  eu locuesc cu copii la parintii mei.BCR ma ameninta cu executare silita. NUESTE NICI O CALE DE REESALONARE A CREDITULUI cU rate mai mici sa le pot plati ?
  vA MULTUMESC MULT.

 9. Buna ziua,sunt in executare silita pentru un contract de credit ING Credit Card FN/19.06.2013.
  MI-AU PUS POPRIRII PE CONTUL DE PENSIE.Nu am un alt venit.Ce pot face?
  Biroul executorilor judecatoresti asociati Executoris,sunt cei care au infintat poprirea contului de pensie.
  Creditul card de cumparaturi era in valoare de 2500 lei,iar suma poprita este de 3486,41 lei

 10. Bună ziua am primit un ordin de executare silita pt un credit cu buletinul neplatit eu în tara nu am nimik pe numele meu întrebarea pe care o adresez domnule avocat este:dacă vin cu mașina personala în tara,mașina fiind inmatriculata în alta tara poate sa o execute silit,va mulțumesc

 11. Buna ziua ,am primit un ordin judecătoresc pentru executare silita ,eu fiind coplatitorul pot sa cer băncii sa ia banii direct din contul meu și sa nu o execute silit pe cea care a făcut împrumutul?

 12. buna dle av am o intrebare la un credit de nevoi personale al tatalui meu care este si pensionat pe caz de boala cu o boala psihica insa a obtinut un credit de la un ifn . creditul a ramas neachitat de 3 luni si sa ajuns in faza de executare silita in situatia de fata ce se va executa silit tinand cont de faptul ca creditul total ramas de achitat este de 4700 lei si pensia de boala a tatalui meu este de 500 lei

 13. Salut, am fost executat silit in 2013 pt un credit de nevoi personale , am avut poprire pe salralriu . in iulie 2015 am terminat cu poprirea ( suma a fost plătită pana la ultimul leuț). Pe 20 ianuarie 2017 am fost dinou executat silit de către același executor pt același credit dar cu o suma diferită. Ce este de făcut in acest caz? Va mulțumesc !

 14. Buna ziua. In cazul unei executari a unei persoane care nu detine imobile , auto sau altele ,pe numele persoanei in cauza , conform noului cod de execurare silita cum se poate face ? Domiciliul il detin in casa parintilor si sunt major. Am o descoperire de credit la cetelem in valoare de 2800 ron. Ieri am primit o notificare prin care daca nu efectuez plata pana pe 25 incep executarea. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. M am uitat prin noul cod si nu inteleg la ce face referire cand se spune despre “terti”. Mulțumesc.

 15. Buna ziua. Am fost executat silit de catre un executor pe o datorie la banca Translivania, am achitat conform hotararii, am primit adeverinta de lichidare de la biroul de executare. De la banca a mai venit o calculare si inca sunt introdus lunar in biroul de credit,, cum este posibil. Se poate face ceva, este corect sau un abuz. Multumesc anticipat.

 16. Bună ziua!Am făcut o descoperire de card acum mai bine de 10 ani.Eu am fost plecata în afară.Am primit o înștiințare de la executor Cum ca sa început executarea silita.Eu numai lucrez de 2 ani.Mi-a fost blocat conoul pe care îmi intra indemnizația și alocația copilului.Îmi pot opri banii aceștia.Precizez ca eu am platit o mare parte din ei dar nu mi-au trimis nimic acasă sa mai plătesc.

 17. Buna ziua,in 2009 locuiam in Bucuresti si logdnicul meu de atunci m a indemnat sa fac un credit de nevoi personale nenominalizate la BRD. In data de 02.10.2009 am facut acest credit si am sperat ca logodnicul meu de atunci va achita datoria catre banca. Evident dupa cateva luni ne am separat. In data de 15,07,2017 am primit un plic acasa prin care sunt atentionata ca voi fi executata silit pentru acel credit. Logodnicul meu nu cred ca a platit ratele creditului.
  Va rog sa mi spuneti daca este legal ca dupa 8 ani sa mi se puna poprire pe salariu si sa fiu executata silit pentru acel credit.Din ce am cautat pe internet am inteles ca se pune poprire dupa 3 5 rate neplatite sau ceva de genul.
  Va rog sa ma ajutati si luminati in aceasta problema.

 18. domnule avocat daca la data primirii somatiei de executare silita ,adica la data cand i au la cunostiinta ca impotriva mea sa pus in miscare executarea silita fac dovada, ca pana la aceea data, datoria a fost achitata, ce pot face ?

  • Buna ziua! In mai 2018 am facut un credit de nevoi personale la Cec,am platit lunar cateva rate, de atunci nu am mai platit nimic in urmatoarele luni am inceput sa primesc mesaje de la un domn de la Departamentul de colectare. Am stabilit intr.o luna sa merg sa depun o suma de bani la Cec, acolo domna de la ghiseu nu a primit bani a zis ca sunt la firma de recuperari. Acum primesc lunar mesaje de la domnul respectiv….Vreau sa platesc lunar o suma de bani el cere sume enorme eu nu dispun de acesti bani.Cum as putea proceda nu as vrea sa ajung la executare silita sau proprire pe salar? Dupa cat timp se pune proprire pe salar? Multumesc frumos!

 19. Domnule avocat , am primit o executare silită , dacă nu am nici o proprietate și nici un bun pe numele meu ce se poate întâmpla in cazul asta? Acum vreo 5-6 ani au început sa mi trimită plicuri după ce nu am mai avut posibilitatea sa achit ratele la banca , mai concret am cumpărat un leptop in rate , și ultimele rate nu le am achitat , asta s a întâmplat cu vreo șase ani in urma . Ast un rasp . Mulțumesc domnule avocat

  • Buna ziua! Am si eu aceeasi problema. In urma cu cativa ani, prin 2011 daca imi amintesc corect, am facut un imprumut la BCR, care era pe 5 ani. La sfarsitul lui 2016 am primit instiintare de executare silita. Termenul era destul de scurt, insa a venit prin posta, nu a venit executorul. Am incercat sa iau legatura cu executorul insa mi s-a dat cu flit si nimeni nu m-a sunat. Am incercat sa fac o contestatie la executare, insa nu stiu daca s-a depus. Sau ce implicatiii a avut. Timp de un an nu am mai primit nimic. Nu lucrez momentan dar o sa incep procedurile de plata imediat cum imi gasesc un loc de munca. Intrebarile mele sunt: pot sa platesc o suma pe care eu o decid, sau trebuie sa platesc suma ceruta de ei? daca nu am nimic pe numele meu, tot or sa faca executatarea? Casa de la tara e pe numele tatalui care e decedat. Mama lucreaza in Italia. Dar eu nu am pus niciun co-platitor pe contract atunci cand l-am semnat. Adresa de la tara a fost doar formalitate. Nu mi s-a spus ca voi avea parte de executare silita daca nu platesc si nici nu am intrebat pentru ca nu stiam.Aveam 21 de ani. Stiu ca asta nu e o scuza, dar banca nu trebuia sa inainteze, sau trebuia sa imi explice tot ce era de stiut. In acel moment lucram de mai bine de 6 luni, si asta a fost suficient pentru ei. Imi amintesc franturi din discutia cu agentul din 2011, dar majoritatea sunt fara cuvinte pentru ca eu doar stateam acolo si asteptatm sa dau semnatura. Imi amintesc ca am semnat in josul paginii pe toate copiile dosarului fara sa mi se explice ce semnez. Alta intrebare: se asteapta ani pana se pune in aplicare executarea doar ca sa se stranga mai multe cheltuieli din partea lor? De ce nu esti instiintat ca incep procedura de executare inainte sa mearga in instanta? Asta mi-ar fi dat ceva de care sa ma tem inainte sa inceapa toata tevatura. Contestatia are termen limita din momentul in care o depui, daca nu indeplinesti cerintele? Va ros reveniti cu un raspuns. Multumesc

 20. Buna seara am un credit la Credius in mana am luat 1900 si nu am mai reusit sa achit .Acum am fost instiintata ca s a pus poprire pe salariu in valoare de 10890, eu am un salariu minim pe ecoomie .Ce trbuie sa fac in situatia aceasta?

 21. Buna ziua
  va rog frumos sa ma ajutati deoarece am intrat intr-o situatie critica.
  Datorita unor probleme personale dificile am fost nevoit sa ma imprumut de la 6 IFN-uri pe o perioada foarte scurta (30 zile) cu dobanzi anuale DAE intre 1000 si 2600%.Am facut aceste imprumuturi avand promisiunea unor rude ca voi primii o anumita suma de bani pentru a putea acoperii toate aceste imprumuturi, bani pe care din pacate nu i-am mai primit.Chiar daca veniturile mele sunt peste medie nu am reusit sa achit aceste imprumuturi care in total se ridicau la 9500 lei cateva luni achitand doar dobanzile(aproximativ 2500 lei pe luna).Am sunat fiecare IFN in parte pentru a putea face plati esalonate dar am fost refuzat… de fapt mi s-a spus ca pot face plati esalonate dar dobanzile de peste 1% o sa curca pentru sumele ramase de plata.Eu in acest moment mai am de plata un credit ipotecat de 1000 lei pe luna plus un credit de consum de 560 lei pe luna, credite la care sunt la zi.
  Dupa toate acestea m-am hotarat sa nu mi platesc cu riscul de executare silita.
  Acum intrebarile:
  – dupa cat timp pot fi executat silit?
  – pot sa dau in judecata IFN-urile daca la momentul deciziei de executarea se constata ca sumele datoratte au crescut conform dobanziloe de penalizare,respectiv de 10,20 ori mai mari ca principalul?
  – in cazul in care eu platesc rata la apartament intr-un cont colector in euro pot avea porire si pe acel cont in cazul unei executari?
  – aveti birou avocatura in judetul Timis?

  Multumesc

 22. Buna ziua,m-as bucura enorm daca mi-ati raspunde la acest mesaj care suna cam asa,
  In urma cu cativa ani 2008 am facut un imprumut la doua banci,nu le dau numele momentan,in valoare de 10000 ron,apoi din anumite motive(criza financiara)nu am reusit sa-mi termin plata lor,aceste banci m-au vandut unor recuperatori,au fost chiar mai multi,ma dadeau de la unul la altul,pana cand intr-o zi am fost executat silit,de buna cuvinta am platit din salariu toata datoria,acum am primit o alta executare silita in valoare de 15000 de la una dintre banci,tot din 2008 scrie pe acea hartie pe care doresc sa o trimit dumneavoastra,mentionez ca eu nu sunt in tara si nu pot face contestatie in termen de 15 zile,in luna decembrie doresc sa ajung sa iau legatura cu dumneavoastra sa rezolvam aceasta problema,astept un rasp de la dumneavoastra,aceasta este adresa mea de mail.
  Andreicaionutcornel@gmail

 23. Bună seară,in 2014 am primit proptite pe salariu, înștiințarea am primit-o pe suma de 38950,de atunci plătesc în fiecare lună,luna trecută am primit alta înștiințare același Nr de dosar dar suma este de 41000.nu reușesc să înțeleg ce s-a întâmplat cu plățile făcute până acum? Mulțumesc

 24. buna ziua, am un apartament cumparat in rate pe 20 ani de la stat ( anl ) cu subventie pentru tineri casatorii poate fi executat silit pentru un alt credit de 20.000 lei, apartamentul nu are carte funciara pana la achitarea lui, va multumesc

 25. mentionez ca executarea silita pentru acei 20.000 lei este pentru un card de credit in valoare de 10.000.lei pentru care nu sa mai platit din 2008 iar executarea silita a fost incunvintata in 2017 poate fi prescris acel credit ?

 26. Bună ziua domnule avocat!
  În anul 2008 am făcut un credit de nevoi personale la BCR de 150 milioane lei vechi cum a venit criza am pierdut locul de munca și nu am plătit creditul, au trecut 10 ani de atunci și în 10 decembrie 2017 primesc înștiințare de executare silita prin poprire pe conturi de la un executor judecătoresc. Întrebarea mea e, după aproape 10 ani nu trebuia sa se prescrie datoria, dacă mi-a făcut poprire pe conturi poate sa îmi pună sechestru și pe alte bunuri de ex mașina e singurul bun pe numele meu… As putea sa mai plătesc acum eșalonat creditul asta oprind executarea? Va mulțumesc mult!

 27. Buna,dimineață.am făcut un credit la CEC în 2016 in valoare de 15000 lei pe termen de 5 ani.in anul 2017 am rămas trei luni restanță,lunile nu au fost t la rând și să acumulat suma de 1300 in noiembrie și decembrie am avut poprire pe salariu și am platit și rate din mână,In luna ianuarie anul curent am primit înștiințare că sunt executat silit.si mi sa retras și suma de 4400 provenind de la o dauna totala la mașină.Se poate face ceva împotriva executării?

 28. Buna ziua. Am o executare din 2015 pt un credit din 2006, la care nu am facut contestatie in timpul celor 15 zile si a fost respinsa ca tardiv introdusa. Atunci mi s-a pus poprire pe conturi. Acum 2 zile am primit o instiintare in acelasi dosar de executare ca mi s-a pus poprire si pe salariu. Intrebarea e : mai pot face o noua contestatie? Multumesc!

 29. Buna seara.am primit instintarea de executare silita,contract facut in anul 2014,a fost platit lunar,dar din anul 2016 in fiecare 4 luni am platit.dosarul meu de credit este la eos ksi,am primit instintarea de executare silita mobiliar si imobiliar daca nu platesc integral toata suma cu cheltuieli de executare 23000 de ron in 24 de ore dupa data instintarii.se poate face ceva impotriva executarii?

 30. Buna seara,in 2007 am
  făcut un împrumut la BCR.
  Credit pt nevoi personale in valoare de15000 lei,am platit ratele 1an jumate după care am rămas fără job și nu am mai platit timp de 6 ani.
  După care am primit un plic in care scria că sunt execut t silit.eram angajat când am primit plicu mi sa făcut poprire pe salariu 500 lei.timp de an mi s-au retras din cont 500 lei,a plătit și tatăl meu in jur 4000lei.in momentul de față nu mai lucrez și am o mașină pe numele meu,întrebarea mea este,mi se va pune sechestru pe mașină??

 31. Buna ziua. Am o întrebare referitoare la un PROCES VERBAL DE SECHESTRU ce l-am primit astăzi pt sechestrarea unui autovehicul dar în urmă cu 1luna am primit o înștiințare privind măsura proprii si am contactat pe judecătorul acela și l-am rugat dacă pot să depun suma restanta in rate si a fost de acord ,am depus o suma de bani iar astazi am primit PROCESUL DE SECHESTRU..Vă rog să îmi spuneți ce pot sa fac in continuare, poate să îmi sechestreze masina?

 32. Buna ziua dl Avocat Cuculis. Soacra mea a facut o refinantare a unui credit de nevoi personale in martie 2017 la BRD, si-a facut si asigurare in caz de deces aceasta avand varsta de 68 ani. In august 2017 aceasta a decedat iar banca nu a accesat asigurarea pe motiv ca avea istoric medical care a dus la cauza decesului. Sotul meu este unic mostenitor al apartamentului, cota mostenita fiind de 1/4. Dupa decesul soacrei nu am mai platit ratele catre banca prin urmare am primit notificari ca urmeaza sa fim executati silit.
  Exista posibilitatea sa ramanem fara apartament?

 33. Buna ziua Domule avocat, sunt disperata am primit de la banca transilvania executare silita a bunurilor ( instiintare de la executor judecatoresc) cat timp am la dispozitie sa o contest mentionez creditul este pe numele sotului la momentul cand noi nu eram casatoriti legal , avem 2 copii minori de 4 respectiv 6 ani nu avem venit niciunul si nimic pe numele nostru . Scrisoarea am primit-o vinerea si scriaa ca avem timp o zi sa raspundem . Nu avem posibilitatea sa angajam un avocat pentru ca nu avem bani ce putem face ? Ce au voie sa ia din casa ?va rog din suflet sa ma ajutati

 34. Buna seara. Am facut un credit in 2017 la banca Raifeisen. De curand sunt in somaj. Am incercat sa depun actele la banca si sa specific situatia mea, sa obtin o reesalonare a ratelor avand in vedere ca somajul este de 460 lei iar rata de 450 lei. La banca am avut surprinderea ca nu pot face nimic fara sotul, acesta fiind codebitor. Mentionez faptul ca la data contractarii sotul nu avea de lucru iar dansul nici nu a fost prezent de la inceput pana la sfarsit in tot ceea ce priveste contractul de credit. Sotul nu figureaza niciunde in contract iar eu nu pot face nimic fara el. Este corecta abordarea bancii? Acum incearca sa il cheme sa dea semnatura, copie de buletin si interogare la biroul de credite si ANAF pentru reesalonarea ratelor. Si mai o intrebare: el poate fi executat silit, creditul fiind al meu?

 35. Creditul a fost de nevoi personala fara garantie ipotecara. Nu avem decat o masina pe numele nostru. Va multumesc frumos!

 36. Buna ziua! Dacă va rog frumos ma puteti lamuri intr-o situatie? Mama mea si-a ipotecat casa pt fratele ei geamăn la banca raiffaisen .El fiind casatorit cu o doamnă care avea un copil din prima căsătorie si un copil cu el.Au cumpărat o casa din banii împrumutați.Au divorțat si el a câștigat casa iar ea trebuia sa primească o sumă de bani .ea avea obligația să plătească 1/2 rata băncii ceea ce nu a facut timp de 2 ani de zile.Ea a mers la executare si sa facut poprire pe contul unde si ea trebuia sa plateasca si el .Deci nu se poate plati rata deloc.in data de 18 este scadență si e a 3 luna.Este proces in data de 4 iunie pt executare.banca nu accepta nicidecum sa gaseasca o solutie sa se poata plati rata.Ce putem face pt a nu se ajunge la executare din partea bănci pt ipoteca. Va multumesc si îndrumați- ne ce putem face

 37. Buna seara,
  Dnul av. va rog sa ma ajutati am avut un proces pe penal cu minori, in care ei au castigat la final o suma de bani. (Am fost 6 fete implicate, treb sa platim in solidar). Am primit doar o parte dintre noi la locul de munca, decizie de execut jud. Poprire pe salariu. Este vorba de 10.000 euro intr una din decizie si inca 10.000 euro in alta decizie, care inca nu mi a venit, dar o astept. Ma streseaza gandul ca mi pot executa casa, (este ipotecata si bun comun cu sotul). Daca imi platesc poprirea pe salariu,lunar, mai imi pot executa si imobilul? Multumesc anticipat.

 38. Buna ziua! Domnule avocat, Am luat in 2012 un credit pentru nevoi personale de la Opt Bani .In 2015 am plecat din tara .,mentionez ca nu am nimic pe numele meu casa in casa am adresa este pe numele părinților care au decedat.Acum cand am venit in tara am gasit o somatie pentru executare cu termen de achitare A sumei de 5550 ron. Va rog sa-mi spuneti daca se poate ce se poate intampla daca nu pot plăti acum.Va multumesc!

 39. Bună ziua, îmi cer scuze dacă insist, am transmis pe adresa de e-mail avocat@indrumari-juridice.eu înștiințarea și somația pe care le-am primit prin posta, astăzi, de la executor, pentru un credit din 2008,facut la BCR, preluat de Kredyt inkaso. Va rog mult sa ma îndrumați ce sa fac în continuare. Mulțumesc

 40. Buna ziua, în urma unui credit luat in 2017,din care sa platit foarte puțin, acum in 2019 am primit acasă 2 plicuri e la un birou executoresc, plicurile fund lăsate în cutia poștală, iar unul dintre plicuri era desigilat,în condițiile în care în plic aveam somatia, contractul de la bancă cu toate indiciile de identificare…in somatie ma înștiințează ca am de platit o anumită sumă, iar dacă nu se plătește până la data menționată (dar nu am vazut nici o data)…se începe executarea silită. Intrebarea mea este ….care este termenul limită până când se poate achita si dacă respectiva sumă se poate achita în rate,iar dacă este integral se poate face o reducere. Multumesc frumos.

 41. buna ziua ,sunt executata silit pentru un credit de la un ifn de 3500 ron si pentru intarzieri de 5luni am ajuns acum la suma de 13500 stiu ca trebuie sa platesc un timbru judiciar foarte mare plus avocat plus o suma pt cautiune e prea mult pentru mine am un venit minim pe economie,cum pot rezolva situatia

 42. fratele meu e garant fidejusor in acest contract si i s apus si lui poprire pe salariu e normal daca eu nu ma sustrag executarii?

  • Buna ziua, executarea se poate extinde si catre dvs. fiindca practic discutam despre o renuntare la beneficiul de diviziune si discutiune la care ati renuntat prin contract FARA SA STITI. TREBUIE SA MERGETI SI SA FORMULATI o contestatie la executare silita. Cu stima,a v. drd. Cuculis 0722298011

 43. In august 2016 am facut un credit de nevoi personale la BCR si dupa cateva luni nu am mai platit avand peste 700 de zile de intarziere. In luna martie al anului 2019 m-am inteles cu banca pentru reesalonarea creditului si un nou grafic de rambursare pe 59 de luni semnand contractul in data de 28.03.2019. Azi 29.05.2019 am primit o instiintare de poprire pe conturi de la executorul judecatoresc in urma deciziei judecatoriei din data de 02.04.2019. Intrebarea mea: este legala aceasta executare? Sa contest decizia in instanta sau sa merg la banca sa cer suspendarea voluntara a executarii?

 44. Buna ziua ,

  Ma numesc Munteanu Calin din Bucuresti am facut un credit de nevoi personale in 2007 scadet in 2020 ,momentan nu am loc de munca .

  Am platit ultima rata ( 250 euro ) in Ianuarie 2019 acumuland restante de 988 euro .Soldul total fiind acum de 3825 euro.

  Am solicitat bancii First Bank fosta Piraeus Bank o amanare sau o alta solutie ,cererea fiindu-mi respinsa .( cererea am facut-o in 22 Aprilie 2019

  iar raspunsul l-am primit azi 31.Mai 2019 ).In acest moment am acumulat 94 zile intarziere .

  Raspunsul Bancii (telefonic ) a fost : achitati restanta in cel mai scurt timp !!!!! altfel EXECUTARE SILITA !!!

  Care este procedura de executare silita ? Cat dureaza pana la aplicare ?

  Va rog sa imi dati un sfat ,nu stiu ce sa fac !!! Venituri voi avea tocmai in August 2019 .

  Multumesc anticipat ,

  Calin Munteanu

 45. Buna seara. Am si eu o problema. M-am trezit de dimineata cu contul unde primeam pensia alimentara a fetitei mele de 3 ani blocat , cu poprire pusa de la un executor judecatoresc. In urma cu 7 ani am divortat de primul sot si am avut un apartament cumparat in rate dar pe numele lui, eu am fost trecuta doar ca sotie. Nu am semnat nimic, nu am fost prezenta la semnarea contractului nici la plata avansului nici la predarea cheilor. In 2011 m-am separat de fostul sot , eu fiind in Italia . Am primit o instiintare la parintii mei si am vb la firma respectiva care m-a asigurat ca pot sta linistita ca nu figurez in acte numai ca nu il puteau gasi pe el si au dat de mine. Intrebarea mea este daca este legal ceea ce au facut ei. Pt ca eu nu am semnat nici o hartie si dosarul a fost întocmit la aproape 1 luna dupa ce am divortat.

 46. Buna ziua
  Am o datorie mai veche la banca si acum as dori sa negociez cu judecatorul pentru o reducere daca platesc integral datoria.
  Credeti ca e vreo sansa sa primesc o reducere daca platesc datoria? cat de mare poate fi reducerea?
  Multumesc antcipat

 47. Bună seara,

  Am făcut trei credite la ING Bank în Noiembrie, Decembrie 2017 și Ianuarie 2018. Am plătit primele trei rate (Februarie, Martie, Aprilie) apoi am rămas fără loc de muncă și nu am mai plătit.
  După raportarea la Biroul de Credite și o perioadă de câteva luni în care am încercat să îmi revin și nu am reușit, primesc o hârtie în poștă în care scrie așa: “Bună ziua, mă numesc Vasile, sunt executor judecătoresc. Vă ofer maxim 24 de ore să achitați integral creditul + dobânzi penalizatoare + cheltuieli (o diferență de câteva mii de lei).” și o a doua hârtie în care sunt anunțat că a început executarea silită.

  Pentru că în urmă cu o lună m-am angajat și am semnat un contract pe minim pe economie, aș dori să știu ce sfat îmi dați și la ce să mă aștept?

  Cea mai importantă întrebare este de fapt alta: dobânzile sunt legale? Există șansa să mă trezesc cu alte dobânzi?

  Vă mulțumesc pentru timpul acordat!

 48. Buna ziua,

  am si eu un credit de nevoi personale. in acest moment sunt in urma cu ratele. am luat un credit de 90000 de lei. am platit un an de zile am mai ramas cu 67000 de lei. pe langa am si un credit ipotecar. acolo sunt la zi cu creditul. pot sa imi ia casa sau exista posibilitatea sa platesc in continuare cu o rata mai mica plata sumei restante?

  Multumesc

 49. Buna,

  Am o restanta la un operator de telefonie. mam imi plicat si cu mai un coleg am facut abonamente pe mine. el ne putand. acum am ramas cu datorie destul de mare si el se face ca ploua. am ramas cu o gaura de aproape 20000 de lei. poate operatorul sa imi ia casa sau bunurile sa acopere datoria?

 50. SALUT,
  AM Primit un plic de la executor ,in care spune ca in urma verificarilor nu rezulta bunuri sau conturi care sa poata fii executate<< si ca renunta la executarea propriuzisa.
  Acum ma intreb eu am ramas cu datoria prescrisa?
  creditul a fost facut in 2007

 51. Buna ziua,
  In 2011 am luat un credit de la Provident pe care l-am achitat conform contractului la acea data. In 2012 am primit o scrisoare de la ei precum ca le datorez o parte din suma împrumutată. De fapt agentul care venea săptămânal sa încaseze mi-a dat chitanțe false mie și multor altor persoane, acesta nedeclarand plățile, asta după spusele doamnei de la provident. In acea perioada am trimis dovada plăților la provident după care mi-au spus ca nu mai este nicio datorie.
  In 2013 eu am plecat din țara in UK unde locuiesc și acum. Din 2013 am mai primit niște scrisori de amenințări, precum ca trebuie sa fac plata unei sume de noua sute și ceva de ron. Unele din scrisori nu erau nici măcar pe numele meu, așa ca am sunat la firma respectiva și le-am spus cum sta situația.
  Acum, am primit din nou o scrisoare de Amenințare după 8 ani aproape in care mi se spune ca dacă nu plătesc vor intra in apartament și ma vor executa.
  Va rog sa-mi spune-ți ce pot sa fac sa conving acești “infractori” sa ma mai deranjeze cu aceste scrisori de amenintare, deoarece din motive lesne de înțeles nu le voi plăti ceva ce am plătit deja.
  Provident ar fi trebuit sa-și recupereze prejudiciul de la angajat…in nici un caz de la noi cei care am plătit deja, odată.

 52. Cetrere de valoare redusa.S-a pronuntat instanta , debit principal si penalitati 0,2% pe zi intarziere de la data introducerii cerewrii (nov.2019) si pana la plata debitului principal.

  Va rog, sa-mi spuneti cand trebuie sa platesc debitul principal, nu am contul RCS RDS. MULTUMESC FRUMOS.

 53. Buna ziua Ginerele si fiica mea, au facut o refinantare la Bancpost, prin 2009, pt care am garantat cu apartamentul, iar socrii, cu veniturile personale (pensiile). Acum creditul, este la Banca transilvania.
  In februarie 2020, au divortat .M-am interesat la banca sa vad daca s-au platit ratele: de 17 luni nu s-a platit nimic. Eu nu am primit nicio notificare pana acum. Am luat legatura cu persoana care ar fi creditorul si nu-mi da nicio solutie, ci doar ma amana promitandu-mi sfaturi, eu anuntandu-l ca intentionez sa vand un apartament al parintilor mei, decedati, si ca dureaza pana il trec pe numele meu la notar.
  Acum intentionez sa fac in scris catre banca Transilvania, faptul ca nu am primit notificare. Propun si ca voi plati restantele (rate, dobanzi la jumatatea valorilor, deoarece o sa cer partajarea datoriilor prin avocat).
  Dupa perioada cu situatia de urgenta, daca primesc notificarea sau executare, ce am de facut?

   • Buna ziua,
    In urma cererii mele datata 15.04.2020, prin care ceream suma totala a creditului, mi s-a comunicat ca la data de 15.04.2020, ar fi de 90.242 dolari (principal curent, principal restant,dobanzi restante,penalitati, dobanda curenta).
    Acest raspuns nu cred ca tine loc de notificare.
    Am mai facut o cerere, pe 16.04.2020 prin care ceream pe langa alte copii, COPIE DUPA CONTRACTUL DE GARANTIE IPOTECARA.
    Ar trebui sa astept raspunsul in termen de 30 zile?
    Dar, probabil si notificarea dupa terminarea starii de urgenta?

 54. Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In anul 2014 tatal meu a facut un credit la banca, insa din nefericire, in 2015 a decedat. Acum, sunt executata silit pentru suma datorata de el. Se poate face acest lucru? Multumesc

 55. daca sunt in faza de executare silita , mentionez ca nu am nimic pe numele meu ca bunuri si nu am nici servici in tara nici un venit in ro … si nu mai platesc rata de 150 ron atat pot sa platesc . eos ksi imi cere sa maresc rata la 1000 ron ceeace este imposibil pt mine ce se intampla in viitor

 56. Bună ziua domnule avocat în 2019 am luat un credit de nevoi personale si pe la jumătatea anului trecut nu am mai putut plăti creditul am fost executată silit pentru un credit luat de la aliorbank prin blocarea contului de salariu suma fiind de 27 000de mii de lei de anul trecut si pana azi ei miau facut creditul de 34000mii lei deci mi se ia din salariu și mă amenință că vor scoate imobilul la vanzare în imobilul ala eu sunt copropietar intrebarea mea este au voie sami scoată imobilul la vanzare dacă eu nu am garantat cu el? Vă mulțumesc anticipat

 57. Buna ziua
  am fost nevoit sa iau in 2017 un imprumut de 2000 lei de la un IFN obscur cu dobanda de peste 1000%.Am platit timp de 3 luni peste 2000 lei dar intervenind niste probleme nu am mai platit nimic in urmatoarele 3 luni.Dupa 3 luni s-a solicitat executarea silita pe o suma de 3000 lei care a fost respinsa de judecatorie la fel fiind si apelul.Anul trecut am primit o scrisoare cum ca s-a deschis o procedure de ,,solicitare valoare redusa”.Si aici s-a respins si pe fond si pe apel.Zilele acestea am avut surpriza sa fiu sunat de la locul de munca ca sa ma anunte ca trebuie sa-mi faca poprire de salariu pentru aceeasi speta…Intre timp IFN – ul a facut o noua solicitare de executare silita care de data asta s-a aprobat.Mentionez ca din 2017 nu am mai facut nici o plata.
  Este normal sa se faca nenumarate cereri de executare silita pe aceeasi speta chiar daca au fost respinse mai multe solicitari?
  Eu daca platesc integral suma datorata pot sa fac cerere de inoarcere executare silita recuperand-mi banii?Mai trebuie sa fac si contestatie la executarea silita chiar daca am platit.
  Multumesc de ajutor
  Mircea

 58. Buna ziua
  am fost nevoit sa iau in 2017 un imprumut de 2000 lei de la un IFN obscur cu dobanda de peste 1000%.Am platit timp de 3 luni peste 2000 lei dar intervenind niste probleme nu am mai platit nimic in urmatoarele 3 luni.Dupa 3 luni s-a solicitat executarea silita pe o suma de 3000 lei care a fost respinsa la fel fiind si apelul.Anul trecut am primit o scrisoare cum ca s-a deschis o procedure de ,,solicitare valoare redusa”.Si aici s-a respins si pe fond si pe apel.Zilele acestea am avut surpriza sa fiu sunat de la locul de munca ca sa ma anunte ca trebuie sa-mi faca porire de salariu pentru aceeasi speta…Intre timp au facut o noua solicitare de executare silita care intre timp s-a aprobat.Mentionez ca din 2017 nu am mai facut nici o plata.
  Este normal sa se faca nenumarate cereri de executare silita pe aceeasi speta chiar daca au fost respinse mai multe solicitari?
  Eu daca platesc integral suma datorata pot sa fac cerere de inoarcere executare silita recuperand-mi banii?Mai trebuie sa fac si conntestatie la executarea silita chiar daca am platit.
  Multumesc de ajutor
  Mircea

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.