Despagubiri Angajati Petrom – Fostii Angajati Petrom Pot Obtine Despagubiri – Guvernul Nu Le-a Vandut Actiunile

Sunteti fost angajat Petrom ? Aveti de incasat sume colosale de bani de la Guvern – 250000 de euro pentru fiecare angajat

Despagubiri Angajati Petrom – Toti fostii angajati Petrom S.A sunt vizati de catre solutia pronuntata in mod definitiv de catre instanta cea mai inalta de la noi din tara si anume ICCJ ( Inalta Curte de Casatie si Justitie ).

Pe scrut, aveti de primit sute de mii de euro si multi nici nu stiu asta!

Astfel, desi nici nu stiau,fostii angajati Petrom S.A au dreptul la despagubiri de zeci de mii de euro( sute de mii de euro mai bine zis ) insa au fost realmente INSELATI ( in intelesul consumatorului care nu a stiut ce a cumparat ) dar posibil si in sensul legii penale, prin tot felul de contracte de cesiune de creante care le promiteau plata a 1000 de lei si 10000 de euro dupa punerea in executare silita a unei decizii definitive insa in realitate fiecare angajat in parte are de incasat peste 250000 de euro.

In prezentul articol va spunem exact ce trebuie sa faceti pentru a primi aproximativ 250000 de euro din despagubirile pe care Guvernul Romaniei trebuie sa vi le achite fiindca nu au pus in executare o hotarare definitiva.

Sa incepem!

Sunteti fost angajat al PETROM S.A ? Completati formularul de mai jos:

Despagubiri Pentru Angajatii Petrom

            Foștii salariați ai Societății Naționale a Petrolului ”PETROM” S.A. au dreptul să achiziționeze acțiuni ale societății până la limita de 8% din capitalul social, la același preț cu care s-au vândut acțiunile în cadrul procesului de privatizare.

Cu toate acestea, până la momentul de față, foștii salariați nu și-au putut valorifica drepturile, ca urmare a faptului că statul român a rămas în pasivitate și nu a creat cadrul legal necesar.

Guvernul României a fost obligat de către Înalta Curte de Casație și Justiție prin Decizia civilă nr. 2370 din data de 08.05.2019, pronunțată în dosarul nr. 1442/2/2015, să adopte o hotărâre de guvern pentru punerea în aplicare a dispozițiilor art. 9 din anexa 1 a OUG nr. 49/1997, astfel cum a fost modificată prin O.G. nr. 55/2003, în vederea vânzării de acțiuni ale OMV Petrom S.A., până la limita de 8% din capitalul social, la același preț la care au fost vândute acțiunile în cadrul procesului de privatizare.

Penalitati de 1000 de lei pe ziua de intarziere din 2019 si pana in 2022 – 1095 zile x 1000 de lei 1.095.000 lei

Totodată, prin decizia menționată cei care au dat în judecată Guvernul României au dreptul la penalități de 1000 lei pe fiecare zi de întârziere de la data pronunțării și până la executarea obligației.

Astfel, foștii angajați ai Petrom S.A. care au dat în judecată Guvernul României în cadrul dosarului nr. 1442/2/2015 au dreptul la penalități în cuantum de 1.095.000 lei (până la acest moment), urmând să curgă în continuare penalități pentru fiecare zi în care Guvernul României refuză să emită Hotărârea de Guvern.

Instanța supremă a considerat faptul că Guvernul României a stat o perioadă foarte lungă de timp în pasivitate și că trebuie impus un mecanism de constrângere pentru ca acesta să își îndeplinească obligațiile legale.

Mai mult decât atât, Înalta Curte de Casație și Justiție a menționat că penalitățile nu sunt doar un mijloc de constrângere a autorității publice, în speță Guvernul României, cio garanție pentru fiecare persoană vătămată în parte că se vor restabili și respecta drepturile legitime ale acestora. Prin urmare fiecare fost angajat care a dat în judecată Guvernul României are dreptul la plata de despăgubiri în cuantum de 1000 lei pe fiecare zi de întârziere de la data pronunțării (08.05.2019) și până la adoptarea unei hotărâri de guvern.

Decizia civilă în cauză este susținută și de jurisprudența Curții Constituționale, care a statuat că: “Faptul că prevederile de lege criticate nu conțin un termen rezonabil înăuntrul căruia Guvernul să fie obligat a emite o hotărâre pentru ca salariații Societății Comerciale “Petrom” – S.A. să intre în posesia acțiunilor nu înseamnă că acestea sunt neconstituționale, ci poate fi interpretat ca neîndeplinirea de către Guvern a unei obligații de a face, astfel încât persoanele interesate pot promova o acțiune în justiție”. (Decizia nr. 1421 din 20 octombrie 2011).

Astfel, fiecare fost angajat al Petrom S.A., care are calitatea de reclamant sau intervenient în dosarul nr. 1442/2/2015, poate pune în executare decizia, solicitând adoptarea unei hotărâri de guvern și plata de despăgubiri substanțiale.

            În cauză, Judecătoria Sector 1, printr-o Încheiere finală, a încuviințat executarea silită efectuată în baza Deciziei civile nr. 2370/08.05.2019, a autorizat creditorul să execute Guvernul României pentru suma de 1.077.000 lei + 1000 lei/pe zi de întârziere + obligația de a emite Hotărârea de Guvern + cheltuielile de executare.

Conform dispozițiilor Codului de procedură civilă, dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel, iar termenul curge de la data pronunțării decizie amintite.

În aceste condiții, cei care doresc punerea în executare a Deciziei civile nr. 2370/08.05.2019, obținerea penalităților de întârziere și obligarea Gurvernului României la emiterea Hotărârii de Guvern pentru achiziționarea acțiunilor SNP ”PETROM”, trebuie să acționeze până cel târziu la data de 08.05.2022.

8 IULIE 2022 Ultima zi in care fostii angajati PETROM S.A isi pot recupera cei 250000 de euro

Despagubiri Angajati Petrom – Termenul a fost prelungit cu inca 2 luni de zile avand in vedere ca in 2021 , in perioada celor 2 luni de stare de urgenta decretata pe tot teritoriul Romaniei insa trebuie actionat rapid in contextul in care nepunerea in executare silita impotriva statului, ar duce la pierderea dreptului dvs. de a va recupera acesti bani.

Cititi si :

O parte dintre fostii angajati PETROM S.A au obtinut incuviintarea de executare silita – Despagubiri Angajati Petrom

Este important sa faceti acest pas pana in data de 08.07.2022 fiindca altfel creanta de 250000 de euro pe care o aveti fata de Guvernul Romaniei , se prescrie.

Mai jos, aveti un exemplu de incuviintare a executarii silite ( adica solutie definitiva ) prin care se arata clar cat are de recuperat de la Guvernul Romaniei , cel ce a cumparat de la un fost angajat al PETROM S.A

Despagubiri Angajati Petrom

Practic, dupa punerea in executare silita este posibil sa va asteptati din partea statului roman la o contestatie la executarea silita.

Asta inseamna de fapt ca veti avea nevoie de aparare pentru a respinge cererea de contestatie la executare silita si evident pentru a va lua banii la care aveti dreptul.

Nu uitati – este dreptul dvs. de a recupera acesti bani de la PETROM S.A sun forma de actiuni respectiv 8% din ele sunt ale dvs. de drept iar pentru faptul ca Guvernul nu a pus in practica decizia de a emite HOTARAREA DE GUVERN, dvs. sunteti indreptatiti inca din 2019 la plata sumei de 1000 de lei / ziua de intarziere pana in 2022 si pe viitor.

Am estimat că fiecare fost salariat ar avea dreptul să cumpere 61.200 de acțiuni OMV Petrom la prețul de 0,2165 lei/titlu, cu un cost de 13.314 lei. Vândute la 0,48 lei, aceste acțiuni ar aduce încasări de 29.376 lei și, deci, un profit de 16.062 lei, din care fostul angajat Petrom ar lua 8.031 lei.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
53 comments to “Despagubiri Angajati Petrom – Fostii Angajati Petrom Pot Obtine Despagubiri – Guvernul Nu Le-a Vandut Actiunile”
 1. De unde stiti ca la momentul in care Guvernul va da Hotararea valoarea unei actiuni Petrom va fi tot 048 ? Nu credeti ca va scadea in momentul in care un nr f mare de actiuni vor fi scoase la vanzare ?

 2. Persoanele care nu au dat în judecata guvernul ce pot face pentru a întra în posesia acțiunilor și a drepturilor ce li se cuvin din vânzarea Petrom către OMV

 3. Multumesc pentru implicare. Eu am lucrat in OMV Petrom incepand cu anul 1978 si pana in 2015 cand am iesit la pensie.
  M-as bucura sa pot beneficia si eu de drepturile mele!
  Cu stima,

  Ileana Cosmescu

 4. Am fost angajat la petromar constanta din 1987 până în 2003 cum pot să-mi recuperez acțiunile.

 5. Buna seara.
  Si cei care nu am dat in Judecata mai avem vreun drept?..
  Nu se intelege din explcatiile dumneavoastra.
  Va multumesc,
  Irina V.

 6. Pentru foști angajați Petrom care nu sunt parte din proces cine îi reprezintă. Au și ei dreptul la aceste acțiuni?

 7. ce mi place de avocatii astia milosi de fostii angajati petrom , dati le bani ca va da ei inapoi mai multtttttttttttttttttttttt o sa ne umplem de bani de la eiiiiiiiii , de la avocati. dc cand stateam in ploaie , in vant , in soare nu si au adus aminte de noi ? dc ? 12 ore pe zi ? de ce? eu am pierdut bani cu ei si nu mai vreau sa aud de asa ceva , luatii voi prietenii mei , colegii meii , luati voi baniii care vii promit oameniii astia de bine cum se considera ei va spun ca inainte de a va da banii astia care promit ei , o sa va ceara alti bani , o sa vedeti voi , pierdere usoara la bani ptr fraierii care cred tot Vândute la 0,48 lei, aceste acțiuni ar aduce încasări de 29.376 lei și, deci, un profit de 16.062 lei, din care fostul angajat Petrom ar lua 8.031 lei.si restul de 8000 cine l ia , nu avocatul , plus multe ale taxe ,NU MAI FITI FRAIERI SONDORI …

 8. Am fost angajata la PETROM in perioada ianuarie 1982 – aprilie 2007. La angajare ma numeam Moraru Agripina iar din august 1985 Purcarea Agripina (dupa casatorie). Ce trebuie să fac ? Multumesc

 9. Și eu și t angajat la Petrom și nu i am dat în judecată ce pot face ptr a mi recupera bani

 10. Buna ziua, sunt fost angajat al SNP Petrom, din august 1995 pana in ianuarie 2012. Va rog sa-mi spuneti ce pot face pentru a beneficia de acele actiuni si cat m-ar costa asistenta dv. in recuperarea acelor sume de bani.

 11. Mă numesc Guţu Elena Rodica şi am fost angajată la Petrom între anii 1986 – 2006. Nu am avut cunoştinţă de acea acţiune şi nu am fost parte în acel dosar nr. 1442/2/2015. Ce pot să fac în această situaţie?

 12. Sunt unul dintre fostii angajati Petrom, in perioada 1989-2004, care nu a formulat cerere de chemare in judecata si nici nu a depus cerere de interventie in dosarul cu 8%din actiuni.
  La acest moment exista o alta actiune avand acest obiect?

 13. Buna ziua,
  Am dori sa stim, daca am iesit la pensie in 2001( fosti angajati Petrom) putem beneficia de a este drepturi?!

  Daca, ne inscriem la dvs trebuie platit un onorariu inainte sau completam decat formularul respectiv si il trimitem?!

  Va multumim anticipat!

 14. Bună ziua!
  Mă numesc,Angelescu Alisa și am lucrat în Petrom din data de 12.10.1994 până pe 16.01.2017.
  Vă rog frumos să-mi comunicați ce am de făcut pentru recuperarea banilor din cei 8 la sută din acțiuni

  Cu stimă și respect.
  Angelescu Alisa

 15. Bina ziua ! Sunt fosta angajata Petrom pana in data 2006 . Ma incadre in aceasta categorie si ce ar trebui sa fac in acest caz? Multumesc

 16. Sunt fost salariat Petrom (GAP Targu Jiu) in perioada 1982 -2014 cand am fost preluati de IREM SpA, iar in 2020 am fost preluati de J. Christof Services, dar nu am dat in judecata statul pentru aceste actiuni . Mai pot face ceva pentru a beneficia de ele? Pe cine trebuie sa contactez pentru detalii? Multumesc pentru un eventual raspuns.

 17. Dacă nu am acționat în instanță functioneaza jurist prudență?
  Ce se poate face in continuare av in vedere ca am iesit la pensie in 2020 ?

 18. Hristos a înviat,
  Sunt fost angajat !
  Care sunt condițiile și comisionul pretins de dv.?
  Mulțumesc!

 19. Salariații care nu au făcut parte din dosarul în care sa castigat dreptul la penalități mai au posibilitatea, ca pana la termenul de 8 Iulie să facă demersuri pentru a putea beneficia și ei de penalități? Salariații din situația de mai sus ,ptr a întra în posesia acțiunilor ce trebuie să faca?r

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.