Pensie De Intretinere-Art. 499 Cod Civil – Chemarea In Judecata A Sotului Pentru Plata Pensiei De Intretinere-Avocat Cuculis

Ati Divortat Si Nu Vi Se Plateste Pensie De Intretinere Pentru Copil? Copilul Vrea Sa Urmeze Cursurile Unei Scoli Si Parintele Celalalt Nu Ii Plateste Scolarizarea? Parintele Nerezident Nu Isi Indeplineste Obligatia De Plata A Pensiei De Intretinere? Vezi Ce Pot Sa Faci!

Pensie De Intretinere – Pensia de intretinere a minorului este un beneficiu pe care il au minorii din partea legii si pe care parintii lor trebuie sa il respecte, altfel putand fi considerati ca savaresc infractiunea de abandon de familie.

Pensia de intretinere este de fapt o garantie pe care leguitorul a pus-o si interpus-o intre parinti, atunci cand acestia se despart si cand intervine divortul intre ei.

Totusi nu putem spune ca pensia de intretinere se limiteaza doar la persoana minorului sau doar in situatia unui divort spre exemplu ci obligatia de intretinere pe care o au parintii rezida din lege si se extinde pe toata durata cat copilul este minor dar si pana la varsta de 26 de ani, asa cum vom arata mai jos.

Intretinerea unui minor este o obligatie parinteasca si este foarte intersant, asa cum vom arata mai jos ca nu exista nicio posibilitate legala de a putea scapa de aceasta obligatie chiar si daca se ajunge la situatii extreme cand parintii sunt decazuti din drepturile lor parintesti. Obligatia de intretinere este inalienabila!

Afla totul despre pensia de intretinere si cum poti sa il obligi pe celalat parinte sa achite copilului tau, pensia de intetinere chiar si atunci cand isi ascunde veniturile!

Obligatia de intretinere a copilului incumba chiar si daca nu esti angajat, motiv pentru care este important sa stim CUM se obtine pensia de intretinere!

Aflam totul de mai jos!

Sa incepem!

Vrei sa obtii pensie de intretinere pentru copilul tau? Completeaza formularul de mai jos:

Ce este pensia de intretinere a copilului?

In principal, conform legii, ambii parinti au obligatia sa contribuie la cresterea si educare copilului rezultat din casatorie sau chiar si cel din concubinaj, neavand importanta acest lucru.

Practic, termenul de pensie de intretinere nu este unul neaparat juridic, in esenta pensia de intretinere a copilului este o obligatie de intretinere ce incumba chiar din calitatea de parinte pe care o avem.

IIn notiunea larga a obligatiei de intretinere aceasta cuprinde întreţinere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educaţia, învăţătura şi pregătirea sa profesională.

De aici si obligatia de intretinere pana la varsta de 26 de ani daca copilul ajuns major isi continua studiile si pregatirea profesionala.

Putem astfel sa definim pensia de intretinere ca obligatie generala de intretinere asa cum arata si art. 499 din Codul Civil, dupa cum urmeaza:

Art. 499: Obligaţia de întreţinere

(1)Tatăl şi mama sunt obligaţi, în solidar, să dea întreţinere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educaţia, învăţătura şi pregătirea sa profesională.

(2)Dacă minorul are un venit propriu care nu este îndestulător, părinţii au obligaţia de a-i asigura condiţiile necesare pentru creşterea, educarea şi pregătirea sa profesională.

(3)Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

(4)În caz de neînţelegere, întinderea obligaţiei de întreţinere, felul şi modalităţile executării, precum şi contribuţia fiecăruia dintre părinţi se stabilesc de instanţa de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.

Vedeti si :

Cat este pensia de intretinere a unui copil?

Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere intra in principal in atributul parintilor acelui minor. In mod evident, parintii se pot intelege ca intretinerea copilului sa fie facuta in cote egale sau nu neaparat egale insa totul tine de cat de mult parintii se pot intelege intre ei.

De asemenea este de mentionat si faptul ca parintii pot sa se achite de aceasta obligatie de intretinere prin echivalent sau in natura prin procurarea de produse alimentare si alte asemenea.

Astfel, trebuie sa stiti ca in functie de situatia in care va aflati, daca aveti unul sau mai multi copii si in functie de varsta si necesitatea pentru fiecare, pensia de intretinere se stabileste conform art. 529 din Codul Civil, dupa cum urmeaza!

Art. 529: Cuantumul întreţinerii pentru plata pensiei de intretinere:

(1)Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

Din acest prim articol reiese faptul ca este posibil ca un parinte nerezident, adica cel care nu sta permanent cu copilul, sa aiba un salariu foarte mare, spre exemplu 10000 de euro!

Daca ne raportam la alin. 2 de mai jos, asta presupune faptul ca raport de NEVOIE sa stabileste si pensia de intretinere si nu se pune “per se” 1/4 sau 1/2 in mod automat. Deci asta inseamna ca trebuie sa fie facuta dovada ca acel copil are nevoie de cuantumul respectiv, in alte situatii cuantumul putand fi stabilit si sub aceste nivele de 1/4 sau 1/2.

(2)Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

(3)Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Pensie De Intretinere Minor Castigata La Judecatorie-Avocat CUCULIS

Sotul care nu are in grija minorul, are obligatia sa ii plateasca o pensie de intretinere minorului pana la varsta majoratului si ulterior pana la 26 de ani daca acesta urmeaza cursuri superioare-

Sotul nu plateste pensia de intretinere? Puteti sa il obligati in instanta la plata a 1/2 din venituri!

22.01.2025 Ora estimata: 08:30 Complet: C 2 – FAMILIE S2 Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamanta Ştefan Ionela împotriva pârâtului Ştefan Constantin. Obligă pe pârât către reclamantă la plata unei pensii de întreţinere în cuantum lunar de 3560 lei, începând de la data introducerii acţiunii (28.02.2024) până la terminarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani. Ia act că reclamanta nu a solicitat cheltuieli de judecată. Executorie de drept.

Ce se intampla daca celalalt sot nu are niciun venit si nu poate sa plateasca pensia de intretinere?

Nu de putine ori se intampla ca parintele obligat la plata pensiei de intretinere sa fie falit. Sa nu aiba un loc de munca sau mai grav, asa cum vom arata si mai jos, sa isi instraineze bunurile si veniturile si sa isi si diminueze sursele de venit.

In asemenea situatii este important sa avem in vedere ca pensia de intretinere, fie ca este stabilita la 1.4 sau 1/3 sau fie 1/2, se raporteaza practic la venitul minim pe economie si atunci acel parinte o sa fie obligat sa plateasca acele sume de bani cu titlu de intretinere pentru copil, raportat la venitul minim pe economie.

Nu trebuie sa va ingrijorati din acest punct de vedere fiindca in situatia in care incearca sa-si ascunda veniturile, le gasim noi si indicam instantei de fapt ca este beneficiarul real!

Cititi si:

Poate fi obligat celalalt parinte la plata pensiei de intretinere chiar daca sotii nu au divortat?

Pensia de intretinere pentru minori sau pentru copiii rezultati din casatorie sau concubinaj nu tine de relatia civila pe care o au partile. Tocmai ca discutam de semnul egal intre casatorie si concubinaj si tocmai ca nu este tinuta plata intretinerii de initierea sau finalizarea unui divort, in contextul in care unul dintre parinti nu contribuie la cresterea copilului, acesta poate fi obligat in instanta sa ii plateasca intretinerea copilului minor sau major chiar daca sotii sunt chiar sub acelasi acoperis iar relatia lor de familie nu este inchisa.

Tragem astfel concluzia ca independent de relatia parintilor, obligatia intretinerii este personala si nu este influentata de relatiile parintilor astfel incat manifestul referitor la plata pensiei de intretinere se poate exercita chiar daca sotii sunt in continuare casatoriti.

Luam aici exemplul relatiilor de familie dezbinate in fapt insa in drept casatoria nu este incetata prin efectul unui act administrativ ori judecatoresc. Asta nu inseamna ca acel copil nu poate sa primeasca dreptul de intretinere doar ca ar exista un act de casatorie intre parintii sai.

Aici m-as raporta la situatia de mai sus si raspunsul pe care noi cei de la S.C.A Cuculis&Asociatii il oferim este ca sigura conjunctura in care o relatie de concubinaj ar duce spre exemplu la imposibilitatea obligarii celuilalt concubin la plata pensiei de intretinere in favoarea minorului rezultat este DOAR ATUNCI CAND tatal (concubinul) nu recunoaste copilul nascut din relatia de concubinaj iar doar ulterior stabilirii filiatiei fata de tata se poate initia si un proces cu efecte retroactive pana la 3 ani de zile prin care tatal stabilit prin hotarare judecatoreasca ar putea sa fie obligat la plata pensiei de intretinere si asta dupa ce instanta stabileste ca acela este tatal copilului.

In oricare alt caz, de concubinaj unde tatal este mentionat in actele de stare civila si anume in certificatul de nastere, acela este obligat sa plateasca pensia de intretinere.

Poate fi pensia de intretinere diminuata? De asemenea poate fi pensia de intretinere majorata?

Ori de cate ori o anumita situatie o impune, pensia de intretinere poate fi si majorata dar si diminuata in functie de posibilitatile celui care o plateste si in functie de necesitatile celui care o primeste.

Astfel:

Poate fi obligat un parinte minor la plata pensiei de intretinere?

Credem sau nu dar chiar si un parinte minor poate fi obligat sa plateasca pensia de intretinere a copilului sau.

Astfel, art. 490 din codul civil arata:

Art. 490: Drepturile părintelui minor

(1)Părintele minor care a împlinit vârsta de 14 ani are numai drepturile şi îndatoririle părinteşti cu privire la persoana copilului.

(2)Drepturile şi îndatoririle cu privire la bunurile copilului revin tutorelui sau, după caz, altei persoane, în condiţiile legii.

Vedeti si :

Parintele Care Trebuie Sa Plateasca Pensia De Intretinere Are Venituri In Afara Tarii – Ce fac daca sotul obligat sa plateasca pensia de intretinere, isi ascunde veniturile?

Aici avem doua situatii complexe ce in mod direct pot aduce multe neplaceri fie sotului fie sotiei care incearca sa isi creioneze un viitor corect si stabil pentru soarta copilului sau copiilor ei/lui si atunci este interesat acel parinte sa obtina conform legii un cuantum corect in legatura cu plata pensiei de intretinere.

Tinand cont de faptul ca niciun articol din codul civil sau din legea speciala protetiei copilului si anume legea 272/2004 nu prevede ca plata pensiei de intretinere se stabileste in raport de veniturile obtinute in ROMANIA ci in raport de persoana celui care este obligat sa dea intretinerea, in acest context opinam asupra faptului ca atata vreme, in prima teza, in care parintele isi desfasoara activitatea in afara tarii si produce venituri acolo, inclusiv venituri din firme prin plata de dividende, acesta poate fi urmarit in oricare stat al lumii si mai ales in U.E, in asa fel incat plata pensiei de intretinere sa reflecte veniturile din statul strain unde acesta isi obtine veniturile.

Practic, mamicilor, taticilor nu va speriati ca sotul/sotia isi desfasoara activitatea in afara tarii, prin procesul civil deschis ii putem obliga sa plateasca pensia cuventia micutului vostru copil, chiar daca se sustrage de la aceasta obligatie.

Situatia a doua este una mai sensibila in contextul in care discutam despre o ascundere a veniturilor care se poate realiza efectiv prin doua posibilitati:

In aceasta situatie este important sa intelegem ce avem de facut si aici ma refer la faptul ca daca veniturile sunt pe firma vom solicita o contabilitate completa pentru a vedea daca nu cumva din banii firmei, acesta se si indestuleaza personal si atunci echivaleaza cu platile facute in scop personal prin disimularea lor in platile facute pentru firma iar acest lucru il costa mult pe cel care face asa ceva fiindca poate sa ajuna sa aiba probleme si cu ANAF.

In situatia in care are veniturile pe numele altcuiva, prin declaratii de martor prin investigatori privati si date oficiale ca spre exemplu cel care trebuie sa dea intretinerea este “Somer” iar el conduce o masina de 200000 de euro, se ajunge pe deductii simple la concluzia ca si-a redirectionat veniturile prin intermediul altor persoane si atunci tipul acesta de simulatie nu sta in picioare in fata OBLIGATIEI DE A AVEA GRIJA DE COPILUL TAU!!

Poate un copil sa isi dea in judecata parintii pentru a primi pensie de intretinere?

Aptitudinea de sta in judecata este dobandita dupa varsta de 16 ani in anumite situatii si in conditii generale dupa varsta de 18 ani.

Inainte de a explica faptul ca un minor poate sa-si cheme parintii in judecata si pana la varsta de 18 ani dar mai ales dupa 18 ani, vom dezbate mai jos, insa inainte de orice haideti sa vedem care sunt obligatiile generale ale parintilor:

Art. 488: Îndatoririle specifice Codul Civil

(1)Părinţii au îndatorirea de a creşte copilul în condiţii care să asigure dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală şi socială în mod armonios.

(2)În acest scop, părinţii sunt obligaţi:

a)să coopereze cu copilul şi să îi respecte viaţa intimă, privată şi demnitatea;

b)să prezinte şi să permită informarea şi lămurirea copilului despre toate actele şi faptele care l-ar putea afecta şi să ia în considerare opinia acestuia;

c)să ia toate măsurile necesare pentru protejarea şi realizarea drepturilor copilului;

d)să coopereze cu persoanele fizice şi persoanele juridice cu atribuţii în domeniul îngrijirii, educării şi formării profesionale a copilului.

Daca parintii unui major spre exemplu de 18 ani nu vor sa il mai sustina la scoala sau alte cursuri specifice de dezvoltare profesionala, atunci majorul care NU lucreaza, poate sa ii oblige pe parintii acestuia sa ii plateasca pensia de intretinere pana la varsta de 26 de ani inclusiv.

Stabilirea pensiei de intretinere pe calea ordonantei presedintiale!

Inainte de orice, va spunem TIPS AND TRICKS despre cum puteti sa va protejati drepturile copilului dvs. :

  • Stiati ca puteti in caz de divort sa il obligati pe parintele care fie a parasit domiciliul conjugal fie nu este rezident, sa plateasca pensia de intretinere pana la definitivarea divortului?
  • De asemenea stiati ca atunci cand nu sunteti casatoriti si exista doar o relatie de concubinaj, puteti sa-l obligati pe celalat parinte intr-un termen scurt, sa plateasca pensia de intretinere?
  • De asemenea, daca nu apelati la procedura ordonantei presedintiale si ati introdus o cerere de divort astazi si care se solutioneaza peste 2 ani de zile, cel care urmeaza sa fie obligat la plata pensiei de intretinere, trebuie sa plateasca pe ultimii 2 ani de zile pana la zi, pensia de intretinere!

Astfel, cu titlu de exemplu in speta de mai jos, pensia de intretinere a fost stabilita la 25% din veniturile tatalui pana la solutionarea definitiva a dosarului de fond unde partile solicita si administrarea unui probatoriu extins!

proces pensie intretinere minor castigat Cuculis

Pot sa renunt la pensia de intretinere?

In termeni legali, parintii care depun cereri de chemare in judecata pentru copiii lor minori, NU pot renunta la pensia de intretinere fiindca v-as aminti dragi parinti, pensia de intretinere nu este un drept al dvs. ci este un drept al copilului dvs.

Totusi, daca un parinte nu solicita si nu are nicio pretentie de la celalalt parinte de a plati o pensie de intretinere, poate sa nu il cheme in judecata.

In situatia dobandirii varstei majoratului, deja devine optiunea copilului major daca doreste sa initieze sau nu o cerere impotriva unuia sau a ambilor parinti pentru plata pensiei de intretinere.

Procese castigate cu titlu de practica – Pensie de intretinere stabilita la 1/3 din veniturile tatalui – Mama il Executa Silit Pe Tata Pentru O Pensie De Intretinere Gresit Calculata – Instanta Ii Da Dreptate Tatalui

O speta interesanta in materie de pensie de intretinere si pe care o sa o prezentam mai jos este situatia in care un tata este executat silit pentru neplata pensiei de intretinere pentru minori insa este executat silit pe cota de 1/2 si anume JUMATATE din venituri in contextul in care confom legii ar fi trebuit sa plateasca doar 1/3.

Vedeti mai jos actul de executare silita prin care se arata ca prin decizia definitiva, debitorul obligatiei de intretinere si anume tatal, este executat silit de catre executorul Ciocirlan Constantin pe o cota ILEGALA!

Ulterior deschiderii procesului prin care am solicitat instantei de judecata sa lamureasca de fapt titulul executoriu in legatura cu ce cota trebuie sa plateasca debitorul obligatiei de intretinere, pensia de intretinere, suprinza!! cota nu era de 1/2 asa cum GRESIT SI ILEGAL a consemnat executorul judecatoresc in actele de executare ci era de 1/3!

23.01.2025 Ora estimata: 09:00
Complet: C15
Tip solutie:

Admite cererea privind stabilirea întinderii si aplicării titlului executoriu reprezentat de Sentinta civilă nr. 3544/07.10.2015 pronuntată de Judecătoria Cornetu în dosarul 7241/1748/2014 definitivă prin respingerea apelului prin Decizia civilă nr. 699/A din 14.03.2017 de Tribunalul Ilfov – Sectia civilă în sensul că contestatorul datorează copiilor minori pensie de întretinere lunară în cuantum de 1/3 din veniturile sale nete lunare începând cu data înregistrării cererii ce a format obiectul dosarului 2708/300/2018, 09.02.2018, până la majoratul acestora sau până la terminarea studiilor dar nu mai mult de 26 de ani.

Dispune îndreptarea actelor de executare emise ulterior datei de 09.02.2018 în dosarul de executare silită nr. 235/2017 aflat pe rolul BEJ Ciocîrlan D. Constantin. în sensul că urmărirea silită se va limita la 1/3 din veniturile nete lunare ale contestatorului. Respinge în rest contestatia la executare formulată de contestatorul MICLEA NICOLAE în contradictoriu cu intimata MOGDA (fostă MICLEA) CRISTINA ?TEFANIA ca neîntemeiată.

Obligă contestatorul la plata către intimată a sumei de 1.600 lei reprezentând onorariu de avocat cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Cornetu. Pronunţată azi, 23.01.2025., conform art. 402 C.proc.civ. prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  344/2025  23.01.2025

executare silita pensie de intretinere

Cel mai important lucru este sa va protejati drepturile copilului dvs. si intotdeauna sa aveti in vedere ca pensia de intretinere este de fapt un drept al sau. Daca sotul nu va plateste acest drept, el savarseste infractiunea de abandon de familie, lucru care il poate costa libertatea.

Analizati, cititi, intelegeti si actionati pentru drepturile copilului dvs.

Av. Cuculis Adrian

Specialist in Executare Silita, Drepturile Omului Si Procedura Judiciara,Dreptul Familiei
Registered European Lawyer for England and Wales

 

9 comments to “Pensie De Intretinere-Art. 499 Cod Civil – Chemarea In Judecata A Sotului Pentru Plata Pensiei De Intretinere-Avocat Cuculis”
  1. Bună ziua, din câte știu se poate cere pensie alimentară și în situația în care părinții nu sunt divorțați, cum se procedează în acest caz? Mulțumesc frumos!

  2. Buna, ziua pensia alimentara se primeste pentru luna in curs sau pt luna trcuta? Am împlinit 25 de ani luna in octombrie, in noiembrie voi mai primi pensie alimentara?

  3. Buna ziua,
    Sunt platitor de pensie intretinere copil major aflat la studii. Din luna august am intrat in pensie, si am modificat unilateral cuantumul pensieie de intretinere la nivelul de 1/4 din valoarea pensiei mele, cuantum mai mic decat atunci când eram angajat. Reclamanta, dupa ce a absovit o facultate, s-a inscris la master la o alta facultate, iar in prezent a fost acceptata la o facultate din Marea Britanie. In aceste conditii, sunt chemat in judecata pentru ai plati o suma care sa-i acopere noile nevoi. Eventualele mele economii pot fi executate silit cu titlu de obligaţie de întreţinere, in afara venitului din pensie. Eu stiu ca in stabilirea cuantumului întreținerii se are în mod exclusiv în vedere câștigul din muncă al părintelui ce acordă întreținerea.

  4. Buna ziua. Daca sunt detinatorul unei firme , va trebui sa platesc penzie alimentara in functie de venitul firmei ? Va multumesc !

  5. buna ziua –am nepot la studii facultate in UE are 22 ani tatal nu mai plateste pensie din 1 martie 2016 dast am cerere scrisa de copil adresata judecatorilor iasi in 2016 si o alta cerere facuta din nou in 2018—eu ca bunica il reprezint cu procura trimisa de la ambasada Angliei si de aproape 5 ani ma lupt cu trbunal iasi si judecatoria iasi ma trimit de la un sediul laaltul fara vreo rezolvare—-problema e ca eu nu am intrerupt niciodata procesele cu aceste institutii–ei nu imi iau in calcul prima cerere facuta de nepot in perioada cand a venit acasa cererea cea din 2016 ci ei imi iau in calcul cererea di decembrie 2018 si de atunci il pun pe tata sa plateasca pensia si noi nu suntem de acord si acum au trecut aproape 5 ani -vor sa pierd acest proces ca am mai patiat asa ceva acum 6-7 ani si a trebui sa iau din nou procesele am ff multe dosare si chemari in judecata la iasi chiar si acum sunt amanatadin nou in martie 2021 —ma numesc iasilcovschi ana din bacau si am peste 70 ani ff bolnava –lupt pt nepotul meu zaharia a gabriel de 20 ani si nu stiu ce putere are tatal zaharia eduard din iasi soseaua nicolina nr 24 bl,949 et,8 ap,28 iasiin sedinta nr 5238/4,5 2015 se reducere cuantumul pensiei deoarece tatal arata ca mai are un copil si am fost de acord –dar cei de la tribunal mi-a redus complet pensia si eu de la 1 martie 2016 conform ultimului cumpon nr2299.din 28 ,3 20216 nu am primit nimic tatal se muta mereu cu munca din institutii tot altele el este inginer proiectant la drumuri si poduri iasi —eu ne maqi primind nimic din pensie am revenit cu o alta cerere facuta de nepot si tribunalu pe aceasta mi-a luatt-o in considerare obligand pe zaharia eduard sa plateasca pensie din 3 aprilie 2018 ceea ce azi 27 dec 2020 el nu a platit nici o pensie sentinta e 10581/245/2019iar comunicarea hotarare civila e nr,12191.245.2019——de aceea va rog sa ma ajuta-ti si sa imi spune-ti de ce prima cerere a nepotului din 2016 in care cere pensia in continuare NU ESTE LUATA IN CONSIDERARE SI ESTE LUATA IN CONSIDERARE A 2 A CERERE FACUTA IN 2018 TOATE ACESTEA SUNT LA DOSAR NR 34382/245/2018–MENTIONEZ CA EU AM TRIMIS TOATE ACTELE CERUTE DAR SI CELE DOUA CERERI UNA IN 2016 SI ATA IN 2018 COPII FACUTE DE NEPOT—va rog dnul avocat ADRIAN CUCULIS SA MA AJUTATI CUM E COREC CA CEI DE LA TRIBUNALUL IASI MA AMANA DIN 2016 DE FIECARE INVOCAND CATE CEVA DESI AM CERUT INSISTENT SA NU MAI AMANE PROCESUL—————–Va multumesc

  6. Buna ziua,
    Daca tatal a 2 minori se recăsătorește si sotia de a doua are si ea un minor in intretinere, pensia alimentara pe care o dadea pentru cei 2 copii ai lui se poate modifica si imparti la 3 copii? Se ia in calcul dupa a doua casatorie si copilul viitoarei sotii, ca fiind tot in intretinerea lui? (Copilul este doar al mamei, din prima casatorie)
    Multumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.