Anularea Executarii Silite A SeeCapital Si Kruk Si Anume 25000 Euro Din Actele De Executare Silita
Persoana Decedata Executata Silit – Executorul A Inceput Executarea Impotriva Unei Persoane Decedate – Nulitatea Absoluta A Executarii Silite – Avocat Cuculis Contestatia La Actele De Executare
Mostenitorii nu pot fi executati silit decat in conditiile in care este dezbatuta succesiunea.
In cazul in care executarea silita a inceput impotiva debitorului si acesta a decedat pe parcusrul executarii silite, EXECUTORUL este OBLIGAT sa stopeze procedura executarii silite.
Solutia instantei pentru incalcarea acestei reguli a fost de anulare a intregii executari pornite ilegal de catre – SECAPITAL SARL PRIN KRUK ROMANIA
Solutia instantei de judecata:
Nr. unic (nr. format vechi) : | 61925/300/2015 |
STIOPEI MARIETA CU DOM. ALES LA AV. CUCULIS | Contestator |
SECAPITAL SARL PRIN KRUK ROMANIA | Intimat |
Amanari pronuntare Pelin
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare. Anulează executarea silită efectuată în Dosarul de executare nr. 1714/2015 al BEJ Ochianu Doru Catalin şi Neneci Alexandru. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, depus la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.05.2016
Document: Hotarâre 6855/2016 20.05.2016
http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000393867&id_inst=300
Executorul Judecatoresc, pe langa faptul ca a adus un prejudiciu civil prin inceperea executarii silite, el poate fi tras la raspundere, inclusiv pentru ABUZ IN SERVICIU, avand in vedere, ca acest organ de executare, are acces la baza de date a politiei si poate sa se informeze ca inaintea demararii executarii silite, debitorul poate fi executat silit –
Astfel, legea ne arata ca –
Art. 687 cod procedura civila
Persoana Decedata Executata Silit – Interzicerea executării silite
(1) Dacă debitorul moare înainte de sesizarea executorului judecătoresc, nicio executare silită nu poate fi pornită, iar dacă moare după ce aceasta a fost pornită, ea nu poate fi continuată cât timp moştenirea nu a fost acceptată de către cei chemaţi la moştenire sau, în lipsă, cât timp nu a fost numit, în condiţiile legii, un curator al succesiunii ori, după caz, un curator special pentru executare, în condiţiile art. 58.
Plecand de la acest text de lege, instanta a constatat ilegalitatea actelor de executare si a dispus ANULAREA LOR, astfel nu doar ca acel credit de 25000 euro va fi anulat din actele de executare, dar el este si PRESCRIS, adica viitorii mostenitori NU vor mai trebui sa-l achite!
(2) În cazul în care creditorul sau executorul judecătoresc ia cunoştinţă, în orice mod, de faptul că debitorul a decedat, acesta este obligat să solicite de îndată camerei notarilor publici în a cărei circumscripţie a avut ultimul domiciliu defunctul să facă menţiune în registrul special prevăzut de lege despre începerea executării silite şi să îi elibereze un certificat din care să rezulte dacă moştenirea debitorului a fost sau nu dezbătută, iar în caz afirmativ, care sunt persoanele care au calitatea de moştenitori, precum şi faptul dacă până la acceptarea moştenirii de către cel puţin unul dintre succesibili a fost sau nu numit un curator al succesiunii.
(3) În cazul în care se constată că moştenirea nu a fost dezbătută sau, după caz, acceptată, creditorul sau executorul judecătoresc poate cere camerei notarilor publici în a cărei circumscripţie a avut ultimul domiciliu defunctul sau, după caz, notarului public deja sesizat întocmirea inventarului succesiuni sau desemnarea unei persoane în acest scop.
Nu uitati ca executarea silita poate fi anulata/suspendata si puteti sa o faceti printr-o contestatie la executare silita.
Persoana decedata executata silit nu are capacitate pentru a putea fi supusa unei forme de executare silita.
AVOCAT DRD. Cuculis Adrian
avocat@indrumari-juridice.eu
Procedura de executare silita poate fi una extrem de intruziva in viata si patrimoniul debitorului dar si al familiei acestuia.
Am fost notificat de catre un avocat sa părăsesc imobilul pe care il detineam ca coproprietar cu mama mea imobil care a fost vîndut prin licitatie de catre un executor judecătoresc licitatie care a fost făcută fara respectarea legi si cu încălcarea ei deoarece mama mea a decedat si frati mei au moștenit partea de 50 la suta din imobil care apartinea mamei mele si in felul aceste sa incalcat art 687 si 688 din ncpc licitatie sa organizat cu toate ca unul din proprietari a decedat. Intrebare ce posibilitati de suspendare a evacuari am la dispozitie
Buna ziua evacuarea poate fi suspendata insa este necesar sa vedem ce motive putem gasi pentru evacuare. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Buna ziua,am si eu o problema…fratele meu este decedat din 27.01.2013,avea un credit la BCR si dupa deces chiar eu am depus actele ptr.asigurarea de viata care o avea la acel credit dar banca a refuzat sa plateasca si ca urmare al acestui refuz al bancii in data de 05.08.2016 am primit o somatie de la un executor judecatoresc(pe numele fratelui decedat)ca va fi executat silit ptr.neplata ratelor…Nu stiu ce pot face eu in aceasta situatie,va rog sa-mi dati un sfat.Multumesc anticipat!
Buna ziua, conform articolului pe care l-am pus la dispozitia celor interesati in mod clar discutam de o executare ilegala. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Multumesc mult pentru raspuns.Din data de 05.08.2016 n-am mai primit somatii de executare silita…cam ciudat!!!Cu stima,Laura.
Buna,Sora mea a decedat in luna mai 2016.avea o restanta la provident(creantele au fost vândute la eoski) si un card cetelem neactivat.acum are poprire pe contul.(pe care nu l-am închis) Bt in care intra alocatia fetitei sale si s-a făcut poprirea pe alocatie.cum putem proceda pt a se șterge datoriile.
Poprirea este ilegala. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
Buna ziua. Sunt functionar public in cadrul unei primarii, impozite si taxe. Un cetatean are o restanta la consumul de apa de 2000 lei. Parintii acestuia sunt decedati ,el fiind mostenitor, domiciliul avandu-l in alta parte. In luna iunie i-am trimis titlu executoriu si somatie de plata, iar la inceputul acestei luni i-am facut poprire pe cont. Acum el este foarte inversunat si a depus o reclamatie ca de ce I.am facut poprire, in baza carui articol. Ce raspuns sa ii dau?
Multumesc
In mod normal aceasta factura este titlu!
Buna seara ! Am si eu o problema cu cei de la Cetelem. Mama mea mi-a facut o surpriza acum 1 an de zile,un telefon cumparat in rate(card cetelem). Ea a decedat in luna februarie 2017. Tot imi vin plicuri cu executare silita,dar eu le-am dat actele de deces pentru asigurarea de viata in prima saptamana dupa deces. Sa ma tem de o executare silita din parrea lor? Mama mea nu avea nimic pe numele ei. Ce imi pot face mie sau persoanei decedate( mamei mele) daca eu nu platesc restantele deoarece am trimis actele decesului? Care sunt consecintele? Multumesc anticipat !
Evindet executarea silita
Buna ziua
Am o datorie catre o firma si eu au declansat procedurile de executare prin biroul BEJA DUMITRACHE BOGDAN (urmarit penal de DNA in cazul vanzarii Hotel ASTORIA )
cum este posibil ca acest executor sa poat lucra ce cai de atac exista ?
ori cum sa depus contestatia le executare in termen stabilit legal dar doresc sa stiu daca mai exista si alte cai de atac ?
Multumesc,
Buna ziua,
Sotul a decedat în februarie 2016. La 2zile după deces , am prezentat băncii o copie după certificatul de deces. De atunci lunar primesc instiintari de introducere in BC prin posta si trimestrial vine o persoana acasa cu instiintari de executare silită, toate pe numele decedatului. Este vorba de un credit nevoi personale singura garantie fiind veniturile titularului de credit, având o asigurare ce acoperă deces doar din accident nu ai infartul suferit de sot. Acesta nu detine nici un bun, succesiune nu exista. Sunt amenințată eu , soția cu un copil minor( s-a nascut la 3luni depa decesul tatalui) de executare silită. Le-am comunicat scris ca nu voi plati creditul….sunt sanse sa ma execute?
Daca va executa silit pe acest motiv ma contactati- Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
Buna ziua !
Prietenii mei -sot si sotie -au decedata pe rand ,2010 si 2011.
In 2017 un executaror judecatoresc a inregistrat in instanta cererea de executare silita , obtinand acordul instantei pentru un debit la Groupama.
Sentina nu specifica daca ,,executatii,, sunt in viata sau decedati ( in fapt,fiind decedati de sapte,respectiv ,sase ani).
Executorul nu este obligat la o minima verificare (are acces la informatii publice ?) ,pentru a sti daca debitorul este in viata sau nu ?
Ar rezulta ca debitul este cel putin la fel de vechi ca perioada scursa de la decesul debitorilor (nefiind in viata,nu mai puteau crea un debit nou ), ceea ce conduce la ideea ca pretentiile de plata a debitului s-au prescris ,atata vreme cat executorul a inregistrat cererea de executare in 2017.
Posibil ca intreaga executare sa fie nula.
Bună seara. Soțul meu a avut doua credite la provident contractate în 2015 cu valori destul de mari. Nu a mai plătit și a fost dat la recuperări. În decembrie 2017 a decedat. Acum eu trebuie sa plătesc datoria către firmele de recuperări? Ma tot amenință cu executarea silita. Nu știu ce sa fac ținând cont de faptul ca doar eu lucrez și am în întreținere doi minori. Menționez faptul ca le am trimis copie după certificatul de deces. Multumesc
Buna ziua,
Tatal meu a avut calitatea de avalist pentru cateva credite acordate de banci societatii comerciale unde era director.
S-a inceput executarea silita si ulterior executarii silite, tatal meu a decedat. Mostenirea nu este inca dezbatuta si nici acceptata.
Ce putem face pentru a putea continua cu procesele in instanta (constestatii facute de pe vremea cand traia tata) dar sa evitam in acelasi timp executarea silita?
Va multumesc
Buna ziua, in primul rand trebuie sa rezolvati dvs. cu succesiunea si apoi capatati si calitatea necesara. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
Buna ziua , detin o firma de transport marfa dar fara activitate de mai mult de un an de zile . Am incheiat un contract de benzina in urma unui bilet de ordin emis la data de 20.09.2017 semnat de catre mine si Socru meu . In urma incapacitati de desfasurare a firmei am ramas cu o datorie de 23.650,00 Ron .Mentionez ca pana in prezent mi sa facut si proprie pe salar de 4 luni in valoare de 500 ron pe luna si mai platim lunar o cota la aceasta suma ( personal la patron ) . Mentionez ca in Iulie 2018 socrul meu a decedat si inca nu sa facut sucesiunea dupa deces. In data de 14.05.2019 am primit o instinatre de la executorul judecatoresc cu efectuarea sechestrului asupra bunurilor mele si a socrului decedat . In data de 29.04.2019 am mai depus suma de 60.000 Ron in contul acestei datori . ( relatandune de la firma ca sa facut plata benzini dar trebuie calculate penalitatile ) . Cum as putea inceta sau a suspenda propriea pe bunurile socrului decedat ? Si a putea face sucesiunea bunurilor socrului decedat .
Mentionez ca eu de 3 luni sunt in concediu medical 85% pentru sarcina cu risc maternal avand data de nastere in 22 Iulie 2019 . cu un salar pe minimu pe economie dic care mi se face si propirea pe salar .
Pai ar trebui sa se suspende de drept. Daca nu, sunati-ne sa facem contestatia la execuatre 0722298011
Bună seara !
Mama a decedat, fără să lase in urmă niciun fel de moștenire.Deoarece ii poarta numele, sora mea a primit o notificare de executare silită pentru un credit nerambursat, făcut de mama. Scria acolo că, în calitate de moștenitoare, trebuie să plătească suma aceea in care sunt incluse cheltuielile de judecată. Vă rog să-mi spuneți care e procedura legală de a arăta că nu am moștenit nimic și în consecință executarea silită este lovită de nulitate.Vă mulțumesc frumos !
Mentionez ca eu de 3 luni sunt in concediu medical 85% pentru sarcina cu risc maternal avand data de nastere in 22 Iulie 2019 . cu un salar pe minimu pe economie dic care mi se face si propirea pe salar .
1/3 este poprirea!
Buna seara,
comform cu respectiva instiintare de poprire va aduc la cunostinta ca respectiva persoana DANAILA CONSTANDA este decedata din data de 08 OCT2018 iar poprirea i sa pus in IULIE 2019 iar mostenirea nu este inca dezbatuta
Din cauza ca nu pot insera fotografii in acest formular de contact v-am creat un link cu o poza a instiintarii de poprire.
Buna seara! Bunicul meu avea o datorie la upc. El din pacate a decedat, nimeni nu s-a ocupat sa inchida contractul dar nici sa mai plateasca facturile. Cei de la upc au continuat sa taxeze si acum primesc emailuri de la ei cum ca il vor executa silit. El este decedat de ~ 5 ani iar pb executarii se pune de cateva luni. Din articolul de mai sus, inteleg ca daca acesta a decedat inainte de executare, aceasta va fi nula. Am dreptate? Va multumesc!
Buna ziua, in mod normal nu poate fi executat silit fiind nu mai are capacitate si daca incepe executarea silita oricum este nula. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
buna ziua!
Tatal meu a decedat in octombrie 2014, inainte de a deceda , la plata impozitului pe cladire, de la consiliul local, ne-au comunicat ca are amenzi neplatite in suma de 1450 lei,
Sunt prescriptibile acele amenzi?? si daca se prescriu care este artcolul din lege ? mentionam ca nu s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui, iar de la primarie ne-au comunicat ca nu se prescriu. Va multumesc!!
Buna ziua, amenzile respective se prescriu in termen de 5 ani! Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
Buna ziua,
Va scriu pentru a va cere un sfat. Sotia si sora ei au mostenit de la mama decedata un apartament. Dar, se pare, mama avea si un credit de nevoi personale la bcr. Nu stim daca avea asignde viata. Banuim ca nu pt ca nu am gasit niciun act in acest sens. Sotia si sora au primit de curand o instiintare de la un executor cum ca vor incepe executarea silita impotriva lor, in calitate de mostenitori. De asemenea, au trimis si o copie a unei hotarari judecatoresti prin care se stabilea executarea silita a mamei. Dar nu se specifica nimic despre deces si/sau mostenitori. Doar mama. Probabil atunci nu stiau ca e decedata.
1. Are valoare aceasta hotarare judecatoreasca de incepere a executarii silite?
De asemenea, bunul imobil mostenit a fost vandut intre timp.
2. Mai pot executa cei de la banca mostenitorii in vreun fel? Ce ar trebui sa facem? Sa platim banii bancii? Plus onorariul executorului? Care, din cate am inteles, in ultima vreme este doar o gaselnita de a lua cati mai multi bani de la executati. Uneori chiar aproape de suma datorata. Ce ne sfatuiti sa faceti? La vremea respectiva (mai bine de un an in urma) am instiintat banca despre deces si pana acum nu s-a intamplat nimic. Multumim.
Poate primi un act executare sulita un om Carey a decedat de un am sí doua luni.Sunt sotia ár trebui sa fiú ingrijorata?Multumesc.
Cititi in articol ca este ilegal.
Buna ziua.
Tatăl meu a decedat in urma cu 3ani,ulterior decesului am gasit in casa o înștiințare de executare silită pentru datorii la bănci.
Părinții mei sunt despărțiți dar fara efectuarea partajului ,ulterior tatăl meu sa recăsătorit iar actuala soție locuieste in imobil nu stim daca vin sau nu notificări din partea executivului.
Pe scurt moștenirea nu este dezbătută nici eu ca fiică nici mama mea nu am acceptat vreun act de moștenitor,întrebarea mea este, se continuă cu actele
de executare voi putea vreodata sa dezbat moștenirea fără să fiu nevoită să preiau datoriile tatălui meu?
Cu stima.
Vă mulțumesc.
Este o executare silita ilegala!!