Reluarea executarii silite- 6 Ani,Doua Executari Silite Anulate Si Zeci De Termene-Rabon Credit Si Banca Transilvania Infrante Definitiv
Reluarea executarii silite anulate deja definitiv printr-o alta contestatie la executare care le randul acesteia este anulata din nou definitiv de catre instanta de judecata prin cadrul unei noi contestatii la executare.
Cazul Bobocea il prezentam astazi si iarasi #DosarelePrindViata, ele ne spun povestea lor.
Abuzul Grosolan al firmei de recuperare a creantelor Rabon Credit Solutions si Banca Transilvania – dupa ce a fost anulata definitiv in 2017 o prima executare silita ce incepuse in 2013, recuperatorul de creante vine si reincepe executarea silita FARA SA TINA CONT de primul dosar de contestatie la executare ramas definitiv prin care instanta facea in mod clar precizarea ca sumele sunt necerte si nu pot justifica MODUL DE CALCUL AL ACESTORA si DE UNDE DERIVA?
Pe cat de gresit suna acest aspect, DA, executarea silita a fost reinceputa chiar si dupa ce avem o decizie DEFINITIVA.
Primul executor judecatoresc nici macar nu a vrut sa stea de vorba cu debitorii, motivand ca discuta DOAR dupa ce obtin o hotarare de la instanta.
Ii comunicam doamnei executor ca avem hotararea , acum putem discuta de la egal la egal?
Astfel, prin dosarul 13501/4/2014 s-a anulat definitiv prima executare silita inceputa. In acest dosar, instanta a stabilit in mod ferm faptul ca banca alaturi de recuperatorul de creante NU pot aduce argumente cu privire la CUM AU CALCULAT DEBITUL.
Scriam in decembrie 2016 despre familia Bobocea care castiga si repet, definitiv in acel moment, impotriva bancii si a recuperatorului de creante.
Nu a durat mult timp si anume februarie 2017 cand aceeasi familie ce castigase conform datelor de mai sus, era REPUSA in executare silita de catre aceleasi entitati, “dornice” ca pentru datoria pe care o PLATISERA deja , sa le vand casa.
Cititi si:
- Executare Silita Trimisa La Domiciliu Expirat – Executat Silit De Banca Transilvania – Debitorul Anuleaza Executarea Si Poprirea
- Contestatie La Executare Admisa Definitiv – Banca Transilvania Infranta – Anulare A Executarii Silite Imobiliare Si Prin Poprire-Avocat Cuculis
Ce s-a intamplat cu cea de-a doua executare silita? Vedeti mai jos cum pentru a doua oara s-a constatat abuzul grosolan despre care vorbeam si desi pe fond instanta a inteles sa le respinga contestatia, in apel, dosarul a fost castigat DEFINITIV PENTRU A DOUA OARA!
Dosarul 10096/4/2017* aduce familiei Bobocea o noua RECONFIRMARE a faptului ca ceea ce au incercat recuperatorii in 2013, este ILEGAL si in 2019!!!
Apelant Contestator : Bobocea Mariana Intimat SC BANCA TRANSILVANIA SA Intimat SC RABON CREDIT SOLUTIONS ROMÂNIA SRL |
Şedinţe
23.04.2019Ora estimata: 09:00 Complet: C7-APEL Tip solutie: Schimbat în parte Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Admite contestaţia la executare. Constată caracterul abuziv al clauzei inserate la art.3.lit.d) din contractul de credit nr. 2131/CC/21.11.2005. Anulează încheierea pronunţată în dosarul nr.2260/4/2017 al Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti, precum şi toate actele de executare efectuate în dosarul de executare nr. 51C/2017 al BEJ Creanga Tudorache şi Ion. Dispune restituirea taxei judiciare de timbru în cuantum de 649,65 lei achitată cu chitanţa nr. ACC000000427215/31.05.02.2016, precum şi taxa judiciară de timbru în valoare de 350 lei achitată de către apelanta Bobocea Mariana prin chitanţa nr. ACC000000221839/5.03.2019. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azim 23.04.2019. Document: Hotarâre 1608/2019 23.04.2019 |
La o saptamana inainte sa le fie vanduta casa de catre recuperatori dosarul a ramas in pronuntare si instanta a anulat executarea silita. Debitorii au scapat de urmarirea imobiliara, creditul este PRESCRIS atat pentru creanta cat si pentru IPOTECA!
Publicatia de vanzare prin care le-a fost scoasa casa la licitatie publica –
In final se pune intrebarea….
Cati dintre cei care sunt acum in locuinte sociale sau umba pe drumuri sau stau pe la rude dupa o viata de munca, au fost executati silit?
Pentru ca acest aspect sa nu mai fie posibil si pentru ca debitorii sa aiba o protectie REALA impotriva oricarei executari silit ilegale sau abuzive, este necesar ca in codul de procedura civila sa fie reintrodusa, ca in varianta lui din 2000, posibilitatea formularii de contestatii la executare si dupa termenul de 15 zile de la primirea actelor de executare silita.
- Poprire De La Eos Ksi
- Obligarea Statului La Plata Tratamentului Medical
- Drept maritim: Reprezentare în litigii legate de transportul maritim și activitățile portuare
- Proces Cu Asiguratorul – Litigii în domeniul asigurărilor. Cum Obtinem Despagubirile De La Firma De Asigurari
- Contestatie La Raportul De Evaluare A Performantelor Functionarului Public
Contestatia la executare trebuie sa poata sa se formuleze ORICAND pe parcursul desfasurarii executarii silite, altfel teza nulitatii absolute ce NU poate fi reconfirmata, devine caduca incalcandu-se principii de drept fundamental.
Intre timp, aduc in discutie situatia miilor de familii ce au fost in aceasta situatie si fara sa aiba parte de o judecata dreapta sau macar o analiza a situatiei lor de catre o instanta de judecata, au fost aruncati in strada fara sa poata sa faca nimic.
Reluarea Executarii Silite poate fi lovita de nulitate absoluta, asta pentru ca de cele mai multe ori NU se respecta minimul procedural cerut pentru a porni o executare silita.
Articolul 704 Nulitatea executării silite Nerespectarea dispoziţiilor privitoare la executarea silită însăşi sau la efectuarea oricărui act de executare atrage nulitatea actului nelegal, precum şi a actelor de executare subsecvente, dispoziţiile art. 174 şi următoarele fiind aplicabile în mod corespunzător.
Articolul 705 Reluarea executării (1) În cazurile prevăzute la art. 703 alin.(1) pct. 2 se poate cere reluarea executării silite, înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a obţine executarea silită. (2) Reluarea executării silite poate fi cerută şi asupra aceluiaşi bun. Dacă acesta este un imobil, atât timp cât, potrivit legii, poate avea loc reluarea executării silite, nu se va putea solicita de către executorul judecătoresc radierea urmăririi înscrise potrivit dispoziţiilor art. 822.
ATENTIE – Codul de procedura civila NU vorbeste despre contestatia la executare ca despre o actiune in care trebuiesc aduse motive de catre contestator in mod neaparat ci este o cale prin care se solicita instantei ca in baza rolului activ, sa faca o verificare pe care doar instanta o poate face si sa decreteze DACA executarea silita inceputa este legala sau nu! Astfel, promovarea unei contestatii la executare are rolul verificarii legalitatii actelor de executare silita.
Reluarea Executarii Silite este ilegala daca nu sunt respectate dispozitiile din prima hotarare ramasa definitiva sau daca acea suma este prescrisa.
Pentru a raspunde la intrebarea initiala si anume, de cate ori se poate relua executarea, facem mentiunea ca aceasta poate fi reluata pana in limita de prescriptie, fapt pentru care este esential sa reveniti cu aparari noi de fiecare data cand apar acte de executare silita. De asemenea, prescriptia poate paraliza orice alta actiune de reluare a executarii sau alte impedimente ce trebuiesc dezbatute cu specialistul in executare silita, bazat pe actele primite de catre debitor.
Puteti stabili o programare aici.
Sunteti intr-o asemenea situatie? Verificati legalitatea actelor de executare prin completarea formularului de mai jos.
După doi ani de la achitarea totală a unui debit mi se face o a doua executare silită(asupra aceleiaşi sume) de către acelaşi executor şi în baza aceluiaşi dosar de executare ca pentru debitul achitat(fără cerere de executare silită din partea creditorului).În urma unei contestaţii la executare instanţele(fond,apel,contastaţie în anulare)hotărăsc că executorul nu are calitate procesuală pasivă…?şi-mi respinge acţiunea ca ne ântemeiată…
Întreb,dar când a procedat la a doua executare,conform celor descrise mai sus,a avut calitate procesuală ?
Menţionez că şi a doua oară aceeaşi sumă a fost achitată prin poprire din pensie…Ce e de făcut ?
Vă mulţumesc mult pentru ajutor.
Important – avem nevoie de actele efectate si de deciziile instantei pentru a le corobora. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
Este legală executarea silită efectuată de un executor pentru recuperarea cheltuielilor de executare după ce creată a fost cesionata către o altă firmă? Sunt executată silit pentru un credit al firmei la care eram administrator in acea perioada dosar de executare din 2012 creanta achiziționată in 2016 catre aps delta sa apoi in 2018 cesionata creanta către west zone plus srl iar mie in 2022 imi popreste pensia pentru recuperarea cheltuielilor de executare în dosarul din 2012
APS se pare ca si-a cesionat foarte multe dintre creante. Aici trebuie facuta o contestatie la executare . Cu bine, av. dr.Cuculis 0722298011