RBS Royal Bank Unicredit Consumer Financing Ifn Clauze Abuzive Constatate In Apel

Clauze Contractuale Constatate Ca Abuzive-Comision Acordare-Comision Gestionare Si Mod De Calcul Al Dobanzii Eliminate Din Contractele RBS Fosta ABN Amro Si Unicredit Consumer Financing IFN

RBS Royal Bank Unicredit Consumer Financing obligate la restituirea sumelor de bani incasate prin inserarea unor clauze de natura abuziva.

Dupa ce fondul cauzei a fost respins de catre instanta de judecata, in apel instanta a constatat ca o serie dintre clauzele contractuale si anume, cele ce definesc PRETUL CONTRACTULUI au valenta abuziva.

Eliminarea clauzelor abuzive – permite de fapt o curatare a costurilor ilegale din contractul de credit.

Nu de putine ori clauze abuzive din cadrul contractelor au fost invocate in cauze precum contestatiile la executare si instantele de judecata au anulat executarea silita A RBS Bank in mai multe randuri. 

Astfel, avand in vedere legea 193/2000 instanta de judecata in apel, a constatat ca pe de-o parte banca a fost de rea credinta la semnarea contractului, nu a negociat contractul si prin clauzele considerate abuzive a produs un dezechilibru intre prestatiile partilor.

 

RBS Royal Bank Unicredit Consumer Financing

                                        RBS Royal Bank Unicredit Consumer Financing

 

Solutia Instantei de Judecata din APEL

23.10.2018
Ora estimata: 09:30
Complet: C4-APEL
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul principal şi apelul incident.

Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Unicredit Bank S.A. Respinge acţiunea în contradictoriu cu pârâta Unicredit Bank SA, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă.

Constată caracterul abuziv şi declară nulitatea absolută a clauzelor privind comisionul de acordare şi comisionul de gestionare precum şi clauza privind dobânda strict cu privire la sintagma dobânda este variabilă în funcţie de politica băncii.

Dispune restituirea de către pârâtele RBS Royal Bank of Scotland şi SC Unicredit Consumer Financing IFN S.A. a sumelor percepute cu titlu de comision de acordare şi comision de gestionare.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Obligă apelanţii reclamanţi la plata către apelanta-pârâtă Unicredit Bank SA a sumei de 1000 lei onorariu avocat. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată azi 23.10.2018 în şedinţă publică.
Document: Hotarâre  4495/2018  23.10.2018

(1) Orice contract incheiat intre comercianti si consumatori pentru vanzarea de bunuri sau prestarea de servicii va cuprinde clauze contractuale clare, fara echivoc, pentru intelegerea carora nu sunt necesare cunostinte de specialitate.

(2) in caz de dubiu asupra interpretarii unor clauze contractuale, acestea vor fi interpretate in favoarea consumatorului.

(3) Se interzice comerciantilor stipularea de clauze abuzive in contractele incheiate cu consumatorii.

Contestarea clauzelor abuzive se refera de fapt la o intoarcere la normalitatea contractuala.

Nu inseamna ca daca un dosar a fost respins pe temeiul clauzelor abuzive in FOND, aceeasi solutie se va mentine si pe apel, de aceea este IMPORTANT ca toti cei care au contracte cu bancile sa verifice aceste contracte pentru existenta clauzelor de natura abuziva in cadrul lor iar daca este cazul mai ales ca posibilitatea chiar si a recursului pe clauze abuzive este posibila, sa mearga pana in ultima etapa procesuala pentru a-si rebalansa costurile contractuale.

Astfel, RBS Royal Bank Unicredit Consumer Financing obligata sa elimine –

a) comisionul de acordare ;

b) comisionul de gestionare ;

c) precum şi clauza privind dobânda.

 

Aveti probleme cu contractul de credit? Puteti sa solicitati o consultanta la un avocat specializat in litigii bancare – AICI!

 

Puteti de asemenea sa completati formularul de mai jos pentru a contacta direct un avocat specializat in litigii bancare.

One comment to “RBS Royal Bank Unicredit Consumer Financing Ifn Clauze Abuzive Constatate In Apel”
  1. Intrebare: dat fiind ca hotararea din apel e executorie, cum s-a reusit punerea ei in executare (banca fiind din Scotia) ? Ma intereseaza deoarece am o creanta similara impotriva RBS…
    Multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.