TBI Bank Dare In Plata-Debitorul Castiga Dosarul In Apel-Dare In Plata Castigata Impotriva TBI Bank

TBI Bank Dare Plata – Dosar castigat impotriva bancii TBI Bank in apel, dupa ce pe fondul cauzei instanta a respins solicitarea debitorului de a da in plata.

Incepem sirul lung al anului 2019 cu pronuntari PRO consumator si dosare prin care aducem vestile cele mai “vesti” din domeniul protectiei consumatorilor, litigiilor cu bancile din Romania si recuperatorii de creante si cesiunile ilegale.

Nu uitati ca incepand din 2019, procedura de executare silita s-a schimbat radical si contestatiile la executare silita in 2019 se vor formula intr-o alta maniera.

De asemenea, anumite litgii, precum cele pe dare in plata, NU vor mai putea fi promovate cu RECURS.

Incepem anul 2019 cu o pronuntare pe dare in plata, impotriva TBI BANK, prin care spunem ca in mod defnitiv, am reusit sa consolidam notificarea de dare in plata si sa dispunem stergerea datoriei debitorilor.

TBI Bank Dare Plata
TBI Bank Dare Plata

TBI Bank functioneaza in Romania si cu o societatea de leasing TBI LEASING in formatul de institutie financiara nebancara. Astfel, IFN-urile,bancile, recuperatorii, aceste mari 3 categorii de entitati ce au inglobat Romania in datorii, se bat acum sa scape de efectul legii darii in plata, care este de esenta unul liberatoriu pentru debitorul impovarat.

Astfel, TBI Bank si notificarea de dare in plata, epopeea unui proces inceput in 2017, finalizat in decembrie 2018 in apel prin respingerea contestatiei.

De asemenea opinez ca decizia pronuntata de catre Tribunal este definitiva, insa nu m-am exprimat in acest mod, fiindca instanta a calificat decizia ca avand calea de atac a recursului.

De ce spunem ca nu ar mai fi aplicabil recursul?

49. La articolul 483, alineatele (2)-(4) se modifică şi vor avea următorul cuprins: (2) Nu sunt supuse recursului hotărârile pronunţate în cererile prevăzute la art. 94 pct. 1 lit. a)-j^3), în cele privind navigaţia civilă şi activitatea în porturi, conflictele de muncă şi de asigurări sociale, în materie de expropriere, în cererile pronunţate în materia protecţiei consumatorilor, a asigurărilor, precum şi în cele ce decurg din aplicarea Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite. De asemenea nu sunt supuse recursului hotărârile date de instanţele de apel în cazurile în care legea prevede că hotărârile de primă instanţă sunt supuse numai apelului. (3) Recursul urmăreşte să supună instanţei competente examinarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile. (4) Recursul se soluţionează de către instanţa ierarhic superioară celei care a pronunţat hotărârea atacată.

TBI Bank dare in plata castigata in apel de catre debitor, dupa ce a notificat banca cu intentia de a da in platam chiar si asa cu legea darii in plata nemodificata in sensul dovedirii impreviziunii intr-un mod mult mai rapid.

Av.Drd. Cuculis A.

avocat@indrumari-juridice.eu

Aveti nevoie de consultanta cu un avocat specializat in litigii bancare si dare in plata? Click aici sau completati formularul de mai jos.


Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.