Banca Romaneasca Remitere Datorie Castigata In Apel Pe Dare In Plata-Datoria Reziduala Din Executarea Silita Stearsa

Remiterea De Datorie Si Banca Romaneasca- Dosar Pierdut In Fond Castigat In Apel- Cum Poate Fi Impreviziunea Rastalmacita Si Interpratata Atat De Diferit

Banca Romaneasca remitere datorie –  De ce la prima instanta , faptul ca ai fost executat silit, ti s-a vandut casa si nu-ti mai poti plati ratele(dovedit cu acte), nu reprezinta  impreviziune iar in APEL, aceleasi aparari de fapt sunt considerate imprevizionare.

Intrebari la care doar practica sa dea  un raspuns si evident cu paguba ramane de regula debitorul care incearca sa scape de o SUPRA indatorare!

In cazul de la Tribunal si apreciindu-se de fapt probele aduse pe fondul cauzei, instanta a constatat pe de-o parte ca legea darii in plata se aplica si celor care au fost executat deja silit dar si elementul suprem, respectiv, ca a intervenit impreviziunea contractuala.

Darea in plata pentru Banca Romaneasca Remitere Datorie pentru persoana debitorului executat silit, este regasita in legea 77/2016 –  (5) Dreptul de a cere instanței să constate stingerea datoriilor izvorâte din contractele de credit aparține și consumatorului care a fost supus unei executări silite a imobilului ipotecat, indiferent de titularul creanței, de stadiul în care se află ori de forma executării silite care se continuă contra debitorului.

Astfel, debitorul in 2014 isi pierduse imobilul cu care garantase imprumutul si astfel datoria reziduala pe care Banca Romaneasca i-o tot indexase, nu se mai oprea din crescut.

Dupa intrarea in vigoare a legii 77/2016, aproape imediat, debitorul a depus notificarea de dare in plata iar banca, dornica s-ai smulga tot pana la ruina efetiva a debitorului, a continuat executarea silita prin poprire.

Finalul calvarului, luna 11-a 2018 cand instanta in apel a STERS datoria efectiva a debitorului cu consecinta evidenta ca aceasta hotararare va fi folosita in vederea inchiderii executarii silite in raport de art. 703 alin1  codul de procedura civila”s-a realizat integral obligatia prevazuta in titlul executoriu”.

Solutia din apel pentru Banca Romaneasca remitere datorie de fapt confirma si reconfirma faptul ca sunt elemente de impreviziune clare, aspectele ce tin de executarea silita, lipsa disponibilului pentru plata datoriilor si nu in ultimul rand vanzarea in procedura executionala a imobilului ipotecat locuinta de familie.

Prin faptul ca instanta a constatat de esenta ca datoria a fost stearsa, in viziunea codului de procedura civila, hotararea instantei va putea fi folosita dupa cum indica si art. 703 alin.1 in vederea stergerii datoriei fiindca datoria NU mai exista.

Solutia instantei –

13.11.2018
Ora estimata: 08:00
Complet: Complet amânare pronunţare
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa. Respinge contestaţia. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Hotarâre  1239/2018  13.11.2018

 

Banca Romaneasca Remitere Datorie

                                      Banca Romaneasca Remitere Datorie

 

Situatiile prin care trec debitorii sunt dintre cele mai diferite, spre exemplu pentru un debitor asupra caruia de abia a inceput executarea silita sau care vrea sa-si pastreze imobilul, solutia de contestatie la executare este optima.

Sunteti in executare silita sau urmariti deschiderea unei proceduri de dare in plata fie transfer imobil fie stergere datorie reziduala, ori aveti un contract de  credit bancar ce trebuie verificat pentru existenta de prevederi si clauze abuzive?

Puteti programa o consultanta cu un avocat specializat in litigii bancare- aici.

De asemenea puteti completa si formularul de mai jos pentru orice alta problema de natura juridica care necesita asistenta.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.