Ghid Al Executatului Silit In 2018 Si Metode De Contestare A Executarii Silite-Executare Bancara, Executara Fiscala ANAF, Evacuari, Popriri , Vanzari Bunuri Mobile-Avocat Cuculis

Executarea Silita Pe Intelesul Debitorului Urmarit De Banca, Anaf,Recuperatori Sau Ultimul Pas Al Executarii Silite , Evacuarea – Metode De Adoptat Pentru A Combate Abuzurile Executorilor Si Executarilor Atunci Cand Te Afli In Pozitia De Debitor-Ghid Al Executatului Silit Avocat Cuculis

NU Toate Executarile Au Probleme Dar Majoritatea Sunt Tixite De Elemente Abuzive-Imi asum aceasta afirmatie si voi proba pentru fiecare pas al executarii silite, cum, de fapt, executarea silita in Romania inseamna un sir lung de abuzuri indreptate asupra celui asuprit.

De foarte multe ori executarea silita se poata asemana cu Efectul Lucifer, pentru cei ce nu cunosc acest efect, el se trage de la un experiment pe numele sau Stanford, experiment ce practic a aratat schimbarea oamenilor din oameni simpli in niste ABUZATORI, avand in vedere puterea de corectie pe care o primisera, adica exact ceea ce se intampla in cazul unui creditor care practic devine atat de puternic incat ii poate decide soarta viata patrimoniul, sanatatea debitorului sau.

Ne inchipuim aici o executare silita prin care debitorului ii este vanduta casa si ajunge pe strazi, este evident ca acel creditor are o putere de tip STAPAN – SCLAV(desi eradicata scalvia) asupra debitorului sau.

Fara sa intram in istoria executarii silite nu putem sa nu ne amintim de vechile coduri de procedura civila care efectiv asupreau si nu dadeau posibilitatea deloc unui debitor sa se apare in fata executarilor silite, mai ales prin taxele foarte mari, ce acum dupa 2013 ele au scazut cu 80% si permit efectiv ORICARUI debitor sa isi apare patrimoniul, in instanta, in baza contestatiei la executare.

Fiindca discutam despre un scurt ghid, propun sa incepem cu –

a) Cum se declanseaza executarea silita?

Daca discutam despre o Banca trebuie sa cunoastem ca aceasta, in cazul in care trec peste 60 de zile de la ultima plata, i se naste dreptul de a pune in executare contractul de credit. Prin urmare, contractul de credit este principalul titlu executoriu.

ATENTIE – Recuperatorii de creante NU au dreptul sa ceara incuviintarea executarii silite in baza contractului de credit CUMPARAT de la banca, fiindca ei de esenta NU cumpara contractul ci creanta – 

a1) Poate sa puna banca in executare contractul de ipoteca in mod separat?

Acesta situatie este DES intalnita mai ales atunci cand debitorul a reusit sa prescrie creditul PRINCIPAL! De referinta daca va confruntati cu o asemenea situatie, trebuie sa aveti in vedere ca BANCA NU ARE DREPTUL SA PUNA IN EXECUTARE DOAR IPOTECA – ACCESORIUM SEQUITUR PRINCIPALE, (accesoriul urmează principalul), adagiu latin folosit pentru: 1) a exprima regula potrivit căreia bunul sau contractul accesoriu urmează soarta juridică a bunului sau contractului principal de care depinde;

Art. 624 – Modalități de executare

Executarea silită se efectuează prin:
1. urmărirea bunurilor mobile și imobile ale debitorului sau aparținând terților ținuți să răspundă, în condițiile legii, pentru obligațiile debitorului, în scopul îndestulării creditorilor;
2. predarea către creditor a bunurilor, prevăzute în titlul executoriu, ce sunt deținute fără drept de debitor;
3. alte măsuri prevăzute de lege.

De aici tragem concluzia ca toate bunurile noastre mobile sau imobile POT fi vandute in cazul in care incepe o executare silita.

b) Care sunt primele acte de executare pe care ni le trimite executorul judecatoresc?

Regula sau mai bine spus practica arata ca inainte sa primiti orice act la domiciliu, veti primi o poprire la banca, la angajator sau oriunde tineti bani intrun cont, ce vor fi blocati.

Este foarte important sa faceti munca de preventie si in aceasta materie sa va interesati frecvent cand apare un dosar de executare silita pe numele dvs. sa luati legatura din timp cu un avocat specializat in executare silita si sa faceti OBLIGATORIU un plan de bataie, astfel se pot concretiza niste scheme efective de contracarare a efectelor executarilor silite.

ATENTIE – Primele acte de executare trebuie sa contina Notificarea de incepere a executarii silite,SOMATIA de plata, p-v cheltuieli de executare si obligatoriu anexat la aceasta, titlul executoriu alaturi de incuviintarea executarii silite, acte fara de care, daca nu le primiti alaturat executarea silita este NULA!!

c)Imi pot vinde imobilul fara acordul meu?

DA, fiindca executarea silita, desi prea putin inteleasa intre specialisti, nu inseamna nimic altceva decat o pura vanzare cumparare clasica insa printr-o maniera FORTATA. Astfel incat acel termen – vanzarea fortata- ii da dreptul creditorului sa faca formalitatile de vanzare, insa impotriva oricarei executari silie sau a actelor de executare PUTETI FORMULA CONTESTATIA LA EXECUTARE.

d) Cum pot sa blochez o vanzare a imobilului in care stau?

Exista cel putin 2 maniere prin care se poate bloca vanzarea imobilului.

Fie prin consemnarea sumei la dispozitia executorului pana la finalul procesului civil iar dupa ce anulati intreaga executare silita, puteti sa recuperati si banii indisponibilizati sau prin contestatia la executarea, dublata cu o cerere de suspendare a executarii silite, ce va legitimeaza pe dvs. ca debitor sa puteti sa boicotati incercarea de vanzarea a imobilului iar in baza unei strategii concrete(verificarea actelor de executare, invocarea caracterului abuziv al clauzelor contractuale, invocarea lipsei calitatii de creditor a recuperatorului si altele) sa puteti desfiinta toate actele emise de catre executror.

e) Poate sa-mi fie vandura casa chiar daca am o datorie mai mica? De asemenea daca exista un UZ viager acesta se poate vinde?

Pentru a raspunde acestei intrebari, mergem la codul de procedura civila si-i dam citire – Art. 812 – Obiectul urmăririi

(1) Sunt supuse urmăririi silite imobiliare bunurile imobile.
(2) Pot forma obiectul urmăririi silite imobiliare și dreptul de uzufruct asupra unui imobil, precum și dreptul de superficie.
(3) Dreptul de servitute poate fi urmărit silit numai odată cu fondul dominant căruia îi profită.
(4) Nu sunt supuse urmăririi silite imobilele declarate neurmăribile în cazurile și în condițiile prevăzute de lege.
(5) În cazul titlurilor executorii privitoare la creanțe a căror valoare nu depășește 10.000 lei, vânzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi făcută numai dacă acesta nu are alte bunuri urmăribile sau dacă are bunuri urmăribile, dar nu pot fi valorificate. 

De aici tragem concluzia ca orice executare sum 10000 de lei NU poate fi indreptata impotriva imobilului. Tragem de asemenea concluzia ca pentru cei care au uz viager, acesta poate fi pastrat, insa imobilul poate fi vandut iar daca debitorul are un uz viager si acesta poate fi urmarit.

f) Cum ne putem apara?

Am trecut in titlu, ghidul executatului silit in 2018 fiindca anul acesta va fi de referinta. S-a reusit intr-un dosar inclusiv sesizarea CCR cu privire la neconstitutionalitatea anumitor texte din codul de procedura civila astfel incat imobilele dvs. sa NU mai poata fi vandute cu 30% din pretul lor de evaluare.

Daca ni se vinde casa – De asemenea, RAPORTUL DE EVALUARE atunci cand vor sa va scoata casa la vanzare, POATE FI ILEGAL- verifica aici.

Principalul inamic al executarii silite, este contestati la executare, Va indrum sa aveti grija de actele de executare si de urmarirea starii dvs. juridice, exact ca de urmarirea starii dvs. de sanatate, astfel incat atunci cand apare un posibil element negativ, sa-l puteti lua din stadiu incipient si sa transformati contestatia la executare intr-un monstru de temut pentru banci, ifn-uri si recuperatori.

Pentru cei cu opriri – Daca aveti o poprire pe cont sa stiti ca leguitorul ne vorbeste despre un maxim de 1/2 daca aveti 2 sau mai multe popriri in fiinta.

Vedeti mai multe aici –  Ghid Al Executatului Silit

Insa daca citim textul de la 729 cod procedura civila vom observa ca –

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

Aceasta sintagma PANA LA, presupune ca daca din urmaririle prin poprire dvs. NU puteti sa va descurcati cu salariul , puteti sa chemati in judecata creditorul iar instanta sa va anuleze partial poprirea sau poate chiar integral.

Pentru cei cu credite la banci, ifn-uri sau recuperatori de creante – 

Aici puteti invoca caracterul abuziv al clauzelor si putine nu sunt, de asemenea caracterul necert al creantei sau faptul ca nu ati fost notificati cu privire la cesiunea de creanta sau chiar si faptul ca acel recuperator de creanta NU AVEA DREPTUL SA PUNA IN EXECUTARE CONTRACTUL DE CREDIT.

Oricum, executarea silita nu trebuie privita cu usurinta ci trebuie sa va inarmati si sa mergeti la lupta imediat cum primiti actele de executare. Ghid Al Executatului Silit ce trebuie respectat pentru a putea combate executarile.

g) Sunt foarte multi care au DEPASIT TERMENUL DE 15 ZILE , ei ce pot face?

In primul rand ii sfatuiesc sa urmareasca ceea ce am precizat mai jos –

Ghid Al Executatului Silit – Se pune problema nulitatii absolute si problema decaderii opinand ca cei care sunt peste termenul de 15 zile au aceleasi drepturi ca cei care contesta in cele 15 zile in conditiile in care executarea lor silita este nula absolut. Niciun termen de decadere nu are puterea de a combate o nulitate absoluta, ce se intinde pe verticala si diagonala in trecut si prezent cu putere pentru viitor.

Av.drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Probleme cu executarea silita? Completati formularul de mai jos sau stabiliti o intrevedere pentru consultata- AICI

 

Totul Despre Executarile Silite, Posibilitatile De Anulare Si Invocare A Clauzelor Abuzive,Evacuari,Suspendari De Executare Si Executari Silite Ilegale – Avocat Cuculis

 

3 comments to “Ghid Al Executatului Silit In 2018 Si Metode De Contestare A Executarii Silite-Executare Bancara, Executara Fiscala ANAF, Evacuari, Popriri , Vanzari Bunuri Mobile-Avocat Cuculis”
  1. D-le avocat…sa inteleg ca daca am pierdut pe legea DIP, pe fond si in apel…cei de la Kruk nu au dreptul sa ma execute silit acum, daca banca a cedat creanta catre ei? Ne-au chemat la o discutie, la sediul lor. Ce sa facem? Sa mergem sau nu?

  2. Bună seara,

    TATAL meu este executat în solidar de CĂTRE ANAF.si are sechestru pe doua apartamente, (fiind co proprietar cu mama), pe unul fiind proprietar mama și co proprietar tata, se va confisca și partea mamei și a noastră a urmasilo(copiii)

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.