Executari Silite Imobiliare ILEGALE-Aproape Toate Evaluarile Imobiliare Pentru Vanzare La Licitatie Sunt Nule Art. 836 Procedura Civila-Avocat Cuculis

Executari Silite Cu Probleme Serioase La Evaluarea Imobilelor-Ati Avut “Raport De Evaluare” Intocmit Atunci Cand Vi S-a Scos Casa La Vanzare? Atunci Atat Raportul Cat Si Stabilirea Pretului Si Publicatia De Vanzare Si Actul De Adjudecare Sunt Nule ABSOLUT-Avocat Cuculis – Executari Silite Imobiliare ILEGALE

Este cea mai mare bomba pe care am aruncat-o pana acum cu privire la terorismul contractual bancar si cu privire la executarile silite din Romania –

O catastrofa pentru  cei ce ati fost supusi la asemenea proceduri executionale –  Cautati-va actele analizati-le, comparati legile de mai jos si vedeti cum ati fost inselati.

Cum a fost posibila o asemenea “greseala”?

Tocmai, nu a fost o greseala ci o chestiune premeditata, fiindca raportul de evaluare facut de catre un evaluator are niste standarde mult sub cele ale M.J pe cand evaluarea este estimativa, pe cand expertiza are caracter fix iar executorii au fost interesati sa vanda pe nimic aceste proprietati catre grupurile de interese!

Referitor la calitatea de evalutor ANEVAR, opinez in litera legii ca – aceasta nu este compatibilă cu calitatea de expert în înțelesul Codului de procedură civilă, care impune condiția ca cel numit să realizeze o expertiză, să aibă calitatea de expert judiciar.

Vedeti mai jos sustinerile mele publice cu privire la contestatia la executare, ce vizeaza acele acte emise in baza unui raport de evaluare si nu a unui raport de expertiza  – 

  • Cu privire la raportul de expertiza – 

 

Art. 2 alin. (2) din OG 24/2011 privind unele măsuri în domeniul evaluării bunurilor, arătând că din cuprinsul textului de lege rezultă foarte clar faptul că un evaluator estimează valoarea bunului si nu stabilește cu certitudine valoarea de circulație si nici nu au competenta potrivit legii de a întocmi expertiză în cauzele încredințate.

Codul de procedura civila  ne vorbeste despre EXPERTIZE nu EVALUARI- Astfel, și prevederile art. 835 indică în mod expres noțiunea de expert și expertiză și nu de evaluator și raport de evaluare.

Mai mult, prin trimiterea pe care art. 836 alin. 6 o face la prevederile art. 756 alin. 6-9 care la rândul lor trimit la prevederile art. 330 Cod procedură civilă, acest din urmă articol reglementând numirea experților de către instanța de judecată, rezultă indubitabil faptul că executorul judecătoresc are obligația să numească expert tehnic judiciar pentru realizarea raportului de expertiză în faza executării silite, fază a procesului civil.

Prin numirea unui evaluator și realizarea unui raport de evaluare, s-au încălcat aceste prevederi legale, raportul fiind întocmit de un evaluator ANEVAR care nu îi stabilește valoarea reală de circulație a bunului, doar se rezumă la activitatea de estimare.

ATENTIE – Astfel, necompetența persoanei care a întocmit un act atrage nulitatea actului pe care aceasta l-a realizat.

– a fost întocmit de un evaluator în locul unui expert judiciar.

– s-a întocmit raport de evaluare în loc de raport de expertiză.

De asemenea și prevederile art. 2 din Ordonanța Guvernului nr. 24/2011 privind unele măsuri în domeniul evaluării bunurilor potrivit cărora evaluatorii ANEVR realizează raporturi de estimare a valorii, în timp ce prevederile art. 835 alin, 3 Cod procedură civilă stabilesc în mod imperativ obligația de numire a unui expert care să stabilească valoarea pe circulație a imobilului.

Jurisprudenta a consacrat anularea rapoartelor de evaluare formale.

Constatam astfel, ca u asemenea raport este facut  sub o formalitate excesiva ce duce la grava atingere a intereselor debitorului –

Un alt motiv  ce tine de esenta expertizei, o reprezeinta incalcarea dispozitiilor legale de la art. 836 cod procedura civila, astfel –

  • Pe toata intinderea dispozitiilor de la 836 si art. 758 ambele CPC, leguitorul ne vorbeste despre faptul ca urmeaza sa fie perfectata o EXPERTIZA si nu o EVALUARE. Plecand de la aceasta situatia creionata de catre codul de procedura civila, vom observa in esenta, ca executorul judecatoresc, il numeste in calitatea de „evaluator” pe domnul – Caragea  – care in esenta este evaluator si nu expert tehnic. Intre evaluator si expert tehnic, de esenta NU se poate trage linie – astfel evaluatorul este reglementat de catre Ordonanta  24/2011 iar expertul este reglementat distinct de catre ordonanța nr. 2/2000 privind organizarea activității de expertiză tehnică judiciară și extrajudiciară

Exista o discutie extinsa in practica de specialitate, ca expertul judiciar trebuie sa fie agreeat M.J doar in ipoteza in care acesta trebuie sa faca o expertiza JUDICIARA.

Solutia data de catre doctrina este corecta, insa dupa cum ne arata ordonanta 2/2000, legea ne vorbeste despre activitati JUDICIARE dar si EXTRAJUDICIARE, precum activitatile de expertizare in cadrul procedurii de executare silita.

Astfel, coroborand pe de-o parte textul de lege din codul de procedura civila, legile ce reglemeteaza activitatea de EXPERTIZARE dar si excluderea pe care o prezinta legea EVALUATORILOR in sensul ca legea procedurala nu prevedere evaluare ci expertizare, atunci in mod cert evaluatorul ANEVAR in conditiile in care acesta are arie de acoperire pe „ TOPOGRAFIE, CADASTRU SI GEODEZIE” apare in mod cert ca NU ARE COMPETENTA de a realiza un asemenea raport.

 

Astfel  OG 2/2000 ne edifica –

Art. 2. – Modificări (1), Jurisprudență (4), Reviste (1)

Expertiza tehnică efectuată de experți sau de specialiști, în condițiile prevăzute de prezenta ordonanță, din dispoziția organelor de urmărire penală, a instanțelor judecătorești sau a altor organe cu atribuții jurisdicționale, în vederea lămuririi unor fapte sau împrejurări ale cauzei, constituie expertiză tehnică judiciară.

Art. 3. – Modificări (1), Jurisprudență (1), Reviste (1)

Expertiza tehnică efectuată la cererea persoanelor fizice sau juridice cu privire la situații care nu au legătură nemijlocită cu activitatea judiciară constituie expertiză tehnică extrajudiciară.

Ori este de neconceput ca o asemenea expertiza sa nu fie facuta de catre o persoana care respecta conditiile de mai jos –

Art. 8. –

Examenul de expert tehnic judiciar se organizează de Ministerul Justiției și are scopul de a verifica nivelul cunoștințelor viitorilor experți în specialitatea pentru care candidează, gradul de însușire a actelor normative referitoare la specialitatea respectivă, a dispozițiilor din codurile de procedură civilă și penală referitoare la expertiză și din alte acte normative care reglementează activitatea de expertiză tehnică judiciară, drepturile și obligațiile experților.

 

Ori in conditiile in care atat textul de lege procedural ne vorbeste despre expertiza si og 2/2000 face trimitere in art. 8 la codul de procedura civila, este clar si fara putere de tagada ca expertiza este singura cale prin care se poate stabili pretul imobilului, fiindca nu se face o evaluare cu privire la bunurile din imobil(ele in esenta putand face obiectul unui sechestru pentru bunuri mobile) ci o veritabila expertiza cu privire la valoarea de circulatie a imobilului.

CUM ARATA UN RAPORT NUL SI FACUT SI IN FALS-

“Expertul semnatar” este agreeat ANEVAR pentru a face EVALUARI imobiliare, insa nu este agreeat MJ CA EXPERT IMOBILIAR! Deci in mod cert EXPERT EVALUATOR IMOBILIAR nu se poate numi! 

Astfel, expertul se foloseste in mod fals de calitatile pe care le are pentru a incropi o calitate de expert, ceea ce este interzi!

 Atentie- INCLUSIV PUBLICATIA DE VANZARE ESTE NULA-

Nulitatea raportului de evaluare atrage și nulitatea acestei publicații întrucât prețul de pornire al licitației pentru care s-a stabilit licitația bunului imobil a cărui proprietar a fost preluată din raportul de evaluare și nu din raportul de expertiză, cum eronat s-a menționat în cuprinsul publicației de vânzare.

Concluzionand, se pune problema inclusiv a relei credinte – 

 Executorul judecătoresc a desemnat, cu încălcarea dispozițiilor legale, un evaluator pentru a evalua imobilul urmărit silit deși avea obligația de a desemna un expert, astfel cum impune Codul de procedură civilă, fapt ce a condus la întocmirea unor acte nelegale și stabilirea în mod eronat a unei valori nereale a imobilului.

Exemplu de fals al

SENTINȚA CIVILĂ Nr. 3776/2015 Emisa De Catre  Judecatoria Satu Mare – EXTRAS DIN SENTINTA – 

Expertul numit de executorul judecătoresc V___ C_________ I____ nu este expert judiciar în domeniul evaluării proprietății imobiliare, fiind expert evaluator de specialitate auto și în materie de circulație rutieră astfel cum rezultă din lista, experților judiciari afișată pe sit-ul Ministerului de Justiție.

Dati-va seama cine va face expertizele pentru CASELE DVS- Expertii auto.

Executat silit cu un asemenea raport prin care s-a stabilit in mod ilegal pretul imobilului?

Demascarea expertizelor facute in mod ILEGAL – Informatii necesare-

Completati formularul de mai jos apoi “Submit”

av. drd. Cuculis A.

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Totul Despre Executarile Silite, Posibilitatile De Anulare Si Invocare A Clauzelor Abuzive,Evacuari,Suspendari De Executare Si Executari Silite Ilegale – Avocat Cuculis

55 comments to “Executari Silite Imobiliare ILEGALE-Aproape Toate Evaluarile Imobiliare Pentru Vanzare La Licitatie Sunt Nule Art. 836 Procedura Civila-Avocat Cuculis”
  1. sa nu le mai permiteti sa face ilegalitai in acest domeniu.parca ar fi un exod in masa de excludere din propria casa sub protectia legi .cea mai mare nebunie .

    • Am scos un credit in 2011si am fost la biroul de credit si nu am putut plati mia facut oprire pe salar la firma Coundu SRL am platit ani de zile 300 de lei dar din cauza ca am avut probleme de sanatate mi am bagat lichidarea in 2019 si acuma lucrez in Cluj Napoca din luna august si ne dorim sa ne luam apartament

      • Sunt Păun Nicolae din com.Golesti, sat.Popesti, jud.Valcea. email: nicolaepaun59@yahoo.com, telefon 0755 899 206. Cu deosebit respect vă rog să mă ajutați să ies dintr-o situație critică. Pe scurt. În perioada anilor 2018-2023 am totalizat 11 executări silite care totalizează suma de 144.525 lei. Pe lângă situatia că îmi retine din pensie 50% trebuie să le dau și la giranți care la rândul lor sunt executați și trebuie să le dau și jumătatea cealaltă. Vă rog dacă se poate să îmi întrerupeți executările silite pe o anumită perioadă de timp. Sau nu știu ce să vă cer. Pe lângă aceste executări mai am și 4 împrumuturi CAR în vigoare pe care nu mai pot să le plătesc. Deci, urmează alte executări. Împrumuturile l-am făcut și am mers pe principiul iau de la unul și dau la altul și m-am blocat financiar. Vă rog dacă se poate să mă ajutați într un fel.Va mulțumesc pentru înțelegere.

  2. Buna seara, am urmarit emisiunea in care ati lansat ”Bomba” si doresc sa va informez ca si eu sunt in curs de excutare silita.Am avut doua credite de la Piraeus Bank pe care din cauza unei situatii foarte impreviziblie, nu am mai reusit sa platim ratele incepnad cu ianuarie 2014, inr din toamna aceluiasi an au fost demarate procedurile de executare silita iombiliara. Asa ca si in majoritatea cazurilor, executorul judecaotresc impreuna cu banca au stabilit un evaluator, in perosana d-lui expert evaluator Huidu Mihai Sorin-membru NAI Romania, care a intocmit raportul de evaluare nr.249/02.12.2014-dar aici am de facut o mentiune in sensul ca de fapt la fata locului pentru constatare s-a prezentat o alta persoana din Tg.-Mures. Formalitatile au decurs ma departe conforma procedurilor stabilite prin NCPC, au fost trei licitatii dar nu s-a vandut imobilul si a urmat o pauza destul de mare din iunie 2015 cand a fost cea de-a treia licitatie si pana in martie 2017 cand am primit de la executor o Incheiere de incatarea executarii, dar ca data de emitere a incheierii era 29.10.2016. In luna aprilie am primit viziata excutorului cu o doamna care s-a prezentat a fi evaluator imobiliar cu dorinta de a face o inspectie a imobilului in vederea intocmirii unei noi evaluari, ceruta de banca.Eu nu am fost de acord sa se faca o noua evaluare deoarece in lege este prevazut ca o noua evaluare este interzisa doar daca partile convin in mod experes asupra acestei probleme, dar totusi dupa 2 zile am primit un plic de la o firma de evaluari din Vaslui care ma informa ca se vor prezenta pentru costatare, la care eu le-am dat un mesaje pe adresa lor electronica prin care le-am solicitat- ca de altfel si executorului- sa imi transmita si mie documentul sau comanda transmisa de Piraeus Bank pentru acea evaluare. Nu am primit nici un raspuns dar nici nu s-a prezentat nimeni la data comunicata si in luna aprilie am primit de la executor o instiintare de reluarea executarii si o alta de stabilire a valrii de vazare prin licitatie a imobilului, valare care ulterior am aflat ca de fapt reprezinta ”Valoarea de lichidare” trecuta in raportul de evaluare si nicidecum valoare imobilului. Nu s-au mai urmat procedurile de executare deoarece am procedat la a ne folosi de Legea pricind dare in plata si momentan execurare este suspendata si avem pe rol Contestatia depusa de banca la Notificarea de dare in plata.
    Pot sa invoc cele anuntate de dv. pe postul de televiziune in cadrul cauzei de contestatie ? Eu mai am pe rolul judecatoriei Tg.Mures inca doau contestatii la executare- prima de contastare a executarii demarata in decembrie 2014 dar cauza este suspendata pana la ramanerea definitiva a unei alte cauze in care am solicitat constatare de clauze abuzive in care avem casit g de cauza dar din pacate Hotararea in acea cauza inca nu a fost motivata si ea a fost pronuntata in sedinta din data de 04.04.2016 . un alt dosar este de cerere in constatare a peimarii executarilor silite, cauza care este pe fond, am primit intampinarea formulata de banca si uremaza sa depun pana in data de 04.09.a.c. raspunsul la intampinare. TRebuie sa ma descurc singur in instata deoarece efectiv situaltia noastra materiala nu ne permite sa ne angajam aparator-eu primesc 1328 lei pensie, sotia lucreaza dar primeste doar salariul minim pe economie si ne descurcam foarte greu, avem si un baiat student anul doi la Cluj si efeciv nu stim cum ii vom putea asigura cazarea si masa pe perioada nului universitar. Am avut si o cauza de denominare pe rolul Tribunalului Bucuresti dar din pacate ni s-a respins la finele lunii iului a.c. si decizia este definitiva. Mai putem spera la o alta actiune pentru echilbrarea contractleor de credit? Cu stima, Vasile Trifan – tel de contact 07335339

    • Buna ziua, multumesc pentru mesaj, eu sper ca am fost clar cu privire la situatia descrisa, astfel incat cred ca tot ce s-a facut in materie de evaluare imobiliara intre 2013 si 2017 a fost ILEGAL- Cu stima, av drd Cuculis 0722298011

      • Buna ziua !
        Numele meu este Mîndroc Sorinel.
        Am avut un împrumut la Pireus Bank – Dosar 421 402 402 J 334 0602 135/ 15.07.2008.
        Ultima plata am dacut-o în aprilie 2014.
        Din acea dată nu am mai putut plati.
        In 03.07.2019 mi s-a pus oprire pe salariu – Dosar 826/2019 din 03.07.2019.
        Mentionez ca la acea dată eram in judecata cu alta proprire, tot de la Kruk.
        Acte, ceva la mana ca mi se face aceasta a doua proprire nu am primit, sau cel putin nu au ajuns la mine.
        Prima proprire am reusit sa o anulez, am depus acte de contestație în 15 zile si dupa un an s-a decis de instanța anularea ei.
        La această a doua proprire nu am nimic la mana, dar am vorbit la BEJ Guli Constantin sa-mi dea un duplicate.
        Mentionez ca mi se opreste deja bani de un an de zile.
        Exista posibilitatea sa mai pot face ceva in acest caz ?
        Cu stima
        Mîndroc Sorinel

        • Buna ziua. Si eu ma aflu in postura de executata silit. Casa a fost vanduta in 2015. La evaluare a venit executoarea care s-a ocupat de dosar. Am divortat in 2012 in urma nenorocirii cu executarea silita. Intre timp am iesit la pensie(2020 februarie). Fostului sot am inteles ca i s-a pus din nou poprire pe salariu. Ne-ati putea ajuta? Cu stima Stanciu Violeta.

            • Am făcut un credit la micile agenții de creditare doar cu buletinul cum spun ei și în imposibilitatea de a platii din anul 2014 și până în prezent 2022 sunt in executare silita ,dosarul fiind la un executor juridic .Eu am indemnizație de 15 ani nu am posibilitatea de a achita aceasta sumă care sa dublat in timp și nicicum .Executor Plăcintă Adina din Brăila.

      • Evaluarea a fost făcută prin comparație, nu la fata locului, de către Dumitrașcu Mihai de la Romanian Expert consulting. Valoarea de piață a fost de 49.000 euro, iar executorul a vândut casa dupa un an, in 2014 cu vreo 136.000 lei, adica vreo 30.000 si ceva de euro.

    • AM FOST EXECUTAT SILIT DIN SALARIUL LA FIRMA UNDE LUCREZ INSA ACEEASI SUMA DE BANI MI SE TRAGE SI DE PE CARDUL DE SALARIU.ESTE CORECT SA FIU EXECUTAT SILIT DE DOUA ORI PE LUNA CU ACEEASI SUMA?

  3. În 2008 executorul Danciu Radu Gheorghe din Satu Mare a făcut cu apartamentul mamei mele care între timp a murit. O poveste lunga!

  4. evaluarea a fost facuta de executor si era cu mult sub pretul existent pe piata imobiliara ,nu exista hotarare judecatoreasca de executare silita si scoatere la licitatie a imobilului,deoarece in Prahova executorul face legea.Am formulat o serie de procese pentru anularea actelor,insa nu se iau in considerare dovezile ci spaga data judecatorilor si noi nu avem unde reclama aceste nedreptati.

  5. Pentru executările silite pe noul cod valoarea imobilului cu terenul aferent se stabilește estimativ de către executor fără expertiza? Prețul stabilit de către executor poate fi contestat de către debitor pe calea contestației la executare? Va întreb ptr că am văzut opinii contradictorii. ..În executarea silita începută împotriva mea pe vechiul cod imobilul a fost evaluat de o doamna evaluator din drum ca sa o citezi la 357000 Ron iar în anul 2009 același imobil expertizat de un expert tehnic judiciar a fost evaluat la 620000 Ron deși îmbunătățirile acestuia erau cu mult sub cele din 2012…În 2014 executorul judecătoresc a stabilit prețul de vânzare a imobilului supus executării silite la 400000 fără să se deplaseze din somptuosul sau birou. Ce părere aveți? Am o plângere penală pe această temă dar dosarul zace printr un fișet. Pe cale civila mai am vreo posibilitate de atac? Cel de al doilea dosar de executare silita nu este încă închis de către d l executor. ..Va mulțumesc!

  6. Buna ziua

    raport de evaluare facut de un srl numit sau agreat nu stiu termenul de executorul judecatoresc. prima inciviintare e din 2005 apoi 12 ani de cosmar si teroare. casa sa vandut in februarie 2015 pentru clientela cu alte cuvinte pentru o functionara de la primarie prima si singura cumparatoare in 12 ani. In Sf Gheorghe jud covasna cetateanul este singur restul toti sunt mana in mana..

  7. Sotul meu a pierdut un apartament in Cluj. Executarea s-a incheiat in 2015 dupa vanzarea apartamentului. Se mai poate face ceva?

  8. Buna ziua.Am citit mai multe articole despre Dvs si am observat ca in aproape toate executarile silite sau facut erori mari de catre judecatorii care au instrumentat dosarele in colaborare cu executorii judecatoresti si diferite firme,fundatii care au sediul social inregistrat in afara granitelor tarii.Ma numesc Grigore Marius dunt din Sf.Gheorghe judetul Covasna si marturisesc ca am cazut prada acestora mentionati mai sus.In anul 2007 am facut un credit de consum in valoare de 5000 de euro de la Bancpost Sa pe o perioada de rambursare de 10 ani.Pana in anul 2010 am achitat bancii lunar cca 100 de euro ,dupa nu am mai avut de unde sa achit din cauza ca am ramas fara loc de munca.In anul 2013 lucram la o firma unde am primit o propire pe salariu fara sa fiu instintat de catre nimeni,mentionez ca nu am fost plecat din tara sau nu am fost plecat din localitate.Intre timp Bancpost a vandut creditul meu unei fundatii ERB NEW EUROPE FUNDING iar acestia au trecut la executarea mea silita prin executor Darstar Catalin din Brasov..In data de 05.04 2015 am fost la biroul executorului judecatoresc si am facut o cerere in scris sa mi se aduca la cunostinta ce am platit pana la aceea data si cat mai am de platit.Dupa cca o zi am primit o notificare de la Bancpost cu sumele achitate si cele restante catre ERB NEW EUROPE FUNDING ,iar in data de 12.12.2016 am primit o instintare de propiri pt un alt Srl Prospercapital SARL cu sediul in Luxemburg.,bineinteles ca dupa atatia ani de propire din salariu cca 100 de euro lunar acum suma ceruta de catre acestia este mai mare adica 5710 euro plus cheltuieli de executare silita in valoare de 2543,47 lei.Va rog frumos sa ma ajutati sa ma indrumati ce ar fi de facut in acest caz.Cu stima ,va multumesc.

  9. Bună ziua! Cu respect vă rog să mă îndrumați juridic spre a-mi salva imobilul care este grevat de :Somație plată în favoarea Bancpost S.A și cesionat unei firme înregistrată în Polonia ,dar reprezentată prin GetBack Recovery S.R.L.,București.Menționez că am achizionat un credit de nevoi personale în valoare de 12.000Ron,am achitat o parte din credit,iar în 2014 probl.grave de sănătate mi-au stopat activitatea și resursele financiare,având ulterior 2016-2017 doar activități part-time,neavând alte venituri.În 24.05.2017 am găsit pe cutia poștală un plic mare ce conținea Un Raport de Evaluare și o Publicație de Vânzare ,în sept.2017 am mers la D’l Executor judecătoresc să relatez că voi achita o parte din suma datorată,urmând a vinde un teren extravilan.Vă aduc la cunoștință că am făcut două cereri de suspendare a ex.silite,următoarea licitație urmând a avea loc în 20.03.2018,timp în care urma să valorific terenul.D-LE AVOCAT vă relatez că săpt.trecută am primit în cutia poștală un Proces Verbal,încheiat în 18.01.2018 în care se stipulează că imobilul meu a fost adjudecat și urmează a se întocmi actul.Cu rugămintea expresă vă rog să mă ajutați să depun o contestație în instanță,dacă nu e tardiv..Cu stimă vă mulțumesc anticipat, Camelia Lupașcu.

  10. Buna ziua,domnule Cuculis..Parintii mei in naiviatea lor au pus casa gaj la banca,prin 2006 pt o persona care n -a binevoit sa-si plateasca creditele la banca.Banca a vandut creanta unui recuperator,Serraghis parca,si in 2012 s-a intocmit un dosar de executare,realizandu-se de aunci liciatii pt imobil..Din pacate ,atunci cand au primit instintarea de executare nu au luat legatura cu un avocat pt a vedea daca se poate face o contestatie..Am inteles ca e posibila conestatiea in termen de trei ani, iar in cazul de fata au trecut mai mult de trei ani.,Ceea ce am observat uitandu-ma peste hartii, din putinul pe care il inteleg,si luand seama de declaraiile dumneavoastra din mass-media pe aceasta tema va pot spune ca in acte apare raport de evaluare si nu de experiza, facuta de un expert evaluator ANEVAR si nu expert judiciar, iar incuvinarea s-a lua de la un executor judecatoresc si nu de la o instanta de judeca.,ca sa amintesc de acestea doua..Oare se mai poate face ceva?Intrebarea mea este unde va pot trimite documenele ca sa le studiati si sa imi spuneti daca mai exista vreo solutie pt problema noastra,si daca da sper ca ne puteti prelua cazul..Multumesc anticipat.

  11. EU CRED CA TREBUI MULTI BANI PENTRU A FACE ACESTE DEMERSURI ,IN JUSTITEA , CAND EU SUNT PENSIONAR CARE EA DAT BANI LA NORA SI EA A DIVORTAT DE FIUL NOSTRU CA SA INBOLNAVIT SI LA PARASIT SI NEA LOAT SI CASA IN CARE AM LOCUIT TIMP DE 7 ANI DE ZILE CAM ASA SE JUDECA PROCESELE, CE MAI PUTEM FACE DOMNULE AV CUCULIS , PROCESELE COSTA BANI MULTI SI ASA NISE OPRESTE DIN PENSI SI MIE SI LA SOTIE, NISE OPRESTE JUMATATE DIN PENSILE NOASTE RAMINEM FARA BANI DE MEDICAMENTE, , VA MULTUMESC POATE MA VETI INTELEGE SI VA MULTUMESC O ZI MINUNATA,

  12. In 2008 am contractat un credit de la S.C.Ralfi IFN SA in valoare de 14000 lei.In 2013 am fost executat silit de către BEJ Stânga Nicolae Cătălin prin Dosar de executare silită nr.939/21.10.2013.In data de 15.01.2020.prin notificare mi se aduce la cunoștință că sa dispus înființarea popririi pe venituri ,culmea la cererea kruk Romania S.R.L.astfel încât cei 14000 lei au ajuns la18000 lei cu dobânzi penalizatoare, și cheltuieli de executare.Oare ce treabă mai are Kruk in acest dosar, atâta timp cât în 2013 să pronunțat o hotărâre judecătorească?

  13. Bună ziua . În primul rând vă felicit pentru prestațiile dvs. și asociatilor dvs . Datorită ,, bombei ” pe care ati lansat o, prin forte proprii am reusit anularea unui act de executare silită . Drept urmare ,deunăzi am primit la adresa unde locuiesc o înștiințare de executare silită a casei unde locuiesc . Mentionez ca acea casă nu este proprietatea mea și nici a părinților mei . Este legal acest act sau este o formă de intimidare a celor de la E O S Finance ? . Actul poartă ștampila unui Executor Judecătoresc. Vă mulțumesc .

  14. Bună ziua.

    Alineatul 4 din articolul 836 din NCPC de la http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/140271#id_artA4808_ttl spune:
    “Cererea de expertiză va fi făcută de părți, în termen de 15 zile de la comunicarea încheierii prevăzute la alin. (1), sub sancțiunea decăderii. Expertiza poate fi cerută și de terțul dobânditor, de coproprietari în cazul prevăzut la art. 823, precum și de creditorii intervenienți, în același termen.”

    Ce înseamnă sub sancțiunea decăderii, e un fel de perimare a dreptului de executare dacă executorul judecătoresc nici nu se deranjează să scoată la licitație un bun ipotecat pentru care au obținut executarea silită în instanță?

    Vă mulțumesc

      • Am înțeles, vă mulțumesc, deci o decădere din dreptul meu de a mai cere expertiza, dacă nu am cerut în 15 zile.

        Eu am crezut că se referă la decăderea din drept de executare a creditoarei dacă lasa un bun neexecutat vreo 3 ani de exemplu, cred că doar perimarea la 6 luni ar interveni acolo, dar, asta e greu de dovedit.

        Vă mulțumesc.

  15. Buna ziua.
    Am citit cu atentie materialul de mai sus.
    Am o speta similara cu ce s-a prezentat.
    Sunt coproprietar al unui imobil impreuna cu fosta sotie. Imobilul a fost adus garantie la banca, de fapt sunt garant fidejusor ( si eu si fosta sotie ) pentru societatea pe care o detin.
    Ratele nu au mai fosta chitate si banca a cerut insolventa firmei. Instanta a admis cererea de declansare a procedurii de insolventa. In acelasi timp banca a solicitat prin executor judecatoresc demararea procedurilor de executare silita, printre altele si a imobilului.
    Societatea are un administrator judiciar , iar in data de 29.05.2020 a primit de la executor publicatia de vanzare a imobilului, raportul de evaluare intocmit de un evaluator, nu de un expert tehnic.
    Desi suntem divortati inca din 12.07.2018, iar banca cunoaste acest lucru, evaluatorul a trimis o singura convocare, pe numele meu, insa in atentia amandurora, ca si cum corespondenta ar fi comuna. Evaluarea s-a facut in lipsa noastra, deoarece convocatorul nu a ajuns la noi, numarul de telefon de pe awb nu imi apartinea, asadar, daca nu eram la domiciliu, nu mai era varianta pentru a putea fi gasit, intrucat telefonul era eronat (de fapt numarul de telefon apartinea chiar evaluatorului). Din analiza raportului de evaluare am constatat o serie de nereguli, neadevaruri, aprecieri eronate ala calitatii lucrarilor la imobil ceea ce a dus la o ESTIMARE a valorii acestuia cu mult sub cea reala. As dori sa stiu daca mai pot face ceva in aceasta privinta. Actele vi le pot pune la dispozitie oricand, fie prin curier, fie in format electronic.
    Astept cu mare interes un raspuns din partea dvs.
    Multumesc anticipat.

    • Buna ziua. Da, speta dvs. cu privire la executarea silita concomitenta cu insolventa firmei, are similitudini. O sa va rog s aveti in vedere faptul ca este necesar sa vedem o serie mult mai larga de acte pentru a determina ce demersuri cu privire la contestarea evaluarii sau alte contestatii am putea sa facem. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

  16. Bună ziua, mai poate fi vorba de anularea tuturor actelor de executare, inclusiv a actului de adjudecare, în cazul în care (sub) evaluarea imobilului(din anul 2014, spun subevaluare deoarece de la 500 000€ inițial, a scăzut la 220.000€) nu a fost făcută de un expert tehnic?

  17. Pe durata desfasurarii unei contestatii, se ma aplica penalizari la suma contestata sau nu.Precesu..l meu privind contestarea sumei a durat catva ani si pe durata procesului penalizarile pentru suma contestata au continuat sa creasca

  18. Am o amenda din 2010 pe per juritica si in 2012 mia trecuto pe pers fizica nu am stiut si acum vor sami opreasca pe salariu

  19. As dori că toți locatarii de pe proprietatea mea sa fie evacuați!Sunt infractori și nebuni le trebuie conf proc legii sute de ani de pușcărie,și mai au și probleme psihice ei fiind sub evidenta psihiatrica!

  20. Ce acuzatii pot aduce unei banci care a acordat un credit cu dobanda 9.75% (in contract) dar a incasat 11.75% (in graficul de rambursare, anexat la contract) timp de 20 de luni?
    Multumesc

  21. Bună seara am și eu o problema bunica o avut contract la Romtelecom și acuma ia venit de plata 24 de mii de lei cu executare silita normal ultima data când ia trimis acasă avea 1900 de plata și acuma 24 de mii de lei ce se poate face .Va rog din suflet sa ma ajutați

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.