Ce Fac Daca Sunt Hartuit?

HĂRȚUIREA, UNA DINTRE INFRACȚIUNILE ÎMPOTRIVA LIBERTĂȚII PERSOANEI

Sunt hartuit, ce pot sa fac sa ma apar?

ATENTIE – Faptele recuperatorilor de creante de hartui debitorii reprezinta fapte penale.

Hartuirea apare la locul de munca, pe strada, intr-un oarecare colectiv, chiar in cadrul familiei sau acolo unde ne asteptam mai putin.

Sunt Hartuit

Orice forma de hartuire, este ilegala.

Daca sunt hartuit, am dreptul la daune morale?

Da, este un drept ce se naste din insasi aceasta fapta antisociala indreptata atat spre fizicul dar si psihicul unei persoane.

Cand o persoana tarieste o astfel de stare de disconfort apare intrebarea in subconstientul ei, ce fac daca sunt hartuit?

Din perspectiva penala HARTUIREA poate si aspru pedepsita daca partea vatamata face plangere cu ajutorul unui avocat specializat in drept penal.

În anul 2014 a fost modificat Codul penal, context în care s-au produs numeroase modificări legistative, fiind completată, printre altele, o importantă lacună legislativă , constând în incriminarea infracțiunii de hărțuire în categoria infracțiunilor împotriva libertății persoanei.

Atentie apelurile telefonice repetate reprezinta HARTUIRE

Art. 208 din codul penal lamuresc ceea ce inseamna – Hărţuirea la modul general din perspectiva penala.

(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane.

Aceasta se pedepseşte cu închisoare de la 1 luna la 3 luni sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Asta presupune ca persoana vatamata va trebui sa formuleze o plangere penala ajutata de un avocat specializat in drept penal.

Astfel, hărțuirea constă în fapta repetată a celui care urmărește, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană sau îi supraveghează locuința, locul de muncă, dacă reprezintă acțiuni apte de a produce o stare de temere persoanei urmărite.

Reglementarea acestei infracțiuni reprezintă un important pas în protecția cetățenilor, dar și în evoluția noastră ca și popor, incriminarea acestei infracțiuni fiind aptă de a preîntâmpina infracțiuni mult mai grave: viol, omor, privare de libertate etc.

O formă atenuată a hărțuirii constă în efectuarea de apeluri telefonice, sau alte forme și modalități de comunicare la distanță, care, prin frecvență sau conținut, îi creează o stare de temere victimei.

Dacă faceți parte din categoria persoanelor care s-au confruntat cu astfel de eveniment neplăcute, legea vă pune la dispoziție posibilitatea de a depune o plângerea prealabilă organelor de cercetare penală, urmând a detalia întreaga situația de fapt și a atașa probele pe care de dețineți în acest sens.

In cat timp pot sa fac plangerea penala daca am fost sau sunt hartuit/a?

Trebuie să știți că plângerea trebuie depusă fie personal, fie prin mandatar, în termen de cel mult trei luni de la data la care ați constatat comiterea faptei, această infracțiune nefăcând parte din categoria infracțiunilor puse în mișcare din oficiu de către organele abilitate.

Ce trebuie sa scriu in plangerea penala?

Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea și domiciliul petiționarului, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum și indicarea făptuitorului și a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.

Deși s-au produs importante modificări în ultimii ani datorită incriminării acestei infracțiuni, în continuare, opt din zece femei nu se simt în siguranţă când merg pe stradă noaptea, patru din zece femei nu se simt în siguranţă pe stradă în timpul zilei, şapte din zecei femei nu se aşteaptă ca vreo altă persoană să intervină dacă sunt hărţuite pe stradă și, demn de menționat este faptul că, victimele nu sunt doar de sex feminin, fiind vizați implicit bărbații, deși în număr mult mai mic.

Cititi si :

Pentru a stopa astfel de acte, sau măcar pentru a reduce numărul lor, este nevoie de o implicare directă, dar și de informare efectivă în rândul cetățenilor, iar un important rol în acest sens il pot juca inclusiv victimele unor astfel de fapte, prin sesizarea organelor de cercetare penală în mod eficient și cu implicare maximă în soluționarea plângerii formulate.

În esență, trăim o eră în care infracțiunile împotriva femeilor sunt din ce în ce mai reduse, dar încă suntem departe de a aboli astfel de practici, uneori acceptat implicit de victime, fie din cauza imposibilității practice sau obiective de a se dezice de autorul faptei în totalitate, fie din motive subiective peste care nu poate trece.

Sunt Hartuit de recuperatorii de creante – ce fac?

O altfel de hartuire vine si din partea recuperatorilor de creanta, vezi KRUK ROMANIA, Investcapital Malta, Prosperocapital si altii.

Ghidul de bune practici dar si OUG 52/2016 incrimineaza civil aceste fapte ale recuperatorilor de creante de a abuza de telefonarea repetata a debitorilor, amenintarea lor cu fapte si acte si situatii, ce nu ar avea cum sa fie supusi sa le suporte (inchisoare sau alte masuri privative).

Astfel, daca sunteti intr-o asemenea situatie, ea reprezinta de esenta fapta de hartuire si este pedepsita atat de legea penala dar si de legea civila si aveti dretul la daune.

Cititi mai multe si despre “HARTUIREA LA LOCUL DE MUNCA SI CUM PUTETI OBTINE DAUNE”

Av.Drd. Cuculis

104 comments to “Ce Fac Daca Sunt Hartuit?”
 1. Sunt pensionara si mai lucrez legal la o firma. Sunt restanta cu plata pe trei luni la creditul luat de la banca. Platesc lunar , regulat cate o rata din credit. Banca mi-a pus poprire pe pensia care acopera cu putin rata lunara si penalizarile bancii. Am solicitat de multe ori reesalonarea creditului, informand banca cu acte cu nr.de inregistrare motivele intarzierii. Am fost refuzata. Aproape zilnic sunt sunata de angajatii bancii , neinformati , care imi solicita platirea restantei urgent. Primesc sms-uri tot in acest sens . O parte din nr. de telefon am blocat dar apar altele. Am ajuns sa numai raspund la nici un nr. pe care nu il cunosc. Asta e hartuire ?
  Cu stima,

   • Buna ziua ,eu am facut o ordonanta de urgenta pt a reusi a avea un program pt a vedea pe sul meu .in aceasta luna baiatul este la mine iar tatal suna si trimite mesaje insistent el neavand nici un drept sa ia legatura cu baiatul nostri.axum o saptamana mi am gasit loc de munca si m am trezit la munca cu o doamna de la asistenta sociala ca el a mera sa faca plangere ca nu am grija de fiul nostri,ci come ramane acasa atata timp cat eu sunt la munca ,ma urmareste si ma terorizeaza ci telefoane ,mesaje.Pot sa fac o plangere penala pt hartuire? Va multumesc

     • Buna seara! In 9 noiembrie, când s au închis școlile, elevii de la clasa la care sunt profesor ptr învățământ primar nu puteau, deoarece nu aveau dispozitive sa participe online la cursuri. Doar 1 singur elev putea sa participe online, astfel că de acord cu părinții am stabilit din prima zi sa lucram o perioadă pe whatsapp, până când si ceilalti își vor achiziționa dispozitive. La doar câteva zile după, părinții elevi elevei care avea mi au făcut reclamație la școală ca nu vreau sa fac ore online cu fata lor. În săptămâna următoare orele au început să se desfășoare online, mai întâi cu 2 ,apoi cu 3, 4 și apoi cu 7 copii. După 3 săptămâni i altă reclamație de data aceasta la isj ma acuza pe nedrept ca nu o ascult atât de mult pe fetiță celor care fac reclamația. La orele online participa cel puțin 3 părinți zilnic, deoarece elevii sunt mici si au nevoie de sprijin. Am făcut ședința, am fost acuzată fără motive de tot felul de lucruri pe care cei care participă la ore le au negat. Ma vorbește de rau in toata comuna si ma acuza de diverse lucruri pe nedrept. Nu ma simt deloc confortabil știind că aceste acuzații sunt nefondate. Dl este consilier al primarului în funcție și am fost acuzată că am sustinut politic un alt contracandidat , lucru total neadevărat. M a invita sa fac detector de minciuni ca nu am nimic cu copilul lor, ma acuza ca as fi luat clasa ptr a ma răzbuna pe ei, deși am dus până în cls a 4 a o serie de copii si am luat firesc o clasa mica pe care sa o duc pana la cls a 4 a. Nu as vrea sa astept o altă reclamație, am discutat cu dl ,este f pornit si tot timpul aduce în discuție politică și faptul că aș avea cv personal cu copilul, deși toți cei care participă la ore i au spus că nu am făcut diferența între copii la ore. Vreau un sfat , am toate conversațiile din grupul de părinți în care le spuneam inițial cum vom lucra până când toți sau majoritatea elevilor vor avea dispozitive, am înregistrat ședința cu părinții, cu acordul acestora. Consider că nu am gresit cu nimic în fața copiilor și a părinților și nu vreau ca numele si functia sa mi fie tărâte în noroi de un individ care are mai putin de 8 clase. Nu stiu daca este vorba de hărțuire, dar va rog sa ma sfătuiți cum sa procedez! Multumesc anticipat!

     • Bună ziua fosta soție a logodnicului meu împreună cu fiica ei ma hartuiesc cu mesaje de amenințare și pe el la fel deșii este fiica lui ce pot face în acest caz .Mulțumesc frumos

      • Bună ziua!
       Vă rog să mă ajutați cu următoarea speță: sunt directorul unei grădinițe particulare.
       Vecinul nostru ne acuză cu diferite fapte și filmează copiii, personalul grădiniței și părinții când suntem în .curte.
       Copiii sunt scoși afară la joacă doar respectând programul și doar supravegheați.
       A făcut sesizări peste tot, am avut controale de la toate autoritățile locale și nu am avut probleme.
       Vă rog să mă îndrumați ce pot să fac pentru a nu a mai avea situații neplăcute cu vecinul.
       Vă mulțumesc!

       • In momentul in care se fac controale , se constata ca totul este in regula si totusi se continuua cu acest lucru, puteti sa-l actionati in judecata pentru daune pentru abuz de drept! Cu bine, av. Cuculis 0722298011

     • Bună ziua
      Sora mea este hartuita de cel puțin 2 ani, intens, de către vecina ei de la 2 (ea sta la 3) și de fiecare data cand coboară scările, respectiva vecina deschide ușa ca apoi imediat sa o trântească. Problema cea mai grava este ca sora mea are un copil de 5 ani care s-a speriat îngrozitor și nu s-a putut opri din plâns. Este traumatizat. În casa nu poate face nimic ca vecina cheamă politia.
      Intr o seara ne-am întors de la un botez și a urcat sa ia haine pt copil. Cand a coborât pe scări i-a deschis ușa și a amenințat o ca ii rupe picioarele, ca ea nu mai suporta gălăgia făcută de sora mea și altele. Precizez ca sora mea nici nu mai sta la ap cât sotul ei este plecat pentru ca este îngrozită iar copilul traumatizat.
      A facut plângere la politie și toate etapele pt a o da în judecata însă nu i se da nici o soluție în acest sens. Care ar fi soluția ca lucrurile sa revină la normal, dat fiind ca nu se poate discuta cu ea și ca politia nu prea ajuta?

    • Bună ziua.Din luna Noiembrie, cineva vine noaptea la ora 4 la mine la geamuri și bate.Nu am reușit să văd, cine.
     După aceea, găsesc mașina zgiriată pe partea dreapta la trotuar.Si asta de foarte multe ori.
     Pe data de 02 01 2024, cînd am ajuns acasă,am găsit plasele trase de la geam și un bilețel că, te-am căutat,.
     Ce să fac in aceasta situație.
     Mă simt urmărit și Stresat de la această situație neplăcută.
     Mulțumesc

    • Bună ziua. Sunt în divorț cu soțul din 2021. Nu am facut partajul. In locuință am lăsat acum 3 ani totul nou. Am făcut un credit si am.utilat locuința. De curând a luat o femeie în spațiu..in urma unui anunț dat de aceasta pe internet ,în mod public. Această persoană îmi foloseste lucrurile ptr.care plătesc si acum. Pe Facebook pune diverse imagini din locuinta, fapt care imi produce un mare discomfort emoțiomal
     Sumt cadru didactic și in comunitste este cunoscută situațis mea

     Ma simt umilită de aceștia
     Ce sa fac!?

   • Buna ziua!Sunt chirias,avem un contract facut online,insa nu e semnat de niciuna dintre parti,si a fost facut la insistența mea..Am platit cand ne am mutat chiria in avans pe 3 luni cu ajutorul fundatiei Sera Romania,insa dupa o perioada au aparut probleme finannciare si am dat platile cu intarziere de max.2 luni.In cepamd din decembrie si pana acum sunt sunata si deranjată oriunde cu mesaje de amenintare ca vor veni si ne vor da afara din casa.am pierdut 3 joburi din cauza stresului si starilor de temere,de a pleca de acasa la asand copilul singur,pt ca inclusiv as stazi sunt stresată in mod continuu de catre proprietara si rudele acesteia dinsa aflundu se in italia de 12 ani dupa cum sustine.Astazi am fost nevoita sa lipsesc de la munca din nou la nici o luna de cand m am angajat in al 4 lea job.Si am o restanță la intretinere de aprox 1400 ,desi proprietarii au si garantia.

    • Buna ziua in luna Martie am stat la soacra mea acasa cu cei 2 copii ,in vacanta .sotul a ramas acasa cu munca in Bucuresti venea doar in weekend sa ne vada , se comporta foarte urat cu mine, dupa o luna de stat acolo am revenit in Bucuresti cu copii iar de atunci ea a inceput sa ma hartuiasca pe retelele de socializare si la telefon cu amenintari jigniri provocand un mare stress mai ales ca eu am 5 luni de cand am nascut…( vrea sa imi ia copii , asta a vrut mereu de cand sunt cu sotul meu 4 ani mereu batea apropouri sa il ia pe baiatul meu care in prezent are 2 ani jumate sa il creasca la ea acasa…mereu am fost jignita si stresata de cand sunt cu sotul meu dar acum a intrecut masura ma ameninta ca se duce la protectia copilului si minte ca imi bat copii ca se duce la politie ca sotul meu este tinut fara voia lui in familia mea si ca este sechestrat , ne a cautat peste tot pana si la el la munca a sunat la nr din magazin unde munceste el si a vb cu managerul lui vrea sa ne distruga viata…eu ma simt foarte stresata din cauza mesajelor si amenintarilor ce pot face va rog vreau sa inceteze sa mai aiba legatura cu noi !

   • Bună dimineata! Mă numesc Pascu Elena și sunt din Brăila, de un an de zile am depus o plângere penală, contextul fiind furt și nici până la ora actuală nu s-a rezolvat nimic. Când am depus plângerea penală nu mi-au luat în considerare tot ce-am vrut să aduc la cunoștință inclusiv despre complici acestuia și sa-u rezumat doar la furtul în sine înfăptuit de dânsul cu complice din condominul
    comun al blocului. De ani de zile sunt hărțuită de-un vecin,pe nume Bâgea Virgil. Am făcut sesizări peste sesizări inclusiv și la comandantul Poliției spunând că am dovezi,martori că nu-s lăsată în pace de acest proprietar și-mi desturbă liniștea de câte ori îi poftește inima și……. nimic. Mă rog la Dumnezeu să-mi păstreze ca și până acum calmul având și speranța că poate își face datoria și poliția. Sunt ființă umană, eu n-am drept la liniște?? Cum s-o recapăt?! Prin legea junglei?!

     • Vecinii de la bloc tot ma hartuiesc ca de la mine curqe apa.Dar nu e adevarat.E din cauza acoperisului.Am adus instalator.Locuiesc de 40 de ani si niciodata nu s-o intimplat.Doar de cind or reparat acoperisul. Am cumparat apt.asa cum este.Nu am teava pluviala.Si de cind cu acoperisul cind ploua curqe apa.Si eu sint inundata.Stau la etaj.1.I-mi trimit vecinii wasap ca eu sint vinovata si ca trebuie sa platesc pe toti vecinii.Am poze cum sint inundata.Am constatari de la instalator autorizat. Nu stiu ce sa mai fac.Cind vad mensaje mesajele de la vecini nu mai suport deja.I-mi creste tensiunea si ajunq la urqenta.Nu stiu ce sa mai fac.O sa inebunesc.Sint doi ani de cind fac asa vecinii ,asociatia.Va roq spuneti-mi ce sa fac.Multumesc.

  • Bună ziua as dori un sfat de la dumneavoastră. Vecinul de la etajul 3(acesta lucrând în jandarmeria romana) tot timpul găsește motive sa urle la familia mea pe casa scării, sa îmi dea ultimaturi de tot genul și cu amenințări cu bătaia la adresa soțului(“lasă că te prind eu și sa vezi ce dau” ). Menționez ca avem 2 fetite de 15 si 7 care tot timpul ne întreba:” mami acum vecinul nu mai urla dacă ne jucam în casa”(joaca fetelor fiind în intervalul orar 16:00 – 20:00 ). Va rog frumos sa mi spuneți cum să procedez deoarece ne este frică. Menționez ca noi locuim la etajul 4 partea stânga iar vecinul la etajul 3 pe partea dreapta. Mulțumesc frumos.

   • Buna,sunt amenințata agresata pe facebook de 6 luni de o persoana din România ,postează poze de ale mele cu diferite comentarii la ele, scrie la rudele mele la cunoscuți in privat diferite aberații despre mine, trăiesc o scenă de groaza.L-am reclamat la politie și nu fac nimic,va rog sa- mi dați un sfat….

    • Buna ziua. Este clar vorba despre o infractiune de hartuire. Probabil va fi necesar sa mergeti mai degraba pe ideea de face adrese pentru stadiu dosar si eventual o contestatie la aspectul referitor la tergiversarea procesului penal. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

     • Buna ziua! De aproape cinci ani trăiesc un coșmar! Am cunoscut un om pe facebok si am vrut sa întemeiem o familie ! Din păcate sa dovedit a fi un escroc care mi-a luat mașina, si in continuare nu ma lasa in pace! Ma amenință , imi spune ca ma distruge ca nu ii este frica de nimeni , nici de cei mai mari procurori! Cum ar fi cel mai bine sa procedez?

     • Buna ziua! De aproape cinci ani trăiesc un coșmar! Am cunoscut un om pe facebok si am vrut sa întemeiem o familie ! Din păcate sa dovedit a fi un escroc care mi-a luat mașina, si in continuare nu ma lasa in pace! Ma amenință , imi spune ca ma distruge ca nu ii este frica de nimeni , nici de cei mai mari procurori! Cum ar fi cel mai bine sa procedez?

    • Buna Amelia,
     Si eu trec prin acelasi lucru ..individul este din craiova .
     Te rog sa mi scri daca ai rezolvat ceva pana acum.

   • Bună seara am un vecin care își lasă calul pe proprietate la mine trimite copii săl ducă la păscut copii fiind copii lasă animalul în voia lui astăzi venind de la cumpărături am găsit animalul în fața porții neputînd intra în curte minute în șir,am vrut săl fugăresc și nu pleca aproape să mă loveasca cu picioarele în timpul ăsta vine băiatul de 17 ani șimi zice săi las animalul în pace adresîndumi înjurii și amenințări.

  • Bun ziua,
   Va rog frumos sa îmi spuneți cum.sa procedez în cazul unei hartuiri pe facebook.
   O persoana care are mai multe conturi a postat despre mine si nu stiu ce masuri sa iau.
   Va mulțumesc anticipat!

    • Bună ziua, domnule avocat, sunt chemat sistematic de politie în urma plângerii unei vecine ca nu ar fi bine împărțit terenul. Terenul e cadastrat, întrat în posesie și măsurat conf.topgrafiei. Întreb ptr aceasta hartuire și chemarea repetitiva la sediul politiei pot face o petiție de hartuire ca aceasta femeie sa nu ne mai cheme ca niște infractori,telefoane de la politie ne dau o temere mai ales ca soțul meu este cardiac Va mulțumesc în ideea de a a-mi da un raspuns

  • Bună seara! Sunt hărțuită verbal de vecina de sub mine și prietenele ei pentru că copilul meu face zgomot în timpul zilei. Apartamentul a fost nelocuit timp de 14 ani, veneam in concediu 2 săptămâni pe an. Prietena vecinei m-a acostat după 2 luni de locuire, că o deranjam pe vecina, am răspuns că este copil. Voia să se certe, mi-a adresat injurii verbale. Vecinii ne-au marginalizat, ignorat și asta a continuat timp de 3 ani și 7 luni. Sănătatea mintală s-a agravat, am atacuri de panica, anxietate și depresie post traumatica. Am apelat la poliție dar au primit avertizări. Am spus poliției că sunt abuzata dar nu fac nimic. Administratoarea este prietena cu bătrână de sub mînie și prietena cu comisarul de poliție. Ea le caută apartamente de închiriat cu chirie avantajoasa polițiștilor repartizați în oraș. Am nevoie de sfaturi. Aștept răspunsul dvd.

  • Bună seara.
   Aș vrea și eu câteva explicații referitoare la o investiție făcută de un an de zile și nu reușesc să fac retragere, mi se tot cere bani să depun în continuare. De ce????

 2. Sunt angajat la o Companie multinationala deschisa de partea germana a acestei companii. La inceput multe promisiuni si multa, foarte multa munca(ore suplimentare fara a fi platite sau compensate datorita faptului ca sunt singurul pe un post cu o activitate foarte complexa si de foarte mare raspundere si nu pot lipsi de la acest job). Ulterior a inceput adevarata fata a acestei companii. Aroganta, minciuna si ticalosia germana care au impresia ca daca vin in Romania ofera margele (salarii foarte mici) in schimul muncii prestate de angajati. Conditiile de munca sunt excelente pentru partea germana dar infecte pentru angajatii romani. De asemenea este un fel de grup creat de sasi+germani care dicteaza in cadrul companiei. Din acest grup romanii sunt exclusi. Pot detalia foarte mult dar cred ca aceste detalii le pot prezenta unui avocat competent specializat pe parte penala(deoarece anumite aspecte au si caracter penal). Toate aceste lucruri se intampla in Sibiu(fosta capitala a culturii…) unde partea germana face ce vrea in Romaniaiar ITM-ul se face ca nu vede.

   • Buna ziua,este vorba despre prietena mea,este hartuita de concubinul ei ,ea la parasit trei luni de zile si sa antors anapoi ,sa folosit de fetita lor casa se antoarca anapoi ,prietena mea ma suna pe ascuns si ami plange ca nu poate scapa de el ,antruna o controleaza pe fbc o cauta prin tel ,sms,la servici sa o vada pe msenger ,cand ea este libera sa stea cu el la servici ,ai controleaza cardul ai ia bani ,se anbraca cu ce spune iel ,seara nu mai are placerea de a se culca langa concubin pentru ai face poftele murdare este desgustator ,va rog sa ma ajutati sa o scap de acest salbatic ,unde trebuie sa apelez si la cine ,ca politia ridica din umeri ,va rog frumos ki

  • Buna ziua.Vecinul de dedesubt se ia de mine si membrii familiei ori de câte ori ne întâlnim ( afara, pe casa scarii) si ne reproșează in mod injurios ca facem galagie. Mentionez ca nu dam muzica tare( nici nu ascultăm muzica in casa), nu facem decât să locuim in ap, sa ne comportăm normal . Si ceilalti vecini se plâng de el pentru ca el se ia de toata lumea din diverse motive. Va rog sa imi spuneti ce as putea sa fac, deoarece am un copil de 3 luni si mi-e teama ori de câte ori ies din casă sa nu ma întâlnesc cu el. Multumesc

  • Bună ziua! Nu știu dacă voi reuși sa rezolv ceva dar singura soluție este sa încerc, poate îmi dați d-voastră un sfat ce ar trebui sa fac.
   Fratele meu a avut o relație de concubinaj de 8 ani cu o femeie mai mare ca vârsta decât el. Anul trecut înainte de sărbători s-au certat foarte rău iar ea și-a strâns de prin casa ce a crezut ca este al ei și a plecat. După sărbători mai exact în luna Ianuarie a venit nervoasă acasă și a făcut scandal mare pe strada, a venit cu un topor/ciocan și a spart geamurile la o mașină de a lui fratele meu, a intrat la mine în curte eu ne fiind acasă,, practic a intrat prin violare de domiciliu. Casa unde stam(eu și fratele) este împărțită în 3 și curtea la fel, fiecare avem acte de proprietate pe imobil..
   De când a fost scandalul cu spartul geamurilor la mașină tot amenință în continuare ca va intra în curte și ne va sparge tot, geamuri, uși etc etc.. Acum 3 zile m-a sunat ca vine acasă la noi și face scandal cu fratele meu, i-am spus ca pe mine nu ma interesează certurile lor și viata lor, pe mine ma interesează sa nu îmi intre iar în curte pe proprietatea mea și sa îmi mai sperie copiii. Nu are ce cauta în curte mai ales când nu sunt acasă și fără permisiunea mea. Ea tot amenință că face ca drege, ma suna nopțile în continuu, i-am blocat nr de telefon dar ma suna cu nr necunoscute, ma suna și la 3/4 dimineața din ora în ora, din cauza asta trebuie sa stau cu telefonul mobil pe silențios, dacă doamne ferește se întâmplă ceva cu părinții mei și au nevoie sa ma sune, eu nu am cum sa răspund din cauza femeii ăsteia.
   A fost cu ciocanul și la părinții mei acasă și i-au amenințat.
   Ce trebuie sa fac? Ce ma sfătuiți?
   Când eu plec la muncă și copiii vin de la școală se închid în casa ca le este frica sa iasă afara din cauza ei, nici la magazin nu se mai duc ca le este frica.
   Am vb cu ea ca sa nu ma mai deranjeze pe mine, dacă are de rezolvat probleme sa vorbească cu fratele meu nu cu mine dar nu înțelege.
   Din cauza ca ei doi au de împărțit lucruri materiale și personale ma hatuieste pe mine cu fel și fel de telefoane și amenințări.
   Va rog frumos sa îmi spuneți ce trebuie sa fac.
   Mulțumesc!

 3. Buna ziua.
  Am o situatie mai neplacuta careia nu ii mai gasesc rezolvare.
  Am construit o casa pe numele actualei sotii si ne-am casatorit ulterior.
  Toate actele sunt pe numele ei.
  De doi ani de zile ma simt santajat si hartuit de ea cu diverse sume de bani care tot cresc sau cu faptul ca imi face evacuarea.
  De 5 luni de zile este intr-o alta relatie afisand asta cu nonsalanta chiar si pe o retea de socializare.
  De curand mi-a facut ordin de protectie dorind mai mult evacuarea mea din casa prin cea mai rapida solutie si cu costuri financiare reduse.
  In instanta a depus marturie mincinoasa si ea si o martora din partea ei cum ca as fi abuzato psihic si aducand acte de violenta asupra ei,eu fiind la 2000 km distanta dar ea nestiind asta.
  S-a judecat totul rapid eu fiind anuntat la ora 11 sa ma prezint la tribunal in camera de consiliu la ora 15 fiindu-mi imposibil fizic.
  Am facut apel care a fost respins datorita faptului ca trebuia sa depun probele si ce mai am l instanta de fond.
  Am depus planse fotografice cu sotia si concubinul ei,mesaje de jignire si amenintare cu diferite sume crescand de un an de zile in mod constant.
  I s-a respins evacuarea si ordin de protectie pe 6 luni si 500 m fata de ea si i s-a aprobat pe 2 luni 100m si interzicerea oricui contact de orice fel pana acest ordin expira.
  Instanta a facut adresa la ipj de unde rezulta ca nu am nici macar un dosar penal sau o amenda contraventionala,la politia de unde locuiesc la frl nu a fost facuta nici o sesizare la aceasta adresa,nici un certificat medico-legal sa ateste violenta,in schimb a avut un mesaj in urma conversatii cu mama ei si eu cedand nervos am scos ce astepta din gura,ru nestiind ca este o “regie”.
  De cateva luni i-am blocat pr toti pe telefon inclusiv familia ei in fata careia nu am gasit nici un fel de intelegere.
  Momentan suntem casatoriti in acte deoarece nici unul nu a depus divortul.
  Am tot incercat diferite cai de rezolvare amiabila sa ii dau diverse sume de bani si am depus de doua ori actele la notar si s-a razgandit.
  Singurul lucru pe care l-am facut la indrumarea unui specialist a fost sa intabulez casa ca locuinta de familie,spunandu-mi ca ma ajuta dar nu stiu pana cand si in ce context se poate anula.
  Ma simt santajat si terorizat psihic de un an si ceva,ea amintindu-mi de fiecare data ca legal casa este a ei dobandita dinaintea casatoriei si eu nu am nici un castig in instanta.
  Chiar nu mai stiu ce sa fac,m-a epuizat fizic,psihic si financiar,nu mai gasesc o cale de rezolvare sa scap din acest cosmar diabolic.
  Daca ma poate ajuta cineva cu orice real astept un raspuns.
  Multumesc

  • Buna ziua, se poate face partaj cu privire la acele bunuri si chiar daca este construita pe numele ei sa stiti ca se poate obtine o justa despagubire. Esential este sa o chemati in judecata. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

   • Buna ziua, am avut o relatie, incheiata in urma cu ceva luni, insa respectivul om refuza sa accepte incheierea acestei relatii si ma ameninta cu publicarea unor fotografii compromitatoare, cu plangere la protectia copilului contra mamei mele,pe care o considera vinovata de decizia mea de incheiere a relatiei, sustinand ca imi traumatizeaza copii. Mentionez ca mama mea are grija de copii cat sunt la serviciu, acestia avand domiciliul stabilit cu mine in urma divortului. Ce pot face in acest caz pentru a scapa de aceasta persoana?

 4. Buna seara !Am o situatie mai specială ,in care sunt bombardata de mesaje pe telefon de iubita fiului ,cind nu merge ceva bine intre ei ,ma dispera cu mesajele.Ce pot face in acest sens?

 5. Buna ziua,

  Unde pot depune plangerea cu privire la hartuire in format electronic? Locuiesc in Ploiesti, PH.

  Multumesc

   • Bună ziua, mama mea are niște vecini , unii dintre ei au antecedente penale, de câteva zile au început sa o provoace , sa vorbească în asa asa fel încât sa reacționeze si sa răspundă la scandal cu scanda, eu am sfătuit o sa nu zică nimic , de fiecare data cand iese în curte sau în gradina încep sa comenteze ceva despre ea, folosesc intimidarea, ea fiind singura , la o vârstă inaintata, ei fiind mulți și . Menționez că noi am mai avut probleme cu ei, iarna trecuta au întrat pe proprietatea noastră pentru a fura lemne, mama a vazit, dar de frica nici nu a ieșit afara și nici nu a reacționat în vreun fel . Ma puteți sfătui ce pot face în momentul de fata? Se încadrează la hartuire aceste Comentarii zilnice ?

 6. Ce daune pot cere in cazul hartuirii? Ma afecteaza psihic, am stari de temere si vise de groaza. Dar ce suma cer pt. asta? Trebuie cumva sa-mi formulez prententia, daca doresc sa ma constitui parte civila, nu?

  Trebuie sa depun cererea penala, dar voi mentiona ca ma constitui si parte civila.

  Termenul de depunere este 90 sau 60 de zile? (Pe net am gasit ambele.)

  • Buna ziua, am nevoie sa ne comunicati la ce tip de hartuire va referiti? Intra in zona penala? In zona civila? Termenul de 3 luni este cel corect in zona penala si curge si apoi se intrerupe la fiecare act de hartuire. Cu stima,a v. drd. Cuculis 0722298011

 7. Buna ziua,

  Am si eu o speta si as dorii sa ma ajutati cu un sfat . Locuiesc impreuna cu iubita mea si catelul intr-un bloc la etajul 3 . Stam in chirie si de cand ne-am mutat avem o vecina sub noi care constant vine la usa si tipa ca facem galagie . Ne urmareste cand venim cand plecam. Ne-a facut scandal ca am venit din club la ora 3 dimineata si s-au auzit tocuri in casa, de ce folosesc toaleta la 3 dimineata si multe altfel de cazuri.. Intervalele in care vine la usa si tipa efectiv cate 10-15 minute in fata usii sunt in intervalele care nu sunt de liniste publica . Ce ma sfatuiti sa fac?

  Multumesc anticipat
  R.B

 8. Buna ziua, eu am probleme cu un fost iubit, de care m-am despartit. Am incercat de mai multe ori sa pun capat relatiei, dar de fiecare data am primit mesaje si apeluri, chiar si dupa mai multe telefoane, ba cu jigniri ba cu linguseli. Interactiunea noastra a durat un an jumate din care doar jumatate din timp am format un cuplu printre despartiri. Din iunie 2019 dupa reprosuri ca sunt egoista ca nu vreau sa pastram prietenia, desi incepusem sa vorbesc cu altcineva de cateva luni am incetat sa mai raspund la mesaje ori apeluri, blocandu-i toate numerele si conturile de pe socialmedia. Chiar si acum daca sunt sunata cu numar necunoscut ori privat nu scot niciun cuvant pana nu aud vocea celui care a sunat ca sa stiu daca e el sa inchid direct. Dupa 4 luni lipsite de vreun dialog mi-a speriat colegele de camera batand la usa si intreband de mine pe un ton agresiv. Am vrut atunci sa fac plangere la politie, aveam si martori si dovezile din telefon, insa necunoscand legea si temandu-ma si de familia lui, am rugat telefonic un prieten de-al lui sa-i comunice ca daca nu se opreste voi merge la politie. Acesta mi-a multumit ca i-am dat sansa unui avertisment, specificand ca desi ii este prieten, daca nu inceteaza sa merg la politie deoarece doar asa a scapat si o alta fosta prietena de a lui, deorece si pe aceasta o hartuia telefonic, fiindu- i pandita si locuinta. Nu s-a mai intamplat nimic vreun an dupa acel episod. Zilele trecute m-a sunat sa ma intrebe ce parere am “despre oamenii taiati in y”. Mi-am schimbat telefonul, nu i mai aveam numarul si nici in lista neagra nu mai era, am zis doar alo si cand i am recunoscut vocea am inchis. Mi-a mai dat un mesaj. Dupa cateva zile contul meu de gmail a fost spart, si clar nu e mana unu hacker pentru ca s-a si logat pe un telefon. Astazi am primit mail de la el ca dorea sa acceseze un fisier pe care i l-am trimis pe drive acum doi ani. Coincidenta cu contul e cam mare… Ce pot sa fac? Am destule dovezi pt a face o plangere? Nu mai am vechile apeluri si mesaje.

  • Buna ziua, in mod evident discutam despre o infractiune de hartuire. Astfel: (2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, care, prin frecvență sau conținut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă.
   Puteti depune o sesizare prin avocat de preferat insa nu obligatoriu si in care sa includeti si posibile acte de amenintare cu moartea in acest caz.
   Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 9. Buna ziua, locuiesc intr-un bloc la etajul superior unde nu mai ajunge caldura din cauza instalatiilor comune, eu avand cereri de reparare la asociatie inca din anul 2013. In anul 2017 s-a facut o adunare generala in care s-a hotarat schimbarea tevilor comune in tot blocul si s-a incheiat un contract. Problema este ca in bloc locuieste o persoana care nu doreste sa fie facute aceste lucrari si a adunat la cateva luni in anul 2017cativa proprietari (aceeasi pe care ii manipuleaza intotdeauna) si in adunarea generala urmatoare au anulat decizia anterioara de efectuare a reparatiilor. M-am judecat cu asociatia dar am pierdut pe lipsa de interes, probabil nu am avut cea mai buna reprezentare. In anul 2019 s-a hotarat din nou inlocuirea tevilor doar pe coloana mea (dna nu a fost la sedinta). A refuzat bineinteles sa permita accesul insa s-a decis de catre conducerea asociatiei schimbarea tevilor la etajele 6,7,8 in prima etapaunde s-a permis accesul sperand ca se va rezolva ceva. In ziua lucrarii m-am trezit cu politia la usa, doamna sunand la 112 si spunand ca lucrarile sunt ilegale si ca imi face plangere penala. Mentionez ca dintotdeauna a fost un proprietar problema, acum merge la usile proprietarilor si incearca sa le inoculeze ideea de a nu fi de acord cu hotararile adunarii generale si spunandu-le ca fac ilegalitati (sunt si cenzor de cateva luni). Ma simt lezata in dreptul meu de proprietara ca impiedica sa fie facute reparatiile de la subsol si pana la etajul 5 pentru ca lucrarea sa aiba eficienta scontata, de asemenea ma deranjeaza prin faptul ca imi lezeaza imaginea si nu in ultimul rand imi afecteaza sanatatea creandu-mi acest stres (am tensiune, diabet), ma simt presata si imi este frica pentru acea plangere penala. Cum as putea proceda va rog daca puteti sa imi spuneti. Multumesc!

 10. Buna ziua,am o vecina care locuieste deasupra mea si imi hartuieste chiriasi de un an de zile(si toti chiriasi pleaca din cauza ei ),zice ca vorbesc si o deranjeaza daca ies pe balcon o deranjeaza,nici un vecin nu se plinge numai ea,face plingeri la politie ,dar nu cheama politia probabil i frica ca o sa fie sanctionata).I sa trimis o notificare dar nu sa linistit.
  Ma pregatesc sa inaintam proces ,in acest caz de ce as avea nevoie ?La ce piedici trebuie sa ma astept pe parcursul procesului ? As avea nevoie si de martori ?Chiriasi care au fost hartuiti ,cred ?As avea nevoie si de vecini ca martori ?

 11. Bună seara!Lucrez in invatamant și venită prin transfer titulatură la scoala actuală. De când functionez la locul actual de muncă de 6 ani am fost mai mereu hărțuită psihic de directorul instituției respective,fiind in general o persoană căreia îi place să îi domine în general pe toți angajații. Mi-am făcut și îmi fac în continuare meseria așa cum trebuie,ba chiar și ore suplimentare cât și orele altor colegi.In ultimul timp m-a agresat psihic prin ani trimite mesaje în care mă denigrează ca și cum eu am jignit copiii ,ne având nici un fel de probe împotriva mea .Ba chiar eu i-am spus că de când sunt in invatamant nu am jignit și nu am bătut niciun copil,așa ceva se poate verifica chiar și la detectorul de minciuni. Ba de multe ori mi-a făcut și avansuri pe care eu nu le-am acceptat,spunând acest lucru și soțului ce comportament și abuzuri mi s-au făcut de multe ori. Am ajuns chiar și la cardiologie deoarece din cauza presiunii asupra mea am fost depistată cu HTA am acte doveditoare medicale. Vă rog frumos să mă îndrumați ce pot face,nu mai suport la toate presiunile asupra mea din partea domnului respectiv având 2 copii minori de crescut pe care îi văd că sunt și ei afectați atunci când mă văd că plâng atunci când primesc mesaje din partea respectivului.

 12. Buna ziua.
  Am si eu o problema cu un vecin. Ieri noapte la ora 24:10 m-am trezit cu politia la usa, reclamatie pt deranjarea oridinii publice. Eu si sotia dormeam de vreo 20 min, copilul de la ora 22.
  Astazi la ora 23 m-am trezit iar cu politia la usa, sesizare pentru deranjarea linistii publice. Eu mancam, sotia curata peste, copilul in pat.
  Acum vreo saptamana-doua, m-a anuntat o vecina ca cel de sub mine vrea sa cheme politia pt ca e galagie la noi. Eu, sotia in bucatarie, beam o cafea si discutam, copilul in sufragerie se juca pe x-box (eu unul nu l-am auzit facand galagie, dar ma rog cum nu dormea, avand in vedere ca era in jurul orei 15…16, si nu eram chiar langa el …).
  De la ora 23 sotia plange intruna si se tot uita pe vizor si pe geam sa vada daca nu vine iar politia.
  Puteti sa ma ajutati cu un sfat?
  Multumesc.
  Paul

 13. Bună seara!
  Am o situație neplăcută și nu știu cum sa procedez.
  Este vorba despre proprietatea părinților mei, o casa la curte, cu o ieșire la un bulevard și o ieșire într-o strada mai mică(alee) se învecina spre vest cu alte doua proprietăți. Prin anul 2010 una dintre proprietăți cu care se învecina și care avea ieșire în aleea din spate, a fost cumpărată de unul din fii doamnei care deținea cealaltă proprietate cu care se învecinau părinții mei.
  Gardul care îi despărțea de această proprietate a fost ridicat de părintii mei.
  După ce a construit o casa pe terenul cumpărat , mama lui i-a cedat o bucata de teren pe lângă proprietatea părinților mei spre a-i facilita ieșire la bulevard.
  Gardul care despărțea proprietățile a fost ridicat de părinții noului vecin.
  Astfel au ajuns sa se învecineze cu un singur om dar gardurile aparțin unul alor mei, unul aparține lui.
  De aici începe calvarul.
  Timp de doi ani, 2012-2014 părinții au fost reclamați de nenumărate ori la politie și primărie ca nu-i permit să-și construiască un gard despărțitor.
  În anul 2015 pe motiv că, gardul care aparținuse mamei lui, nu este amplasat corect a dat părinții mei în judecata, a cerut mutarea gardului despărțitor cu 3 m în interiorul curții părinților mei și permisiunea de a construi singur un gard de beton pe toată lungimea hotarului.
  În 2017 după un proces lung și obositor cu expertize, martori mincinoși, experți care măsoară ceva pe teren și scriu altceva în rapoartele de expertiză, vecinul pierde procesul, nu primește nimic.
  În 2018 pe motiv ca părinții mei dețin un WC, care este situat pe linia de hotar deși nu s-a constatat asa ceva la vreuna din expertizele efectuate anterior, dă iarăși în judecata pe părinții mei. deși am cerut tribunalului respingerea acțiunii, aceasta a fost admisă, a urmat un alt proces cu alta expertiza, în care a cerut strămutarea WC-ului și acordarea dreptului de a construi gardul pe toată lungimea hotarului. Prima instanță i-a dat dreptul sa construiască gardul, și a obligat pe părinții mei sa strămute WC-ul care nu se afla pe hotar ci foarte aproape(20 cm).
  Părinții au făcut apel la instanta superioară, care a schimbat decizia primei instante doar pe jumătate, părinții au fost obligați sa mute WC, dar să-și păstreze gardul lor iar vecinului ia fost dat dreptul de as-și ridica un gard de beton doar pe lungimea care aparținuse înainte mamei lui. Procesul se termină în anul 2019.
  În anul 2020 vecinul își ridica gardul de beton, și amenință pe părinții mei că-i așteaptă un nou proces pentru a-și recupera jumătate din cheltuielile pentru ridicarea gardului. În continuarea gardului său, părinții mei au ridicat tot un gard de beton și astfel acum proprietățile sunt despărțite pe toată lungimea de gard din beton. Doar ca părintii mei au ridicat gardul fără o autorizație de construcție.
  În decembrie 2020, pentru că mi-am ajutat părinții să ridice gardul de beton, mi-a făcut reclamație (deși nu sunt proprietarul imobilului în care domiciliază părinții) la primărie, probabil că am construit fără autorizație(urmează să aflu motivul abia săptămâna viitoare când trebuie să merg la biroul de disciplină în costrucții).
  Vreau să știu dacă se poate să-l acuz de hărțuire, de aproape 10 ani acest om îmi hărțuiește părinții bătrâni și bolnavi prin intermediul instanțelor de judecată, reclamațiilor repetate la primărie și poliție iar acum a început să procedeze la fel și cu mine.

 14. Bună ziua am și eu o întrebare viitorul meu soț a divorțat de 4 ani iar fosta are o mulțime de conturi de fb cu diverse nume dar din mesagele ce ma zicneste îmi dau seama ca e ea. Am fost și la politie am lăsat diverse conversați la adresa mea ca dovezi și nici nu ma baga în seama. Ce pot face?

 15. Bună seara! Am dori să ne ajutați să formulam o plângere împotriva vecinilor noștri de la țară. De ceva vreme suntem filmați cu mai multe camere video care sunt intreptate spre casa noastră. Când ne deplasam prin curte mai suna și o alarmă. Ne violează intimitatea. Mulțumesc!!

 16. Buna ziua. Am o problema cu vecinii se jos. Mereu cand se intampla un incident dau vina pe mine. Chiar daca este cauzat de ei. Orice se intampla “sunt aia de la mansarda” . Este imposibil de ajuns la un comun acord cu acestia. Multe dintre acuzatiile si afirmatiile dumnealor sunt nefondate si aparent au ceva personal cu faptul ca fac parte “din aia de la mansarda”. Pun foarte multe acuzatii si frustrari pe mine. La un moment dat au afirmat ca regreta ca au semnat foaia pentru acordul de a se crea ceva la mansarda. Din cauza comportamentului dumnealor am ajuns sa apelez la psiholog fiindca sunt mereu in constant stres cu orice actiune fac in apartement. Intrebarea mea este. Se poate depune declaratie de hartuire psihologica sau ceva asemanator sau cazul cu care ma confrunt este unul minor si pot doar sa il ignor?

 17. Buna ziua,
  Locuiesc la etajul 9,intr-un bloc cu 10 etaje, la etajul 10 fiind numai o garsoniera ( practic gardoniera se afla pe tarasa blocului). Garsoniera respectiva are ferestrele pe tarasa blocului.
  Locatarii gasonierei au spart peretele si au transformat fereastra in usa de acces spre terasa blocului. In acest mod si-au construit un acces foarte usor spre terasa blocului si practic si-au extins spatiul de locuit pe tarasa, desfasurand aici activitati zilnice (mai ales in perioada verii).
  Apartamentul meu fiind situat exact sub zona unde ei stau pe tarasa, am sesizat de nenumarate ori Administratia blocului pentru a le interzice accesul pe tarasa, D-na Presedinta de Asociatie considera normal ca locatarii garsonierei sa foloseasca terasa in interes personal si ma acuza pe mine ca sunt prea insistenta cu sesizarile nenumarate trimise catre Asociatia de proprietari.
  Eu nu pot ramane indiferenta la tot ce se intampla pe tarasa de deasupra apartamentului meu, avand in vedere ca am avut deja doua avarii in apartamentul meu de la utilizarea necorespunzatoare a terasei:
  locatarii garsonierei si-au amenajat un strat de pamant si nisip, in care cultivau flori si au extins si coloana de apa in exterior si au montat o instalatie pt irigat. Pe timpul iernii, teava din exterior s-a spart si mi-a fost inundat apartamentul.
  Dupa acest incident au debarasat stratul de pamant si nisip, dar mare parte din aceste materiale s-au dus in scurgerea de apa pluviala. Anul urmator s-a infundat si aceasta scurgere si iarasi am avut o inundatie.
  Acestea sunt motivele pt care tot insist sa nu mai fie lasati sa utilizeze tarasa blocului. Dar nu gasesc intelegere la Asociatia de proprietari. Am facut reclamatie si la politie. Cand vin reprezentantii politiei, debaraseaza tarasa, dar ulterior isi scot iarasi lucruri.
  Va rog, daca ma puteti ajuta cu un sfat pentru a le bloca accesul pe tarasa

  Va multumesc,

  Daniela

 18. Am o colega de serviciu care ma jigneste in fiecare zi. Nu mai pot sa suport. Am inregistrari nenumarate. Vine in biroul meu si are o tactică sa ma enerveze si apoi rade. Este foarte agresivă in exprimare. Ce pot face? Se poate considera hartuire psihologica?

 19. Bună ziua! Doresc sa ma ajutați cu niște răspunsuri, va rog.
  Am terminat divortul,partajul nu era în planurile mele,dar datorita faptului ca fosta soacră, în continuare ma deranjează, vine acasă,ma jignește tipa,ma amenință, cu siguranță îl voi finaliza. Casa este pe numele meu și al fostului, dobândită din partea unui vecin sub forma de contract de întreținere, el fiind decedat.
  Cum fac sa o restrictionez pe fosta soacră sa mai intre/vina în casa,peste strada,noi locuind încă împreună ( eu,fostul și baietelul)?

  Multumesc!

 20. Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea problema:
  -in urma cu 2 ani am achiziționat un apartament la demisol.Inca din prima zi cand am intrat in scara,se simtea un miros inchis,dar nu am dat importanta pentru ca interiorul apartamentului nu avea aceeasi problema.Dupa ce ne-am mutat,eu si sotul meu,am inceput sa lasam usa deschisa la intrare pe perioada zilei.Atunci nu era o mare problema cu seful de scara.Intre timp,a decedat presedinta asociatiei iar el s-a oferit imediat sa ii ia locul.Motivul,locuiește la etajul 4 si vrea sa schimbe acoperisul.Daca in timpul vechii conduceri, suma de plata era 1000 de lei,cand s-a schimbat conducerea ,a devenit3300(cota divizata/apartament).Nimeni nu a fost de acord cu suma asta si s -a gandit sa esaloneze suma in rate,mie revenindu-mi suma de 250 de lei lunar(plus costuri de intretinere).Cand s-a depasit suma de 1000 de lei la întreținere, a inceput sa trimita in posta amenintari cu judecata si sechestru pe bunuri.Noi,la demisol,fiind mai vocali,am intrat in vizor cu ,,Sfanta Usa”,pe care o lasam deschisa.In parcare sunt pisici si mai intra din cand in cand in scara,iar eu,neavand o problemă cu asta,a dedus ca eu cresc pisici (a tipat in gura nare).Cand i-am spus ca trebuie lasata totusi usa deschisa ziua,cand e cald,aer curat,ne-a trimis la control pe mine si pe sotul meu.Deja vecinii sunt intimidati de el,nu zice nimeni absolut nimic.Intrebarea mea este urmatoarea:
  -Legal, ce trebuie sa fac ca sa pot lăsa usa deschisa si cum demonstrez ca eu nu am fost informata ca voi avea rata de 250 de lei?
  Scuzati povestea cam lunga.

 21. Bună, ma aflu într-o situație foarte delicata.. Am fost împreună cu o persoana trei luni.. Doua am vorbit și una am fost faptic împreună… Au fost implicate și familiile noastre.. Am fost împreună o luna plecați în Germania și când ne-am întors am început sa fiu amenințată de el, într-o zi era sub influenta băuturilor alcoolice și a luat cuțitul sa ma omoare.. Mama lui a fost martor.. El fiind mai sărac i-am făcut mutație și un nou act de identitate la adresa mea.. Am rupt relația și el am spus ca nu mai vreau sa fim împreună.. El plecând în Germania la munca.. După două săptămâni a venit înapoi… M-a amenințat cu moartea pe mine și ficele mele.. Am plecat din casa mea la mama.. Mi-a spart casa, geamurile.. Nu am putut merge acasă de frica.. A spus la tota lumea ca a venit sa ma omoare.. Am mers la politie dar nu au făcut mare lucru deoarece i-am făcut domiciliul la mine.. Asa ca a trebuit sa stau departe de casa mea.. Împreună cu fetele mele de 6 și 16 ani.. Am plecat în Germania la munca și am lăsat fetele în grija mamei mele.. El a mers acasă la el și ma tot amenință că merge și face rău fetelor mele și mamei, ma defaimeaza pe rețelele de socializare. A aflat unde sunt și ma amenință că vine sa ma ucidă.. Va rog din suflet.. Dați-mi un sfat.. Ce pot face? Sunt hartuita, fetele mele primesc telefoane de amenințare, și nimeni nu poate face nimic!

  • Avand acesta relatie de familie puteti depunde oricand o cerere pentru ordin de protectie si sa-l evacuati din casa si sa nu ii permiteti apropierea de casa dvs. si de asemenea si plangere penala pentru amenintare si distrugere. Cu bine, av. drd. CUCULIS 0722298011

  • .Buna ziua,Am fost jignita,amenintata l,santajata luni in sir de iubitul ficei mele,el avand varst a de 21 de ani. Ce pot face? Am tacut datorita ficei mele ,dar nu mai pot.

 22. O persoana suna în mod repetat la politia locală, invocând faptul că mașina mea este parcată pe trotuar și împiedică circulația pietonilor. În fapt, pe lângă mașină au loc lejer să circule două sau chiar trei persoane. Mai mult, cu 10 m în spate pe același trotuar este marcata o “parcare amenajată” adică sunt trase câteva dungi pe asfalt, care lasă pentru pietoni loc mai puțin decât cel lăsat de mașina mea.
  Recent am primit de la politia locală 3 amenzi de parcare ilegala, depuse la poștă în aceeași zi deci este vorba despre o acțiune concertata.
  Am motive să cred că “anonimul” care sună frecvent la politia locală este o persoană cu influență în primărie.
  Credeți că pot depune plângere penală pentru hărțuire și cere prin instanță politiei locale să indice autorul?
  Vă mulțumesc!

 23. Sunt hartuita de Stefan Alexandru, Roxana Banceu, Cosoianu Veronica Elena, Tudor Nicolae Anghel, Paula Bratu Biro, Ana Paula Dranciuc ,Elena Oana Mogos. Oamenii acestia ma injura zilnic, se tin dupa mine zilnic, ma ameninta pe mine si pe familia mea. Ne denigreaza identitatea si se ocupa de proxenetism! Ma blameaza pt probleme pe care le au si ma amenimta ca daca nu le rezolv problemele pun oameni sa ma bata pe mine si pe copilul meu. Stau si ne pandesc , nu stiu cum afla, cand iesim din casa trec prin fata mea cu masina. Ne cer bani chiar daca nu folosim nici un serviciu oferit de ei ci ba din contra le refuzam serviciile cu vehementa. Cand mergem la cumparaturi se tin dupa noi si ne defaimeaza daca nu lasam mancare pt ei prin mall sau supermarket. Tin sa mentionez ca mai mult ca sigur nici unul dintre acestia nu detine carnet de conducere, cu toate acestea ei schimba mereu masini si trec prin fata noastra chiar daca plec prin oras sau chiar din oras. Politia nu ii opreste nici daca trec pe rosu. Eu refuz sa ma intalnesc cu acesti oameni, sa ii aud pe acestia oameni, sa ii vad in fata mea niciodata in viata mea cu atat mai mult zilnic, sa primesc sfaturi de supravietuire de la acesti oameni, mai exact refuz pentru mine si copilul meu orice contact cu acesti oameni!

 24. Buna seara. Sint cetatean roman, locuiesc si lucrez. In Romania. Sunt casatorita cu un cetatean grec, casatoria a avut loc in Grecia. Sotul e propietar al unui nivel dintr o casa, celalat nivel fiind detinut de al cetatean grec. Sunt hartuita si amenintata, cel mai mult via e mail, de catre fiul acestor proprietari. Ma pot adresa autorittatilor din aceasta tara? E de competenta lor? Politie sau public presecutor? Multumesc.

 25. Bună seara.as dori sa știu ce trebuie sa fac dacă cineva vrea sa ma oblige sa semnez acte de care eu nu am cunostiinta

 26. Buna ziua, numele meu este Adriana Stefan, si o asa zisa iubita a prietenului meu si a creeat un cont de faccebook fals unde a pus fotografii cu mune la profil, ma puteti ajuta cu un sfat? ce pot sa fac si unde sa ma adresez?
  multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra

 27. Salut o întrebare am ceva plobleme de ceva timp la locu de munca pentru ca am îndrăznit sa chem medicu de garda și a fost pus fiola 0,33 alcool aer. Conducere știe k de ani de zile vine asa și am fost și la meneger cu o plingere și răspuns a fost k sa luat masuri dar nus obligați sa îmi spună ce masuri sa luat. Iar acel coleg ma urmărește ma hartuieste amenita, ma suna trimite mesaje amenințări și intimidari. Și nimeni nu face nimic ce pot face. Am cerut sa nu mai lucrez în tura cu el și din contra lucru mai mult

  • Buna ziua vreau sa relatez un situație nu stiu ce as putea sa fac sa găsesc o rezolvare.la locul de munca unde fratele meu muncește a fost supus la hartuire morala și psihologica bullying din cauza unei probleme de sănătate care a căpătat -o tot in acel loc.acum fratele meu din cauza acestei situații a facut o depresie severa pe baza acuzațiilor nefondate aduse de colegii lui cum ca boala care I a fost diagnosticata este falsa și toate investigațiile făcute nu sunt adevărate. El in momentul de fata are frica sa se intoarca la locul de munca din cauza colegilor si totodata de cine e mai sus in conducere .Cum il pot ajuta pentru ca el refuza un ajutor psihologic care poate demonstra depresia instalata din cauza situatiei și apoi din punct de vedere legal .

 28. Buna ziua! Va rog sa ma indrumati cu un sfat legat de urmatoarea speta:
  Sunt divortata si am un copil de 4 ani. Impart custodia comuna cu tatal copilului. Comportamentul fostului sot este foarte agresiv, schimbator si presupun ca exista ceva probleme psihice(deviatii de comportament)
  Ma ameninta frecvent ca daca nu fac ce imi spune nu mai am parte de ajutorul lui, nu mai achita pensia alimentara.
  Daca il ia pe copil la el, ma suna seara tarziu de multe ori, imi trimite zeci de mesaje de amenintare, injurii, ultimatumuri, ma ameninta ca daca nu ii trimit poze cu mine dezbracata nu imi spune ce face copilul etc
  Ce pot face in aceasta situatie? Ii pot face o plangere penala avand ca dovezi mesajele si apelurile din telefon? Pot face aceasta plangere singura sau am nevoie de un avocat?
  Multumesc,

 29. Buna seara..am o situatie poate de ras sau nu chiar. Am ajuns sa ma despart nevinovat fiind acuzat ca am intretinut relatii sexuale cu o minora .sunt dispus sa fac testul poligraf ptr am’i arata nevinovatia.dar intrebarea mea este: o pot da in judecata ptr daune morale ..ori pe parintii ei si cat mar costa sa inaintez cu d’stra acest dosar…multumesc

 30. Buna ziua. Daca la aproape 2 ani dupa divort, fostul sot s-a mutat in apartamentul de sub cel proprietatea mea , astfel incat sa ne intalnim foarte des si sa asculte ceea ce se vorbeste/intampla in casa mea, se poate considera hartuire? Mentionez ca apartamentul fostului sot este situat la et 1 chiar deasupra intrarii in bloc. Multumesc anticipat pentru raspunsul dv.

 31. Buna seara. acum 3 ani ne-am mutat intr-un mic orasel de langa Sibiu. Din ziua mutarii am fost luati in vizor. De pe banca din fata casei lor vecinii, 3 generatii (7 insi intr-o casa) ne-au luat la studiat. S-au urcat pe gard, pe deal cu binoclul, noaptea cu lanternele si in fiecare zi din cele 365 pe banca, in schimburi pana la 11 noaptea. Ne studiaza si virtual prin cele 3 camere puse pe spatiul public
  Ei ocupa strada cu tot felul de distractii si apucaturi infantile; bat mingea…si daca se poate in poarta noastra e si mai bine pentru ei, pe trotuar si strada isi primesc prietenii, spala covoare, curata legume, manaca, isi storc cosurile,coc vinete si ardei, repara motorete, schimba rotile la masinile lor si la o jumatate de strada…si multe multe altele…zilnic isi scot cainele si de preferat e sa se urineze pe poarta noastra…din 5 incercari cel putin odata nimereste. La asta se adauga in fiecare decembrie cel putin 3 saptamani de petarde…cu intentie aruncate in curtea nostra.
  La inceput am chemat politia dar dispareau cand echipajul venea…deci cineva ii avertiza. Sa vezi oameni de 40-50 de ani ca fug prin boscheti…mi-am zis ca ori nu sunt ocupati ori dezvoltarea lor mentala nu e completa. Politia de fiecare data a zis ca nu are ce sa le faca. Mai nou isi pun a 3a generatie, tineri de 18-19 sa ne injure de pe trotuar, vin si se agata de poarta recitand din psalmi. Tatal lor e la doi metri in spate. Noi trebuie sa ne ascundem in casa. Am hotarat sa vindem. Orice persoana interesata e abordata si instruita de cei care traiesc pe banca. acum cand va scriu, cainii latrau langa gard…m-am dus sa vad ce se intampla…batranul a plecat din curtea lui, a traversat strada si s-a sascuns unde camera nu bate si s-a pi_at pe gardul nostru. Atata efort si daruire…
  Dar cum sa traim noi aici? C- opreste sa sara gardul si sa ne dea in cap sau sa ne dea foc la casa?
  Va rog dati-mi o idee cum si ce sa fac, nu creau sa-mi petrec batranetile prin tribunale…si daca ma puteti ajuta cand va put suna.

  • Va confruntati cu niste nenorociti indivizi patologici cu astfel de hobby-uri cel mai probabil asa s-au comportat cu mai multi nu doar cu dvs. E sportul lor. Va vorbesc din experienta eu m-am nascut intr-un oras din Romania Botisani care are acest hobby si sport national.. dar li se si permite sa stea toata ziua si sa frece menta si nervii altora. Am fost hartuita si de catre persoane din autoritati care apara astfel de caractere si obiceiuri. Ati punctat excelent dvs in comentariu. Chiar daca au trecut prin viata au trecut degeaba astia si cei care se ocupa cu astfel de preocupari mizerabile nu au dezvoltarea mentala completa. Ca niste copii cu handicap nu ai cum sa te intelegi. In cazul meu cauta sa ma fure ma terorizeaza efectiv cu tot cu oameni din institutii politie etc.. oameni cu prea mult timp liber si cu prea putina minte ! Va doresc succes si nervi tari sa aveti.

 32. Buna ziua domnule avocat Cuculis, oare stiti ce as putea sa fac sau cum sa ma apar daca sunt hartuita de un grup infractional organizat de ani de zile in orasul natal, grup care are si sustinerea unor oameni din institutii Politie etc.? Am conturile sparte telefoane sparte si se ocupa cu lucruri mult mai grave decat atat, adica eu banuiesc ca acesti indivizi ma asculta ilegal in casa, ma urmaresc afara … ma calomniaza de ani de zile ca sa nu fiu angajata iar Poltia ii crede pe ei. Cum as putea sa procedez? Incearca sa imi afecteze sanatatea psihicul sa nu fiu nicaieri sa nu lucrez nicaieri. eu banuiesc ca aceste probleme sunt din cauza unui individ fost cunoscut. sunt terorizata zilnic urmarita fizic si terorizata psihic. Cred ca imi cloneaza telefoanele sau afla nr deoarece le-am schimbat de foarte multe ori. Va multumesc frumos..

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.