Cererea De Staruire In Executarea Silita

Sunteti Executat Silit Iar Creditorul(Banca,Ifn,Recuperator De Creante) A Formulat Cerere De Staruire Si A Modificat Si Debitul In Plus? Puteti Contesta Executarea Silita

Dosar Definitiv – Anularea Sumei De 50000 De Euro A Unui Recuperator De Creante Care Solicita Mai Multi Bani Decat Avea Dreptul

Putini stiu ca cererea de staruire sau solicitarea creditorului de a se continua executarea silita, incepand cu anul 2012 nu mai este necesara decat in anumite conditii. Totusi Cererea De Staruire In Executarea Silita este din nefericire folosita de catre recuperatorii de creante pentru a abuza de debitori.

Sigur ca totul se leaga de fapt de perimarea executarii silite insa in anumite conditii precum cele ce le vom prezenta mai jos, in momentul in care executorul solicita creditorului informatii despre suma pe care vrea sa o puna in executare ori daca mai insista in executarea silita avand in vedere poate insolvabilitatea debitorului, acelasi creditor face de cele mai multe ori ABUZURI.

Abuzurile sunt date de faptul ca prin cererea de staruirea In executarea silita inceputa de catre recuperatorul de creante, banca sau IFN, acestia adauga dobanzi si penalitati sau pur si simplu alte sume pe care vor sa le recupereze in mod total ilegal de la debitorul urmarit, adica de cele mai multe ori de la imprumutat.

In asemenea situatii, cererea de staruire in executarea silita capata valente ilegale iar procesul verbal de actualizare al creantei este ilegal si poate fi contestat.

O sa va prezentam mai jos o situatie de staruire in executarea silita prin care creditorul, in cazul nostru recuperatorul de creante, formuleaza o cerere in acest sens si creste in mod artificial datoria debitorului de la 100000 de euro la 150000 de euro iar instanta vine si anuleaza integral aceasta crestere a datoriei.

Important este sa va stiti drepturile si sa stiti ca puteti formula contestatii la executare silita atunci cand sunteti abuzati.

Sa incepem!

Sunteti executat silit in mod abuziv sau doriti sa aflati ce puteti face pentru a anula executarea silita? Completati formularul de mai jos:

Ce este cererea de staruire in executarea silita?

In principal asa cum am spus si mai sus cererea de staruire in actuala reglementare a codului de procedura civila si in ceea ce privste executarea silita, nu mai exista.

Totusi art. 627 din acelasi cod de procedura civila, aminteste rolul activ al executorului judecătoresc care are urmatoarea obligatie:

(1)În tot cursul executării, executorul judecătoresc este obligat să aibă rol activ, stăruind, prin toate mijloacele admise de lege, pentru realizarea integrală şi cu celeritate a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu, cu respectarea dispoziţiilor legii, a drepturilor părţilor şi ale altor persoane interesate.

De asemenea, in conditiile in care se observa ca executorul judecatoresc nu efectueaza anumite acte de executare silita, creditorul are posibilitatea sa emita o cerere de staruire in executarea silita pe care ulterior sa o depuna executorului judecatoresc iar daca acesta nu se conformeaza, il poate actiona in instanta pe calea unei contestatii la executarea silita si sa-l determite sa efectueze anumite acte.

Totusi, sunt situatii in care executorul judecatoresc, primeste de la creditorii bancari, recuperatorii de creante sau IFN-uri, cereri de staruire in executarea silita prin care acesti creditori abuzivi ii solicita executorului sa efectueze acte de executare silita impotriva debitorului pentru sume ILEGALE!

Exemplul de mai jos o sa clarifice de fapt abuzul recuperatorilor de creante iar hotararea definitiva a instantei va arata ce inseamna sa actionezi impotriva abuzurilor si sa scapi de ele.

cererea de staruire

De observat ca asa arata cererea de staruinta in executarea silita depusa de catre INVESTCAPITAL LTD adica mana luna a creditorului KRUK in Romania si o mana si mai lunga a bancilor care isi curata portofoliile, dandu-va pe mainile recuperatorilor de creante.

De observat ca cererea a fost depusa in 2022 iar ilegalitatea ce se observa cu ochiul liber se refera la faptul ca ind reptul penalitatilor dar si a altor cheltuieli, nu au pus nimic, au lasat zero, sa dea impresia ca respecta cu totul dispozitiile OUG 52/2016, insa in realitate la momentul inceperii executarii silite, suma executata NU era 150000 de euro ci era cu 50000 de euro mai mica.

ATENTIE LA ABUZURI – Recuperatorul de creante incuviintare executarea silita pentru suma de 100000 de euro iar prin cererea de staruire in executare, a indicat executorului judecatoresc Vintila Marius Andrei suma de 150000 de euro.

O sa vedeti mai jos

Vedeti si :

Cum se contesta o cerere de staruire in executarea silita?

Prin cererea de staruire la executarea silita se poate tinde catre o majorare a debitului sau chiar catre o ilegale “fentare” a incuviintarii executarii silite.

Sigur ca executorul judecatoresc ramane tinut sa raspunda in limitele incuviintarii executarii silite insa atata vreme cat titlul executoriu are propriile norme de calcul pentru sumele pe care le solicita creditorul, in speta, dobanda penalizatoare si alte asemenea speze, acelasi creditor il poate sesiza pe executor si se ajunge in cele din urma la o evitare a incuvintarii executarii silite prin cererea de staruinta cu indicarea unor sume ilegale.

Exact asa cum ati vazut cererea de staruire de mai sus, debitorul nu poate sa se opuna unui asemenea abuz decat printr-o singura procedura si anumea CONTESTATIA LA EXECUTAREA SILITA A CERERII DE STARUIRE A EXECUTARII SILITE.

Trebuie sa stiti ca executorul este obligat ca dupa ce primeste o staruire a executarii chiar si prin majorarea datoriei si cresterea debitului, sa emita o incheiere de actualizare a debitului si ca atare un prejudiciu enorm ii este creeat debitorului.

Cititi si :

Instanta de judecata anuleaza cererea de staruinta si anuleaza si suma de 50000 de euro din executarea silita ilegala

Nu este pentru prima data cand vedem ca abuzurile isi fac loc in zona recuperatorilor de creante.

De asemenea am spus de fiecare data cand am avut ocazia ca NU trebuie sa incetati sa luptati pentru drepturile dvs. ba chiar din contra atunci cand pierdeti un proces pe fond sa mergeti mai departe si sa va faceti dreptate.

In speta pe care am prezentat-o si unde am castigat TOT pentru debitor iar recuperatorul de creante a pierdut procesul si s-a constatat abuzul acestuia, instanta de fond a respins actiunea iar debitorul daca s-ar fi oprit la “opinia” judecatorului de la fond, acum ar fi fost vanat de catre recuperatorii de creante.

In schimb, am mers mai departe in APEL iar judecatorii in numar de 2 de la completul de apel au dat castigat de cauza total debitorului au anulat executarea si au limitat-o la cat era legal.

Vedeti solutia mai jos:

20.07.2023 Ora estimata: 08:30
Complet: C32 apeluri
Tip solutie: Schimbat total

Solutia pe scurt: Admite apelul exercitat de apelant, R. C. R. G., (cu domiciliul ), cu domiciliul procesual ales la avocat SCA CUCULIS&ASOCIATII, în Bucuresti, strada Vaselor nr. 16, parter, sector 2, împotriva încheierii civile nr. 4291 din 17/11/2021, pronuntată de Judecătoria Tîrgu Mures în dosarul nr. 11643/320/2021, si, în continuare:

 • Schimbă în tot sentinta civilă apelată si, în consecintă:
 • Admite în parte contestatia la executare formulată de contestator, R. C. R. G., în contradictoriu cu intimatul, INVESTCAPITAL LTD, cu sediul procesual ales în Târgoviste, Bulevardul Independentei nr. 2C, judetul Dâmbovita, si, în continuare :
 • Stabileste că executarea silită în dosarul de executare nr. 506/E/2017 al Biroului executorului judecătoresc Vintilă Marius-Andrei va fi rezumată la suma, adică se va face în continuare pentru suma de 102.132,44 euro, astfel cum a fost stabilită initial prin încheierea nr. 1941 din 07/11/2017 pronuntată de Judecătoria Tîrgu Mures în dosarul nr. 3468/289/2017 (f. 26/dpi), prin care instanta de executare a încuviintat executarea silită împotriva debitorului contestator, sumă din care se va scădea sumele deja executate silit până la momentul pronuntării prezentei, situatie care va fi actualizată corespunzător de executorul judecătoresc si comunicată debitorului.
 • Anulează în parte toate actele de executare efectuate în dosarul de executare nr. 506/E/2017 al Biroului executorului judecătoresc Vintilă Marius-Andrei, pentru sumele care excedează cuantumul sumei pentru care se face executarea silită, conform dispozitiilor anterioare.
 • Decizia este definitivă. Pronuntată la data de 20 iulie 2023, prin punerea solutiei la dispozitia părtilor prin mijlocirea grefei instantei.
  Document: Hotarâre  617/2023  20.07.2023

Interesant in aceasta speta pe care o puteti folosi toti cei care sunteti executati silit in mod nelegal este ca instanta constata fara prea multa dificultate si de la distanta ca executarea silita ce a fost continuata in baza unei cereri de staruire a fost facut total ilegal.

Repet de cate ori am ocazia, nu mai considerati ca statul va vrea binele cand vine vorba de bani sau ca executorii si mai ales recuperatorii de creante si bancile ori IFN-urile intocmesc doar acte legale.

O mare parte dintre cei care sunt executati silit PIERD TOT CE AU fiindca NU STIU CUM SA REACTIONEZE.

Nu va lasati pacaliti de recuperatori, de banci si nici de ifn-uri. Actionati impotriva abuzurilor si a nadreptatilor.

Av.Dr. CUCULIS ADRIAN

Str. Vaselor Nr. 16
Bucuresti
Romania
71 comments to “Cererea De Staruire In Executarea Silita”
 1. Buna ziua! Ajutați-mă , va rog, cu următoarea problema. Am luat in rate un telefon de la Altex , mi au zis comision 1% fără alte costuri . Ca acum la o luna sa ma trezesc cu comision 40% , comision de analiza și prima de asigurare de viața. Și nu pot renunța la rata ca au trecut 15 zile…și nu mai pot returna telefonul . Ce pot face ? Va implor am înțeles ca sunt escrocii prin bănci fantoma gen IFN …😭

  • Dacă nu ești înștiințat de supunere de executare silita și nici citații de la tribunal.are voie să îți blocheze contul și ați retine toată unicul venit. Și cit este cota parte să ți se retrage din venit minim garantat de stat: din pensie de handicap gr 3.?

    • Buna ziua imi cer scuze , acum 4 ani am luat o garsoniera de la cineva prin agentie imobiliara am varsat in contul proprietarului suma de 11000 euro si 1000 euro in mana pe mobila urmand printrun contract notaril facut sai dam restul de 10000 euro in rate dupa cateva rate nu a mai fost posibilitaea sa dam ratele nea dat in judecata si a castigat totul si bani si garsoniera noi am pierdut totul va rog ajutatima cumva el nu vrea sa dea numic inapoi

   • De ce nu m-ai am avut solicitări timp de 10 ani ?de către bănci să plătesc la care avut solicitări am platit prin proprie pe salariu și acum m-am trezit că sunt iar dator

  • Am trimis la o firmă nebancară cu toate documentele ce misa spus . Și nu misa-acordat din cauza pensiei mică iar la un interval de 2 Ani acum misa spus că misa-acordat și nu am plătit și să blocat contul. La banca BCR.

  • Am avut un dosar de executare în 2014 cu kruk pe Radu Marius 1821116155217. dosar nr 4559/2014. Am dat în judecata în 2021… dosar nr 1674/284/2021 și trebuia sa facem apel prin dnul avocat , dar fiind foarte slab pregătit a renunțat. Avem o hotărâre a jud Racari care nu prea este clara ce admite și ce respinge

 2. Buna ziua,
  Am facut o Conventie la notar cu un dezvoltator ca sa mi se restituie avansul platit (-10% penalitati conf promisiunii bilaterale).
  Deoarece nu a respectat intelegerea si refuza sa plateasca suma datorata conf Conventiei si prescriptia se apropie, va rog sa imi spuneți daca de mai poate incepe executarea silita, in conditiile in care in conventie exista urmatoarea clauza:
  “In cazul in care nu se returneaza suma totala prevazuta in conditiile de mai sus, promitenta-cumparatoare va proceda la actionarea in instanta in vederea obtinerii unui titlu executoriu pentru recuperarea sumelor achitate cu titlu pret, ocazie cu care promitentul-vanzator va fi obligat si la plata cheltuielilor de judecata, proceduri care I-ar fi de natura sa-i influenteze negativ in  mod semnificativ afacerile si situatia sa financiara sau juridica.”

  Va mulțumesc

  • Bună ziua pentru 400 de lei la un telefon mi-a venit să plătesc aproape 8000 de lei acuma mi-a pus sechestru și pe autoturism ce pot face în situația asta

  • Am făcut o cerere la o firmă ne-bancară și din cauza pensiei mic nu mia acordat iar la la 2 ani mam-trezi cu oprire contului precum că misa acordat și am plătit la acea firmă ne-bancară.

 3. Bună ziua eu vreau să mă interesez am avut o firmă de construcție unde s-a adunat o datorie nu știu cum dar s-a adunat și am vândut firma la cineva cu datorie cu tot acuma Anaful Mă deranjează permament și vor să pune datoria de firmă pe mine ce am de făcut asta e întrebarea dacă pot să fac ceva mulțumesc

   • Buna seara ! Am o intrebare si poate ma puteti ajuta. Numele meu este Silvica Draghici am u dosar de executare silita de la banca OTP si un alt dosar de la Garanty Bank . Am facut niste plati catre executor luna aceasta pe 3 si pe 19 . Dar executorul mi- a trimis o scrisoare prin care imi spune ca merge mai departe cu executarea plus ca vrea corelarea celor 2 doasre de executare . Am inteles ca a trimis si o notificare de la cadastru la o adresa in care nu locuiesc eu ci tatal meu. Eu vreau sa stiu ce se poate face sa stopam executarea . Dansul isi ia din august prin poprire suma de 900 lei plus cati bani am dat eu din mana in plus la contul pe care mi la indicat dansul . Eu am dovada platilor si fluturasii de la servici in care se specifica poprirea . Va rog Domnule avocat Cuculis ajutati- ma sa rezolv acasta nenorocire . Multumesc si astept un raspuns .

    • Bună ziua ! Mama mea ,are un împrumut și nu.la plătit la timp și are oprire pe salariu suma de 200 RON, de la serviciu și când ii se baga salariu pe cont ii blochează contul și ea trebuie sa meargă pe fiecare luna la banca sa sune la ei sa ii se deblocheze contul și timp de 3 luni iau tras tot salariu și după 3 luni după ce ca are oprire ii mai ia și după cont suma de 400 RON nu cred ca este normal atât timp cât are oprire sa ii mai tragă și din cont . Puteți sa ne ajutați cu ceva . Mulțumesc

  • EOS KSI ROMANIA SRL A TRIMIS LA FIRMA UNDE LUCREZ INSTIINTARE DE POPRIRE PE SALARIU. ANGAJATORUL MA PRESEAZA SA-I DAU CONFIRMAREA PLATII SAU IMI OPRESTE BANII ESTE CORECT?

  • Am luat un împrumut de la un IFN,în valoare de 3000 ron pe data de 28.09 2023. Din extazul de cont aveam de plătit suma de 1100ron pe 28.10.20023 dar eu am rambursare 1500 ron in data de 16.10 2023 si in continuare am aceiași suma de plătit, adică 110 ron din care 800 ron dobînda si 300 rata cu toate ca eu am dat jumatate din credit dupa 18 zile…ce pot face in acest caz?Nu vor sa ia in consideratie faptul că am returnat mai devreme din credit si sa imi recalculati dobinda

 4. Bună dimineața sunt executata silit de providenț România și am contul de alocații al copiilor blocat va rog sa ma ajutați să-l deblochez și sa scap de datorie cum procedez mulțumesc

 5. Bună seara am încercat la o persoană care a zis ca îmi poate șterge de ifn datele negative nu mi au zis deloc ca trebuie sa plătesc ceva având în vedere ca ei nu mi su șters nimic de la acele ifn și ma trezesc după un an de zile cu sume de 300 de milioane de plătit și m au dat la o companie numita veritas mi sa pus oprire mai mult de jumătate de salariu din cauza lor ce pot face în cazul acesta

 6. Executare silită din 2009 la suma de 120000 de milioane vechi sau adăugat penalități și cheltuieli până la 560000 cinci sute șaizeci de milioane vechi eu sunt codebitor

 7. Bună ziua am o mare nevoie de ajutor de-la dv
  Am luat un tractor prin lizing BNP Paribas
  Am plătit o rata de 10000 de euro. După prima rata nu am mai putut continua să-l plătesc și am sunat la firma de unde lam luat sa îl dau înapoi. Dar ei au venit după 7 luni de lau luat. Tractorul.
  După 6 luni mam trezit ca am de plata 50000 de euro
  Ei și vindut tractorul mau dat pe mina eczecutorilor
  Miau pus sechestru pe casa pe mașini
  Ce este de făcut va rog ajutațima măcar cu un sfat

 8. Am avut un credit ipotecar pe care nu am mai putut să îl achit. Mi-au luat apartamentul in februarie 2018. Acum, după 5 ani jumate,am primit un plic de la executor că mai am de achitat 17.866,94 USD și 1242,12 lei reprezentând debit și cheltuieli de judecată. Înțeleg cheltuieli de judecată dar ce debit??? Că apartamentul a fost achitat. Trebuie să fac contestație la executare silită? Vă rog să mă ajutați, măcar cu un sfat, vă rog.

 9. Am fost an 2014an Germania și acum mi-a venit să plătesc de la asigurare prin ANF suma de 16 mii de euro ce pot face va mulțumesc

 10. Salut am avut o firmă in Austria si nu am avut datorie atat de mare si acum m-am trezit cu 25.000 euro la Anaf
  Conturile blocate
  Cum pot scapa de ele
  Multumesc

  • Am avut un împrumut la ING în valoare de 400mil.vechi în 2013,am platit cf.contractului lunar până în 2018,iar în 2023 mi-a venit o înștiințare de executare pentru suma de 400mil vechi,nu știu unde au intrat banii pentru care am platit din 2013-2018,as dori daca mă puteți ajuta mi-au blocat contul de salariu…

 11. Bună ziua .Fiul meu aluat o masinaxin rate dar nu a mai avut serviciu sa achite ratele. Eu și tatăl meu suntem giranți.
  Acum suntemcexecutati silit toți 3 , dar avem o suma ffff mare de achitat
  Putem reduce suma , pt ca mi se pare f mult 63,000 lei.
  Mulțumesc..

  • Bună seara am rate bancare foarte mari când am fost la banca pt a cere prelungirea contractului fără a mi se da alți bani mi sa pus dobânzii mai mari decât creditul nu am avut nici o întârziere de plată a ratelor sint client de 14 anii acum am avut probleme grave cu soțul meu a stat în coma 3 luni nu am putut lucra am casa gaz și va rog să-mi spuneți ce pot sa fac

 12. Buna ziua ! In data de 21 09 2007 am luat un imprumut de la ABN AMRO banca care ulterior a dat faliment, eu am platit pana cand a venit criza financiară am ramas fara serviciu si nu am mai platit. Am fost data in judecata prin 2016 a ajuns la servici hotararea judecătorească, mi sa oprit din salariu 1000 de lei cred ca vreo 5 luni de zile dupa care am plecat de la acel loc de munca si nu am mai platit nimic pana azi . Credeți ca sa anulat sau inchis acest caz de pe rol ? Doar de la firma de recuperatori mai primesc cate o înștiințare de plata AXFINA . Nu gasesc procesul nicaieri la vreo judecătorie. Va mulțumesc pt eventualul raspuns !

 13. Am un credit la ING și pe creditul ăla am asigurare în caz că rămân fără servici și mi se preia creditul de asigurator asigurator nu vrem Facebook ul a rămas fără serviciu

 14. Pentru neplata impozitului la casa socrul meu Samanta Nicolae pe un an primăria ia făcut executare silită dar a inclus și apă și gunoi
  Socrul meu a plătit impozitul dar a rămas apa și gunoiul în valoare de 2838 lei
  Și ia pus proprire pe pensie lunar 99 lei
  Și cu ani în urmă când trăia mama și rului meu iau retras din pensie timp de un an rate la impozit și nu sa scăzut a fost nevoit socrul meu sa mai plătească 4000 lei încă o dată
  Avem chitanțe
  Unde s-au dus banii ?

 15. Vreau să știu dacă eu am plătit o amendă în timpul pandemiei de ce ANF mia facut oprire pe salariu si mi-a oprit suma de 500 cât era amendă plus niște taxe suma de 500 era amendă iar eu am platit in 24 de ore 250 de lei ce trebuie să fac

 16. Buna ziua. Am aflat intimplator ca am Proprire cand am incercat sa mi deschid un cont pentru un credit pe care nu l am facut .creditul este facut undeva in2008…2010 nu mai stiu sigur .Nu am fost instintqta niciodata de existenta lui si am undeva la 1 mil vechi de plata ce pot face …sau ce mi se poate intimpla .va mulțumesc

 17. Buna sunt din viisoara jud cluj ma numesc Purece Mariana am scos un credit de la idea bank in 2019 creditul a fost pe sotul Purece Gheorghe eu am fost coplatitor si ar trebui sa gat cu creditul anul acesta in luna a 08 2024 asa imi trecut pe graficul de rambunsare si la luat executor silit Oroian Vasile si mia spus ca am toata viata de platit va rog ajutatima daca puteti

 18. Am achitat un împrumut prin Poprire către BEJ Damaschin Marius Pitești Acesta a băgat banii din Op in conturile proprii Sunt 6000 de Păgubiți După doi ani Bej Iordache pune poprire pe contul de salariu pe același dosar pe aceași suma fara să anunțe firma angajatoare sau pe mine personalBej Iordache Ion fiind angajat de IFN sa recupereze tot ce a furat Damaschin Astfel cu OP urile in mana personal am justificat cu lux de amănunte că eu am dovada platii creditului în toatalitate plus cheltuieli Cu toate acestea mi s a oprit suma De 900 de Ron justificând că s a cheltuit bani cu logistica cu Posta pt mine Nu era normal să mă cheme intai ei sa justific și să nu plătesc nimic? Pt ce dau tot eu 900 din moment ce am dovedit toate plățile?

 19. Bună ziua am 4 stâlpii de curent an curte la mine as vrea sa scot bani de eon sau del gaz puteți sa ma ajutați an legatur cu treaba asta va rog frumos

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.