Sunteti Executat Silit Iar Creditorul(Banca,Ifn,Recuperator De Creante) A Formulat Cerere De Staruire Si A Modificat Si Debitul In Plus? Puteti Contesta Executarea Silita
Dosar Definitiv – Anularea Sumei De 50000 De Euro A Unui Recuperator De Creante Care Solicita Mai Multi Bani Decat Avea Dreptul
Putini stiu ca cererea de staruire sau solicitarea creditorului de a se continua executarea silita, incepand cu anul 2012 nu mai este necesara decat in anumite conditii. Totusi Cererea De Staruire In Executarea Silita este din nefericire folosita de catre recuperatorii de creante pentru a abuza de debitori.
Sigur ca totul se leaga de fapt de perimarea executarii silite insa in anumite conditii precum cele ce le vom prezenta mai jos, in momentul in care executorul solicita creditorului informatii despre suma pe care vrea sa o puna in executare ori daca mai insista in executarea silita avand in vedere poate insolvabilitatea debitorului, acelasi creditor face de cele mai multe ori ABUZURI.
Abuzurile sunt date de faptul ca prin cererea de staruirea In executarea silita inceputa de catre recuperatorul de creante, banca sau IFN, acestia adauga dobanzi si penalitati sau pur si simplu alte sume pe care vor sa le recupereze in mod total ilegal de la debitorul urmarit, adica de cele mai multe ori de la imprumutat.
In asemenea situatii, cererea de staruire in executarea silita capata valente ilegale iar procesul verbal de actualizare al creantei este ilegal si poate fi contestat.
O sa va prezentam mai jos o situatie de staruire in executarea silita prin care creditorul, in cazul nostru recuperatorul de creante, formuleaza o cerere in acest sens si creste in mod artificial datoria debitorului de la 100000 de euro la 150000 de euro iar instanta vine si anuleaza integral aceasta crestere a datoriei.
Important este sa va stiti drepturile si sa stiti ca puteti formula contestatii la executare silita atunci cand sunteti abuzati.
Sa incepem!
Sunteti executat silit in mod abuziv sau doriti sa aflati ce puteti face pentru a anula executarea silita? Completati formularul de mai jos:
Ce este cererea de staruire in executarea silita?
In principal asa cum am spus si mai sus cererea de staruire in actuala reglementare a codului de procedura civila si in ceea ce privste executarea silita, nu mai exista.
Totusi art. 627 din acelasi cod de procedura civila, aminteste rolul activ al executorului judecătoresc care are urmatoarea obligatie:
(1)În tot cursul executării, executorul judecătoresc este obligat să aibă rol activ, stăruind, prin toate mijloacele admise de lege, pentru realizarea integrală şi cu celeritate a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu, cu respectarea dispoziţiilor legii, a drepturilor părţilor şi ale altor persoane interesate.
De asemenea, in conditiile in care se observa ca executorul judecatoresc nu efectueaza anumite acte de executare silita, creditorul are posibilitatea sa emita o cerere de staruire in executarea silita pe care ulterior sa o depuna executorului judecatoresc iar daca acesta nu se conformeaza, il poate actiona in instanta pe calea unei contestatii la executarea silita si sa-l determite sa efectueze anumite acte.
Totusi, sunt situatii in care executorul judecatoresc, primeste de la creditorii bancari, recuperatorii de creante sau IFN-uri, cereri de staruire in executarea silita prin care acesti creditori abuzivi ii solicita executorului sa efectueze acte de executare silita impotriva debitorului pentru sume ILEGALE!
Exemplul de mai jos o sa clarifice de fapt abuzul recuperatorilor de creante iar hotararea definitiva a instantei va arata ce inseamna sa actionezi impotriva abuzurilor si sa scapi de ele.
De observat ca asa arata cererea de staruinta in executarea silita depusa de catre INVESTCAPITAL LTD adica mana luna a creditorului KRUK in Romania si o mana si mai lunga a bancilor care isi curata portofoliile, dandu-va pe mainile recuperatorilor de creante.
De observat ca cererea a fost depusa in 2022 iar ilegalitatea ce se observa cu ochiul liber se refera la faptul ca ind reptul penalitatilor dar si a altor cheltuieli, nu au pus nimic, au lasat zero, sa dea impresia ca respecta cu totul dispozitiile OUG 52/2016, insa in realitate la momentul inceperii executarii silite, suma executata NU era 150000 de euro ci era cu 50000 de euro mai mica.
ATENTIE LA ABUZURI – Recuperatorul de creante incuviintare executarea silita pentru suma de 100000 de euro iar prin cererea de staruire in executare, a indicat executorului judecatoresc Vintila Marius Andrei suma de 150000 de euro.
O sa vedeti mai jos
Vedeti si :
Cum se contesta o cerere de staruire in executarea silita?
Prin cererea de staruire la executarea silita se poate tinde catre o majorare a debitului sau chiar catre o ilegale “fentare” a incuviintarii executarii silite.
Sigur ca executorul judecatoresc ramane tinut sa raspunda in limitele incuviintarii executarii silite insa atata vreme cat titlul executoriu are propriile norme de calcul pentru sumele pe care le solicita creditorul, in speta, dobanda penalizatoare si alte asemenea speze, acelasi creditor il poate sesiza pe executor si se ajunge in cele din urma la o evitare a incuvintarii executarii silite prin cererea de staruinta cu indicarea unor sume ilegale.
Exact asa cum ati vazut cererea de staruire de mai sus, debitorul nu poate sa se opuna unui asemenea abuz decat printr-o singura procedura si anumea CONTESTATIA LA EXECUTAREA SILITA A CERERII DE STARUIRE A EXECUTARII SILITE.
Trebuie sa stiti ca executorul este obligat ca dupa ce primeste o staruire a executarii chiar si prin majorarea datoriei si cresterea debitului, sa emita o incheiere de actualizare a debitului si ca atare un prejudiciu enorm ii este creeat debitorului.
Cititi si :
Instanta de judecata anuleaza cererea de staruinta si anuleaza si suma de 50000 de euro din executarea silita ilegala
Nu este pentru prima data cand vedem ca abuzurile isi fac loc in zona recuperatorilor de creante.
De asemenea am spus de fiecare data cand am avut ocazia ca NU trebuie sa incetati sa luptati pentru drepturile dvs. ba chiar din contra atunci cand pierdeti un proces pe fond sa mergeti mai departe si sa va faceti dreptate.
In speta pe care am prezentat-o si unde am castigat TOT pentru debitor iar recuperatorul de creante a pierdut procesul si s-a constatat abuzul acestuia, instanta de fond a respins actiunea iar debitorul daca s-ar fi oprit la “opinia” judecatorului de la fond, acum ar fi fost vanat de catre recuperatorii de creante.
In schimb, am mers mai departe in APEL iar judecatorii in numar de 2 de la completul de apel au dat castigat de cauza total debitorului au anulat executarea si au limitat-o la cat era legal.
Vedeti solutia mai jos:
20.07.2023 Ora estimata: 08:30 Complet: C32 apeluri Tip solutie: Schimbat total |
Solutia pe scurt: Admite apelul exercitat de apelant, R. C. R. G., (cu domiciliul ), cu domiciliul procesual ales la avocat SCA CUCULIS&ASOCIATII, în Bucuresti, strada Vaselor nr. 16, parter, sector 2, împotriva încheierii civile nr. 4291 din 17/11/2021, pronuntată de Judecătoria Tîrgu Mures în dosarul nr. 11643/320/2021, si, în continuare:
- Schimbă în tot sentinta civilă apelată si, în consecintă:
- Admite în parte contestatia la executare formulată de contestator, R. C. R. G., în contradictoriu cu intimatul, INVESTCAPITAL LTD, cu sediul procesual ales în Târgoviste, Bulevardul Independentei nr. 2C, judetul Dâmbovita, si, în continuare :
- Stabileste că executarea silită în dosarul de executare nr. 506/E/2017 al Biroului executorului judecătoresc Vintilă Marius-Andrei va fi rezumată la suma, adică se va face în continuare pentru suma de 102.132,44 euro, astfel cum a fost stabilită initial prin încheierea nr. 1941 din 07/11/2017 pronuntată de Judecătoria Tîrgu Mures în dosarul nr. 3468/289/2017 (f. 26/dpi), prin care instanta de executare a încuviintat executarea silită împotriva debitorului contestator, sumă din care se va scădea sumele deja executate silit până la momentul pronuntării prezentei, situatie care va fi actualizată corespunzător de executorul judecătoresc si comunicată debitorului.
- Anulează în parte toate actele de executare efectuate în dosarul de executare nr. 506/E/2017 al Biroului executorului judecătoresc Vintilă Marius-Andrei, pentru sumele care excedează cuantumul sumei pentru care se face executarea silită, conform dispozitiilor anterioare.
- Decizia este definitivă. Pronuntată la data de 20 iulie 2023, prin punerea solutiei la dispozitia părtilor prin mijlocirea grefei instantei.
Document: Hotarâre 617/2023 20.07.2023
Interesant in aceasta speta pe care o puteti folosi toti cei care sunteti executati silit in mod nelegal este ca instanta constata fara prea multa dificultate si de la distanta ca executarea silita ce a fost continuata in baza unei cereri de staruire a fost facut total ilegal.
Repet de cate ori am ocazia, nu mai considerati ca statul va vrea binele cand vine vorba de bani sau ca executorii si mai ales recuperatorii de creante si bancile ori IFN-urile intocmesc doar acte legale.
O mare parte dintre cei care sunt executati silit PIERD TOT CE AU fiindca NU STIU CUM SA REACTIONEZE.
Nu va lasati pacaliti de recuperatori, de banci si nici de ifn-uri. Actionati impotriva abuzurilor si a nadreptatilor.
Av.Dr. CUCULIS ADRIAN
Buna ziua! Ajutați-mă , va rog, cu următoarea problema. Am luat in rate un telefon de la Altex , mi au zis comision 1% fără alte costuri . Ca acum la o luna sa ma trezesc cu comision 40% , comision de analiza și prima de asigurare de viața. Și nu pot renunța la rata ca au trecut 15 zile…și nu mai pot returna telefonul . Ce pot face ? Va implor am înțeles ca sunt escrocii prin bănci fantoma gen IFN …😭
Buna ziua,
Am facut o Conventie la notar cu un dezvoltator ca sa mi se restituie avansul platit (-10% penalitati conf promisiunii bilaterale).
Deoarece nu a respectat intelegerea si refuza sa plateasca suma datorata conf Conventiei si prescriptia se apropie, va rog sa imi spuneți daca de mai poate incepe executarea silita, in conditiile in care in conventie exista urmatoarea clauza:
“In cazul in care nu se returneaza suma totala prevazuta in conditiile de mai sus, promitenta-cumparatoare va proceda la actionarea in instanta in vederea obtinerii unui titlu executoriu pentru recuperarea sumelor achitate cu titlu pret, ocazie cu care promitentul-vanzator va fi obligat si la plata cheltuielilor de judecata, proceduri care I-ar fi de natura sa-i influenteze negativ in mod semnificativ afacerile si situatia sa financiara sau juridica.”
Va mulțumesc
In mod clar trebuie sa se faca actiune in instanta pentru a putea ajunge la o executare silita. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011
Sunt executat silit ilegal