Clauze Abuzive Ecofinance IFN

Clauze abuzive Eco Finance Ifn – Dobanda Penalizatoare Abuziva

Clauzele abuzive din contractele cu IFN-urile nu mai sunt o noutate insa de cele mai multe ori daca ajungeti sa nu mai puteti plati dobanzile colosale.

In cazul pe care il analizam noi pentru a scoate la suprafata clauzele abuzive folosite de catre ECO FINANCE IFN, vom lua un credit care DAE de 451% si o dobanda de 0,5%/ziua de intarziere ceea ce face ca un credit de 10000 de lei daca intarzie un an de zile sa fie DUBLU fata de cat s-a luat initial, insemnand cam 50 lei/ ziua de intarziere, adica o suma ENORMA!

Clauzele abuzive ale IFN-urilor sunt cunoscute instantelor de judecata, mai ales cele ce vizeaza dobanzile, comisionele si dobanzile penalizatoare.

Cazul de fata are un specific, practic IFN-ul ECO FINANCE IFN in cadrul informatiilor standard la nivel european privind creditul pentru consumatori, a UITAT sa mentioneze ca acest contract are si o dobanda de 0.5%/ziua de intarziere fapt ce a dus la constatarea faptului ca Eco Finance Ifn, foloseste clauze abuzive.

Astazi ne-am propus sa clarificam situatia celor care platesc dobanzi penalizatoare colosale dupa ce IFN-urile cu precadere au ajuns sa ii impovareze pe debitori prin clauzele abuzive ascunse.

Sa incepem!

Aveti suspiciunea ca in contractul de credit aveti clauze abuzive? Completati formularul de mai jos:

Cine este IFN-ul Ecofinance IFN ?

Ecofinance IFN nu este nimeni altul decat Credit Prime asa cum este cunoscut de pe toate retelele de socializare.

Desi acest lucru este dupa parerea mea o incercare de a ascunde adevaratul raspunzator pentru clauzele abuzive, noi nu vom lasa lucrurile asa si va vom spune cine este IFN-ul Ecofinance care se ascunde in spatele denumirii de Credit Prime.

Clauze abuzive Credit Prime – Despre ECOFINANCE IFN S.A.

Se prezinta de fapt sub numele de CreditPrime si indica faptul ca puteti aplica pentru un credit direct pe adica in mediul online, iar procesul va dura doar câteva minute.

Din start nu este normal sa gandim ca un credit poate fi obtinut in doar doua minute dar prezentarea lor este cu atat mai pompoasa cu cat spun ca

“Imediat după înregistrare, ți se va crea automat un cont personal, din care vei avea acces la oricare dintre serviciile noastre: afli statusul ultimei solicitări de creditare, situația liniei de credit curente, istoricul tuturor creditelor tale anterioare, soldul disponibil, precum și sumele de plată datorate la scadență, și desigur informații despre oferte și promoții. La CreditPrime, te bucuri de cea mai relaxată linie de credit. Alegi exact cât vrei să rambursezi la scadență: fie minimul de plată, fie mai mult. Fără niciun fel de presiune asupra bugetului tău lunar!”

Descriere de pe site-ul Creditprime.

Cititi si :

Ce clauze abuzive au in contracte cei de la IFN-ul Ecofinance IFN / CREDIT PRIME ?

Asa cum o sa vedeti mai jos in dosarele castigate impotriva IFN-ului Ecofinance, veti observa ca una dintre cele mai nocive clauze pe care le puteau folosi in relatia cu dvs. a fost anulata.

Aici ne refeream la clauza de dobanda penalizatoare, o clauza care in esenta este capabila sa va duca la faliment daca din orice motiv nu va mai puteti achita creditul.

Astfel, in primul rand este ilegala si abuziva clauza de dobanda penalizatoare fiindca aceasta se raporteaza pe ziua de intarziere si este vadit disporportionata cu drepturile debitorului dar mai ales pentru ca IFN-ul a “uitat” sa o precizeze in formularul informatiilor standard la nivel european privind creditul pentru consumatori.

IFN-ul Credit Prime / Ecofinance si-a cesionat creantele catre recuperatorii de creante – IFN-urile mana in mana cu recuperatorii de creante

Asa cum o sa vedeti si mai jos in dosarul castigat de catre noi cei de la SCA CUCULIS&Asociatii, in momentul la care i-am chemat in judecata pe cei de la Ecofinance , i-am trecut in proce si pe recuperatorii de la KRUK prin INVESTCAPITAL LTD pe care ii reprezinta in Romania.

De ce am facut asta? Fiindca ce sa vedeti, nu destul ca i-au abuzat pe consumatori cu clauzele abuzive referitoare la platile facute cu clauze abuzive la purtator, IFN-ul le-a transferat creanta catre un recuperator din Malta.

In continuare recuperatorii de creante, exporta masiv profiturile in paradisuri fiscale.

INVESTCAPITAL LTD prin Kruk este firma de recuperare creante catre care conform notificarii de cesiune, la doar cateva luni de zile de la semnarea contractului de credit, datoria ajunsese sa fie de 14000 de lei, desi imprumutatul a luat DOAR 6000 DE LEI!!!!

Vedeti si :

Cum faceti sa eliminati clauzele abuzive din contractele cu IFN-urile si in special cu Eco Finance IFN?

In primul rand trebuie sa aveti in vedere ca eliminarea clauzelor dintr-un contract reprezinta un proces ce se desfasoara doar in instanta.

Nicio alta autoritate nu poate dispune si restituirea sumelor de bani ce au fost incasate de catre IFN-uri in mod ilegal de la dvs.

Astfel, pentru a fi siguri ca banii pe care i-ati platit catre IFN in baza unor clauze cel putin suspecte si care ulterior se constata a fi abuzive, trebuie sa formulati printr-un avocat specializat in combatarea clauzelor abuzive.

Inainte de a formula actiunea in instanta de judecata trebuie sa treceti prin filtrul legii 193/2000 acele clauze care in aparenta ar puta fi ilegale/abuzive si anume:

Art. 4

(1)O clauză contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor.

Extras legea 193/2000

Asta inseamna ca daca avem lipsa de negociere si buna credinta asa cum se arata in cazul celor de la ECOFINANCE IFN fiindca nu au trecut clauza in formularul standard de informare dar si o vadita lipsa de negociere si un dezechilibru vadit, clauza este ILEGALA.

Procese castigate impotria ECOFINANCE IFN sau Credit Prime

Discutam practic de un contract de credit semnat la nivelul anului 2021 si in legatura cu care debitorul desi a imprumutat suma de 10000 de lei, la scurt timp dupa semnarea contractului suma a ajuns al 14000 de lei.

Avand in vedere ca dupa ce acesta s-a prezentat la noi am verificat contractul de credit si am identificat clauze abuzive in contractul sau de credit, am actionat Credit Prime in instanta si am castigat!

Dosarul de mai jos elimina practic dobanda penalizatoare de 0.5% / ziua de intarziere din contractul de credit si astfel debitorul NU mai poate sa fie pus in situatia de a da efectiv faliment, adica nu o sa mai aiba penalitate la intarziere.

Dobanda penalizatoare a IFN-ului EcoFinance / Credite Prime a fost constata ca si clauza abuziva

25.05.2023 Ora estimata: 09:00
Complet: C17 S2 (fost C41 Civil)
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excep?ia lipsei de interes, invocată de pârâta Investcapital Ltd, prin întâmpinare.

Admite cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost formulată.

Constată caracterul abuziv al clauzei privind cuantumul penalitătilor conven?ionale de întârziere, în cuantum de 0,5% pe zi de întârziere, prevăzută de art. 1.5 din contractul de împrumut.

Constată nulitatea absolută a clauzei privind cuantumul penalită?ilor conven?ionale de întârziere, în cuantum de 0,5% pe zi de întârziere, prevăzută de art. 1.5 din contractul de împrumut.

Dispune restituirea sumelor încasate în baza clauzei constatate ca fiind abuzivă.
Document: Hotarâre  4676/2023  25.05.2023

Practic tot ceea ce s-a incasat in baza clauzei de dobanda penalizatoare de 0.5%/ ziua de intarziere urmeaza sa fie restitut imprumutatului ca urmare a constatarii ca abuzive a acestei clauze.

Importat este sa stiti ca aveti drepturi si puteti uza de ele , clauzele abuzive pot fi eliminate din contractele pe care le aveti in asa fel incat sa ramana un contract curat, coret si pe care dvs. sa-l puteti duce la bun sfarsit.

Av. Dr. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
4 comments to “Clauze Abuzive Ecofinance IFN”
 1. Am trimis umn mail prin care desi am platit numai o rata la credit prime sunt sunata zilnic de cite 3 ori si mi se adauga penalitati dupa fiecare zi .
  Va rog sa mi spuneti ce masuri putem lua

 2. Bună seara,
  Am și eu o speță cu entitatea SC ECOFINANCE SA.
  cineva a făcut un credit fals in numele meu de 400 roni.Am primit acasă notificare de la Kruk Romania ca am de returnat suma de 946 roni cu penalizări, cu tot.Eu nu am semnat niciodată nimic, contul unde s-au virat banii, nu este al meu.Cineva s-a folosit de datele mele.Am semnalat ca este o fraudă, cu plangere la poliție. După 2 luni,am sunat la Kruk sa vad despre ce este vorba.Mi-au trimis o adresa pe email cum că, nu mai au nici o pretenție financiară de la mine,deoarece dosarul a fost închis pe motiv de fraudă. sunt întrodus în biroul de credit de 7 luni.nu pot face niciun împrumut,cu toate ca am nevoie.Am solicitat sa fiu scos din Biroul de Credit,dar nu vor.
  Ce pot face,pe cine pot da în judecată, cu daune..sau fără, pentru a îmi rezolva problema.
  Mulțumesc pentru ajutor!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.