Credit Facut In Fals Pe Numele Unei Persoane Reale-Expertiza Grafoscopica

Credit Facut In Fals pe numele altei persoane, apoi executata silit- Erb Retail Services IFN S.A si recuperatorul Debt Collection Agency SRL pun in executare silita un contract semnat in fals, conform raportului de expertizare a scrisului.

Nici macar IFN-urile nu par a fi mai presus fiindca un debitor executat silit de catre TBI MONEY IFN se trezeste cu popriri si executari silite pentru un credit facut in fals si pentru care niciodata nu a semnat.

Povestile de mai jos sunt incredibile, unele mai vechi iar unele extrem de actuale, de anul acesta.

Cum este posibil ca in Romania cineva sa faca un credit pe numele tau iar apoi tu sa fii executat silit de catre executori? Asta este intrebarea la care trebuie sa raspunda autoritatile.

Noi, ne facem treaba si ii ajutam si i-am ajutat pe cei care au venit cu o asemenea situatie sa se salveze de la executarile silite ILEGALE!

O sa vedeti mai jos cum rapoarte de expertiza grafoscopica arata falsul si cum alte instante au anulat efectiv contractul de credit.

Creditele facute in fals, pe numele tau, pot duce la pierderea casei in care stai si la poprirea imediata a tuturor conturilor.

Vedeti mai jos povestea incredibila a unor debitori care au patit-o si cum s-au salvat apeland la instanta de judecata.

Esti executat silit pentru un credit pe care nu l-ai facut tu? Completeaza formularul de mai jos si afla cum poti sa scapi de acest abuz!

Povestile Mai Multor Debitori Executati Silit Ilegal Pentru Credite Pe Care Nu L-au Facut Niciodata!

Astfel, povestea doamnei Laura este total abstracta.

Se trezeste pusa in executare silita, de catre un recupeartor pe numele sau S.C DEBT COLLECTION AGENCY S.R.L si executorul Visan Catalin , desi asa cum a si spus de atatea ori, NU intrase NICIODATA intr-o institutie de credit si nici nu cunostea macar mecanismul de achizitionare a unor produse din magazinele Altex.

Mai jos aveti primul act de executare silita, pornit impotriva debitorului care nu semnare niciodata un asemenea contract.

Evident, dupa inceperea executarii silite, socat fiind debitoru, ca tocmai ii fusesera luati din contul bancar tot bani de inmormantare a bunicii, nu doar ca nu a mai stiut ce sa faca, insa a intrat intr-o stare psihica vecina cu depresia, timp in care, executorul isi facea de “treaba” prin conturile si viata ei.

Cititi si :

Desi au fost depuse acte doveditoare din care reiesea foarte clar ca se folosisera acte false pentru achizitionarea acelui credit si cumpararea acelor bunuri de la Altex, executorul nu a oprit executarea silita si nici recuperatorul de creante, nu a luat nicio masura, motiv pentru care s-a deschis un dosar civil cu privire la plata de daune morale de zeci de mii de euro, indreptat atat impotriva IFN-ului Erb Retail Services IFN S.A dar si impotriva recuperatorului de creante.

In cadrul dosarului am solicitat ca proba indispensabila, efectuarea unei expertize a scrisului si a semnaturii prin care sa vedem daca debitorul a semnat sau nu.

Vizualizati si :

SURPRIZA – Debitorul executat silit NU SEMNASE EL ACEL CONTRACT DE CREDIT PUS IN EXECUTARE SILITA.

Vedeti dovada mai jos:

Credit Facut In Fals

Articolul 330 cod procedura civila –

Încuviinţarea expertizei pentru un Credit Facut In Fals!!

(1) Când, pentru lămurirea unor împrejurări de fapt, instanţa consideră necesar să cunoască părerea unor specialişti, va numi, la cererea părţilor ori din oficiu, unul sau 3 experţi.

Termenul va fi stabilit astfel încât depunerea raportului de expertiză la instanţă să aibă loc conform dispoziţiilor art. 336.

(2) Când este necesar, instanţa va solicita efectuarea expertizei unui laborator sau unui institut de specialitate.

(3) În domeniile strict specializate, în care nu există experţi autorizaţi, din oficiu sau la cererea oricăreia dintre părţi, judecătorul poate solicita punctul de vedere al uneia sau mai multor personalităţi ori specialişti din domeniul respectiv.

Cititi si despre dobanzile “ucigase”, ce au last pe drumuri mai multe persoane.

Av. CUCULIS ADRIAN

Prin urmare, expertul criminalist , INEC, retine in mod clar ca pentru acordarea si utilizarea liniei de credit din 2008, la pozitia SEMNATURA IMPRUMUTAT, aceasta nu a fost efectuata de catre titulara , respectiv de catre persoana executat silit.

Desi pare incredibil, recuperatorul de creanta a reusit si a executat-o silit pe debitoare, cu toate ca niciodata aceasta nici macar nu intrase in sediul unui IFN pentru a solicita un asemenea credit.

Cel putin, in baza acestui raport de expertiza, se arata in mod clar, ca debitorul executat silit, nu a semnat acel contract de credit, asta desi dosarul penal, va vine sa credeti sau nu, a fost clasat.

Executat Silit De TBI Money IFN – Anularea Contractului De Credit Fals

DISTRIBUIREA FRAUDULOASĂ A CREDITELOR

NEGLIJENȚA IFN-URILOR

 Sunteți executați pentru un împrumut nesolicitat ?

Singura solutie atunci cand sunteti executat silit pentru un credit pe care nu l-ati luat dvs. insa v-au fost folosite datele personale este de a contesta executarea silita si chiar de a formula plangeri penale!

            Odată cu progresul digitalizării, s-a accentuat și ingeniozitatea manifestată de indivizii cu intenții malițioase. Mai pe scurt, escrocii de profesie!

Practicile digitale nu mai sunt la început de drum, iar măsurile de securitate devin tot mai ușor de eludat. Atacatorii găsesc tot mai multe mijloace inovatoare prin care să se îmbogățească pe seama utilizatorilor de sisteme informatice, folosind datele acestora de identificare.

            Vă prezentăm, în cele ce urmează, o alta situatie cu care ne-am confruntat, precum și rezultatele pe care le-am obținut în favoarea clientului nostru.

Creditele Online Facute Cu Buletinul Unui Cetatean Real De Persoane Necunoscute – TBI Money Executa Silit Ilegal!

Executat silit de TBI IFN S.A pentru un credit pe care nu l-a solicitat niciodata, debitorul nu are incotro si trebuie sa ajunga la instanta pentru a-si face dreptate.

Ce s-a intamplat? Vedeti mai jos cum am anulat contractul de credit al TBI MONEY IFN!

            TBY MONEY IFN S.A. a încercat să îl execute silit  pe un domn care nu i-a accesat niciodată serviciile, pentru o linie de credit acordată prin intermediul unei aplicații on-line. Deși era obligată să verifice identitatea împrumutatului, instituția financiar nebancară a acordat în mod neglijent o linie de credit cu limită de 22.500 lei și cu o dobândă penalizatoare de 34% pe an, aplicată sumelor restante.

            În fapt, banii împrumutați nu au ajuns niciodată la persoana a cărei executare silită a fost cerută, iar debitele nu au fost achitate. Astfel s-au acumulat restanțe, penalități și alte cheltuieli suplimentare în sarcina unei persoane care nu a beneficiat de bani din partea IFN-ului.

            Pentru a stinge creditul nedatorat, domnul care s-a trezit că este executat silit de TBI MONEY IFN si a ales să apeleze la serviciile noastre. Astfel am procedat la contestarea actului de executare silită și am solicitat constatarea nulității absolute a contractului de credit a cărei executare silită a fost cerută.

Nici nu poti sa ceri altceva in contextul in care omul NU SEMNASE CONTRACTUL DE CREDIT!!!! Credit Facut In Fals

Povestea Debitorului Care S-a Trezit Dator La TBI MONEY IFN Desi Nu Semnare Niciodata Un Contract Cu Ei

            În luna octombrie 2020, domnul IATAN și-a creat un cont pe o platformă on-line destinată publicării de anunțuri imobiliare, platformă care a devenit inaccesibilă la scurt timp după înregistrare și în care a atașat o copie a actului de identitate. Următoarea zi și-a pierdut actul de identitate, fapt ce l-a determinat să îl schimbe și să înainteze o plângere pe site-ul Poliției Prahova.

 În aceeași lună, conform informațiilor furnizate de instituția financiară nebancară, a fost acordat creditul. Este important de menționat că datele personale utilizate pentru încheierea contractului de credit nu au fost furnizate IFN-ului de către clientul nostru.

Prin urmare, există o suspiciune rezonabilă că informațiile încărcate pe platforma cu anunțuri imobiliare ar fi putut fi utilizate pentru contractarea frauduloasă a împrumutului. O altă posibilitate este ca documentul pierdut să fi fost găsit și folosit de o persoană care și-a însușit identitatea clientului, cu scopul de a obține foloase materiale.

            Mai pe scurt, IFN-ul a acordat un împrumut pe baza unui act de identitate declarat pierdut, fără a verifica identitatea beneficiarului real al împrumutului.

            Credit Facut In Fals – Pentru a se dovedi neimplicarea clientului nostru în raportul contractual pe care instituția financiară nebancară îl susținea, s-a efectuat o expertiza judiciară informatică care a ajutat la aflarea adreselor IP (Internet Protocol) de la momentul solicitării creditului și de la momentul achiziționării semnăturii electronice care a fost folosită în vederea încheierii contractului de împrumut. Conform rezultatelor înaintate de către expertul tehnic, cele două acțiuni au fost executate de pe dispozitive diferite. Astfel a fost susținută lipsa implicării clientului nostru la încheierea contractului.

Dar a interesat pe cineva? Ei bine sigur nu pe cei de la TBI MONEY IFN care s-au dus direct la executor pentru a-l executa silit pe domnul IATAN.

            În baza contractului de credit s-a solicitat executarea clientului nostru pentru o valoarea de 7.254,86 LEI, sumă compusă din 6.077,35 LEI, reprezentând debitul restant, dobânzile, penalitățile și alte sume acordate, iar restul de 1.177,51 LEI reflectând cheltuielile de executare silită.

Instanta Anuleaza INTEGRAL Credit Facut In Fals – Contractul De Credit Al TBI MONEY IFN Si Implicit Executarea Silita Este Anulata Ca Urmare A Desfiintarii Titlului Executoriu

Art. 703: Cazuri de încetare a executării silite stabilite de catre codul de procedura civila

(1)Executarea silită încetează dacă:

1.s-a realizat integral obligaţia prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum şi alte sume datorate potrivit legii;

2.nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri;

3.creditorul a renunţat la executare;

4.a fost desfiinţat titlul executoriu;

5.a fost anulată executarea.

Astfel, observam in art. 703 ca daca titlul executoriu a fost desfiintat, executarea silita NU mai poate dainui!

Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite primul capăt de cerere. Anulează contractul de credit nr. 20206397446/13.10.2020. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 4.408,87 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată- taxă judiciară de timbru, onorariu expert şi onorariu de avocat. Stabileşte onorariul definitiv de expert de 3.000 lei. Obligă pârâta să plătească expertului Carmen Răduţ suma de 2.000 lei, reprezentând diferenţă onorariu expert. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 27 februarie 2025.
Document: Hotarâre  1699/2025  27.02.2025

            În baza expertizei judiciare informatice, ținând cont de situația de fapt relatată și de motivele de drept invocate, instanța a dispus anularea contractului de credit, a distribuit plata cheltuielilor de judecată în sarcina pârâtei, iar din  onorariul expertului în valoare de 3000 LEI a stabilit în sarcina acesteia plata sumei de 2.000 LEI.           

Nulitatea Absoluta A Contractului De Credit Semnat Cu TBI MONEY IFN Pentru Credit Facut In Fals

Condițiile de validitate ale unui contract sunt strict redate de către legiuitor în cuprinsul Codului Civil. Nerespectarea lor atrage nulitatea contractului încheiat, în tot sau în parte. Conform acestora, orice contract încheiat cu încălcarea condiţiilor cerute de lege pentru încheierea sa valabilă este supus nulităţii, dacă prin lege nu se prevede o altă sancţiune. Nulitatea poate fi absolută sau relativă.

Desfiinţarea contractului obligă părțile să restituie prestațiile primite, în natură sau prin echivalent potrivit prevederilor art. 1.639-1.647 din Codul Civil.

Legiuitorul definește contractul ca fiind acordul de voinţe dintre două sau mai multe persoane cu intenţia de a constitui, modifica sau stinge un raport juridic. Prin urmare, și în cazul încheierii unui contract de împrumut este esențial ca ambele părți contractante să își exprime în mod liber consimțământul pentru ca acesta să producă efecte juridice.

Cum Este Posibil Ca Altcineva Sa Semneze Un Credit In Locul Meu Si Sa In Un Imprumut Pe Numele Meu? Credit Facut In Fals

            Neglijența creditorilor este cauza care determină apariția unor astfel de situații. Pentru a evita lacunele, aceștia trebuie să implementeze măsuri de verificare a identității clienților în concordanță cu prevederile din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și cu cele ale Regulamentul Băncii Naționale a României nr. 2/2019 privind prevenirea și combaterea spălării de bani și finanțării terorismului.

            Societatea TBY MONEY IFN S.A. a impus parcurgerea următoarelor etape pentru acordarea împrumuturilor on-line, considerând că sunt îndeplite condițiile prevăzute din reglementările mai sus invocate:

1.Etapa  I –  selectarea variantei de finanțare TBY;

2.Etapa 2 – clientul completează pe o pagină de internet informații necesare introductive;

 3.Etapa 3 – verificarea identității ( clientul încarcă o poză a actului de identitate în pagina TBY;

4.Etapa 4 – clientul este redirecționat pe pagina PayU, unde efectuează o plată de 1 leu, cu cardul ( suma rămâne blocată în cont o perioadă de timp până la verificarea statusului cardului);

5.Etapa 5 – dacă plată se autorizează se trece la validarea numelui de pe card cu numele de pe actul de identitate;

6.Etapa 6 – semnarea electronic a contractului (dacă datele de pe card sunt conforme cu cele de pe actul de identitate);

            După cum putem vedea, nu au fost instituite măsuri eficiente pentru verificarea identității clienților. Fapt ce dovedește lipsa de interes a IFN-ului din raporturile contractuale.

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

            Așa cum am arătat mai sus, clientul nostru a încărcat datele sale personale pe o pagină de servicii imobiliare prin atașarea unei copi a actului de identitate ,anterior datei în care a fost înregistrat contractul în evidențele IFN-ului. De unde rezultă o suspiciune rezonabilă că informațiile încărcate pe platforma respectivă ar fi putut fi utilizate pentru contractarea frauduloasă a împrumutului.

            Este foarte important să nu vă încărcați documentele de identificare pe platformele online care nu sunt conforme.

          Credit Facut In Fals –   Când apelați la servicii on-line este recomandat să vă asigurați că datele dumneavoastră sunt prelucrate conform Regulamentului (UE) 2016/679, cu aplicarea prevederilor Legii 190/2018.

             Protecția persoanelor fizice la momentul prelucrării datelor cu caracter personal trebuie asigurată de către operatorul de date. Conform  Regulamentului (UE) operatorul este definit ca fiind „persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care, singur sau împreună cu altele, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal. ”.

            Înainte de exprimarea acordului în vederea prelucrării datelor cu caracter personal este important ca persoanele  să înțeleagă scopurile acestei măsuri, precum și mijloacele de prelucrare. Datele cu caracter personal se colectează în scopuri determinate și nu pot fi ulterior  prelucrate în moduri ce contravin scopurilor prestabilite.

            Evitați să împărtășiti datele dumneavoastră direct pe paginile on-line sau prin intermediul sistemelor on-line care nu respectă prevederile legale și nu vă acordați consimțământul pentru prelucrarea datelor dacă solicitarea de prelucrare nu se prezintă într-o formă clară și ușor accesibilă, utilizând un limbaj clar și simplu, prezentând scopul prelucrării.

Dacă, totuși, datele dumneavostră au fost prelucrate în alte scopuri decât cele permise de lege, vă putem ajuta prin înaintarea unei acțiuni pe rolul  instanței de la sediul operatorului sau al persoanei împuternicite de operator ori de la reşedinţa dumneavostră obișnuită, în vederea reparării prejudiciului creat și a sancționării persoanelor responsabile. Cererile care au ca obiect încălcarea Regulamentului (UE) sunt scutite de taxă de timbru, conform DECIZIE nr. 133 din 3 iulie 2018 privind aprobarea procedurii de primire şi soluţionare a plângerilor.

Credit Facut In Fals – Daca Altcineva A Luat Un Credit Pe Numele Dvs. Trebuie Formulata Si O Plangere Penala Pentru Fals Informatic

Articolul 325,, Falsul informatic Fapta de a introduce, modifica sau șterge, fără drept, date informatice ori de a restricționa, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecințe juridice, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

            Art. 181, alin.(2) ,,Prin date informatice se înţelege orice reprezentare a unor fapte, informaţii sau concepte într-o formă care poate fi prelucrată printr-un sistem informatic.”

            În baza prevederilor de mai sus, în şedinţa din 25 ianuarie 2021, prin Decizia nr. 4, Înalta Curte de Casație și Justiție -Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, a reținut că folosirea identității unei alte persoane, introducând datele personale reale ale acesteia pentru a deschide și utiliza un cont pe rețelele sociale întrunește codițiile art. 325 Cod Penal, cu privire la folosirea fără drept a datelor informatice și producerea de date necorespunzătoare adevărului.

Putem spune că și în cazul clientului nostru sunt incidente prevederile Codului Penal, deoarece sunt îndeplinite toate cerinţele esenţiale ale infracţiunii de fals informatic, anume introducera datelor informatice în aplicația IFN-ului a fost realizată fără drept de către o altă persoană care și-a însușit identitatea clientului nostru, au rezultat date necorespunzătoare adevărului, respectiv exprimarea acordului de voință care în fapt nu a avut loc și s-au produs consecințe juridice, clientul ajungând să fie executat silit .

CONCLUZIE

Dosarul nr. 33954/299/2021 este un exemplu puternic și extrem de relevant despre cum neglijența unor instituții financiare nebancare poate conduce la situații grave de abuz asupra cetățenilor, inclusiv executarea silită pentru un credit pe care nu l-au contractat niciodată.

            Se pare că justiția nu este rigidă, iar problemele în care vă treziți fără voia dumneavostră își pot găsi rezolvarea dacă încercați soluționarea lor pe cale legală.

Av.Cuculis Adrian

9 comments to “Credit Facut In Fals Pe Numele Unei Persoane Reale-Expertiza Grafoscopica”
  1. Buna ziua,

    E incredibil.
    Mi se intampla acelasi lucru insa astept de cateva saptamani asa zisa executare silita care intarzie sa apara ca sa va pot solicita ajutorul.

    Cand am facut o cerere de informatii sa aflu data si suma imprumutata mi s-a cerut o cerere scrisa la mana cu semnatura grafologica lucru pe care l-am refuzat caci in strainatate aflu multe povesti de acest gen.

    Ma bucur ca a-ti reusit cu aceasta doamna.

  2. Dosarul penal a fost clasat? Toate dosarele plângerile penale , in afara de cele în care există un interes de undeva din mafia politica, sunt clasate. E ceva de nedescris in cuvinte ce se întâmplă în Parchete. Plus dosare băgate la sertar ani de zile la ordinul aceleiași mafii.

    • Si eu sunt executat, pentru asa zis ul fapt, ca as fi coplatitor la un credit. Zilele acestea am intrat in posesia contractului de credit si am constatat faptul ca semnaturile de pe acesta nu mi apartin, ba mai mult data in care s a incheiat contractul o pot dovedi cu documente ca ma aflam foarte departe de aceea agentie a bancii. Ce este foarte ciudat ca faptele de natura penala sunt prescrise! Oare ce sa fac?

  3. Si eu sunt executat, pentru asa zis ul fapt, ca as fi coplatitor la un credit. Zilele acestea am intrat in posesia contractului de credit si am constatat faptul ca semnaturile de pe acesta nu mi apartin, ba mai mult data in care s a incheiat contractul o pot dovedi cu documente ca ma aflam foarte departe de aceea agentie a bancii. Ce este foarte ciudat ca faptele de natura penala sunt prescrise! Oare ce sa fac?

  4. Bună seara. Am și eu o problemă de acest fel și v as ruga sa ma ajutați cu un raspuns. Am luat un credit de la un ifn si am ramas fara servici. Nu am mai putut plati ratele. Fratele meu este coplatitor si are si uzufruct viager la mine. Mai am doi frati care sunt coproprietari. Daca voi ajunge sa fiu executata silit pot sa mi pierd casa avand in vedere ca mai sunt doi coproprietari si un uzufruct la imobil? Va multumesc anticipat.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.