Cum Pot Fi Sters Din Biroul De Credit Daca Am Fost Inscris Pentru Intarzieri La Plata Ratelor Sau Am Fost Executat De Banca Si Ce Abuzuri Face IFN-ul Cetelem – Avocat Cuculis

Obtine ACUM Stergerea Din Biroul De Credit-

Radiere Birou De Credit-Cum te poti trezi interogat in Biroul de Credit, fara sa o fi cerut, de catre un IFN,Sau Banca- in dorinta de a face “training” pe datele cu caracter personal?

Cum obtinem prin intermediul avocatului stergerea din biroul de credit?

2018 Anul in care a intrat in vigoare GDPR si puteti sa fiti stersi din biroul de credit mult mai repede prin notificarea efectuata prin profesionist!

Vedeti mai jos TOATE EXPLICATIILE PENTRU RADIEREA DIN BIROUL DE CREDIT IAR MAI JOS AVETI FORMULARUL DE STERGERE DIN BIROUL DE CREDIT!

Legea datelor cu caracter personal incepe asa

Art. 1. – (1) Prezenta lege are ca scop garantarea şi protejarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor fizice, în special a dreptului la viaţa intimă, familială şi privată, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

In prima pare vom incerca sa raspundem la cateva intrebari, ce constituie situatii des intalnite, prin care cei in cauza sunt vizati de catre Biroul De Credit si a caror notare in acest birou le-a adus disconfortul de a nu mai putea contracta un credit sau situatii de ilegalitate profunda prin care au fost afectate drepturile consumatorilor cu privire la protectia datelor lor.

Abuzurile despre care vorbim se refera la faptul ca in conformitate cu dispozitiile legale de infiintare a biroului de credit singurii care pot consulta aceste baze de date, sunt participanţii (instituţii bancare şi non-bancare) la sistem pot consulta bazele de date ale Biroului de Credit atunci când li se solicită acordarea unui produs de tip credit sau de asigurare sau atunci  când monitorizează comportamentul propriilor debitori, asta inseamna ca fie atunci cand o persoana fizica se adreseaza institutiei de credit sa scoata un istoric respectiv, prin cererea semnata de catre debitor, fie dupa intrarea in relatii contractuale cu respectiva institutie de credit.

De asemenea, persoanele fizice care doresc să cunoască datele cu care sunt înscrise la Biroul de Credit, pot solicita acestuia eliberarea Situaţiei înscrierii.

Prin urmare, adresa CETELEM  sau a oricarui alt participant la BC, nu face altceva decat sa confirme o violare a datelor cu caracter personal.

1. Informatiile pe care le gasiti la biroul de credit?

Sunt raportate şi ulterior înregistrate la Biroul de Credit informaţii de natură pozitivă, respectiv o buna desfasurare contractuala sau   negativă referitoare la persoanele fizice care au contractat credite (inclusiv intârzieri la plata ratelor scadente mai mari de 30 de zile calendaristice), la fraudulenţi şi declaraţii cu inadvertenţe.

2. Care sunt drepturile persoanei vizate, conform Legii 677/2001 ?

Monitorul Oficial nr. 790/12.12.2001, prevede următoarele drepturi:

(i) Dreptul de acces la date: dreptul de a obţine de la operator la cerere şi în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului că datele în legatura cu propria persoană sunt sau nu prelucrate de către acesta;

(ii) Dreptul de intervenţie: dreptul de a obţine, la cerere şi în mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea, ştergerea sau transformarea în date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conformă legii;

(iii) Dreptul de opozitie: dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare.

4. Cum pot obţine date referitoare la propria persoană de la Biroul de Credit?

Pentru eliberarea situaţiei proprii – Situaţia înscrierii la Biroul de Credit, în temeiul dreptului de acces la date prevăzut de Legea 677/2001, trebuie să adresaţi în scris către Biroul de Credit o cereredatată şi semnată, la care sa anexaţi o copie lizibila după actul de identitate (buletin sau carte de identitate) şi, după caz, dovada plăţii serviciului solicitat.

Numai prima solicitare adresată Biroului de Credit pe parcursul aceluiaşi an calendaristic este gratuită. Începand cu a 2-a cerere inclusiv, serviciul solicitat va fi comisionat cu suma de 6 lei, dovada plătii urmând să o trimiteti impreună cu cererea. Plata se va face la orice unitate a Băncii Comerciale Române S.A., folosind următoarele instrucţiuni:

– suma: 6 lei

– beneficiar: S.C. Biroul de Credit S.A. (cod fiscal R 16140132)

– cont: RO93 RNCB 0090 0005 8898 0001

– deschis la banca: BCR Lipscani

4. Care este perioada de afişare a istoricului de plată în Raportul de Credit?

Intervalul de timp pentru care informaţiile aferente unui credit sunt afişate în Raportul de Credit este de 4 ani de la data ultimei actualizări transmise.

5. Poate Biroul de Credit să modifice datele despre o persoană fizică recenzată?

 1. Conform contractului cu participanţii, numai aceştia au dreptul de a modifica, în situaţii pe care le consideră justificate, datele pe care le-au transmis Biroului de Credit. Mai pe scurt, persoana fizica se poate adresa doar instantei de judecata pentru a beneficia de o radiere din evidentele BC.

6. Dacă am avut în trecut o restanţă cu care am fost înregistrat la Biroul de Credit, şi ulterior am achitat-o, mai figurez în baza de date?

 1. În cazul în care un participant va cere acum un Raport de Credit pe numele dvs., acesta va conţine informaţia referitoare la faptul că la data respectivă aţi înregistrat o restanţă. Mai pe scurt, restanta peste 30 de zile se va raporta in acest birou de credit.

7. Cazuri de abuzuri din partea IFN-urilor ce au apelat la biroul de credit in mod ilegal?

Mai jos vedeti un abuz grosolan al CETELEM insa toti cei care fac inscrieri in Biroul de credit practica abuzuri.

8. Cum pot sa fiu sters din Biroul de Credit si ce pot face in aceasta situatie, pot cere lamuriri sau despagubiri de la Biroul de Credit, ori de la banca sau ifn?

Puteti sa cereti lamuriri Biroului de Credit, insa principalul raspunzator pentru informatiile regasite in fisa de notare in BC, este raportatorul si anume Banca sau Inf-ul. Daca raportatorul abuzeaza  de pozitia dominanta, atunci poate fi actionat in instanta pentru a fi retrasa aceasta notare in BC.

Oricum, de retinut este ca practica de mai sus, este ILEGALA si doar daca sunati la un IFN sau BANCA acestea NU pot sa va interogheze in  BC si mai ales NU poate folosi informatiile pentru scopurile in care aceastia le-au amintit in notificarea de mai sus.

Astfel trebuie sa formulati o cerere catre un avocat pentru a va ajuta cu stergerea din biroul de credit!

Aveti drepturi, trebuie sa le aparati.

av.drd. Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

Sunteti inscris in biroul de credit? Solicitati acum stergerea! Completati formularul de mai jos – 

164 comments to “Cum Pot Fi Sters Din Biroul De Credit Daca Am Fost Inscris Pentru Intarzieri La Plata Ratelor Sau Am Fost Executat De Banca Si Ce Abuzuri Face IFN-ul Cetelem – Avocat Cuculis”
 1. Avem un credit la Pireus bank in franci si aproape sa dublat rata ,pe deasupra sa desfiintat si punctul de lucru in oras si trebuie sa nw deplasam 50 km sa platim rata ,nu am avut niciodata intarzieri s au neplata ,poate gasim o solutie impreuna ,multumesc

  • Bună seara am avut un împrumut la Provident si din cauza banilor am mai întârziat cu plățile isr ei mau bagat l birou de credit. Acum as vrea sa imi fac un împrumut și numu da voie nicăieri sa mai fac.. Va rog sa ma ajutați. Mulțumesc anticipat

   • Bună ziua. Mă numesc Sârb Antoanela Maria, si sunt din jud.Alba. Am 2popriri la care mai am de achitat vreo 3000 de roni ,una la OTP Bank și una la un ifn.Vreau să stiu dacă după ce le achit pot să sterg din biroul de credit acele date,ca să pot accesa alt credit.Multumesc.Am uitat să întreb cât mă costă.

  • Am intrat in concediu de materinitate si nu mia platit statu decat peste 2 luni am anuntat banca ca nu pot platii si nu sa luat in considerare . Mau bagat in birou de credit cu bulina si in a 31 a zii am facut plata

   • Am avut un împrumut la BRD am avut o întârziere nu mai știu sigur care zile și mau băgat în executare silita am terminat cu rata respectiva în 2018 și as dori acum sa fac un împrumut dar nu pot se poate sa mai fac acum și am nevoie de acel împrumut

  • Buna ziua ! Am facut rata la Altex prin banca Uni Ctedit .La doua luni am plecat din tara si neavand cui sa trimit sa imi plateasca ratele am fost preluata de un birou de recrutare ! Revenind in tara mi.am achitat suma integral ! Ce trebuie sa fac ptr a fi stearsa din baza de date !Nu pot face nici.un imprumut sau o descoperire ! Astept raspuns !Multumesc !

  • CREDETI CE POT SA FIU RADIAT DE LA BIROUL DE CREDIT CARE AR FI PROCEDURA CEA MAI SCURTA SI CIT TIMP DUREAZA ACEASTA

  • Buna ziua , de bt am fost raporta la biroul de credit cu o suma care era în gratia celor 30 de zile la care au adăugat 60 de lei restante mai mari de 30 de zile ceva resturi de dobânzi și la bt direct pt neconcordanta între virarea sumelor dintre bcr si bt mereu sunt probleme cu aplicația si uneori mi se returnează rata din motive de genul ca nu este trecut nr de contract .

  • Am un card de credit la Cetelem ,nu îl pot activa pt. că Cetelem susține că că sunt raportat în biroul de credit . Biroul de credit mă asigură că sunt în regulă . Cetelem nu dorește să deblocheze cardul și tot timpul mă trimite înapoi la biroul de credit

 2. Normal BC trebuie sa instiinteze persoana de operatiile ce se executa de catre IFN sau Banca si sa faca cunoscut forma si continutul cererii.

  • Am avut un credit la ifn_ ul,
   Icredit, după câteva plăți săptămânale la locul de munca pentru preluarea ratelor, si unde sa întocmit si valoarea creditului in valoare de 800 ron,reprezentantul respectiv nu sa mai prezentat, chipurile nu au mai avut reprezentant pe oraș si uite asa nu am mai putut plății restul banilor , a trecut cred ca un an si apoi m_ au contactat,suma fiind aceeași de plata datorită formalităților,am început să votez banii într-un cont de luna trecuta, fiind bineinteles băgat ca tau platnic în biroul de credit,si nemodificate înainte de asta, va multumesc

 3. Cetelem a dat carduri de credit cu o dobanda nesimtita fara sa verifice biroul de credit si au mai facut si suplimentari la acelas card si cand am sunat sa-mi transforme intr-un credit cu o dobanda de bun simt sa pot plati si sa fiu sigura ca imi scade din credit au spus ca au verificat in Biroul de credit si nu ma incadrez ca mai am un credit ipotecar.Dar cine sa-i inteleaga ,acel credit il aveam si cand mi-au dat cardul.

  • Bună ziua, am avut un credit Cetelem, încheiat din 21.07.2017 printr-un ordin executor judecătoresc (am refuzat să mai plătesc către Cetelem deoarece nu vedeam să scadă valoarea creditului chiar dacă plăteam la timp)
   Problema este că am fost verificat la BC de către ING când am dorit un credit și de acolo mi-au spus că apar in BC pe termen nelimitat, este posibil așa ceva??
   Din ce știu datele de raportare in BC sunt valabile 4 ani, nu pe termen nelimitat.

   • Birou de credit .Intarziat cateva luni dar totusi platit mai devreme suma integrala a creditului fata de perioada contractuala.

 4. Buna ziua !am nevoie de ajutor am un imprumut la Brd si am platit ratele pentru ca am avut ceva probleme si nu m.am descurcat cu salariul…as vrea daca se poate sa fac un nou imprumut dar nu pot pentru ca sunt mare in Biroul de Credit de cateva luni…ce trebuie sa fac??

   • Buna ziua numele meu este Mariana ,in urma cu multi ani am avut o societate pe numele meu aceasta nu mai exista de cativa ani ,a fost radiata dar pe numele ei s.a luat un credit de 20.000 lei la vremea aceea ,in urma cu ff multi ani sa platit ceva timp rata apoi fostul sot nu a mai platit ,in urma radieri m.au executat si mi s.a facut poprire la serviciu ,cat am lucrat am platit rata de poprire ultima plata a fost facuta in juru luni mai 2017 ,acum nu lucrez nu am nici un venit ,in cazul asta ce este fe facut eu nu am de unde sa le platesc banii suma nu este f mare undeva pe la 18.000 lei .mi se poate sterge cumva datoria ?daca eu nu am cum sa le mai platesc ?multumesc frumos

   • Buna ziua! Am avut un credit la Provident in 2016.de mai bine de jumătate de an este achitat si as vrea sa fiu ștearsă din birou de credit dar nu stiu cum sa procedez.Astept un raspuns!

 5. Am avut niste credite in anul 2008 .2010.leam.platit prin poprire pe salariu.in.luna.aprile 2017 .am.fost.la un broker din MURES.am plătit o radiere de 300 de Ron pentru inceput după trei luni macontactat per respectiva că nu mai durează mult și pot să mă duc să iau bani de la banca care mă radiat am rămas uimită cînd am auzit că mai trebuie sa mai dau 280.00 +încă 500 Ron +alta suma la per care mă dus acolo 35.000 .+10.la sută din suma care am scoși vă dați seama că din 22.000 am rămas cu jumate din suma ce trebuie sa fac va rog ajutatima să-mi recuperez suma care le-am dat-o lor pentrucă nu-i corect nu atîta costa o radiere 85.000 nu-i corect

 6. Eu am avut o restanta la garanți bank de 45 zile mau raportat la birou dar miam achitat toată suma cont închis 400lei nu trebuia sa ma șteargă?Aștept rasp.

 7. Buna ziua, am avut intrazieri la Bnaca Garanti, am intrat in CRB (fara sa fiu instiintat, am ajuns in instanta tot fara sa sti), am platit cheltuieli de judecata, ale executorului si TOT CREDITUL. INTEGRAL. Intrebare: De ce nu ma sterg din CRB? cei de la BCR unde am cardul de salariu mi-au comunicat ca trebuiau sa ma stearga la cateva luni de la data achitarii crdeitului. Fac precizarea ca in aceasta imposibilitate de plata am ajuns cand au fost taierile la bugetarii (si eu si sotul fiind in institutii de ordine publica)si am facut demersuri catre banci (Garanti si Pireaus) dovedind cu acte scaderea veniturilor. La Pireaus am gasit intelegere dar Garanti a lucrat intr-un mod marsav cu noi. Intrebarea mea este cum pot fi scoasa din aceasta baza de date si daca sunt nevoita sa ajung musai in instanta cu ei. Va multumesc!

  • Bună ziua… Am întârziat cu plata unei rate.
   Și acum apar în biroul de credit…. Și am încercat să fac un împrumut la banca și nu merge deoarece apar în biroul de credit.(Mă puteți șterge din biroul de credit).

 8. Buna seara!
  Din 2007 am facut un credit si atasat la acel credit, Banca Transilvania mi-a oferit si un card de credit MasterCard Forte.
  Creditul s-a achitat intre timp, am mai facut altul la RBS, achitat si acela. Toate bune si frumoase pana in 2015, cand pentru o perioada nu am facut rulajul, adica sa pun acel minim de plata lunar. Nestiintat, pentru ca banii trebuiau pusi de cineva, conform unei intelegeri ale mele cu persoana respectiva, am primit in septembrie 2015 un telefon de la o firma de recuperari din ARAD, eu fiind in Bucuresti. In acel moment, in aproximativ 1 luna, am achitat integral toata suma restanta cardului si ceva penalizari, am cerut inchiderea cardului, contului, etc.
  Problema este ca suntem in 2017 si eu la orice tentativa de a achizitiona ceva in rate, sau daca doresc un credit de nevoi personale, sau mai grav, pentru o casa, nu pot face nimic, imi spun toti ca sunt raportat la Biroul de Credite.
  Pentru o chestie atat de infima, si mai ales ca nu am fost “tras de urechi” de catre Banca, imi afecteaza prezentul si viitorul. Ce pot face in privinta asta??? Va multumesc anticipat.

 9. Bună ziua.Este o poveste lungă dar am sa o spun mai pe scurt:sunt raportat la biroul de credit (cetelem)’,am contactat executorul judecătoresc la care am fost dat și mi sa zis că dacă plătesc toată suma am sa fiu scos de la b.c.intrebarea e:cum pot sa fiu sigur că voi fi șters după ce achit?pot face ceva in sensul asta?am avut parte de un anumit de la cei de la cetelem in leg cu creditul dar nu am ce face că am nevoie sa fac la o alta banca un credit.multumesc

 10. daca sunt iregistrat la biroul de credit de gradu 4 si mi.am achitat suma integral la ei ce trebe sa fac sa ma stearga de la biroul de credit

 11. Buna ziua. Am avut o rata la un magazin. Domo.. Am avut ceva întârzieri. Am plătit toata suma plus penalizarule si am închis contul. Din 2014 sunt in birou de credit. Si nu mai pot face nici un împrumut. Toate băncile imi spun ca trebuie sa astwpt 5 ani. Ce pot face sa ies din biroul de credit?

 12. Buna ziua, Am avut niste probleme financiare in trecut si sunt inscris in biroul de credit. Am un credit si un card de credit in derulare.
  In momentul de fata (mai exact din octombrie) am inceput sa platesc ratele la timp, mi-am revenit financiar, si as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate de a accesa un nou credit bancar (IFN urile nu sunt o optiune).

  Multumesc.

 13. La mulți ani!
  În 2005 am luat credit cu buletinul de la Altex, prin cardul Euroline, suma 700 de lei. In 2007 am facut ultima plata, apoi am constatat clauze abuzive, de fapt absenta unui contract de credit. Am fost raportata în Biroul de credit cu suma de 4900 lei. În 14.03.2014 raportarea continua să se facă de către EFG Retail Srvice, aceeasi sumă. Dacă doream sa iau un credit, orice bancă mă întreba ce înseamnă cont dat la colectare (cumpărat de un alt creditor, în cazul acesta ERB). Normal, anul acesta, probabil în martie, ar trebui să fiu ștersă automat din BC. Dar nu-mi convine că ani întregi nu am putut accesa credite decât de la CAR-uri sau online/tot felul de cămătari/societăți.

 14. Buna ziua.am avut un credit la CEC Bank.nu am mai avut posibilitatea să plătesc ratele.in 2015 am fost raportat la o firma de recuperări.as dorii sa știu daca se poate să fiu scos din BC.sau daca pot scăpa de cei de la kruk.am toate notificările primite de la CEC și de la cei de la kruk.un sfat va rog.

   • Buna ziua!
    Tocmai am aflat ca sunt in in evidenta biroului de credit!Am avut un credit la CETELEM, credit pe care l-am achitat.Va rog sa ma ajutati savad unde s-a produs greseala

   • Buna ziua!
    Tocmai am aflat ca sunt in in evidenta biroului de credit!Am avut un credit la CETELEM, credit pe care l-am achitat.Va rog sa ma ajutati sa vad unde s-a produs greseala!

  • Bună ziua, am un credit la BCR de 2 ani nu am mai plătit ratele deoarece am fost concediat, acum m am angajat iar ași vrea sa refinantez creditul ca să plătesc iar ratele dar ma respinge biroul de credit, va mulțumesc

 15. Bună seara, domnule avocat! Cui să mă adresez în situația în care am constatat, solicitând situația înscrierilor la Biroul de credit, că mi s-au înscris plăți fictive la un credit în CHF, pentru a se întrerupere termenul de prescriere? Ultima plată benevolă am făcut-o în 08.09.2012, la Bancpost. Creditul a fost externalizat în 2008 la ERB, când era performant (banca nu m-a informat), am aflat la o reeșalonare în 2011)! Din situația transmisă de Biroul de credit am aflat că am făcut trei plăți sporadice, ultima în 15.10.2015, depunând 21 de lei, bănuiesc. Precizez că mă consider un om în deplinătatea capacităților mentale și nu sufăr de amnezie. Situația e de noaptea minții, Mulțumesc!

 16. Buna seara,

  Nu prea inteleg cum se poate face aceasta stergere de la biroul de credite, am sunat la ei si ei au zis ca nu se poate, ca istoricul ramane oricum timp de 4 ani…

  Am avut si eu un credit de nevoi personale la care am avut o intarziere de 45 de zile si una de 64 de zile acum aproape 2 ani. Am achitat integral creditul si am incheiat orice colaborare cu banca respectiva care nu a avut nici macar un dram de intelegere fata de mine cand am trecut prin cateva momente mai dificile financiar. Am incercat anul acesta sa imi fac un card de plata 12 rate fara dobanda dar am fost refuzat din cauza faptului ca apar in continuare in baza celor de la BC.
  1. Nu era banca obligata sa faca scoaterea asta in momentul in care am achitat integral creditul si am solicitat expres acest lucru??? (mentionez ca am inchis creditul la finalul anului trecut dupa ce am platit ratele peste 12 fara intarziere de peste 30 de zile).
  2. Daca punctul 1. este valid pot da in judecata banca pentru dificultatea creeata?

  Cu stima,
  Bogdan

   • Bună ziua! Am avut un credit ipotecar în franci elvețieni. În 2016 am făcut băncii Raiffeisen o notificare pt. darea în plata. În urma negocierii am renunțat la darea în plata și am făcut un act adițional, creditul transformând se în lei. În 2019 am achitat integral creditul, neiregistrand nici o restanta. La Biroul de Credit figurez cu informația negativa ca am “dare în plata”. Ulterior nu am putut accesa un credit ipotecar datorita acestui istoric negativ. Este legal modul în care cei de la Raiffeisen au raportat la Biroul de Credit?

 17. In 2016 am luat un produs de la Altex in rate prin Unicredit IFN , ratele au fost achitate la zi mai putin ultimele 2 rate fiind in imposibiltate de plata pentru ca nu am avut un cod de bare emis la acordarea creditului, am facut demersuri sa obtin acest card direct la sucursala Unicredit , insa acestia mi-au spus ca nu imi pot acorda si nu m-au indrumat catre alta solutie, ulterior am reusit plata acestui credit integral, dar am fost raportat la BC pentru intarzieri mai mari de 30 de zile, ce pot face ?

  • Am un credit la banca OTP și un card de cumpărături la banca Transilvania și am intirzieri la ambele .As vrea să fac un nou credit, mă puteți ajuta?Aștept răspuns, va mulțumesc.

 18. Buna ziua .am avut un credit la ERB Retail Services .nu am mai avut posibilitatea sa l platesc in periada cind guvernantii ne au luat 25 % din salariu.in 2015 am fost contactat de un lucrator al lor si in urma unei intelegeri telefonice am stabilit ca sa platesc datoria in 20 rate a cite 200 lei .dupa 15 rate platite toate la zi ,fara nici un fel de intirziere de penalitate …m am trezit ca cei de la ERB mi au cesionat creditul (diferenta) catre Kruk …cele 5 rate adica suma de 1000 lei a fost preluata de Kruk ( dovada ca nu am intirziat cu plata vreunei rate este faptul ca la Kruk trebuia platita aceeasi suma care mai trebuia platita catre RRB ) am platit la Kruk diferenta ramasa …. am terminat de platit la Kruk in 2016 ianuarie ,am intrat in posesia adeverintei in care se specifica ca ,datoria a fost achitata,iar nici pina in ziua de azi cei de la ERB nu doresc sa actualizeze datele in BC ( datoria persista si acum) si nu doresc rezilierea din BC .un sfat va rog daca se poate …sau indrumare

 19. Bună seara! In noiembrie anul acesta se fac 4 ani d când am luat un credit de la Provident, nu l-am mai achitat și m-au introdus in biroul de credit. Recent am cerut de pe site biroul de credit.ro un raport și apar cu litera L adică “scos în afara bilanțului”. Puteți va rog să îmi explicați ce inseamna? Mulțumesc anticipat!

 20. Buna ziua, am fost raportata la biroul de credit pt o suma minima de plata la un card de cumparaturi. Nu am platit la timp initial pt ca nu m am putut deplasa. Nu am fost notificata ca voi fi raportata. Momentan nu pot accesa niciun alt credit. Exista vreo sansa sa se stearga? Multumesc

 21. Buna seara ma numesc liliana si sunt an biroul de credit am avutamprumut la provident pot sa fiu stearsa din biroul de credit

   • Bună ziua. Sunt înregistrată cu niște întârzieri la biroul de credit de acum câțiva ani. Datoriile sunt achitate și conturile închise, dar nu pot accesa nici un împrumut. Puțin ajutor de la d-voastră, va rog. Mu3

 22. Buna seara
  As dori sa stiu cat costa consultatia la dvs, fiindca vreau sa vin cu actele. Am o poprire pe salariu din 2010 de la Pireus, mi au dat dosarul la Krug, dar suma este prea mare. De la 10.000 euro, am ajuns undeva pe la 17. 000. Nu mai rezistt!!!! Multumesc mult!

 23. am avut un credit la pireus bank an 2008 am platit 2ani am ramas fara servici aproape 1 an si am fost raportat la biroul de credit dar am achitat tot

 24. Buna ziua! In anul 2004 am facut o descoperire de card la Bancpost, in suma de 1100 lei. Mi s a oprit de pe card , lunar, dobanda pana in anul 2013 cand am schimbat cardul de salariu de la Bancpost la ING. In anul 2017 am solicitat un raport la Biroul de credite si mi s a comunicat ca din luna septembrie 2016 debitul a fost transferat la o firma de recuperari. Precizez ca nu mi a fost comunicat in niciun fel ca am vreun debit de catre banca si nu am primit de la banca nicio instiintare referitor la acest lucru. Exista vreo posibilitate sa fiu scos din biroul de credite in situatia in care voi soiliciita bancii acest lucru sau prin alta modalitate? Multumesc!

 25. Buna ziua!
  De la primirea notificarii de raportare catre biroul de credite si pana la raportarea in biroul de credi,ifn mai poate adauga penalitati de intarziere? Am primit notificare pentru suma de 2424 ron ai am fost raportat cu auma de 2623.
  Va multumesc.

 26. Buna ziua! Am avut o datorie in trecut la Credit Europe Bank, am avut cel minunat card avantaj. Intr-adevar platile catre ei nu le-am facut la timp .Dosarul meu a fost trimis atre o firma recuperatoare si a fost trimis in instanta. in 2015 am achitat datoria in valoare de 1.700 lei si am inchis cardul. Sunt in Biroul de credite pana la aprilie 2019.Exista vreo posibilitate sa fiu stearsa mai devreme?!

  Multumesc mult!

 27. Buna dimineața am avut un credit la providențial si ma dat an biroul de credit si acum mi-a pus proprie pe salariu mă puteți șterge de la biroul de credit va mulțumesc

 28. Buna ziua acum 11 ani am facut 2 credite la brd si cec bank ne mai avind servici nu am putut sa le mai platesc acum am 2 ani de cind ma m angajat si mi a venit poprire de la recuperatori ce po face sa scap de ei

 29. Bună dimineața. Am avut un credit provident, mic, 2000ron.Am întârziat cu plata ratelor și am fost raportata la bc. Suma a fost achitata de mai bine de doi ani dar istoricul a rămas negativ și nu pot beneficia de nici un credit bancar., doar de la ei și alte I. F. N. ce se poate face pentru a mi se șterge istoricul negativ din bc.? Mulțumesc.

 30. Buna ziua
  Daca sunt in B.C. cu istoric negativ creditul ruleaza in continuare dar nu am mai avut avut intarzieri la plata de aprox. un an, cu noua lege GDPR pot cere stergerea din B.C. ?
  Eu nu mi-am dat acordul sa fiu trecut in acel birou de credite.
  Multumesc

 31. Am avut rata la un laptop, si nu am platit ultimele 3 luni, ca fusesem plecat din tara, am achitat toata suma imediat dupa cum stabilisem cu doamna la telefon is as dori sa fiu sters, ideea e ca a fost o plata de 600 lei. se poate rezolva cumva?

 32. Buna seara am o rată la BRD nu am putut plati cîte luni am fost băgat în biroul de credit .Am nevoie urgent de un împrumut pentru a cumpăra o casă stau cu chirie am mers din banca in banca toți miau intors spatele .Cu rată acum sunt la zii . Nu stiu unde sa mai merg si ce sa mai fac am 2 copii minori sunt divorțata . Va rog va implor ajutatima . Va multumesc !

 33. Buna ziua si La Multi Ani.

  eu am urmatoarea situatie. Cu multi ani in urma (cam 15 ani) am luat pentru fratele meu (dar din pacate pe numele meu pt ca el nu avea cum la aceea perioada ) un card de la Eurolines insa ratele i le platea tatal nostru. O perioada au achitat ratele insa la un moment dat din nu au mai achitat (nici eu nu mai stiu motivele pt care au procedat asa). Problema e ca eu am vrut in Dec 2018 sa fac un imprumut la banca si atunci mi-au spus ca apar in Biroul de Credit (mentionez ca am achitat imediat acea suma si detin adeverinta de stingere a datoriei). Nemailocuind la adresa din buletin la acea perioada nu am intrat in posesia scrisorilor de informare.
  Intrebarea mea este daca pot fi sters din Biroul de Credite pt a solicita un imprumut bancar.

  Multumesc anticipat

 34. Buna ziua!
  Am avut un credit la cetelem la care am intarziat cu plata iar apoi am platit ce mai era in 2 parti.
  Si am incheiat cu ei.Inca apar inregistrat in B.C.,nu ar trebui sa ma stearga?
  Multumesc!
  O zi placuta!

 35. Buna ziua!
  In 2007am contractat un credit de nevoi personale pentru o alta persoana. In 2017 am primit instiintare de poprire pentru neachitarea creditului. In 2018 dupa actiune introdusa in instanta am castigat prescrierea datoriei. Pot fi stearsa din BC in baza acelei hotarari a instantei?
  Multumesc.

 36. Buna ziua! Sunt înregistrat in BC cu restante la un credit și o poprire. Acestea au fost plătite și datoriile stinse,dar ștergerea din BC ar trebui sa se facă peste aproximativ 4 ani. Sunt șanse sa pot fi șters mai repede pt a lua un credit? Nu am fost înștiințat de înscrierea in BC, dar sunt vinovat de acele întârzieri. Va mulțumesc!

 37. Bună ziua! Am luat un credit in 2011 pe care nu l-am putut plăti pana la final. In 2013 a fost cesionat de Kruk, iar in 2016 am primit primul document pentru executarea silită. Am facut contestație si in instanta s-a stabilit că a fost prescris creditul.
  Exista posibilitatea sa fiu sters din biroul de credit, doresc accesare unui credit pentru prima casa.
  Multumesc!

 38. Buna ziua ,ma numesc titi adrian si in 2006 am cumparat un tel mobil dintrun magazin orange doar cu buletinul.suma era de 2400 ron .Din 2006 -2008 am platit suma de 3000 ron .Am sunat o singura data la ifn EFG retailes srl bucuresti(ei sunt cu creditul )si am intrebat cat mai am de platit si spre surprinderea mea miau zis ca eu nu am platit nici un leu .Din ziua aceea nu am mai dat nici un banut ,au inceput amenintarile cu tel cu scrisori,etcNam dat importanta ,anul trecut 2018 mia venit o scrisoare de la executor anuntanduma ca mi se va face proprire pe salariu, mi sa facut oprire pe salariu ,intre timp miam luat facturile si chitantele cu care am platit ratele si am mers la un avocat care a deschis o contestatie (in civil)Dupa vreo 4-5luni de la contestatie am primit scrisoare de la executor ca inceteaza proprirea pe salariu si ca voi primi banii inapoi ,am primit inapoi doar o suma mica din ce mia fost tras din salariu .Ce vreau eu as vrea sa stiu daca pot fii sters din biroul de credit si cum ? Va multumesc

 39. Bună ziua, am avut un credit de nevoi personale și nu am mai putut plăti și acum ma aflu în situația în care am proprie pe salar instituita de un executor judecătoresc. Sfatul executorului a fost sa plătesc suma integral căci în condițiile actuale nu am sa termin niciodată de plătit suma din cauza dobânzilor. Suma este ff mare pentru mine și singura posibilitate ar fi un nou credit pe care nu îl pot obține deoarece sunt în biroul de credite. Va rog frumos Spuneti-mi dacă am vreo șansă să fiu ștearsă și biroul de credit. Va mulțumesc

 40. Buna ziua,

  am aflat de curand ca figurez in BDC cu o valoare de 45 de lei, generata de comisioane bancare in cazul unei popriri. Inteleg ca poprirea este o cu totul alta speta, insa acel comision generat de Banca Transilvania nu mi-a fost niciodata adus la cunostinta, nu am primit nici o informare prealabila.
  Exista vreo posibilitate de stergere date din BDC pentru aceasta suma? Pe care am si achitat-o integral dupa ce am aflat de ea.
  Multumesc,
  Cosmin

 41. Am urgent nevoie de un credit la o banca si nu pot lua acest credit, deoarece sunt raportata la Biroul de Credite. Va rog din suflet sa ma stergeti din baza de date a Biroului de Credit.

  Multumesc anticipat, Halanga Leonore

 42. Buna ziua !
  cum pot fi stearsa din biroul de credite daca exista urmatoarea situatie asa cum am primit de la biroul de credit situatia inscrierii :in anul 2007 am avut un card de debit cu overdraft suma acordata a fost de 2000 lei pt care am platit 19780 lei si am refuzat sa mai platesc la el , a fost dat la colectare catre Kruk am platit si in acest sens am adeverinta de lichidare a debitului plus ca in 2016 au fost modificati termeni contractuali si nu m-au anuntat , in anul 2008 am avut un credit de consum de la BRD FINANCE IFN SA si ultima rata am omis sa o platesc ,in anul 2016 am fost executata silit si am achitat si ac debit , m-am trezit ca BRD FINANCE IFN SA in mai 2019 m-au raportat in biorul de credit cu L- scos in afara bilantului ,in ceea ce priveste acest credit de consum am si pentru acesta procesul verbal de incheiere al datoriei respective de la biroul executoresc . Mai am un credit Auto la Porsche Bank Romania SA din anul 2011 este un cont fara restante in schimb in anul 2018 am avut in fiecare luna intarzieri de 30 de zile deoarece mi s-a schimbat data primirii salariului si intarziam, acum in 2019 este totul la zi > Am vrut sa fc un imprumut bancar si pt motivul relatat mai sus nu am putut .
  Va multumesc
  Astept raspunsul dumneavoastra

 43. Buna ziua.
  Am propire pe salariu de la Provident.
  Mai am putin sia chit.Se poate sa fiu stersa din birou de credit.

 44. Am proprire pe salariul meu si al sotiei desi debitul mia fost cuparat de la BCR de catre firma de recuperare EOS CREDIT FUNDING BL DESINGNATED ACTIVITY COMPANY in urma acestui fapt am cazut la intelegere pentru ai plati suma datorata catre firma mai sus mentionata.As dori sa fiu sters din Biroul de credite.Mentionez ca creditul la banca sa facut in anul 2007.

 45. Buna ziua.
  Acum 2 ani mi s-a dat un card de cumparaturi de la Raiffeisen Bank prin Emag.
  Acest card nu a fost niciodata activat si implicit folosit (il am si acum asa cum mi-a fost dat intr-un plic sigilat). Apeland la alta banca , de unde am si cardul de debit, pentru un credit,am aflat cu stupoare ca nu pot avea acel credit deoarece figuram cu un alt credit la alta banca. Nu trebuie sa va povestesc prin ce am trecut la aflarea acestei vesti,bine ca stau ok cu inima,altul poate facea infarct!
  Sunand la Biroul de Credit,mi s-a spus ca am un card de credit la Raiffeisen Bank pentru suma de 20 600 lei si cei de acolo m-au introdus in biroul de credit.
  Am sunat la cei de la Raiffeisen Bank pentru a cere lamuriri si mi s-a spus ca pe data de 15 iunie mi se va da acea hartie cu inchiderea definitiva a cardului de credit si ca vor trimite biroului de credit o instiintare pentru stergere,dar,va dura 30 de zile,iar eu am nevoie de acel credit urgent.
  Cine se face vinovat de acest incident,repet,acel card de credit nefiind niciodata activat,nu am avut nicio datorie de plata fata de Raiffeisen Bank ,si totusi sunt introdus in biroul de credit? Cum pot fi sters cat mai urgent de acolo,si ,implicit sa pot face acel credit de care am urgenta nevoie la alta banca?
  Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra.

 46. Am avut un credit de nevoi personale la BCR, in anul 2005. Creditul a fost pe 10 ani. In anul 2011, fiind concediata si in proces cu angajatorul (proces pe care ulterior l-am castigat cu toate drepturile: reincadrare, salariile pe toata perioada concedierii etc), am facut o solicitare in scris , de amanare a ratelor, explicand situatia in care ma aflam. Banca a refuzat solicitarea mea. Evident ca nu am avut din ce sa platesc ratele, insa dupa terminarea procesului, in anul 2013, am intentionat sa continui plata ratelor. Ducandu-ma la banca, am aflat ca suma datorata de mine a fost platita de o societate de recuperare creante si am fost indrumata sa merg catre acea societate. Apreciind ca nu mi se pare corect si legal ca cineva sa imi plateasca datoriile, fara ca eu sa fi cerut acest lucru, si afland ca astfel se societati nu sunt autorizate, deci nu functioneaza in legalitate, nu am contactat societatea. In aceasta luna am vrut sa imi fac un credit de nevoi personale la Unicredit Bank, pe cardul careia imi primesc si salariul, iar la o verificare a acestora la Biroul de Credit, au primit un raspuns din care reiese ca am un trecut financiar ce nu imi permite contractarea unui credit. Vreau sa stiu cat timp voi mai avea aceasta anatema, si cat timp eu nu voi mai avea dreptul de a realiza un imprumut la o banca. Asta in conditiile in care, atunci cand mi-am facut card de salariil la Unicredit, banca nu s-a interesat de trecutul meu financiar, stiind ca are de castigat niste comisioane in urma deschiserii acestui cont de salarii. In schimb, atunci cand banca ar putea sa imi acorde un sprijin financiar, se prevaleaza de istoricul meu in raport cu bancile.

 47. Buna ziua am si eu 2 preoprire mi se oprește la salariu dar mi se oprește prea mult puteti sa ma ajutati .multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.