Daca Am O Datorie Pe Persoana Fizica Pot Fi Executat Silit Pe PFA?

Datorie Pe Persoana Fizica? – vedeti care sunt obligatiile dvs. in raport de creditor si in acelasi timp ce drepturi aveti daca s-ar incepe o executare silita impotriva dvs.

Intrebarea primita la sediul SCA Cuculis&Asociatii:

Ne scrie domnul Ene Marian:

Datorie Pe Persoana Fizica

Am facut un credit pe persoana fizica la banca BRD S.A in anul 2007. Creditul a fost in valoare de 55000 de Franci Elvetieni (chf).

Nu am mai putut sa platesc ratele incepand cu anul 2017 si de curand am primit o executare silita pe numele meu.(creditul l-am facut singur).

Intre timp, de la data de la care am facut creditul, mi-am deschis un PFA eu generand sume de bani prin traduceri legalizate.

Este posibil ca banca sa imi puna poprire pe banii pe care ii genereaza PFA-ul?

Ne-a scris domnul Ene Marian din Pitesti solicitand de esenta ajutor juridic de la SCA Cuculis&Asociatii.

Raspunde Av. Drd. Cuculis Adrian

Cititi si :

Daca aveti o datorie pe persoana fizica, este bine sa cunoasteti inca de la inceput ca in ipoteza in care generati venituri si din cadrul altor entitati juridice cum ar fi PFA-urile sau alte forme de organizare cum ar fi SRL-urile sai chiar II-urile, aceste sume generate de catre persoanele juridice NU se confunda cu sumele pe care le genereaza persoane fizice.

Astfel, in cazul domnului de mai sus, pus in executare silita pentru o suma ce genera obligatii pentru persoana fizica, nu se poate retine ca trebuie sa raspunda prin prisma PFA-ului cu bunurile acestui PFA sau orice alte sume de bani pe care le genereaza PFA-ul.

Prin urmare o Datorie Pe Persoana Fizica nu extinde obligatia de plata si catre pesoana juridica.

Este adevarat ca obligatia PFA-ului sau a altei entitati este aceea de retinere in cazul in care exista o adresa de poprire, insa bunurile acelei entitati diferite NU sunt urmaribile si nu se confunda cu obligatiile persoanei fizice.

V-ar putea interesa si :

O datorie pe persoana fizica si pentru care este executata silit persoana juridica, este ilegala –

Sunt executat silit pe persoana fizica dar totusi executorul se indreapta si spre bunurile PFA-ului sa SRL-ului.

Caz de executare silita ilegala care poate fi combatut cu unicul apanaj in acest caz si anume contestatia la executare silitavedeti aici cum se formuleaza.

Desigur ca executorul dar si creditorul, ambii pot lua masuri ilegale impotriva dvs. insa asta nu inseamna ca nu se pot rectifica si actele sau chiar executarea silita sa fie anulata in integralitate.

De asemenea, daca o persoana fizica nu genereaza din activitatile depuse, sume de bani in cadrul unei persoane juridice, NU este obligata persoana fizica sau PFA-ul sa inainteze sume poprite catre executor.

5 comments to “Daca Am O Datorie Pe Persoana Fizica Pot Fi Executat Silit Pe PFA?”
  1. Bună ziua Ma numesc Malama Doina și împreună cu soțul meu am luat cu titlu de imprum, contract suma de 5000 euro în 2008 de la o persoana. Iam înapoiat 11000 de euro, din care doar 2000 prin notar. M-am judecat, s-a făcut ancheta penala la parchet, și sa emis o hotărâre definitiva princiare se spune ca am înapoiat băii, dar persoana revine din Joy cu executor judecătoresc și pune poprire atât pe contul meu, care este cont de PFA, Și pe contul soțului care este ptr indemnizație de revoluționar. Eu nu sunt în tara, sunt în Germania la copii, și nu am actele la mine am primit acum prin e-mail documentele de poprire. Va rog sa mi spuneți dacă se poate pune poprire pe ambele conturi și cum pot ataca aceasta poprire. Am făcut un contract de împrumut, cel mai sus menționat, sub amenințări în iunie 2009 în care scrie ca am luat 30000 nu 5000.acesta sa prescris dar persoana insista cu tot cu executor sa pună poprire. Unde pot obține hotărârea, din moment ce nu sunt în tara, am numai nr de dosare în care s-au făcut cercetările asupra noastră și a persoanei, care sunt trecute în înștiințare de poprire. Dacă se poate sa ma contactați la tel e-mail , poate ma ajutați cu un sfat,. Mulțumesc anticipat Malama Doina

  2. Buna seara!Am o executare silita si nu stiu de unde.Vad ca apare la impozit 105Ron.Eu nu sunt in tara si nu am primit nici o executare pe adresa unde am buletinul.Eu anul trecut am achizitionat un apartament si acum vad ca apare executarea silita din 2009.Aspet un raspuns cum pot rezolva problema.Multumesc frumos!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.