Daune Morale Despagubiri Pentru Loviri Si Alte Violente

Totul despre cum obtinem despagubiri , daune morale sau daune materiale , daca am fost victima unei infractiuni de Loviri Si Alte Violente – Agresiune Fizica – Vatamare Corporala

Despagubiri Pentru Loviri Si Alte Violente – Cele mai multe infractiuni in Romania, par a fi savarsite cu violenta. Trebuie sa cunoasteti ca pentrua primi orice violenta indreptata impotriva dvs. fara drept, este pedepsita de catre lege si mai mult de atat puteti obtine daune morale pentru lovire sau alte violente.

Vedeti mai jos decizia definitiva de condamnare pe care am obtinut-o impotriva unui inculpat ce a fost obligat de catre instanta sa plateasca si despagubiri pentru loviri si alte violente de 5000 de euro pentru savarsirea infractiunii de loviri si alte violente.

Pentru a obtine despagubiri pentru loviri si alte violente aveti doua variante posibile pe care le puteti urma.

In principal trebuie sa stiti ca se vor acorda daune pentru agresiune fizica in conditiile in care puteti face dovada acestor agresiuni fizice.

Victima trebuie sa depuna o plangere penala pentru loviri si alte violente pentru a primi despagubiri pentru loviri si alte violente pentru agresiune fizica

Infractiunea de loviri si alte violente este cercetata de catre politie doar in conditiile in care victima solicita acest lucru.

Practic, in ipoteza in care vreti sa atrageti raspunderea penala a agresorului in cadrul unui dosar penal, este obligatoriu sa formulati plangerea penala si sa o depuneti la parchet.

Cum este reglementata infractiunea de loviri si alte violente:

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Cititi si :

Ce despagubiri pentru loviri si alte violente pot fi solicitate?

De esenta nu exista o limita minima si maxima pe care o puteti cere cu titlu de despagubiri de natura morala sau materiala in cazul unei infractiuni de loviri si alte violente.

Daunele sau despagubirile pot avea intinderea pe care dvs. simtiti ca ati pierdut-o sau v-ar compensa o anumita umilinta publica.

Spre exemplu, daca ati fost lovit in plina strada de catre o alta persoana si sunteti spre exemplu cunoscut in zona respectiva si vi s-a adus o umilinta publica, este clar ca intinderea daunelor de natura morala alaturi de suferinta fizica produsa, vor avea o intindere mai mare.

Ce inseamna daunele materiale pe carele pot cere daca am fost victima unei infractiuni de lovire sau alte violente?

De exmeplu, daca in urma unei agresiuni v-at scapat telefonul din mana, legatura directa si clara de cauzalitate intre lovitura aplicata de catre agresor si scaparea telefonului din mana se materializeaza prininfractiunea de loviri si alte violente.

In asemenea situatii puteti solicita pe langa plata unor despagubiri pentru loviri si alte violente, plata daunelor de natura materiala cuantificate la nivelul acelei pierderi materiale pe care ati suferit-o.

Despagubiri pentru loviri si alte violente de 5000 Euro Acordate Partii Vatamate Pentru Infractiunea de Violente-Avocat Cuculis

Dupa cum stiti, asa cum spun americanii sunt “on the good side” si de regula in dosarele penale luate am aparat partile vatamate si partile civile implicate, fiindca acolo este specializarea noastra.

Am reusit sa obtinem , cu titlu de despagubiri pentru loviri si alte violente, suma de 5000 de euro.

Incet, cred ca vom putea include intr-un text de lege, intinderea daunelor morale avand in vedere si pronuntarile date de catre judecatori.

Vedeti pronuntarea mai jos –

Decizie definitiva de condamnare plus obligarea partii condamnate la plata de daune morale in cuantum de 5000 de euro pentru infractiunea de loviri si alte violente.

Dosar: 26053/4/2016 Judecatoria Sectorului 4

Ora estimata: 08:30
Complet: C1 – penal (fost C5)
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 1 si 2 C.p.p. rap. la art. 61 alin. 4 lit. c C.p., condamnă pe inculpatul ENACHE MARCEL (DATE), la pedeapsa amenzii în cuantum de: – 9.000 lei, stabilită prin înmultirea unui număr de 180 zile amendă cu suma corespunzătoare zilei amendă stabilită de instantă la 50 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violen?e, prev. de art. 193 alin. 2 C.p. (faptă săvârsită la data de 19.03.2015, persoană vătămată Onică Elena).

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 C.p. privind înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii. În temeiul art. 397 alin. 1 C.p.p., raportat la art. 19 alin. 1, art. 25 alin. 1 C.p.p., cu referire la art. 1357 rap. la art. 1381 din Codul civil,

Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Onică Elena (DATE) şi obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei de 5.000 Euro (calculată în lei, la cursul de schimb stabilit de BNR, valabil în ziua plăţii), cu titlu de daune morale.

Şedinţe

http://portal.just.ro/4/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=400000000341272&id_inst=4

Stiati ca daca va impacati cu partea care v-a agresat puteti sa o exonerati de raspunderea penala?

Exista si situatii in care partea agresata se impaca cu partea care a provocat lovirile si atunci legea prevedere ca o asemenea impacare atarge evident si incetarea dosarului penal.

Este un sfat pe care il dau celor care sunt inculpati in cauzele referitoare la loviri si alte violente avand in vedere faptul ca partile pot tranzactiona cu un avocat specializat in penal , o anumita suma de bani pe care sa o plateasca agresorul catre partea vatamata, lucru absolut legal, iar aceasta din urma sa-si retraga plangerea si sa intervina impacarea.

Atentie la forma in care se va face aceasta impacare, nu cumva sa mearga catre zona santajului.

Puteti solicita despagubiri pentru loviri si alte violente si pe cale civila

In legislatia din Romania am stabilit deja ca lovirile si alte violente asemanatoare, fizice, se pedepsesc ca infractiuni.

In cadrul dosarului penal unde reclamati ca ati fost victima unei agresiuni de acest gen, va constituti ca parte civila in procesul penal.

Asta nu exclude spre exemplu, in ipoteza in care in dosarul penal parchetul claseaza fapta de lovire si alte violente, deschiderea unei actiuni pe cale civila sau chiar din start chemarea agresorului in judecata pe parte civila.

Aceasta modalitate de fapt consta in dorinta partii vatamate de a obtine satisfactia legala de a-l trage la raspundere penala pe cel ce i-a vatamat integritatea sau doar la raspundere patrimoniala prin actiunea civila sau din contra si raspundere patrimoniala cu titlu de daune morale sau materiale, in genere, despagubiri, dar si raspundere penala.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16
Sectorul 2
Bucuresti
Romania
3 comments to “Daune Morale Despagubiri Pentru Loviri Si Alte Violente”
  1. Am o hotărâre definitiva în proces cu o firma de asigurare. În acest caz nu ar trebuii sa îmi vireze suma stabilita în cont?. De ce trebuie executare silita?. Ma interesează care este onorariul executorului judecatoresc și dacă mai am de plătit și avocatului?

  2. Bună ziua. Sunt o persoana pensionata medical gr2 și grad handicap definitiv cu diagnostic de schizofrenie paranoida, diagnostic pus de medici. De când am fost diagnosticata cu aceasta boala sunt în permanenta amenintata cu internarea ca voi fii legata. Trăiesc o adevărată umilință. Vecinii rad își bat joc de mine. Am fost agresat atât pe strada, cât și în magazin. Am făcut plângere la politie. Nimeni nu mi da mie dreptate
    Ce pot face?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.