Daune Morale Despagubiri Pentru Loviri Si Alte Violente

Totul despre cum obtinem despagubiri , daune morale sau daune materiale , daca am fost victima unei infractiuni de Loviri Si Alte Violente – Agresiune Fizica – Vatamare Corporala

Despagubiri Pentru Loviri Si Alte Violente – Cele mai multe infractiuni in Romania, par a fi savarsite cu violenta. Trebuie sa cunoasteti ca pentrua primi orice violenta indreptata impotriva dvs. fara drept, este pedepsita de catre lege si mai mult de atat puteti obtine daune morale pentru lovire sau alte violente.

Vedeti mai jos decizia definitiva de condamnare pe care am obtinut-o impotriva unui inculpat ce a fost obligat de catre instanta sa plateasca si despagubiri pentru loviri si alte violente de 5000 de euro pentru savarsirea infractiunii de loviri si alte violente.

Pentru a obtine despagubiri pentru loviri si alte violente aveti doua variante posibile pe care le puteti urma.

In principal trebuie sa stiti ca se vor acorda daune pentru agresiune fizica in conditiile in care puteti face dovada acestor agresiuni fizice.

Victima trebuie sa depuna o plangere penala pentru loviri si alte violente pentru a primi despagubiri pentru loviri si alte violente pentru agresiune fizica

Infractiunea de loviri si alte violente este cercetata de catre politie doar in conditiile in care victima solicita acest lucru.

Practic, in ipoteza in care vreti sa atrageti raspunderea penala a agresorului in cadrul unui dosar penal, este obligatoriu sa formulati plangerea penala si sa o depuneti la parchet.

Cum este reglementata infractiunea de loviri si alte violente:

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Cititi si :

Ce despagubiri pentru loviri si alte violente pot fi solicitate?

De esenta nu exista o limita minima si maxima pe care o puteti cere cu titlu de despagubiri de natura morala sau materiala in cazul unei infractiuni de loviri si alte violente.

Daunele sau despagubirile pot avea intinderea pe care dvs. simtiti ca ati pierdut-o sau v-ar compensa o anumita umilinta publica.

Spre exemplu, daca ati fost lovit in plina strada de catre o alta persoana si sunteti spre exemplu cunoscut in zona respectiva si vi s-a adus o umilinta publica, este clar ca intinderea daunelor de natura morala alaturi de suferinta fizica produsa, vor avea o intindere mai mare.

Ce inseamna daunele materiale pe carele pot cere daca am fost victima unei infractiuni de lovire sau alte violente?

De exmeplu, daca in urma unei agresiuni v-at scapat telefonul din mana, legatura directa si clara de cauzalitate intre lovitura aplicata de catre agresor si scaparea telefonului din mana se materializeaza prininfractiunea de loviri si alte violente.

In asemenea situatii puteti solicita pe langa plata unor despagubiri pentru loviri si alte violente, plata daunelor de natura materiala cuantificate la nivelul acelei pierderi materiale pe care ati suferit-o.

Despagubiri pentru loviri si alte violente de 5000 Euro Acordate Partii Vatamate Pentru Infractiunea de Violente-Avocat Cuculis

Dupa cum stiti, asa cum spun americanii sunt “on the good side” si de regula in dosarele penale luate am aparat partile vatamate si partile civile implicate, fiindca acolo este specializarea noastra.

Am reusit sa obtinem , cu titlu de despagubiri pentru loviri si alte violente, suma de 5000 de euro.

Incet, cred ca vom putea include intr-un text de lege, intinderea daunelor morale avand in vedere si pronuntarile date de catre judecatori.

Vedeti pronuntarea mai jos –

Decizie definitiva de condamnare plus obligarea partii condamnate la plata de daune morale in cuantum de 5000 de euro pentru infractiunea de loviri si alte violente.

Dosar: 26053/4/2016 Judecatoria Sectorului 4

Ora estimata: 08:30
Complet: C1 – penal (fost C5)
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 1 si 2 C.p.p. rap. la art. 61 alin. 4 lit. c C.p., condamnă pe inculpatul ENACHE MARCEL (DATE), la pedeapsa amenzii în cuantum de: – 9.000 lei, stabilită prin înmultirea unui număr de 180 zile amendă cu suma corespunzătoare zilei amendă stabilită de instantă la 50 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violen?e, prev. de art. 193 alin. 2 C.p. (faptă săvârsită la data de 19.03.2015, persoană vătămată Onică Elena).

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 C.p. privind înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii. În temeiul art. 397 alin. 1 C.p.p., raportat la art. 19 alin. 1, art. 25 alin. 1 C.p.p., cu referire la art. 1357 rap. la art. 1381 din Codul civil,

Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Onică Elena (DATE) şi obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei de 5.000 Euro (calculată în lei, la cursul de schimb stabilit de BNR, valabil în ziua plăţii), cu titlu de daune morale.

Şedinţe

http://portal.just.ro/4/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=400000000341272&id_inst=4

Stiati ca daca va impacati cu partea care v-a agresat puteti sa o exonerati de raspunderea penala?

Exista si situatii in care partea agresata se impaca cu partea care a provocat lovirile si atunci legea prevedere ca o asemenea impacare atarge evident si incetarea dosarului penal.

Este un sfat pe care il dau celor care sunt inculpati in cauzele referitoare la loviri si alte violente avand in vedere faptul ca partile pot tranzactiona cu un avocat specializat in penal , o anumita suma de bani pe care sa o plateasca agresorul catre partea vatamata, lucru absolut legal, iar aceasta din urma sa-si retraga plangerea si sa intervina impacarea.

Atentie la forma in care se va face aceasta impacare, nu cumva sa mearga catre zona santajului.

Puteti solicita despagubiri pentru loviri si alte violente si pe cale civila

In legislatia din Romania am stabilit deja ca lovirile si alte violente asemanatoare, fizice, se pedepsesc ca infractiuni.

In cadrul dosarului penal unde reclamati ca ati fost victima unei agresiuni de acest gen, va constituti ca parte civila in procesul penal.

Asta nu exclude spre exemplu, in ipoteza in care in dosarul penal parchetul claseaza fapta de lovire si alte violente, deschiderea unei actiuni pe cale civila sau chiar din start chemarea agresorului in judecata pe parte civila.

Aceasta modalitate de fapt consta in dorinta partii vatamate de a obtine satisfactia legala de a-l trage la raspundere penala pe cel ce i-a vatamat integritatea sau doar la raspundere patrimoniala prin actiunea civila sau din contra si raspundere patrimoniala cu titlu de daune morale sau materiale, in genere, despagubiri, dar si raspundere penala.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16
Sectorul 2
Bucuresti
Romania
44 comments to “Daune Morale Despagubiri Pentru Loviri Si Alte Violente”
 1. Am o hotărâre definitiva în proces cu o firma de asigurare. În acest caz nu ar trebuii sa îmi vireze suma stabilita în cont?. De ce trebuie executare silita?. Ma interesează care este onorariul executorului judecatoresc și dacă mai am de plătit și avocatului?

 2. Bună ziua. Sunt o persoana pensionata medical gr2 și grad handicap definitiv cu diagnostic de schizofrenie paranoida, diagnostic pus de medici. De când am fost diagnosticata cu aceasta boala sunt în permanenta amenintata cu internarea ca voi fii legata. Trăiesc o adevărată umilință. Vecinii rad își bat joc de mine. Am fost agresat atât pe strada, cât și în magazin. Am făcut plângere la politie. Nimeni nu mi da mie dreptate
  Ce pot face?

 3. Buna seara,am fost agresat fizic și moral de un vecin pe 31.07.2021,după ce m-a bătut ma aruncat în stradă,am sunat la ambulanță aveam nevoie de îngrijire medicală desi am sesizat organul de politie si nu a venit la fața locului,am mai multe excoriatii,vanatai și hematom contuzie ,cot,si beat stang,confuzie mâna dreaptă,am fost consultată de un medic legist,mi-a dat 2-3 zile de îngrijire medicală, la poliție mi-a cerut fișa de la upu si mi-a cerut în original certificatul medico legal, trebuia original sau copie?ce se va întâmpla cu acea persoana care m-a agresat?va rog frumos sa imi raspundeti

  • Bună ziua. Copilul meu în vârstă de 14 ani a fost lovit,de un vecin adult. Am făcut plângere, sa întocmit dosar penal pentru loviri și alte violente. Iar vecinul meu a venit cu o propunere. Sa îmi dea banii să îmi retrag plângerea. Nu știu cum e procedura.

 4. Bună ziua!
  In urma cu 3 săptămâni un părinte agresiv i-a aplicat o palmă unui elev pe care l-am acuzat că-i agresase fiul. Acest lucru s-a petrecut în poarta școlii în prezența paznicului a reprezentantului Poliției Locale și a dirigintei care a convocat elevul pentru a lămuri acuzațiile care îi se aduceau acestuia de către părintele in cauză. Menționez că elevul era situat in curte, dincolo de poarta școlii iar părintele înafara ei. Într-o fracțiune de secundă părintele s-a năpustit asupra elevului motiv pentru care nu au putut interveni la timp nici unul dintre cei prezenți. Părinții elevului au făcut plângere la poliție. As dori in ce măsură pot fi implicați cei prezenți la fața locului într-un proces și în obținerea de daune pe care mama elevului a zis că le va cere?
  Va mulțumesc anticipat!

   • Bună ziua domnule avocat în data de 3 iunie am fost împușcat în frunte și în piept de 10 ori de un tânăr de 19 ani cu un pistol cu bile .S-a întocmit dosar penal și am 10zile îngrijire de la medic legist.Am pensie de 1125ron nu îmi permit un avocat cum sa procedez pentru daune morale și ce suma sa cer trebuie a face cerere la judecătorie pentru daune sau ce trebuie sa fac ?Va mulțumesc din suflet

  • Bună seara fiul meu de 15 ani a fost bătut de un vecin .a fost lovit cu o tonfa în cap . trântit pe jos plin de rani și un genunchi inflamat la rotula . agresorul mia spus că nu am ce sa ii fac ,că are relații foarte multe.va mulțumesc anticipat!

 5. Buna seara!
  Daca se poate..am si eu o intrebare..
  Socrul meu a fost agresat in urma cu 3 sapt.,in urma unui pumn dat de agresor..a cazut pe spate si este la spital.
  De atunci este la neurochirurgie..cu creierul zdrobit frontal.
  Ii raman sechele serioase..nu poate vb,confuz,etc..este rau de tot.
  Agresorul are deja alte dosare penale..sechestrare si viol,agresiuni anterioare,etc..
  Viata ni s-a schimbat complet..🥺
  Ce se poate face in acest caz..nu merita iertat in nici un caz..ce daune,etc?
  Mulțumesc frumos anticipat!

  • Bună ziua, vă rog dacă ma puteți ajuta,sunt disperată e vorba de soacră-mea cu probleme psihice care de doi ani nu a mai făcut internări la Balaceanca, nu mai putem conviețui locuim împreună în locuința bunicilor soțului meu, ea nefiind proprietară a acelui imobil face tot posibilul sa ne de a afară din locuința, a devenit agresiva, ma lovește, sparge distruge lucruri,ne fura, a ajuns până într-acolo de și a rupt hainele de pe ea și a ieșit în strada urlând ca am omorât-o eu ca nora și fiul, ne amenință că ne dă foc și tot ea cheamă politia ca am lovit o, anul trecut chiar ne.a făcut ordin de protecție pt doua luni s a lovit singură și și a scos certificat medico-legal. Am depus doua plângeri dintre care la cea de a doua și cu certificat medico-legal ca mi.a fracturat degetul, de un an jumătate și nu am primit nici un răspuns de la poliția din localitate. Vă rog din suflet ce mă sfătuiți sa fac ca am ajuns la capătul puterilor și eu și soțul permanent stam într-un stres nu putem aștepta să ne de a în cap, chiar nu exista legi în tara aceasta??Va mulțumesc anticipat.

 6. Buna ziua!!!
  Sunt tatăl la un băiat de 14 ani,acum o luna a fost lovit de către un bodigard și ia rupt nasul in,încă nu am depus plângerea PTR ca nu știm numele bodiguardului și nici nu crea sa ne spună numele lui șeful lui.
  M-a interesează dacă mai putem face plangearea și ce i se poate întâmpla agresorului ?
  Copilul are 14 ani
  14 sile de îngrijiri medicale
  Certificat Medico legal și toate documentele de la spital .
  Dacă se poate sa ne îndrume cineva,ce sa facem și cum sa facem 😳
  Mulțumesc

 7. Buna ziua ,fata mea in varsta de 16 ani si cu inca alte doua fete una de 14 ani si cealalta de 12 ani au batut pe alta fata in varsta de 13 ani acum 3 luniVictima le a facut plangere iar fiica mea si cu cea de 14 ani au fost pe arest la domiciliu si de 2 luni sunt in control judiciar.Insa azi ni sa comunicat ca parchetul a cerut despagubiri in valoare de 10.000 lei dintre care 8000 eu cu sotul meu in numele fiicei iar parinti celeilalte fete 2000 lei.Si vroiam sa va intreb daca instanta poate sa dea sentinta de a plati asemenea suma mai ales ca victima nu a cerut nici o despagubire ea avand nevoie doar de 1 sau 2 zile de ingrijiri medicale.Plus ca fata de 12 ani a lovit o cu piciorul in fata si ia lasat semne dar nu au fost trasi la raspundere nici parinti.Multumesc va rog mult daca imi puteti raspunde.

 8. Buna ziua din nou ,o intrebare din nou ce tarif aveti dnv pt ca la cum sunt preturile si uni iti iau si pielea dar daca puteti macar cu un sfat v am fi super recunoscatori pt ca suntem terminati de 3 luni mai ales ca sunt alti care fac mai rau si nu patesc nimic dar cum in tara asta totul merge pe pile asta e.Multumesc

  • 13 ani am fost agresat lovitura toracică cu internare 3 zile după evenimentul asta am scos certificat medico-legal și am făcut o criza anexioasa cu spitalizare de 15 zile mă întrebat la politie ce daune morale pot sa cer daca pun actul în instanță?

 9. Bună ziua. Copilul meu în vârstă de 14 ani a fost lovit,de un vecin adult. Am făcut plângere, sa întocmit dosar penal pentru loviri și alte violente. Iar vecinul meu a venit cu o propunere. Sa îmi dea banii să îmi retrag plângerea. Nu știu cum e procedura.

 10. Buna ziua am o intrebare si v as fi recunoscatoare daca m ati ajuta cu un raspuns fata mea este implicata intr un proces de lovire față de o alta fata ,insa intrebarea noastra este ca noi am primit citatii pt mine ,sotu si fata mea pt contestarea masurii oblogatorii si as vrea sa stiu ce inseamna sa stim la ce sa ne asteptam.Multumesc

 11. Bună ziua!am fost agresat fizic primind un pumn sau doi (eram în stare de ebrietate) pe terasa unui bar dar afară era doar agresorul și 3-4 prieteni de ai lui,purtam o discuție și m a lovit pe neașteptate ,apoi am intrat în local până a venit poliția și echipajul smird care m a transportat la spital,am procurat de la medicul legist certificat medico legal din care reies 11-12 zile de spitalizare(agresiunea din 10.09.2023),încă nu am depus plângere prealabilă,dpa care în data de 21.10.2023,în același local m am întâlnit din nou cu agresorul care din nou a vrut să înceapă un conflict ,am plecat din local și în drum spre locuință am fugit fiiindca venea după mine împreună cu 3-4 amici ,m au prins pe scară bl unde locuiesc și din nou mi a provocat fracturi lcranio faciale și urmează să mai analizez(menționez ca aici a fost o persoană jos în fața bl care a văzut cum au fugit după mine și a sunat la 112 după care a fost agresată si acea persoană)întrebarea mea este contează dacă în prima fază am martori sau nu la prima agresiune sau cum să procedez??multumesc

 12. Bună seara O persoană a sărit să dea în mine cu un lanț de mărimea degetului mic ca grosime am reușit să l imobilizez și am început bătaia i am făcut câteva vânătăi și tot el umblă pe la poliție și vrea să mă dea în judecată că zice că și a scos certificat medico legal că l-am batut și am făcut vătămări corporale eu nu am dat nicio declarație la poliție până în momentul de față și ce trebuie să fac astept raspuns de la dv vă. Multumesc

 13. Bună ziua! Eu am fost martorul unei altercații între victimă și tatăl vitreg. Am intervenit pentru a-i despărții pe aceștia, bătaia având loc în stradă. Tatăl vitreg i-a rupt maxilarul fiului său, iar cei doi s-au împăcat. Victima a depus plângere împotriva mea, cum că eu l-aș fi lovit, iar tatăl vitreg a ajuns din agresor, martor. Ce pot să fac în această situație?

 14. Bună ziua! Am 60 ani , am fost agresată fizic și verbal de vecini , am certificat medico- legal scos, am depus plângere penală pentru agresiune și vătămare fizică la poliție .Va rog spuneți-mi cum pot ajunge în instanță pentru a obține un ordin de protecție și pedeapsă celor doi vecini ( el și concubina)
  Ce procedura trebuie să urmez ?
  Mulțumesc anticipat !

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.