Despagubiri RCA – Accident cu victime – Accident Muntenegru –

Obţinerea de  despăgubirea corectă pentru daune morale şi materiale in urma unor accidente auto- Noua procedura 2019

Beneficiile și avantajele de care te bucuri în relația cu noi ca victimă a unui accident rutier, soldat cu vătămare corporală gravă sau deces sunt:

 • Punem în slujba ta resursele noastre umane, materiale și financiare, precum și competențele profesionale ale echipei noastre pentru obținerea despăgubirii tale
 • Parcurgem împreună procedura convențională și evităm capcanele specifice
 • Te informăm asupra tuturor etapelor pe parcursul desfășurării acestora sau înaintea inițierii lor, după caz
 • Urmărim pas cu pas obiectivul propus, plata despăgubirilor materiale și morale la care tu ai dreptul
Un alt exemplu nefericit de accidente auto – Familiile celor decedati in accidentul rutier de la Podgorica – Muntenegru , pot obtine despagubiri de pana la 5.000.000 Euro, asta daca vor acctiona in judecata in grup organizat asiguratorul OMNIASIG.

Totul despre despagubirile ce pot fi obtinute de catre familiile celor decedati dar si de cei ce au ramas in viata, intr-un interviu cu avocatul Cuculis din Cadrul Societatii de de avocatura Cuculis si Asociatii

TOTUL DESPRE CE DESPAGUBIRI PUTETI PRETINDE IN CAZUL UNEI ACCIDENT AUTO UNDE SUNTETI VICTIMA.
Despăgubiri R.C.A.

în urma accidentelor rutiere
Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto – R.C.A. acoperă răspunderea civilă delictuală a proprietarului sau utilizatorului unui vehicul, pentru prejudiciile produse unei terţe părţi, prin intermediul vehiculului. Dacă aţi fost implicat într-un accident auto produs din vina altcuiva, sunteţi îndreptăţit să solicitaţi despăgubiri pentru prejudiciul suferit şi anume:

 • vătămari corporale sau deces: despăgubiri materiale şi despăgubiri morale;
 • pagube materiale;
 • în unele situaţii se pot solicita pagube rezultate din lipsa de utilizare a autovehiculului avariat.

Vătămarea corporală sau decesul rezultate în urma unui accident rutier produs în România sau străinătate, a unei persoane ce se afla ca pasager în autovehiculul vinovat de producerea accidentului, pasagerul vătămat sau moştenitorii celui decedat pot solicita despăgubiri pentru prejudiciul suferit. Pot fi solicitate, cu anumite condiţii, despăgubiri materiale şi despagubiri morale. Drepturi la despăgubire pot formula şi pasagerii rude ale conducatorului auto vinovat de producerea accidentului rutier. Puteţi formula pretenţii de despăgubire timp de 3 ani de la producerea accidentului, această perioadă fiind diferită în funcţie de legislaţia ţării unde s-a produs accidentul rutier.

Despăgubirile materiale care se pot acorda în urma accidentelor rutiere sunt reglementate şi de Codul Civil, care stipulează că orice faptă a omului, care cauzează altuia un prejudiciu, este obligat să-l repare.

Pierderea materială suferită poate proveni dintr-o diminuare a valorilor active din patrimoniu, sau dintr-un beneficiu nerealizat care rezidă din lipsirea activului patrimonial de o sporire care ar fi intervenit dacă nu s-ar fi săvârşit fapta ilicită. Prejudiciul material poate fi un beneficiu sau un câştig nerealizat, putând fi probat cu documente justificative. Prejudiciul patrimonial al persoanelor fizice poate fi un câştig nerealizat, în cazul pierderii totale sau parţiale a veniturilor din muncă.

Conform Codului Civil, sunteţi îndreptăţit să beneficiaţi de despăgubiri, dacă aţi fost victima unui accident rutier, ocazie cu care aţi efectuat cheltuieli spitaliceşti, de transport, de înmormântare, etc.

Despăgubirile morale sunt o consecinţă a prejudiciului cauzat unei persoane şi constau în suferinţe de ordin psihic. Normele eticii şi echitatii interzic acordarea de despăgubiri materiale pentru daune morale, deoarece durerea sufletească este incompatibilă cu un echivalent bănesc. Se justifică acordarea unor compensaţii materiale acelor persoane ale căror posibilităţi de viaţă familială şi socială au fost alterate ca urmare a faptelor ilicite săvârşite de alte persoane. Aceste compensaţii sunt destinate să creeze condiţii de viaţă care să aline într-o oarecare măsură suferinţele psihice ale victimei.

Despăgubirile pentru accidentele rutiere produse în România din vina unor conducători auto ale căror autovehicule sunt înmatriculate în străinătate sunt acoperite de către societăţile de asigurare din străinătate, la care sunt asigurate autovehiculele vinovate. În anumite condiţii, se pot solicita despăgubiri pentru:

 • Cheltuielile cu reparaţiile efectuate la autovehiculul dvs.
 • Pierderi de venituri
 • Lipsa de folosinţă a autovehiculului dvs.
 • Pentru vătămari corporale sau deces, se pot obţine despăgubiri materiale şi despăgubiri morale

Despăgubirile pentru accidente rutiere produse în afara României din vina unei alte persoane, sunt acoperite de societăţile de asigurare la care autovehiculele vinovate sunt asigurate. În anumite condiţii, se pot solicita despăgubiri pentru:

 • Cheltuielile cu reparaţiile efectuate la autovehiculul dvs.
 • Pierderi de venituri
 • Lipsa de folosinţă a autovehiculului dvs.
 • Pentru vătămari corporale sau deces, se pot obţine despăgubiri materiale şi despăgubiri morale

In cazul unei tranzactii sumele ce le puteti obtine sunt mult inferioare decat atunci cand actionati in instanta asiguratorul , pentru plata daunelor atat materiale cat si morale.

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu

Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat despagubiri,accident romani muntenegru,avocat accident muntenegru,despagubiri rca,victimele strazii,avocat,cuculis,adrian specializat despagubiri,victima rca,muntenegru,accident muntenegru,accident auto,accident podgorita,victime,decedati romani muntenegru. Despagubiri

RCA

Victima Accident Auto?Aflati Ce Drepturi Aveti Si Ce Despagubiri Morale Sau Materiale Puteti Obtine De La Asigurator Prin Polita RCA-Despagubiri Accidente Auto-Avocat Cuculis

18 comments to “Despagubiri RCA – Accident cu victime – Accident Muntenegru –”
 1. Buna ziua!!!In data de 5.11.2011 am avut un accident de circulatie fiind in masina unui cunoscut.Am avut rani multiple stand in spital timp de 3 saptamani.nu m’am constituit parte civila in dosar de teama.Puteti sa’mi spuneti daca se mai poate face ceva acum pentru a primi despaguniri materiale?Precizez ca inca nu s’a finalizat procesul penal.Multumesc!

 2. Buna ziua DL Avocat. Am si eu o intrebare pt d voastra. Am 29 de ani si in data de 25.06.2015 eram in masina cu in coleg de munca si ma intorceam spre casa. Colegul facand un viraj LA stanga si neacordand prioritate, a intrat o masina in noi. Mentioned ca EU eram pasager in dreapta si colegul era soferul. El nu a patit nimic insa EU am fost internata 5 zile in spital cu 5 coaste si clavivula dreapta fracturata. In momentul de fata sunt acasa in concediu medical o Luna de zile pt refacere pt ca nu ma pot ridica din pat. As dori sa stiu daca pot fi despagubita de catre firma LA care colegul avea asigurarea RCA si daca da in CE conditii si care ar fi procedura. Mentionez ca nu am depus plangere impotriva colegului si nici nu intentionez sa FAC acest lucru. In speranta ca nu v am plictisit s ca voi primi cat de curand un raspuns de LA d voasta, va multumesc anticipat. Cu stima si respect, Ingrid Dragnoiu

  • Buna ziua,vatamarea corporala oricum porneste doar la plangerea prealabila insa daca dvs. nu doriti sa se constate “prejudiciul ” dvs nu puteti obtine aceste despagubiri.Cu stima, av Cuculis 0722298011

 3. Buna seara! Sora mea a avut un accident rutier in ianuarie ,traversare neregulamentara a strazii , se pare ca e vinovata , politia inca nu a incheiat cercetarile, nu a depus plangere la politie si nici nu a facut intelegere cu soferul .Exista riscul ca nefacand plangere sa plateasca cheltuielile de spitalizare???

 4. Buna ziua! In urma cu 2 ani mai precis in data de 02.11.2013 am fost victima unui accident rutier ( motor) , cu leziuni grave , crede ti ca se mai poate face ceva atata timp cat eu nu am cerut despagubiri si nici nu am facut plangere impotriva ?va multumesc!

 5. Buna ziua am si eu o problema va rog cineva daca poate sa ma ajute.Acum 2 saptamani circulam regulamentar cand un un nene a esit de pe o strada fara sa se asigure si sa izbit in mine mia facut masina zob. Mia dat asigurarea neam inteles amiabil,dupa 2 zile a venit de evoluatoru de laGENERALI mia zis ca e dauna totala am incheiat dosarul de dauna si de atunci tot astept sa fiu despagubit si tot ami zice ca maine si tot asa. si nu stiu unde as putea sa depun o plangere .

 6. Buna ziua, am o intrebare careia nu i-am gasit raspuns pe nicaieri, v-as ruga daca se poate sa ma ajutati: daca firma la care soferul vinovat este in faliment, cui i se poate adresa victima unui accident rutier? Multumesc

  • Buna ziua, am o intrebare careia nu i-am gasit raspuns pe nicaieri, v-as ruga daca se poate sa ma ajutati: daca firma de asigurari la care soferul vinovat are RCA este in faliment, cui i se poate adresa victima unui accident rutier? Cine plateste despagubirile materiale si morale? Multumesc, cu stima

 7. Buna ziua.pe data de 16 mai,am dat cu spatele si dupa coltul unui bloc a iesit o femeie si sa izbit de masina mea a cazut in fund si sa lovit la picior ,imediat am dus-o la spital iam facut 2 radiografi din care a reiesit ca nu are nimic si iam luat si tratament, a doua oara ma sunat mam dus cu ea la un ortoped din nou doctorul a zis ca nu are nimic si ca doar sa invinetit de la lovitura…acum ma sunat fiul dansei ca ma da in judecata poate sa faca acest lucru daca nu exista o plangere depusa la politie.Va rog astept un rasp cat mai repede

 8. in luna dec 2016 an fost izbit din spate de un auto italian pe autostrada in italia
  ,masina praf iar eu si cel din dreapta am fost loviti si am suferit 7 zile spitalizare in italia,acolo unde a avut loc de fapt accidentul
  cel care m-a lovit are asig.italiana ,dar masina mea are acte de bulgaria fiind valabile (pe numele unui bulgar).daca la spitalizare de 7 zile pot beneficia de despagubiri financiare de la asig italiana ,ubde era asig masina celui care m-a lovit ?
  ma aflu in romania dar nu ma simt bine in acest moment si trebuie sa ma internez din nou aici in spital ,pt am fost lovit la cat
  cu stima

 9. cazul este mai vechi din anul 2004 cand o familie din Suveava a fost pacalita de un asa zis av roman ce colabora cu av italian
  In familia din Suceava s-a intamplat un deces ca urmare a unui acc rutier in italia,iar acel av.a obtinut o imputernicire semnata la notar sa poata face toate demersurile de a obtine despagubiri din italia de la asigurare.
  suma data familiei a fost una modica ff mica de 100 mii euro pentru 8 persosane care urmau sa fie despagubitri ca rude gr I iar restul…??
  daca dupa atyaia ani se mai poate face o investigatie (in civil categoric)daca nu cummva intervine termenul de prescriptie
  cu stima

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.