Este Legala Ridicarea Masinilor ? Cum Putem Contesta

Cat de legala este ridicarea masinilor de pe spatiile publice? Poate politia sa dispuna ridicarea lor? Puteti contesta ridicarea masinii?

Ridicarea masinilor da fiori reci proprietarilor de masini atunci cand stiu ca si-au parcat masina intr-un loc iar la intoarcerea lor in acel loc, masina nu mai este.

Desi a fost contestata o buna perioada de timp aceasta procedura, chiar a fost considerata de foarte multi ca circumscriindu-se notiunii de furt, leguitorul a modificat legea si mai nou permite politiei rutiere sa dispuna ridicarea masinilor de pe spatiile publice insa atentie , doar in anumite conditii.

Orice ridicare in afara reglementarilor in vigoare, este ilegala si poate fi contestata.

Avand in vedere ca in departamentul de drept contraventional al SCA CUCULIS&ASOCIATII au venit foarte multe solicitari prin care romanii si mai ales cei din Bucuresti , se plangeau de faptul ca masinile lor le-au fost ridicate desi nu stanjeneau in vre-un fel circulatia, am decis sa facem o informare in cadrul acestui articol prin care sa stiti exact cand sa contestati procesul verbal de amenda si dispozitia de ridicare a autoturismului in conditiile in care s-a procedat ilegal.

Sa incepem!

Vi s-a ridicat masina de catre politie? Aflati cum puteti contesta ridicarea ilegala a masinii dvs. Completati formularul de mai jos:

Ridicarea masinilor parcate neregulamentar

Ridicarea masinilor parcate nelegal sau neregulamentar este ridica o problematica deosebita de o buna perioada de timp. Intr-un final, legea care reglementeaza codul rutier a venit si a stabilit in ce conditii pot fi ridicare masinile parcate neregulamentar iar orice excede acestui cadru se incadreaza de fapt la abuz iar soferii pot contesta.

Astfel, oug 195/2002 arata in art. 64 , prevedere in ce conditii pot fi ridicare masinile si anume :

(1)Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.

Prin urmare, tragem concluzia ca in conditiile in care suntem parcari neregulamentar si doar in aceste conditii, masina noatra poate sa fie ridicata.

Prin urmare, notiune de parcare neregulamentara nu suporta o alta interpretare si ca atare aceasta trebuie explicata in caz contrar orice masura de ridicare a masinii care excede cele de mai jos, este nelegala!

Ce inseamna parcare neregulamentara si care sunt SINGURELE situatii in care imi poate fi ridica masina?

Ridicarea unei masini parcare ilegal se poate face doar daca parcarea respectiva se incadreaza la una dintre situatiile de mai jos si mai mult decat atat, daca situatia

Astfel, acelasi cod rutier dar mai ales regulamentul de aplicare al codului rutier, vine si ne spune ce inseamna STATIONARE NEREGULAMENTARA:

Art. 143 din regulamentul de aplicare al codului rutier arata ca:

Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:

a)în toate cazurile în care este interzisa oprirea voluntara;

b)în zona de actiune a indicatorului cu semnificatia “Stationarea interzisa” si a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii;

c)pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 m;

d)în dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice; – adica in fata garajelor

e)în pante si în rampe;

f)în locul unde este instalat indicatorul cu semnificatia “Stationare alternanta”, în alta zi sau perioada decât cea permisa, ori indicatorul cu semnificatia “Zona de stationare cu durata limitata” peste durata stabilita.

De asemenea, in completarea notiunii de STATIONARE NEREGULAMENTARA ar pleda inclusiv art. 141 insa atentie, acesta nu este regasit in dispozitiile legale, asa ca si in ipoteza in care ati parca altfel decat arata art. 141, masina dvs. NU AR PUTEA SA FIE RIDICATA!

Art. 141

(4)În localitati, pe drumurile cu sens unic, oprirea sau stationarea voluntara a vehiculelor este permisa si pe partea stânga, daca ramâne libera cel putin o banda de circulatie.

(5)În afara localitatilor oprirea sau stationarea voluntara a vehiculelor se face în afara partii carosabile, iar atunci când nu este posibil, cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, paralel cu axa acestuia.

(6)Nu este permisă staţionarea pe partea carosabilă, în timpul nopţii, a tractoarelor agricole sau forestiere, a remorcilor, a mopedelor, a bicicletelor, a trotinetelor electrice, a vehiculelor cu tracţiune animală ori a celor trase sau împinse cu mâna.

(7)Nu este permisa oprirea sau stationarea în tuneluri. în situatii de urgenta sau de pericol conducatorului de autovehicul îi este permisa oprirea sau stationarea numai în locurile special amenajate si semnalizate corespunzator. în caz de imobilizare prelungita a autovehiculului în tunel, conducatorul de vehicul este obligat sa opreasca motorul.

(8)Se consideră staţionare pe partea carosabilă situaţia în care oricare dintre roţile vehiculului sau remorcii se regăseşte pe partea carosabilă.

Politistii locali au dreptul sa ridice masini?

Epopeea politistilor locari si politistilor rutieri care se calca pe pantofi unii pe ceilalti. De ce spun asta?

In conditiile in care legea codului rutiere desemneaza ca organe de aplicare a acestor masuri, pe politistii rtuieri, apare ca o anomalie ca si legea politistilor locali sa prevada posibilitatea ca acestia sa dispuna ridicare masinilor.

Astfel, legea 155/2010 arata ca:

Art. 7 legea politiei locale:

În domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are următoarele atribuţii:

h)constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar;

Prin urmare,avand o larghete atat de mare acest text de lege, pot aparea tot felul de abuzuri si anume, politistul local poate dispune ridicarea masinii insa atentie doar cu privire la ceea ce prevede codul rutier la art. 143 in normele sale de aplicare, in alte conditii, totul este ilegal.

Cititi si :

Ridicarile de masini ilegale! Instanta constata abuzul – Cand este ridicarea masinii ilegala?

Ridicarea autoturismelor, ilegala ? Da, dar in anumite situatii ! Vedeti mai jos

            Numarul persoanelor care castiga in instanta plangerile contraventionale impotriva politiei rutiere a inceput sa creasca considerabil.

            Speta  de mai jos confirma din nou acest aspect – DGPMB – Brigada de Politie Rutiera  a fost obligata sa restituie si suma platita  de catre pentent pentru a putea sa isi ridice masina.

            Prin actiunea inregistrata la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal s-a solicitat atat anularea dispozitiei de ridicare emisa  de intimata DGPMB – Brigada de Politie Locala in mod nelegal, cat si obligarea intimatei la restituirea sumei achitate in urma ridicarii, transportarii si depozitarii autoturismului meu.

            Prin hotararea pronuntata la data de 06.09.2021, TRIBUNALUL BUCURESTI  a admis actiunea si a dispus a dispus anularea Dispozitiei de ridicare  intocmita de intimata ca nelegala. In plus, intimata Brigada de Politie Rutiera a fost obligata si la repararea prejudiciului creat intimatului prin ridicarea masinii acestuia.

Atentie la ridicarea masinilor – Am identificat o serie larga de motive pentru care puteti solicita anularea unei dispozitii de ridicare si a procesului verbal de contraventie:

  • nerespectarea la ridicarea masinii a conditiilor de la art. 143 din regulamentul de aplicare al codului rutier, combinat cu faptul ca masura trebuie sa fie proportionala. As da un exemplu aici, daca ai parcat pe locurile pentru persoane cu dizabilitati si care erau marcare corespunzator, atunci masura este justificata. Ori daca am parcat si nu am stanjenit pe nimeni, intr-un loc unde opereaza indicatorul parcarea interzisa, atunci masura este abuziva.
  • actele normative adoptate de consiliile locale sunt nule dupa parerea noastra , fiind adoptate cu depasirea atributiilor consiliilor locale. Practic UAT-urile nu pot face decat o simpla ridicare la comanda politiei fie ea si locale.

In ceea ce priveste legalitatea Dispozitiei de ridicare a autoturismului ,discutiile se pot purta pe o sfera larga de accesorii, acestea se pot ataca cu usurinta pe diverse motive de legalitate si temeinicie.

  • Spre exemplu, daca masina a fost parcata in asa fel incat nu deranja traficul sub nicio forma si totusi v-a fost ridicata, sansele de castig sunt foarte mari in instanta.
  • Nerepectarea intocmirii dispozitiei de ridicare in raport de Art. 2032 din regulamet;
  • lipsa indicatoarelor sau slaba lor vizibilitate cu privire la parcarea interzisa;
  • orice alt arugment cum ar fi urgenta prin prisma situatiei de forta majora ( spital, salvare etc);
  • ori daca masina a fost ridicata in timp ce se afla pe trotuar.

Ce fac daca masina imi este ridicata ilegal?

La ce trebuie sa fiti atenti atunci cand vi s-a ridicat masina?

            “Atunci cand masina dvs. a fost ridicata verificati in primul rand daca este vreun indicator de parcare/oprire/stationare interzisa si sub ce sanctiune. Ridicare masini Bucuresti?

In caz contrar puteti cu succes sa va recuperati banii platiti pe amenda cat si pe ridicarea si depozitarea autoturismului dvs.”

            Ridicarea masinilor este ilegala intrucat nu sunt indeplinite simultan cele doua conditii impuse de lege: – autoturismul este parcat neregulamentar si reprezinta un obstacol pentru circulatie in sensul ca masura in sine sa nu fie disproportionata.

Desi nu este trecuta expresis verbis in lege, obstructionarea ce trebuie sa apara pentru a fi data o asemenea masura, spunem noi ca este NECESARA in respectarea principiului proportionalitatii masurii contraventionale si complementare.

            In Codul Rutier se prevede ca: politia rutiera poate dispune ridicarea si depozitarea in locuri special amenajare a vehiculelor sationate neregulamentar pe partea carosabila si care constituie un obstacol pentru circulatia publica. Ridicarea si depozitarea vehiculelor se realizeaza de catre administratiile publice locale  sau de catre administratorul drumului public dupa caz.  Contravaloarea ridicari autoturismului se suporta de catre detinatorul acestuia. 

            Prin urmare ratiunea legii – care trebuie respectata de catre toate regulamentele adoptate de administratia publica locala in aplicarea acesteia este ca ridicarea sa reprezinte o masura exceptionala, luata in cazul autovehiculelor parcate intr-o asemena maniera incat sa constituie un obstacol la circulatie.

Cum se face ridicarea masinii? Ce fac daca masina a fost avariata in timpul ridicarii?

Ridicarea masinilor NU se poate dispune daca este pe trotuar, asa cum am mentionat si mai sus, in schimb daca chiar si o roata este pozitionata in afara bordurii, pe trotuar, atunci ar putea fi ridicata.

Ridicarea masinii se poate face doar de catre administratorul drumului sau de catre administratia locala!

ATENTIE – MASINA NU SE POATE RIDICA DACA SUNT OAMENII IN INTERIOR!!

Trebuie sa stiti ca ORICE se intampla cu masina ridica, vor fi raspunzatori cei de la primarie sau administratorului drumului, asa cum arata si legea:

Art. 2033

(5)Pe perioada depozitării, vehiculele ridicate se află în paza administratorului drumului public sau, după caz, a administraţiei publice locale.

(6)Administratorul drumului public sau, după caz, administraţia publică locală răspunde pentru eventualele avarii cauzate vehiculului ca urmare a efectuării operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare, în condiţiile prevăzute de lege.

Astfel, daca se ajunge la o avariere a masinii, veti putea cere in instanta despagubirea aferenta.

Abuzurile in Romania trebuie sa inceteze. Cuculis si Asociatii sunt alaturi de dumneavoastra pentru a obtine repararea prejudiciului in cel mai scurt timp.

Av. Dr. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
26 comments to “Este Legala Ridicarea Masinilor ? Cum Putem Contesta”
  1. Buna dimineata, ma numesc Calin Salageanu, sunt din Satu Mare si mi-au ridicat si mie masina din fata blocului unde locuiesc de pe un loc de handicap public din cauza ca am uitat cu graba sa-mi pun legitinatia aceea albastra, cat ca de 4 ani parchez pe acest loc si mai mult ca sigur au mai vazut masina parcata pe acel loc, dar atunci o singura data s-a intamplat sa nu pun legitimatia in bord. Intrebarea mea este, ei chiar nu pot verifica dupa numarul de masina, daca figureaza pe o persoana cu dizabilitati? Si pe langa toate astea am stat 3 saptamani fara masina ca a trebuit s-o bag in service, pt ca mi-au produs o avarie la perna din fata care m-a costat 3300 lei, plus mi-au zgariat amandoua jante de pe partea dreapta, era partea langa bordura. Va multumesc anticipat.

      • Buna ziua. Mașina mea a fost ridicată la mai puțin de 24 h de când am lăsat-o intenționat la un colt de strada , nu influenta negativ circulația . Motivul staționării mașinii a fost o defecțiune la motor care s-a lăsat cu flacără deschisă la motor . Am stins flacăra , am deconectat bornele bateriei ai am lăsat-o exact unde s-au întâmplat nenorocirea. Practic mașina era neutilizabila. Se poate contesta ? Vă mulțumesc

  2. Buna ziua! Mi-a fost ridicată mașina în sectorul 4 din București. Am parcat mașina la mai puțin de 25 m de trecerea de pietoni, într-o zonă unde apare și semnul de staționare interzisa, dar mașina nu a obstrucționat în nici un fel trotuarul(in sensul că mașina era doar pe sosea și nici nu era poarta/ușa unei locuințe în dreptul mașinii, nici la 5 m in spatele sau in fața mașinii nu exista vreo locuința), pe sosea se putea circula fara probleme(nu obtura sub nici o forma strada sau intersecția din aproprierea străzii). Am platit taxa pentru a îmi ridica mașina din locul special amenajat de poliția locală. Taxa a fost abuzivă(470 lei) pentru că practic au dus mașina la 10-15 min distanta de locul unde a fost parcată și am reușit să o plătesc la 3-4h distanta de ridicare. Eu nu locuiesc în București și a fost prima dată când am trecut prin zona respectiva( am fost la un eveniment ) am constat când am ridicat mașina că a fost și lovită fapt scris in documentul semnat de mine la plătirea taxei de ridicare. Vreau să îmi recuperez banii( taxa de ridicare+taxa de parcare interzisa) credeți că se poate?

  3. Buna ziua,
    A fost ridicata masina fratelui meu de pe domeniul public(din fata casei unde locuia in sectorul 1), pe motiv ca nu avea RCA si ITB valabil. Motivul pentru care nu au fost reiinoite, este ca starea de sanatate nu i-a permis ( a fost la pat pentru mai bine de 1 an, iar in luna august anul acesta a decedat). Se poate face contestatie, in baza documentelor care atesta ca a fost nedeplasabil?
    Va multumesc.
    Cu stima!

  4. buna ziua! am primit o amenda de parcare pentru ca am parcat e un alt loc, al unui alt locatar, langa blocul meu. Locul meu de parcare era in constructii din cauza lucararilor din zona. Ceea ce conteaza este ca politia locala mi-a mutat masina de acolo, fara nici o instiintare. La mai putin de o luna, am dus masina la reparat si am aflat ca directia acesteia era stricata – cel mai probabil, din cauza mutarii. Eu am primit amenda de parcare 100 de lei. O pot contesta, sau pot sa dau separat politia locala pentru ca mi-a mutat masina de la acel loc?

  5. Buna ziua. Am parcat intentionat pe calea Vacaresti, pentru simplu motiv ca nu aveam nici un loc disponibil si se aprinsese un martor luminos in bord.Am aflat ca foarte multi soferi care au alimentat de la benzinariile Moll,au avut probleme asemanatoare.Cauza find, apa in combustibil. Revenind la subiect,eu nu am folosit locul intentionat ca loc de parcare, ci defectiunea aparuta, m-a determinat sa fac acest lucru. Tinand cont ca autovehicolul nu era al meu, am pus-o pe avarii, nu ca cei ce lasa intentionat masinile si blocheza o banda de circulatie, m-am trezit cu o instiintare sa ma prezint la politia locala sector 4,ca sa fiu amendat. Subliniez faptul ca nu am semnat nimic, nu m-am prezentat in cele 48 de ore asa cum doreau ei,dar in hartia pusa la stergatoare, scrie ca in caz de neprezentare,amenda v-a fi mult mai mare,si proprietary masinii ( in cazul meu e de livrari mancare),e a firmei,si nu imi convine sa platesc amenda,ca si asa salariul e insuficient. Va rog respectuos, sa ma invatati, ce se poate face.

  6. Buna seara am parcat pe un loc unde era altcuiva si mi sa pus hîrtie la strigătoare Dar nu am văzut că 2 zile n-am mers la masina eu sunt din timișoara si masina mia fost ridicată în reșița si trebuie sa plătesc 1800 de lei sa o pot lua

  7. Buna ziua!masina fiului meu era ridicata mai putin de 24 de ore dupa lasare pe parbriz actuluii de informare unde scria ca ne dau la dispozitie 10zile,masina era parcata intrun loc permis,am făcut sesizare la politie ,am primit răspuns ca masina are inspectie texnica expirata si actiune lor este perfect legala.ce sanse avem sa castigam procesul?daca este o sansa ce pasi trebue sa urmarim?va multumesc anticipat,cu stima.Lara

  8. Buna ziua,

    Am avut mașina staționată timp de 4 zile, pe o stradă lăturalnică din Sector 4, Ion Pechiu. Mașina nu obstrucționa circulația, și sigur era și 1 metru spatiu pe trotuar la dispoziție. A fost staționată jumătate pe trotuar, jumătate pe strada. A 4-a zi, mașina mi-a fost ridicată, și când am fost sa o iau,am văzut că mai aveam încă 2 înștiințări. Deci am platit 470 de lei ridicarea ,și acum mai aștept încă 3 amenzi de minim 1300 lei fiecare.Mi se pare total disproporționata suma raportat la ce am făcut…Mă puteți ajuta?

  9. Buna ziua ! In sectorul 3 din Bucuresti in spatele blocului, mai precis in parcarea blocului mi a fost ridicata masina pe un fost loc de parcare. Mentionez ca nu incurca absolut deloc circulatia, avand loc si dube de mare tonaj. Indicator cu parcarea interzisa nu exista. Un alt autoturism parcat in fata masinii mele nu a fost ridicat acesta find in aceeasi situatie ca si mine. Eu am luat demersurile legale pentru a obtine loc de parcare dar acest demers a fost fara succes. Am luat masina inapoi tot in aceeasi zi dupa ce am platit taxa de 500 de lei. I am intrebat pe cei de la politia locala de ce nu m au sunat atunci cand mi au verificat masina care este pe numele meu iar acestia mi au spus ca nu aveam numarul de telefon dar eu nu cred asta deoarece cand mi am inmatriculat masina am predat si numarul personal de telefon. Vreau sa stiu daca este legal ce au facut . Multumesc

  10. Bună seara, vă rog să mă ajutați cu privire la o nelămurire. Ca urmare a dispunerii abuzive in opinia mea de ridicare a autovehicului personal  in data de 05.08.2023 Am formulat o contestatie pe care am depuso la judecătoria Cluj Napoca in 3 exemplare cu o motivare foarte detaliată, dar și cu imagini care să ateste ridicarea abuzivă. Azi 22.01.2023 am primit Citație in care sunt chemat in instanță in data de 23.02.2024. Țin să menționez că in contestație am specificat că Solicit judecarea cauzei, în lipsă  în conformitate cu art. 411 alin. (1) pct. 2 din Codul de procedură civilă. Se mai menționează in Citație că  ,,in caz de neprezentare a părților, se va putea trimite un inscris, judecata urmând a se face in lipsă. Cu un exemplar al intâmpinărilor și cu mențiunea că PUTEȚI depune răspuns la intâmpinare in termen de 10 zile de la comunicare.”
    In același dosar mi s-a transmis un alt document Rezoluție din data de 2 octombrie in care se menționează că. ,, Se citează petentul cu câte un exemplar al intâmpinărilor și al actelor anexe depuse de intimate și cu mențiunea de a depune la dosar răspuns la intâmpinări, in 3 exemplare, in 10 zile de la comunicarea intâmpinărilor.”
    Doresc să imi spuneți cum trebuie să procedez in acestă situație.
    Mulțumesc

  11. Buna seara d-le avocat.
    Joia trecuta, in 18 ianuarie 2024, in jurul orelor 10, masina noastra a fost ridicata de pe strada Alexandru Vaida Voievod din Cluj-Napoca fiind parcata in zona de actiune a indicatorului Oprirea interzisa. Recunosc faptul ca am parcat neregulamentar neavand efectiv un alt loc de parcare dar de miercuri seara, in jurul orelor 18, pana joia dimineata, orele 09.30-10.00 cand a fost ridicata autoturismul acesta nu a stanjenit in niciun fel circulatia altor vehicule. Mai mult decat atat indicatorul Oprirea interzisa avand pe el sageata cu varful in jos care indica sfarsitul zonei de actiune (dupa acesta) care era in fata noastra nu are nicio tablita aditionala care sa indice faptul ca se procedeaza la ridicarea autovehiculelor si indicarea numarului de telefon la care sa apeleze soferii in cauza.
    Am aflat de la un politist local care asista la ridicarea autovehicului de langa noi ca autovehiculul nostru a fost ridicat si trimis la garajul ADP Cluj-Napoca.
    Ne-am deplasat acolo, am achitat cei 500 de lei si am ridicat autovehiculul nici pana la aceasta data nu am primit procesul verbal de contraventie. Precizez ca pe semnele dinaintea celui unde am parcat noi exista tablita aditionala de ridicare a utovehicule si numarul de telefon.
    Noi nu contestam faptul ca am parcat neregulamentar dar faptul ca nu am stanjenit circulatia si lipsa tablitei aditionale de ridicare a autovehicului cu indicarea numarului de telefon unde poate fi gasit, nu ne indreptasesc sa atacam la Judecatoria Cluj-Napoca, actul de dispunere a ridicarii si restituirea sumei platite?
    Cu multumiri.

  12. Buna ziua acum 10 ani am avut abonament de telefonie am avut o factura de 200 de lei nu am mai plătito și nu am mai folosit abonamentul după ceva timp mi-a venit de la KREDYT INKASO niste foi cu diferite sume 3000,8000 până la 12.000 de lei.Acum o săptămână mi sa pus proprie pe contul bancar și sechestru pe autovehicul.de la executor scrie suma de 1289lei .Din care 874 contravaloare servici și 415 cheltuieli de judecată.am sunat acum 4 zile pentru a achita suma și astăzi mi sa spus că am 13.000 de lei de platit

  13. Am parcat mașina pe Bul Lapusneanu in Constanta,nu pe carosabil ,pe o bandă care este in curs de a deveni banda ptr autobuze care au fost parcările celor care locuiesc în blocurile de la bulevard nu am afectat cu nimic traficul ,toată banda este folosita că parcare ,eu sunt din Cluj și mod abuziv mi a fost ridicată mașină pe motiv că nu am respectat 25 m de la trecerea de pietoni,de asemenea a fost trecut în mod abuziv distanta de 4 m de la trecerea de pietoni deși eu am măsurat ulterior și au fost 10 m .de asemenea menționez că nu am parcat pe carosabil și nu exista nici un semn de oprire ,staționare sau parcare interzisă Va Ro să mă sfătuiți unde pot contest acest abuz .Cu mulțumiri Sorin Pais

  14. Buna ziua! dl avocat
    Am lăsat mașina în fața porții mele neamatriculata și mi-au pus somație sa ridic mașina în termen de 10 zile

  15. Buna ziua!
    Mi a fost ridicata masina abuziv …si vreau sa contest in instanta actiunea!
    Intrebarea este : cand merg sa o ridic …ar trebui sa cer ceva anume (in afara de actele ce mi le dau ei …si constarea eventualelor daune pe care le revendic in procesul lor verbal de fiecare data)??
    Daca ar fi sa apelez la serviciile dvoastra , pentru actiunea in instanta …ce costuri ar fi??
    Multumesc mult!

  16. Buna ziua,am o masina care a nu o mai puteam porni din cauza unei defectiuni la motor,asa CA am parcat in zona unde locuiesc (complex residential Cosmopolis,Stefanestii de Jos,Ilfov .Locul de parcare nu era marcat cu nimic
    .Masina a stat acolo cateva luni de zile Pana mi-a fost ridicata de cei din complex pe.motiv CA era parcata pe.locul lor si mi-au dat NR de Telefon al persoanei care sa ocupat de Asta.Am sunat si tipul mi-a spus CA DACa nu vin Sa o ridic de la la el,intr-un an de zile o Sa o de-a la fier vechi.Se poate face asa ceva?

  17. Mașina sotului care este plecat din tara și cu care urmează sa facem partajul este lăsată pe parcarea pe care eu sunt proprietara în acte …eu am nevoie de parcate..ce as putea face în acest caz ?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.