Executare silita – avocat Cuculis Adrian la Prima tv

Executare silita 2019 – Totul despre procesele cu bancile si executarile silite. Totul despre recuperatorii de creante si cum sa scapati de executori si sa verificati actele de executare.

Nu uitati ca atunci cand primiti actele de la executor trebuie sa mergeti cu ele la un profesionist specializat pe procedura executarii silite, aceasta avand un anume specific.

Executare silita – procedura de contestatie la executare demarata corect va poate salva de urmarirea imobiliara, de popriri si de efectele nocive ale executarii silite.

Nu lasati executarea silita sa se desfasoara in mod ilegal si fara sa luati masuri cu privire la actele de executare.

Prima masura este sa contactati un avocat specializat in executare silita si contestatii la executare.

Mai jos puteti urmari explicatiile si tot ce inseamna executarea silita prin poprire dar si executarea silita pornita de catre banca sau recuperatorii de creante!

Executarea Silita Pe Intelesul Debitorului Urmarit De Banca, Anaf,Recuperatori Sau Ultimul Pas Al Executarii Silite , Evacuarea

Metode De Adoptat Pentru A Combate Abuzurile Executorilor Si Executarilor Atunci Cand Te Afli In Pozitia De Debitor-Ghid Al Executatului Silit Avocat Cuculis Adrian

Nu lasati executarea silita sa va schimbe viata ci contestati-o in instanta in termenul indicat de lege. Recuperatorii actioneaza ilegal, stopati abuzul recuperatorilor, al bancilor si al IFN-urilor si ramaneti cu banii in buzunar!

Puteti contesta si anula executarea silita si astfel sa nu mai platiti sume de bani ce va sunt cerute in mod ilegal pentru credite prescrise sau scadente anticipat ilegal.

Verificati intodeauna cu avocatul specializat in litigii bancare daca

a)Creditul se afla la recuperator fiindca puteti anula executarea silita-

b)Creditul a fost externalizat fiindca puteti obtine plata tuturor dobanzilor externalizate-

c)Contractul de credit contine clauze abuzive-

d)Recuperatorul este reprezentat de catre un alt recuperator fiindca este ilegal si puteti anula executarea silita.

Stabiliti o programare la sediul SCA Cuculis&Asociatii – AICI!

Puteti completa formularul de mai jos pentru ca informatiile sa ajunga la un avocat specializat in executare silita si pentru a primi un raspuns!

213 comments to “Executare silita – avocat Cuculis Adrian la Prima tv”
 1. Am 2 banci de plata.
  1. Raiffeisen, prin restructurare banca mi-a facut rata de 450 de lei,la un imprumut facut in 2008 (30000 lei).
  2. BRD-unde platesc doar 150 lei dobanda la un imprumut de 8000 lei facut in 2008.
  Acum din 2011, am pensia de 446 lei. Din 02.01.2014, nu am mai vrut sa platesc banca, deoarece am fost sunata din banca, caci as fi datoare 10 lei ptr. comisionul de administrare.Neadevarat.Plateam lunar acest comision, in contextul in care banca scrie in contract ca renunta la acest comision.Si il platesc din 2008. Este normal ca la pensia mea de 446 lei, banca Raiffeisen sa-mi puna rata de 450 lei? As dori sa-i dau in judecata. Va rog puteti sa ma ajutati? Va multumesc.Astept un raspuns si unde va pot gasi.

  • Buna ziua stimata doamna. Din pacate asa stau lucrurile si uitati ca s-au perpetuat in ultima vreme. O sa va rog sa ne contactati la –

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumari-juridice.ro
   http://www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
   http://www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania –

   • Buna ziua, am o problema cu o retea mobilă, în 2018 am deschis un abonament cu telefon inclus la Vodafone, iar din motive financiare nu am plătit, iar acum ma contactează o firma de recuperări b2kapital care au luat creditul de la Vodafone, azi miau trimis o înștiințare sa plătesc în 5 zile debitul de 1141,64 dacă nu ma vor executa silit , va întreb îmi pot lua casa pentru o suma asa mică?

  • Buna seara am credit de nevoi personale la cec si sotul la alte două bănci din motive ca sotul a ramas fara Servici si ă venit un copil in familie nu am putut plătit ratele cei de firmele de recuperare ne bombardeaza cu tel si plicuri intrebarea este daca se va face oprire pe salarii mie sotului mai poate lua bunurile adica casa

   cu tel si plicuri

  • Buna seara,pe scurt am avut un oferdraft cu 3 salarii suma fiind de 5000 lei in urma cu 6 ani nu am mai pus banii mi s au blocat conturile și am primit înștiințare cu preoprire pe salariul de la Executor judecătoresc Niculescu Dinu Mihai.Au trecut 6 și eu nu le am platit nimic.

  • Cum as putea Să-mi recuperez 14 ani de cotizație am lucrat cu contrac de muncaastept un răspuns sau o procedura

  • Am primit de la banca Transilvania un mesaj cum că am o oprire pe cont de la Herlea Romulus Nicolae

 2. Domnule avocat, in cazul unui credit nevoi personale fara garantii, in contract este o clauza potrivit careia, in cazul intarzierilor la plata ratei lunare, “imprumutatul este de acord neconditionat si irevocabil ca, la cererea bancii, angajatorul, oricare ar fi el, sa plateasca in contul bancii toate veniturile reprezentand salarii”. Aceasta clauza este de fapt o cesiune de creanta in favoarea bancii, din cauza careia nu pot beneficia de posibilitatea de a mi se retine doar 1/3 din salariu, considerandu-se ca am renuntat la acest drept, iar banca imi poate lua salariul 100%?? Va multumesc.

  • Buna ziua stimata doamna. Ceea ce imi aratati dvs. acolo este un caz clar de ABUZ. Un asemenea lucru este contrar legii si nu poate fi mentinuta si nici folosita. O zi buna, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua! Am nevoie de o programare la dumneavoastra pentru a discuta problema mea cu banca.

   • Bună ziua. Ma numesc Curceanu Liliana și în anul 2008am contractat un credit la Piraeus. De aproximativ 2ani am poprire pe salariu. În data de 22.07.2019am primit notificare de la Bej Ion și Asociații în care se spune ca, creanță a fost recesionata către Invest Capital Ltd. Sumele sunt astronomice:debit principal=35920.28: dobanda=9891.91:penalitati aferente creditului=38145.79. Total=84047.98. Mi se “solicita” efectuarea plății în 5zile de la data primirii prezentei notificări. Va rog sa ma ajutați.

   • Buna ziua am avut un credit la bcr nu lam platit din en motive crefitul a fost trimis la kruk de la kruk a fost trimis la un executor de un an si jumatate platesc la executor si acum a venit de la bcr un sold nou mai am treaba cu bcr va multumesc

  • Buna ziua !!!
   As dori o informatie .La al doilea termen de licitatie mi s-a adjudecat imobilul cu 50% din evaluare ,au fost doi licitatori, nu s-a plecat de la pretul de pornire a licitatiei ci s-a acceptat pretul cel mai mare oferit.
   Va intreb daca banca a cerut expres sa nu se vanda sub 75% ,existand la dosarul de executare aceasta cerere a creditorului cat si a mandatarului bancii, executorul putea sa-l vanda cu orice pret ??? La contestatia pe care am facut-o la procesul verbal de licitatie am cerut anularea acestuia si repunerea in situatia anterioara. Creditorul a venit cu o intampinare prin care cere admiterea contestatiei deoarece a prejudiciat interesele sale si aminteste ca a cerut expres sa nu se vanda sub 75%.
   Am rugamintea sa imi raspundeti deoarece as vrea sa fac si plangere penala ,abuz in serviciu executorului doarece nu a tinut cont de cerinta creditorului si a prejudiciat interesele acestuia cat si ale mele.
   Am contactat un angajat de-al dv pentru ca doresc sa intru la BCR centrala si ma voi deplasa in Bucuresti unde mi s-a spus ca doar un avocat va putea intra la Oficiul juridic . Cel care a adjudecat imobilul este executat silit de aceeasi banca si mai are datorii catre aceasta.
   Atasez intampinarea pe care am primit-o la Judecatorie de la BCR

 3. Bună ziua , am avut un contract de credit încheiat cu Credit Europe Bank în anul 2005, din motive personale nu l-am putut plăti iar pe 8 aprilie 2014 am primit de la executorul judecătoresc înştiinţare că am poprire pe salariu pentru suma de 7.750 ron şi cheltuieli de executare până la suma de 10.100 ron . Cum să procedez ? Multumesc.

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu CEB va aduc la cunostiinta faptul ca sunt deja hotarari din 2011 si pana la zi, castigate pe comision de administrare, gestiune, recaculare dobanda, etc.In atare situatie, fiindca a inceput executarea silita, trebuie sa imi spuneti mai exact de ce aveti poprire pe suma de 7750 si onorariul este de 10100 ron. Ori ati produs o eroare materiala si nu ati explicat care sunt sumele ori este un abuz.De altfel avem nevoie de informatii precum- credit imobiliar, garantat/negarantat, dobanda fixa, variabila. Tot ce va pot spune este ca sunteti inn termenul de contestatie la exxecutare si sa porniti de indata aceasta actiune atata vreme cat din contractele CEB aveti dvs. de recuperat bani punandu-va partial in calitatea de creditor. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 4. Buna seara,sunt executata silit de cetelem,am primit somatia de la executor.Va rog sa-mi spuneti ce pot face pentru a opri executarea silita .Astept urgent raspunsul dumneavoastra.

  • Buna ziua stimata doamna , in legatura cu problema dvs. va asigur de faptul ca singura solutie este sa promovati o actiune in contestatie la executare, pentru a putea opri efectele executarii silite. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

  • Buna ziua domnule avocat ,as vrea să vă intreb dacă as putea da in judecata niste persoane cu care am locuit in aceeasi casa in Marea Britanie deoarece copilul meu are niste probleme de sănătate, din cauza acestor persoane deoarece fumau droguri in casa se bateau in fata mea cu cutite si furculite erau niste persoane care consumau frecvent droguri ,eu eram însărcinată atunci

 5. Buna seara domnule avocat , am un credit in franci elevtieni din 2008, din ianuarie 2014 nu mai reusesc sa platesc rata integral, pt ca de la 200 ron sa ajuns la 420 ron si astfel ca nu mai reusesc sa platesc decat 250 sau 300 ron lunar, mentionez ca platesc regulat aceste sume lunar dar….sunt sunata si amenintata de banca sa platesc rata integral si sincer nu am cum ddoar daca renunt sa mai traiesc ce pot sa fac??? ce mi se poate intmpla ?

  • Buna ziua,
   Am primit astazi o notificare din partea unui ex jud ca a fost formulata pe numele meu o cerere de executare silita, urmaritor Ultimo Credio Portofolio Investement din luxemburg.
   Suma este de 8974 euro plus 5641 lei chelt executare.
   Eu in 2007 am accesat un credit la Alpha Bank, am platit constant ratele pana in 2009, cand..am intrat in incapacitate de plati. a venit criza, am nascut in acel an…am facut cerere de scadere a ratei , prin marirea perioadei de creditare. Nu s-a acceptat, am mai platit o perioada..apoi nu am mai putut achita. Au intervenit popriri pe alte sume mai mici..si nu am mai facut fata.
   In clipa de fata sunt divortata, mama singura, locuiesc cu chirie.
   Se mai poate face ceva? Se poate invoca prescriptia? Sau ce pot face? Am vreo sansa sa impiedic aceasta executare? Sau macar chelt de execuatare?Suma mi se pare fabuloasa, am luat credit 10.000 euro…am platit rate cativa ani..si suma ramasa e 8974 euro..plus chel de executare
   Multumesc pt tot ceea ce faceti

 6. Domnul avocat,sunt girant la un credit dat la executare silita de un C.A.R.deoarece titularul creditului nu are bunuri vor sa ceara partajul unei case pe care o detin impreuna cu sotul meu{contruita in timpul casatoriei}pe un teren primit mostenire de sotul meu.Mentionez ca acest imobil nu are intabulare.Se poate obtine executarea si licitarea partii ce mi se cuvine?

 7. Stimate dle avocat,
  am trimis si ieri un mesaj spre dvs pe adresa de email avocat@indrumari-juridice.eu , am primit mesajul cu confirmarea preluarii mesajului dar mi-a disparut complet din casuta de imbux a calculatorului.Raspunsul il voi primi ?
  sau sa trimit iar inrebarea?
  o zi buna va doresc !

 8. Sunt in mijlocul unei situatii de genul:
  un executor judecatoresc a declansat impotriva mea o executare silita in baza unei Decizii a unei instante judecatoresti, dar a carei obligatii eu am indeplinit-o.Am transmis executorului dovada acestui fapt si mi-a spus sa depun contestatie la executare.La instanta mi s-a spus ca trebuie sa platesc taxa de timbru cca 160 lei.Intreb si eu daca nu depun nici o contestatie la executare(eu de fapt nu datorez nimic nimanui), executorul care a declansat executare impotriva mea nu poate intrerupe executarea silita fara sa mai trec printr-un proces inutil, eu facind dovada ca dinsa a gresit , si dinsa sa repare gresala.
  Ce e de facut?

 9. Buna ziua,

  Sunt din Bucuresti si am vandut un autovehicul in 2010 cu un contract de vanzare-cumparare, fara martori, l-am radiat de la Taxe si Impozite, cumparatorul nu l-a inmatriculat, desi i-am dat hartia de rediere de la Taxe si Impozite, si anul acesta am primit doua amenzi de rovinieta.

  Am vorbit cu cei de la Taxe si Impozite, CNADNR si Directie Permise si Inmatriculari Auto(unde am depus si o notificare ca auto este vandut) si nu am putut rezolva nimic.

  Cat ma costa o actiune impotriva CNADNR si in subsidiar cumparatorul(cu care am vorbit, dar nu a fost receptiv)?

  Cam care sunt sansele de castig impotriva acestora pentru a obtine daune morale si obligarea cumparatorului prin sentinta sa inmatriculeze masina?

   • Buna ziua Dl Avocat,
    Sunt intr o situatie neclara pentru mine si anume ca m am trezit azi cu o poprire pe cont pentru un imprumut facut de mine in 2008 si care a fost achitat.
    Sincer subt speriata si as vrea sa ma ajutati pt venitul meu actual este format numai din salariu si din care cresc cei doi copilasi.
    Va mulțumesc si astept un raspuns din partea dvs.
    Cu respect
    Rowena Firoiu

 10. Am un imprumut la CEC cu apartamentul ipotecat pe care nu l-am mai platit din cauza ca este blocat contul din cauza unei popriri de la Kruk,cei de la kruk isi recupereaza banii din poprirea facuta pe salariu.Cei de la CEC ( prin executor bancar ) au scos la licitatie apartamentul desi eu de cate ori am vrut sa platesc nu mi-au primit banii pe motiv ca este blocat contul.Este legal ca cei de la CEC sa imi vanda apartamentul avand in vedere ca prioritate au cei de la Kruk iar contul de la CEC este blocat din cauza popririi de la kruk?Cei de la Kruk au zis ca ei au prioritate la apartament si apoi Cecul.

 11. Buna seara. Sunt din Pantelimon, Ilfov. Va deranjez pentru cateva intrebari. Am un credit ipotecar pe societate, nu am mai putut achita rata intreaga deoarece firma nu mai functioneaza iar banca (Bancpost) nu a acceptat micsorarea ratei si am primit somatie de executare silita fara nici o alta instiintare inaintea acestei somatii. Decizia este definitiva si fara cale de atac data de catre judecatoria Cornetu. Este legala (normala) aceasta actiune? Pe 26 august 2014 a fost pe rol procesul pentru insolventa firmei, am acceptat prin procedura simplificata iar pentru acest proces am primit instiintari. Am si eu un proces contra bancii pentru clauze abuzive care are loc pe data de 09.10.2014. Din cauza instiintarii de executare silita va mai avea loc acest proces pentru clauzele abuzive? Am la dispozitie 15 zile incepand de azi pentru executare. Multumesc pentru timpul acordat.

  • Buna ziua stimate domn. Faptul ca aveti un proces deschis pe clauze abuzive nu inseamna ca se opreste executarea silita si nici invers. In acest moment pentru a putea rezolva problema, desi patial, trebuie sa promovati o contestatie la executare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 12. Am un contract de credit la Raiffeisen din 2007 in CHF.In 2010 si 2011 am semnat cate un act aditional cu ocazia unor restructurari cand banca mi-a majorat dobanda prin impunerea unei marje mult excedentara fostei dobanzi de la 3,9 la 7,32.Ce pot face acum ?
  Multumesc

 13. Buna seara,

  Am gasit pe youtube interventia dvs. intr-o emisiune de stiri, relativ la contestare la executare CNANDR
  https://www.youtube.com/watch?v=6Pgq6uR5vxc
  Ma aflu in aceasta situatie:
  Am primit acum doua zile un plic de la un executor judecatoresc “Ailisei si Guta” cu acte in care mi se spune ca pentru o contraventie din 2011 pentru care am platit deja cei 250 lei (care apareau drept amenda CNANDR la sumele datorete de mine la Directia Venituri Buget Local sector 2 Bucuresti)
  As mai avea de plata 28 de euro + taxe execturare 270,05 lei.
  Ma puteti ajuta cu un model contestatie si cum trebuie procedat?

  Va multumesc anticipat


  multumesc mult,
  catalin fetita

 14. Buna seara! Locuiesc in jud Dambovita comuna Doicesti as dori sa ma ajutati in legatura cu un credit la Banca BCR. In anul 2008 am luat un credit de 16000(160 milioane lei vechi). A m platit din acesta suma 4000(40 milioane lei vechi) insa salariile au fost diminuate si nu am mai putut sa platesc. Am incercat sa reesalonez ratele la banca dar nu a fost posibl astfel ca banca a trimis dosarul meu unei firme de recuperare Kruk. Acestia imi trimit in continuu plicuri de instiintare si telefoane chiar si la ore tarzii inca din anul 2013. Mai mentionez ca au sunat chiar si la vecini si au venit si la domiciliu. Acum ei ma instiinteaza ca am de platit suma de 28000(280 milioane lei vechi) insa eu nu am semnat cu ei niciun contract. Atunci cand le raspund ei imi spun ca o sa-mi blocheze cardul si ca o sa ma execute silit.

 15. Sotul meu a avut in2006 uncredit la Pyreus dincare a platit 12 luni,apoi nu a mai platit deoarece crescuse ratele f mult.la acel moment nu eram casatoriti,ne am casatorit in2011.a primit cateva notificari de la kruk,apoi instiintare prinsms a a fost transferat la dep.juridic.sotul meu nu detine nici un bunpe numele lui ,nu realizeza venituri,avem un copil minor,doar eu lucrez .in acest caz m i se poate impune propprire pe salariu sau ezecutare pe bunurile pe care eu le detin dinaintea casatoriei?

 16. Buna ziua Domnule Avocat,

  Ma numesc Enciu Cristian din Constanta. Am un credit în chf la Credit Europe Bank. Am vazut ca anumite clauze si comisioane au fost declarate abuzive. Pana acum nu am avut curajul de a contacta un avocat sa ma ajute a chema în instanta banca si de a recupera acesti bani. Creditul a fost luat in ianuarie 2008 si a fost plătit la zi pana acum, cand cursul valutar a explodat.
  Astept un raspuns de la dumneavoastra.

  Cristian Enciu

 17. Buna ziua,
  Ve rog sa-mi spune-ti daca sunt executat silit de banca pe apart si credite si deja am poprire mai pot da in judecata banca pentru clauze abuzive, mai pot opri executarea silita?
  Cu multumiri!

  • Buna ziua, daca a inceput executarea silita, cu siguranta, puteti sa faceti un asemenea demers insa trebuiesc vazute de indata toate actele executarii silite pentru a putea rezolva cu succes si problema clauzelor abuzive inserate in cadrul contractelor. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 18. buna ziua.
  am trimis prin posta acum 3 saptamani toate actele privind dosarul de creditare in franci elvetieni.
  in continuare primesc de la executor instiintari.
  va rog sa-mi dati un raspuns urgent.
  va multumesc.

 19. Va rog frumos am pus o intrebare (mai lunga,ce-i drept) dar nu gasesc raspunsul,luminati-ma unde sa-l caut.Multumesc mult. Tuca Louisa

 20. buna ziua!
  am 3 executari pe salariu. din iunie 2013 nu s-au mi efectuat plati deoarece am intrat in CCC pentru 2 ani.
  catre prima s-au faut plti din mi 2010 pana in iunie 2013
  catre a doua s-au efectuat 3 plti pana in iunie 2013
  catre a treia nu s- efectuat nici o plata.

  doua dintre ele m-au notificat dupa 1 an si 8 luni.

  intrebre: SE POATE INVOCA PERIMAREA?

  • Buna ziua in legatura cu invocarea perimarii, evident ca exista aceasta posibiliate insa DOAR daca discutam de procedura veche. Trebuie sa analizam actele in concret. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 21. Buna ziua.
  In anul 2007 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca pe un teren. Suma cu care am fost creditat a fost de 30250 euro, iar valoarea terenului, conform evaluatorului bancii, era la data aceea de 37000 de euro. Am achitat ratele la credit pana in luna iulie 2010, dupa care nu am mai achitat niciun euro (este vorba de BCR). Am primit acum cateva zile o citatie de la un executor judecatoresc pentru a ma prezenta saptamana viitoare la cabinetul acestuia pentru a lua la cunostiinta ca am de plata catre banca suma de 35000 de euro + 10000 ron taxa de timbru. Binenteles ca nu am de unde sa scot banii astia. Am primit si o scrisoare de la un evaluator agreeat de executor, in care se stipula ca terenul in cauza tocmai a fost evaluat la 15000E. In alt plic, venit la aceeasi data cu cel cu evaluarea, primesc o instiintare ca acelasi evaluator de la teren imi va evalua si casa pentru a fi valorificata la licitatie. Poate executorul sa imi execute bunurile proprietate personala (apartament care este ipotecat in favoarea altei banci)?

  • Buna ziua stimate domn. Din pacate din acest punct se trece la executare silita imobiliara, adica vanzarea la licitatie a imobilului dvs. Mai ales ca sunteti cu BCR una dintre cele mai recalcitrante banci, ar trebui de urgenta sa promovati actiunea de contestatie la executare si sa solicitati calcularea sumelor de bani. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 22. Va salut.
  Am avut un credit ipotecar la bancpost facut in 2006.Din 2011 nu am mai platit nicio rata si in iunie 2015 am fost executat.Mi s-a vandut casa si mi s-a facut poprire pe tot venitul.Problema este ,ca sunt cadru militar activ si la tot venitul lunar din care mi s-a facut poprirea intra cateva sporururi,de care nu cred ca au voie sa se atinga(norma de hrana,adica ordinul 50 si de norma de echipare).
  Intrbare: Au voie sa opreasca din aceste sporuri,si daca nu ,ce lege ,articol le interzice?

 23. Buna dimineata,

  Domnule avocat , doresc sa stiu daca puteti sa ma reprezentati in instanta pentru doua credite cu ipoteca imobiliara de la OTP bank in franci elvetieni in anul 2007 si 2008.

  Cu stima,
  Borbandi Ladislau
  Telefon 0723010xx1

 24. Buna ziua,

  Am un credit in CHF din 2008 si as vrea sa actionez banca in instanta cu ajutorul dumneavoastra.
  cum ar trebui sa procedez?

  Malin AMARAZEANU
  0721142xxx

 25. Buna ziua,

  Domnule avocat, sunt absolventa a Universitatii Spiru Haret, ID, promotia 2009. De curand mi-am castigat diploma de licenta in instanta. Intentionez sa initiez un nou proces impotriva Universitatii in vederea obtinerii unor despagubiri financiare, dat fiind faptul ca nu mi-am putut exercita profesia in acesti 6 ani. Ma pot adresa cabinetului dvs in acest sens?

 26. Buna ziua

  am si eu eo problema cu erb retail services, mai exact in anul 2008 luat un telefon mobil in valoare de 20 milioane, am platit vreo 2-3 ani dupa care am cerut un desfasurator detaliat sa vad ce mai am de plata si cat am platit . Platisem valoarea telefonului si ceva in plus , am fost la anpc si domnii de acolo mi au spus ca intr-adevar sunt niste clauze abuzive in contract(cerere emitere card) dar ca nu au ce sa faca. cei de la erb ( pe atunci efg) mai vroiau vreo 70 de milioane , nu am mai platit nici un leu , am fost sunat de firme de recuperari si pana la urma nu ma mai contactat nimeni. acum doua zile am primit la locul de munca un plic cu executare silita si proprire pe salariu pan la suma de 60 de milioane plus cheltuieli de judecata. mentionez ca lucrez la un program de 4 ore si am salariul jumatate din minim pe economie , ce pot sa fac in aceasta situatie , cat pot sa imi opreasca din salariu si daca exista vreo cale sa scap de aceasta ” datorie” ? Va multumesc anticipat si astept un raspuns!!

 27. Buna ziua domnule avocat. Am o problema si as vrea sa stiu ce as putea face.
  In anul 2008 mi-am vandut autoturismul cu contract vanzare -cumparare si eliberare certificat fiscal pe numele cumparatorului. In anul 2012 am primit 3 amenzi de rovinieta luate in anii 2010-2011. Le-am platit chiar daca nu au fost luate de mine pentru ca trebuia sa imi vand autoturismul si trebuia sa am datoriile pe 0. Am crezut ca totul s-a terminat insa am primit o instiintare pe data de 27.08.2015 de la banca ca am doua popriri 28 euro ( taxa cnadr neplatita) si 370 lei ( costurile biroului executorului judecatoresc)
  Ce pot sa fac? As putea sa castig un eventual proces si as putea sa le cer cheltuieli de judecata?
  Va multumesc.

 28. Bună ziua,

  Domnule avocat, in anul 2008 am făcut un credit la Piraeus Bank in valoare de 4500 €, cu o rata lunara de 100 €. La aproximativ un an de zile am rămas fără serviciu timp de aproximativ 6 luni,m rămas in urma cu ratele iar la finele anului 2010 mi s-a pus poprire pe salariu fiind executat silit si de atunci mi se oprește in jur de 300 de lei lunar (1/3 din salariu). Am fost de curând la executor sa vad cat mai am de plata cu dorința sa achit integral ce a mai ramas din suma si am ramas socat cand mi-a spus ca am de plata in jur de 6000 de € deoarece banca a pus dobanzi penalizatoare în toata această perioadă. Intrebarea mea este: pot face ceva in aceasta privinta sau rămâne sa achit lunar penalitățile pana la sfârșitul zilelor? Mulțumesc anticipat…

 29. Buna seara domnule avocat !
  Sotul meu a contractat in 2009 un card de credit de 3000 de lei la RBS(actualul Unicredit Tiriac Bank). La un moment dat nu a mai putut plati si in 2010 a intrat in executare silita la un executor bancar de atunci,Ulman Bogdan. A facut acord de plata cu acesta sa plateasca lunar o suma pana la concurenta datoriei. A platit si de atunci nu a mai fost informat de nimic si recunosc ,nici sotul nu s-a mai interesat deoarece a fost plecat din tara. Ulterior stim ca executorii bancari au devenit executori judecatoresti…Acum 2 luni insa, am primit o somatie de la firma Asset Portofolio ( firma la care a fost cesionata datoria ), care ii solicita plata totala de 3400 de lei in maxim 2 saptamani. Nu am platit nimic si acum o saptamana am primit din nou somatie de la ei, sa plateasca la fel, in 2 saptamani,in caz contrar o sa intre in executare silita si pe verso ne aratau un exemplu al somatiei de executare . Din cate stim,datoria de 5 ani ,trebuia sa fie deja prescrisa,mai ales ca in acest timp pana acum 2 luni nimeni nu l-a cautat,sunat sau somat ! A avut locuri de munca in tot acest timp ,dar nu a avut niciodata poprire! Nu stim cand s-a cesionat datoria catre aceasta firma si nici de ce pana acum nu s-a luat nici o masura ! Din pacate nu avem chitantele sau actele din 2009 si 2010…Ce putem face ? Stim ca putem face contestatie la executare,dar este legal sa se execute o datorie dupa 5 ani in conditiile in care s-a mai executat odata ? Va rogvsa imi raspundeti, am mai postat odata…Multumesc anticipat!076969457x

  • Buna ziua Asa este executorii bancari sunt de ceva ani de zile din 2011 executori judecatoresti. Dvs trebuie sa mergeti pe calea contestatiei la executare. pentru a putea stabili limitele in care v-au executat.Cu stima, av Cuculis 0722298011

 30. Am avut un credit la cetele m în 2005 din care am achitat pana în 2006 după care n-am mai putut sa plătesc. Acuma am primit prin posta un plic cu executare silita și mi s-a făcut proprire pe salariu.va rog sa-mi spuneți dacă este legal ca după 10 ani sa fiu executată. Din cât m-am informat cred ca acel credit s-a prescris.spuneti-mi ce pot face în aceasta situație ținând cont și de faptul ca șanț singura din familie care are un venit.

 31. Buna ziua,
  Domnule avocat, am nevoie de sfatul dumneavoastra. In data de 24.08.2007 am facut un contract de ipoteca in franci elvetieni in valoare de 64425,00 la Bancpost Galati. Pana in luna a 11.2010, am platit 540 CHF lunar, dupa care, nemaiavand posibilitate financiare, francul marindu-se iar salariile ramanand la fel, am facut o cerere de ajutor la Bancpost si astfel am mai platit inca doi ani doar dobanda in valoare de 271 CHF. De atunci, adica din octombrie 2013. nu am mai avut nicio posibilitte de plata si nici o solutie din partea bancii astfel incat am fost nevoiti sa renuntam. de la sfarsitul lui 2013 nu am mai platit, iar acum ne-am trezit cu popriri incepand cu luna iunie 30% din salariu si acum, pe 7 octombrie 2015, am primit de la Biroul Executorului Judecatoresc instiintare precum ca in data de 29.10.2015 apartamnentul va fi scos la licitatie. Mentionez ca suma de datorat depaseste suma imprumutata dupa 5 ani de plata. Va rog sa-mi spuneti cum as putea proceda mai departe?

  Cu stima,
  Rugina Monica
  Tel: 0749020xxx

 32. sunt in faza in care imi va fi scoasa la licitatie locuinta(desi sunt infiintate popriri atat mie cat si sotului) din martie 2015 platind cca.4600 lei din 23395 datorati alpha bank.ce se poate face dat fiind ca este un contract cu multe clauze abuzive si nu au fost 3 luni succesive de neplata a ratelor…deci scadenta anticipata a fost declarata ABUZIV..iar executorul a dacut la randul ui un ABUZ….oare nu este ”OMUL LEGII”?????????????????MULTUMESC ! AM TEL. 0722 734 xxx

 33. Bunaziua.Am si eu un credit ipotecar la BRD contractat in 2008.Nu am intarzieri la plata dar mie mi se pare ca platesc foarte mult iar suma care mi s-a scazut din credit este foarte mica.Acum banca ma obliga sa reevaluez imobilul care implica alte costuri si nu stiu de ce mai trebuie sa fac acest lucru deoarece atunci cand am contractat creditul am facut deja o evaluare.Va rog frumos daca se poate doresc sa studiati contractul si sa imi spuneti daca sunt nereguli pentru ca mie mi se pare ca acest credit are costuri prea mari.Eu nu pot sa ajung in Bucuresti deoarece sunt din provincie iar daca este cazul pot trimite actele pe mail iar costul consultatiei il voi plati prin transfer bancar.Va multumesc.

 34. Buna seara Domnulei Avocat.In 2007 am facut si eu un inprumut in CHF la inceput am platit in jur de 5 milioana / luna acum rata a ajuns undeva la 12 mil / luna ar fi de facut?Daca e vreo solutie as vrea sa ma ajutati.

 35. 07553ss991.Buna seara Domnulei Avocat am si eu in inprumut in CHF la Banca Romaneasca facut in anul 2007 as vrea sa va rog sa ma ajutati daca e vreo solutie.

 36. Sunt divortata,am un credit neplatit la brd,preluat de sc capital in suma de 8700lei.un executor incearca sa.mi ia apartamentul detinut cu fostul sot!pt un credit de consum facut in 2006 la brd si pt care nu am mai platit de 6ani,executorul poate sa.mi scoata apartamentul la vanzare fara acordul meu si a fistului sot?nu este un abuz?ce pot face?

 37. Am un credit la BT si mai am putin si termin ratele.un executor mi.a blocat contul in care depun lunar rata la credit!am ajuns in postura de rea platnica!banii 200 de lei au fost trimisi de banca la executor!poate fi blocat un cont in care lunar sunt depusi numai banii de rata bancara?este normal ce a facit banca?sunt executata pi un credit la raiffaissen facut in 2006 si pt cate nu am mai platit de 7ani rate,suma fiind 2700 lei!multumesc,astept raspuns!

 38. Am avut executare silita in 2011 conform actele din dosar executardea sa perimat dar in 09.2015 mam trezit ca imi face proprire, am facut contestatie si conform art 387 si tinad cont de actele din dosar am spus ca sa perimat dar supriza ca mi sa respins contestatia pe motiv art.454 si art. 390 care spune ca nu conteaza art 387 si 389 invocate de mine , dar asa potrivit art 454 si 390 nu inteleg de ce mai exista cuvintul perimare si de ce se mai contesta executariile silite ca asa practic si dupa 20 de ani fara nici un act ulterior se poate face proprire asa nici o executare silita nu se perima pentru ca dupa 5 ani foarte bine se face proprire se invoca art 454 si 390 si castiga orice proces …….. va rog sa ma luminati ca s a pot face apel

 39. Buna ziua domnul Avocat Cuculis

  Am urmarit emisunea de la Nasul Tv si am vazut ca sunteti un profesionist cu mare experienta.
  Am pierdut un proces in 2012 si am avut de platit cheltuieli de judecata in valoare 1500 lei. Dupa o perioada de cateva luni au mai fost introduse niste chitante precum ca a fost o eroare si nu au fost adaugate in valoare de 1000 de lei. Am fost de acord sa le platesc. Am platit o parte imediat si restul de 1700 de lei am vorbit cu executorul sa platesc 100 lunar din pensia mea de 700 de lei. am terminat de platit in August 2014.
  In Septembrie anul acesta m-am trezit ca nu am putut sa imi scot pensia dupa card. Am fost la banca sa aflu ca executorul judecatoresc mi-a tras 366 lei si imi blocase contul. Am aflat ca mai am niste chitante de plata tot din cazul din 2012 in valoare de 800 lei plus cheltuielile executorului pana la 1800 lei.
  Acum vin si va intreb pe dumneavoastra cum este posibil dupa atata timp sa mai adauge alte chitante in plus care bineinteles aveau data dupa timpul procesului dar nu au fost prezentate in dosar. Asta fiind a doua oara cand introduce chitante pentru cheltuielile de judecata. Nu am fost instiintat nici la avocata care ma reprezentat nici la adresa mea precum ca am de platit ceva doar m-am trezit cu contul de pensie blocat si imi trage bani din pensie in fiecare luna acum. Am facut contestatie la aceasta dar am fost programat pe 3/11/15 la judecatoria sector 5 si am fost luat peste picior daca am cunostinte juridice si am spus ca nu. Apoi presedintele a spus ca primesc raspuns acasa.
  Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Ma puteti reprezenta dumneavoastra?
  Tel: 0723842xxx

  Cu respect

  Constantin Victor

 40. Buna ziua domnul Avocat Cuculis

  Am urmarit emisunea de la Nasul Tv si am vazut ca sunteti un profesionist cu mare experienta.
  Am pierdut un proces in 2012 si am avut de platit cheltuieli de judecata in valoare 1500 lei. Dupa o perioada de cateva luni au mai fost introduse niste chitante precum ca a fost o eroare si nu au fost adaugate in valoare de 1000 de lei. Am fost de acord sa le platesc. Am platit o parte imediat si restul de 1700 de lei am vorbit cu executorul sa platesc 100 lunar din pensia mea de 700 de lei. am terminat de platit in August 2014.
  In Septembrie anul acesta m-am trezit ca nu am putut sa imi scot pensia dupa card. Am fost la banca sa aflu ca executorul judecatoresc mi-a tras 366 lei si imi blocase contul. Am aflat ca mai am niste chitante de plata tot din cazul din 2012 in valoare de 800 lei plus cheltuielile executorului pana la 1800 lei.
  Acum vin si va intreb pe dumneavoastra cum este posibil dupa atata timp sa mai adauge alte chitante in plus care bineinteles aveau data dupa timpul procesului dar nu au fost prezentate in dosar. Asta fiind a doua oara cand introduce chitante pentru cheltuielile de judecata. Nu am fost instiintat nici la avocata care ma reprezentat nici la adresa mea precum ca am de platit ceva doar m-am trezit cu contul de pensie blocat si imi trage bani din pensie in fiecare luna acum. Am facut contestatie la aceasta dar am fost programat pe 3/11/15 la judecatoria sector 5 si am fost luat peste picior daca am cunostinte juridice si am spus ca nu. Apoi presedintele a spus ca primesc raspuns acasa.
  Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Ma puteti reprezenta dumneavoastra?
  Tel: 072384xxxx

  Cu respect

  Constantin Victor

   • Buna seara domnule avocat cuculis as dori si eu o informație daca este posibil ..soțul a avut un abonament la orange si la închis înainte de scăderea contractului plus ca na mai achitat ultimele facturi!A fost dat în judecată în data de 9.04.2019 la care nu a putut sa se prezinte iar azi am primit o scrisoare ca sa dat sentința si ca este obligat in termen de 20zile suma de 5000ron cu tot cu taxe de judecată..as dori sa stiu daca se mai poate face ceva!Va multumesc astept rasp urgent

 41. Bună ziua sunt administratorul unui srl am avut un credit pe societate la banc post acum sunt în executare bunurile societății nu sau vândut încă nici garanția, am dat banca în judecata pentru clauze abuzive însă avocata a mers pe legea 193/2000 nu pe legea 73/2013 ce pot sa fac acum procesul e pe rol dacă mă puteți ajuta sunt dispusa sa mă reprezentați chiar dv acum a pus sechestru și pe un bun ce e pe pers.fizica și face parte din proiect european va mulțumesc. Aștept raspuns

  • Asta inseamna ca avocatul dvs. nu este specializat si v-a facut mai multa paguba. Pe executari silite sunt foarte putini specializati si cand spun putini ma refer 3-4 persoane in toata tara. Noi facem exclusiv executare silita. Puteti modifica procesul doar in anumite conditii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 42. verbul # trebuie# este verb unipersonal si se scrie trebuie indiferent de persoana si numar , nu se scrie niciodata trebuiesc

 43. Pe data de 13.12.2015 executorul a vandut garsoniera. Ce se intampla de aici incolo avand in vedere ca am 2 copii minori? MA vor scoate afara din garsoniera? se mai poate face ceva? Va rog sa-mi dati un raspuns urgent.

 44. si mie imi pare rau pentru ce s-a intamplat dar cine sa ma apere daca nu am bani.
  oricum va multumesc pentru informatiile dumneavoastra.
  va dorim un an nou fericit ,sanatate si cu multe procese castigate.

 45. Buna ziua! Sotul meu a avut un credit din 2007 la Raiffaisen pentru nevoi personale.A platiti pana in 2012, inclusiv comisioanele. Am constatat ca acel contract de credit avea si comisioane abuzive, fapt ce ne-a determinat sa-i actionam in judecata.Hotararea judecatoreasca din dosarul 1458/2014, pe numele Bira Gheorghe, decide ca au fost incontract percepute comisioane abuzive in val. de 1468 euro.
  In perioada derularii procesului, executorul jud. Cucu Lucian ne-a trimis mai multe somatii, inclusiv somatie imobiliara(mentionam ca apartamentul este coproprietate a ambilor soti si nu este pus gaj la banca).
  Dupa incheierea procesului dinsul a continuat cu executaea , desi sotul meu a depus o cerere catre banca pentru o intelegere amiabila pentru plata sumei ramase , hotarate in instanta.
  Este corecta continuarea executarii.
  Va multumim pentru aceasta oportunitate. Iata ca mai gasim in aceasta tara oameni care doresc sa ajute romanii inselati de banci.

 46. Buna ziua Domnule avocat,..In anul 2007 am obtinut un credit ipotecar de la BRD,de 35 mii euro, ulterior nu am mai putut platii ratele si bineinteles urmand prin a-mi fii executata casa dar in lipsa mea pentru ca eram plecati din tara(cu sotu)tot pentru a gasi ceva de munca sa ne putem platii datoriile…prezenta la actiunea de executare fiind doar mama mea care a dat o semnatura si in schimb nu i sa dat nici un document …Banca a vandut locuinta la un pret mai mic de pe piata si diferenta mi-a fost pusa poprire pe salariu…De trei ani platesc si nu mai stiu pana cand si as vrea sa stiu daca dau banca in judecata o sa am castig de cauza pentru ca nu mai pot sa plec cu jumatate din salariu acasa tot restul vietii…Va multumesc …Astept raspuns…

   • Bună seara numele meu este Costea Elena.Am și eu o întrebare, pe tardivitate se mai poate face apel?Am făcut contestație la executare și am pierdut procesul pt tardivitatea.

 47. Buna seara ..cu respect..eu acum va intreb daca mai pot face contestatie sau e prea tarziu..la ceea ce v-am relatat mai sus…si oricum sunt mult mai multe de spus si cred eu ca sunt si nereguli..va multumesc….

 48. Ce sa va zic , credit 56000 franci Otp 21 ani rata de la 680 ron la 1600 ron nu am facut absolut nimic pana acum ca am tras si am platit fara sa comentez dar nu mai pot .Mentionez ca nu am nici grafic de rambursare de la ei ca nu l-am mai cerut si platesc orbeste si tot am sperat ca se schimba ceva dar vad ca nu .Nici nu am indraznit sa sper ca ii pot actiona cumva in judecata pt ca nu stiu ce sanse avem pt ca nu am vorbit cu nimeni, respectiv avocat .Va rog daca ma puteti ajuta cu ceva.

 49. Buna ziua,

  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:

  Am fost executat pentru neplata unui credit de nevoi personale. Executarea a fost validata de o instanta judecatoareasca in 2012. De atunci si pana in prezent , deoarece nu am avut bunuri sau venituri urmaribile … nu am platit nimic executorului.

  1.Care este termenul de perimare al acestei executarii ?

  Multumesc frumos,
  Cristian

 50. Buna ziua. Domnule avocat am nevoie de o informatie si de un sfat,daca se poate. Sotia mea a contractat un credit de refinantare de la RBS in val. de 21000 euro in anul 2008. Rata lunara era de aprox. 370 euro/luna.Am platit aceste rate corect timp de aprox. 2-3 ani. Dupa aceea sotia mea si-a pierdut locul de munca si am inceput sa dam ,,franturi” din aceste rate. Ulterior,RBS a plecat din Romania si a dat acest credit celor de la APS Romania.Acestia au trimis o notificare ca au preluat ei creditul, sotia mea nesemnand nici un act cu ei. Au fixat o rata de aprox 750(aprox. 170-180 de euro) de lei la acel credit.timp de aprox 3 ani am platit acele rate fixate de ei.In ultima perioada am avut multe greutati(pierderea locului de munca,spitalizarea tatalui) si am dat doar cate o parte mai mica din aceei bani.Acum 2-3 zile a venit o notificare din partea APS prin care spune ca incepe executarea silita a sotiei mele.Mentionez ca nu am casa mea,nu am masina.Traiesc doar din salariul de 1300 de lei. Ce se poate face in aceasta situatie. Imi puteti da un sfat??Ma puteti ajuta in vreun fel?Multumesc anticipat!

 51. Buna seara am o firma veche care trebuia dizolvata atunci cand s au schimbat certificatele deoarece firma din 2006 nu mai are activitate.Dar cei de la taxe sect 6 au facut recurs si nu a mai fost dizolvata din cauza datoriei. Aceasta datorie este de 2606 lei si penalitatile sunt de 7600. Va rog sa ma indrumati cum as putea inchide sau nu stiu cum pot iesi din acest impas….este o suma mare pt mine….multumesc

  • Plecam de la ideea ca KRUK nu are voie sa incaseze dobanzi contractuale de la creditele cumparate de la banci. Prin urmare, TOTI cei care au executari silite de la KRUK trebuie sa le conteste la instanta de judecata! Cu stima, av Cuculis 0722298011

 52. Dar o lege in acest sens nu poate fi adoptata? Daca ajungi la contestatie trebuie sa achti o cautiune pe cae de multe ori nu ai cum. Ce putem face? Cine ne poate ajuta? Si oricum in lipsa unei legi clare si instantele dau sentinte diferite

 53. Buna ziua stimate domn, as dorii din suflet sa ma lamuriti in legatura cu o problema care o am, sunt angajat in cadrul m.a.p.n, intampin o problema care ma sufoca simt ca nu mai pot face fata, am interceptat niste credite de la mici ifn-uri gen viva credit fast finance , microcredite pana la salariu, am inceput cu doua , urmand apoi sa nu mai reusesc sa le platesc , din aceasta cauza am mai luat inca 3 microcredite , am ajuns in situatia de ne-plata datorita dobanzilor explozive, primesc tot felul de amenintari telefonice scrise , as dorii sa stiu de la dumneavoastra ce se va intampla, ce urmeaza sa patesc , mentionez ca nu am nimic pe numele meu , ajutati-ma va rog

 54. va rog sa-mi dati si mie un raspuns la intrebarea: daca in contestatia la executarea silita a ANAF a unei datorii prescrise in care cer si suspendarea executarii , trebuie sa platesc cautiune ( daca datoria e prescrisa si daca nu s-a emis inainte de titlul executoriu si un titlu de creanta) Va rog un punct de vedere, trebuie sa platesc cautiune pt suspendarea executarii silite?

   • Buna ziua.Va rog sa ma luminati intr-o problema in ceea ce priveste prescrierea. Am obtinut in martie 2008 un credit de la Citi financial pe care l-am platit pana in martie 2011,de atunci nu am mai facut nicio plata. In iunie 2014 angajatorul a primit poprire pe veniturile salariale so de atunci vireaza 1/3 din venituri catre Secapital.Este posibil ca suma sa fi fost prescrisa in 2014?Daca da,acum dupa doi ani mai pot face vreun demers? sa nu mai vorbesc despre clauzele din contractual de imprumut.Dati-mi va rog in raspuns, poate ma ajutati intr-un proces pe aceasta speta. Va multumes !

     • Bună ziua! Va rog sa ma ajutați…acum 2 ani am luat un credit de la Raiffeisen pt părinții mei cu condiția sa plătească ei ratele…ei nu au mai plătit și m-am trezit cu înștiințare de executare silita.Am luat legătura cu un avocat care mi-a făcut contestație și am ajuns în instanta pana acum când mi-a venit înștiințare de plata cu termen de 1 zi.Ce pot sa fac,va rog ajutati-ma!

 55. Buna seara. Sper sa ma ajutati. Problema foarte raspandita cu Asociatia de proprietari. In aug. 2015 am participat la o licitatie pt un apartamen, fiind a doua licitatie, am fost singur si am adjudecat. Mi s-a spus ca voi fi prorietar doar dupa ce va ” veni” C.F. pe numele meu. In dec. 2015 a iesit C.F-ul pe numele meu, fara sarcini. Am fost la Asociatia de proprietari si i-am rugat sa treaca numele meu pe lista de consum. Vechiul proprietar are o datorie de 8500 de lei. Asociatie l-a somat, prin-un executor, pe vechil proprietar sa plateasca suma de 6000 de lei care era inainte de licitatie, prin luna martie 2015. Juristul de la asociatie a spus sa fiu de buna credinta si sa platesc diferenta (2500). Asoc. nu s-a trecut in carte funciara cu datoria, desi stiau de situatia apartamentului.Nu mai locuia nimeni acolo de aproape 2 ani. Ei pretind ca nu au fost anuntati. Executorul de la licitatie a spus ca nu trebuie sa platesc nimic. Daca apelez la un avocat pt a fi pus in drepturi, fara datorie, la Asociatie este posibil sa faca contestaie asupra licitatiei si sa fiu dat afara?
  Sau care ar fi solutia?
  Va multumesc mult pt timpul acordat.
  Sunteti o echipa f buna.

 56. Stimate Domn Avocat ,
  V-am vazut la Emisiunea Banii vorbesc din 6 mai ,subiectul fiind carnetele CEC , eu sun posesorul a 3 Librete de Economii – cu dobandasmise din luna iulie 1990 cu sume de 30000 lei, 30000 lei, 45000 lei va rog sa-mi comunicati daca ma puteti ajuta sa recuperez ehivalentul acestor sume . Tel 07ssd9914 Cu stima Leontin F

 57. Buna ziua! În anul 2008 am contractat un credit de 106 mii euro pentru o casa. Dupa două restructurari, în 2012 creditul a fost declarat scadent. În 2013 am vandut casa cu acordul băncii. Din restul de plată , cam 50 mii de euro, banca “ne-a iertat” de 35% din pierdere. Asadar platim 32 mii de euro, esalonati pe o perioada de 7 ani fara dobanda(am platit deja aproape 3 ani). Credeti ca vom putea stinge aceasta creanta impovoratoare. Multumesc anticipat pentru raspuns. Cu stima.

 58. Cu respect si admiratie pentru tot ceea ce faceti, domnule avocat, va salut!
  As dori sa va relatez pe scurt cazul meu: sunt executat silit (de 6 luni), de catre EOS, intr-un dosar de credit la BRD, in care am calitatea de co-debitor. Nu am beneficiat de banii respectivi, de fapt n-am avut nimic de-a face cu acest credit si am aflat numarul dosarului la momentul intrarii in vigoare a executarii. Mentionez ca nu am fost notificat de transferul creantei de la banca la firma de recuperare, nu dispun de dosarul de cesiune. Am ratat termenele, iar avocatii consultati mi-au spus ca nu se poate face nimic, singurul mod de rezolvare a situatiei fiind o negociere directa cu EOS. Singurele documente de care dispun sunt: contractul de credit-doar conditiile generale, decizia EOS de continuare a procedurii in justitie, somatia de executare silita de la executor si adresa poprire salariu.
  Credeti ca mai exista vreo alta posibilitate de rezolvare a problemei decat cea mentionata?
  Va multumesc anticipat!

 59. buna ziua!in luna mai 2015mi s a infiintat poprire pe contul bancar .de catre un judecator judecatoresc ptcreditoare SECAPITAL S.a.RL ipt un contract de credit din ian 2011,in val de 1500 ron.val debituluisolicitatat prin INVHEIER a fost de 3.000,65iarpt,iar pt cheltuieli executare 900 lei.in luna august 2015 mi s a infiintat poprire si pe pensie,astfel ca in acea luna am avuta dubla poprire pt aceesi executare.desi valoarea popririi a fost depasita ,avand si n prezent porire,nimeni nu mi da nici o relatie despre dobanzi penalitati,nimeni nu mi spune cat mi se mai retine.de catre excutor am fost redirectionata catre creditor sa mi dea lamuriri.atat timp cat creditul a fost cesionatpe un oarecare procent din val catr recuperator,ce treaba mai am cu creditorul?!mentionez ca INCHEIEREA, nu stipuleazaalte cheltuieli. va multumesc! o zi buna!

 60. Buna ziua,
  Am un credit imobiliar cu CecBank din 2007 si as vrea sa stiu daca este legal comisionul de gestiune lunar care este prevazut in contract? In cazul in care nu este legal as putea sa-i dau in judecata? Va multumesc si sper din suflet sa-mi raspundeti.

 61. Buna seara..sunt disperat in urama cu o zi am primit acasa o instiintare precum sunt exzecutat silit..in urma cu 9 ani mai exzact in 2007 am facut un imprumut la bcr …din probleme familiare nu am mai putut plati…va rog mult sa ma ajuta.ti cu un sfat…se poate sa ma exzecute silit dupa 9 ani?? Multumesc mult!!

 62. Buna ziua am credit in chf 90000 chf din 2007 – prezent (2016) la banca romaneasca. Din 2007 pana in aprilie 2016 am achitat doar 15000 . Luna aceasta nu am achitat. Ce ma sfătuiţi? Multumesc

 63. Buna ziua am credit ipotecar in chf 90000 chf din 2007 – prezent (2016) la banca romaneasca. Din 2007 pana in aprilie 2016 am achitat doar 15000 . Luna aceasta nu am achitat. Ce ma sfătuiţi? Multumesc

 64. sint posesoarea a 7 carnete in valoare de 5000 lei eliberate in 1984 1987 1990 as dori sa stiu cum as putea sa recuperez acei bani cu dobinda de la statul roman prin faptul ca statul sa folosit totusi de ei atitia ani unde ma pot adresa ?

 65. Buna ziua D-le avocat1
  Am girat cu locuinta pentru un credit luat la o firma care a intrat in insolventa. La luarea creditului locuinta a fost evaluata la 120 mii euro.BANCA VREA SA RECUPEREZE CREANTA SI EXECUTORUL JUDECATORESC A SCOS LOCUINTA LA VINZARE LA VALOAREA DE 48400 EURO APOI A REUSUS CSMA CU 25%.Am scrolicitat Executorului judectoresc ca dforesc o alta evaluare conform cu realitatea si preturile din zona dar nu raspunde. Ce as putea sa fac?Mentionez ca nu am semnat nici un proces verbal de evaluare.

 66. Buna ziua.Problema mea, pe scurt e urmatoarea ,locuiesc cu fetita mea in Austria,am obtinut de la tatal sau alocatia la Tribunalul in orasul in care stau,am de la Jungendam(biroul pentru prot.copiilor) o hartie precum ca am custodie unica,(deoarece nu am fost casatoriti)aceasta mi a fost trimisa acasa cand sa nascut fata. Ce trebuie sa fac mai departe cu aceste hartii,(una de la jungendam precum ca am custodia si cealalta cu stab.alocatiei minorei de la Tribunal),aici in Ro pentru a obtine o >hartieÎ>,si sa nu mai am nevoie de acordul tatalui la iesire din tara.Ro.

 67. Buna seara domnule avocat. Va rog mult sa imi spuneti daca de legea darii in plata poate beneficia si o persoana care a luat un credit de nevoi personale cu ipoteca pe un apartament? Mentionez ca pe data de 31.03.2016 apartamentul a fost vandut la licitatie publica se catre executorul judecatoresc. Multumesc. Cu stima

 68. Buna ziua,

  Am urmatoarea speta, problema:
  – in 2008 am incheiat un contract de credit cu Banca Romaneasca:
  – pana in anul 2010 am achitat ratele la timp:
  – incepand cu iunie 2011 nemaiputand sa suport rata integral prin pierderea locului de munca, am incheiat un contract de restructurare cu banca, de fapt un nou credit, pentru ei, de care nu am fost constienta;
  – in mai 2012 banca a pus in executare primul credit, 42.148,92 si cheltuieli de excutare 5.432,36 lei;
  – din iunie 2012 s-a instituit porirea de 33% pe venitul net, poprire pe care angajatorul meu o calculeaza, retine si vireaza lunar in contul semnalat de executorul mandatat de Banca Romaneasca;
  – ieri am primit acasa o notificare de cesionare catre KRUK a aceluiasi contract bancar, ce deja este in executare de 4 ani, dar cu o suma mai mare cu aproape 3.000 lei;
  – va intreb, este legal ca un contract bancar aflat deja in executare sa mai fie cesionat si pornita o noua execuatre de catre o capusa ca KRUK?
  – adica doua excutari pe acelasi contract de credit, numarul contractului din notificarea KRUK este acelasi cu cel pe care imi este pusa deja poprirea pe salariu, cu suma exacta si cheltuielei de executare stabilite prin Hotarare Judecatoreasca pe sume stabilite de o instanta de judecata?
  – numarul contractului este stipulat clar in ambele documente, cel de executare, deja aplicat si in notificarea cesionari catre KRUK, doar ca suma din Notificare KRUK este mai mare cu 3.000 fata cea de acum 4 ani;
  – adica sumele platite de mine in acesti 4 ani unde sau dus?
  – ce sfat imi dati.
  Va rog sa-mi spuneti daca am vreo sansa de castig adresandu-ma instantei prin intermediul dv.

  Multumesc.
  Cu stima,
  Mihaela Tirzianu
  tel. 0723.229.xxx

  • Buna ziua, in legatura cu problema dvs. sunt convins ca asa cum ati explicat “capusa KRUK” a facut o serie de greseli si abuzuri de pozitie si trebuie sa le corectati in instanta. Fie contestatie la executare fie pe raspundere civila delictuala. V-am trimis si un email in acest sens. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 69. Bună ziua , am avut un contract de credit nevoi personaleî ncheiat în anul 2007 la B.C.R.(33.100,00 ron ), din motive personale nu l-am mai putut plăti din2010 si pe 08.08.20016 am primit de la executorul judecătoresc înştiinţare că s-a declansat urmarirea silita pentru suma de 44.922,67 ron şi cheltuieli de executare 5.152,00 ron . Cum să procedez ?Nu s-a prescris? Multumesc

  • Contract nevoi personale BCR in suma de 44.922,67 de lei. Puteti sa-l anulati integral si sa nu mai platiti nimic! Acest lucru tine doar de dvs. in sensul ca trebuie sa faceti o contestatie la executare si evident, sa nu cumva sa platiti ceva catre ei. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 70. Buna ziua!Am primit o incheirere de incuviintare a executarii silite cf art 783 alin 1 ncpc prin care sunt anuntata ca s-a infiintat o poprire pe salariu pana la concurenta sumei 143000 lei in conditiile care suma ramasa de plata catre KruK era de aproximativ 30000 lei.Va rog sa imi spuneti in ce conditii pot actiona in instanta pentru recalcularea si reducerea dobanzilor?

 71. buna ziua
  mama mea a contractat un credit de la BCR in 2007 , din anumite motive a ajuns in imposibilitatea de plata , aplatit ceva rate , insa nu stiu precis cate, creditul a fost preluat de KRUK ,
  intre timp mama mea a a plecat in alta tara si a lucrat cu acte acolo, in prezent este in somaj , somaj pe care il ia de acolo .
  in 21.09.2016 am primit acasa instiintare de executare silita .
  se poate pune proprire pe venitulrealizat in alt stat , in cazul ei somaj . va rog sa imi dati o adresa de mail pt a va trimite actele , cred ca sunt si anumite comisioane abuzive . astept raspuns urgent . i-mi pute ti trimite pe adresa mea de mail .

 72. Buna seara! Sotia ca si asociat unic al unei intreprinderi individuale a acvut un credit de la un ifn.acest credit a fost girat cu casa si terenul de parintii mei (tatal a decedat intre timp ) si inirma partajului mi a revenit mie casa si terenulin cauza.Inteprinderea individuala a fost radiata de la registru comertului intre timp .ramanand sa platesc eu ratele.la un moment dat nu am mai platit ratele din lipsa de bani.iar cand am fost la ifn sa discut ptr o reesalonare am constata ca penalitatile sunt aproape cat soldul ramas.mai este in contract mentionat pe toata perioada de creditare un comision dr administrare de 50 euro lunar.ce pot sa fac in situatia asta in care ifn mi au transmis ca s a facut dosar de executare ?Multumesc !!

 73. Buna ziua,daca Tribunalul a decis executarea silita ptr. un credit nevoi personale facut in 2007 la Raiffeisen care acestia au vandut ulterior datoria catre Kruk acestia la randul lor mergand spre executare..se mai poate face ceva? executarea este valabila din data de 15 10 2014.

 74. Buna seara,am luat un credit de nevoi personale de la brd 35000ron ,am platit din el ,apoi un an doar dobanda(cu taierea de salarii),apoi ne-au marit rata in plus cu 200ron fata de ce stabilisem si n-am mai putut plati.Din 2009nov. si eu si sotul suntem executati pe salariu.De la 35000 luati,ne-au executat pe suma de 45700ron.Am platit pana acum ,din oprirea pe salariu 30000ron,cand am sunat la Kruk,ne-au spus ca mai avem de plata 31000ron,adica noi pana acum am platit doar”’dobanzi”’.De acum incolo cica scadem,ca nu mai au voie conf. OUG 52/2016,decat la o dobanda mica.
  Dl.avocat,chiar nu mai putem face nimic????Tb.sa mai platim inca30000,doar nu ne-am imprumutat in franci….suntem la capatul puterilor,se mai poate face ceva???Va multumesc!

 75. Buna ziua,dle avocat,

  Ca marea majoritate a cetatenilor acestei,, FRUMOASE TARII,,am si eu nevoi de sfatul dvoastra.
  Este vb de un credit in CHF,luat in 2009…si platit la zi..timp de 3-4 ani…ulterior am intarziat cu ratele,deoarece toti stim ce s-a intamplat…..Acum 5-6 luni,banca mi-a facut o oferta si ma lasa sa platesc 8000 CHF-dar in timp de 1 luna de zile…nu am reusit sa fac rost de acei bani…ulterior am fost preluata de KRUC si imediat de un executor,care mi-a si infinatat poprire pe suma de 126000 lei,cheltuieli de executare fiind de 18400 lei…O sa va rog sa ma contactati si eu o sa revin cu un telefon,sa va pun la dispozitie contractul cu banca si ce acte mai avem nv…sa vedem ce se poate face….Multumesc foarte frumos si va doresc numai bine.

 76. Buna seara Domnul avocat
  Va deranjez cu o problema in anul 2010 mama a facut un imprumut la Provident a platit cateva rate dar dupa un timp nu a mai putut platit din cauza unor probleme medicale a tatalui,ieri mama a fost sa plateasca o rata ce o are la banca unicredit iar doamna de acolo a zis ca ia venit de la ultimo portfolio investment un cont cum mama are de platit 47 mil lei vechi catre ei am sunat la numarul de telefon care i la oferit mamei doamna de la banca sa ne lamurim de unde este suma aceea …intrun final am aflat ca e de la un birou executor ultimo portfolio investment care au zis ca ii pune proptire pe pensie suma fiind restanta plus dobanda imprumutului provident ce se poate face tinand cont ca nu am primit nicio instintare precum ne inainteaza in judecata sau altceva?am sunat si la nr de telefon care il aveti afisat si am vb cu o doamna de la dumneavoastra care mia spus sa trimit un email cu nr dosarului etc…ce este de facut?Va multumesc

 77. Secţie Civilă încuviinţare executare silită contract de credit nr. 534372033/2013 20373/233/2016
  Obiectul cauzei: încuviinţare executare silită contract de credit nr. 534372033/2013
  Stadiu procesual: Fond
  Materia juridicã: Civil.

  Solutia pe scurt: Admite cererea. Încuviinţează executarea silită simultană/succesivă, prin toate modalităţile prevăzute de lege, împotriva debitoarei Grigore Maricica, pentru obligaţiile rezultate din titlul executoriu – Contract de credit nr. 534372033 semnat la data de 15.07.2013. Autorizează creditoarea Ultimo Portfolio Investment (Luxembourg) SA să procedeze la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul menţionat în vederea recuperării sumei de 3.863,94 lei, la care se vor adăuga cheltuielile de executare. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor cu mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 10.10.2016.
  Document: Încheiere – de executare silită 8109/2016 10.10.2016
  Asta ce am gasit pe site judecatoriei
  Ce este de facut ?va multumesc

 78. Buna seara !
  Am si eu o problema, am primit citatie ca sunt executat silit si urmatoarea luna mi s a pus proprire pe salariu , am terminat de platit suma pe care o datoram comform citatiei si am fost la executor sa mi dea hartie pentru sistarea propriri acesta a verificat daca au intrat bani de la angajator in cont ,banuti au intrat in contul acestuia dar el nu a trimis catre banca bani.
  Am fost la banca si am verificat si mi au spus ca nu s a facut nici o tranzactie . Ce ma sfatuiti sa fac?

 79. Buna ziua,aam o problema destul de grava,am avut proprire pe conturi de la un credit nebancar de 600 de lei am platit 2000 de lei si acum cand am cezut ca sa terminat cica mai am de plata vreo 900 de lei,va rog sa ma ajutati nu am nici o hartie de la executorul judecatoresc

 80. Buna ziua ,domnule avocat
  Sunt executat silit de Cetelem pentru un credit neachitat.In luna octombrie anul trecut am terminat de achitat toata suma si cheltuielile de executare ,tot ce am avut in titlul executoriu.Executorul judecatoresc a trimes alte actualizari ale sumei datorate luna de lunaAm luat legatura cu cei de la Cetelem .nu au ajuns toate sumele care mi sau oprit.Am incercat sa iau legatura cu dansui,dar nu imi raspunde la telefon.Ce pot face in situatia asta?Si inca o intrebare va rog ,daca imi poate opri si din pensia de invaliditate deoarece m am pensionat .Va multumesc.

 81. Buna ziua! Domnule avocat, daca am fost executat silit iar locuinta mea s-a vandut recent ( cu o zi doua in urma ) la licitatie cat timp mai am pana cand voi fi evacuat si cum pot amana aceasta evacuare avand in vedere ca am facut o contestatie la executare care inca nu s-a finalizat . Va rog sa-mi raspundeti, am mare nevoie de o indrumare.
  Va multumesc!

 82. Buna ziua ,domnule avocat
  Multumesc pentru raspunsul legat de executorul judecatoresc si Cetelem.Am facut contestatie si am primit raspuns sa mi angajez expert contabil sa dovedeasca cum au circulat sumele de bani si de ce nu au ajuns la banca sumele depuse.Oare voi avea castig de cauza si mi voi recupera banii opriti abuziv?Ce ma sfatuiti ?Va multumesc

 83. Ma numesc ovidiu sunt persoana cu handicap gr II,neavand
  antebratul mainiistg si ochiul drept si primesc o indemnizatie de 270 lei.
  In octombrie 2007 am luat un credit de la BCR,in valoare de24000 lei,din
  care am achitat in jur de 8000 lei pana in 2011-2012 cand amramas fara
  servici,in toata aceasta perioada(2007-2012) din cauza faptului canu imi
  gaseam servici,am tot avut probleme in am-i plati ratele catre BCR.Intoata
  perioada asta BCR ma scutit de plata ratelor de doua ori a cate
  6luni,bine-nteles dupa aceea rata crestea,lucru care ma dus inevitabil
  laimposibilitatea de a mai plati ratele in continuare.
  Dupa cateva luni,nu mai retin cate,am fost contactatprintr-o scrisoare de
  catre EOS KSI,in care ma anuntau ca au concesionatcreditul meu de la
  BCR,prin urmare va trebui sa le platesc lor suma de 28000lei.In urma
  nenumaratelor telefoane si somatii,am picat deacord,telefonic,sa leplatesc
  lunar intr-un cont dat de ei,atat cat pot.Am platit insumat 2300
  lei,eipromitand-umi ca imediat ce platesc minim 2000 lei,ca sa arat buna
  credinta,vorscadea din valoarea totala a datoriei,lucru care nu sa
  intamplat.
  Din 2014,ramanand fara servici si eu si sotia,avand si doicopii minori nu
  am mai putut plati nimic,tot atunci,undeva prin toamna lui2014,am primit
  un plic de la executorul judecatoresc Trifina,Tanase si Galea incare eram
  anuntat ca trebuie sa platesc URGENT suma de 34000 lei,totodataacestia au
  trimis la primaria de care apartin o notificare prin care le interziceausa
  mi se mai elibereze vreun certificat fiscal.De atunci am tot fost
  contactatde EOS KSI telefonic,eu neraspunzand la telefon ptr ca nu aveam
  bani si nustiam ce sa le mai spun.
  In data de 10.03.2017,am primit o notificare prin care eramanuntat ca
  trebuie sa contactez URGENT responsabilul dosarului meu la un nr
  detelefon,lucru pe care l-am facut.In urma telefonului meu am fost sfatuit
  sa ilapelez pe avocatul care reprezinta firma EOS KSI la Ploiest,acesta anuntand-uma ca am un total de plata de aprox.
  38000 lei,datoriaplus onorariu executor.Dupa cateva minute de
  convorbire,Dl. Avocat miarecomandat sa platesc datoria
  integral,promitand-umi ca imi va face o reducerede aprox. 10000 lei,mai
  precis sa achit doar 26000 lei din totalul de 38000,banipe care eu nu ii
  am.Domnule avocat,va rog sa-mi spuneti daca si cum ma putetiajuta pentru ca
  nu vreau sa raman pe drumuri,ptr ca mi sa adus la cunostinta cain cel mai
  scurt timp asta mi se va intampla.
  V-am scris si pe mail dar cred ca din greșeală mi l-ați trimis înapoi . Va multumesc!

 84. Bună ziua!

  Cat mai pe scurt!Am cumpărat cesiunea de creanță ….după un plan de organizare, lupta cu executorii și clar cu clauze abuzive !…dar după ce am cumpărat cesiunea executorii continua executările silite pe un dosar care sa închis și după o datorie care îmi aparține debitor dar și creditor !Vreau sa ii dau în judecata !Poți fi de folos???

 85. buna,avem un proces in derulare la care asteptam pronuntarea in 9 iunie referitor la o contestatie la executare…dosarul a pornit in dec 2012 si apoi a ramas in nelucrare pana in dec 2016….singura prb pt care am putea sa nu obtinem perimarea exec silite este ca in martie 2013 mi s-a pus o proprire pe cont iar in 2014 in iunie mi s-au luat 324 de lei din cont ,bani pe care mi ia trimis cineva fara sa stie ca contul e blocat…la proces juridta bancii a sustinut ca proprirea din 2013 intrerupe continuu perimarea chiar daca nu sunt bani in cont….acuma stam cu sufletul la gura pana in 9 iunie …dvs ce parere aveti dupa datele pe care vi le-am dat? e perimata sau nu exec silita? multumesc

 86. Buna ziua,
  pentru o datorie la BRD avem casa scoasa la licitatie de un executor judecatoresc.Fiica noastra ar putea sa cumpere aceasta casa?

 87. Buna ziua
  Am si eu o problema cu un card de credit contractat in 2006 luna Decembrie la care am achitat doar cateva rate .
  Azi 11-09-2017 am primit la serviciu o instiintare de poprire pt a achita suma datorata .
  Credeti ca se poate face ceva pt a putea anula acesta poprire ??

 88. Buna ziua dle avocat,as dori sa ma lamuriti va rog,daca eu am cumparat un apartament cu cateva luni inaintea casatoriei, pe numele meu,practic bunul imobil imi apartine,nefacand obiectul partajului,este corect? Si alta curiozitate,daca sotia are datorii la fisc,si este executata silit,poate sa fie executat apartamentul,desi este achizitionat inaintea casatoriei,pe numele meu? Cu respect,Alex

 89. Buna ziua! Sunt Sabina Mirza si as dori sa stiu daca ordonanta nr. 52/2016 se aplica tuturor contractelor de credit sau doar celor incheiate dupa intrarea in vigoare a respectivei ordonante? Multumesc!

 90. Si v as ruga sa mi mai spuneti,daca mama are datorii la fisc pe numele ei,ea fiind salariat,iar apartamentul a fost achizitionat in ti pul casatoriei cu tatal meu,tatal neavand datorii la fisc,mamaa teoretic este co proprietar in cazul asta, daca fiscul doreste sa recupereze datoria,poate obtine executare silita pe acel apartament,desi nu este bun propriu al mamei,ci detinut in co proprjetate cu tata? Sau nu se poate,nefiind ea singurul proprietar? Sau fiind salariat,i se pune doar poprire pe salariu?

 91. Buna ziua,
  Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am avut un card overdraft si un credit pe care nu am mai reusit sa le platesc din august 2011. In decembrie 2014 banca a vandut creantele firmei Sc Capital Sarl, care prin Kruk Romania, m-au executat silit pentru ambele sume incepand cu martie, respectiv iulie 1016. Stiind ca termenul de prescriere a dreptului de executare silita a fost depasit, cu mai mult de un an, am contestat ambele executari. Contestatia pentru cardul overdraft am castigat-o. Cea pentru credit, nu, cu toate ca am dovedit ca dreptul la executare s-a prescris cu aceleasi documente, adica extrasul de cont de la banca si situatia de la Centrala riscuri bancare. Am facut apel dar nici de data aceasta nu am castigat procesul. Motivul ar fi ca in decembrie 2011 au intrat in cont niste bani, dar sunt platiti de alti creditori (asa scrie in situatia CRB), deci termenul de prescriere a curs in continuare. Au mai motivat ca banca a incercat sa obtina datoria de la mine instiintandu-ma ca va vinde creantele si ca le-a vandut… dar nici acest lucru, contrar judecatorilor, nu a intrerupt termenul de prescriere. Vreau sa merg mai departe la Curtea de apel. Intrebarea mea este, daca dau tot de judecatori incompetenti, si pierd procesul, mai e ceva de facut apoi? Ma gandesc ca legea e de partea mea si nu inteleg de ce sa pierd. Intre timp executorul mi-a pus si sechestru pe casa… Ce e de facut dupa Curtea de apel?

 92. ,,Compania Secapital SaRL, cu sediul în Luxemburg, un cunoscut paradis fiscal, a cesionat, în ultimele luni ale anului trecut, mare parte din datoriile pe care le avea de recuperat de la datornici români către un alt offshore, Invest Capital Ltd, cu sediul în Malta. Atât Secapital, cât și Invest Capital sunt subsidiare create de Kruk Polonia, o companie de recuperare debite care activează în România începând cu 2007. De fapt, Kruk este chiar liderul pieței de recuperare debite, având un portofoliu de creanțe de circa 3 miliarde euro, încasări anuale de circa 250 milioane euro și profit de 70-80 milioane euro.”
  Nici macar nu am fost instiintat.Iar acum, dupa a doua infatisare, am mai primit inca o amanare, de data asta de 2 luni)!!!) Este bataie de joc.

 93. Buna ziua.In urma unei relatii contractuale pe care am avut-o cu B.C.R si pe care nu am putut-o onora pana la capat , datoria ramasa a fost vanduta companiei Glasro Holdings LTD . La randul ei compania a mandat pe SC Top Factoring in calitate de creditor sa recupereze creantele ramase. Astfel aceasta companie a inceput demersurile pe care stiti bine cum le fac, pana am ajuns la amenintarea cu executarea silita, poprire pe salar etc. Pentru a nu ajunge in aceasta situatie am ajuns la o intelegere cu ei sa platesc o anumita suma lunar fapt pe care il mai fac si astazi, tocmai pentru a evita executarea silita.Avand in vedere deciziile ICCJ din 04.04.2016 pe care eu le-am aflat de abia acuma, intrebarea este ca daca am achitat mai bine de trei sferturi din datorie si incepand din aceasta luna nu mai achit ce a ramas, mai pot fi executat silit? Mentionez ca din 2013 am inceput sa platesc regulat, lunar, suma impusa cca 6000 usd si mai am de achitat cca 1200 usd in decurs de un an. Ce s-ar putea intampla in continuare daca nu mai platesc avand in vedere ca totusi am avut o intelegere in prealabil cu ei?

 94. Buna ziua domnule avocat.

  V-am vazut azi 16.09.2018 la B1 TV si vreau sa va cer sfatul.
  Eu si sotul meu am parasit Bucurestiul acum 10 ani lasand apartamentul fiicei noastre care la banii pe care-i castiga nu ar fi reusit niciodata sa-si cumpere o casa. Dupa 6 ani de locuit la Breaza ne-am gandit ca de la cei 65 de ani ar fi bine sa avem si in Bucuresti o locuinta, mai ales pentru tratamentele medicale inerente varstei.
  Desi avem studii superioare tehnice, avand in verdere pretul scazut perceput de dezvoltator si angajamentul scris in contractul de promisiune bilaterala de vanzare -cumparare nr. 697 din 08.04.2013 ca pana la data de.02.07.2014… va obtine autorizatia de constructie (neavand de unde sa stim ca Primaria sect.5 nu va da aceasta autorizatie daca nu se demoleaza mansarda) , inscrierea blocului in cartea funciara, dezmembrarea pe fiecare apartament si actul final de vanzare cumparare ne-am hotarat sa cumparam o garsoniera in acel bloc.
  Noi am incheiat contractul de promisiune achitand 9000 euro. Dupa ce am vandut o proprietate la tara am incheiat un act aditional in data de 08.04.2013 la contractul de promisiune de mai sus si am achitat restul de 11000 euro adica plata integrala a garsonierei.
  Dupa un an ne-am dus la notariat ca sa prelungim prin act aditional termenul la care se va incheia actul de vanzare -cumparare. Fiind o alta persoana notar, in loc sa ne incheie un act aditional ne-a incheiat un nou contract de promisiune bilaterala nr. 2334 din 18.12.2014 in care se stipuleaza ca am achitat suma de 20000 euro si ca pana la data de 01.07.2015 vom incheia actul de vanzare – cumparare in forma autentica.
  In continuare cele trei acte aditionale din18.12.2014 (pentru prelungire pana la 15.07. 2016) , din 17.08.2015 (pentru prelungire pana la data de 24.06.2018) si cel din 20.06.2018 (pentru prelungire pana la data de 20.06.2020) au fost o prelungire a contracutul 2334 / 18.12.2014.

  Din actele notariale care constitue acte legale ,rezulta ca de fapt noi am platit 9000 + 11000 euro pe contractul 697/ 08.04.2013 si inca 20000 euro pe contractul 2334/ 18.12.2o14.

  Consider ca exista o eroare judiciara care poate fi speculata si din care sa pot primi inapoi cei 20000 euro platiti la dezvoltator (daca chiar 40000 euro cat e in acte, caci greseala se plateste nu numai de noi ci si de dezvoltator si notariat)

  Dosarul nostru pentru ajutor de urgenta este depus la Primaria sect.5 dar pentru ca garsoniera noastra este la et. 2 si este intacta (desi blocul nu mai poate fi locuit) si mai avem un apartament la Breaza, sunt convinsa ca nu vom beneficia de cei 6000 lei ca ajutor.

  Astept cu mult interes raspunsul si daca este posibil, ajutorul Dumneavoastra.

  Va multumesc pentru intelegere.

 95. Fratele meu a avut un proces lung de 15 ani cu o vecina, in anul 2016 fratele meu a decedat, vecina a data copii fratelui ( mostenitorii ) in judecata solicitind daune, respectiv suma 27000lei lipsa de folosinta a casei adica ( 150 lei pe luna ori 15 ani) si 45000 lei lipsa de folosina a ternului adica ( 3000 lei pe an ori 15 ani) Precizam casa este localizata la tara intr-o localitate C, jud Vrancea , la o distanta de 18 km fata de orasul Focsani, gradina avind o suprafat de teren de 400 mp CC, pe acest teren se afla si casa construita din paianta , amprenta casei fiind de aproximativ 50 mp , daca mai adugam aleea de intrare in casa , o mica curte pentru a intra cu masina, un garaj, o magazie pentru a depozita lemne si legume pentru iarna, un put forat si un WC, , probabil mai ramane mai putin de 300 mp. , .Pentru a satbili suma corecta instanta a numit 3-4 experti Primul EXPERT a stabilit pentru lipsa de folosinta casa si gradina suma de 45000 lei ( pentru ca in localitate noastra primaria a raspuns ca nu are inregistrate contracte de inchiriere, cunoasteti situatia demografica a tarii noastre, satele noastre sunt in paragina prin plecarea populatie sa lucreze in strainatate ,) expertul a luat in calcul un anunt cu o casa mai mare , casa construita din caramida, si cu o suprafata de teren de 2000 mp. Raportul a fost contestat . A fost numit de instanta un alt expert pe nume C.F. expertul cu toate ca lucreaza la directia agricola, si raporta la Ministerul Agriculturii cantitatile de legume produse in judet si preturile din judet in fiecare an , probabil i-a fost mai usor sa se inspire dintr-o carte de legumicultura de la un institut de producerea de legume de acum 40 de ani si a stabilit ca dupa un teren de de 300 mp ar fi obtinut un profit de 66000 lei, si pentru lipsa de folosint a case propune suma de 28000 lei, Noi consultand datele cu productiile de la Ministerul Agriculturii, si preturil de la Institutul de Statistica,, si indici de inflatii, am contestat, si am depus la dosar copii dupa productiile ,preturiile si indicii de inflatie pentru cei 15 ani., Precizam raportul intocmit de expertul CF nu a respectat nici procedurile de citare a partilor , expertul a fost obligat de instanta sa procedeze conform cerintelor legale.,, EXPERTUL C F a refacut raportul si in al II-lea raport obtine pentru lipsa de folosinta a terenului suma de 32000 lei. si pentru lipsa de folosinta a casei suma de 15000 lei . Reclamanta nemultumita ca a scazut suma a facut obiectiuni, fiind jicnit si acuzat de subiectivism expertul C F a depus la dosar o cerere prin care renunta la expertiza, renunta la onorariu
  de efectuarea expertizei, roaga completul de judecata sa-l inlocuiesca, lucru pe care completul de judecata la facut . , A fost numit un alt expert pe nume S.A, , care stabileste pentru lipsa de folosinta a casei suma 27000 lei iar pentu lipsa de folosinta a terenului propune , culmea 66000 lei suma rezultata din prima expertiza intocmita de domnul CF,, nu stiu acest expert SA nu a gasit cel de al II-le raport intocmit ori ca gresit intentionat..
  La termenul din data de 27.09.2018 avocata reclamantei propune completului de judecata sa-i aprobe sa achite suplimnetar diferenta de taxa de timbru de la 72000 lei cat a solicitat reclamanta in cererea initiala la suma de 93000 lei, ( sume formate din raportul intocmit de domnului S A , pentru lipsa de folosinta a case de 27000 + 63000 suma rezultata suma pentru
  lipsa de folosinta a terenului, din primul raport intocmit de domnului CF ( RAPORT INTOCMIT FARA A RESPECTA PROCEDURA, CONSIDERAM CA ESTE NUL) fara sa tin cont ca acest expert a intocmit un al II-LEA RAPORT prin care suma de 66000 lei a fost redus la 32000 lei)
  Instanat ia aprobat majorarea taxei si culmea ne-am trezit ca avem de plata suma de 93000 lei plus cheltuielil cu majorare a taxei, plus toate expertizele efectuate.
  Intrebare, Cand inchiriem o casa , nu o inchiriem cu tot cu teren, (daca suprafata era macar de 1000-2000-4000 mp da solicitam o chirie pentru casa si o suma pentru teren , ca da, terenul este de 1000-2000-4000 mp , dar si asa in practica actuala, se dau gardini sa le lucreze de alte persoane dar proprietarul primeste 25-30% din productie, restul ramane la cel care munceste gradina ,reprezentand cheltuiala pentu munca si cheltuieli pentru infiintarea culturii, pentru desfacerea productiei, pentru impozite, etc.) dar al o suprafat de 300 mp liber oare aceasta nu poate fi considerata curte.
  In cazul nostru cred ca trebuia sa se stabileasca o chirie, in functie de zona si cum arata casa, conditiile de locuit.,
  Va rog un sfat , o idee, ce sa invocam pentru ca judecatorii sa de o sentinta corecta,
  Oare completul de judecata a studiat documentele de la dosar, ori le-a frunzarit?

  adresa vrancea_2006@yahoo.com

 96. Buna seara! Am primit o adresă acasă prin care am fost anunțată că voi fi executata de către cei de la Kruk pt un contract preluat de ei din 2009. Încă nu am primit hotărârea format fizic acasă, dar pe portal am verificat ai încuviințarea executării a fost pronunțată pe 12.02 pt Bej Ciobanu Vasile. Având în vedere că este un contract de la CEC din 2009 preluat de cei de la Kruk , ce mă îndrumați să fac că sa evit proprietate?! Menționez că încă nu am primit hârtiile! Va mulțumesc!

  • Buna ziua, in functie de suma pe care o aveti de plata sa stiti ca se poate face chiar si o actiune de restrangere a executarii silite in asa fel incat sa nu se poata ajunge si la proprietea dvs. Oricum, va sfatuiesc ca dupa ce primiti acte de executare sa sunati pentru programare si sa facem strategia efectiva. Cu stima, av. drd.Cuculis 0722298011

 97. Buna ziua , in urma cu niste ani , fratele meu a contractat un imprumut de la defuncta Bancpost , imprumut pentru care am garantat cu casa (credit ipotecar) , datorita unor evenimente banca a vrut sa ne scoata casa la licitatie dar in cele din urma s-a ajuns la un acord cu banca , acord care prevedea ca fratelui meu sa i se opreasca o suma din venitul lunar. Acum cateva zile , insa mi-a sosit o scrisoare de la un executor judecatoresc , in care se precizeaza ca din nou casa imi este scoasa la licitatie , desi sau efectuat plati in fiecare luna . Mentionez ca nu am fost instiintat de procesul la care s-a hotarat scoaterea casei mele la licitatie . Ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc anticipat . (Licitatia ar urma sa aiba loc pe 06/06/2019 ).

 98. Buna ziua,eu am avut poprire pe salariu solicitata de biroul executiv judecatoresc,dar nu am fost anuntata nici de banca nici de dumnealor,mi-au pus poprire pe toata suma adica 850.27.ron.au vrut toata suma,eu am facut cerere la banca ca platesc toata suma,ca nu m-a bagat nimeni in seama cu toate ca eu le-am spus celor de la banca si celorlalti de la executoriu ca am 2 copii minori in intretinere si stau cu chirie,pe mine ma intereseaza sa aflu in cat timp imi vor da dovezile ca eu am platit,banii sunt intrati in contul celor de la biroul executiv,iar domnul respectiv a spus ca nu are ce sa imi faca decat sa imi scoata poprirea dar dureaza 2 zile sau 2 saptamani pana vine raspunsul de la getback recovery.Cum se poa5e asa ceva,ma puteti ajuta va rog? Multumesc foarte mult!

 99. buna ziua,am niste amenzi de circulatie din 2000-2011,si de abia acum mi-au facut poprire directia de taxe si impozite sector 2,sunt persoana cu handicap si momentan nu am alte venituri decat ajutorul de handicap,mi-au blocat inclusiv ajutorul de handicap de 500 de lei dat de primaria generala,nu mai am chitante,dar amenzile nu trebuiau sa se prescrie conform legii?multumesc mult si o zi buna.

 100. Buna ziua.Pe 11.01.2016 am primit de la Bancpost pe telefon un SMS prin care eram informat ca rata creditului
  HL 72074 este 1414,55 lei.Nu am luat niciun credit de la Bancpost sau alta banca si nu am girat pe nimeni.Nu stiu cine a facut acest credit.
  Pe 05.07..2017 , am primit alt SMS prin care eram informat de existenta unui al 2-lea credit , HL 77512 tot de la Bancpost,a carui rata era 1391,64.Nici despre acest credit nu am cunostiinta.In aceasta situatie am anuntat S.23 Politie Bucuresti ,care nici pana azi nu mi-a comunicat rezultatul cercetarilor.Intre timp locuinta este supravegheata,s-a aruncat cu o caramida spre mine cand intram in bloc,au incercat sa intre peste mine in casa,am fost amenintat ca briceagul de o persoana de origine rroma fara ca politia sa faca ceva.Fac precizarea ca am fost sunat de mai multe ori de catre cei de la EOS,sunt urmarit de masinile lor.
  Niciodata nu am primit vreo citatie,notificare de la EOS.
  Va rog sa-mi dati un sfat sau chiar mai multe daca este posibil ca cele 2 credite devenite creante ,au fost externalizate sau exportate si ce demersuri trebuie sa fac.De la Bancpost (devenita Banca Transilvania)nu am reusit sa aflu nimic.Intre timp cei care ma urmaresc intra noaptea in bloc,asculta pe la usa si in permanenta masinile lor sunt in parcarea blocului sau cel mult pe o raza de 15-20 metri de bloc.Nu inteleg in ce baza ma urmaresc si daca sunt in posesia vreunui document al Bancpost de cesionare a creantelor.Intre timp m-am mutat succesiv pe la rude dar fara folos.EI sunt peste tot dupa mine.Cine ma poate ajuta sa-i pot alunga ,sa mananc pensia linistit.Va rog sa ma ajutati .Multumesc

 101. Buna seara,
  Pe data de 2 aprilie a fost publicat în Monitorul Oficial decizia nr 8 privind alinierea salariilor care au aceiași funcție sub același ordonator de credite. Acum directorii ordonator tertiali nu vor sa emită decizii pentru alinierea salariilor la nivel maxim în subordinea ordonatorului secundar. Acest ordonator secundar și-a dat decizii de aliniere a salariilor la nivel maxim cu instituțiile din subordinea ordonatorului principal ministrul. Ideea e ca se nu se da deciziile pe motiv de lipsa buget, dar dacă ordonatorul secundar a luat din bugetul ordonatorilor tertiali e normal sa nu avem buget acoperitor nici la nivelul salariilor de acum.
  Intrebare: Decizia Inaltei Curții de Casație și Justiție se aplica doar unora și altora nu, invocanduse lipsa de buget? Dar în luna septembrie 2020 am previzionat bugetul cu 40% mai mult decât am primit. De menționat ca am primit bugetul pt anul 2021 pe 16.04.2021 după ce a apărut aceasta decizie în monitor.
  Intrebare: o hotărâre judecătorească poate duce la punerea în aplicare a alinierii salariilor astfel încât sa fie pusa în aplicare indiferent de existenta bugetului?
  Intrebare: exista o importanta mai mare a hotărârii judecătorești fata de o decizie a ICCJ, pentru ca la o hotărâre judecătorească se pune în aplicare nu se invoca lipsa bugetului în schimb la aceasta decizie a ICCJ se invoca necesitatea bugetului pe care tot ei mi-l aproba?

 102. Buna ziua,
  in data de 6 mai 2021, am mers la o sucursala a societatii DIGI, in Drumul Taberei 82 din apropiera locuintei si am solicitat portarea numarului de telefon 0723001371, de la societatea Telekom Mobile care imi furniza serviciul de telefonie mobila, catre sociatea DIGI. Operatorul a intocmit actele, le-am semnat si am plecat.
  Imediat ce am ajuns la masina, am primit un mesaj (SMS) de la Telekom Mobile conform caruia daca renunt la cererea de portare catre DIGI beneficiez de o oferta personalizata citez: “Doar 3 euro pe luna, cu TVA inclus, cu NET 4G nelimitat si minute nationale nelimitate. Suna la numarul 800801188 iar unul din colegii nostrii iti va prezenta mai multe detalii!” – mesaj pe care il am inca pe telefonul mobil.
  in urma acestui mesaj dupa o periada de gandire (la mama la tara semnalul la telefonia DIGI nu este foarte bun) am decis sa accept oferta societatii Telekom si am sunat la numarul de telefon indicat insa nu a raspuns decat un robot cu mesajul ca “numarul nu este in serviciu”. Am sunat la numarul 1234 si am vorbit cu un operator Telekom, care dupa identificare m-a rugat sa astept pentru a putea sa verifice cele relatate de mine, dupa o perioada de timp, a revenit, a confirmat oferta si mi-a spus ca pentru a beneficia de aceasta trebuie sa renunt la portarea catre firma DIGI imediat si ca oferta va intra in vigoare de la inceputul saptamanii urmatoare. Am spus ca este in regula, am mers catre sucursala Digi la care am solicitat portarea si am rugat ca acesta sa fie anulata. Am semnat un formular pentru renuntarea portarii catre Digi si am plecat. A doua zi un operator al societatii DIGI mi-a confirmat renuntarea la portare;
  …..astfel stand lucrurile am asteptat sa intre in vigoare noua oferta!
  a trecut timpul, am primit mesaj de plata pentru luna mai in valoare de 46.72 lei, am achitat.
  Timpul s-a scurs in continuare iar pe luna iunie, surpriza MAXIMA!!!! am primit mesaj ca am de plata 45.03 lei
  – am sunat la 1234 ai am intrebat ce se intampla? Operatorul mi-a comunicat ca trebuie sa verifice si trebuie sa astept, …. dupa 40 si ceva de minute plin de nervi am renuntat.
  – am sunat din nou la 1234 in alta zi unde din nou operatorul mi-a comunicat ca trebuie sa verifice si trebuie sa astept, …. si din nou dupa 40 si ceva de minute plin de nervi am renuntat, chiar e nevoie de mai mult de 40 de minute sa rezolvi o astfel de problema?????
  – am sunat in alta zi joi sau vineri, mi s-a spus ca cererea mea a fost inregistrata ( mi-au comunicat si un numar dar din pacate nu mi l-am notat) si ca voi primi raspuns martea urmatoare, dar nu a precizat data, pentru ca a trecut f mult timp de atunci si nu am primit nici acum un raspuns in acest sens. In schimb intre timp am fost sunat de un alt operator Telekom care imi spunea ca sunt client vechi si intrucat nu am contract are pentru mine o oferta fabuloasa de 9 euro lunar pentru un nou contract, i-am povestit cum ca ar trebui sa beneficez deja de un contract de 3 euro lunar, i-am povestit treaba cu portarea/renuntarea la portare, acesta s-a aratat surprins si a inchis.
  In continuare, am platit conform ofertei echivalentul a 3 euro -15 lei,
  intre timp am primit:
  – mai multe mesaje cum ca am de plata 45.03 lei;
  – mai multe mesaje cum ca am de plata 30.03 lei restanta;
  – mesaje ca mi se vor suspenda serviciile;
  – mesaje cum ca pentru urmatoarea luna am de plata din nou 45.03 lei;
  – mesaje cum ca in continuare am de plata restanta de 30.03 + 45.03 lei pentru luna urmatoare;
  Intre timp asteptand raspunsul din ziua de MARTI mi-a fost suspendat serviciul telefonic astfel ca in data de 15.07.2021 am facut solicitare de lamurire pe sitte-ul Telekom la care in data de 16.07.2021 am primt mail cu inregistrarea solicitarii mele la numarul 89876896. si ca Termenul de solutionare a unei reclamatii este de 30 de zile calendaristice. In cazul in care demersurile intreprinse de Telekom pentru solutionarea reclamatiei depasesc acest termen voi fi informat de catre Serviciul de Relatii cu Clientii cu privire la prelungirea termenului de solutionare.
  De atunci in data de 21.07.2021 am primit si un sms de la firma kurkRomania, cum ca figurez cu restanta de 30.03 lei catre TELEKOM MOBILE si sa confirm plata la numarul de telefon 0372533563.
  – in data de 29.07.2021 am fost sunat de o persoana de la kurkRomania dar nu am putut sa ne intelegem din cauza diferitelor zgomote de fundal, atat cat ne-am putut intelege, mi-au spus ca sunt de la kurk, mi-au cerut acceptul pentru inregistrarea convorbirii si am consimtit, apoi mi-au cerut data nasterii si nu am fost de acord, dupa care reprezentanta kurk au spus ca nu poate continua si convorbirea sa oprit aici.
  – tot in data de 29.07.2021 am relatat pe sitte-ul ANPC tot ce am scris pana aici, am anexat un print screen cu oferta Telekom de 3 euro si dovada adresarii mele catre Telekom.
  – astazi 03.08.2021 am primit un nou mesaj (sms) de la Kurk “Va reamintim ca aveti de achitat suma de 30.03 ron catre Telekom mobile.Confirmati plata azi la 0372533563. Kurk Romania”

  va rog sa ma ajutati, sau sa ma indrumati, ce anume am de facut in aceasta situatie.
  Este legal faptul ca Telekom a dat datele mele personale catre sociatetea Kurk?

  Cu stima
  Opran Teodor

 103. buna ziua. Am primit somatie pentru plata unei sume importante datorata unei rude si m am oferit sa achit trimestrial o anumita suma. Propunerea nu a fost acceptata si mi s-a solicitat achitarea integrala in 15 zile. Este legala aceasta pretentie sau exista un anumit procent minim din venitul datornicului prin care sa achite datoria? Multumesc

 104. buna ziua. O persoana poate fi executata silit pt,achitarea integrala si imediata a unei sume datorate unei persoane fizice, sau exista un procentaj minim din venitul datornicului ce trebuie achitat pana la acoperirea prejudiciului?
  Executarea silita se pune in aplicare chiar si in situatia in care datornicul a propus scris plata trimestriala a unei sume, pana la acoperirea datoriei.? Multumesc.

 105. Buna ziua, am o problema cu o retea mobilă, în 2018 am deschis un abonament cu telefon inclus la Vodafone, iar din motive financiare nu am plătit, iar acum ma contactează o firma de recuperări b2kapital care au luat creditul de la Vodafone, azi miau trimis o înștiințare sa plătesc în 5 zile debitul de 1141,64 dacă nu ma vor executa silit , va întreb îmi pot lua casa pentru o suma asa mică?

 106. Buna seara!!Am accesat o linie de credit de 5000 lei de la Hora Credit Ifn cu o dobanda de 2% pe zi.Intre timp am fost executat silit de un alt Ifn care in prima faza instanta le-a respins cererea de executare cat si apelul,punand o poprire pe cont.Salariul meu ulterior a fost redus cu aproape 1000 lei si astfel dupa cele 2 masuri am ajuns in imposibilitate de plata!!Am contactat in nenumarate randuri acest Hora Credit sa le comunic situatia si sa gasesc o solurie amiabila cu dansii!!In ciuda faptului ca exista si o clauza in contract care spune ca reducerea venitului poate duce la incheierea contractului dansii spun ca nu au o solutie pentru mine si singura varianta este sa platesc!!Tot ce fac ei in acest moment este sa imi tot trimita notificari si sa ma tina in acest ritm pentru a acumula zile de penalitati!!In acest moment figurez la dansii cu o datorie de 11700 lei.Va rog frumos sa ma indrumati cum ar trebuii sa procedez!Va multumesc anticipat

 107. Buna ziua. Am primit o somație imobiliară în urma cererii de executare silită a Kruk-Investcapital ltd . Am avut un credit de nevoi personale luat în anul 2008 pe o perioadă de 5 ani. Am platit 4 ani după care n-am mai putut plăti. CEC Bank nu a vrut să-mi reeșaloneze ratele și m-au cesionat  către Kruk . Nu am făcut nici o înțelegere și nu am platit nimic catre Kruk . Mi-au fost puse popriri pe cont când m-au găsit. Câteva luni in 2014 și câteva luni tocmai în 2019. Dosarul meu este prescris? Ce pot face in această situație?

 108. Buna ziua. Bunica mea (decedata) a avut o suprafata de teren ( X ) si 4 copii. Dansa a oprit o parte din terenul ( X ) si restul la impartit in 4 parti egale. Una din matuse ( A ) a vandut fiului ei ( B ) toata suprafata ( X ) declarand la notar ca este mostenire de la parintii ei.Matusa ( A ) si fiul ( B ) au decedat.
  ( B ) a fost var primar cu mine. Eu pot sa-i chem in judecata pe mostenitorii lui ( B )? , care au folosit actul fals in alte actiuni. Procesul este civil sau penal? sau si civil si penal? Va multumesc anticipat ! Cu stima, E.S.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.