First Bank S.A Clauze Abuzive Dobanda Contractuala Si Comision Acordare Castigate In Apel

First Bank S.A Clauze Abuzive – First Bank S..A Pierde in Apel Instand Retinand Existenta Clauzelor De Natura Abuziva In Cadrul Contractului De Credit

First Bank S.A Clauze Abuzive
First Bank S.A Clauze Abuzive

Solutia instantei a fost de schimbare in parte a sentintei atacate. Pe fondul cauzei instanta de judecata in mod total gresit a retinut ca banca nu avea calitate procesuala activa, avand in vedere catre SECAPITAL SARL.

In apel instanta de judecata a considerat ca First Bank S.A succesoarea de drept a Piraeus Bank, are calitate procesuala activa si astfel au fost eliminate din cadrul contractului clauzele de dobanda si clauza comisionului de acordare, sume ce acum banca trebuie sa la plateasca catre imprumutati.

Solutia instantei mai jos First Bank S.A Clauze Abuzive demascate si eliminate.

04.12.2018Ora estimata: 09:30
Complet: C4-APEL
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Piraeus Bank S.A.
Admite în parte acţiunea: Constată caracterul abuziv şi declară nulitatea absolută a clauzelor cuprinse în art. 3.4 – sintagma evoluţia pieţei financiar-bancare şi art. 4 referitor la comisionul de acordare.

Dispune restituirea sumelor percepute în baza clauzelor declarate nule şi a dobânzii legale aferente de la data plăţii până la data restituirii efective. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate.
Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi 04.12.2018 în şedinţă publică. 
Document: Hotarâre  5465/2018  04.12.2018

De observat ca solutia din apel este total opusa solutiei din fondul cauzei, in sensul ca desi FIRST BANK S.A este noua banca ce a preluat toate activele si pasivele Piraeus Bank, verificarea existentei clauzelor abuzive POATE FI facuta si cu aceasta noua succesoare. De asemenea cele 3 conditii din legea 193/2000 au fost analizate cu FIRST BANK S.A prin prisma negocierii avand in vederea obligatia de a demonstra instantei ca PIRAEUS BANK a negociat contractul cu imprumutatii, fapt ce nu a putut sa-l faca.

Vreti sa aflati ce sanse aveti sa castigati un proces? Click aici si aflati cu ajutorul inteligentei artificiale.

  • Contract semnat cu Banca, Ifn sau aveti creanta cesionata la recuperatorii de creante?
  • Completati formularul de mai jos si aflati ce aveti de facut pentru a reduce costul creditului prin eliminarea clauzelor de natura abuziva sau diminuarea soldului adaugat ilegal.

4 comments to “First Bank S.A Clauze Abuzive Dobanda Contractuala Si Comision Acordare Castigate In Apel”
  1. Ha! Asta, in cazul in care ERB AR FI recupetatori de creanta. Instantele romane inca fac eroare de judecata. Primul lucru pe care ar trebui sa ii intrebe este daca ERB sunt inregistrati legal la ANPC(va spun eu ca nu sunt, si nici Eurobank Ergasias). Poate Romania este in UE din anul 2007, dar (in)justitia romana mai are cateva milenii pana sa se alinieze justitiei europene. Si NIMENI, nici macar magistratii nu i-au intrebat pe aia de la Mituca daca si-au inregistrat la ANAF si AEGRM contractul de fiducie cu ERB. Le-am facut eu o bucurie de ziua mea, i-am reclamat la ANAF.

  2. Am la provident iam platit agentului o perioada si pe urma dupa vreo 3 luni ma sunat de ce nu mai dau bani eu iam spus ca ii dau lui iar iei au zis ca nu mai lucreaza la ei ca lau prins cu magari si lau dat afara ce vina am eu atit cit eu am dat bani agentului si mam trezit cu poprire pe card .ce tr. Sa fac? Va multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.