Avocat Litigii Imobiliare

Sunteti intr-un litigiu imobiliar? Aflati totul despre ce aveti de facut!

Avocat Litigii Imobiliare – Litigiile imobiliare sunt variate. Tin de tot ceea ce inseamna proprietatea privata sau publica si tot ceea ce tine de dreptul imobiliar.

Dreptul imobiliar in stransa legatura cu toate bunurile fixe cum ar fi casele, apartamentele in care locuiti sau terenurile de constructii ori terenurile pe care puteti face agricultura, toate se afla in zona de imobile.

Orice litigiu intre vecini cu privire la aceste bunuri face obiectul evident al unui litigiu imobiliar si un Avocat Litigii Imobiliare va poate ajuta ca dreptul dvs. de proprietate sau orice alt drept ce deriva din litigiul imobiliar , sa fie pastrat sau castigat.

De asemenea litigiile imobiliare pot reprezenta si acele litigii care decurg din tranzactii imobiliare de tip vanzare cumparare ori inchiriere de imobile sau orice tip de act care tine de tranzactia facuta cu un imobil.

Astfel, in cadrul materialului de astazi, vom discuta despre ce inseamna litigiile imobiliare si cum va poate ajuta un avocat specializat in drept imobiliar , sa faceti fata unor provocari ale unui proces in instanta.

Sa incepem!

Sunteti implicat intr-un litigiu imobiliar ? Completati formularul de mai jos

Avocat specializat in imobiliare – ce beneficii am atunci cand colaborez cu un avocat specializat in zona imobiliara

Imobiliarele sunt complicate. De ce spunem asta? Fiindca imbina de fapt o zona de tranzactionare, adica trebuie sa fii un bun negociator si de asemenea imbraca multe elemente de drept imobiliar.

Desi nu avem in legislatia un cod imobiliar, este de notorietate faptul ca toate elementele de drept imobiliar sunt regasite in codul civil.

Asta inseamna ca avocatul specializat in imobiliare , trebuie sa fie un bun cunoscator al dreptului civil, care este unul dintre cele mai grele din legislatia romaneasca.

Un avocat specializat in tranzactii imobiliare va poate asista spre exemplu atunci cand aveti de cumparat un imobil si poate verifica legalitatea actelor, va poate ajuta sa faceti cea mai buna alegere din punct de vedere juridic dar si comercial atunci cand alegeti sa instrainati un imobil sau sa inchiriati un spatiu comercial , etc.

Cu ce ma poate ajuta un avocat probleme imobiliare atunci cand vreau sa cumpar o casa, sau apartament ori un teren ori vreau sa-l inchiriez sau sa ridic un proiect imobiliar?

In principal beneficiile pe care le aveti atunci cand sunteti asistat de catre un avocat de drept imobiliar sunt majore si am putea sa le explicam pe scurt ca fiind urmatoarele –

  • Un avocat de consultanta imobiliara te poate sfatui daca un anumit imobil are probleme din punct de vedere juridic sau nu
  • In cazul in care identifica probleme ale actelor imobilului in tranzactia pe care dvs. vreti sa o faceti va semnaleaza acest lucru si va impedica sa nu faceti tranzactia care va poate costa de fapt foarte multi bani pe care ulterior i-ati putea pierde
  • Avocatul specializat in drept imobiliar poate negocia contractul pentru dvs.
  • Verfica unavocat imobiliare bucuresti sau orice alta parte a tarii daca pentru terenul pe care vreti sa-l cumparati, exista cote PUZ si CUT corespunzatoare pentru viitorul proiect pe care dvs. vreti sa-l ridicati
  • Acelasi avocat specializat in consultanta pe imobiliare va poate ajuta sa identificati acte locale de tip HCL sau HG care sa vina si sa limiteze sau sa permita ridicare, modificarea etc, a unor spatii imobiliare pe care dvs, vreti sa le cumparati sau sa la inchiriati
  • Duce negocierile necesare obtinerii autorizatiei de construire si depune actele necesare edificarii imobilului ori chiar poate colabora pentru dvs. cu un cadastrist ca in cazul unor imobile fara cadastru sa intocmeasca un cadastru pentru acel imobil.
  • Poate intermedia inclusiv plata pretului contractului prin activitati fiduciare.

Cat costa un avocat imobiliar ?

In principal onorariile sunt stabilite in functie de demersul pe care urmeaza sa il faceti. Fie ca este vorba despre o vanzare sau poate chiar redactarea de la zero a unui contract de inchiriere cu diferite clauze care sa il protejeze pe cel ce angajeaza un avocat imobiliare bucuresti sau alte colturi ale tarii.

Onorariile sau costul unui avocat de imobiliare este dat si de complexitatea cazului si a situatiei concrete pe care o are un client.

Cititi si

De cate feluri este proprietatea ?

Articolul 553 Cod Civil

Proprietatea privată

(1)Sunt obiect al proprietăţii private toate bunurile de uz sau de interes privat aparţinând persoanelor fizice, persoanelor juridice de drept privat sau de drept public, inclusiv bunurile care alcătuiesc domeniul privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale.

(2)Moştenirile vacante se constată prin certificat de vacanţă succesorală şi intră în domeniul privat al comunei, oraşului sau municipiului, după caz, fără înscriere în cartea funciară. Imobilele cu privire la care s-a renunţat la dreptul de proprietate conform art. 562 alin. (2) se dobândesc, fără înscriere în cartea funciară, de comună, oraş sau municipiu, după caz, şi intră în domeniul privat al acestora prin hotărârea consiliului local.

(3)Moştenirile vacante şi imobilele menţionate la alin. (2), aflate în străinătate, se cuvin statului român.

(4)Bunurile obiect al proprietăţii private, indiferent de titular, sunt şi rămân în circuitul civil, dacă prin lege nu se dispune altfel. Ele pot fi înstrăinate, pot face obiectul unei urmăriri silite şi pot fi dobândite prin orice mod prevăzut de lege.

Prin urmare, tot ce tine de art. 553 si tine de proprietea privata CHIAR SI A STATULUI , poate face obiectul unei tranzactii imobiliare.

Articolul 554 Cod Civil

Proprietatea publică

(1)Bunurile statului şi ale unităţilor administrativ-teritoriale care, prin natura lor sau prin declaraţia legii, sunt de uz sau de interes public formează obiectul proprietăţii publice, însă numai dacă au fost legal dobândite de către acestea.

(2)Dacă prin lege nu se prevede altfel, dispoziţiile aplicabile dreptului de proprietate privată se aplică şi dreptului de proprietate publică, însă numai în măsura în care sunt compatibile cu acesta din urmă.

Avocat litigii imobiliare

Atunci cand faceti tranzactii imobiliare, puteti ajunge destul de usor sa intrati intr-un litigiu imobiliar cu partenerul de afaceri sau cu cel de la care ati achizitonat un imobil sau ati incheiat un contract cu el.

Avocatul specializat in tranzactii imobiliare si in litigii imobiliare este cel care poate sa va ajuta sa anulati un contract de vanzare cumparare sau un contract de inchiriere sa obtineti reducerea pretului unui contract atunci cand ati fost lezionati printr-un asemenea contract sau in baza bunei credinte sa va ajute sa rescrieti termenii unor contracte pe care le-ati semnat si care ulterior s-au dovedit a fi disproportionate sau nelegale.

Nu uitati ca este important ca dvs. sa aveti parte de un tablou complet atunci cand incepeti o tranzactie imobiliara.

Nu de fiecare data dar mai ales cei care nu sunt reprezentanti de catre avocati specializati in investitii imobiliare, ajung sa faca tranzactii imobiliare paguboase. Fie ca nu sunt trecute claze clare in contract fie ca au cumparat un teren pe care nu pot construi fie alte asemenea,

Avocat tranzactii imobiliare pentru investitori

Investitorii in imobiliare sunt cei care se protejeaza de regula in fata oricarei posibile probleme juridice fiindca de regula investitiile in imobiliare sunt de ordinul sutelor de mii de euro daca nu chiar a milioanelor.

Pentru un investitori strain sau chiar si unul roman, care este ceva mai familiarizat cu modul in care merg lucrurile in Romania, avoactul specializat in tranzactii imobiliare, este indispensabil.

Verificarea actelor de proprietate si includerea unor clauze pertinente si care sa protejeze in cele din urma pe investitorul imobiliar de orice fel de evictiune spre exemplu, face parte din munca pe care un avocat imobiliare trebuie sa o preseteze pentru cel pe care il asista si il indruma.

Spre exemplu pe terenul pe care vrea investitorul sa ridice un bloc, se afla deja alte imobile ce trebuiesc demolate, atunci avocatul vegheaza si se ocupa activ de obtinerea tuturor avizelor necesare de care ar putea sa aiba nevoie acel investitor.

Cele mai des intalnite tepe in zona imobiliara si de ce este atat de importata relatia dvs. cu un Avocat Litigii Imobiliare

Zona imobiliara si a investitiilor imobiliare este cel mai des vanata de tot soiul de speculatori si de oportunisti insa destul de des vedem tepe de rasunet in zona imobiliara iar tepele sunt posibile prin faptul ca una dintre partile implicate in tranzactia imobiliara nu se protejeaza cu ajutorul unui avocat specializat in litigii imobiliare si asta pentru a putea sa atraga atentia despre posibilele tepe.

Facem mai jos o trimitere catre cele mai intalnite tepe in domeniul imobiliar, macar la prima vedere cei care vor citi materialul nostru, sa se poata apara –

  1. Vanzarea unui bun de mai multe ori – acest tip de teapa se poate realiza doar daca nu cunoasteti legea si credeti ca un bun imobil se poate cumpara prin chitanta de mana. Astfel daca cumparati un bun imobil fara sa ii faceti si formele de publicitate, cel ce vi-l vinde in mod fictiv, il mai poate vinde si catre alte zeci de persoane savarsind o infractiune de inselaciune dar dvs. ramaneti cu banii platiti si fara imobil.
  2. Evictiunea imobilului – spre exemplu daca imobilul pe care vreti sa-l cumparati sau sa-l inchiriati ori pe care vreti sa construiti, provine dintr-o donatie si exista mostenitori rezervatari , acestia pot ataca donatia si dvs. va treziti intr-un litigiu imobiliar.
  3. Vanzarea unui bun viitor – stiti acele proiecte care va promit ca veti putea cu un pret mic sa aveti o casa mare care se va construi peste ani de zile ? Ei bine, sunt mii de teputiti care nu s-au mai ales cu nimic nici macar cu temelia blocului, deci atentie mare aici.
  4. Inchirierea unui bun care nu este conform.
  5. Cumpararea unui bun care nu are carte funciara va poate aduce din nou probleme.
  6. Atentie la litigile pe care imobilul pe care il aveti in vedere , le poate avea, fiindca de soarta lor poate tine si soarta tranzactiei dvs.
  7. Atentie la autorizatia de construire. Nu de putine ori, instantele au anulat autorizatiile de construire si cei care cumparasera un imobil au trebuit sa fie demolati.

Prin urmare, un avocat pe probleme imobiliare este extrem de important atunci cand vreti sa faceti ORICE tip de investitiile imobiliara iar sfatul nostru este sa va protejati drepturile care CHIAR conteaza.

Nu va bazati pe faptul ca oricum contract se incheie la notar fiindca notarul nu este interesat de ceea ce se intampla ulterior cu actul dvs. de cumparare sau de inchiriere ori cu investitia dvs. , el are doar obligatia de verificare a legalitatii formale si nu face analiza amanuntita a actului pe cre il incheiati, nu verifica daca exista litigii cu privire la el.

De asemenea, nu cumparati imobile fara sa va informati fiindca riscati sa va pierdeti toti banii.

Av. Drd. Cuculis Adrian

6 comments to “Avocat Litigii Imobiliare”
  1. Care sunt obligatiile(legale)unui uzufructuar si a nudului proprietar intr-un condominiu, intr-o asociatie de proprietari ?
    Va multumesc frumos.

  2. Bună ziua. ÎN ANUL 2003 AM FĂCUT ÎN FATA NOTARULUI MARIANA LAMBRINO O PROMISIUNE DE VINZARE CUMPĂRARE CU CUMPĂRĂTORUL POPESCU GHEORGHE COSMIN. EU PATRU MARIUS ȘI PĂTRU ILEANA SUNTEM MOȘTENITORI LUI PĂTRU MIRCEA TILUL DE PROPRIETATE ESTE AL BUNICULUI MEU PATRU ION CU MOȘTENITORI PATRU ILEANA SOȚIA LUI ION ȘI DOI FI PĂTRU MIRCEA ȘI PĂTRU LAURENȚIU. LA MOMENTUL ÎNCHEIERII PROMISIUNII DECEDAȚI ERAU ION ILEANA ȘI MIRCEA FIIND FĂCUTE DEZBATERI DE MOȘTENIRE DUPĂ FIECARE. ACEA PERSOANA POPESCU GHEORGHE ADUCE ÎN FATA NOTARULUI O PERSOANA CARE ÎN SCHIMBUL UNEI RENUMERATII FA EFECTUA CADASTRUL ȘI INTABULAREA URMIND CID VOR FI GATA SA NE PREZENTAM ȘI SA FINALIZAM ACTELE DE VINZARE CUMPĂRARE. DUPĂ 20 DE ANI MAM TREZIT CU ÎNȘTIINȚARE DE PLATA DE LA FINANCIAR BASARABI CA AVEM UN IMPOZIT DE PLĂTIT AM CAUTAT ÎN ARHIVA OFICIULUI DE CADASTRU CONSTANȚA ȘI AM SCOS UN DUBLICAT ASUPRA TITLULUI DE PROPRIETATE CARE A FOST DAT DE CATRE PATRU LAURENȚIU LA SEMNAREA PROMISIUNII LUI POPESCU EXISTA ȘI UN CADASTRU FĂCUT DAR NU POT INTABULA TERENUL PTR CA MI SE CERE TITLUL DE PROPRIETATE ORIGINAL. ACEL POPESCU NU E DE GĂSIT. CUM A-ȘI PUTEA SĂ-L GĂSESC SA PERFECTAM ACTELE CUM A-ȘI PUTEA SA NU MAI APAR DATOR LA FISC. LA CITIVA ANI DUPĂ SEMNAREA PROMISIUNII PATRU LAURENȚIU A DECEDAT ACESTA AVIND 2 COPIII NU VOR SA ACCEPTE MOȘTENIREA DEOARECE IMPLICA ȘI ACCEPTAREA DATORIILOR CE POT FACE ÎN ACEST SENS Mulțumesc

  3. in discutie este mostenirea parintilor.Trebuie sa obtin un document,care sa-mi permita sa intru in imobil ,intrucat mi se interzice aceasta.Mostenitori eu si fratele care din nefericire este decedat.Impreuna cu fratele detin un act de mostenire. pe cateva bunuri .intrucat notara spunandu-ne ca nu avem acte de proprietate pe teren si casa.Pe rol la ad-tia fin.sect 3 figureaza tatal din anul 1957.,cu impozitele la zi achitate de noi urmasi.. I Baiatul cel mic al fratelui in varsta de 30 ani ,ma hartuieste .l

  4. Sunt proprietara unui apartament dintr-ul imobil care are si o mica curte, cf extras de carte funciara. Vecinii de la parter au ocupat o parte din acea curte desi nu sunt încheiate acte în acest sens. Intrucat nu am reușit sa-i determin sa-si retraga gardurile, doresc sa merg pe calea instantei. Cat ar costa o întâlnire și analiza dosarului ?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.