Bani Imprumutati Prin Western Union Fara Contract Si Nerestituiti

Ati imprumutat bani prin Western Union si nu aveti contract semnat? Puteti recupera acesti bani , in instanta, aflati cum!

Bani Imprumutati Prin Western Union fara contract – ce este de facut? De data recenta SCA CUCULIS&Asociatii a castigat un proces unde speta data era urmatoarea: Bani trimisi fara contract prin Western Union si nerestituiti de catre persoana care i-a primit.

Am facut mentiunea ca banii au fost imprumutati fara contract, avand in vedere faptul ca procedura atunci cand imprumutati bani prin Western Unuin sau prin orice alta modalitate dar care sa faca dovada ca destinatarul a ridicat acele sume de bani, este diferita de modul in care va puteti recupera banii imprumutati, daca aveti contract de imprumut.

Prin urmare, in materialul de astazi va invatam totul despre cum sa va recuperati banii dati cu titlu de imprumut prin Western Union sau alt serviciu de transfer rapid de bani, asa cum in trecut v-am explicat cum sa recuperati banii imprumutati fara acte.

Sa incepem!

Bani Imprumutati Prin Western Union fara contract – Pot imprumuta banii prin Western Union si sa fiu sigur ca mi-i voi recupera?

Intrebarea poate primi un singur raspuns care sa aiba certitudine in viata de zi cu zi – daca vreti sa imprumutati bani, ar fi cel mai indicat sa apelati la un avocat pentru a redacta si atesta un contract de imprumut ce este ulterior si titlu executoriu sau chiar la un notar pentru a primi formula autentica ce il transforma in titlu executoriu.

Pe de alta parte situatiile din vietile noastre nu permit intodeauna sa redactam asemenea contracte si suntem pusi nu de putine ori sa imprumutam bani catre persoane apropiate noua, prin servicii de transfer rapid bani cum este si Western Union fara a mai semna contractul de imprumut.

In asemenea situatii sfatul avocatului Cuculis este sa treceti in rubrica “detalii ale platii”, “suma imprumutata” pentru un termen de o luna 2 sau cata timp doriti ca acest imprumut de consumatie sa aiba durata.

Cititi si :

Astfel, in ipoteza in care persoana care v-a cerut ajutorul si i-ai trimis banii prin Western Union, nu vrea sa ii inapoieze, va va fi dvs. mult mai usor sa o chemati in judecata si sa castigati procesul cu ea.

Un alt sfat ar fi acela ca in ipoteza in care aveti de imprumutat sume de bani mari, sa nu faceti transferuri rapide ci sa perfectati acte notariale cu o eventuala ipoteca imobiliara.

Daca imprumut banii prin Western Union si nu imi mai sunt restituiti fiindca nu am stabilit un termen de restituire, in cat timp trebuie sa-mi dea imprumutatul banii inapoi?

Legea a prevazut si asemenea situatii si leguitorul le-a prevazut in codul civil , ce se intampla cand nu stipulam termenul de restituire a imprumutului.

Astfel cu atat mai mult in ipoteza in care banii sunt imprumutati prin Western Union, de cele mai multe ori nu este trecut un termen de restituire fiindca cei mai multi in rubirca de “alte detalii ale platii”, specifica doar imprumut sau de multe ori nici macar acest lucru.

Instanta va stabili termenul de restituire a imprumutului daca partile nu l-au stabilit.

Art. 2162 Cod CIVIL , ARATA CLAR CA

(1) Dacă nu a fost convenit un termen de restituire, acesta va fi stabilit de instanţă, ţinându-se seama de scopul împrumutului, de natura obligaţiei şi a bunurilor împrumutate, de situaţia părţilor şi de orice altă împrejurare relevantă.

Mai exista si situatia in care se poate stabili ca imprumutatul sa restituie banii atunci cand ii are si acesta sa se sustraga iar atunci se va stabili termenul de restituire dupa cum urmeaza:

(2) Dacă însă s-a stipulat că împrumutatul va plăti numai când va avea resursele necesare, instanţa, constatând că împrumutatul le deţine sau le putea obţine între timp, nu va putea acorda un termen de restituire mai mare de 3 luni.(3) Cererea pentru stabilirea termenului de restituire se soluţionează potrivit procedurii prevăzute de lege pentru ordonanţa preşedinţială.

Bani Imprumutati Prin Western Union – Am imprumutat banii prin Western Union catre un prieten, acesta nu mi-a dat banii inapoi si am castigat in instanta obligarea lui sa-mi restituie imprumutul prin Western Union

Banii imprumutati prin Western Union si nerestituiti se pot recupera in instanta. Practic, foile de varsamant la ghiseul Western Union, fac dovada trimiterii acelor bani catre o anumita persoana iar ridicarea banilor de la ghiseele Western Union se poate face doar pe baza unui buletin, motiv pentru care dovada ridicarii, deci a intrarii in posesia banilor, se face foarte usor.

Haideti sa vedem solutia data intr-un dosar unde reclamantul a chemat in judecata pe parat, pentru ca ii trimisese 21.247 euro prin Western Union, iar acesta a refuzat sa ii mai restituie banii.

Practic, decizia instantei este clara, admite cererea si obliga persoana care a primit banii prin Western Union sa ii inapoieze iar conform codului civil “(2) Până la proba contrară, împrumutul care are ca obiect o sumă de bani se prezumă a fi cu titlu oneros”, instanta a obligat paratul sa plateasca si dobanda legala.

Bani Imprumutati Prin Western Union
24.05.2021 Ora estimata: 08:30
Complet: Camânări/incidente 5
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta ** în contradictoriu cu pârâta **.

Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 21.247 euro, prin echivalent în lei la data plătii.

Obligă pârâta la plata către reclamantă a dobânzii legale de la data de 01.09.2019 si până la data achitării integrale a debitului, prin raportare la debitul principal de 21.247 Euro.

Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 4.685 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, din care suma de 4.229 lei reprezentând taxă judiciară de timbru si suma de 456 lei reprezentând cheltuieli de traducere documente. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Judecătoria Constanta.

Pronuntată prin punerea solutiei la dispozitia părtilor prin mijlocirea grefei instantei azi, 24.05.2021.
Document: Hotarâre  6038/2021  24.05.2021

In opinia noastra , atata timp cat partea chemata in judecata nu poate face dovada ca acei bani primiti reprezinta de fapt o contraprestatie pentru un anumit bun sau serviciu, oricine primeste bani prin transfer rapid de tip Western Union, este obligat sa ii restituie fiindca se considera imprumut.

Daca am primit bani prin Western Union pentru plata unui bun sau serviciu , mai pot fi chemat in judecata si sa se considere ca a fost un imprumut?

Exista si situatia inversa in conditiile in care prin Western Union a fost platita o contraprestatie si sunteti chemat in judecata.

In aceasta ipoteza daca sunteti chemat in judecata sub un pretext de genul acesta , este bine sa stiti ca puteti invoca in apararea dvs. prestatia de care a benficiat cel ce v-a trimis banii sau eventual puteti prezenta un contract de vanzare cumparare bunuri sau puteti aduce martori pentru a dovedi o anumita activitate pe care ati prestat-o.

Este clar in orice caz, ca pentru a recupera banii imprumutati prin Western Union trebuie ca partile sa se judece in instanta si sa produca toate probele necesare.

De asemenea, este important daca sunteti intr-o asemenea situatie sa discutati cu un avocat specializat in recuperari de creante.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania

One comment to “Bani Imprumutati Prin Western Union Fara Contract Si Nerestituiti”
  1. daca banii sunt trimisi in contul sotului, dar in realitate sotia ia ridicat de la ATM si a beneficiat de imprumut, are calitate sotul sa fie chemat ca parat pt restituirea imprumutului?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.