Contestatie Amenda Contraventionala – Avocat Contestatie Amenda

Ati fost amendat pe nedrept de catre politie sau vi s-a aplicat o amenda excesiva? Aflati ce aveti de facut in cazul acesta.

Totul despre contestarea amenzilor contraventionale si a proceselor verbale de contraventie

Nu de putine ori auzim persoane din jurul nostru care spun ” am fost amendat” sau “am primit o amenda”. Cati dintre dvs. stiu ca de fapt primerea unui amenzi contraventionale tine de domeniul dreptului contraventional ce are o aplicabilitate extrem de vasta si ca atare o contestatie la amenda contraventionala va poate scapa de obligatia de plata a sumelor de bani ce au fost consemnate in procesul verbal de contraventie sau. Depunerea unei contestatie amenda contraventionala va poate ajuta sa anulati executarea amenzii.

Astfel, avand in vedere ca este un drept constitutional, acela de a petitiona, trebuie sa stiti ca atunci cand primiti o amenda contraventionala, de orice natura, o puteti contesta la instanta de judecata.

Ati primit o amenda contraventionala? Completati contactul rapid pentru contestatie amenda contraventionala.

Ne-am propus in articolul de astazi sa analizam in extenso, toate posibilitatile pe care le are un debitor pentru a contesta cu succes un proces verbal de contraventie si care este procedura prin care puteti scapa de plata unei amenzi contraventionale, apeland la un avocat specializat in contraventii.

Sa incepem. – Contestatie Amenda Contraventionala , ce aveti de facut.

Contestatie Amenda Contraventionala

Ce este o amenda contraventionala si care sunt tipurile de sanctiuni?

Amenda contraventionala este o sanctiune pe care o poate aplica agentul constatator. Practic, prin incalcarea unor reguli de conduita sociala, angetii constatatori emit procese verbale de contraventie, stabilind in sarcina contravenientilor, incalcari ale normelor sociale sau mai pe scurt ii amendeaza.

In definitia legala, amenda contraventionala este emisa pentru savarsirea unei contraventii:

Legea contravenţională apără valorile sociale, care nu sunt ocrotite prin legea penală.

Constituie contravenţie fapta săvârşită cu vinovăţie, stabilită şi sancţionată prin lege, ordonanţa, prin hotărâre a Guvernului sau, după caz, prin hotărâre a consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucureşti, a consiliului judeţean ori a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Practic, amenda contraventionala este o sanctiune de natura materiala, pecuniara, baneasca, prin care un organ al statului cu titlu exemplificativ, agentul de politie rutiera, agentul de la politia loca, rurala, de frontiera sau alte asemenea organe de politie, ii sanctioneaza pe cei care incalca legea si atunci cand aceste incalcari nu sunt considerate infractiuni.

Sunt legi prin care anumite fapte sunt considerate contraventii si prin aceeasi lege anumite fapte cu privire la o anumita situatie care sunt considerate infractiuni.

Astfel, atentie, poate fi un pas intre contraventie si infractiune.

Amenzile contraventionale sau mai degraba sanctiunile contraventionale, se impart si ele in 2 categorii: masuri principale si accesorii sau complementare.

Spre exemplu, daca suntem prinsi pe drumurile publice conducand un auto si am trecut pe rosu, primim si amenda dar ni se suspenda si permisul auto.

Alta sanctiune contraventionala o reprezinta avertismentul, sanctiune ce tehnic poate fi emisa in scris sau verbal.

De asemenea, prin procesul verbal de contraventie si amenda aplica, pot fi dispuse si masurile sechestrului sau chiar a confiscarii.

Cum si cand putem contesta o amenda?

Plangerea contraventionala este bine sa o faceti de fiecare data cand sunteti amendati, asta pentru ca in calitate de cetatean al Romaniei, aveti dreptul sa petitionati si secundar, instanta de judecata este obligata ca din OFICIU sa verifice daca ati fost amendat corect sau nu, in sensul verificarii legalitatii procesului verbal de amenda.

In principal, trebuie sa stiti ca orice tip de amenda poate fi contestata. Chiar si procesele verbale contraventionale pentru amenzile si procesele verbale unde s-a dispus confiscarea unor bunuri sau masuri complementare secundare.

OG 2/2001 clarifica regimul general al contraventiilor si daca va veti uita bine pe amenda contraventionala primita de la agentul constatator pe acest proces verbal apare si locul( judecatoria) , unde puteti depune o plangere contraventionala impotriva amenzii primite.

ATENTIE- Aceasta mentiune daca nu este trecuta in procesul verbal, acesta este NUL.

Articolul 31(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

Care sunt motivele pentru care poti sa faci o contestatie la amenda contraventionala si la procesul verbal de contraventie?

Exista doua tipuri de motive pe care le puteti invoca pentru a anula procesul verbal:

 • motivele de nelegalitate – aceste motive chiar daca nu le cunoasteti, ele trebuiesc verificate din oficiu de catre instanta de judecata in sensul ca procesul verbal de contraventie de amenda, trebuie sa continuta obligatoriu anumite indicatii si mentiuni, fara de care chiar de ati fi savarsit fapta respectiva, procesul verbal este NUL-

Verificati daca amenda contine toate datele prevazute de lege, altfel ea este NULA – Lipsa uneia dintre menţiunile privind numele şi prenumele agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.

 • motive de netemeinicie – asta inseamna ca ati fost amendat PE NEDREPT, sau contestati ceea ce a consemnat agentul constator in procesul verbal de contraventie cand v-a aplicat amenda contraventionala;

Putem lua cu titlu de exemplu trecerea pe rosu a unui participant la trafic care a intrat pe galben in intersectie insa politistul a constatat ca este rosu si atunci lucrurile pot fi probate in instanta in asa fel incat sa ii anulati procesul verbal amenda.

Contestatie Amenda Contraventionala – Exista abuzuri, amenzi date pe nedrept pentru ca te-ai “certat” cu agentul de politie.

Da, exista abuzuri si mai ales chestiunea cu privire la aplicarea amenzilor, dupa cum ii si spune celui ce va da amenda, AGENT CONSTATATOR, acesta constata dupa propriile simturi si dupa propria intelegere, daca ati savarsit sau nu o contraventie.

Practic, daca lucrurile degenereaza si ati fost un subiect al brutalitatii politiei , purtarea abuziva este una dintre infractiunile pe care politistii le-ar putea savarsi la adresa dvs. (1) Întrebuințarea de expresii jignitoare față de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu se pedepsește cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.

De asemenea, in legatura cu lovirea unui politist acesta ar fi din partea dvs. ULTRAJ.

Ori de catre ori sunteti amendat abuziv sau ilegal, contestati amenda prin plangerea contraventionala la procesul verbal de contraventie.

Cum pot sa anulez amenda si sa dovedesc ca nu asa cum scrie in procesul verbal s-au intramplat lucrurile?

Procesul verbal de contraventie si de aplicare a amenzii ramane “in picioare” si produce efecte atata vreme cat nu exista o proba care sa-l combata.

Spre exemplu daca ati fost amendat si lucrurile au stat in alt mod decat cel pe care il prezinta agentul constatator, puteti folosi in instanta pentru a dovedi situatia contrara, urmatoarele probe:

 • proba cu martori – daca a mai asistat cineva la semnarea procesului verbal de contraventie, chemati-l sa depuna martuire(chiar daca nu vrea , poate fi obligat si adus la instanta);
 • daca ati fost sanctionat pe drumurile publice cautati sa identificati camere de supraveghere care ar putea fi audiate si astfel sa va dovedeasca nevinovatia;
 • proba cu expertiza, solicitati metrologia aparatelor folosite de catre politie;
 • orice alta proba, inscris, document ce ar putea sa dovedeasca situatia contrara.

Puteti citi si despre Contestatie Amenda Contraventionala

Daca am fost amendat si totusi am comis fapta, pot sa mai fac ceva?

Si aici raspunsul va este favorabil, puteti contesta in instanta amenda contraventionala si pe baza cazierului dvs. contraventional, puteti solicita instantei de judecata sa aiba clementa, sau poate situatia dvs. de familie o impune si astfel sa va transforme amenda in avertisment.

(1) Avertismentul constă în atenţionarea verbală sau scrisă a contravenientului asupra pericolului social al faptei săvârşite, însoţită de recomandarea de a respecta dispoziţiile legale.(2) Avertismentul se aplică în cazul în care fapta este de gravitate redusă.(3) Avertismentul se poate aplica şi în cazul în care actul normativ de stabilire şi sancţionare a contravenţiei nu prevede această sancţiune.

Avocat Contestatie Amenda Contraventionala

Ceea ce poate face pentru dvs. avocatul specializat in contestatii la amenda contraventionala este sa identifice elementele de nulitate ale procesului verbal si atunci sa va formuleze plangerea contraventionala in asa fel incat fie sa anuleze integral procesul verbal fie sa va obtina o transformare a amenzii in avertisment.

Pot fi amendate contraventional atat persoanele fizice cat si persoanele juridice si atentie, desi pare “un banal proces verbal de contraventie”, este posibil ca in unele cazuri, amenzile sa fie de sute de milioane de lei vechi.

Pentru a avea certitudinea faptului ca nu scapati niciun motiv de contestatie la amenda, este util ca acel avocat contestatie amenda, sa fie specializat in plangeri contraventionale.

Daca faci contestatie mai platesti amenda?

Este esential sa stiti ca daca veti formula o contestatie amenda contraventionala, obligatia de plata a amenzii se suspenda si practic nu trebuie sa mai platiti aceasta amenda.

Daca pierd procesul mai pot plati amenda la jumatate?

Din nefericire NU, ea va fi achitata in integralitate. o Contestatie Amenda Contraventionala poate in schimb sa va scape de plata amenzii in integralitate.

Model contestatie amenda

Mai jos, depunem un exemplu real din instanta, cu privire la un proces verbal contestat prin care contraventinentul a solicitat anularea procesului verbal de amenda

ROMANIA

JUDECATORIA  BUFTEA

PETENT – …………….

INTIMATA – IPJ ILFOV POLITIA OTOPENI

OBIECT – PLANGERE CONTRAVENTIONALA

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul, ……………………… in calitate de contestator, cu domiciliul ales laSCA CUCULIS&ASOCIATII sectorul 2 Bucuresti, in termenul legal, formulez prezenta :

PLANGERE CONTRAVENTIONALA

Impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei, cu Seria CP, Nr. 1857833 din data de 08.10.2019, prin care subsemnatul am fost sanctionat contraventional de catre  ag. Constatator Vlad Laurentiu din cadrul IPG ILFOV POLITIA OTOPENI, retinaindu-se in fapt ca in data de xxxxxxxxxxxxxxxxx, ora 11.30, pe DJ 101 GRADISTEA, subsemnatul, am condus bicicleta spre localitatea Fierbinti si efectuand schimbarea directiei de mers, prin viraj la stanga, nu m-am asigurat corespunzator fiind tamponat din spate de catre autoturismul marca Skoda Octavia  cu numar de inmatriculare ,xxxxxxxxxxxxx. Tin sa precizez, asa cum am facut-o si in rubrica alte mentiuni din cadrul procesului verbal, ca aceste relatari in baza carora am fost sanctionat contraventional cu avertisment, nu corespund adevarului, fapt pentru care inteleg sa atac acest proces verbal de contraventie, pe motivele de nelegala intocmire si netemeinicie, urmand ca in urma judecaraii cauzei si administrarii probatoriului sa dispuneti urmatoarele –

 • Modificarea procesului verbal  si stabilirea vinovatiei  exclusive, in urma expertizei tehnice de specialitate, a  conducatorului autoturismului  marca  Skoda Octavia cu numar de inmatriculare B-xxxxx
 • Obligarea  prin modificarea procesului verbal  la plata a conducatorului autoturismului marca Skoda Octavia cu titlu de  despagubiri costand in pagube materiale suferite in cuantum ce urmeaza sa il stabilim prin expertiza asupra bicicletei avariate-
 • Obligarea la plata cheltuielilor de judecata.

 pentru urmatoarele motive de fapt si de drept –

Pe situatia de fapt –

Se retine ca numitul xxxxxxxxxxxxxxxxxxx se deplasa pe drumul judetean 101 GRADISTEA, in directia localitatii Fierbinti. Asa cum urmeaza sa constatati din probele – planse foto – depuse la dosar, acesta a fost accidentat din spate de autoturismul mentionat in procesul verbal. De asemenea din redactarea procesului verbal dar si din probele anexate reiese foarte clar ca incidentul s-a petrecut ziua, cand viziblitatea era foarte buna, cu argumentul ca incidentul s-a petrecut in imediata terminatie a unui drum in rampa.

Va rugam sa retineti pe situatia de fapt ca soferul autoturismului ce ne-a accidentat, este incepator, asta am constatat din semnul pozitionat pe parbrizul masinii acesteia cat si din datele din permisul de conducere. Va aducem de asemenea la cunostiinta dispozitiile art. 50 alin. 4 Oug 195/2002  si anume – (4) Viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obţinerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Mergand pe aceste prevederi legale va aducem la cunostiinta de asemenea ca vitezele maxime admise pe aceste tipuri de sectoare de drum, respectiv Drumuri Judetene – potrivit art. 50 alin. 1 litera a) viteze maxime  a) 130 km/h pe autostrăzi, 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A şi B, ori raportat la dispozitiile art. 50 alin 4, aceeasi OUG, viteza maxima cu care ar fi avut dreptul sa se deplaseze conducatorul autoturismului ar fi fost maxim 70km/h.

De asemea trebuie sa tinem cont de faptul ca bicicleta facea parte din traficul rutier, iar raportat la art. 51 din oug 195/2002 acesta ne arata  Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligaţia de a păstra o distanţă suficientă faţă de acesta, pentru evitarea coliziunii,” toate acestea cu aplicare pe situatia de fapt, ca subemnatul am fost lovit in spate, in roata si nu in lateral daca s-ar retine o vinovatie cum a specificat agentul constator.

Consider ca pentru o justa solutionare a cauzei, se impune expertiza de specialitate, vazand si dispozitiile legale asupra limitelor de viteza maxime admise pe aceste segmente de drum, dupa cum urmeaza. Putem stabili in concret vinovatia, luand in considerare faptul ca autoturismul se deplasa pe directia inainte apropiindu-se de un drum in vale, avand posibilitatea clara de a vizualiza biciclistul ce din declaratiile conducatorului ar fi fost pe partea dreapta,  insa, realitatea este ca, la momentul impactului, asa cum va rezulta si din expertiza si probele pe care le depunem la dosar, subsemnatul xxxxxxxx, eram incadrat pe axul drumului, fiind in executarea manevrei de a schimba directia de mers, insa nu prin fata autoturismului, dat fiind faptul ca deja eram pe axul drumului, iar momentul in care bicicleta urma sa treaca pe sensul invers, am fost acrosat din spate de catre auto descris in plangere.

Se poate observa din plasele foto, ca vizibilitatea nu este suficienta, atunci cand se vine din rampa, pentru a evita la viteza mare un posibil obstacol. De asemenea din probele pe care le aveti la dosar puteti constatata cu usurinta faptul ca masinile ce urmeaza virajul sprea stanga in curba cu vale, taie axul drumului spre sensul invers. Apreciind in acest fel, este lesne de inteles, cum conducatorul autoturismului m-a lovit din spate, eu fiind pe axul drumului, fiindca acesta, din inclinatia drumului si amprentei acestuia pe acolo circula in mod normal,  iar din cauza vitezei prea mari nu a mai avut posibilitatea reala de a ma ocoli, desi eu eram incadrat corespunzator pentru a vira la stanga.

De asemenea precizam faptul ca in conformitate cu dispozitiile art. 23 alin. (1) og. 2/2001, In cazul in care prin savarsirea contraventiei s-a cauzat o paguba si exista tarife de evaluare a acesteia, persoana imputernicita sa aplice sanctiunea stabileste si despagubirea, cu acordul expres al persoanei vatamate, facand mentiunea corespunzatoare in procesul-verbal.
(2) Daca nu exista tarif de evaluare a pagubei persoana vatamata isi va putea valorifica pretentiile potrivit dreptului comun.

Fapt pentru care, va solicitam, ca in urma expertizei ce urmeaza sa se desfasoare cu privire la pagubele materiale suferite de catre acesta, sa dispuneti obligarea conducatorului autoturismului la plata catre mine a sumelor ce vor reiesi din expertiza conform art. 23 alin 1 of 2/2001.

Mergand pe legalitatea procesului verbal, va rugam sa constatati, ca se retine in mod eronat ca fapta este sanctionata de oug 195/2002 Art.100. – (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice: 2. nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră de către conducătorii de vehicule, cu excepţia celor care conduc autovehicule prevăzute la art.32 alin.(2) lit.a) şi b);, fapt ce apare ca si eronat, in realitatea presupusa fapta era de schimbare a directiei de mers prevazuta si sancionata de art. 99 Art.99. – (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice: 1. conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză cu cel puţin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv;30

2. nerespectarea obligaţiei de semnalizare a manevrei de schimbare a direcţiei de mers;

Pentru toate aceste motive, va rugam sa constatati ca vinovatie exclusiva este in sarcina conducatorului autoturismului pentru tamponarea din spate a biciletei cu toate consecintele despagubirii ce rezida din textul legal.

In drept: Oug 2/2001, Oug 195/2002, Art. 82 Cod Procedura Civila

In probatoriu – Solicitam in mod experes incuviintarea in sensul efectuarii expertizei tehnice de specialitate pentru urmatoarele doua  chestiuni ce trebuiesc stabilite, cuantumul despagubirilor ce trebuiesc acordate prin indicarea elementelor avariate  in concret si exeprtiza  auto din care sa reiasa posibilitatea evitarii accidentului de catre conducatorul autoturismului, viteza cu care acesta circula, dinamica accidentului si pozitia celor doua bicicletei si autoturismului la momentul impactului.

DATA                                                                                     SEMNATURA

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI BUFTEA

Daca sunteti amendat in una din urmatoarele situatii fara a ne limita, puteti formula o contestatie la amenda primita:

 • contestatie amenda rovinieta / model contestatie amenda rovinieta
 • contestatie amenda masca
 • contestatie amenda covid
 • contestatie amenda rutiera /  contestatie amenda circulatie- contestatie amenda radar
 • – contestatie amenda politie
 • – contestatie amenda politia locala / model contestatie amenda politia locala
 • – contestatie amenda parcare

Av.Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
17 comments to “Contestatie Amenda Contraventionala – Avocat Contestatie Amenda”
 1. D-le Avocat,
  Ma numesc Raduta Viorel din com Darmanesti,jud.Dambovita,
  Va prezint urmatoarea situatie:In luna sept.2020 un cetatean din aceiasi comuna a postat pe facebook un comentariu care se referea la persoana mea ca as fi eliberat niste adeverinte ,, nu tocamai corecte,, unor persoane (mentionez ca acum sunt pensionar iar pana in sept. 2019 am lucrat ca functionar public, respectiv secretar al comunei Darmanesti, timp de 25 de ani).Era in campania electorala pentru ,,locale,, si fiul meu candida pentru functia de consilier local, si astfel a lovit in mine, sfatuit de altii.
  Am facut plangere penala pentru santaj la politia Darmanesti, insa Parchetul Moreni a dispus clasarea cauzei,la data de 02.12.2020,avand posibilitatea contestatiei.
  va rog sa ma ajutati , in sensul daca mai pot face contestatie, sau se poate face o alta incadrare, etc, etc.
  va pot transmite doc.pe Whatspp, Cu stima,

 2. Buna ziua,
  nu am primit procesul verbal de constatare a contraventiei si totusi am primit orin posta obligatia de plata.
  Cum procedez

 3. Buna ziua,

  In cazul in care am primit o amenda contraventionala pt rovigneta, pt un autovehicul vandut in urma cu doi ani (cu toate actele legal intocmite si pe care le detin in original), impotriva cui trebuie sa fac plangere la judecatorie in vederea contestarii namenzii? A CNAIR care a emis PV dupa datele gasite in baza (neactualizate), a organului fiscal care nu a transmis modificarea in termenul prevazut de lege catre DRPCIV, pt a scoate din circulatie nr masinii de pe numele meu, sau a proprietarului de drept la care am vandut masina si care nu a facut demersurile legale de inscriere a masinii in circulatie?

 4. Bună ziua ma puteti ajuta cu un sfat va ROG în 17.11 am cumparat o rovineta daam greșit nr de înmatriculare in loc de B am pus SB am observat a doua zi am completat formularul la cnair am primit raspuns că au modificat nr si totul este ok dat acum am primit amendă contravențională ptr rovineta întrebare mea este sa plătesc si sa fac contestația sau doar să fac contestația ptr ca pe pv imi spun că o sa blocheze contul daca nu plătesc.
  Si ma puteti ajuta cu un model de contestație

 5. Buna ziua
  In cursul zilei de vineri 14.01.2022 eu si sotia mea am primit prin posta amenda pentru necompletarea formularului PLF de intrare in tara in data de 24.12.2021.
  Noi am completat aceste formulare online si le-am salvat pe telefon, cu toate ca acestea nu stiu din ce cauza, nu apar in sistem ca si completate.
  Va rog sa ne comunicati cum se pot anula aceste amenzi, sau daca exista un model de contestatie.
  Cu respect,

 6. Buna ziua.
  Am primit acum 2 zile o instiintare de la DITL sector3 privind obligatiile de plata catre bugetul local ale firmei la care sunt administrator in care figuram cu amenzi in valoare de 4000 lei.
  Amenzi despre care nu stiam nimic, pentru care nu am primit nici un proces verbal si pe care le-am identificat pe ghiseul.ro ca fiind date de Politia Comunitara pe 06.05.2021.
  Nu stim la ce se refera aceste amenzi, dar avand in vedere data, banuim ca sunt date ca urmare a unui control privind existenta contractului de salubritate efectuat de 2 persoane in jurul acelei date.
  La acel control le-am aratat persoanelor respective contractul pe care il avem cu proprietarul spatiului in care ne desfasuram activitatea, in care este stipulat ca el se ocupa cu gestionarea deseurilor pe care le producem (activitate de birou)
  Cele doua persoane au spus ca suntem obligati sa facem contract cu primaria si ca ne vor amenda. Cum era deja al treilea control pe tema asta din partea primariei, iar la precedentele doua ni s-a spus ca suntem in regula, am devenit banuitori si le-am solicitat celor doua persoane sa putem face o copie dupa legitimatii si sa ne arate ordinul de serviciu pe baza caruia au venit in control.
  Au refuzat si au plecat amenintandu-ne cu amenzi.
  Ce putem face?

 7. Bună seara!! Am vândut o mașină în an 2020 cu contract vânzare-cumpărare dar primesc amenzi pentru aceasta masina cum ar trebui să procedez?

 8. Buna ziua,am fost amendat că am oprit la marginea pădurii,agentul constatator a trecut în constatare o mașină care avea alt număr de înmatriculare , după două luni au completat un proces verbal cu numărul corect de înmatriculare iar după o lună de la întocmirea pv,am primit acasă plicul cu constatare și pv,se poate face o contestație ,multumesc

 9. Bunaziua.
  Am vandut masina in 08.08.2022 si s-a scos de la impozit in data de 09.08.2022, iar in 25.01.2023 s-a primit o amenda de parcare pe care nu am primit-o desi primaria spune ca mi s-a comunicat prin posta la data de 03.02.2023. In luna iulie am fost somata si executata silit pentru neplata amenzii de parcare, pe care am si fost sa o platesc. ulterior, in termenul de 15 zile am contestat somatia si titlul executoriu cu solicitarea anularii procesului verbal de amenda, a somatiei si a titlului executoriu si restituirea amenzii. Instanta a respins cererea cu motivarea ca trebuia sa contest procesul verbal de amenda care sustine ca mi-a fost comunicat prin posta in 03.02.2023 si a dat drept de apel. Va rog sa ma indrumati ce argumente mai pot aduce. Va multumesc anticipat.

 10. AM PRIMIT O AMENDA ,PRECUM AM ALERTAT POLITIA DULCESTI LA CAZUL MAMEI MELE CARE A FOST LOVITA DE FRATELE MEU .Cand a fost INTREBATA NU A RECUNOSCUT DE FRICA LUI. ACUM PRIMESC AMENDA EU CARE IAU PARTEA MAMEI CE POT sa ,fac cu contest amenda.

 11. Bună ziua Stimate Domn, Stimată Doamnă,

  Am primit o amendă acasă pentru că nu m am prezentat la Poliție Dragoslavele Argeș însă nu am fost citată prin poștă.

  Mă puteți ajuta vă rog?

  Mulțumesc

 12. Bună ziua,
  In luna februarie 2023 am fost sancționat contravențional pt depășirea vitezei legale. Am contestat procesul verbal, dar plângerea a fost respinsa. Pe portal spune că pot formula apel în 30 de zile de la comunicarea hotărârii. Întrebare: se consideră comunicare atunci când s-a publicat soluția pe scurt in portalul just.ro sau atunci când voi primi hotărârea la adresa de domiciliu? Cât costă să mă reprezentați în apel? Dosarul a fost la judecătoria sectorului 3, București.

 13. Buna ziua, am primit o amenda de circulatie pentru ca nu aveam, fizic, doar pe telefon , permisul auto.pe procesul verbal , semnat de mine, fara obiectii, este trecut doar faptul ca nu il aveam la mine, nu si ca l-am prezentat de pe telefon. Am fost sanctionat cu 6 puncte amenda. Mentionez ca: agentul nu a mentionat faptul ca l-am prezentat in format electronic, la rubrica din pv unde trebuie completata polita de asigurare cu toate datele aferente, agentul nu a completat nimic. Am permis valabil pina in 2030, emis in UK.Nu este de tip provizoriu. Cel romanesc a fost retinut la emiterea celui din UK si , intre timp, a expirat,deci in baza de date din Romania asa apare.Cum procedez? Multumesc

 14. Buna ziua. In data de 07.03.2024 am fost sanctionat de un agent de la Politia Locala pe Legea 61/1991 cu amenda contraventionala de 3.000 lei, pentru simplul fapt ca l-am intrebat de ce se ia de o persoana cu dizabilitati, aflata in scaun cu rotile ! Am inregistarea video, care sper sa ma ajute la proces. Ce sanse sunt sa castig procesul, avand in vedere ca politistul local mi-a refuzat dreptul de a face mentiuni si de a semna procesul-verbal, spunandu-mi textual : ”la revedere” !!! Azi am primit amenda prin posta.

 15. Bună ziua, am o întrebare, eu tot la două trei luni primesc o amendă de la poliția locală pentru parcare ,pe acea stradă unde parchez mai parchează vreo 30 de mașini , strada este cu sens unic și se parchează jumătate pe trotuar și jumătate pe bordură ,dar culmea că am urmărit și notificări se pun in parbriz numai la cei din alte județe ,pentru că i-am și spus la doamna agent de la birou unde am platit amenda că nu este corect că numai unii sa primească amenzi , iar ea că să îmi dovedească că nu+i așa mi-a arătat pe calculator poza cu mașina mea și în fața mea era o altă mașină care nu avea notificare in parbriz și părea și ea surprinsă de lucrul ăsta ,era ferm convinsă că are dreptate și sau dat de gol că este cum spun eu că doar cei din alte județe, ce pot să fac in cazul ăsta că în ritmul astă rămân fără permis că îmi ia și două pct penalizare la fiecare amendă ,și deja am vreo patru amenzi luate. Vă mulțumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.