Executarea silita imobiliara absolut socanta atunci cand procedura de executare silita a imobilului dvs. este ilegala si ce puteti face pentru a contesta executarea silita imobiliara.
Prosperocapital Recuperator De Creante, Scoate La Vanzarea Casa Debitorului Pentru 3600 Lei
Executarea silita imobiliara este procedura des intalnita, demarata de catre recuperatorii de creante, de catre institutiile bancare sau Ifn-uri ori de catre alti creditori privati de natura fizica sau juridica sau chiar si de catre statul Roman prin Ministerul Finantelor ( Executare silita Anaf sau DGTIL ), prin care vi se scot la executare silita, la licitatie publica, imobilele cu care ati garantat un imprumut sau atentie chiar daca nu ati garantat cu acel imobil, executarea silita se poate intinde si asupra lui.
Astfel, apreciem ca forma de executare silita imobiliara, este forma cea mai intruziva din toate formele executarii silite , poprire, executare mobiliara sau sechestru asigurator auto, prin care cu precadere, recuperatorii de creante bancile si IFN-urile, pentru creditele contractate si in legatura cu care nu ati mai reusit sa platiti rata, va pot scoate la vanzare casele, chiar daca de multe ori acest lucru se intampla in mod ILEGAL.
Vreti sa verificati legalitatea executarii silite si sa o anulati? Salvati-va casa, completati formularul de mai jos:
Ne-am propus prin articolul de astazi, sa raspundem unei intrebari generale si extrem de arzatoare, urmate de un raspuns –
1.Cand este ILEGALA executarea silita imobiliara?
In primul rand, trebuie sa identificam
In primul rand vreau sa inteleaga toti cei care vor citi aceste randuri, ca prezentul articol este un rezultat al unei munci de peste 10 ani de zile pe partea de executare silita.
Fara dubiu SCA Cuculis&Asociatii ocupa numarul 1 in Romania pe partea de contestatie la executarea silita iar ceea ce veti citi mai jos subsumeaza o experienta si mai ales in zona executarii silite imobiliare de cel putin 20000 de cazuri si totalizand un numar de peste 45000 de cazuri de executari silite gestionate.
ATENTIE – Astfel, pentru a intelege gravitatea si urgenta masurilor in ipoteza in care treceti printr-o executare silita imobiliara, fie ea pornita de catre un IFN, banca sau recuperator de creante, o asemenea procedura inseamna de fapt ca urmeaza in baza unei licitatii publice(poate de multe ori aranjata), sa va fie scoasa casa la vanzare.
Prin urmare, puteti sa va dati seama de faptul ca treceti printr-o procedura de executare imobiliara, daca primiti urmatoarele acte de executare silita-
Articolul 820 cod procedura civila – Înştiinţarea debitorului cu privire la procedura de executare silita imobiliara –
Executorul judecătoresc va comunica o copie de pe încheierea de încuviinţare a executării silite prevăzute de art. 666 atât debitorului, cât şi terţului dobânditor, însoţită, în ambele cazuri, de titlul executoriu în copie certificată de executor pentru conformitate cu originalul şi de somaţie, punându-li-se în vedere ca în termen de 15 zile de la primirea acesteia să plătească întreaga datorie, inclusiv dobânzile şi cheltuielile de executare.
Observam si tragem niste concluzii cu privire la momentele la care executarea silita devine ilegla.
a) Executarea silita imobiliara NU SE POATE FACE cand suma pentru care sunteti executat silit este sub nivelul sumei urmarite de 10000 de lei.
Primul aspect ce trebuie inteles de aici este ca o executare silita care se indreapta impotriva imobilului dvs. insa pentru o suma de sub 10000 de lei, este ILEGALA si ea poate fi contestata prin cadrul contestatiei la executare.
Astfel, daca spre exemplu dvs. aveti un salariu sau o pensie ori un alt venit, orice executare silita care vizeaza vanzarea imobilului dvs. este ILEGALA.
Vedeti mai jos un asemenea act de executare silita emis in mod ilegal, pentru suma INCREDIBILA de 3660 de lei, Prosperocapital SARL, recuperator de creante, solicita ILEGAL, scoaterea la vanzare a imobilului unui debitor.
Evident, executarea silita a fost deja contestata pentru ilegalitate.
Pentru a vedea si cum arata o SOMATIE IMOBILIARA emisa ilegal, ce este inscrisa in cartea funciara a imobilului si care practic blocheaza orice posibilitate de a mai tranzactiona acel imobil si care la randul ei este emisa in mod ilegal, va prezentam mai jos un act de executare silita ce in aparenta este legal dar in fond este profund ilegal.
Textul de lege este foarte clar cu privire la faptul ca executorul NU poate urmari imobiliar bunurile debitorului daca acesta are o datorie de sub 10000 de lei.
(5) În cazul titlurilor executorii privitoare la creanţe a căror valoare nu depăşeşte 10.000 lei, vânzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi făcută numai dacă acesta nu are alte bunuri urmăribile sau dacă are bunuri urmăribile, dar nu pot fi valorificate.
b) In ordinea motivelor ce pot fi invocate pentru a se constata faptul ca executare silita imobiliara este ilegal, intra si situatia atunci cand executorul va scoate la vanzare bunul imobil, desi executarea silita este pornita pentru o suma VADIT mai mica.
Legea este specifica si din acest punct de vedere si arata ca atunci –
(1) Când creditorul urmăreşte în acelaşi timp mai multe bunuri mobile sau imobile a căror valoare este vădit excesivă în raport cu creanţa ce urmează a fi satisfăcută, instanţa de executare, la cererea debitorului şi după citarea creditorului, poate să restrângă executarea la anumite bunuri.
Asta inseamna ca leguitorul a prevazut metoda de restrangere a executarii silite, ca motiv de blocare a unei executari silite EXCESIVE in cazul in care creditorul, desi are o intindere mai mica pecuniara de recuperat, ii blocheaza toate activele unui debitor, acest lucru fiind considerat ILEGAL de catre legislatie.
c) Executare silita imobiliara este ilegala atunci cand este emisa impotriva unui debitor care a decedat.
Cartea executarii silite din codul de procedura civila arata foarte clar si aici ca ESTE INTERZISA deci devine ilegala, orice executare silita imobiliara si nu numai, pornita impotriva unui debitor care a decedat.
Interzicerea executării silite (1) Dacă debitorul moare înainte de sesizarea executorului judecătoresc, nicio executare silită nu poate fi pornită, iar dacă moare după ce aceasta a fost pornită, ea nu poate fi continuată cât timp moştenirea nu a fost acceptată de către cei chemaţi la moştenire sau, în lipsă, cât timp nu a fost numit, în condiţiile legii, un curator al succesiunii ori, după caz, un curator special pentru executare, în condiţiile art. 58.
Astfel, si in aceste conditii, executarea silita imobiliara, daca este continuata din oricare motiv de catre recuperatorii de creante
d) Alt motiv pentru care o executare silita poate devi ilegala se refera la nerespectarea conditiilor de emitere a somatiei imobiliare de 15 zile si in atare situatie daca nu este anexat titlul executoriu si incuviintarea SEPARATA de executare silita, executarea silita imobiliara devine ilegala.
Am indicat mai sus ca inainte de a se trece la executarea silita imobiliara, este necesar ca executoru sa emita somatia imobiliara. Daca nu sunt respectate regulie de emitere a somatiei imobiliare, procedura de executare silita imobiliara este ilegala si o puteti contesta.
ATENTIE – Executarea silita imobiliara poate fi contestata pentru multe aspecte, unele pe care nu le-am reunit sub acest scurt articol informativ insa ele se pot regasi si le puteti identifica doar daca verificati actele de executare silita alaturi de un profesionist care va poate spune ce erori de fond ori procedura a savarsit executorul judecatoresc sau ce brese se ascund in actele de executare silita.
Astfel, fiecare executare silita imobiliara si nu numai, are propriile puncte in baza carora poate fi contestata, ori pentru a putea face o expunere exhausitva a tuturor motivelor de contestatie la executare silita ar insemna sa cunoastem toate executarile silite din Romania, lucru care ar fi putin probabil si posibil.
Prin urmare, fiecare debitor are o anumita particularitate in actele de executare silita si bresele si erorile trebuiesc stabilite si constatate pentru ca ulterior sa fie contestate, in mod particular cu privire la fiecare caz in parte.
2.Ce pot face debitorii executati silit imobiliar pentru a contesta executarea silita imobiliara?
Am amintit mai sus faptul ca vom pune o intrebare si vom aplica si un raspuns remediu pentru cei care trec prin procedura de executare silita imobiliara.
Din nefericire, faptul ca multi dintre cei care trec prin procedura de executare silita imobiliara sunt extrem de speriati de faptul ca imobilele lor ar putea sa fie scoase la vanzare si sa le piarda, ajung pe mana unor clandestini care efectiv ii duc pe acesti debitori pe un drum perdant de la bun inceput.
Astfel, in cazul executarilor silite, trebuie sa stiti ca NU SE POT FACE ORDONANTE PRESEDINTIALE, asa cum am mai vazut ca au facut sute de debitori, indrumati absolut eronat.
In cadrul unei proceduri de executare silita in schimb, puteti utiliza procedura de SUSPENDARE A EXECUTARII SILITE si pe calea acesteia, executarea silita imobiliara este temporizata si ca atare puteti sa scapati de riscul vanzarii imobilului dvs.
De asemenea, executarea silita imobiliara si orice alta executare silita se contesta DOAR PRIN CONTESTATIE LA EXECUTARE SILITA si nu o alta procedura inventata in afara acestei proceduri reglementate de catre lege.
Orice alta procedura este INADMISIBILA si veto pierde de la inceput daca nu sunteti extrem de atenti pe care cale porniti.
MITUL CAUTIUNII – ATENTIE SI AICI – Cautiunea POATE FI SCUTITA si poate fi supusa unui ajutor public judiciar in asa fel incat sa nu mai fiti nevoiti sa o platiti, INTREBATI INTODEAUNA AVOCATUL.
Prin urmare, sfatul nostru, a celor de la SCA Cuculis&Asociatii este ca intodeauna cand treceti printr-o executare silita imobiliara ce poate fi contestata pe calea contestatiei la executare silita, este sa va informati CORECT cu privire la sansele pe care le aveti si cum puteti sa beneficiati de o aparare corespunatoare.
De asemenea vedeti mai jos si cum – am anulat executarea silita dupa ce imobilul a fost vandut, asta echivaland cu recuperarea imobilului vandut in mod ilegal-
Av.Drd. Cuculis Adrian
Sunteti supus unei proceduri de executare silita imobiliara sau orice alta forma de executare silita?
Adresati o intrebare rapida direct pe Whatzapp cu privire la executarea silita prin care treceti.
Totusi stau si ma intreb acel judecator care a aprobat executarea silita chiar nu a vazut aceasta cerere in afara legii? Pe acelasi principiu orice recuperator poate scoate o casa la vanzare pentru 10 lei creanta? Sau executarile silite se aproba pe banda rulanta sau cel care aproba este “pe mana” cu recuperarorii? Nu acuz, doar intreb!
De asta am indrumat intodeauna la atentie in legatura cu executarea silita si cu procedura de contestatie in sine.
Bună ziua, mătușă cu diagnostic de schizofrenie paranoida este executat silita pe imobil o înfățișare a avut loc pe 14.10.20 și următoarea este pe 29.10.20 putem face contestație la executare, cei care au solicitat executarea sunt asociația de proprietari, banca și onorariul executorului
Buna ziua. Cu siguranta putem sa facem o contestatie aici. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
Buna ziua,
Este normal ca dupa achitatarea integrala a popririi, executorul sa refuze emiterea incheierii de incetare a popririi pe motiv ca, banca inca mai are unele pretentii ce provin din dobanzi de intarziere, dobanzile fiind calculate pe zi de la momentul platii si pana la intrarea sumelor in contul creditorului ?
Bună seara!..
Am act de vinzare cumparare cu uzufruct viager cu părinții mei pe un apartament….
Tatăl meu a primit o înștiințare de urmărire silita imobiliara pe apartament în valoare de 334342 lei… având și proprire pe pensie de 300 lei în urma unui proces (fiind nevinovat)..doar ca a fost asociat intr-o firma
Cum trebuie sa procedez și ce drepturi am eu?
Va mulțumesc!
Bună seara
Am datorie la banca și aceasta mia scos casa la licitație chiar dacă eu am poprire pe salariu
E a doua licitatie cu toate ca eu am făcut cerere ca să le mai dau în plus lunar o alta suma de bani pe lângă poprire
E legal ce fac dânșii?
Va mulțumesc anticipat
Doresc să iau legătura cu Dvs D-l avocat
Bună ziua. Mă confrunt cu acestă problemă de mai bine de zece ani, în care am plăti deja o sumă destul de mare, și mă tot somează cu diferite execuții silite pentru o sumă de care eu nu o cunosc..multe comisioane și cheltuieli de judecată. Ce pot să fac??
Vă rog frumos daca se poate să mă ajutați