Cum Recuperez Banii Platiti La Nordis – Am Contract Cu Nordis Grup Pentru Apartament

Banii Platiti La Nordis ? Grupul Nordis care a lansat proiectul Nordis, promitea la inceput si se pare ca nici cu insolventa care bate la usa nu si-a schimbat optica, ca vor sa aduca un concept de 5 stele hoteliere in Romania si ca atare si cei care urmau sa faca investitii in aceste proiecte, urmau sa fie inclusi ca “parteneri”, asa cum erau numiti, in acest proiect fabulos.

Se pare ca proiectul fabulos a fost mai degraba un vis ce nu a ajuns la final si care s-a transformat intr-un scenariu cu plangeri penale, insolvente si procese in instanta.

Totusi, inainte de a anliza ce puteti face pentru a va recupera banii de la NORDIS GRUP din acest proiect ce era anunta cu surle si trambite, o sa fie necesar pentru intelegerea profunda, sa vedem cum a fost posibila o asemenea schema.

Daca veti face o cautare pe internet dupa numele “NORDIS”, va veti impiedica invariabil de NORDIS si RECORDER, care a facut o investigatie jurnalistica bazata pe probe tip verificare OSINT si prin care s-a ajuns la concluzia ca schema imobiliara era posibila prin largul concursul al unor notari, prin inducerea in eroare a celor care voiau sa cumpere imobile in Proiectul NORDIS dar si prin schema de revanzare a unor imobile promise spre vanzare.

Sub o masca a unei perfectiuni inchipuite, cu valuri de emotii pentru cei carora li se promiteau apartamentele gata facute la preturi imbatabile, de fapt o parte dintre ei au ajuns sa fie inclusi in schema aparent infractionala a imobilelor vandute si revandute catre 2 sau chiar 3 persoane.

Nu stim daca tot proiectul este la fel si informatiile in buna parte daca nu in tot sunt luate din investigatia RECORDER insa noi avem aici rolul de a va informa ce aveti de facut pentru a va recupera banii de la NORDIS sau ce puteti face pentru a va fi predat apartamentul promis.

Sa incepem!

Ati platit avans pentru un apartament in Proiectul Nordis si nu l-ati mai primit? Cum va recuperati banii sau cum ii obligati sa va vanda apartamentul? Banii Platiti La Nordis – Completati formularul de mai jos:

Banii Platiti La Nordis – La Ce Trebuie Sa Fiu Atent Inainte De A Plati Un Avans Cand Cumpar Un Imobil Neconstruit?

Cazul Nordis si prezumata teapa pe care au devoalat-o cei de la RECORDER, redeschide discutii vechi cu privire la ce trebuie sa faci sa nu iti iei teapa cand iti cumperi de la un dezvoltator un imobil ce nu este construit si pentru care ti se promite “cioara de pe gard” ori “pielea ursului din padure”.

Sigur ca aici ar trebui sa modificam legislatia si sa avem raspunderea statului care sa garanteze ca asemenea lucruri NU se petrec insa pana in momentul actual nu exista o asemenea raspundere a statului sau mai bine zis, este liber la tepe imobiliare.

Inainte de a semna si plati un avans pentru un imobil ce urmeaza a fi construit, este important sa aveti in vedere urmatoarele:

  • Nu platiti un avans mare, cel putin daca ulterior exista posibilitatea unei tepe imobiliare, prejudiciul este unul mic;
  • NU acceptati sa NU va fie notata in cartea funciara a terenului pe care urmeaza sa se construiasca, promisiunea de vanzare cumparare;
  • Solicitati inainte de a semna o promisiune de vanzare cumparare sa verificati documentele de proprietate ale dezvoltatorului cu privire la terenul pe care construieste;
  • Daca aveti suspiciuni cu privire la semnarea promisiunii de vanzare cumparare, INTOTDEAUNA mergeti insotit de un avocat la notarul unde urmeaza sa fie intocmita promisiunea;
  • Solicitati dezvoltatorului imobiliar acte de construire cum ar fi proiect DTAC DTE, urbanism , autorizatie de construire.

Astfel, riscul de a va lua o teapa daca urmati pasii de mai sus, scade absolut considerabil.

Niciun dezvoltator imobilar NU o sa poata sa va ofere un discount de pret de 20-30% decat daca ceva este in neregula cu imobilul sau el nu o sa se mai construiasca si astfel va poate oferi si un discount de 90% fiindca oricum NU o sa investeasca nimic.

In primul rand trebuie sa intelegem daca intradevar NORDIS v-a vandut apartamentul sau doar vi l-a promis spre vanzare, fiindca acest lucru schimba mult situatia.

Daca aveti o promisiune de vanzare cumparare asta nu inseamna ca NUDA PROPRIETATE a fost transferata la dvs. ci doar o promisiune ca urmeaza sa va fie transferata proprietatea intr-un viitor si DOAR daca indepliniti conditiile promisiunii si anume,PLATA PRETULUI insa despre asta vom discuta mai jos in articol.

O asemenea teapa este posibila in momentul in care vi se vand “povesti” despre NENOTAREA in cartea funciara a promisiunii de vanzare cumparare.

De asemenea, o alta posibilitate ar fi ca acel teren pe care urma sa fie facuta constructia sa NU aiba carte funciara si atunci in mod evident NU pot nota in cartea funciara care nu exista.

Teoretic daca ati fi intrebat un avocat daca sa fiti de acord cu lipsa notarii in cartea funciara, raspunsul meu ar fi fost NU sau ar fi fost DA, doar daca s-ar fi platit o suma modica la avans.

Mai Poate Fi Notat Antecontractul In Cartea Funciara A Nordis Grup ?Poti Sa Notezi Promisiunea De Vanzare Cumparare In Cartea Funciara Nordis Acum?

Pentru a va putea raspunde la intrebarea daca mai puteti nota promisiunile de vanzare cumparare in cartea funciara a celor de la NORDIS, trebuie sa vedem exact ce spune legea, pe urma tragem concluzia.

Articolul 906 Codul Civil ne arata ca :

(1)Promisiunea de a încheia un contract având ca obiect dreptul de proprietate asupra imobilului sau un alt drept în legătură cu acesta se poate nota în cartea funciară, dacă promitentul este înscris în cartea funciară ca titularul dreptului care face obiectul promisiunii, iar antecontractul, sub sancţiunea respingerii cererii de notare, prevede termenul în care urmează a fi încheiat contractul. Notarea se poate efectua oricând în termenul stipulat în antecontract pentru executarea sa, dar nu mai târziu de 6 luni de la expirarea lui.

Aici apare TEAPA!! Banii Platiti La Nordis – Cei de la NORDIS, au redus acest termen de 6 luni de zile, facandu-l in termen de 2 luni de zile, lucru care este abuz si imoral si ilegal in opnia noastra.

Practic, daca sunteti in situatia in care termenul de incheiere a contractului de vanzare cumparare a expirat, prin aceasta “derogare”, mai mult de 2 luni nu ati fi putut sa notati in C.F acest contract de promisiune de vanzare cumparare.

ATENTIE – 6 Luni Termen Pentru Obligarea Dezvoltatorului NORDIS Sa Va Stramute Dreptul De Proprietate

Acelasi art. 906 din codul civil arata ca : Promisiunea se va putea radia, dacă cel îndreptăţit nu a cerut instanţei pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, în termen de 6 luni de la trecerea termenului fixat pentru încheierea lui sau dacă, între timp, imobilul a fost definitiv adjudecat în cadrul vânzării silite de către un terţ care nu este ţinut să răspundă de obligaţiile promitentului.

Se Poate Nota In Cartea Funciara O Promisiune De Vanzare Cumparare?

Desi pentru cei ce au depasit termenele de mai sus, altele sunt caile de rezolvare, suntem constineti de faptul ca acest material este cititi de sute de mii de persoane care se pot afla intr-o asemenea situatie si atunci ne adresam si lor si spunem ca da, promisiunea de a încheia un contract având ca obiect dreptul de proprietate asupra imobilului sau un alt drept în legătură cu acesta se poate nota în cartea funciară si acum.

Este obligatoriu ca promitentul vânzător să fie înscris în cartea funciară ca titularul dreptului care face obiectul promisiunii, iar în antecontract să fie prevăzut termenul în care urmează a fi încheiat contractul, sub sancţiunea respingerii cererii de notare. 


Notarea se poate efectua oricând în termenul stipulat în antecontract pentru executarea sa, dar nu mai târziu de 6 luni de la expirarea lui.


Sfatul nostru este să notați promisiunea de vânzare-cumpărare în cartea funciară.

Vedeti si :

@cuculis

Cum Recuperam Banii Platiti La NORDIS? Imi mai pot recupera apartamentul promis? Ce am de facut?

♬ sunet original – Cuculis Adrian Calin

Cum Pot Sa Imi Recuperez Banii Platiti La Nordis Grup Pentru Apartamentul Promis In Baza Antecontractului De Vanzare Cumparare?

De aici incepem sa intram efectiv in subiectul spinos denumit NORDIS. Ei bine, daca ati incheiat un contract de promisiune de vanzare cumparare cu cei de la NORDIS GRUP si ati platit un avans sau chiar toata suma de bani, trebuie sa stiti ca aveti doua optiuni pe care le vom devoala mai jos:

  1. OBLIGAREA NORDIS la rezolutiunea promisiunii de vanzare cumparare si restituirea avansului platit;
  2. OBLIGAREA NORDIS la incheiarea unui contract de vanzare cumparare respectiv hotararea care sa tina loc de act de vanzare cumparare ambele proceduri facandu-se in instanta de judecata.

Totusi, mai exista si o posibila a treia categorie de persoane care au achizitionat efectiv un imobil cu contracte de vanzare cumpararea insa NU sunt in posesia lor si atunci trebuie deschisa o actiune posesorie sau o actiune de revendicare imobiliara in cazul in care NORDIS se pretinde proprietar.

Trebuie sa spunem si faptul ca NORDIS GRUP in ansambul sau NU este in insolventa ci doar o firma parte a acestui grup de firme.

De regula cand o firma dintr-un grup de firme intra in insolventa, se cam prezuma acelasi lucru si pentru celalalt tronson de firme insa nu avem aceste informatii.

TOTUSI, inainte de a fi avansata orice alta teorie, daca nu va mai incadrati in termenul de depunere a unei actiuni la instanta prin care sa solicitati emiterea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare, puteti solicita instantei de judecata REZOLUTIUNEA contractului de promisiune de vanzare cumparare si evident restituirea sumelor de bani.

Practic, rezolutiunea contractului de promisiune de vanzare cumparare a imobilelor va da dreptul inclusiv la obtinerea unor daune interese si daca se constata ca imobilul a si fost folosit pentru inchiriere, puteti sa cereti in anumite cazuri si contravaloarea acelor chirii.

Articolul 1.549 din codul civil

Dreptul la rezoluţiune sau reziliere

(1)Dacă nu cere executarea silită a obligaţiilor contractuale, creditorul are dreptul la rezoluţiunea sau, după caz, rezilierea contractului, precum şi la daune-interese, dacă i se cuvin.

Rezolutiunea este sanctiunea ce poate fi aplicata atunci cand executarea nu mai este posibila.

In mod evident asa cum au aratat si probleme stranse de catre jurnalistii de la RECORDER,paguba majora este a celor ce se asteptau sa primeasca apartamentele la munte, acolo unde nu s-a construit nimic dar si in alte locatii. (Banii Platiti La Nordis Pot Fi Recuperati)

Evident ca daca nu a fost construit, nici nu poti cere sa iti vanda un apartament inexistent insa se poate cere restituirea avansului. Schema Nordis.

Cititi si :

Cum Ii Pot Obliga Pe Cei De La Nordis Sa Imi Vand Apartamentul Promis Pe Baza De Promisiune De Vanzare Cumparare?

Aici este necesar sa facem o analiza ampla cu privire la prescriptie si anume, daca prejudiciul deriva din savarsirea unor infractiuni si aici se cam prefigureaza infractiunea cel putin de inselaciune si fals si uz de fals in legatura cu promisiunile de vanzare cumparare.

Tehnic, cei de la NORDIS au inventat un nou termen in care va puteati adresa instantelor de judecata in vederea obtinerii unei hotarari judecatoresti de constatare ca intervenita a vanzarii cumpararii bunurilor apartamente.

TOTUSI, legea vorbeste despre termenele de prescriptie care se aplica din PENAL in CIVIL in cazul in care prejudiciul ar fi unul ce deriva dintr-o infractiune.

Sigur ca prin schema NORDIS si asa cum arata si mai multi dintre cei care se considera pagubiti, acestia au fost tinuti intr-o stare de necunoastere, li s-au adaugat si clauza de “tacere” si practic imobilele lor au ajuns pe mainile altor persoane pentru ca au fost mintiti sa nu isi inscrie in cartea funciara acele promisiuni.

Astfel , noi consideram ca inclusiv termenul de 2 luni de zile este unul ILEGAL, poate fi considerat clauza abuziva si puteti sa o anulati in instanta de judecata si mai mult decat atat, consideram ca nu doar acest lucru in puteti utiliza pentru a obtine o hotarare in instanta care sa va aduca imobilul in patrimoniu in termenul prevazut de legea penala si nu de aceea contractuala de 2 luni sau 6.

Astfel, actiunea bazata pe Promisiunea de vânzare şi promisiunea de cumpărare bazata pe art. 1669 din codul civil, prevede ca:

(1)Când una dintre părţile care au încheiat o promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.

Astfel, conditia ce necesita a fi implinita este evident si plata pretului contractului de vanzare cumparare.

Am Clauza De Confidentialitate Care Ma Obliga Sa Platesc 20000 De EURO Daca Spun Ceva Negativ De Nordis. Chiar Pot Sa Fiu Obligat Sa Platesc Asta Daca Am Fost Pacalit Si Inselat?

Clauza despre care am auzit in cadrul reportajului RECORDER este o clauza ce nu va poate restrange dreptul la exprimare si libertatea de a va proteja propriile interese.

Daca ati fost in mod evident victima unei inselaciuni si a unei fapte cu potential prjudiciabil pentru patrimoniul dvs. , in mod evident ca NU poate fi aplicata o asemenea clauza si NU veti putea sa fiti obligat la plata unei despagubiri.

Clauza a fost trecuta probabil in contract pentru a va “descuraja” demersul de a initia orice fel de discutie publica in contextul in care exista sute de pagubiti daca nu mai multi si care isi exprima punctele de vedere si expertientele deja in spatiul public.

Ce Se Intampla Daca NORDIS Intra In Insolventa Si Totusi Am Antecontractul NOTAT In Cartea Funciara? Dar Daca NU Il Am Notat In Cartea Funciara?

Banii Platiti La Nordis POT FI RECUPERATI – Exita trei categorii de persoane care se simt pagubite in urma schemei NORDIS:

  • Cei care au platit avans pentru un proiect care nici macar NU A INCEPUT;
  • Cei ce au platit avans pentru un proiect ce a inceput insa NU s-a terminat;
  • Cei ce au platit avans pentru un proiect ce s-a si terminat insa NU li s-au facut contracte de vanzare cumparare;
  • Evident cu diverste variatiuni sunt si cei ce au ajuns a aiba facute contractele de vanzare cumparare si nu au primit predarea imobilului sau alte asemenea insa pentru ei situatiile se pot rezolva cel mai simplu.

In aceasta mare de categorii, exista si cei ce si-au notat din OFICIU in cartea funciara contractele de vanzare cumparare.

Trebuie sa aveti in vedere ca pentru cei ce aveti contractele notate in cartea funciara, INSOLVENTA NORDIS NU VA AFECTEAZA DELOC.

Legea insolventei 85/2014 ii protejeaza pe cei ce au fost diligenti si si-au notat in cartea funciara contractele de promisiune de vanzare cumparare dupa cum urmeaza:

Articolul 131 din legea 85/2014 arata ca :

(1)Obligaţiile rezultând dintr-o promisiune bilaterală de vânzare cu dată certă, anterioară deschiderii procedurii, în care promitentul-vânzător intră în procedură, vor fi executate de către administratorul judiciar/lichidatorul judiciar la cererea promitentului-cumpărător, dacă:

a)preţul contractual a fost achitat integral sau poate fi achitat la data cererii, iar bunul se află în posesia promitentului-cumpărător;

b)preţul nu este inferior valorii de piaţă a bunului;

c)bunul nu are o importanţă determinantă pentru reuşita unui plan de reorganizare;

d)în cazul imobilelor, promisiunile sunt notate în Cartea funciară.

Cei care nu au notate contractele de promsiune de vanzare cumparare in cartea funciara vor trebui sa denunte acele antecontracte si in mod evident sa se inscrie la masa credala.

IMOBILELE Promise Pot Fi Reintoarse In Patrimoniul NORDIS In Cadrul Procedurii Insolventei Prin Anularea Tranzactiilor De Instrainare Ilegale

Banii Platiti La Nordis Pot Fi Recuperati – Practic, conform aceleeasi legi a insolventei, tranzactiile de diminuare a patrimoniului si evident de instrainare in scopul fraudarii creditorilor.

Consideram ca daca se ajunge atat de departe, comitetul creditor sau chiar adm. judiciar, poate sa formuleze actiunea de anulare a instrainarilor frauduloase din ultimii 2 ani de zile in baza art. 117 alin 2. lit. c) si g) , asa cum aratam mai jos:

Articolul 117 din legea insolventei 85/2014 arata ca:

(1)Administratorul judiciar/Lichidatorul judiciar poate introduce la judecătorul-sindic acţiuni pentru anularea actelor sau operaţiunilor frauduloase ale debitorului în dauna drepturilor creditorilor, în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii.

(2)Următoarele acte sau operaţiuni ale debitorului vor putea fi anulate, pentru restituirea bunurilor transferate sau a valorii altor prestaţii executate:

c)acte încheiate în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii, cu intenţia tuturor părţilor implicate în acestea de a sustrage bunuri de la urmărirea de către creditori sau de a le leza în orice alt fel drepturile;

g)actele de transfer sau asumarea de obligaţii efectuate de debitor într-o perioadă de 2 ani anteriori datei deschiderii procedurii, cu intenţia de a ascunde/întârzia starea de insolvenţă ori de a frauda un creditor.

Plangere Penala Pentru Inselaciune Si Fals SI Uz De Fals

Ca ultim resort, desi exista deja zeci de plangeri depuse pe acest subiect, in conditiile in care se constata ca firma si administratorii ei pot fi trasi raspunzatori, atunci se impune si depunerea unor asemenea plangeri penale daca aveti motive sa credeti ca ati fost inselati si s-au revandut imobilele dvs. catre alte persoane prin falsuri.

In orice caz, falsul este facut inca de la momentul de la care v-au declarat dvs. ca NU vor instraina bunul si nu il vor greva si fix acest lucru l-au facut, v-au vandut apartamentele care va apartineau.

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
5 comments to “Cum Recuperez Banii Platiti La Nordis – Am Contract Cu Nordis Grup Pentru Apartament”
    • Bună ziua. Am încheiat promisiunea de vânzare cumpărare la data de 18.05.2019 achitând 95% din valoarea unui stdio din corpul unu hotel etaj 5. Am încheiat și contract de închiriere. Pe 13.08.2024 am semnat act adițional cu promisiunea de a încheia CV pe data de 30.09.2024. În ultimă perioadă studioul a fost folosit cu turiști. Studioul avea Nr A513 dar acum nu mai există și ni sa spus acum are nr. A510. Ce trebuie făcut ? Mulțumesc.

  1. Bună seara,
    Noi avem promisiune pt. faza a doua din Mamaia în care sunt ridicate 4 plăci de etaj la o sc. din trei. Noi avem un studio la etajul 7. Am plătit 50%.din valoare.. Ce trebuie făcut ? Mulțumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.